Best Beer Taps Review 2021

De doorslaggevende factoren bij de keuze van de bierdispenser

Hoe werkt de biertap?

De tap is zeker een van de meest gewilde producten van bierliefhebbers. Kenners van deze drank weten namelijk heel goed dat de smaak van een vers gebrouwen bier heel anders is dan die van een flesje of blikje bier. De reden voor dit verschil zit in het werkingsmechanisme van de tap, waardoor het tapbier  schuimiger en dichter wordt  dan een flesje bier.
Onthoud allereerst dat de tap bier gebruikt dat is opgeslagen in  vaten  , metalen containers met variabele capaciteit die dienen om het bier onder druk te houden   .
De kraan maakt gebruik van  gasook opgeslagen onder druk (kooldioxide of koolstikstof), waardoor het bier door de kranen van de dispenser gaat, waardoor het kan worden gedoseerd In professionele kranen is er een extra component die  de onmiddellijke koeling  van de amberkleurige vloeistof mogelijk maakt. Het is een  compressor  vergelijkbaar met die van koelkasten, aangesloten op een koudwatertank, waarin zich de buizen bevinden die het bier van het vat naar de kraan transporteren. De compressor werkt op de  buizen  en koelt onmiddellijk de vloeistof die erdoorheen stroomt.
Het grote voordeel van dit afgiftesysteem is dat druk helpt om koolstofdioxidemoleculen te  brekenaanwezig in het bier, waardoor het schuim wordt gevormd. Deze moleculen, wanneer ze worden gebroken, geven bier de oorspronkelijke smaak van de mout en hop die bij de productie worden gebruikt, terwijl de drank minder zwaar verteerbaar is.
Wat we zojuist hebben uitgelegd, is het werkingsmechanisme van bartranen, maar de producten die we in deze winkelgids behandelen, zijn biertapkranen die geschikt zijn voor  huishoudelijk gebruik  . Deze producten werken altijd onder druk, maar de componenten zijn anders: je vindt er geen gasfles, maar slechts in enkele gevallen een  kleine CO2-vulling.in staat om bier te koelen en af ​​te geven. Bij deze producten zijn er dus twee fundamentele aspecten waarmee bij de werking rekening moet worden gehouden: het koelvermogen en het opslagvermogen.

Koelcapaciteit

De term koelcapaciteit verwijst naar de  hoeveelheid bier en hoe lang  de tap kan koelen.
Zoals we al hebben gezien, zijn professionele kranen uitgerust met een instant koelsysteem, terwijl huishoudelijke kranen dit type mechanisme nooit gebruiken.
Qua koelvermogen kunnen we de kranen die geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik in wezen in twee groepen verdelen   : modellen uitgerust met  een geïntegreerd  koelsysteem   en producten die dit niet hebben.
Laten we duidelijk maken dat in beide gevallen, om onmiddellijk van het bier te genieten, het  vat in de koelkast moet worden gekoeld. In het geval van kranen zonder andere koelsystemen is dit de enige manier om koud bier te tappen, terwijl andere producten de inhoud van het vat ook zonder koelkast, maar op langere tijden, kunnen koelen.
In de kranen met geïntegreerd koelsysteem vinden we een kleine interne compressor die inwerkt op de temperatuur van het bier. Het grote nut van deze component is echter niet om te koelen, maar om de temperatuur constant te  houden  . Dit is in feite essentieel om bier op zijn best te proeven en zijn organoleptische eigenschappen langer te behouden. Aangezien elk type bier op een specifieke temperatuur moet worden geproefd, kunt u met de meest geavanceerde zelfgemaakte kranen ook
graden selecteren waar het apparaat de drank moet bevatten. Hieronder staat een kleine tabel waar we de aanbevolen temperaturen kunnen zien   voor de meest bekende bierstijlen.

Bierstijl Optimale temperatuur
Klooster Tussen 12 ° C en 15 ° C
Ale Tussen 10 ° C en 12 ° C
Bittere Ale Tussen 12 ° C en 15 ° C
Belgisch bier Tussen 10 ° C en 14 ° C
Weiss Tussen 6 ° C en 8 ° C
Bock Ongeveer 10 ° C
Lager Tussen 7 ° C en 10 ° C
Pilsner Tussen 8 ° C en 10 ° C
Pale Ale Ongeveer 10 ° C
zwart bier Tussen 10 ° C en 16 ° C
Trappist Tussen 12 ° C en 15 ° C
Conciërge Tussen 10 ° C en 12 ° C
Scotch Ale Tussen 14 ° C en 16 ° C

Opslagcapaciteit

Met deze term bedoelen we hoelang de tap in staat is om bier in  optimale organoleptische omstandigheden te houden  . Iedereen die in een bar heeft gewerkt of een bierliefhebber is, weet dat een open vat niet lang kan duren. Zoals we al hebben gezien, staan ​​de fusten onder druk zodat het bier na het openen geleidelijk kooldioxide verliest.
Met de kraan voor thuisgebruik is het mogelijk om het vat open te houden in het apparaat gedurende een variabele tijd, variërend  van 1 week tot 30 dagen  . Wat de opslagcapaciteit beïnvloedt, is vooral de aanwezigheid van een interne compressor die zowel het vat op druk houdt als de ideale temperatuur constant houdt.
Dit betekent niet dat de kraan altijd de hele tijd zal draaien, maar dat hij dankzij een  sensor  alleen geactiveerd wordt bij temperatuurschommelingen om het vat terug te brengen naar de ideale koelgraad.

Biertapkracht

De meeste rubberen tappers voor huishoudelijk gebruik die zijn uitgerust met een motor en een interne compressor, worden aangedreven door  elektriciteit  , dus het is essentieel om het gewicht van het grotere of kleinere vermogen in het uitgifte- en opslagproces en bij het algemene verbruik in twijfel te trekken.
Een kraan met een  hoger vermogen  is vooral handig omdat je hiermee een grotere hoeveelheid bier in minder tijd kunt koelen. Tegelijkertijd beïnvloedt een groter vermogen de kwaliteit van het bier dat wordt afgegeven, aangezien een krachtigere tap minder anhydridedispersie betekent   tijdens de schenkfase.
We benadrukken dat het mogelijk is om kranen voor thuisgebruik te vinden  zonder stroomvoorziening, producten die veel eenvoudiger zijn dan apparaten en die het niet mogelijk maken om het bier te koelen of op een bepaalde temperatuur te bewaren. Deze producten kunnen verschijnen als  kranen  die op de trommel worden aangebracht of als  containers met een dispenser  . In beide gevallen zal het nodig zijn om het bier onafhankelijk te koelen voordat het wordt uitgeschonken en zal het vat na opening niet lang bewaard kunnen worden.
Kranen zonder stroom zijn daarom ideaal voor wie op zoek is naar een zeer zuinig product  om  af en toe te gebruiken en in situaties waar teveel  bier tegelijk wordt gedronken  (bijvoorbeeld feestjes of barbecues).
Integendeel, de kranen  met motor ze zijn perfect voor alle regelmatige gebruikers van deze drank, die thuis comfortabel willen genieten van kwaliteitsbieren.

Structuur en ontwerp van bierdispensers

Outro motivo que leva muitos entusiastas a comprar uma torneira de cerveja para usar em casa é o fato de esses acessórios muitas vezes se transformarem em verdadeiras peças de decoração . A elegância do design é de facto uma das características a avaliar antes de adquirir um dispensador.
Ainda no que se refere à estrutura , as principais diferenças podem ser observadas entre os seringueiros equipados com motor e os sem energia: ambos se desenvolvem verticalmente, mas os primeiros são mais profundos e mais largos, pois podem acomodar um barril no interior, enquanto os últimos são mais estreitos e mais raso.
Em alguns modelos sem motor, uma seção da caneca pode ser encontrada na qual cubos de gelo podem ser inseridos . Esta é uma refrigeração estática bastante eficaz para manter a cerveja gelada que já foi resfriada antes.Além das dimensões, encontramos dois outros elementos estruturais para avaliar: o tipo de torneira e a possível presença de um display com botões.
As torneiras podem ser de três tipos: a torneira com manípulo , muito semelhante à das torneiras para barra, a torneira drop , também equipada com manivela para parar o jacto, e por último a torneira bomba , que se parece com um tubo com manivela (semelhante à mangueira das bombas de gasolina).
A torneira da bomba é talvez a menos comum, enquanto aquela com alça está presente em quase todas as torneiras elétricas. A alimentação por gravidade é freqüentemente encontrada em torneiras sem fonte de alimentação.
Finalmente, como é fácil de adivinhar, a presença de um display e botões para definir e monitorar a temperatura de armazenamento preferencial está ligada à presença de um motor e fonte de alimentação. Nem todas as torneiras elétricas oferecem a possibilidade de selecionar este tipo de configurações.

Quais barris são compatíveis

Het type vat dat compatibel is, is een ander aspect dat zorgvuldig moet worden overwogen. Afhankelijk van het soort bier dat u graag drinkt, is het zelfs beter om u op het ene vatmodel te concentreren dan op het andere.
Allereerst moet worden opgemerkt dat de meeste elektrische kranen gebruik maken van vaten, terwijl modellen zonder motor ook gevuld kunnen worden met   flessen of   blikjes  . In feite moet de gebruiker bij deze producten het bier in de mok schenken, zich aanpassen aan zijn capaciteit.
Rubberen tappers kunnen daarentegen worden gebruikt met  drie soorten vaten: de kleine vaatjes van 2 liter, geproduceerd door de belangrijkste biermerken zoals Heineken, Becks, Affligem of het Italiaanse Moretti Baffo D’Oro, de vaatjes van 5 liter, erg populair voor specifiekere bieren, en de vaatjes van 6 liter, de grotere voor huishoudelijk gebruik. Het type vat dat compatibel is, moet ook worden overwogen in relatie tot de  opslagcapaciteit  : een kraan compatibel met vaten van 6 liter moet bijvoorbeeld een langere opslagtijd garanderen, terwijl een kraan die gebruikmaakt van vaten van 2 liter het kan ook een lager capaciteitsbehoud hebben.
Daarnaast hebben vaten voor professionele kranen een veel grotere inhoud, gelijk aan  20 of 30 liter . Als u besluit om online vaten voor uw thuiskraan te bestellen, wees dan heel voorzichtig.

Hoe bier correct te schenken?

De laatste alinea van onze winkelgids is gewijd aan de  beste manieren om te spelen  . Niet iedereen weet dat het correct tappen van het bier de eerste vuistregel is om de organoleptische eigenschappen van de drank intact te houden en de smaak en het aroma te versterken.
Voordat we de drie belangrijkste taptechnieken bespreken, is het nodig om een ​​beetje opheldering te geven over het belang van schuim in een tapbier.
De aanwezigheid van schuim is gekoppeld aan de  afbraak van koolstofdioxidemoleculen  in bier, een fundamenteel proces waardoor de oorspronkelijke smaak naar boven kan komen en het bier verteerbaar is.
Als het bier correct wordt geklopt, krijgt het schuim een volle en compacte consistentie  en verschijnt het als een soort  dop  over de amberkleurige vloeistof. Het is de moeite waard eraan te denken dat, ongeacht de gebruikte schenktechniek, het essentieel is dat het bier nooit in contact komt  met de tap  , aangezien de drank kan worden verontreinigd door externe middelen die de smaak zouden bederven.

De belangrijkste touch-technieken

Rekening houdend met het belang van schuim, kunnen we verder gaan met het beschrijven van de meest voorkomende mengtechnieken, die zowel verband houden met de traditie van een bepaald territorium als met een bepaalde bierstijl.

  • Belgian beat  : gebruikt voor Belgische en Nederlandse bieren, het vereist dat het glas vóór de afgifte op 45 ° wordt gekanteld en recht wordt gemaakt tijdens het vullen. Het schuim zal overlopen en vervolgens met een speciaal stuk gereedschap “snijden”. Denk eraan om de spatel vast te houden om het schuim onder een hoek met het glas te snijden, zodat alleen de grootste bellen worden geëlimineerd;
  • Irish beat  : ook in dit geval moet het glas 45 ° worden gekanteld en tijdens het vullen rechtgetrokken. Wanneer het bier driekwart van het glas bereikt, zal het nodig zijn om te stoppen en te wachten tot het schuim verdicht is, en het glas te vullen zodra het schuim erg stevig is. (Voor dit type afwatering worden in veel bars en pubs kranen gebruikt die worden aangedreven door koolstofdioxidecilinders en niet door kooldioxide-cilinders);
  • Duitse blend  : eerst moet het glas naar 45 ° worden gekanteld om ervoor te zorgen dat het bier langs de binnenwanden loopt, zodra het bier de bodem vult, moet het glas recht worden gezet terwijl je blijft tappen. Er wordt een overvloedig schuim gecreëerd om het glas te bedekken. Als het verdicht is, kunt u doorgaan met de afgifte en vervolgens een tweede keer gedurende ongeveer 1 minuut stoppen, wachtend tot het nieuwe schuim verdicht is. De laatste vulling moet een zeer stevige schuimdop krijgen die niet leegloopt en valt;
  • Engels draadsnijden  : in dit geval zal het nodig zijn om weinig schuim te verkrijgen. Kantel het glas altijd 45 ° en maak het tijdens het vullen recht. Omdat het niet nodig is om veel schuim in deze bieren te hebben (meestal licht koolzuurhoudend), is het niet nodig om speciale voorzorgsmaatregelen te nemen bij het schenken van de stroom.

 

 

 

Vragen en antwoorden over de bierdistributeur

hallo maar de co2-vulling dat de duur ae moet worden gewijzigd

Het hangt af van de modellen, maar het moet periodiek worden gewijzigd.

Beter een dispenser die in vaten van 6L of 2L past? Ik zou op Philips gericht zijn, is het een goed product? Zijn de bustes direct beschikbaar?

Philips is de enige die compatibel is met vaten van 6 liter, die gemakkelijk online of in gespecialiseerde winkels te vinden zijn.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *