Beste beoordeling van vloerreinigingsrobots

 doorslaggevende factoren bij het kiezen van de vloerreinigingsrobot

De  automatisering  ter ondersteuning van  de huishoudelijke schoonmaakmiddelen  heeft, voor meerdere jaren, bouwde de  robot stofzuiger  , apparaten erg populair in de meeste huizen bieden een zeer gewaardeerde hulp handhaven van de schone woonomgeving alle dagen.Het  reinigingsrobot  verdiepingen is een familielid in de buurt van de zuigkracht robot zijn voornamelijk robotstofzuigers die zijn aangepast om een  dubbele functie te hebben  :  afzuigen en wassen  . Slechts in sommige gevallen zijn robots uitsluitend gewijd aan het wassen van vloeren, zonder zuigfuncties.

 1. Multifunctionaliteit

Een vloerreinigingsrobot heeft daarom  twee hoofdfuncties  : stofzuigen en wassen. Het eerste wat je moet aandacht besteden aan, echter, is het type model dat u kiest, aangezien de twee functies  zijn niet altijd  uitgevoerd  op hetzelfde moment  .
Veel modellen zijn in feite zogenaamde  “cabrio’s”  : ze gaan van afzuigen naar wassen door  de tank te verwisselen  en een microvezeldoek op de bodem van de robot aan te brengen. In dit geval zullen we ervoor moeten zorgen dat de vloer goed geveegd is voordat we de dweil doorgeven aan onze robot. In andere gevallen worden beide functies echter tegelijkertijd uitgevoerd. : deze robots zijn uitgerust met twee tanks, een voor het stof en de andere voor het waswater, meestal uitneembaar, zodat ze tegelijkertijd kunnen  stofzuigen en wassen  .
Een  derde functie  die door veel modellen wordt geboden, is het stofzuigen met een doek: in feite, wanneer de microvezeldoek op de bodem van de robot wordt aangebracht in de vacuümmodus, zal deze doorgaan met stofzuigen en tegelijkertijd de stof passeren voor een betere verzameling van fijnstof een belangrijke verduidelijking moet worden verwezen naar de bruikbaarheid van een gezet  vloer reinigen robot  in perspectief in bijna alle gevallen  is het niet mogelijk om  een mengsel van  water en detergent in de tank. voor vloeren. Het is bijna altijd mogelijk om alleen water te gebruiken, en in sommige gevallen wordt het zelfs aanbevolen om gedemineraliseerd water te gebruiken (hetzelfde dat meestal in strijkijzers wordt gebruikt, om te begrijpen). Een ding dat u kunt doen is om de doek vooraf te bevochtigen met water en afwasmiddel, maar het is duidelijk dat het reinigende effect van het afwasmiddel tijdens het reinigen zal verdwijnen.

 1. Autonomie

Een ander zeer belangrijk aspect waarmee u rekening moet houden voordat u een robot voor het reinigen van vloeren aanschaft, is de  operationele autonomie ervan  : omdat het apparaten zijn die worden aangedreven door een batterij, is het duidelijk dat ze slechts een bepaald oppervlak kunnen bestrijken voordat ze leeg raken.
Bovendien verandert de autonomie meestal naargelang de robot in de zuig- of wasmodus werkt   : de batterij gaat meestal langer mee als de robot alleen hoeft te stofzuigen, terwijl wanneer hij moet wassen of beide tegelijk moet, de operationele autonomie ook drastisch afneemt.
Probeer daarom altijd de autonomie in alle bedrijfsmodi precies te begrijpen: fabrikanten beperken zich vaak tot het aangeven van de hoogste, die meestal alleen betrekking heeft op afzuiging.Om u een indicatie te geven van wat autonomie is, moet u deze gegevens in gedachten houden:

 • Zuigautonomie  : van 120 tot 160 minuten;
 • Autonomie bij het wassen  : van 30 tot 60 minuten;
 • Aspiratie en wasautonomie  : 30 tot 50 minuten.

Houd er ook rekening mee dat de robot in de wasmodus meestal  langzamer is  dan in de zuigmodus: als bijvoorbeeld in 120 minuten een robot een oppervlak van 70 m² opzuigt, kan in de wasmodus een kleinere maat er doorheen gaan van tijd, ongeveer 50 m² of minder.
Er zijn in wezen twee kenmerken van een vloerreinigingsrobot die helpen bij het bepalen van zijn autonomie: de  batterij  en de  tank  .

Trommels

De  capaciteit van een batterij  , of de hoeveelheid energie die deze kan opslaan, wordt aangegeven in  mAh  of milliampère-uren. Hoe hoger het aantal mAh, des te langer de gebruiksautonomie van de robot (maar let op: de oplaadtijd wordt meestal ook verlengd). Als richtlijn mag een robot met een dweil met een goede autonomie geen batterij hebben die lager is dan  2500 mAh  . Een robot met een lange autonomie kan ook 4000 mAh overschrijden   .

Tank

De andere component van de autonomiefactor is de  grootte van de tank  , of beter gezegd, de tanks: een vloerreinigingsrobot kan niet echt goed werken als de poedertank vol is en / of als de watertank leeg is, aangezien ze noodzakelijkerwijs compact zijn. apparaten kunnen grote dingen niet worden verwacht met betrekking tot de capaciteit van de tanks, maar door de jaren heen is er een geleidelijke toename van de grootte van de verzameltanks.
Tegenwoordig is het mogelijk om modellen te vinden met  stofopvangtanks  tot meer dan  600 ml  capaciteit, terwijl de  watertank  gemiddeld  300 ml heeft. , waarbij sommige modellen de 500 bereiken   .

 1. Functies

Net als bij “pure” robotstofzuigers, kunnen vloerreinigingsrobots ook een min of meer breed scala aan  functies hebben die zijn  ontworpen om ze min of meer autonoom te maken bij het beheren van het schoonmaken en laden. We kunnen de functies van een verdeel  vloer reinigen robot  in drie gebieden:  reinigen  ,  opladen  en  afstandsbediening modi  .

Reinigingsmodus

Een robot voor het reinigen van vloeren kan verschillende gedragingen aannemen   tijdens het gebruik, afhankelijk van de reinigingsmodus die we hebben gedefinieerd. De modi zijn meestal  3-4  op alle modellen:

 • Automatisch  : in deze modus beweegt de robot in een rechte lijn totdat hij een obstakel tegenkomt, waarna hij van richting verandert. Het pad is daarom grillig en willekeurig:
 • Spot  : de robot beweegt zich in een spiraal en maakt een deel van de vloer van 1 m opzij schoon;
 • Zigzag  : de robot gaat vooruit totdat hij een obstakel tegenkomt, waarna hij terugkeert langs een pad dat parallel loopt aan het pad dat hij zojuist heeft getekend;
 • Longwand  : de robot begint te reinigen en volgt het pad van de muur.

In sommige gevallen, in feite zeldzaam, is de robot uitgerust met software  voor het in kaart brengen van de  omgeving waarmee hij, met volledige autonomie, het hele oppervlak kan bedekken.

opladen

Een vloerreinigingsrobot kan worden uitgerust met een  oplader  vergelijkbaar met mobiele telefoons of met een  oplaadstation dat  op een plek op de vloer kan blijven rusten.
In het eerste geval is het gemakkelijk te begrijpen dat we de robot moeten opladen, die blijft werken totdat de batterij volledig leeg is. onderbroken: niet alle modellen, in feite heel weinig, zijn in staat het exacte onderbrekingspunt te onthouden. zich ergens zorgen over moeten maken. Wat niet vanzelfsprekend is, is dat de robot  weer aan het werk gaat

Afstandsbediening

Om onze vloerreinigingsrobot te besturen, kunnen we, afhankelijk van het model dat we kiezen, verschillende modi beschikbaar hebben. Normaal gesproken hebben alle vloerreinigingsrobots  bedieningselementen  op  de machine  , althans de meest elementaire, zoals een  start- en stopknop  en een knop om de reinigingsmodus te selecteren. In de eenvoudigste en goedkoopste modellen zijn er over het algemeen geen andere besturingsmethoden.
Andere iets meer geavanceerde modellen komen ook met een   infrarood afstandsbediening die u toelaat om de robot te besturen van een afstand, uiteraard, zolang u het in uw gezichtsveld. Uiteindelijk is de integratie met een  mobiele applicatie te  worden geïnstalleerd op uw smartphone of tablet  verspreidt zich ook, niet alleen onder de hypermoderne modellen. Door dit is het mogelijk om  te controleren  de voortgang van de werkzaamheden,  plannen  de schoonmaak sessies zelfs voor de hele week,  stop of start  de robot, foutmeldingen bekijken en wijzigen de schoonmaak-modus.

 1. Structuur

Ten slotte laten we enkele overwegingen achter over de  structurele kenmerken  van een vloerreinigingsrobot, die desalniettemin de moeite waard zijn om te overwegen voordat u een aankoop doet.

De hoogte

De eerste van deze overwegingen betreft de  hoogte  van de robot: als we willen dat onze elektronische assistent goed kan schoonmaken  onder meubels  , waar we niet bij kunnen met de  stofzuiger  , moet de hoogte compatibel zijn met die van ons. De vloerreiniging  is niet hoger dan 10 cm  hoog, maar er zijn ook enkele bijzonder dunne modellen die  onder de 7 cm vallen  .

De borstels

Para melhor desempenhar sua função de sucção, o robô de limpeza de piso usa algumas escovas para levantar e transportar a sujeira para o bocal de sucção. Todos os modelos são fornecidos com um mínimo de duas escovas rotativas frontais , mas não é incomum encontrar uma terceira escova motorizada , semelhante em todos os aspectos às encontradas nos aspiradores de pó, particularmente útil em tapetes para melhor remover o pó das fibras.Sentimos que podemos recomendar os modelos de três escovas a qualquer pessoa pelo maior poder de limpeza, o que em um aparelho alimentado por bateria é sempre muito apreciado.

Paredes virtuais

Sommige vloerreinigingsrobots zijn uitgerust met een of meer  “virtuele muren”  . Het kunnen  magnetische strips  zijn die op de grond worden geplaatst om een ​​deel van het huis te markeren dat de robot moet negeren, of kleine  “torens” op  batterijen die een infrarood signaal uitzenden dat de toegang van de robot tot een bepaald deel van het huis blokkeert.: als je  thuis een  trap hebt, is het niet nodig om een ​​model met virtuele muren te kopen. Alle vloerreinigingsrobots zijn voorzien van  valsensoren  die vallen voorkomen.

Obstakels vermijden

Elke vloerreinigingsrobot is uitgerust met een systeem waarmee je de obstakels die  je onderweg tegenkomt, kunt  omzeilen .
De goedkoopste oplossing is een  aanraaksensor  : in dit geval is de robot uitgerust met een soort grote  voorbumper  die bij het aanraken van een obstakel een signaal afgeeft dat de robot instrueert om van richting te veranderen. De meest geavanceerde oplossing daarentegen is het gebruik van  infraroodsensoren  die de aanwezigheid van obstakels langs de weg naar de robot signaleren zonder deze aan te raken, zodat de robot van pad kan wisselen zonder iets aan te raken.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een robotstofzuiger

Zijn de materialen belangrijk?

De bouwmaterialen zelf lijken veel op de verschillende modellen vloerreinigingsrobots. Wat kan aandacht waard zijn de  kleine details  , bijvoorbeeld de  rubber bekleding van de wielen  (allemaal tot het derde wiel, kleiner dan de twee belangrijkste), de kwaliteit en kwantiteit   van  microfiber doeken  verschaft de mogelijkheid om  demonteer en reinig  elke derde borstel (de grootste), het onderhoud dat nodig is voor het filter en het  soort water  dat kan worden gebruikt: indien normaal, gedemineraliseerd of gemengd met een afwasmiddel.

Is het merk belangrijk?

Onder de huidige fabrikanten van vloerreinigingsrobots is het misschien niet verrassend dat we de grote namen in geautomatiseerde reiniging die we kennen niet vinden: Samsung, Neato, Vileda of Electrolux zijn momenteel niet actief in deze nichemarkt, hoewel veel van deze merken dat wel hebben geproduceerd in de afgelopen jaren, sommige modellen vacuümreinigers. De uitzondering is  iRobot  , bekend om zijn Roomba robot stofzuigers, die op dit moment  verkoopt  twee robotmodellen  schoonmakers  vloeren “pure” serie  Braava  , dat wil zeggen dat ze alleen wassen zonder  passeren  schoner.
Dit alles om te zeggen dat je niet modellen zullen vinden met een herkenbaar merk: de meeste van hen zijn producten  geïmporteerd  uit Azië. , met mogelijke problemen in verband met het beheer van uw verzoek om technische assistentie.

Maakt de prijs uit?

Bij vloerreinigingsrobots registreren we geen grote prijsvariabiliteit. Over het algemeen blijven de huidige modellen allemaal  onder de € 300  , met de goedkoopste modellen zelfs  onder de € 200  . De belangrijkste verschillen tussen de goedkoopste en de duurste modellen betreft de  kwaliteit van de sensoren die worden  gebruikt om obstakels te vermijden (of ze nu aanraken of infrarood zijn) en de integratie of niet met de  mobiele applicatie  .

 

 

Vragen en antwoorden over vloerreinigingsrobots

Een robot die zuigt, zelfs hondenhaar, reinigt zonder de tank te verwisselen. Ik denk er een met 2 tanks. Als het voor hem mogelijk was om tegelijkertijd te stofzuigen en te wassen

We kunnen de  Xiaomi Roborock S50 aanbevelen  .

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *