beste beoordeling van elektrische bezems 2021

5 doorslaggevende factoren bij het kiezen van een elektrische bezem

Voordat  we ons verdiepten in onze  koopgids voor elektrische bezems , voelden we de behoefte om het juiste  uitgangspunt te vinden  .
In de afgelopen jaren hebben  snoerloze elektrische bezems op  batterijen zich over de markt verspreid, praktisch en gemakkelijk te hanteren voor geïmproviseerde reiniging. Gezien de gelijkenis tussen deze twee soorten bezems, kan de vraag terecht komen of het gepast is om een ​​nieuw model met batterijvoeding te kopen in plaats van een traditionele draadbezem.
Om de keuze te maken, is het noodzakelijk om de voor- en nadelen  van snoerloze en snoerloze elektrische bezems af te wegen  . Laten we proberen ze samen te vatten met een tabel:

  Draadloze Traditioneel
Werkingssfeer Onbeperkt 7-12 m
Autonomie Maximaal 60 min Onbeperkt
Zuigkracht Zwakker Moeilijker
HEPA-filters Ruw Vaker
2 in 1 Vaak Nooit

Wat duidelijk moet zijn, is dat een snoerloze elektrische bezem over het algemeen geschikt is voor snelle reiniging en niet bijzonder nauwgezet, gezien de beperkingen die de batterij oplegt (korte autonomie en verminderde zuigkracht), terwijl een elektrische bezem met snoer de plaats kan innemen. . een  stofzuiger  voor een grondige reiniging.
Laten we met deze verduidelijking eens kijken  hoe we een elektrische bezem kunnen kiezen die  geschikt is voor uw behoeften.

 1. Structuur

De eerste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een elektrische bezem, zijn structureel, waardoor we kunnen bepalen welk model het meest  geschikt is  voor ons  huis  en  voor  onze  behoeften  .

Gewicht

Eerst zullen we rekening houden met het  gewicht  van de elektrische bezem, wat een zeer belangrijk aspect is om te beoordelen, vooral als uw huis groot is en het stofzuigen tijd kost: in deze gevallen is het belangrijk om een ​​zo licht mogelijke bezem te kiezen, zelfs als lichtheid in veel gevallen gelijk staat aan minder kracht en capaciteit.

parkeren

We moeten ook nadenken over waar en  hoe de bezem moet worden opgeborgen  wanneer deze niet wordt gebruikt: veel modellen kunnen op zichzelf staan ​​zonder tegen de muur te leunen, maar ze zijn niet allemaal erg stabiel, vooral niet onder de lichtere.

Borstel type

Een ander aspect dat in overweging moet worden genomen, is de  morfologie van de zuigborstel  : de meeste modellen hebben borstels in de vorm van een al dan niet de aanwezigheid van een  gemotoriseerde borstel  . De modellen met gemotoriseerde borstel zijn in feite zeer effectief in vloerkleden en tapijten, maar ze kunnen krassen maken op de meest delicate oppervlakken zoals parket. Daarentegen zijn gemotoriseerde borstelloze mondstukken niet erg effectief op zachte oppervlakken, maar ideaal op harde en kwetsbare vloeren.

 1. Kracht en kracht

Aan de andere kant is het complexer om een andere belangrijke factor te beoordelen, namelijk degene die rekening houdt met het  vermogensvacuüm  , het opgenomen vermogen en het  verbruik  . In tegenstelling tot andere apparaten vertaalt het motorvermogen zich in feite niet duidelijk en lineair in een betere zuigkracht.
Het motorvermogen wordt uitgedrukt in  watt  en de aangegeven waarde is een kwantificering van de  energie die  aan het elektriciteitsnet wordt onttrokken : ten eerste hangt het af van hoe duur de stofzuiger zal zijn voor onze energierekening.  Europese energie-etikettering  helpt ons om een ​​lagere energieverbruikende elektrische bezem: laten we eens kijken wat dat ons kan vertellen.

Energielabel

Het doel van een energielabel is om de consument te  informeren  over het verbruik en de jaarlijkse kosten die het gekozen model kan hebben, en over de mogelijke prestaties. Dit zijn cruciale aspecten, zowel voor de individuele gebruiker als voor onze hele samenleving. Sterker nog, het kopen van een elektrische bezem met minder  energieverbruik  betekent naast lagere factuurkosten ook een positieve impact op het milieu.
Met een energielabel in de hand is het eerste dat opvalt de  gekleurde schaal  van de energieklassen: de schaal begint  bij de letter A  en loopt door tot  G, waarbij de eerste van het alfabet een model aangeeft met minder verbruik. Het merk en de naam van het model waarnaar het label verwijst, moeten boven de schaal worden aangegeven. Naast de gekleurde schaal is  de energieklasse van de elektrische bezem  aangegeven in wit op een zwarte achtergrond. Hieronder ziet u een voorbeeld van een elektrische bezem van klasse “A”.

Gemiddeld jaarlijks verbruik

De energieklasse wordt bepaald door het  gemiddelde jaarlijkse  elektriciteitsverbruik, uitgedrukt  in kWh / jaar  : deze numerieke waarde toont de verschillen tussen het ene model en het andere, en je vindt het rechts aangegeven, net onder de gekleurde schaal van de energieklassen.
Op dit punt wordt daarom de vraag gesteld wat een kWh is. De  kilowattuur  is de  referentie- eenheid  van de meting   voor  het elektriciteitsverbruik  , de ene zie je gaat uit, afhankelijk van de meter in uw appartement, en het kwantificeert de  energie die wordt gebruikt  (dus het kW geabsorbeerd) door een apparaat  in een uur van het werk.continu en constant. De kosten op de rekening zijn precies gebaseerd op het aantal opgenomen kWh, en het tarief varieert meestal  van 15 tot 40 cent  per  1 kWh  .
De waarde aangegeven in het daarvoor bestemde veld op het label is niet echt, maar een  plausibele schatting  van het aantal opgenomen kWh bij regelmatig gebruik van de elektrische bezem in één jaar en dus in termen van energieverbruik van het beschreven model in één jaar.
Laten we eens kijken naar een praktisch voorbeeld: een elektrische bezem van 15 kWh verbruikt de helft van het verbruik in vergelijking met een model van 30 kWh.

Zuigkracht

Als vermogen niet doorslaggevend is om de zuigkracht van een elektrische bezem te begrijpen, kan  Europese etikettering  ons weer helpen, die naast het aangeven van het energieverbruik ook de prestaties op verschillende oppervlakken schaalt   . Zowel de effectiviteit op harde oppervlakken als tapijten worden exact geclassificeerd als energieverbruik.

Zuigefficiëntie op harde oppervlakken

Kijkend naar het label op het deel waar de stofzuiger staat afgebeeld, ziet u in de rechter benedenhoek een gebied waar de productborstel rust: dit stelt een vloer voor, en in feite geeft de daar getoonde waarde de zuigcapaciteit van de elektrische bezem aan op harde oppervlakken (“A” in het onderstaande geval).
Ook in dit geval vonden we  een brievenweger van A tot G om een ​​idee te geven van de effectiviteit van het model  . Als u dus de  letter A vindt  , betekent dit dat het product  een uitstekende afzuigcapaciteit heeft op harde vloeren  . Bij de evaluatie wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de zuigkracht en het type beschikbare borstels.

Tapijteffectiviteit

Neste caso o discurso é exatamente igual ao anterior, só que em vez dos pisos nos referimos aos tapetes. Encontre este valor indicado no canto inferior esquerdo, e também neste caso é o poder de sucção, com o auxílio das escovas, que determina a eficácia do produto, sempre indicado com um valor na mesma escala de A a G.
O que muda, porém, é a média dos resultados, pois é muito difícil para um produto obter uma classificação superior a C (exemplo mostrado na foto acima). Na verdade, limpar carpetes é muito mais complexo do que limpar pisos, porque as fibras de um carpete podem reter elementos que são removidos mais facilmente em uma superfície lisa.

 1. Tecnologia

Onder de fundamentele factoren bij de keuze van de elektrische bezem, kunnen we niet anders dan de technologieën die het gebruikt voor afzuiging, in termen van opvang en filtering, beschouwen.

Elektrische bezem: beter met zak of tank?

Wat  betreft de  opvangsystemen, er  zijn er twee  : in feite zult u moeten nadenken of u een elektrische bezem met een zak zult hebben, die periodiek moet worden vervangen en nieuwe zakken moet worden aangeschaft, maar die een grotere capaciteit heeft en daarom een ​​langere continu werken, of als je kiest voor een model met een cyclonische tank, zonder zak en makkelijk te legen, maar minder breed. We zullen in de volgende secties  de eigenaardigheden van deze technologieën  en de voor- en nadelen van elk ervan zien.

Met tas

De technologie van handtassen is de oudste en daarom ook de  goedkoopste om te  kopen. Tanks met zakken zijn gemiddeld  ruimer  dan cyclonen, maar er zijn enkele negatieve punten waarmee rekening moet worden gehouden bij het beoordelen van dit type bezem: ten eerste zijn zakken met zakken, zoals we zullen zien, minder energiezuinig dan cyclonen. het betekent dat ze bij dezelfde zuigkracht  meer energie nodig hebben  .
De zuigkracht zelf neemt af naarmate de  zak wordt  gevuld, en moet periodiek worden  vervangen  , telkens wanneer deze wordt gevuld, hetgeen een essentiële en terugkerende kostenpost vormt.

Cyclonische tank

Integendeel, de modernste cycloontechnologie, zo genoemd omdat de luchtstroom in de tank zich in een spiraal bevindt zoals een draaikolk, is energiezuiniger, juist omdat de cycloon (of cyclonen, als het een geavanceerd multiclonisch model is) in de tank creëert een  zuigeffect  dat helpt bij het aanzuigen van de motor, waardoor de efficiëntie van de zuigactie wordt verbeterd   . De container is   op elk moment gemakkelijk te legen , aangezien praktisch alle modellen een snelle en gemakkelijke ontgrendeling hebben en de mogelijkheid hebben om de inhoud in de prullenbak te dumpen zonder zelfs in contact te komen met het verzamelde puin.

Het meest hygiënische type

Welke modellen de beste hygiënische eigenschappen bieden, is moeilijk te zeggen. Elektrische bezems met cyclonische tanks hebben meestal systemen voor het  demonteren en legen van  de container die voorkomen dat handen in contact komen met vuil. Gewoonlijk is het voldoende om de tank los te haken van het lichaam van de bezem en deze vervolgens in de vuilnisbak te legen, waardoor de handeling snel en hygiënisch kan worden uitgevoerd   . Het is echter goed om voorzichtig te zijn bij het legen, omdat het stof zich in de lucht kan verspreiden en naar de grond kan terugkeren.
Met zak uitgeruste apparaten houden vuil effectief tegen, maar ook in dit geval bij het verwijderen van de zak , is het mogelijk dat een bepaalde hoeveelheid stof ontsnapt, hoewel minder dan in cycloon tanks. van het lichaam van de bezem.

Het meest praktische type

Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten elektrische bezems is dat het in het geval van degenen met een tank niet nodig is om extra geld en extra tijd te verspillen aan de  aanschaf van de tassen  . De praktische bruikbaarheid waarmee de tank wordt geleegd of de zak wordt verwijderd, is echter behoorlijk variabel, afhankelijk van de prijsklasse waartoe het specifieke model behoort. Er zijn in feite apparaten waarmee  de container en het filter volledig kunnen worden verwijderd  , en die het zelfs mogelijk maken om ze comfortabel onder stromend water te wassen. Hetzelfde geldt voor traditionele elektrische bezems met opvangzak: de bruikbaarheid varieert naargelang het model en meer precies hoe de tas uit het speciale compartiment wordt gehaald De modellen zijn te vinden op de markt waar de kartonnen drager van de tas is of anderen waarin het wordt geplaatst, door het in een plastic geleider te schuiven.

Filteren

Wat betreft filtratiesystemen, kunnen we zeggen dat bijna alle elektrische bezems ten minste  twee  filtratieniveaus hebben:

 • Een eerste filter, meestal gemaakt met een   eenvoudig en  goed geweven filter  , dat groter vuil blokkeert   , zoals haar, kruimels, kiezelstenen en andere resten die zichtbaar zijn voor het blote oog
 • Een tweede filtratie, bediend vanuit de zak of een  tweede filter  in de cycloon tanks, die het fijnere stof blokkeert   en voorkomt dat het opnieuw in de lucht wordt gebracht

Onder de meest geavanceerde modellen vindt u een   extra filter van hoge kwaliteit, genaamd  HEPA  (High-Efficiency Particulate Air), dat van bijzonder belang is voor mensen die aan allergieën lijden, omdat het bijna alle deeltjes met een diameter van 0,3 micron of hoger vasthoudt, waaronder de meest voorkomende allergenen.

Wat is het HEPA-filter

Dit type filter is geboren op het gebied van nucleair onderzoek, om te worden gebruikt in situaties waar het van fundamenteel belang was om de verspreiding van radioactieve deeltjes te voorkomen. Deze behoefte werd vervolgens overgedragen aan de commerciële sector en tegenwoordig wordt het  HEPA-filter  ook gebruikt in  huishoudelijke schoonmaakproducten  . Hieronder vind je een voorbeeld van een HEPA-filter met ook een actief koolfilter.
De filtereenheid, met cilindrische of rechthoekige kenmerken, is samengesteld uit verschillende plooien die op een luik lijken. Boven deze plooien vinden we een  glasvezelcoating  : hoe groter de dikte, hoe groter de effectiviteit van het filter.
Het beste HEPA-filter op de markt kan bijna alle deeltjes vasthouden met afmetingen tot  0,3 micron in diameter  . De grootte van 1 micron uitleggen is erg moeilijk, bedenk maar dat een mensenhaar een diameter van 150 micron kan bereiken!

Hoe een HEPA-filter werkt

Nu we duidelijkere ideeën hebben, tenminste over hoe een HEPA-filter wordt gemaakt, laten we eens kijken hoe het die elementen kan vastleggen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.
Deze  microdeeltjes  , eenmaal opgezogen met hoge snelheid, komen in  aanraking met het filter en komen vast te zitten  , maar dit geldt alleen voor grotere.
De kleinste deeltjes kunnen passeren, langzaam drijvend naast de glasvezel en, steeds  langzamer  ,  worden ingevangen in de laatste fase van het filter  .
Zoals vermeld, varieert de effectiviteit van het filter bij het vasthouden van deze schadelijke elementen, in het bijzonder voor de gezondheid van allergische mensen, voornamelijk afhankelijk van de dikte van het filter.
Op de markt kunnen we verschillende soorten HEPA-filters vinden, elk met een andere efficiëntie dan de andere.

De verschillende HEPA-filters

HEPA-filters kunnen, zoals we al hebben gezegd, van verschillende typen zijn. We vonden filters met lagere prestaties, gedefinieerd als EPA, die meestal op goedkopere modellen worden gemonteerd. Een zeer goedkope stofzuiger zou kunnen worden uitgerust met het  E10-filter  , degene met de minste capaciteit om allergenen vast te houden, die in feite niet meer dan  85%  van de geblokkeerde deeltjes uitmaken.
Met het  E11-filter  maken we een kwalitatieve sprong, waardoor de collectie naar 95% stijgt   .
Het E12- filter   is zelfs nog efficiënter en wordt een object van grote interesse voor mensen die lijden aan ernstige allergieën, aangezien het vasthoudvermogen  99,5% is  .
Ten slotte zien we de eerste twee op de lijst, dit zijn echte hoogrendementsfilters, gemonteerd op modellen met een middelhoge en hoge standaard en absoluut geschikt voor mensen met allergieën. De waarden zijn als volgt: het HEPA 13- filter   houdt tot 99,95% vast  en het HEPA 14- filter  houdt   tot  99,995%  van de deeltjes vast (die op de kaart hieronder). De onderstaande tabel geeft een overzicht van de kenmerken van alle hoogrendementsfilters:

HEPA-filters

  EPA10 EPA11 EPA12 HEPA 13 HEPA 14
Efficiëntie Tot 85% van de deeltjes wordt vastgehouden Tot 95% van de deeltjes wordt vastgehouden Tot 99,5% van de deeltjes wordt vastgehouden Tot 99,95% van de deeltjes wordt vastgehouden Tot 99,995% van de deeltjes wordt vastgehouden

Daarnaast kan een HEPA-filter worden geassocieerd met een aanvullende zuiveringstechnologie: filtratie met  actieve kool  . Actieve kool is een poreus materiaal dat veel van de organische stoffen in de lucht kan absorberen. Dit type filter is bijzonder geschikt voor diegenen die  huisdieren in huis hebben  : de stofzuiger met HEPA-filter en actief koolstoffilter kan haar opvangen en de lucht zuiveren van slechte geuren.
In het algemeen absorberen actieve kool de geuren die worden uitgestoten door bijna alle organische stoffen, zowel dierlijk als plantaardig, en kunnen ze dus ook worden gebruikt om geuren van schimmels te elimineren   .

Zuigefficiëntie

Ook bij de evaluatie van de effectiviteit van de filters die aanwezig zijn in een elektrische bezem, helpt de Europese etikettering ons   , waarbij ook rekening wordt gehouden met het zuigrendement van een elektrische bezem. Hoe wordt het beoordeeld? De stofheruitgifteklasse geeft het vermogen  van het  product aan om te  behouden wat is opgezogen  , vooral die bijzonder kleine en fijne elementen die alleen een goed filter kan opvangen.
Dit is erg belangrijk om rekening mee te houden, vooral voor degenen die thuis allergieën hebben en een apparaat nodig hebben dat ook in staat is om de lucht te filteren en allergenen te elimineren. Het is echter niet alleen belangrijk voor mensen met een allergie, want het elimineren van schimmels en mijten thuis kan voor iedereen een voordeel zijn, omdat ze drager zijn van bacteriën.
De  herintroductieklasse  wordt altijd gemeten met een schaal van letters  van A tot G  , waarbij in dit geval  de beste waarde de  .

 1. Praktisch gebruik

Andere kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden, zijn het  gemak van het  gebruik van de elektrische bezem en de  eenvoud  van onderhoudswerkzaamheden, factoren die bijdragen aan het bepalen van de bruikbaarheid van een bezem.

Comfort

Vanuit het oogpunt van praktische bediening is het belangrijk om te controleren of de elektrische bezem  kan kantelen  ten opzichte van de borstel in een hoek die voldoende is om af te zuigen, zelfs onder lage meubels: een goede helling maakt een meer behendig en compleet werk mogelijk. materie van orde en uitvoerbaarheid, zult u willen overwegen als er een  kabel  kronkelende  systeem  , als ze zijn eenvoudig haken waarrond om de draad te wikkelen, zoals die in de foto hieronder, of als er sprake is van een compartiment, misschien met automatische ontbinding Het kan ook interessant zijn om de functies  van de stofzuiger in overweging te nemen  . Bijvoorbeeld, niet alle apparaten kan  aanpassing van de  kracht  van  zuigkracht , een interessante mogelijkheid wanneer alleen lichte fragmenten moeten worden opgezogen en het hoge vermogen niet hoeft te worden onderzocht.
Ten slotte kan het ook interessant zijn om geurende kompressen of direct druppels geurende essences toe te voegen om een ​​aangename geur te verspreiden tijdens het schoonmaken: sommige modellen bieden deze mogelijkheid ook.

Luidruchtig

Het  geluid  apparaat kan ook rekening worden gehouden, omdat het geluid van de stofzuiger stoort meest: Een  stille model  kan iets lager zijn dan  80 dB  , terwijl de luidste moderne modellen zijn ongeveer 87 dB.

 1. Accessoires

Ten slotte is het belangrijk om te bedenken met welke  accessoires  de elektrische bezem die u wilt kopen is uitgerust: de behoeften veranderen afhankelijk van het meubilair in huis, de aanwezigheid van veel planken of planken, krappe ruimtes, gestoffeerde meubels zoals fauteuils en banken en de aan- of afwezigheid van vloerkleden, tapijten of parket.
Hier zijn enkele van de  meest voorkomende accessoires  :

 • Tapijt- en tapijtborstel  : vaak uitgerust met roterende borstels, beweegt en vangt het stof dat zich afzet tussen de vezels van tapijten en tapijten
 • Parketborstel  : licht en glad op houten oppervlakken, zuig stof en vuil op zonder de vloer te krassen
 • Slit hulpmiddel   : nuttig voor het stofzuigen in kleine ruimtes waar de borstel niet in te voeren, of voor het nauwkeurig werken in hoeken
 • Mondstuk voor gestoffeerde  meubels   : ook wel ‘T’-mondstuk genoemd, het kan worden gebruikt op fauteuils, banken, gestoffeerde stoelen, maar ook op matrassen
 • Stijve verlengbuis  : handig om diep in de meest krappe of verhoogde ruimtes te komen, bijvoorbeeld tussen een meubelstuk en een muur of een hoek van het plafond
 • Flexibele verlengbuis  : handig om het werken op planken en rekken te vergemakkelijken
 • Schouderriem  : hiermee kunt u de camerabody op uw schouder dragen terwijl u met een van de verlengbuizen werkt

Het komt vaak voor, vooral bij modellen uit de lagere middenklasse, om alleen de mondstukken en een multifunctionele borstel te vinden, vaak niet-gemotoriseerd, geschikt voor alle soorten oppervlakken, maar vaak met niet-perfecte resultaten in tapijten en tapijten.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de elektrische bezem

Zijn de materialen belangrijk?

De materialen waarmee de elektrische bezems worden geassembleerd, zijn relatief  niet relevant  . We zeggen dit omdat zelfs de meest geavanceerde modellen in kunststof worden geassembleerd   , en dat maakt niet het verschil in prijs en prestatie. Wat   aan kunststoffen kan worden geëvalueerd, is hun  flexibiliteit  (of  stijfheid  ) en hun  dikte  , met speciale aandacht voor de  haken  van de verschillende onderdelen, om te begrijpen hoeveel slijtage en spanning tijdens het gebruik na verloop van tijd breuken kunnen veroorzaken.

Is het merk belangrijk?

Qua prestaties is het merk  niet  extreem  belangrijk  : van de producten in dezelfde prijsklasse, exclusief de top, zijn de verschillen van merk tot merk in feite klein, en de belangrijkste zitten meestal in de ontwerpkeuzes. Er verandert veel als we kijken naar  de nieuwste  generatie  elektrische bezems  , waarin   enkele bekende merken opvallen , bijvoorbeeld  Miele  of  Vorwerk  .
Deze merken staan ​​respectievelijk bekend om hun degelijkheid en betrouwbaarheid in de loop van de tijd, de tweede voor de breedte en integriteit van accessoires en functies. Welk merk u ook kiest, het is belangrijk controleren hoe toegankelijk is de service  support  klant: geïmporteerde merken kan inderdaad moeilijk te bereiken, omdat in sommige gevallen geen hulp te bieden in het Italiaans en niet geautoriseerde service centers in Italië.

Maakt de prijs uit?

Gezien het juiste uitgangspunt dat iedereen wel of niet zijn eigen budgetbeperkingen heeft, die bepalen hoeveel u bereid bent te besteden aan het kopen van een elektrische bezem, stijgen de kosten van een product met toenemende kwaliteit. Toestellen met  systemen  filtratie  verfijnd  , bijvoorbeeld, onvermijdelijk  zal meer kosten  dan bezem met een enkele dual filter systeem, machines met een tank multiciclônico zijn duurder dan die met een tas en ga zo maar door. Om een ​​idee te krijgen van  welke functies  u tegen welke prijs kunt vinden   , hebben we een spiegel voorbereid:

 • Hoge prijsklasse  : € 250, (multi) cycloon tank, 700 ml, regelbaar vermogen, ca 3 kg, HEPA filter
 • Gemiddelde prijsklasse  : 150-200 €, cyclonische tank, 500-700 ml, regelbaar vermogen, ongeveer 4 kg, dubbele filtratie
 • Lage prijsklasse  : € 100, cyclonaal of tanktas, 500-700 ml, vast vermogen, 4,5 kg, enkele of dubbele filtratie

Veel voorkomende vragen

Hoeveel weegt een elektrische bezem?

Het  gewicht  van een elektrische bezem kan variëren, afhankelijk van het type en model. Zowel dunne als omvangrijke apparaten zijn op de markt te vinden. Gewichts- en maatkenmerken zijn niet altijd gekoppeld aan de prijsklasse waartoe ze behoren. Een bijzonder licht model kan  tussen de 2 en 3 kilo wegen  en is daardoor erg praktisch en gemakkelijk te vervoeren van het ene deel van het huis naar het andere. De zwaardere elektrische bezems daarentegen zijn bijna  5 tot 6 kg  : een gewicht dat niet buitensporig is, zorgt echter voor praktisch gebruik en voldoende mobiliteit in het appartement zelf.

Hoe lang is de bezemdraad?

De  lengte van de  stofzuigerkabel is variabel. Op de markt vind je producten die een breed werkingsspectrum hebben en de gebruiker een grote bewegingsvrijheid bieden, maar ook apparaten met een zeer kort snoer die regelmatig van stopcontact moeten worden gewisseld. Een goedkope elektrische bezem kan een draad van  4 of 5 meter hebben  , terwijl een hightech stofzuiger een bereik van  9  tot  10 meter mogelijk maakt  . Hierdoor kunt u comfortabel grote kamers schoonmaken.

Hoe luid is een elektrische bezem?

Een van de meest voorkomende twijfels bij het kopen van een elektrische bezem is ongetwijfeld het  geluid  van het apparaat. In feite ben je vaak bang om een ​​extreem luidruchtig model te kopen, soms wil je gewoon een stil product om het op elk moment van de dag soepel te gebruiken, vooral als je jonge kinderen hebt die slapen. Maar hoe luid is een elektrische bezem? Welke tools hebben we beschikbaar om een ​​weloverwogen aankoop te doen?

Vermogen en potentiometer

Een factor die geluid kan beïnvloeden is de  zuigkracht kracht  van   het apparaat. Het is zelfs zeer waarschijnlijk dat een elektrische bezem met een  krachtige motor  minder stil zal zijn dan een andere met een slecht presterende motor. Dit geldt vooral bij het vergelijken van modellen van verschillende technologische generaties: een bezem van 1200 watt  die tien jaar geleden is geproduceerd, is zeker luidruchtiger dan een ultramoderne bezem met  een elektrisch vermogen van  450 watt  . Een ander element dat het product meer of minder luidruchtig kan maken, is de aanwezigheid van een  potentiometer, of een regelaar (een wiel, een ring of een knop) om het meest geschikte zuigniveau te selecteren voor het type reiniging dat moet worden uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om het apparaat handmatig stiller te maken, maar verliest het zuigvermogen.

Hoe wordt geluid gemeten?

Het geluid van een elektrische bezem wordt gemeten in  decibel (dB)  . Het is natuurlijk moeilijk te begrijpen hoe luid een apparaat is dat 84 decibel uitstraalt, en vooral hoe stil een apparaat van 72 decibel is. Aan de andere kant is het een aspect dat verband houdt met de perceptie van geluid en de tolerantie ervan. We kunnen echter wel zeggen dat een elektrische bezem als gemiddeld kan worden gedefinieerd   wanneer deze een geluidsniveau heeft  tussen 75 en 85 decibel  . Een model dat binnen dit bereik valt, zou geen specifiek probleem moeten veroorzaken, vooral als het, zoals we eerder zeiden, een potentiometer heeft. Maar waar kunnen deze gegevens worden geverifieerd? Dit kunt u doen op  het energielabelvan het product, dat verschillende waarden beschrijft met betrekking tot het verbruik en de efficiëntie van de bezem. Elke elektrische bezem met snoer heeft een stroomlabel, in tegenstelling tot draadloze elektrische bezems, die niet het elektriciteitsnet gebruiken om zichzelf van stroom te voorzien, maar een oplaadbare batterij.

Is de elektrische bezem effectief tegen dierenhaar?

Een van de meest voorkomende problemen voor eigenaren van gezelschapsdieren is de schoonmaakservice. Het houden van een hond of kat in dezelfde ruimte waar u eet en slaapt, vooral als u jonge kinderen heeft, vereist aanzienlijke inspanningen  om optimale hygiënische omstandigheden te behouden  . Laten we proberen te begrijpen of elektrische bezems echt effectief zijn voor dit soort reiniging en wat de belangrijkste aspecten zijn om te evalueren bij het kiezen.

Borstel type

Het eerste element dat u moet overwegen, is zeker het type borstel waarmee de elektrische bezem is uitgerust. In feite hangt het vermogen om haar te vangen en het in de tank of tas te laten stromen er sterk van af. Op de markt kun je verschillende soorten vinden, maar sommige modellen elektrische bezems hebben een  specifieke borstel voor dierenhaar  . Het verdient over het algemeen de voorkeur om een ​​product te hebben met een  roterende borstel die  groot genoeg is om het haar gemakkelijk op te vangen zonder zich op te hopen in de borstelharen. is het geval bij sommige apparaten met een traditionele borstel. In ieder geval kunnen zelfs de laatsten hun werk goed doen, zolang ze maar  zuigkracht hebbenhoog om beter te stofzuigen zonder enig residu op de vloer achter te laten. In het algemeen kunnen we daarom zeggen dat de borstel belangrijk is en dat een elektrische bezem die speciaal is ontworpen om dierenhaar schoon te maken zeker de voorkeur heeft.

Filtratie

Na het stofzuigen moet het haar in de elektrische bezem worden bewaard. Anders zullen ze weer in de lucht circuleren en op de grond landen, waardoor het uitgevoerde werk gedeeltelijk wordt geannuleerd. Daarom is het raadzaam om te letten op het type filter waarmee het product is uitgerust. Een goed  filtersysteem  kan stof en dierenhaar vasthouden, zodat het niet opnieuw in de lucht terechtkomt. In die zin is het essentieel om het energielabel van de elektrische bezem in acht te nemen, dit is een soort identiteitskaart voor het apparaat en zegt veel op het gebied van verbruik en efficiëntie. is rekenen op een elektrische bezem van klasse A om stof opnieuw in de lucht te brengen. Het is zeer waarschijnlijk dat zo’n model een  HEPA-filter van heeft laatste generatie die tot 99,98%  van de opgezogen deeltjes kan vasthouden  . In plaats daarvan moeten elektrische bezems die in een lagere efficiëntieklasse zijn geplaatst, worden uitgesloten, omdat ze niet hetzelfde prestatieniveau kunnen garanderen en daarom minder geldig zijn voor mensen met huisdieren.

Waar koop je de elektrische bezem?

De  opties voor het kopen van  een elektrische bezem zijn tegenwoordig in feite twee:  fysieke doorverkoop  of  online winkel  . Beiden hebben voor- en nadelen die we in deze tabel samenvatten:

  Fysieke winkel Online winkel
Pro Testproduct
Onmiddellijke levering
Grote keuze aan
retouren / ruilen, meestal gratis
Tegen Beperkte selectie Geen productevaluatie.
Uitgestelde levering
Vaak extra verzendkosten

De overwegingen over waar te kopen zijn ter beoordeling van elk op basis van hun behoeften: we kunnen toevoegen aan wat in de tabel wordt weergegeven dat u in veel gevallen voordeligere prijzen vindt in online winkels dan in traditionele winkels.

Hoe de elektrische bezem schoon te maken

De onderhoudswerkzaamheden aan   een elektrische bezem moeten periodiek worden  uitgevoerd  om de zuig- en reinigingscapaciteit van het apparaat ongewijzigd te houden.
De eerste is natuurlijk het  legen van de tank  of het  vervangen van de zak  door degenen die nog weinig modellen zijn die dit nog nodig hebben: de frequentie hangt natuurlijk af van zowel de capaciteit van de containers als de frequentie van het gebruik van de bezem en de hoeveelheid vuil dat in de tank wordt gezogen, moet vaker worden geleegd als er bijvoorbeeld huisdieren in huis zijn of als het huis zich op de begane grond bevindt en een tuin heeft).
Van tijd tot tijd zal het ook nodig zijn om de gemotoriseerde borstel (voor die modellen waarin deze aanwezig is) los te maken van het haar en het haar dat zich er geleidelijk in ophoopt: hiervoor is het noodzakelijk om de roterende borstel te verwijderen en door te gaan met het afsnijden van de opeenhoping, het loslaten van de borstelharen.
Als de bezem ook een geschikt model is voor het opzuigen van vloeistoffen (maar dit zijn zeldzame gevallen), is het ook aan te raden om de tank onmiddellijk leeg te maken en verder te wassen (of in ieder geval spoelen) en apart van de machine te laten drogen: dit vermijdt de vorming van schimmel en de daaruit voortvloeiende slechte geuren.

Hoe het stofzuigerfilter schoon te maken

De meeste elektrische bezems die op de markt te vinden zijn, hebben een  filter dat gemakkelijk onder stromend water kan worden gewassen  . Oudere modellen, die een niet-ultramodern filtersysteem hebben, laten niet wassen toe, maar vereisen vervanging van het filter wanneer het verstopt is en laten onvoldoende filtering toe.
Voor een volledige reiniging van het filter kunt u in vijf stappen te werk gaan.

1) Verwijder het filter

De eerste stap is ongetwijfeld om het filter correct te  demonteren  , zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van het apparaat. Elk model heeft een ander type ontkoppeling, dus deze handeling moet voorzichtig worden uitgevoerd  om de hendels of haken niet te forceren, waardoor  ze beschadigd kunnen raken en het onmogelijk is om het filter te installeren.

2) Maak het leeg

Voordat u verder gaat met het wassen zelf, is het altijd een goede gewoonte om het filter in de vuilnisbak te  legen  . Dit voorkomt dat roos, haar en ander vuil bijdragen aan het verstoppen van de gootsteen.

3) Wassen

Op dit punt kan het filter gemakkelijk onder stromend water worden gewassen   . Met heet water is de kans groot dat de resten die achterblijven gemakkelijker naar buiten komen. Indien nodig kunt u uzelf helpen met uw handen, met een gewone keukenspons of met een zachte tandenborstel, die u ook gebruikt.

4) Droog

Nadat het filter grondig is gewassen, moet het worden gedroogd. Als u van plan bent de elektrische bezem onmiddellijk te gebruiken, kunt u deze afdrogen met een doek of wat absorberend papier. Het is belangrijk  om het filter niet opnieuw te installeren als het nog nat is,  aangezien dit uw vermogen om stof en ander vuil op te vangen beperkt.

5) Zet ​​het terug in de tank

Nadat al deze stappen zorgvuldig zijn uitgevoerd, kunt  u het filter weer in de elektrische bezem plaatsen  . Ook in dit geval is ons advies om ervoor te zorgen dat de richting correct is en niet te veel druk uit te oefenen als het niet mogelijk is om gemakkelijk te haken. In dit geval is het waarschijnlijk dat de bewerking niet correct wordt uitgevoerd, met het risico dat het onderdeel wordt beschadigd en onbruikbaar wordt. Om deze reden is het, zoals we al hebben gezegd, altijd een goed idee om het betreffende gedeelte van het instructieboekje te lezen.

 

 

Vragen en antwoorden over de elektrische bezem

Voor mij met een neuromusculaire aandoening…. lichtheid is belangrijk. Ik wil de lichtste en meest beheersbare draadloze… Ik kan je niet bedanken

Dan heeft u een snoerloze elektrische bezem nodig: u kunt er bijvoorbeeld één kiezen uit  deze 5  door ons geteste modellen .

Je hebt dus een snoerloze elektrische bezem nodig: zie bijvoorbeeld  deze 5 modellen die  we hebben getest.

Hallo, ik
zou graag wat advies willen: groot huis met 3 verdiepingen, zo gemakkelijk te hanteren, hond en kinderen thuis, dan superfilter en superieur vermogen.

Een krachtig model met een prima filter is de  Rowenta Powerline Extreme RH8155WA  .

Ik ben op zoek naar een stofzuiger zonder zak, ik ben allergisch, ik heb 2 katten, keramische vloeren en parket. Huis van 100 m2 met bestedingslimiet van 700 euro

We raden de  Rowenta Powerline Extreme RH8155WA aan  , een zakloze  , krachtige en goed uitgeruste bezem  met HEPA-filter 14.

Hallo, vraag vriendelijk om informatie. Een lichte elektrische bezem maar bovenal kleeft hij niet aan de vloer !!! Maximumprijs 120… Bedankt

Als uw prioriteit lichtheid is en u geen tapijten hoeft te stofzuigen, kunt u  Imetec Piuma + C2-200 overwegen  .

Ik ben op zoek naar een elektrische bezem met snoer en tas zonder accessoires voor een klein strandhuisje dat op zichzelf staat

Een mooi model met tas, want dat zijn er nog maar weinig, is de  Miele Swing H1 Excellence EcoLine  .

Hallo! Na 7 jaar eer van meerdere dagen dienst, liet hij me mijn Hoover Synua na, krachtig en zeer praktisch. ..Ik had. de slang

Elektrische slangbezems zijn nu een zeldzaamheid. Misschien bent u voor vergelijkbare veelzijdigheid misschien geïnteresseerd in een  draadloos model  ?

Hallo, ik ben op zoek naar een bedrade elektrische bezem en, vanwege allergieën, met een zak, hepa-filter 14 herintroductie klasse A, is die er ??? Bedankt

Tegenwoordig zijn de elektrische bezems bijna allemaal met een tank, een model met een zak met uitstekende filter- en zuigcapaciteit is echter de  Miele Swing H1 Excellence EcoLine  .

Voor het reinigen van marmeren vloeren en tapijten.
Ik geef de voorkeur aan de bekabelde maar krachtige elektrische bezem (het zou de enige stofzuiger in huis zijn),
ongeveer 200 euro

Een zeer effectief model voor tapijten is naar onze mening de  Rowenta Powerline Extreme RH8155WA  .

Goedenacht, ik zou graag tussen de 80 en 120 euro willen uitgeven. Kunt u een goede elektrische bezem aanbevelen met een netsnoer en zonder tas?

In deze prijsklasse kunnen we de  Rowenta Powerline Extreme RH8155WA aanbevelen  .

Hallo, ik ben op zoek naar een elektrische bezem, met of zonder zak, grote tank. Specifiek voor parket. Bedraad en onafhankelijk, met accessoires

We kunnen de  De’Longhi Colombina Class XL155.41 aanbevelen  .

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *