Beste barbecuegrills recensie 2021

4 Doorslaggevende factoren bij het kiezen van de braadpan

 1. Structuur

De grill, om precies te zijn de elektrische grill, is een middelgroot apparaat waarmee u snel uw biefstuk  en andere vleesgerechten kunt  bereiden en nog veel meer zonder het fornuis te gebruiken. Allereerst, voordat we verder gaan met de analyse van de doorslaggevende factoren voor de door ons geïdentificeerde keuze, presenteren we dit apparaat, dat u kan helpen bij het bereiden van  smakelijke diners  zonder speciale moeite, zo niet de aandacht om vers vlees te  kopen bij uw vertrouwde slager  . De barbecue is een veel voorkomend element in Italiaanse keukens en stelt je in staat om op een gezonde manier gerechten te  bereiden  ,  zonder toevoeging van vet.

.
De elektrische grill heeft nog andere voordelen, namelijk  kortere kooktijden  en soms, als de grill is uitgerust met een vetopvangbak, is deze gemakkelijker schoon te maken.
Aan de andere kant moeten we echter niet vergeten dat dit object een beetje omvangrijk kan zijn   , dus u zult goed moeten nadenken waar u het in uw keuken plaatst. Deze en andere overwegingen zullen later worden onderzocht.
De elektrische barbecue is speciaal gemaakt om de biefstuk te bereiden en verschilt voornamelijk van een elektrische barbecue of elektrische barbecue vanwege de structuur die is uitgerust met  twee kookplaten  , een onder en een boven, verbonden door een  scharnier .
De eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het raster betreft de constructie, in het bijzonder de afmetingen en dus de algemene afmetingen, evenals het type aanwezige platen.

Afmetingen (mm)

Zoals we al hadden verwacht, zijn de beste elektrische grills uitgerust met  een dubbele plaat, een boven en een onder  , zoals te zien is op de onderstaande foto. Om deze reden zijn de  afmetingen  van de elektrische grill  vrij groot  , niet alleen in lengte en diepte, maar ook in hoogte. Als u een groot gezin heeft of als u de elektrische grill wilt gebruiken voor uw diners met vrienden, raden we u natuurlijk aan om voor een zeer grote grill te kiezen, ook al neemt deze onvermijdelijk veel ruimte in beslag.

Onthoud in feite dat voor het bereiden van steaks en andere gerechten het belangrijk is dat al het voedsel tegelijkertijd klaar is, zodat alle gasten samen kunnen eten, waardoor onnodig wachten wordt vermeden en het eten wordt afgekoeld.
Als u deze behoefte niet heeft, is het daarentegen beter om de keuze voor een kleine elektrische barbecue te begeleiden.

In die zin kan een goede elektrische grill afmetingen hebben van ongeveer   40 x 25 cm  , in sommige gevallen een gewicht van  5 kg  . Het gewicht is niet alleen afhankelijk van de grootte van het object, maar ook van de  materialen waaruit de stof bestaat  , die, indien van goede kwaliteit, zoals gietijzer, een  zeer hoog soortelijk gewicht hebben  .

Borden

Onthoud ook dat veel van de beste barbecueroosters een  verscheidenheid aan gerechten hebben  .
We hebben zelfs opgemerkt dat sommige modellen van de meest prestigieuze merken de mogelijkheid bieden om in verwisselbare gerechten te koken   : dat zijn   gladde gerechten  voor snel koken en  golvende gerechten  .
De voorkeur tussen de twee is subjectief, we benadrukken alleen dat de volledig gladde exemplaren duidelijk gemakkelijker te reinigen zijn, omdat het vet gemakkelijker te verwijderen is en daarom de verschijning van afzettingen beperkt zal zijn.

 

Bovendien, zoals je op de foto hierboven kunt zien, zijn veel elektrische grills zo  veelzijdig  dat ze vereisen dat  de   kookplaat  volledig wordt geopend  aan de zijkant van het scharnier, zodat de bovenkant kan worden opgevouwen, waardoor het kookoppervlak wordt  verdubbeld  .
Als u van plan bent de elektrische grill voor een zeer wisselend aantal personen te gebruiken, raden we een model van dit type aan, want zelfs als u de biefstukken aan beide kanten moet omdraaien, kunt u in ieder geval alles tegelijkertijd koken en dan beginnen koken. eet allemaal samen.

Beweegbaar scharnier en in hoogte verstelbaar

Bovendien, als de pan is uitgerust met een  beweegbaar scharnier  , kan hierdoor  zelfs voedsel van verschillende dikte  gelijkmatig worden gekookt, aangezien het zich zal aanpassen aan de dikte van de biefstuk of de gevulde sandwich die u wilt verwarmen. Als u naar de onderstaande foto kijkt, kunt u gemakkelijk begrijpen waar we het over hebben.

 

 1. Prestaties en soorten koken

Voordat we specifiek ingaan op de verschillende functies die aanwezig zijn op grills, laten we eens kijken en overwegen welke prestaties en soorten koken de beste grills op de markt kunnen bieden: naar onze mening is dit de tweede doorslaggevende factor bij het kiezen van de grill.

Prestatie

Allereerst benadrukken we dat een elektrische grill  voor huishoudelijk gebruik  een vermogen kan hebben tussen  1000 en 2400 Watt  : net als bij andere soortgelijke apparaten zal het vermogen ook gerelateerd zijn aan de grootte van het kookoppervlak. Deze  relatie heeft een  grote invloed op de opwarmtijden van de platen, dus een  goede oppervlakte / vermogensverhouding garandeert een snelle opwarming  .
Waarschijnlijk heeft een bord  voor thuisgebruik  met een  zeer groot formaat  van  45 x 25 cm  een vermogen van  2400 Watt  , terwijl een kleiner bord  Normaal gesproken bereikt het een lager vermogen, bijvoorbeeld een rooster met de afmetingen  35 x 35 cm  haalt een maximaal vermogen van  1500 Watt  .
We benadrukken echter dat in sommige gevallen, dankzij bepaalde kenmerken, zelfs platen met een vermogen van slechts 1000 Watt in staat zijn middelgrote platen in acceptabele tijden te verwarmen.
Houd er in het algemeen rekening mee dat met een   hoog vermogen  niet alleen de   gewenste temperatuur  in korte tijd kan worden  bereikt , maar ook dat deze constant en uniform wordt  gehouden  : dit aspect is erg belangrijk, vooral als u bedenkt dat deVoor het koken van de biefstuk is een koekenpan op hoge temperaturen nodig  .

Zonder al te ver te gaan, is het belangrijk om op dit punt een kort haakje te openen, wat waardevol kan zijn voor steakliefhebbers.
De  chemische reactie  die tijdens het bereidingsproces functie ‘  ribeye bruinen  is  de Maillard  die optreedt tussen de proteïne aminozuren en suikers bij hoge temperaturen tussen  140 en 180 ° C  . Door deze reactie krijgt de Florentijnse biefstuk de typische smaak van geroosterd vlees. Afhankelijk van de temperatuur waarbij de reactie plaatsvindt en het type suikers en aminozuren in voedingsmiddelen, worden verschillende verbindingen gevormd en dus verschillende smaken en aroma’s.
De noodzakelijke voorwaarde om dit proces met de beste resultaten te laten plaatsvinden, is dat dede temperatuur is minimaal 140 ° C  : het  bruin worden zal alleen plaatsvinden aan de oppervlakte  , terwijl de biefstuk van binnen zachter zal zijn, aangezien het water erin voorkomt dat het hoger wordt dan 100 ° C.Daarom is het  essentieel dat de grillvorm is in staat om constant hoge temperaturen te bereiken en te behouden  .

Een goede grill moet ook  binnen een paar minuten opwarmen  en mag je niet lang laten wachten voordat je je biefstuk op de grill legt, wij geloven dat 5-10 minuten wachten    heel acceptabel kan zijn.
Houd er echter rekening mee dat het bereiken van hoge temperaturen een  hoger energieverbruik met zich meebrengt  , helaas is er voor dit type apparaat geen energielabel zoals bij grote apparaten, dus je zult je moeten aanpassen aan het meer of minder intensieve gebruik van het apparaat. elektrische grill.

Soorten gerechten

Wat betreft de kookmethoden, willen we er allereerst op wijzen dat er elektrische grills zijn die  verwarming onafhankelijk van de bovenste plaat mogelijk maken  , wat betekent dat u de bovenste plaat kunt aanpassen aan verschillende niveaus van warmte in verhouding tot de onderste plaat. een.
Bij het bakken van gerechten zijn er verschillende kookopties mogelijk, afhankelijk van hoe u de gerechten gebruikt en de vooraf ingestelde temperaturen of programma’s die u wilt gebruiken.
In feite kunnen ze zowel worden gebruikt voor uw geliefde Florentijnse biefstuk, worstjes en andere soorten  vlees  , als voor het bereiden van  andere gerechten  , zoals vis, courgettes en gegrilde aubergines, of gewoon om brood  en gevulde sandwiches op te  warmen . , zonder dat u de oven hoeft te gebruiken, wat een nog hoger energieverbruik betekent.
Iemand gebruikt ook de   elektrische grill om  snel het brood te roosteren zodat de bruschetta  als aperitief wordt geserveerd, voordat andere gerechten op de borden worden bereid, en weer een ander gebruikt de grill om in de winter geroosterde kastanjes te bereiden: het is aan jou om te slagen. . om dit keukengerei op verschillende manieren te gebruiken!

Samengevat zijn de mogelijke kookmethodes op een goede elektrische barbecue:

 • Bovenste en onderste contactkoken  : de steaks worden aan beide kanten gekookt in contact met de bovenste en onderste geribbelde platen
 • Koken met een open grill  : de steaks worden over het hele open oppervlak gelegd en moeten in dit geval worden omgedraaid
 • Gratinous  : de bovenste schaal is verhoogd en komt niet in contact met etenswaren, deze stand is ideaal voor het gratineren van pizza’s en het opwarmen van bijvoorbeeld brood of bruschetta
 1. Functies

De derde factor betreft daarentegen de functies die aanwezig zijn in de elektrische pan. We benadrukken dat elektrische grills in dit opzicht verschillen van traditionele grills, omdat ze enkele mogelijke aanpassingen mogelijk maken. Laten we nu een voor een de belangrijkste functionele elementen bekijken die je in een elektrische barbecue kunt vinden.

 • Aan / uit  : dit is de klassieke aan en uit functie die geactiveerd kan worden na aansluiting op het lichtnet. Het wordt vaak geactiveerd door middel van een lichtknop of als alternatief kan het contact worden gesignaleerd door een waarschuwingslampje
 • Temperatuurregeling  : deze functie is erg belangrijk omdat het de veelzijdigheid van het object beïnvloedt. U zult hier speciale aandacht aan moeten besteden, vooral als u denkt dat u de braadpan kunt gebruiken om voedsel te bereiden dat verschillende temperaturen nodig heeft om te koken. De  temperatuurregeling heeft ook invloed op de bereidingstijden  , en het is ook aan jou om aan te passen en te beslissen wanneer je het voedsel van de grill haalt, tenzij het ook is uitgerust met  speciale sensoren  die aangeven wanneer het voedsel dat je aan het bereiden bent klaar is. modellen. De temperatuur wordt meestal aangepast via een  knop(of een hendel), en temperaturen kunnen worden aangegeven met getallen die de verschillende selecteerbare niveaus aangeven. Dit houdt in dat u over het algemeen de temperaturen kent die nodig zijn om de verschillende gerechten te bereiden, maar er wordt ook een grote marge gegeven aan uw persoonlijke smaak, aangezien u zelf beslist of u bijvoorbeeld een medium-gaar, medium-rare of doorbakken biefstuk  .
 • Voorgedefinieerde programma’s  : met of als alternatief voor eenvoudige temperatuuraanpassing vindt u geavanceerde modellen die ook over voorgedefinieerde functies beschikken. U vindt er bijvoorbeeld functies zoals het  koken van vlees, vis, groenten, kip, hamburgers en toast  . In sommige gevallen is er ook een voorgedefinieerd programma voor het  ontdooien van voedsel  . Als u bijvoorbeeld een vacuümverpakte bevroren plak heeft, kunt u deze functie gebruiken voordat u uw favoriete bereiding bereidt.
 • Indicatoren  : in de meest geavanceerde modellen is het ook mogelijk om indicatoren of lampjes te vinden   die de kookstatus van de gerechten aangeven
 • Sensor  : in sommige gevallen is er ook een  sensor die de dikte van het voedsel meet  en die het mogelijk maakt om de temperatuur op  basis daarvan te optimaliseren en aan te  passen

Temperaturen

Over temperaturen gesproken:  in de kwaliteitsgrills voor huishoudelijk gebruik is  er ook een  indicatie van temperaturen  , die 230 ° C zouden moeten bereiken    , maar bedenk dat er semi-professionele modellen zijn die temperaturen bereiken tot 300 ° C met 4000 Watt vermogen. Als u niet zeker bent van de temperaturen, raden we u aan de afzonderlijke productinformatie-instructies zorgvuldig te lezen en misschien een van de vele online receptensites te raadplegen.

 1. Comfort

De elementen die bijdragen aan het verbeteren van het gebruikscomfort hebben voornamelijk betrekking op veiligheid, netheid en andere accessoire-aspecten.

Veiligheid

Een belangrijk en dus niet ondergeschikt aspect betreft de  veiligheid  tijdens gebruik. Om het risico op ongevallen te beperken, zijn de roosters voorzien van  thermisch geïsoleerde handgrepen  .  De handgreep om  de barbecue te openen wordt ook gemaakt van warmte-isolerend materiaal, evenals de steunvoet. De bodems van de beste barbecueroosters die momenteel op de markt zijn, zijn uitgerust met antislipvoetjes. Dit detail wordt niet altijd aangegeven door de fabrikanten, maar het is een aspect dat soms uit de foto’s kan worden afgeleid.
In feite onthouden we dat de grill op hoge temperaturen werkt en daarom is het voor uw veiligheid noodzakelijk om de grillpan op een  stabiele plank te plaatsen.  het is veilig en wees voorzichtig om het voorzichtig te behandelen. Bovendien raden we u aan, zelfs als deze is uitgerust met draaghendels, de grill niet te verplaatsen terwijl deze nog heet is.

Schoonmaak

Zorg er bij het schoonmaken voor dat de grill bestaat uit  verwijderbare onderdelen  die kunnen worden verwijderd en, in het beste geval, in de vaatwasser of met de hand kunnen worden gewassen met een spons die het oppervlak niet krast en een mild schoonmaakmiddel.
We benadrukken dat er gerechten die een hebben licht hellend vlak  en met drains  die het mogelijk maken het vet  uitlekken  in een container, zoals je kunt zien in het voorbeeld aan de zijkant. In het beste geval maakt de  uitneembare bak  voor het opvangen van vloeistoffen en vetten deel uit van de grillstructuur zelf en kan deze in de vaatwasser worden gewassen zoals op de kookplaten.
In tegenstelling tot de elektrische barbecue, is de waterkoeler die de productie van rook vermindert normaal gesproken niet aanwezig in barbecues voor huishoudelijk gebruik, dus als u bijzonder gevoelig bent voor geuren en het huis niet wilt besmetten met de geur van koken, wordt dit aanbevolen om het raam te openen en de deur te sluiten of om de afzuigkap te starten.

Handleidingen en kookboeken

Ten slotte zijn andere aspecten die u kunnen helpen om optimaal gebruik te maken van de grill, de aanwezigheid van een  duidelijke  en beknopte handleiding en mogelijk een bijgevoegd kookboek, vooral als u net begint met koken.
Wij geloven dat het altijd interessant is om te weten met welke temperatuur een bepaald kookprogramma overeenkomt en vooral om te weten dat er  geschikte temperaturen zijn voor elk type voedsel en voor verschillende diktes  .
In ieder geval, zelfs voor experts op het gebied van gegrilde steaks, is het handig om te weten welk hulpmiddel u gebruikt om kooktechnieken te verbeteren.

Andere factoren om te onthouden bij het kiezen van een braadpan

Zijn de materialen belangrijk?

De samenstellende materialen zijn uiteraard belangrijk, niet alleen omdat het een voorwerp is dat u gaat gebruiken om te koken, maar ook in termen van  sterkte en duurzaamheid in de loop van de tijd  . De materialen moeten daarom  geschikt zijn voor voedselgebruik  , in het bijzonder kookoppervlakken, die gemaakt kunnen zijn van onder     druk  gegoten aluminium met antiaanbaklaag, roestvrij staal, glaskeramiek, roestvrij gietijzer  of andere legeringen die de warmte goed over het hele oppervlak kunnen verdelen. . Gewoonlijk benadrukken de beste productiebedrijven de kwaliteit van de materialen met specifieke logo’s. Onthoud dat over het algemeen de meest voorkomende materialen van de beste kwaliteit, zoals gietijzer,  ook materialen  zijn met een hoog soortelijk gewicht , daarom is een hoog gewicht op de meest waardevolle modellen volkomen normaal.
Als de materialen van goede kwaliteit zijn, zou het schoonmaken uiteindelijk ook gemakkelijker moeten zijn. Om eventuele afzettingen te verzachten, kunt u de baking soda in heet water oplossen en de oplossing over het oppervlak van de grill verdelen, zodat deze ongeveer een uur kan rusten.

Is het merk belangrijk?

Er zijn gespecialiseerde bedrijven met  uitgebreide ervaring in de productie van keukengerei  , meestal kunnen deze bedrijven zich grotere investeringen veroorloven op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van betere producten, ook al vertoont de elektrische barbecue zeker niet de complexiteit van een voedingsmiddel. processor. Een gevestigd bedrijf is vaak een grotere kwaliteitsgarantie dan bedrijven zonder gecertificeerd kwaliteitssysteem. We zouden enkele merken willen aanbevelen die zowel Italiaans als internationaal zich hebben gevestigd in de productie van dit type apparaat, zoals  Rowenta  ,  Steba   en  De’Longhi  .

Maakt de prijs uit?

Zeker de aanwezige materialen en eventuele functies hebben een aanzienlijke invloed op de uiteindelijke prijs van de barbecue, dus een goed afgewerkte barbecue, gebouwd met hoogwaardige materialen, die mogelijk vooraf gedefinieerde functies heeft en die een hoog vermogen heeft, zal waarschijnlijk duurder zijn dan een model met minder pretenties. Vergeet echter niet dat het  aan u is om te kiezen welke u koopt op  basis van de kenmerken die de verschillende modellen van elkaar onderscheiden, zoals de afmetingen en de aangeboden mogelijkheden. Als u niet veel verwachtingen heeft, hoeft u geen overdreven groot, krachtig en veelzijdig model te kopen, denk altijd dat u de aankoop moet schalen met het daadwerkelijke gebruik dat u ervan wilt maken. We geven enkele prijsklassen aan die te vinden zijn in de belangrijkste online verkoopvensters die te bieden hebbenelektrische grills voor thuisgebruik  :

 • Lage prijsklasse  : max. € 40, geen speciale functies, weinig aanpassingen aanwezig
 • Gemiddelde prijsklasse  : 40-80 €, met enkele functies, mogelijke aanpassingen en beweegbaar scharnier
 • Hoge prijsklasse  : vanaf 100 €, met veel functies, inclusief voorgedefinieerde functies en beweegbaar scharnier

Naar onze mening, om goede resultaten te behalen, zou het beter zijn om een ​​paar euro meer uit te geven en een geldig product te kopen dat weet hoe  het hoge temperaturen  moet behouden en dat niet het klassieke ‘gekookte’ resultaat geeft dat typerend is voor de armsten. modellen. Als je echt denkt dat je niet veel wilt investeren in het kopen van een elektrische barbecue, dan raden we je aan om ook eens te overwegen om een ​​goede traditionele barbecue aan te schaffen om thuis op het fornuis te gebruiken.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *