App voor plantherkenning: top 4

Met de komst van de mooie dagen, wil je een paar uur buiten doorbrengen in direct contact met de natuur? Hoe kan ik het je kwalijk nemen! Er is niets mooiers dan een weekend op het platteland of in de bergen door te brengen in naam van ontspanning en aangename wandelingen.

Als je hier bent, zal het je zeker zijn overkomen, op een van je reizen buiten de stad, dat je op een zeldzaam exemplaar van groente bent gestapt en bent berispt door een berisping van je dienstdoende vriend met de groene vingers. Laten we duidelijk zijn, je begrijpt niet veel van plantensoorten, je bent in goed gezelschap!

Dus maak je geen zorgen, nu kun jij ook een echte expert zijn. Leuk vinden? Simpel, blijf mij volgen en ik laat je kennismaken met de beste plantherkenningsapps.

Inhoudsopgave
Voordat u begint
PlantNet
iForest
Herbarium
Garden Antwoorden
Conclusies
Voordat u begint
Ook in dit geval komt onze dierbare vriend van technologie ons te hulp. Als je tot nu toe trots was dat je een madeliefje van een sleutelbloem kon herkennen, zul je zien dat je met mijn hulp, en vooral met deze eenvoudige apps, iedereen sprakeloos kunt laten.

Zoals ik al zei, biedt de technologie een aantal zeer nuttige toepassingen waarmee je in een paar eenvoudige stappen bloemen, bomen, struiken, planten en bepaalde kruidachtige soorten kunt herkennen.

Dankzij de ervaring, informatie en kennis van agronomen en botanici kunnen we op onze smartphone via complexe algoritmen en informatiedatabases handige applicaties downloaden die speciaal zijn bedoeld voor de herkenning van plantensoorten.

Sinds enkele jaren zijn er zelfs verschillende Android- en iOS-apps beschikbaar voor de plantenwereld. Wat kan ik zeggen, smartphone in de hand en maak je klaar om als een echte agronoom de wondere wereld van planten te betreden. We moeten gewoon beginnen, voel je vrij: ik presenteer de juiste apps voor je.

Waarschuwing: ik nodig je uit om de volgende apps niet te gebruiken om het gevaar van paddenstoelen te beoordelen. Voor dit specifieke type analyse toevertrouwd aan een expert uit de sector of neem contact op met de bevoegde ASL.

PlantNet
PlantNet

PlantNet is een toepassing voor het verzamelen, annoteren en zoeken van afbeeldingen om de identificatie van planten te vergemakkelijken. Maak een foto van een bepaalde bloem of plant die je onderweg tegenkomt en PlantNet vertelt je wat het is.

Deze handige en eenvoudige app, een van de beste van de gratis, is ontwikkeld door een consortium dat wetenschappers van CIRAD, INRA, INRIA, IRD en het Tela Botânica-netwerk samenbrengt in een door de Agropolis Foundation gefinancierd project dat verschillende belangrijke onderzoekscentra gespecialiseerd in de sector

Door de gemaakte foto te vergelijken met afbeeldingen uit een rijke botanische database, zegt PlantNet wat je nodig hebt, vaarwel goeroe van de groep die uitblinkt als agronoom!

De app werkt erg goed, het is eenvoudig, intuïtief en kan echt veel planten herkennen. Maar let op: de toepassing maakt de identificatie van sier- of tuinbouwplanten niet mogelijk, het is puur geschikt voor planten die typisch zijn voor wilde flora.

De identificatie van overeenkomsten tussen foto’s en afbeeldingen in de database kan verder worden verfijnd als het geolocatiesysteem van de smartphone is geactiveerd, om het zoekveld aanzienlijk te beperken tot de soorten die daadwerkelijk in uw gebied aanwezig zijn.

Tot slot wil ik erop wijzen dat naast de eerder genoemde fotografische herkenning een zoekfunctie beschikbaar is in de plantendatabase, vergezeld van een actuele botanische classificatie en tal van gedetailleerde afbeeldingen.

Hier is de link om de app eenvoudig te downloaden op Android- en iOS-smartphones.

iForest
iForest

Onze reis door de fantastische, groene en ongerepte plantenwereld brengt ons bij een andere handige app waarmee je bomen en struiken in slechts enkele seconden kunt herkennen. Maak kennis met iForest.

Dit is een app in het Italiaans die je smartphone in een echt elektronisch herbarium verandert, je zult het gevoel hebben dat je het bos in slechts een paar stappen op je mobiel kunt vastleggen, geen grapje!

Deze applicatie is gespecialiseerd in het herkennen van boomsoorten en is perfect voor liefhebbers en bezoekers van alpine paden.

De applicatie waar ik het over heb, beschikbaar voor Android en iOS, is betaald: de prijs is niet erg bescheiden, 16,99 euro, maar het potentieel is echt uitstekend en stelt je in staat om bij te dragen aan het Bergwaldprojekt, waarvoor 10% van elke applicatie de recept gaat direct.

iForest is ontwikkeld door het Zwitserse Federale Bureau voor Milieu en stelt u in staat de belangrijkste soorten bomen en struiken in Centraal-Europa te observeren, te bepalen, te vergelijken en er vertrouwd mee te raken.

In de database van deze app zijn meer dan 2.000 afbeeldingen van 125 bomen en struiken in Centraal-Europa verzameld.

Hier zijn alle belangrijke kenmerken en functies van iForest:

Zes afbeeldingen per plant
Gedetailleerd blad van elke plant met informatie over botanische kenmerken, hout, seizoen, gevaren, bosbouw, geneeskunde, boskeuken, geschiedenis, etc.
Selecteer planten met verschillende criteria naar keuze, vrij te combineren op planttype, hout, enz.
Zoek en bekijk planten door de tekst te typen
Zoek naar planten uit verschillende seizoenen, combineer bijvoorbeeld op lichtomstandigheden, waterbeschikbaarheid, etc.
Bekijk de horoscoop van bomen en geniet van interessante informatie over de Keltische Cirkel
Vergelijk foto’s van verschillende planten
Oefen leuke hobby’s zoals quizzen om je vaardigheden in het herkennen van bomen en struiken te testen.
De app is beschikbaar voor Android en iOS

Herbarium
Herbarium

Ik heb het over een gratis app, eenvoudig en in het Italiaans (maar alleen beschikbaar voor Android), perfect voor het direct herkennen van de wilde kruiden die je om je heen vindt door bloemkleur, bloeiperiode en hoogte.

Herbarium laat je de beschrijving van de plant lezen die je zowel online als offline intrigeert, een feit dat niet mag worden onderschat als we ons op ontoegankelijke plaatsen bevinden.
Als je aan Herbarium denkt, denk je ongetwijfeld aan een echt herbarium, rijk, nauwkeurig en klaar om te worden geraadpleegd.

Hoe werkt Herbarium? Dit is wat u moet doen om er het beste van te maken en plezier te hebben bij het ontdekken van nieuwe plantensoorten:

Ative a geolocalização do local
Verifique os caracteres do elemento que deseja identificar (por exemplo: número de pétalas, cor, tamanho, etc.)
Salve fotos e notas de plantas em ”Minhas Ervas” para catalogar seus avistamentos
. aqui está o link para fazer o download: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.altervista.paologianfelici.herbarium

Respostas do
jardim Respostas do jardim

Se você deseja identificar rápida e facilmente uma planta ou flor bizarra com cores espetaculares, Garden Answers é para você.

Este é um aplicativo em inglês, lançado em 2013, que pode identificar mais de 20.000 plantas e é capaz de fornecer respostas completas a mais de 200.000 perguntas frequentes sobre plantas, sim, isso é fenomenal!

Como outros aplicativos que eu falei antes, o Garden Answers também se baseia no reconhecimento de plantas a partir de uma fotografia tirada ou por meio de pesquisa de palavras-chave. Para usá-lo, você só precisa:

Tirar uma foto
Toque no botão Enviar
Desta forma, você obterá instantaneamente a identidade precisa da planta e suas informações detalhadas de especialistas em jardinagem e horticultura
Um acéfalo, certo? Garden Answers é realmente simples e com poucos cliques permite saber em poucos segundos tudo o que desperta sua curiosidade sobre os vegetais.

Aqui estão seus principais recursos:

Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface
Identificeer bijna elke plant in seconden
Heeft een rijke doorzoekbare database met trefwoorden om meer informatie over een plant te vinden
Hiermee kunt u uw favoriete games opslaan op het tabblad Favorieten
U kunt het gratis downloaden van Play Store Android en App Store .

Conclusies
Met deze vier apps zal de grote en gevarieerde plantenwereld voor jou geen onbekende factor meer zijn.

Je kunt afscheid nemen van lange censuren nadat je op een kostbare en zeldzame kruidachtige soort hebt gestapt, van de Sapientine-vriend die graag de show steelt tijdens lange boswandelingen en het risico loopt een giftige bloem te plukken tijdens een wandeling in de bergen.

Dankzij deze handige en nauwkeurige apps wordt het herkennen van planten een echte rit, zien is geloven! Zonder het te beseffen word je in een paar stappen een perfecte kenner van alle plantensoorten.

Het enige dat u hoeft te doen, is deze apps downloaden en ze gaan testen. Organiseer een weekendje buiten de stad en neem je vrienden mee op een aangenaam avontuur langs de paden van het bos dat het dichtst bij je stad ligt, in slechts een paar uur word je je wandelgids!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *