Beste apps voor het voeren van groepsvideogesprekken

Je woont ver van je ouders en gebrek speelt soms parten, dus zou je op momenten van melancholie de gezichten van je dierbaren willen zien en gesprekken en lach met hen uitwisselen? Heb je overwogen om mobiele technologie te gebruiken om videogesprekken te voeren met vrienden, familieleden of collega’s?

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan   videobellen   voor conferenties, vergaderingen, zakelijke briefingen en meer. Technologie is ons al vele malen te hulp geschoten en nu wordt communicatie steeds digitaler. In een wereld die uit de hand loopt en chats de oude een-op-eengesprekken hebben vervangen, is videobellen een grote verplichting.

In dit artikel ga ik het hebben over de   beste apps voor videobellen in groepen   . U zult zien dat u dankzij deze eenvoudige, praktische en geldige services voor mobiele Android- en iOS-apparaten eindelijk kunt chatten met uw verre familie en vrienden die u fysiek niet kunt vinden.

Noteer de apps die ik ga aanbevelen en veel plezier met het organiseren van   videogesprekken   met wie je maar wilt op elk moment. We moeten gewoon deze gids hebben. Naast de WhatsApp-applicatie   waarmee je snel en snel videogesprekken kunt voeren, rechtstreeks in chats, zijn er verschillende geldige applicaties die je in contact kunnen brengen met wie je maar wilt.

Als je nieuwsgierig bent naar meer, lees dan verder en test meteen de apps die ik je ga voorstellen. Hier zijn de 7 apps die naar mijn mening het meest compleet en eenvoudig zijn om groepsvideogesprekken in een paar seconden rechtstreeks vanaf je smartphone te starten   .

Inhoudsindex

 • Google Meet
 • Microsoft Teams
 • facetime
 • Google Duo
 • Skype
 • Uitbreiding
 • Feest thuis
 • conclusies

Google Meet

De eerste app die ik aan je wil voorstellen, wordt aangeboden door Google en heet   Meet   . Via Google Meet kun je groepsvideoconferenties en videogesprekken voeren met meerdere mensen.

Meet maakt videoconferenties mogelijk en wordt gebruikt voor zowel zakelijke bijeenkomsten als afstandsonderwijs, zoals   Google Classroom   . Het gebruik ervan is echt heel eenvoudig, je kunt het doen vanaf je pc of via de applicaties van Google.

Download gewoon de nieuwste versie van de app:   Android   of   iOS,   afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Met Meet kunt u uw gesprekken plannen, uw contacten uitnodigen door simpelweg hun e-mailadres in te voeren en de chatservice gebruiken tijdens het videogesprek.

Om Google Meet te gebruiken, heeft u een Google- of G-Suite-account nodig. Dit geldt ook voor deelnemers aan een groepsvideogesprek. Google Meet is heel gemakkelijk te gebruiken en – vanaf maart 2020 – gratis te gebruiken.

Microsoft Teams

Microsoft Teams   is de erfgenaam van Skype waardig en   is zonder twijfel een van de meest gebruikte berichten-apps – vooral op zakelijk niveau – voor het organiseren van videoconferenties en groepsgesprekken.

In Teams kun je videogesprekken plannen en toevoegen aan een agenda, e-mailuitnodigingen versturen, interessante filters toevoegen en videogesprekken voeren zonder tijdslimiet, allemaal helemaal gratis.

In Teams kun je een zakelijk of privéaccount maken en de link van je groepsvideogesprek delen met je vrienden. Deze laatste kunnen rechtstreeks vanuit de browser deelnemen, via het programma dat beschikbaar is voor Microsoft of door de applicaties te downloaden die beschikbaar zijn voor   Android   en   iOS   .

facetime

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om thuis op de bank met vrienden over de hele wereld te chatten, moet je FaceTime zeker eens proberen     . Als je een iOS-apparaat, een iPhone of een iPad hebt, heb je op het   startscherm zeker   de app met het groene pictogram   met het camerabeeld opgemerkt   .

FaceTime is een Apple-tool   die standaard op alle Apple-apparaten is   geïnstalleerd. Het is heel gemakkelijk om het te gebruiken. Uiteraard hoeft u niet verder te gaan met de installatie, aangezien Apple hier al over heeft nagedacht door het vooraf op uw mobiele apparaat te installeren.

Tik gewoon   op het app-pictogram   en bel het contact waarmee je een videogesprek wilt starten. Heel makkelijk toch? Kom op, als je dat nog niet hebt gedaan, probeer FaceTime nu en beleef uren en uren plezier aan het chatten met vrienden, familie en collega’s.

Dit is wat u moet doen om te profiteren van de gratis videobelservice van Apple:

 • Open de   FaceTime-  app
 • Tik op   het +-pictogram  in de rechterbovenhoek.
 • Voer de naam in van de  gebruiker die je wilt videobellen
 • Druk op de  videoknop
 • Goed videogesprek!

Let op   : om FaceTime te kunnen gebruiken, is het essentieel dat de contactpersoon die de oproep ontvangt ook   een iOS-apparaat   (iPhone of iPad) heeft. Anders kun je deze app niet gebruiken voor je videogesprek. Als u meer informatie over deze app nodig heeft, kunt u deze vinden   via deze link   .

Google Duo

Wilt u uw relatie met uw vriend die voor zijn werk naar het buitenland is verhuisd herstellen, maar wilt u hem geen simpel bericht sturen? Probeer   Duo   , kijk je vriend aan en lach met hem om de goede oude schooltijd.

Duo is   gratis software die   beschikbaar is voor   Android-   en   iOS- apparaten    . Ook in dit geval bied ik je een uitstekend gratis alternatief aan. Geen kosten en maximaal resultaat, zien is geloven! Google Duo is een door Google ontwikkelde applicatie die perfect is voor het voeren van lange videogesprekken met vrienden, familie en collega’s. De video- en audiokwaliteit is zeer hoog.

Het gebruik van   Google Duo   is heel eenvoudig. De app is eigenlijk heel intuïtief en met een paar eenvoudige en snelle stappen kun je chatten met vrienden en familieleden. Blijf in contact met degenen die je niet kunt vinden, organiseer leuke groepsgesprekken om commentaar te geven op de laatst bekeken Netflix-serie of om een ​​belangrijke aankondiging te doen.

Waar wacht je op? Download Google Duo nu op je mobiele iOS- of Android-apparaat en volg deze stappen om een ​​videogesprek te starten met wie je maar wilt:

 • Start de   Google Duo-  app
 • Voer de   naam in van de persoon met wie je  wilt videobellen
 • Of druk voor een groepsvideogesprek op de    knop Groep maken
 • Zo kun je direct in de app een groep aanmaken en   het videogesprek starten
 • Selecteer de mensen die  je aan de groep wilt toevoegen
 • Tik op   Gereed
 • noem  de groep
 • Druk op de Start- knop   om een ​​videogesprek te starten

Skype

Klassiek, traditioneel en nooit uit de mode:   Skype   is een geweldige vaste oplossing   voor videobellen in groepen. Als voorloper van andere software in deze handleiding, kunt u met de beroemde berichtenservice van Microsoft videogesprekken voeren met   maximaal 49 personen   . Niet slecht toch?

Voordat u de Skype-app gaat gebruiken, maakt u een Microsoft-account aan en gaat u verder met het installeren van de app op uw   Android-   of   iOS- apparaat    . Log in op de Skype-app met je Microsoft-account en start direct een videogesprek met je contacten.

Waarom alleen luisteren als ook jij kunt zien! Met een paar eenvoudige stappen kun je direct vanaf je mobiele apparaat een groepsvideogesprek starten. U zult zien, het zal geweldig zijn om rustig te kunnen chatten met uw vrienden over de hele wereld. Praat met maximaal 49 vrienden en familie in hetzelfde HD-videogesprek. Dit is heel eenvoudig:

 • Open de   Skype-  app
 • Zoek de contacten waarmee u  het videogesprek wilt starten
 • tik op   het camerapictogram
 • Doe een goed videogesprek en vooral veel plezier!

Uitbreiding

Met   de Zoom Cloud Meeting-app, die beschikbaar is voor   Android-   en   iOS- apparaten  , kun je in slechts een paar stappen groepsvideogesprekken organiseren. Zoom   is speciaal ontworpen voor lessen op afgelegen scholen en universiteiten, zakelijke bijeenkomsten en vergaderingen en   is een geldig alternatief voor de andere systemen die ik in deze gids heb voorgesteld.

Net als Skype kun je met Zoom ook   een link genereren   om naar andere gebruikers te sturen om hen uit te nodigen voor het videogesprek. Probeer de Zoom-app nu rechtstreeks op je mobiele apparaat om virtueel vrienden, familie en collega’s te vinden.

Kijk op je horloge om gratis van Zoom te genieten. Om van de gratis versie te genieten, mogen de gesprekken individueel niet langer duren dan 40 minuten. Naast deze tijdslimiet is   een abonnement   vanaf € 13,99 per maand vereist.

De Zoom-app is perfect voor wie slim werkt. Opgemerkt moet worden dat er ook een desktopversie is, zeer praktisch en snel voor degenen die het comfortabeler en professioneler vinden om zakelijke vergaderingen op de computer te houden. Als je je wilt verdiepen in het onderwerp, raad ik je aan   een   kijkje te nemen   in mijn oude artikel,   waar ik je in detail laat zien hoe Zoom werkt.

Feest thuis

De laatste app waar ik het over wil hebben in deze gids voor videobellen in groepen, heet   Houseparty   . Heb je hier ooit van gehoord?

Het is een app waarmee je tot 8 mensen   op hetzelfde scherm kunt groeperen   . Ideaal voor virtuele vergaderingen met vrienden en familie, de Houseparty-app is beschikbaar op   Android-   en   iOS- apparaten    .

Met deze app kun je in contact blijven met de mensen om wie je het meest geeft. Geen enkele link zal zo ver weg zijn dat hij breekt! Het is een echt sociaal netwerk van de volgende generatie dat gebruikers waarschuwt wanneer u online bent en u laat weten dat u “On Houseparty” bent en daarom klaar om te chatten.

Hetzelfde geldt voor uw contacten. Je weet altijd wanneer ze zijn verbonden en dus klaar zijn om deel te nemen aan een videogesprek. Breng je vrije tijd door met je vrienden en organiseer hilarische groepsvideogesprekken, wie zei tenslotte dat je fysiek aanwezig moet zijn om plezier te hebben?

Overbrug de afstand en communiceer met wie je maar wilt met   de Houseparty-app   . Download de app, registreer en ga nu aan de slag. Plezier gegarandeerd!

conclusies

Zoals je zeker hebt begrepen bij het lezen van deze gids die gewijd is aan de   toepassingen voor groepsvideogesprekken   , komt technologie ons opnieuw te hulp wanneer de afstand ons niet toestaat om live te vergaderen.

Als je vrienden in het buitenland hebt, familie die in een andere stad woont, je verre vriend, deze apps die beschikbaar zijn voor mobiele Android- en iOS-apparaten zullen een echt wondermiddel zijn om afstanden te genezen.

Bovendien kunt u met de toepassingen die ik in de vorige paragrafen heb aanbevolen,  zakelijke bijeenkomsten op afstand organiseren  , waardoor u uw team in een virtuele vergadering aanstuurt. Als je andere goede apps weet om aan mijn selectie toe te voegen, schrijf me dan gerust, ik zal de lijst graag uitbreiden!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *