Beste Beko 2021-drogerrecensie

Beko drogers

De  droger  is een groot apparaat voor het  drogen van kleding  dat steeds populairder wordt bij Italiaanse consumenten, vooral voor degenen die niet veel mogelijkheden hebben om kleding buiten op te hangen of voor degenen die in de koudste streken van ons land wonen.
Als u overweegt een wasdroger aan te schaffen, raden we u aan eerst onze koopgids te lezen  toegewijd aan dit apparaat: u begrijpt welke technologieën er vandaag beschikbaar zijn, de meest voorkomende functies en programma’s, wat het juiste laadvermogen voor u is, maar ook het elektriciteitsverbruik en de daaruit voortvloeiende kosten die u van deze machine kunt verwachten. Een terechte vraag die je kunt, nadat je hebt besloten om dit apparaat te kopen, vragen of er een bepaald merk is dat beter is dan alle andere, in termen van prestaties, robuustheid, programma’s en stilte. Uiteraard zijn er van het ene merk tot het andere ook aanzienlijke verschillen, maar om u te helpen bij uw keuze, bieden we op deze pagina een grondige analyse   van de drogers die worden voorgesteld door een merk dat in Italië erg populair wordt vanwege de  goede kwaliteit / prijsverhouding  van hun producten: het merk Beko  .

De oorsprong van het merk Beko

Beko is een Turks bedrijf met een lange looptijd, bedenk maar dat het in 1967 in Istanbul is opgericht   . Het bedrijf legde zich onmiddellijk toe op de  productie van huishoudelijke apparaten  , van de kleinste tot de grootste. In 2004 verwierf Beko het bekende Duitse merk  Grundig  in zijn geheel, een overname die ertoe bijdroeg dat Beko een prominent merk werd in het Europese en wereldwijde apparaat. markt. Tot dusver is Beko’s productie voornamelijk gericht op de productie van goedkope huishoudelijke apparaten, zonder in te boeten aan goede prestaties.

De Beko-serie drogers

Beko biedt  warmtepompdrogers en een hybride systeem met  een laadvermogen  tussen 7 en 10 kg  . De modellen zijn op het moment van schrijven (januari 2020) onderverdeeld in  drie series  , afhankelijk van de technologieën die in elk model worden gebruikt en de respectieve energie-efficiëntie. We zullen proberen een korte beschrijving te geven van de algemene kenmerken die elk van deze series onderscheiden.

DRX-reeks

De  DRX-serie  is de   meest economische serie Beko-drogers. Condenserende drogers  met warmtepomp  , allemaal met continue afvoer of bak, goed uitgerust met minimaal  14  drogen ‘s die aan alle basisbehoeften. Zelfs de goedkoopste van deze modellen zijn uitgerust met  een droogsensor  , die automatische aanpassing van de cyclusduur mogelijk maakt.Het zwakke punt van deze serie is het  verbruik  : de meeste modellen vallen eigenlijk in  de energie-efficiëntieklasse A ++
Een goed voorbeeld DRX-serie wasdroger die u kunt overwegen is de  Beko DRX732W  .

DROGE serie

De  DRY-serie  is de zogenaamde “tussenliggende” serie Beko-drogers: ook hier zijn het uitsluitend condenserende modellen  met warmtepomp  , met continue afvoer of in tank. In tegenstelling tot de DRX-serie zijn sommige modellen in de DRY-serie echter uitgerust met een  invertermotor  en zijn er gecertificeerde WoolMark-programma’s en geavanceerde stoffilters. Een waardevol detail is de patrijspoort met  altijd omkeerbare scharnieren  Qua  verbruik  behoren bijna alle modellen tot  de energie-efficiëntieklasse A +++  , met enkele uitzonderingen die in de lagere klasse (A ++) blijven.
Je kunt de Beko DRY833CI eens bekijken om een ​​goed model te zien dat bij deze serie hoort.

DRZ-reeks

Zoals u zich kunt voorstellen, is de  DRZ-serie  de meest geavanceerde die door Beko wordt voorgesteld. De meeste modellen zijn “classic” met  warmtepomp  , maar sommige hebben een  systeem  drogende  hybride  : hybridisatie combineren  een elektrische weerstand  met de warmtepomp Bedankt de gecombineerde werking van deze beide elementen, het drogen plaatsvindt in een  snellere gemiddelde tijd ,  maar op een  lagere temperatuur  , wat resulteert in een zeer laag energieverbruik.
Alle modellen van de DRZ-serie vallen, niet verrassend, in  de energie-efficiëntieklasse A +++  .

Beko-drogers en de concurrentie

Het panorama dat we zojuist hebben gemaakt over de Beko-serie is zeker interessant, maar krijgt pas een vollediger betekenis als we ook de  verschillen zien in relatie tot de concurrentie  , met name met betrekking tot de merken die, in tegenstelling tot Beko, ook of uitsluitend  hoge – laatste drogers  .
We hebben ervoor gekozen om deze vergelijking te organiseren op basis van de  vijf factoren  die we in onze winkelgids hebben geïdentificeerd   als fundamenteel voor het kiezen van een droger.

 1. Technologie

Zoals we hebben gezien, passen de overgrote meerderheid van Beko-drogers de meest wijdverspreide droogtechnologieën toe, de  condensatie met warmtepomp  . Het hybride droogsysteem waar we het over hebben de modellen van de DRZ-serie is voorgesteld door andere merken, eerst LG, die terecht worden beschouwd als de “pioniers” met betrekking tot de introductie van nieuwe tecnologias.Quanto de  motoren  die door Beko worden gebruikt, we zagen dat alleen uit de DRY-serie zijn er modellen die zijn uitgerust met een moderne  invertermotor, stiller en duurzamer dan een traditionele motor: de keuze om traditionele motoren te gebruiken is typerend voor low-end merken en modellen; in feite hebben grote merken de neiging om ook meer te kosten omdat ze vaak goede motoren bouwen, zelfs op hun low-end modellen.

 1. Consumptie

Zoals we hebben gezien, behoort het verbruik niet tot de sterke punten van Beko-drogers: de meeste modellen vallen in  de energie-efficiëntieklasse A ++  , hoewel een aanzienlijke minderheid, vooral onder de meest geavanceerde modellen in de serie, klasse A ++ + bereikt. De markttrend, vooral bij de meest avant-gardistische merken in technologische innovatie, is neerwaarts: het is niet ongebruikelijk dat ‘belangrijke’ merken zoals Hotpoint-Ariston of Electrolux modellen aanbieden met een aanzienlijk lager verbruik dan nodig is voor toegang tot de A + ++ klasse. (A +++ – 10%, -20%, -30% etc.).

 1. Functies

Ook qua  functies  zijn Beko-drogers niet bijzonder rijk. Veel modellen van andere merken en hogere reeksen hebben geavanceerde functies, zoals gewichtssensoren, stoomdrogen, de mogelijkheid om de temperatuur en mate van drogen voor elk programma en andere aan te passen.
Het is waar dat alle Beko-modellen zijn uitgerust met een  droogsensor  waarmee de cyclusduur automatisch kan worden aangepast, en alleen de meest geavanceerde modellen van dit merk hebben ook de “snelle” modus die van toepassing is op bepaalde programma’s.

 1. Programma’s

Over programma’s gesproken, elke Beko-droogkast is goed gevuld met  minstens 14 programma’s  : er zijn er zo veel en gedeeltelijk compenseren ze het gebrek aan geavanceerde functies. Minstens 4 van deze programma’s zijn in feite gewijd aan katoenen stoffen, met 4 verschillende droogtegraden, terwijl er minstens twee zijn gewijd aan kleding van synthetische stoffen, ook in dit geval met verschillende droogtegraad. De overige programma’s behoren tot de meest klassieke , met enkele variaties van model tot model: wol, delicaat, jeans, blends, snel, strijkklaar, enz.
Het aantal beschikbare programma’s is vergelijkbaar, zo niet groter, dan veel modellen die door andere merken worden aangeboden, maar het moet worden onderstreept dat de variëteit slechts ten dele duidelijk is: een machine met een groter bereik biedt vaak personalisatiefuncties voor individuele programma’s, zodat minder programma’s beschikbaar komen niet noodzakelijk overeen met minder flexibiliteit.

 1. Prestatie

In termen van  prestaties  , Beko drogers zijn absoluut in lijn met de markt: de  goedkopere DRX-serie modellen  hebben een  klasse B condensatie  , terwijl bijna alle modellen in de bovenste twee series krijgen een klasse A. Noise  -emissies
zijn niet bijzonder laag (  65 dB  op gemiddeld), maar we kunnen niet eens zeggen dat het erg luidruchtige drogers zijn. De droogtijden  zijn ook gemiddeld, die voor het programma “Katoen” kunnen variëren  van 160 tot 200 minuten  .

Concurrenten van het merk Beko

We hebben al enkele concurrerende merken van  Beko genoemd  : wie zijn de directe rivalen van dat merk in detail? In  het low-end marktsegment  , dat wordt bezet door de  goedkoopste modellen  , kunnen we niet anders dan Candy noemen   , een merk dat al lang bekend en gewaardeerd wordt door het Italiaanse publiek dat uitstekende oplossingen biedt tegen zeer lage prijzen. Hoover-drogers  zijn ook buitengewoon competitief in hetzelfde  marktsegment.Sommige  merken bezetten daarentegen  alle niveaus van de markt  en bieden dus economische modellen aan en andere die beslist geavanceerd en duur zijn. Dit is het geval bij prestigieuze merken zoals het Duitse  Boschen, tot op zekere hoogte, het Zweedse  Electrolux  en het Britse  Hotpoint-Ariston  .
Ten slotte kunnen we niet nalaten te vermelden dat de merken exclusief de marktdrogers  van  hoge kwaliteit regelen   , met name  Miele  , een ander Duits merk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid, en een groot deel van het merk  Samsung  .

Veel voorkomende vragen

Wat zijn de voordelen van een Beko-droger?

Van alles wat we tot nu toe hebben besproken, zouden de  voordelen  van het kopen van een Beko-droger duidelijk moeten zijn:

 • Lage  of  zeer lage  aankoop  cost
 • Goed aantal  programma’s  voor alle basisbehoeften
 • Gemak  van gebruik

Onder de  nadelen  herinneren we ons het  verbruik  in veel gevallen nog steeds  relatief hoog  (vaak nog in de  energie-efficiëntieklasse A ++  ) in vergelijking met de neerwaartse trend van toonaangevende merken, en het gebruik van  traditionele motoren  in goedkopere modellen (geen omvormers) .), minder duurzaam en luidruchtiger.

Hoeveel kosten Beko-drogers?

Laten we dus eens kijken wat de  prijsklassen van  Beko-drogers zijn, aangezien dit de belangrijkste kracht van dit merk is:

 • DRX-serie  : van ongeveer 350 tot 440 €
 • DRY-serie  : ongeveer € 450 tot € 590
 • DRZ-serie  : van ongeveer 500 tot 700 €

Zoals duidelijk is, worden de goedkoopste modellen tegen echt betaalbare prijzen verkocht, terwijl de beste qua kosten bijna hetzelfde zijn als de middenklasse-modellen van andere bekende merken.

Waar koop ik een Beko-droogkast?

Om een ​​Beko-droger te kopen, hebben we  twee hoofdkanalen  :  fysieke wederverkopers  en  online winkels  . Beide kanalen hebben natuurlijk voor- en nadelen.
Wanneer u contact opneemt met een  fysieke winkel  , of het nu een kleine winkel is of een grote winkel die tot een van de grote apparatennetwerken behoort, kunnen we   de droger uit de  eerste hand aanraken  voordat we ze kopen, ook al is het nauwelijks mogelijk om deze in actie te zien. Daarnaast kunnen we overgaan tot de  directe aankoop  , waarbij we ook afspraken maken over  levering en installatie aan huis (hoewel de levertijden niet altijd korter zijn dan de online aankoop).
Wanneer we een van de vele  virtuele winkels kiezen  die grote apparaten doorverkopen, zullen we de machine zeker niet kunnen zien voordat we hem kopen, maar we zullen ongetwijfeld profiteren van een  bredere selectie  van modellen en kopen tegen een  prijs die over het algemeen lager is  dan de fysieke prijs. winkels (virtuele winkels genereren niet zoveel beheer- en personeelskosten). Levertijden  zijn over het algemeen  erg kort , maar thuisbezorging omvat niet altijd bezorging op de verdieping (zeker als er geen lift is) en je moet hem altijd zelf installeren.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *