9 bewezen strategieën om hartaanvallen te voorkomen

Veel mensen kennen de risicofactoren voor hartaandoeningen niet en weten niet hoe ze deze factoren onder controle kunnen houden om hartaandoeningen te voorkomen.

Begrijpen hoe u een gezond hart kunt behouden, is waarschijnlijk een van de belangrijkste gezondheidsonderwerpen voor ons allemaal.

Omdat uw hart essentieel is voor uw algehele gezondheid, moet zorg voor uw hart vanaf jonge leeftijd de eerste prioriteit zijn.

 

Wat is een hartaanval?

De belangrijkste functie van het hart is om zuurstofrijk bloed naar de weefsels, organen en spieren van het lichaam te pompen, terwijl het verarmde bloed terug door de longen circuleert om meer zuurstof op te nemen.

Elk deel van het lichaam heeft zuurstof nodig, vooral het hart.

Wanneer de bloedstroom naar de hartspier aanzienlijk wordt verminderd of volledig wordt onderbroken, ontwikkelt u een hartaandoening.

Er zijn veel oorzaken van hartaanvallen, waarvan de meeste betrekking hebben op het vernauwen of beperken van de slagaders die bloed van de longen naar het hart transporteren.

Atherosclerose is de langzame ophoping van cholesterol, vet en andere verbindingen op de wanden van kransslagaders.

Deze ophoping wordt plaque genoemd.

Na verloop van tijd zullen deze stoffen in het bloed zich ophopen in de slagaders, waardoor de doorgang van bloed wordt vertraagd naarmate de slagaders smaller worden.

Zie het als een pijp in de keuken.

Naarmate de pijpleiding steeds meer verstopt raakt, wordt de snelheid van het water dat erin stroomt langzamer en langzamer.

Uiteindelijk raakt de pijpleiding zo verstopt dat er niets anders meer langs komt.

Wanneer deze langzame toestand ervoor zorgt dat uw hart een tekort heeft aan zuurstof en andere levensreddende voedingsstoffen, waardoor uw hart helemaal niet kan overleven, zult u ischemie ervaren.

De ischemie die de dood of beschadiging van een deel van de hartspier veroorzaakt, wordt myocardinfarct (MI) genoemd, ook wel een hartaanval genoemd.

Helaas komen hartaanvallen heel vaak voor in de Verenigde Staten en komen ze elke 40 seconden voor.

Wanneer uw hartspier geen zuurstof meer heeft, is deze beschadigd.

De mate van hartbeschadiging hangt af van hoeveel hartweefsel geen zuurstof kan opnemen en hoe lang het duurt om het zuurstof te onthouden.

Wanneer een hartaanval de hartspier beschadigt, ontstaan ​​er littekens.

Het herstelproces na een hartaanval kan enkele weken duren, afhankelijk van veel variabelen.

Hoewel het hart een zeer taai orgaan is, zal littekenweefsel nooit zo sterk zijn als de oorspronkelijke hartspier. Daarom zult u, als u eenmaal een hartaanval krijgt, altijd een verhoogd risico lopen op een volgende hartaanval of andere cardiovasculaire problemen.

Met de juiste behandeling en grote veranderingen in levensstijl kunt u toekomstige verliezen echter beperken en hopelijk verdere problemen voorkomen.

 

Soorten hartaanvallen

Er is meer dan één hartaanval en uw herstel kan heel anders zijn, afhankelijk van het type dat u heeft ervaren.

Sommige mensen verwarren een hartaanval met een hartstilstand, waarbij het hart plotseling stopt met kloppen.

Een hartstilstand kan om vele redenen optreden, die allemaal gepaard gaan met elektrische impulsen (uw hartritme) waardoor uw hart regelmatig gaat kloppen .

Hartziekte is de circulatie ringsysteem wordt het probleem veroorzaakt.

Hoewel een hartaanval hartstilstand kan veroorzaken, hebben veel mensen met een hartaanval dit fenomeen nog nooit meegemaakt.

Het gevaarlijkste en dodelijkste type hartaanval wordt myocardinfarct met ST-segment elevatie (STEMI) genoemd.

Wanneer de kransslagaders volledig geblokkeerd zijn en het hart de meeste zuurstof ontneemt, is dit STEMI.

Dit type hartaanval wordt soms weduwschap of massale hartaanval genoemd, omdat het fataal kan zijn.

De symptomen van STEMI zijn de symptomen die we vaak associëren met hartaanvallen, waaronder pijn of ongemak op de borst, beklemming of compressie op de borst, arm-, rug-, nek- en / of kaakpijn en kortademigheid.

Mensen met STEMI kunnen ook last hebben van misselijkheid, duizeligheid, angst of een nat gevoel.

Als u deze symptomen ervaart, moet u onmiddellijk 911 bellen voor medische hulp.

Uitgestelde hulp kan het verschil betekenen tussen leven en dood, dus het is het beste om onmiddellijk hulp te zoeken.

Het verschil tussen een niet-ST-segment elevatie myocardinfarct (NSTEMI) en STEMI is dat de bloedstroom niet volledig geblokkeerd is, maar strikt beperkt.

Hoewel dit type aanval lichter is dan STEMI en minder schade veroorzaakt, is NSTEMI nog steeds ernstig en kan het uw hart beschadigen.

Als u een van de bovenstaande symptomen ervaart, zoek dan medische hulp, aangezien de symptomen van beide aanvallen hetzelfde zijn.

Hoewel de symptomen van NSTEMI misschien niet zo ernstig zijn, kan het zoeken naar hulp verdere schade voorkomen als u ze opmerkt.

Soms krijgt u een hartaanval zonder symptomen.

Soms worden ze ‘stille hartaanvallen’ genoemd, ze zijn nog steeds gevaarlijk en kunnen permanente schade aan uw hartspier veroorzaken.

Als uw hart geen zuurstof meer heeft, zal het altijd beschadigd raken.

Als u regelmatig naar uw arts gaat, kunt u erachter komen of u een hartaandoening heeft.

Als u een hartaanval heeft, loopt u een verhoogd risico op een nieuwe aanval of het ontwikkelen van andere complicaties.

Deze omvatten een onregelmatige hartslag, hartfalen en klepproblemen.

Aritmie of aritmie treedt op wanneer littekenweefsel veroorzaakt door een aanval ervoor zorgt dat elektrische signalen uw hartslag niet goed regelen.

Als je hart zo kwetsbaar en beschadigd is, kun je niet meer genoeg bloed rondpompen, dit is je hartfalen.

Een beschadigde klep betekent dat het bloed mogelijk niet in de juiste richting kan stromen vanwege een aanval.

De complicaties van een hartaanval zijn grotendeels afhankelijk van de mate van beschadiging van de hartspier en de locatie van de beschadiging.

Naast medische complicaties zijn mensen die hartaanvallen krijgen ook vatbaar voor psychische problemen, met name depressie.

Het overleven van een hartaanval kan beangstigend en stressvol zijn.

Voor veel mensen is dit een levensveranderende ervaring.

20% van de overlevenden van een hartaanval zal een zekere mate van depressie ontwikkelen.

Zoals bij elke medische complicatie, is het belangrijk om depressie te behandelen om gezondheid en volledig herstel te garanderen.

 

Risicofactoren voor een hartaanval

Om een ​​hartaanval te voorkomen of uw risico te verkleinen, is het belangrijk om uw risicofactoren te begrijpen.

Van sommige heb je geen controle, terwijl andere kunnen worden beheerst door keuzes in voeding en levensstijl.

Door alle mogelijke operaties te beheersen of te verminderen, kan het risico op een hartaanval worden verminderd.

Sommige risicofactoren liggen buiten uw macht.

Ouderen hebben een hoger risico op een hartaanval dan jongeren.

Mannen lopen een hoger risico op hartaandoeningen dan vrouwen, en mannen hebben meer kans om in hun leven hartaandoeningen te krijgen.

Als uw ouders een hartaandoening hebben, heeft u een grotere kans op een hartaandoening en loopt u daarom een ​​risico op een hartaandoening.

Veel rassen en etniciteiten hebben de neiging om een ​​hogere bloeddruk te hebben, wat betekent dat ze een hoger risico lopen.

Als u deze of meer oncontroleerbare risicofactoren heeft, is het vooral belangrijk om te proberen de mogelijke risicofactoren onder controle te houden.

Beheersbare risicofactoren voor hartaandoeningen zijn onder meer roken, hoge bloeddruk, hoge bloedlipiden, sedentaire levensstijl, overgewicht of obesitas, diabetes type 2, overmatige stress in het leven, overmatig drinken en ongezonde voeding.

Door uw dieet en lichaamsbeweging te regelen en voor een gezonde levensstijl te kiezen, kunt u het risico op een hartaanval verkleinen en een gezond leven leiden.

 

Strategieën voor het voorkomen van hartaanvallen

Hoewel we factoren zoals leeftijd, ras of geslacht niet kunnen beheersen, kunnen we veel van de risico’s beheersen die ons vatbaarder maken voor hartaandoeningen.

Door uw levensstijl aan te passen en gezonde keuzes te maken, kunt u uw hart en lichaam gezond houden om uw cardiovasculaire gezondheid op de lange termijn te ondersteunen.

De volgende zijn effectieve strategieën: Door deze strategieën te combineren, blijft uw hart sterk en kan uw lichaam het natuurlijke verouderingsproces weerstaan.

 

Stoppen met roken

Als u rookt, heeft u een hoger risico op een hartaanval en andere problemen.

Sigarettenrook kan veel problemen voor uw lichaam veroorzaken. Indien gebruikt in combinatie met andere risicofactoren, kan het uw risico op hartaandoeningen verdubbelen.

De chemicaliën in tabak (hetzij door roken of door het gebruik van rookloze tabak) kunnen uw hartspier, slagaders en bloedvaten beschadigen.

Dit kan leiden tot atherosclerose of opbouw van plaque, wat kan leiden tot een hartaanval.

Bovendien vervangt het koolmonoxide in sigarettenrook zuurstof in het bloed, waardoor de bloeddruk en polsslag toenemen.

Dit betekent dat uw hart hard aan het werk is om uw lichaam van de nodige zuurstoftoevoer te voorzien.

Stoppen met roken en / of tabaksgebruik heeft een zeer positief effect op uw hart en binnen een jaar na het stoppen met roken is uw risico op hartaandoeningen sterk verminderd.

Het maakt niet uit hoe lang u rookt of tabak gebruikt, stoppen met roken is goed voor uw hart.

 

Eet gezond eten

Het lichaam van brandstof voorzien met hart-gezond voedsel is een van de beste manieren om hartaandoeningen te voorkomen en te voorkomen.

Het eten en drinken dat u eet, evenals de grootte van uw portie, hebben invloed op uw bloedsuikerspiegel, bloeddruk, cholesterolgehalte en gewicht.

Al deze factoren zijn van invloed op hoe hard uw hart werkt om bloed naar het lichaam te pompen en kunnen plaque in de slagaders veroorzaken.

Het kiezen van voedingsmiddelen met voldoende voedingsstoffen, mineralen, vitamines en vezels is een geweldige strategie om hartaandoeningen te voorkomen.

Het eten van een verscheidenheid aan fruit, volle granen, groenten en magere eiwitten is een goede eerste stap naar een gezond voedingspatroon.

Het beperken van bewerkte voedingsmiddelen, suikers en geraffineerd en vet voedsel kan u helpen een gezond gewicht te bereiken en de juiste brandstof voor uw hart en lichaam te leveren.

 

bloed suiker

Type 2-diabetes verhoogt het risico op hartaandoeningen en een hartaanval.

Het onder controle houden van diabetes en bloedsuikerspiegel zijn belangrijke stappen om het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Een dieet dat rijk is aan veganistisch, plantaardig en voedingsrijk voedsel kan u helpen een gezonde bloedsuikerspiegel op peil te houden.

 

zout

Te veel zout kan de bloeddruk verhogen en druk uitoefenen op uw hart.

Als je veel bewerkt voedsel eet en eet, vooral fastfood, eet je veel zout.

Door het natriumgehalte in uw dieet te beperken tot 1500 mg per dag (slechts 2/3 theelepel), kunt u een gezonde bloeddruk behouden en het risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen.

 

Cholesterol en triglyceriden- ester

Cholesterol en triglyceriden zijn vetverbindingen die zich kunnen ophopen op de wanden van slagaders en de bloedstroom kunnen beperken.

Het verminderen van ongezond cholesterol in uw dieet is een goede eerste stap om de vorming van tandplak te vertragen of te voorkomen.

In combinatie met andere risicofactoren, zoals hoge bloeddruk en overgewicht, kunnen hoge cholesterol- en triglycerideniveaus uw risico op hartaandoeningen aanzienlijk verhogen.

Door uw eetgewoonten te veranderen en enkele van de andere levensstijlkeuzes te maken die hier worden besproken, om af te vallen en meer te bewegen, kunt u het cholesterol- en triglyceridengehalte verlagen en uw hart beschermen.

 

Verhoog de activiteit

Als u niet aan lichaamsbeweging doet of sedentair bent, heeft uw lichaam moeite om de bloedsuikerspiegel, het cholesterolgehalte en het gewicht onder controle te houden.

Zittende mensen hebben meer kans op overgewicht, eten ongezond en hebben andere risicofactoren voor hartaandoeningen.

Versterking van het hart en de longen door regelmatig gebruik van spieren en aerobe oefeningen kan het risico op vele andere gezondheidsproblemen, waaronder hartaanvallen, verminderen.

Elke dag zou moeten streven naar matige lichaamsbeweging, wat overeenkomt met ongeveer een half uur stevig wandelen.

Bovendien zal het doen van krachtige lichaamsbeweging gedurende minstens 75 minuten per week ook een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid van uw hart.

Probeer de weerstandstraining twee tot drie keer per week te verhogen om spierkracht op te bouwen en de voordelen voor het hart te vergroten.

Als u een tijdje niet heeft gesport, begin dan langzaam, want zelfs een kleine hoeveelheid lichaamsbeweging kan goed zijn voor uw hart.

30 minuten lichaamsbeweging in een korte periode van een dag is een optie voor degenen die proberen hun fysieke kracht te vergroten.

Deelnemen aan dagelijkse activiteiten zoals schoonmaken, de trap op gaan, spelen met huisdieren of familie, en werken in de tuin zijn geweldige activiteiten die de lichaamsbeweging kunnen vergroten en u kunnen helpen zittend zitten te vermijden.

Hoe vaker u traint en oefent, hoe groter het voordeel voor het hart.

 

Met mate drinken

Het drinken van alcohol kan verschillende effecten hebben op uw hart, afhankelijk van uw drinkniveau.

Te veel alcohol kan de bloeddruk verhogen en het risico op beroerte en kanker vergroten.

Zwaar drinken of langdurig alcoholmisbruik kan leiden tot depressie, obesitas en andere belangrijke doodsoorzaken.

Als u echter met mate alcohol drinkt, wordt uw hart beschermd.

Als u ervoor kiest om te drinken, drink dan met mate, wat betekent dat vrouwen niet meer dan één drankje per dag drinken en mannen niet meer dan twee glazen per dag.

 

Draag geen extra gewicht

Overgewicht betekent dat uw hart harder moet werken.

Als u aan overgewicht of obesitas lijdt, heeft uw lichaam moeite om de bloedsuikerspiegel en bloeddruk onder controle te houden.

Als u aan overgewicht lijdt, bent u waarschijnlijk sedentair.

Als u overgewicht heeft en andere risicofactoren heeft, moet gewichtsverlies de hoogste prioriteit hebben om het risico op een hartaanval te verminderen.

Wie teveel lichaamsvet in de romp of taille met zich meedraagt, loopt een groter risico, omdat dit viscerale vetweefsel een extra belasting vormt voor uw inwendige organen.

Overgewicht in de buik verhoogt het risico op overlijden door hartaandoeningen en diabetes.

Het verliezen van slechts 5% van uw lichaamsgewicht kan een zeer grote invloed hebben op uw algehele gezondheid, waaronder een verlaging van de bloedsuikerspiegel, bloeddruk en cholesterol.

 

genoeg slaap

Slaap is het mechanisme waarmee het lichaam herstelt en verjongt.

Onvoldoende slaapkwaliteit kan uw algehele gezondheid schaden.

De meeste volwassenen hebben ongeveer acht uur slaap per nacht nodig om voldoende energie te voelen.

Als u zich moe voelt, is de kans groter dat u te veel eet of ongezonde eetkeuzes maakt om uw lichamelijke inspanning aan te vullen.

Als u niet slaapt, verkeert uw lichaam in een staat van ontsteking, waardoor de bloedsuikerspiegel en bloeddruk kunnen stijgen.

Degenen die slecht hebben geslapen, hebben meer kans op overgewicht, lijden aan depressie of vertonen andere risicofactoren voor een hartaanval.

Het instellen van een consistent slaapprogramma en het creëren van de beste slaapomgeving zijn goede strategieën om u te helpen voldoende rust te krijgen.

Als u zich zorgen maakt dat u nog steeds niet goed kunt slapen, bespreek dit dan met uw arts, want u kunt mogelijke problemen hebben, zoals slaapapneu, en er kunnen enkele behandelingen zijn die u kunnen helpen om beter te rusten.

 

ontlast de druk

Wanneer u onder hoge niveaus of langdurige stress staat, zal uw lichaam op verschillende manieren reageren.

Stress kan leiden tot ongezonde coping-strategieën, zoals te veel eten, overmatig drinken en roken.

Stress kan ook psychische problemen veroorzaken, zoals depressie en angst.

Als u andere risicofactoren heeft, kan stress het risico op een hartaanval vergroten, dus leren omgaan met of verminderen van stress kan een nuttige preventieve strategie zijn.

Het zoeken naar gezonde strategieën voor stressmanagement, waaronder meditatie, lichaamsbeweging en het elimineren van stressoren, kan veel positieve effecten hebben op uw hart en lichaam.

 

Ga regelmatig naar een dokter

Als u een of meer risicofactoren heeft voor hart- of vaatziekten, is het belangrijk om regelmatig naar uw arts te gaan.

U moet uw arts blijven bezoeken om uw lichamelijke gezondheid te controleren, inclusief bloeddruk, bloedsuiker, cholesterolgehalte, gewicht, enz.

Uw arts kan u advies geven over hoe u risico’s kunt verminderen, buitensporige niveaus kunt verminderen en uw leven kunt veranderen om uw lichaam na verloop van tijd gezonder te maken.

Als u oncontroleerbare risicofactoren heeft, zoals een familiegeschiedenis van hartaandoeningen, is het bijzonder belangrijk om uw gezondheid te controleren met de hulp van een arts, zodat u kunt leren om andere risicofactoren onder controle te houden die mogelijk voorkomen of beheersbaar zijn.

Wanneer u van tijd tot tijd uw arts bezoekt, merkt u mogelijk niet van andere mogelijke problemen die van invloed kunnen zijn op uw hartgezondheid.

 

Overweeg indien nodig medicijnen

Zelfs als u een gezonde levensstijl, goede eetgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging leidt, heeft u mogelijk toch hulp nodig om uw risico op een hartaanval te verminderen.

Als u keuzes maakt in uw levensstijl, kunnen medicijnen en behandelingen de bloeddruk effectief verlagen, het cholesterol verlagen of een gezonde bloedsuikerspiegel handhaven, waardoor deze veranderingen permanenter worden.

Voor sommige mensen is medicatie de enige effectieve manier om bepaalde ziekten onder controle te houden die een risico op een hartaanval kunnen opleveren.

Door samen te werken met uw arts en regelmatig gezondheidscontroles uit te voeren, kunt u uw risico verminderen en medische aandoeningen die kunnen leiden tot hart- en vaatziekten en ziekten onder controle houden.

 

Op leeftijd gebaseerde preventiestrategieën

U kunt de bovenstaande strategieën op elke leeftijd gebruiken om het risico op een hartaanval te verkleinen.

Het is altijd een goed moment om beter voor je hart te gaan zorgen.

Maak verstandige keuzes met betrekking tot uw investering en lichaam, niet alleen voor uw hart, maar ook voor uw algehele gezondheid.

In elke tien jaar van uw leven kunt u echter via een paar eenvoudige stappen genieten van een gezond hart.

 

Jaren 20

Jongvolwassenheid is een goed moment om gezonde gewoonten te ontwikkelen die u jarenlang kunt volhouden.

Door zo vroeg mogelijk voor een verstandige levensstijl te kiezen, krijgt u een leidende positie in het spel en verbetert u zo uw hartgezondheid.

Zoek een arts die u vertrouwt en begin met het plannen van regelmatige gezondheidscontroles.

Houd uw gezondheid in de gaten om ervoor te zorgen dat u altijd op de hoogte bent van mogelijke risicofactoren.

Zorg voor een actieve levensstijl, oefen regelmatig en vermijd zittend zitten.

Als u dit gedrag vroegtijdig vaststelt, is de kans groter dat u ze vasthoudt.

Begin niet met roken, stop anders onmiddellijk met roken.

Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.

Als u samenwoont met iemand die rookt, help diegene dan met roken, want passief roken is ook gevaarlijk.

 

Jaren 30

Deze tijd van je leven is meestal gericht op carrière en gezin.

Vergeet niet te focussen op uw gezondheid.

Dit decennium is een goede tijd om van gezond leven een onderdeel te maken van het dagelijkse werk van het gezin.

Help uw kind in een vroeg stadium hart-gezonde gewoonten te ontwikkelen, doe er actief aan deel en word een rolmodel voor gezonde eetgewoonten.

Leer kinderen koken en betrek ze bij het ondersteunen van gezonde keuzes in het gezin.

Dit is ook een goed moment om meer te weten te komen over uw familiegeschiedenis, zodat u alle risicofactoren in het leven kunt begrijpen.

Naarmate de verantwoordelijkheden toenemen, is dit een goed moment om te leren omgaan met stress op een gezonde manier om het risico op een hartaanval te verkleinen.

 

Jaren 40

Als je tot middelbare leeftijd wacht om je te concentreren op de gezondheid van je hart, gaat er niets verloren.

Het is nooit te laat om gezonde veranderingen aan te brengen.

Als u dit nu doet, kan dit in de toekomst nog veel voordelen opleveren, dus denk niet dat het te laat is om te beginnen.

Middelbare leeftijd betekent dat uw stofwisseling kan vertragen, dus let op uw gewicht en breng de nodige veranderingen aan in uw dieet en activiteitenniveau zodat uw body mass index niet blijft stijgen.

Dit is ook een goed moment om de bloedsuikerspiegel te controleren.

Als u dit nog nooit eerder heeft gedaan, raadt uw arts u aan om op 45-jarige leeftijd en daarna om de drie jaar een glucosetest te laten doen.

Als u merkt dat u in deze fase van uw leven snurkt, tests ondergaat of slaapapneu bespreekt met uw arts, kan dit uw risico op hartaandoeningen vergroten.

 

In de vijftig

Naarmate je ouder wordt, wordt je hart ook ouder, dus deze levensfase is een goed moment om voor dit vitale orgaan te zorgen.

En het is gemakkelijk om in ongezonde eetgewoonten te vervallen, dus zorg ervoor dat uw dieet rijk is aan onbewerkt voedsel, hart-gezonde groenten en fruit, vezelrijke granen en vetarm voedsel.

Lees meer over de waarschuwingssignalen van een beroerte en een hartaanval, zodat u weet waar u voor uzelf en uw dierbaren op moet letten.

De symptomen zijn meestal anders voor vrouwen, dus zorg ervoor dat u het verschil begrijpt.

Als u wordt behandeld voor een medische aandoening, moet u een behandelplan volgen om risicofactoren onder controle te houden die het risico op een hartaanval kunnen verhogen.

 

In je jaren 60 en daarna

Een risicofactor die u niet kunt beheersen, is veroudering.

Ouderen hebben een hoger risico op hartaandoeningen, daarom is het belangrijker om alle mogelijke risicofactoren onder controle te houden.

Houd uw bloeddruk, bloedsuikerspiegel, cholesterolgehalte en andere hartgerelateerde problemen nauwlettend in de gaten en pas deze indien nodig aan.

Onthoud dat het nooit te laat is om gezonde veranderingen in uw leven aan te brengen, ook in uw jaren zestig en daarna.

Dit is een goed moment om te controleren op perifere arteriële ziekte (PAD) met een enkel-brachiale indextest.

Opbouw van tandplak in de onderste ledematen kan hart- en vaatziekten veroorzaken en het risico op een hartaanval vergroten.

Naarmate u ouder wordt, heeft u minder calorieën nodig, dus houd uw gewicht in de gaten en pas uw dieet aan om te voorkomen dat u aankomt.

Overgewicht betekent dat uw hart harder werkt.

Oefening om u aan te passen aan de fysieke veranderingen die worden veroorzaakt door veroudering.

 

Voorzorgsmaatregel

Als u een hartaanval heeft gehad, is de kans nog steeds groot dat u na herstel een bevredigend leven zult leiden.

Als u al hartproblemen heeft gehad, volg dan de richtlijnen hier en leef een gezond leven voor uw hart, wat u zal helpen herstellen.

Wacht echter niet met het veranderen van uw levensstijl, begin met het aanpassen van uw dieet en activiteiten wanneer u thuiskomt.

Bedenk dat er geen tijd is zoals nu.

Het is ook belangrijk om het medicatiepeil op peil te houden en uw arts regelmatig te raadplegen na een hartaanval om de voortgang van uw aandoening te volgen, eventuele medicatie aan te passen en risicofactoren te beheersen.

Als u nieuwe geneesmiddelen gebruikt na een hartaanval, zorg er dan voor dat u deze en het schema begrijpt, evenals hun mogelijke bijwerkingen en interacties met andere geneesmiddelen.

Het is niet ongebruikelijk dat sommige mensen veranderingen in hun geestelijke gezondheid ervaren na een hartaanval.

Als u zich gefrustreerd, angstig, ontkennend of angstig voelt, neem dan contact op met uw arts.

Uw arts kan u nuttige informatie, hulpmiddelen en mogelijke medicijnen geven om u emotioneel te helpen omgaan met de nieuwe aandoening.

Deze nieuwe emoties zullen een grote invloed hebben op uw motivatie om uw levensstijl te veranderen, uw vermogen om te werken, uw relatie met uw familie en familieleden en uw algehele herstel.

 

ten slotte

Onthoud dat de gezondheid van het hart altijd belangrijk is, hoe oud u ook bent.

Hoewel hartaanvallen zeldzaam zijn bij jonge mensen, maar dit waarschijnlijk zal gebeuren, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u later in het leven rekening moet houden met uw risico op hartaandoeningen .

Om hartaanvallen en andere hart- en vaatziekten te voorkomen, kan gezond eten, veel sporten en verstandige levensstijlkeuzes maken een grote bijdrage leveren aan een lang en gezond leven.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *