|

Aan de slag met Zoom op Fire TV

Fire TV Cube en Omni Fire TV’s worden nu ondersteund door Zoom for Home, dus je kunt er nu van genieten op die apparaten. Wanneer je een vergadering met Alexa wilt starten, zeg je gewoon “Alexa, neem deel aan mijn vergadering.” U kunt deze functie door elke Zoom-gebruiker gebruiken en er zijn geen extra licenties vereist.

Vereisten

 • Apparaten die worden ondersteund zijn onder andere:

  • Een tweede generatie Fire TV Cube (Fire TV Cube 2)

  • De Omni Fire TV-serie is een product van Amazon
   Opmerking: Als onderdeel van het installatieproces vereisen deze apparaten dat een Amazon/Alexa-account wordt ingesteld in de VS (amazon.com) met Amerikaans Engels als voorkeurstaal voor Alexa

 • Een webcam die compatibel is met uw computer

 • De Alexa-app geïnstalleerd waarop is ingelogd

 • Voer uw Zoom-accountgegevens in (optioneel).

Opmerking: Naast de Echo Show 8 (1e en 2e generatie) is Zoom ook beschikbaar op de Echo Show 10 (3e generatie) en de Amazon Tap 5 (4e generatie). Deze tutorial leidt je door het proces van het instellen van Zoom op je Amazon-apparaat.

Zoom instellen voor Fire TV

Overzicht installatieproces

 1. Download de Alexa-app voor uw mobiele apparaat en installeer deze.

 2. Met de Alexa-app kun je je agenda koppelen. (aanbevolen)

 3. Maak een Alexa-account voor je Fire TV en stel het ermee in.

 4. Verbind je Fire TV met Zoom door in te loggen naar binnen jouw rekening. (aanbevolen)

De Alexa-app downloaden op een mobiel apparaat

Als je geïnteresseerd bent in het downloaden en installeren van Alexa op je mobiele apparaat, volg dan deze instructies hier. Het is mogelijk om een ​​nieuw account aan te maken of in te loggen zodra het programma is geïnstalleerd.

Hoe u uw agenda kunt koppelen in de Alexa-app

De Alexa-app raadt aan om je agenda te verbinden met de Alexa-app om gemakkelijk aan vergaderingen te kunnen deelnemen. Om deze functie te gebruiken, hoef je alleen maar tegen Alexa te zeggen “Alexa, start mijn Zoom-vergadering”, waarmee je Zoom-vergaderingen kunt starten met Alexa.

U wilt de agenda die u gaat gebruiken voor Zoom-vergaderingen op uw computer vinden. De volgende stappen leiden u door het proces om uw agenda te koppelen met Alexa:

 1. De Alexa-app zou nu open moeten zijn.

 2. U kunt Instellingen selecteren door op Meer te tikken.

 3. U moet op de optie Agenda en e-mail tikken.

 4. Klik op de knop Account koppelen nadat u uw accountprovider hebt geselecteerd.

 5. Het koppelen van uw agenda is net zo eenvoudig als het volgen van de instructies op het scherm. Dit proces moet worden herhaald voor elke agenda die moet worden gekoppeld.

Opmerking: Een kopie van je agenda wordt in de cloud opgeslagen wanneer je agenda-account is gekoppeld, zodat je met je agenda-account toegang hebt tot de agenda op Alexa. Alexa-apparaten hebben mogelijk toegang tot de inhoud van uw agenda als ze een Alexa-apparaat gebruiken.

Op dezelfde manier zal Alexa ook automatisch alle abonnementen inschakelen die je hebt in Google Agenda waarop u zich al hebt geabonneerd. Als u geen agenda’s wilt gebruiken om deel te nemen aan vergaderingen, moet u ze altijd uitschakelen wanneer u ze gebruikt.

Hoe u uw Fire TV instelt met uw Alexa-account

U kunt de installatie van uw Fire TV voltooien door de instructies te volgen die op het scherm verschijnen nadat u deze hebt uitgepakt en de fysieke installatie heeft voltooid.

Het externe webcamapparaat moet ook worden aangesloten, omdat dit nodig is om standaard tv te kunnen kijken. De webcam is direct verbonden met de Fire TV Cube wanneer je deze gebruikt met de Fire TV Cube.
Opmerking: In dit geval kan er een USB-adapter nodig zijn.

Hoe de Zoom-app te installeren

 1. U krijgt toegang tot de Fire TV Appstore door de Fire TV-afstandsbediening te openen.

 2. Klik op de Zoom-app en selecteer de optie om deze te installeren.

Als alternatief kun je Alexa vragen om Zoom te zoeken door te zeggen: “Alexa, zoek Zoom.”.

De Zoom for Home-app werkt het beste als je bent ingelogd op je Zoom-account. Als je een Zoom-account hebt, zou dat zo zijn best als je je hebt aangemeld. Met behulp van Alexa kun je de Zoom-app starten, inloggen door te zeggen “Alexa, open de Zoom-app”, en dan kun je de instructies hier volgen om het in te stellen voor Zoom for Home.

Zoom gebruiken op Fire TV

U kunt directe vergaderingen starten op FireTV’s, deelnemen aan vergaderingen, inhoud van uw desktopclient naar het scherm delen, contacten bekijken, inhoud van uw desktopclient naar het scherm delen en andere tools gebruiken die vergelijkbaar zijn met Zoom Rooms.

Met Fire TV kunt u op drie verschillende manieren deelnemen aan vergaderingen:

 • Als u de vergaderings-ID opgeeft, krijgt u toegang tot de vergadering

 • Met de kalenderlink van Alexa heb je vanaf elk apparaat toegang tot je agenda

 • Je hebt toegang tot de agenda van je Zoom-account vanuit de agenda van je Zoom-account

Deelnemen aan vergaderingen zonder in te loggen

Als je Alexa vraagt ​​om deel te nemen aan een Zoom-vergadering, vraagt ​​ze je om de vergaderings-ID en toegangscode voor de ontmoeten, en dan ze zal het je vragen meedoen de vergadering. De Zoom for Home-app wordt geopend wanneer Alexa na één poging uw vergaderings-ID en wachtwoord niet kan bepalen. Na dit punt heb je de mogelijkheid om handmatig deel te nemen aan de vergadering vanuit de Zoom for Home-app.
Opmerking: Het is niet mogelijk om meeting-ID’s met alfanumerieke tekens te gebruiken.

Deelnemen vergaderingen vanuit uw gekoppelde agenda via Alexa

Momenteel kunnen Zoom-vergaderingen via Alexa worden bijgewoond met behulp van uw agenda als deze aan uw agenda is gekoppeld. Elke keer dat u Alexa vraagt ​​om deel te nemen aan uw Zoom-vergadering, analyseert Alexa de details uit uw agenda en begint de vergadering voor u.

Deelnemen vergaderingen uit de agenda die is gekoppeld aan uw Zoom-account

Het toont aankomende vergaderingen wanneer u de Zoom-app opent door “Alexa, open de Zoom-app” te zeggen op uw Fire TV als u bent aangemeld bij de Zoom for Home-app. U kunt deelnemen aan de aanstaande vergadering door de knop Deelnemen op het scherm te selecteren wanneer u de Zoom-app opent door “Alexaopen de Zoom-app”.

Similar Posts