Beoordeling van beste popcornmachines 2021

5 doorslaggevende factoren bij het kiezen van de vacuümmachine

1. Pomp

Bij het kiezen van de vacuümmachine is het werk van de pomp van de machine belangrijk. De pomp is het mechanisme waarmee de machine de lucht uit  de zak of container kan  zuigen , waar het het te bewaren voedsel zal worden ingebracht, waardoor een vacuüm ontstaat. Specifiek voor vacuümmachines spreken we van membraanpompen.

De lege

Hoe hoger de  vacuümwaarde  , hoe kleiner de  hoeveelheid lucht  die in contact blijft met het vacuümverpakte voedsel en dus hoe groter het   vermogen om in de loop van de tijd te behouden  . U kunt de vacuümwaarde op verschillende manieren uitgedrukt vinden: zuigkracht, maximale onderdruk, vacuümwaarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in  mbar  en wordt uitgedrukt met een positief teken en een negatief teken. Een machine die bijvoorbeeld zuigt bij -800 mbar (of 800), in vergelijking met 1000 mbar (geschatte waarde van atmosferische druk op zeeniveau), laat 200 mbar in de zak achter. Bij -900 mbar stofzuig je 100 mbar in de zak.
Als u op zoek bent naar een model dat zal  houden  u het voedsel moet lange tijd kiezen voor een vacuümmachine met een  goede zuigkracht  (of vacuümwaarde).
Modellen met lage vacuümwaarden zijn ongeveer  500/600/700 mbar  .
Tot op heden hebben veel vacuümmachines een zuigkracht van rond de  800 mbar  . We specificeren dat dit over het algemeen een nominaal, dat wil zeggen theoretisch gegeven is, gegeven door de fabrikanten van membraanpompen: in werkelijkheid zijn er veel variabelen die van invloed zijn op het vacuümniveau dat in de zak wordt gecreëerd (dat feitelijk kan worden gemeten met een speciale vacuümmeter, indien niet aanwezig op de machine zelf).
De beste waarden zijn die waarden (in de zak) die de absolute vacuümwaarde benaderen: 0. Vacuümwaarden die deze waarde benaderen kunnen alleen worden verkregen met zeer professionele machines (meestal vacuümkamermachines) en niet met machines huishoudelijk gebruik.
Ter herinnering: aangezien we het over atmosferische druk hebben, moet u er rekening mee houden dat niet alle vacuümmachines op grote hoogte werken (boven 1000 m).

Andere parameters die inherent zijn aan de pomp

Bij het beoordelen van de pomp van een vacuümmachine  moet ook met deze aspecten rekening worden  gehouden:

 • Dubbelpomp  : sommige machines zijn uitgerust met twee pompen; deze hebben het voordeel dat ze de werklast verdelen om het vacuüm uit te voeren, waarbij minder dan een enkele pomp wordt belast; dit betekent een langere levensduur van de machine
 • Debiet  : uitgedrukt in l / min of dm3 / min. De waarde drukt de snelheid uit waarmee de lucht uit de zak / container wordt gezogen. Hoe hoger het debiet, hoe hoger de pompcapaciteit en de snelheid waarmee de machine zal aanzuigen, maar een hoge debietwaarde is niet altijd wat nodig is: een laag debiet zorgt ervoor dat de machine de lucht langzamer uit de machine zuigt. zak, en dit kan u helpen als u van plan bent om kwetsbaar of zeer sappig voedsel te bewaren, omdat de vloeistof die uit het voedsel komt veel langzamer langs de zak (zak) stijgt dan in een machine met een grotere capaciteit
Voorbeeld vacuümpomp met dubbele pomp en debiet van 20 liter per minuut

2. Vermogen

Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt (W). De gegevens die in de technische fiche van de vacuümmachines worden vermeld, zijn een totale berekening van de  elektrische energie  die wordt gebruikt door de pompmotor (membraan) van de vacuümmachine en om de sealbalk (of kit) te verwarmen.
Hoe hoger de waarde uitgedrukt in watt, hoe beter de   machine in de  loop van de tijd presteert ,  aangezien een krachtigere motor een grotere werklast kan weerstaan.

Voorbeeld van een vacuümmachine met een vermogen van 100 watt

De kracht die vervolgens wordt gebruikt door lasbalk de machine, de maximumwaarde die in de technische fiche, is het belangrijk om te verzekeren  goede afdichting  en daardoor  afdichten  van de zak waarin het vacuüm wordt uitgevoerd en de verwarmingssnelheid van de sealbalk zelf.
Dit alles heeft dus ook invloed op het vacuümverzegelen in de loop van de tijd: een krachtige machine zal het zakje in korte tijd sluiten en heeft mogelijk minder problemen als er vloeistof tussen de twee randen van het zakje zit (afgeleid van het conserveren van sappiger voedsel). ). Machines met langere sealbalken (boven de standaard 30 cm) verbruiken doorgaans een hoger vermogen.

3. Functies

Een andere belangrijke factor die in vacuümmachines moet worden beoordeeld, is de aanwezigheid van verschillende functies. De functies variëren afhankelijk van de machine en worden gekenmerkt door a) vacuum levels   , b)  stroomsnelheid  en c) verschillende   afdichtende tijden voor verschillende soorten voedsel te behouden. Hoe groter het aantal functies, hoe veelzijdiger de machine zal zijn.

Het menu van een vacuümmachine met veel functies, waaronder handmatig lassen 

Hieronder zetten we  de meest interessante functies  van vacuümmachines op een rij.

Handmatig lassen

Maakt lassen mogelijk zonder stofzuigen. Deze functie is handig als je een rol koopt en een uiteinde wilt sealen om er een zakje van te maken of als je de  etenswaren  gewoon  afsluit zonder vacuümverpakking  . Er zijn vacuümmachines waarbij het mogelijk is om  te passen  de  afdichtende tijden  en andere waarin zij variëren naar gelang de gekozen functie.
Op machines waarbij u ervoor kunt kiezen om alleen te lassen en waar u de lastijden kunt kiezen (in huishoudelijke machines, met een hoog verbruik, zijn deze vooraf gedefinieerd) kunt u:

 • werk in zakken van verschillende diktes
 • lastijden verkorten: u denkt dat u veel opeenvolgende lassen heeft gemaakt en dat de staaf overmatig oververhit is, u kunt de lastijden verkorten om te voorkomen dat de zak “smelt”
 • verlengen van de sealtijden: om de kans te vergroten dat de las wordt afgedicht bij het verplaatsen voor het bewaren van natter voedsel

Normaal gesproken laten machines waarop het mogelijk is om over te schakelen op handmatig lassen dat mogelijk door de automatische cyclus te onderbreken, namelijk de zuigfase en door te gaan met lassen. Dit betekent dat u, zelfs zonder de specifieke functie voor “nat” of “breekbaar” voedsel, kunt beslissen hoe u de machine gebruikt, wanneer u de zuigfase onderbreekt en direct naar de zakverzegeling gaat. Qua vacuüm heb je lagere waarden in de zak.

Andere veel voorkomende functies

Laten we hieronder  andere functies bekijken  die meestal aanwezig zijn in een vacuümmachine:

 • Cyclus voor “droog” voedsel / Volledige cyclus: volautomatische zuig- en sluitfunctie voor “droog” voedsel
 • Breekbare voedselcyclus: zuig- en sluitfunctie voor voedsel dat gemakkelijk breekt
 • Natvoercyclus: zuig- en sluitfunctie voor voedsel dat sap onttrekt (vooral vlees)
 • Vacuümcyclus in containers: specifieke functie om vacuüm te creëren in accessoirecontainers

4. Accessoires

Vacuümmachines worden niet met veel accessoires geleverd. De meeste worden geleverd met  voorgesneden zakken  , meestal van   verschillende formaten . Ze zijn echter niet zo talrijk, dus u moet er meteen een paar kopen, samen met de bij de machine geleverde.

De accessoirekit voor een vacuümmachine met twee soorten zakken

Op basis van de prijs, een belangrijke discriminant, kunt u ook  andere accessoires vinden  :

 • Rol  : om uw eigen verpakkingstassen te maken
 • Snijder  : indien niet geïntegreerd in de machine om de rol te snijden
 • Accessoire containers
 • Buis  om vacuüm te creëren in aparte containers
 • Adapters  : het ene deel gaat naar de buis, het andere naar het deksel van de container
 • Deksels  : voor vacuüm in flessen
 • Kleppen  : hier hebben we het over een bepaald merk (Takaje) dat kleppen verkoopt om vacuüm te creëren in klassieke inmaakpotten (bijvoorbeeld Bormioli)
 • Accessoires voor glazen containers  : met deksels, adapters, deksels en speciale universele ringen (in metaal, zoals flessendeksels) creëer je een vacuüm in glazen potten

Let op de  kwaliteit van de  meegeleverde accessoires . Bijvoorbeeld,  in reliëf zakken  zijn beter dan gewone degenen, omdat ze betere prestaties te garanderen door het vergemakkelijken van de luchtuitlaat.

Voorbeeld van een zak met reliëf, geleverd met een vacuümmachine

Als u van plan bent om op lage temperaturen (sous vide) te koken, controleer dan of de zakken geschikt zijn om te  koken  , voor gebruik in de  magnetron  en in de  oven  op lage temperaturen. Controleer ook of de zakken geen  BPA  of bisfenol A bevatten, een mogelijk schadelijke stof. Tot slot, voor degenen die niet als afval, kan het een goed idee zijn om te controleren of de zakken zijn  herbruikbaar  en / of vaatwasser  veilig  .

5. Afmetingen

Vacuümmachines worden normaal gesproken in de keuken gebruikt (sommige zijn geschikt voor het inpakken van kleding en andere voorwerpen, zelfs archeologische vondsten). Dit betekent dat ze ruimte op het werkoppervlak innemen. In die zin zijn er machines die zijn ontworpen om deze hinder te  verminderen  , en die zowel horizontaal als verticaal kunnen worden opgesteld   .
De afmetingen van een vacuümmachine zijn echter ook afhankelijk van het intern geïntegreerd hebben van de  ruimte voor de  accessoirerol en de bevestigde snijder (waardoor u niet direct op de rol een plaats in de lades hoeft te zoeken).
Dan zijn er machines die zich alleen verticaal ontwikkelen  en ook ruimte hebben voor de accessoirerol.
Samenvattend, met dezelfde eigenschappen is een kleinere footprint op het aanrecht zeker een voordeel .. Ook het  gewicht  van de machine moet worden beoordeeld, onder invloed van de constructiematerialen: hoe hoger het gewicht, hoe groter de  stabiliteit  tijdens het werk van de machine. Er moet echter worden beoordeeld of u van plan bent deze  op een andere plaats dan het werkoppervlak op te  slaan : in dit geval kan een zware machine oncomfortabel zijn.
Aangezien we het over afmetingen hebben, is er nog een andere parameter om rekening mee te houden: de  afmetingen van  de sealbalk (of sealbalk). De modellen voor thuisgebruik hebben een stang met  standaardafmetingen  : 30 cm . Deze afmeting gaat hand in hand met de afmetingen van de te verpakken zakken en etenswaren. Bij de meest professionele modellen kunt u de lengte van de sealbalk kiezen: 30, 33, 35, 40, 50, 60, 80 cm (bijvoorbeeld Elegen of Orved).
Het is ook belangrijk om de dikte  van de sealbalk te evalueren  : als het waar is dat een goed vermogen en aanverwante productiematerialen een  homogeen afdichtingsgedeelte  met een  goede afdichting mogelijk maken  , is het ook waar dat het hebben van een dikkere  of zelfs dubbele balk  meer zekerheid biedt in de  vacuümafdichting  in de zak.

Voorbeeld van een vacuümmachine met dubbele sealbalk

Het hebben van een grotere dikte houdt in dat over lange afstanden de kans op het ontbreken van “defecten” in de las toeneemt. In plaats daarvan zorgen  twee  in serie geplaatste sealbalken voor een  betere afdichting  en daarnaast is in ieder geval de werking van de ene balk gegarandeerd bij storingen van de andere.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de vacuümmachine

Is het materiaal belangrijk?

Zoals bij veel huishoudelijke apparaten is de regel dat hoe beter de productiematerialen, hoe groter de kans dat de machine het werk zal weerstaan ​​dat hij na verloop van tijd zal moeten doen. Merk op dat de prestatie van de pomp (en dus het vacuüm dat deze zal uitvoeren) ook varieert naargelang de kwaliteit van de componenten van de machine: leidingen, de positie van de vacuümkamer, afdichtingen. Dus ja voor constructies met massieve materialen, bijvoorbeeld  RVS  (ipv aluminium en kunststof),  siliconen sealbalken(is bestand tegen hoge temperaturen en is antiaanbaklaag) en dikker, goede braadstukken, grote bakken voor het opvangen van vloeistoffen (die uit sappig voedsel kunnen komen) en eventueel uitneembaar indien nodig. Let dan op de stevigheid van de accessoirecontainers en de kwaliteit van de plastic materialen in de tassen.

Is het merk belangrijk?

Op de markt voor vacuümmachines is het mogelijk om verschillende producten van verschillende fabrikanten te vinden. Het is belangrijk om te controleren of er reserveonderdelen zijn voor het model van het gekozen merk: bijvoorbeeld vanwege normale slijtage door het gebruik van de machine, moeten na verloop van tijd de afdichtingen op de machine worden vervangen. Onderschat dit aspect daarom niet en controleer de bereidheid van de klantenservice van de merken die u kiest. Daarom raden we  u aan om  bekende merken te raadplegen  voor klantenservice (of klaar en punctueel om uw twijfels en / of behoeften op te helderen). Onder de bekendste merken noemen we:  Takaje  (TreSpade),  Macom  ,  Reber  ,  Caso  ,Magic Vac  ,  FoodSaver  (momenteel is er alleen Nital die voor de assistentie zorgt), Orved, Elegen, Besser Vacuum, Lavezzini.

Maakt de prijs uit?

De kwaliteit  van een vacuümmachine is zeker  afhankelijk van de prijs  . De duurste machines hebben alle eerder geanalyseerde kenmerken: ze werken meestal met dubbele pompen met goed vermogen en debiet, hebben een goede structuur in roestvrij staal, nemen geen buitensporige ruimte in en zijn veelzijdig qua vacuümproductie en -tijden. . (evenals langere lengtes van de sealbalk) Ze worden ook geleverd met een groter aantal accessoires of met structureel geldige accessoires die geschikt zijn voor verschillende soorten gebruik. We hebben het over prijzen van  50 euro tot 250/300 euro  , voor huishoudelijke producten. Als we het hebben over professioneel gebruik, gaan de prijzen flink omhoog.

Veel voorkomende vragen

Hoe lang gaan vacuümverpakte etenswaren mee?

In de onderstaande tabel kunt u ongeveer zien wat de bewaartijden van elk voedsel zijn.

voedsel In de vriezer In de koelkast Op kamertemperatuur
Droog fruit 2 jaar 1 jaar 6-7 maanden
Zachte kaas Niet aangeraden 10 dagen Niet aangeraden
Middelharde kaas 2 maanden 3 weken Niet aangeraden
Harde kaas 8 maanden 3 maanden Niet aangeraden
Brood 1-2 jaar 10 dagen 7 dagen
Sauzen en sauzen 1-2 jaar 3-4 dagen Niet aangeraden
Heel fruit 6-9 maanden 10 dagen 1 week
Hele groenten 2-3 jaar 10 dagen 1 week
Voorgekookte garnalen 1 jaar 3-4 dagen Niet aangeraden
Rauwe garnalen 6 maanden 1-2 dagen Niet aangeraden
Vette vis 1 jaar 1-2 dagen Niet aangeraden
Magere vis 2 jaar 1-2 dagen Niet aangeraden
Plakje vlees 1 jaar 1-2 dagen Niet aangeraden
Grote stukken vlees 2-3 jaar 3-5 dagen Niet aangeraden

Waar wordt de vacuümmachine voor gebruikt?

De vacuümmachine is een hulpmiddel om voedsel te verzegelen en niet alleen in zakken waarvan de luchtinhoud is verwijderd. Hiermee kunt u  bewaren  voedsel of collectibles, zoals oude munten, postzegels of foto’s, beschermd tegen  schade  als gevolg van  blootstelling aan de atmosfeer  . Munten worden bijvoorbeeld beschermd tegen oxidatie, terwijl voedsel lange tijd beschermd blijft tegen alle micro-organismen die zich vermenigvuldigen in aanwezigheid van zuurstof, zoals schimmels.
Het  belangrijkste  gebruik  van de vacuümmachine is dan ook  voedsel  , om de bewaartijd van voedsel te verlengen, maar ook bij de  inzameling kan  dit apparaat voordelen bieden.

Hoe werkt de vacuümmachine?

De werking van de vacuümmachine verloopt in één of twee fasen:  afzuigen en sealen  . In het eerste geval zuigt een enkel- of dubbelmembraanpomp lucht uit de zak of een andere container die is geplaatst of aangesloten op de machine, totdat de  zuurstof  bijna volledig is  verwijderd  . In de tweede fase, die alleen nodig is bij het stofzuigen van de zakken, wordt de  sealbalk  verwarmd totdat de twee randen van de zak samenvloeien en  goed sluiten  .

Hoe wordt de vacuümmachine gebruikt?

Met het vacuum machine is het mogelijk om  lucht uit te zuigen  van   speciale zakken  of  containers .
In het geval van  zakken  : zodra het voedsel of de te verzegelen voorwerpen in de zak zijn gestoken, plaatst u het open gedeelte van de zak ruim boven de sealbalk en sluit u het deksel van de machine goed. Op dit punt wordt de gewenste cyclus getriggerd en wacht tot deze klaar is, of, als u handmatig wilt ingrijpen, is het bij modellen met deze functie mogelijk om, indien gewenst, over te schakelen naar lassen door op een specifieke knop te drukken.
In het geval van aspiratie van  blikjes  of andere containers, een speciale buis aan de mondstuk dat in de vacuümmachine is geplaatst en sluit het andere uiteinde van de buis aan op de te legen container, die een specifieke container voor vacuümverpakking kan zijn of, in sommige gevallen, een pot waarin een speciale klep is geplaatst. De zuigcyclus die op dit punt kan worden gestart, eindigt zonder lassen.

Wat zijn de beste vacuümmachines?

Er is geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag: het hangt sterk af van de  behoeften van  elke persoon. Voor de  belangrijkste behoeften  waaraan een stofzuiger voor thuisgebruik kan voldoen, raden we onze  gids voor  de beste stofzuigers aan: hier vindt u degene die volgens ons de beste modellen zijn in relatie tot de meest voorkomende behoeften.

Hoe de vacuümmachine kiezen?

Om een ​​vacuümmachine te kiezen, moet u goed begrijpen  hoe  deze apparaten  werken  en wat de  technische kenmerken  en de belangrijkste functies zijn  waarmee rekening moet worden gehouden  . We leggen al deze dingen in detail uit in onze koopgids voor vacuümmachines hierboven.

Hoe lang gaat vacuümverpakt vlees mee?

Vers vacuümverpakt vlees kan zes tot zeven dagen in de koelkast worden bewaard   , meer dan twee keer de normale houdbaarheid. Als u daarentegen bevroren vlees wilt bewaren, voorkomt het invriezen in een vacuümzak de zogenaamde “vriezerbrandwonden”, de vorming van donkere vlekken in het vlees dat in de vriezer wordt geplaatst, een teken van bederf van voedsel als gevolg in contact komen met de lucht, ondanks opslag in de vriezer. Een stuk voorgevroren vlees, vacuüm verpakt en terug in de vriezer gelegd,   kan  tot een jaar  zonder schade meegaan, in plaats van de paar maanden van traditionele opslag.

Wat kan vacuüm worden verzegeld?

Het assortiment voedingsmiddelen en voorwerpen dat baat kan hebben bij vacuümverzegeling is inderdaad erg breed. In de voedingssector  kunnen op deze manier alle  verse groenten en fruit worden bewaard, in de koelkast of vriezer, evenals  vlees  ,  vis  en  zeevruchten  , deze laatste drie categorieën bij voorkeur ingevroren om hygiënische redenen. Onder niet-vers voedsel vallen ongetwijfeld alle  gezouten vleeswaren en kazen op  , maar ook   banketproducten zoals brood en koekjes, of  aromatische kruiden  , bloemen, zaden en droge kruidenthee en vers. Voor  de  liefhebbers van  wijnBedenk dan dat het mogelijk is om de lucht uit de flessen die nu worden geopend te verwijderen om ze later te proeven zonder dat de wijn zijn kwaliteiten verliest wanneer hij in contact komt met de lucht.
Culinaire liefhebbers weten waarschijnlijk al dat er ook de sous-vide- techniek is   , het langzame vacuümkoken waarmee de aroma’s en smaken beter behouden blijven, samen met de nutritionele kwaliteiten van gekookt voedsel, dat ook na het koken klaar is voor bewaring.
In de non-food gebieden zijn er  collector’s items  die kunnen profiteren van conservering zonder lucht, aangezien ze onderhevig zijn aan progressieve schade door oxidatie: we denken bijvoorbeeld aan sieraden, munten, postzegels en foto’s.

Waar koop je de vacuümmachine?

De aanschaf van een vacuümmachine is zowel online als in fysieke winkels mogelijk. Voor ‘face-to-face’-aankopen kunnen we de grote en beter gevulde   keten van huishoudelijke apparaten aanbevelen , die meestal een completer aanbod biedt dan de kleine winkels.
Het grootste assortiment merken en modellen is echter te vinden in de grote  online winkels  , met als bijkomend voordeel dat de  prijzen  vaak  verlaagd zijn in  vergelijking met de fysieke winkel en in veel gevallen een zeer handig retour- en vervangingsbeleid voor de gebruiker., Compleet met thuis ophalen van de terug te sturen machine.

 

 

Vragen en antwoorden over de vacuümmachine

het kan duiden op een vacuümmachine die vaak wordt gebruikt om voedsel in te vriezen en in de koelkast te bewaren. Krachtig, snel, ongeveer 200 €, bedankt

Je kunt het proberen met de  Laica VT3120  .

Hallo, ik moet een stofzuiger kopen, alles invriezen, vlees, vis, brood, salami, voor thuisgebruik. Welke raad je aan?
Bedankt.

Als je hem veel gebruikt, is het beter om  een model van goede kwaliteit te  kiezen , zoals de  Laica VT3120  .

Voor dit gebruik kan de  Laica VT3108  voldoende zijn.

Hoe weet ik of een product dat op internet wordt gezien, gratis bpa-beurzen bevat? Ik zag een Macom altijd vers. .Bedankt.

U dient contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant, zoals het merk bekend is, maar de tassen moeten gratis zijn.

hoi ik
moet de gedroogde saffraanbloemen zuigen, een must, maar het is zo’n delicaat product

Met de vacuümmachine mag u niet het risico lopen de saffraanstampers te beschadigen.

Hallo, ik heb een vacuümmachine nodig voor kaas en hele culatello. Kunt u de beste machine op de markt aanbevelen?

Om aan uw behoeften te voldoen, raden we aan om de  Laica VT3120 aan te schaffen

Hallo, ik heb Magika Vac Dinamika 800mbar online gevonden voor een goede prijs. Thuisgebruik … geef me wat advies. Bedankt

we hebben nog niet de gelegenheid gehad om het door u aangegeven product te beoordelen.

Ik ben op zoek naar een vacuümverpakkingsmachine voornamelijk voor vlees (tbone), sousvide koken, marinade. Advies? maximaal 140 euro beoordeel ik de foodsaver 17x, bedankt

om aan uw behoeften te voldoen, raden we u aan de  Laica VT3120 aan te schaffen

Hallo, is
de Laika VT3120 in de tussentijd getest? Kunt u mij enig advies geven?
Ik gebruik de machine heel vaak, vooral voor grote onderdelen.

Helaas hebben we nog niet de gelegenheid gehad om het door u aangegeven model te testen.

Goedemorgen, ik zou graag wat advies willen voor een thuismachine die vacuümvloeistoffen voor mij verpakt

Gezien uw behoeften raden we aan om de Magic Vac Genius aan te schaffen 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *