Beste beoordeling van de box voor 2021

4 Doorslaggevende factoren bij het kiezen van een box

1. Structuur

Laten we eerlijk zijn: de box is niet bepaald het object waar kinderen het meest van houden. Deze  ruimte die wordt begrensd door hoge hangmatten  , waarvan het onmogelijk lijkt om op eigen kracht te vertrekken zonder de hulp van een volwassene, wordt vaak geïnterpreteerd als een straf en veel kinderen huilen en wanhopen als ze beseffen dat ze er op het punt staan ​​erin te worden geplaatst.
Hoezeer hij ook (vaak) gehaat wordt door de kleintjes, hij is zo geliefd bij zijn ouders dat, wetende dat zijn zoon veilig is, ze zich kunnen wijden aan andere bezigheden, zoals werken of eten klaarmaken.
Hoe kunnen we deze twee perspectieven dan met elkaar verzoenen? In deze  gids laten  we u  alle details zien waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een doos die veilig en comfortabel is, en dat het in de ogen van een kind misschien meer lijkt op een hol vol spelletjes dan op een monsterhol.

Doos of hek?

Het eerste waar u op moet letten, is de  structuur  van de doos. In principe kan worden gezegd dat er  twee soorten boxen voor kinderen  , beide gemaakt met het doel van het definiëren van een veilige speelplaats waarbinnen kinderen zich vrij kunnen bewegen en spelen: de box zelf en  behuizing  kind. Dit laatste bestaat doorgaans uit een  modulair systeem  dat  uitbreidbaar is  en als voordeel heeft dat het vrij kan worden ingedeeld.
Bovendien   fence posts algemeen  kleiner  zijn dan de zijden van de doos en er vaak een poort die het mogelijk maakt  ouder  teinterne toegang  waardoor het kind de interne ruimte van het hek niet kan verbinden met een gevoel van isolatie (wat uiteraard niet mogelijk is met de klassieke box, ontoegankelijk voor ouders). Aan de andere kant moeten de masten   op de kale vloer of op een tapijt worden geplaatst  , wat geen ideale oplossing is: de vloer kan namelijk hard en koud zijn voor het kind, terwijl het tapijt bij uitstek de plek is waar huisstofmijten hopen zich op. Een oplossing zou kunnen zijn om er een deken tussen te leggen, die echter vaak moet worden gewassen en tijdens het spelen continu door het kind wordt bewogen. Bovendien zijn de prijzen van omheiningen niet lager dan die van dozen, integendeel, ze zijn meestal in een reeks middelhoge prijzen.

Aan de andere kant kunnen de  dozen  ook een zeer lage prijs hebben, en het voordeel hebben  dat ze overal kunnen worden geplaatst  : niets houdt dus op met het verrijken van een doos met een deksel, om het nog comfortabeler te maken, en al het andere favoriete spellen voor het kind.
Onthoud dat als u besluit voor een doos te kiezen, het belangrijk is om na te gaan hoe oud deze kan worden gebruikt: ze zijn meestal  goedgekeurd vanaf de geboorte tot 15 kg  , dus tot ongeveer 2 en een half jaar.

Onafhankelijkheid ontwikkelen

Het is belangrijk dat kinderen de nodige instrumenten hebben om hun motorische vaardigheden te leren ontwikkelen.
Bedenk hoeveel vooruitgang je boekt in de eerste levensjaren: van leren je de rug toe te keren, een lepel pakken om te eten, je eerste stapjes zetten en spreken.
Daarom is het belangrijk dat alle voorwerpen waarmee het kind in contact komt, hem de juiste hulpmiddelen bieden voor de ontwikkeling van zijn vaardigheden, inclusief de box. Daarom verdient het de voorkeur om te kiezen voor een model met  steunringen aan de uiteinden  , die het kind kan vastgrijpen om te leren alleen te staan ​​en te staan. Een andere handige functie, die niet mag worden onderschat, is de mogelijkheid om  één kant van het netwerk te openen

dankzij een ritssluiting (met de ritssluiting naar buiten gericht zodat alleen ouders hem kunnen openen): dankzij hem kan het kind zich echt goed voelen bij het in- en uitstappen van de box zonder gepakt te worden, en lopen ouders en familieleden geen risico van het maken van verkeerde bewegingen met hun rug.

2. Beveiliging

Direct na beoordeling van de structurele kenmerken is het essentieel om ervoor te zorgen dat  alle onderdelen van de box veilig en kindveilig zijn  .
Allereerst is het noodzakelijk dat de  structuur  is  stabiel  (natuurlijk, om te, moet worden op een oppervlak gebracht zonder oneffenheden). Verschillende fabrikanten benadrukken op het productblad de  stabiliteitstests  waaraan de doos is onderworpen om te verifiëren dat deze niet alleen zijdelings, maar ook frontaal stabiel is   .
Deze tests zijn van groot belang, omdat ze ervoor zorgen dat de box niet omvalt, ook niet als het kind veel moeite doet om te ontsnappen.
Er moet ook aan worden herinnerd dat, zodra de eerste tanden verschijnen, kinderen hun nut beginnen te testen door ze in de mond te plaatsen (zoals voorheen) en alles om hen heen te bijten: de  leuning  moet daarom  bijtvast zijn  om te voorkomen dat vulling verkruimelt onder de tanden en kan door kinderen worden ingenomen.
In dit verband benadrukken we het belang om ervoor te zorgen dat, als de doos  PVC-inzetstukken bevat  , deze absoluut  vrij is van ftalaten  , chemicaliën die giftig zijn voor de gezondheid van kinderen.
Ten slotte, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat zelfs de  mazen van het net  voldoende  strak  in om dat er iets schroef te vermijden : niet alleen kindervingers, maar ook cucci of kettingen.

3. Gemak en onderhoud

Een analyse van het  gemak van het gebruik van  een product en de  tijd die nodig is voor het onderhoud ervan mag  niet   worden onderschat als het gaat om babyproducten, aangezien het aan de ouders zal zijn, wiens dagen na de geboorte van het kind altijd te kort zullen lijken om doe alles, zorg voor de schoonmaak en het onderhoud. Wat betreft de doos, er zijn twee criteria waarmee u rekening moet houden: het  gemak van wassen  en het  gemak van transport  .

Het wassen

In de meeste gevallen is de box  wasbaar met een simpele vochtige doek  : schoonmaken gaat dus erg snel, maar het kan erg lastig zijn om te doen, want voor het schoonmaken van het onderkleed zal de ouder over de box moeten buigen of, in het beste geval , was door de zijopening van het gaas.
In sommige gevallen is het echter mogelijk om een  uitneembare en machinewasbare matras te vinden op 30 ° C  , om het schoonmaken nog sneller en completer te maken.

Vervoer

Sommige ouders moeten hun box vaak van de ene plaats naar de andere verplaatsen, vooral als ze van plan zijn om het huis van hun grootouders regelmatig te bezoeken om er zeker van te zijn dat ze meer tijd bij hun nieuwe kleinkind kunnen doorbrengen.
In deze gevallen kan het handig zijn om te controleren of de doos  comfortabel is om  van het ene huis naar het andere te dragen , zodat u geen reserveonderdeel hoeft te kopen dat slechts af en toe wordt gebruikt.
Het kan dus handig zijn om te kiezen voor een  model met een vouwconstructie  , zodat je de bak gemakkelijk in de auto kunt laden zonder hem elke keer te moeten monteren en demonteren. Soms is bij de prijs van de box ook een  draagtas  inbegrepen

, handig om te voorkomen dat onderdelen zoals de voeten en de leuning tijdens de reis kapot, beschadigd of vuil worden.
Zelfs het  gewicht  wordt een belangrijke factor, vooral voor alleenstaande ouders die alles zelf moeten doen. Het  grootste deel van de doos weegt ongeveer 11 kg  , maar er zijn enkele  modellen iets lichter  , met een  gewicht van rond de 8 kg  : als het huis geen lift heeft, zal dit zeker een van de eerste punten zijn die beoordeeld moeten worden. We onthouden ook dat de box ook kan worden veranderd in een   handig reisbedje

: in dit geval moet worden gecontroleerd of het ook is uitgerust met een matras of, als het er geen heeft, het een  vorm en afmetingen heeft  die het niet onmogelijk maken om een ​​matras voor kinderen te vinden dat in het park past .

4. Comfort en plezier

Last but not least zijn er al die  functies en accessoires die de speelruimte gezellig  en plezierig maken voor de kleintjes.
Zoals we aan het begin van deze handleiding hebben opgemerkt, is het in feite belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen in de box, anders zullen lange tranen en driftbuien de voordelen van de aankoop effectief teniet doen.
Allereerst moeten we daarom de kenmerken van de bodem analyseren   , die  stijf  genoeg  moet zijn om het kind te ondersteunen  , maar ook voldoende  opgevuld om niet hard en ongemakkelijk te zijn: als ze zich er prettig in voelen, kunnen kinderen ook in hun eigen box in slaap vallen en hun ouders wat rustpauzes gunnen.
Bij veel modellen is de bodem ook afgedekt met een  uitneembare mat  die ook buiten de doos als speelkleed kan worden gebruikt. Dit vloerkleed zal des te meer gewaardeerd worden naarmate het  kleurrijker  en  vol met spellen is  , omdat het op deze manier ook kan worden verkend door kinderen van een paar maanden, die ook al spelend hun motorische vaardigheden ontwikkelen.
Het is duidelijk dat in dit geval moet worden gecontroleerd of het tapijt ook  voldoende is opgevuld  , zodat het  comfortabel is  voor het kind en tegelijkertijd isoleren van de kou  die van de vloer kan opstijgen.
Ook de aanwezigheid van een  speelgoedboog vol hangers is in die zin handig, en in combinatie met de uitneembare mat kun je de box omtoveren tot een echte  gym  , erg handig voor het vermaken van baby’s (als je meer wilt weten over  sportscholen  , dan kan dat vind onze winkelgids  hier  ). Ten slotte herhalen we dat als de box ook als reiswieg moet worden gebruikt, het raadzaam is om een model te kiezen  dat al is uitgerust met een matras  , zodat u niet apart een ander hoeft te kopen, met het risico dat u moeilijk kunt vinden het. de juiste maat.

Andere factoren om te onthouden bij het kiezen van een box

Zijn de materialen belangrijk?

We hebben al de gelegenheid gehad om te praten over materialen met betrekking tot de veiligheid van speeltuinen. Hier herhalen we nogmaals het belang om  ervoor te zorgen  dat alle  PVC-componenten vrij zijn van ftalaten  , chemische verbindingen waarvan wordt vermoed dat ze op lange termijn problemen veroorzaken in het mannelijke voortplantingssysteem.
Aan de andere kant zijn er geen grote verschillen ten opzichte van de andere componenten: de  structuur  is namelijk  meestal van staal  , terwijl de  weefsels  vaak van  polyester zijn  .
Bij hekken is de situatie anders   : in dit geval is hout de meest gebruikte materialen  en multiplex  , maar het is ook niet moeilijk om plastic hekken te vinden. De keuze kan worden ingegeven door persoonlijke voorkeuren, waarbij u er altijd voor moet zorgen dat kunststoffen geen ftalaten bevatten en dat het hout niet is behandeld met verven die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van kinderen.

Is het merk belangrijk?

Bij de keuze van een box is het  merk niet belangrijk  , maar  de informatie van de fabrikant is wel belangrijk  , zoals bijvoorbeeld de gegevens met betrekking tot de gebruikte materialen en de veiligheidstesten waaraan het product is onderworpen: zelfs bekende merken in na In feite biedt de wereld van kinderproducten niet altijd alle informatie die nodig is voor de juiste beoordeling van het product, en legitieme vragen van consumenten worden niet altijd beantwoord.
Onder de merken die een of meer speelplaatsmodellen in hun catalogus hebben, herinneren we ons  CAM Il Mondo del Bambino  ,  Chicco  en  Brevi  , allemaal Italiaanse merken met een lange ervaring in de sector.

Maakt de prijs uit?

De  prijs  van een speeltuin  kan variëren tussen de € 50, – en € 150, –  . Wat vaak het prijsverschil tussen het ene model en het andere bepaalt, zijn juist de  accessoires  , of die componenten die niet essentieel zijn, maar wel nuttig om de box een comfortabelere plek voor het kind te maken. Veel hangt daarom af van de behoeften van de ouders: voor degenen die thuis nog niet veel spelletjes hebben om het kind te vermaken, kan het handig zijn om een ​​model te kiezen met een vloerkleed en een spelstrip, terwijl degenen die, voor geschenken van familie of vrienden of eerdere aankopen, kan het kind al een breed scala aan plezier bieden, hij kan ook een eenvoudiger model kiezen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *