8 slechte gewoonten waar je mee moet stoppen

Waarom kan ik niet afvallen?

“Waarom kan ik niet afvallen?” Is een veel voorkomende vraag geworden, en je hebt hem misschien meerdere keren gesteld.

Op een dag kijk je naar jezelf in de spiegel en besluit je dat het tijd is om je extra kilo’s te laten vallen – misschien voor je gezondheid of om jezelf beter te voelen van buitenaf – dus besluit je je aan te melden voor de sportschool en een dieet te beginnen.

Maar dit is al een tijdje geleden en hoewel je op dieet bent geweest, lijkt het niet af te vallen.

Daarom verander je van dieet, en als het volgende niet werkt, verander je weer van dieet, enzovoort.

Wat doe je verkeerd?

Afvallen kan een uitdaging zijn, misschien bent u verslaafd aan uw eigen inspanningen of bent u zelfs niet gewend aan slechte gewoonten.

Gewoontes zijn dingen waar je aan blijft denken.

We hebben ze ontwikkeld omdat ze ons niet alleen comfort en beloningen bieden, maar ook tijd en energie besparen.

Slechte gewoonten zijn negatieve gedragspatronen, en hoe eerder u ze vindt, hoe gemakkelijker het is om ze te elimineren.

Wat betreft gewichtsverlies, moet u enkele slechte gewoonten opgeven die misschien nog niet zijn ontdekt.

U denkt misschien dat oude gewoonten moeilijk te doorbreken zijn, maar het is gemakkelijker dan u denkt!

U hoeft ze alleen maar te vervangen door goede.

Als je wilt afvallen, volg dan deze 8 slechte gewoonten.

 

Drink frisdrank voor gewichtsverlies

Het is logisch om te denken dat overschakelen van suikervrije frisdrank naar suikervrije frisdrank goed is voor je gezondheid.

Dit is echter een van de ergste dingen voor uw plan voor gezondheid en gewichtsverlies.

Hoewel ze geen calorieën bevatten, bevatten ze wel kunstmatige zoetstoffen, waardoor je lichaam denkt dat er calorieën binnenkomen.

Als dit niet gebeurt, zal uw stofwisseling vertragen en zal het vermogen van uw lichaam om de eetlust te reguleren veranderen.

Volgens onderzoek kan het eten van kunstmatig gezoete producten het lichaamsgewicht verhogen dan het eten van producten die gezoet zijn met gewone suiker.

Bovendien is volgens een onderzoeksanalyse het drinken of eten van kunstmatige zoete producten gerelateerd aan hoge bloeddruk, hartaandoeningen en diabetes type 2.

Er zijn veel dranken die kunnen worden gebruikt in plaats van frisdrank.

Als je geen gewichtstoename en energiek wilt, kun je zwarte thee drinken.

Als je een drankje wilt drinken dat je een vol gevoel geeft zonder calorieën, kun je gearomatiseerde frisdrank proberen.

 

Maaltijd overslaan

Als u denkt dat het overslaan van een of meer maaltijden u kan helpen om af te vallen, bent u misschien precies het tegenovergestelde.

Dit is niet alleen slecht voor het afvallen, maar ook slecht voor uw gezondheid.

Als u niet eet, daalt uw bloedsuikerspiegel, waardoor u zich de rest van de dag moe en mistig kunt voelen.

Het kan ook prikkelbaarheid en stemmingswisselingen veroorzaken.

Bovendien vertraagt ​​het overslaan van maaltijden uw stofwisseling en krijgt u honger.

Daarom is de kans groter dat u te veel eet als de volgende maaltijd begint.

Uit een onderzoek in het American Journal of Epidemiology bleek zelfs dat mensen die het ontbijt overslaan om dezelfde reden 4,5 keer meer kans hebben op overgewicht.

U kunt uw metabolisme versnellen door gedurende de dag een kleine hoeveelheid voedzaam voedsel te eten, zodat uw organisme een constante energiebron heeft, wat het vrijkomen van energie en het afvallen zal helpen bevorderen.

Deskundigen raden aan om zes kleine maaltijden per dag te eten in plaats van de traditionele drie grote maaltijden.In die drie grote maaltijden moet u veel fruit en groenten opnemen.

 

Eet meer calorieën dan nodig

Als het uw doel is om af te vallen, moet u aanpassen hoeveel calorieën u elke dag eet.

Te veel calorieën consumeren kan leiden tot accumulatie van lichaamsvet en gewichtstoename, ongeacht of de calorieën afkomstig zijn van eiwitten, vetten, koolhydraten of alcohol (1).

Door stevig voedsel en dranken te eten, zoals groenten, fruit, volle granen, magere zuivelproducten en magere eiwitrijke voedingsmiddelen, kunt u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen zonder al te veel calorieën binnen te krijgen.

Houd er bovendien rekening mee dat aangezien lichaamsbeweging moet worden gebruikt om de calorie-inname in evenwicht te houden om de gewichtstoename onder controle te houden, u actief moet blijven door te trainen, naar de sportschool te gaan, hard te lopen, yoga te doen of enige vorm van lichaamsbeweging te doen.

U kunt online meerdere caloriecalculators vinden die u kunnen helpen de caloriebehoeften in te schatten op basis van leeftijd, gewicht, lengte en fysieke activiteit.

Er zijn ook enkele apps en websites die u kunnen helpen bij het volgen en aanpassen van uw dagelijkse calorie-inname.

 

Vermijd al het vet

Er zijn goede vetten en slechte vetten.

De goede zijn onverzadigde vetten, die kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Schadelijke vetten worden verzadigde vetten genoemd en komen vooral voor in dierlijke producten. Naast het verlagen van het cholesterolgehalte verhogen ze ook het risico op darmkanker en prostaatkanker (2).

Talloze mensen geloven dat alle vetten slechte vetten zijn, en als je wilt afvallen, moet je ze niet consumeren.

Maar in feite kan het eten van meer gezonde vetten u helpen om af te vallen, omdat ze onbedwingbare trek voorkomen, u helpen een vol gevoel te krijgen en uw bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.

Dit is ook belangrijk voor uw gezondheid, omdat ons lichaam voedingsvet nodig heeft om goed te functioneren, en het eten van het juiste vet kan uw metabolisme maximaliseren en de voeding van het hele lichaam versnellen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten van vrije radicalen.

Enkele gezonde vetten die u in uw dieet moet opnemen, zijn kokosnoot, avocado, pure chocolade, noten, notenboter, hele eieren, Griekse yoghurt, wilde zalm, olijfolie, tonijn, lijn- en chiazaad, eendenvlees en kaas.

 

slaapgebrek

Een goede nachtrust is een must, geen luxe, maar veel mensen niet.

Dit kan een van de redenen zijn waarom u probeert af te vallen.

Onvoldoende slaap kan ervoor zorgen dat u overdag een tekort aan energie heeft, dus wat moet u doen?

Je kunt een paar kopjes koffie drinken en een zoete snack om je energiek te houden.

U kunt misschien een tijdje slaperigheid bestrijden, maar u kunt overgewicht krijgen door over te schakelen op calorierijk voedsel (3).

Studies hebben aangetoond dat degenen die niet genoeg slaap krijgen, 55% meer kans hebben op obesitas dan degenen die elke nacht goed rusten.

Slaapgebrek onderbreekt de productie van eetlusthormonen, waardoor u de volgende dag honger krijgt en zelfs tot overeten kan leiden.

Dit betekent niet dat hoe langer je slaapt, hoe meer gewicht je verliest, het betekent dat als je te weinig slaapt of geen goede slaap krijgt, je metabolisme niet normaal zal verlopen.

Gemiddeld hebben we 7,5 uur slaap van goede kwaliteit per nacht nodig.

Als u ‘s nachts moeite heeft om in slaap te vallen, dient u’ s middags geen koffie te drinken, omdat u hierdoor misschien slaaptekort krijgt.

Oefening kan de slaapkwaliteit verbeteren, dus vergeet niet actief te blijven.

Daarnaast moet u goed opletten wat u eet voordat u naar bed gaat, want veel eten verhoogt het risico op brandend maagzuur en andere maagaandoeningen, waardoor u ‘s nachts zeker wakker kunt blijven.

 

Drinken

Alcohol kan uw gewicht om verschillende redenen beïnvloeden.

Ten eerste bevat alcohol meer calorieën dan u wellicht denkt.

Elke gram bevat zeven calorieën, terwijl eiwitten en koolhydraten ongeveer vier calorieën per gram bevatten en vet negen calorieën.

Na het werk wat drinken lijkt ongezond, maar de calorieën in deze drankjes zullen snel toenemen.

Het ergste is dat de calorieën in alcohol als “lege calorieën” worden beschouwd omdat ze geen voedingsstoffen bevatten.

Zoals je weet, heeft alcohol de neiging om een ​​domino-effect te hebben. Zelfs als u een glas drinkt, neemt uw remmende werking af en neemt uw eetlust toe.

Te veel eten kan te maken hebben met te veel eten, omdat zwaar drinken invloed heeft op het deel van de hersenen dat de eetlust en dorst onder controle houdt, waardoor uw lichaam denkt dat u honger heeft.

Dit is de reden waarom u midden in de nacht waarschijnlijk in een fastfoodrestaurant eet, en dit zal uw plan voor gewichtsverlies niet helpen.

Bewust verminderen of onthouden van alcohol zal uw gewicht aanzienlijk verminderen.

Je kunt deze slechte gewoonte elimineren door elke alcoholische drank af te wisselen met een glas water, waardoor je langzamer gaat drinken en je gehydrateerd blijft.

Je kunt ook proberen om alcohol op bepaalde manieren te beperken, zoals jezelf elke maandagavond alleen een pint bier gunnen.

Het bijhouden van uw alcoholgebruik kan moeilijk zijn, maar u kunt apps vinden die u kunnen helpen bij het reguleren van uw alcoholgebruik en waar u een reductiedoelstelling kunt instellen.

 

Eet te snel

Vanaf het begin van het eten duurt het ongeveer 20 minuten voordat de hersenen een signaal van volheid naar uw lichaam sturen.

Dit betekent dat als u te snel eet, u mogelijk meer voedsel eet dan u daadwerkelijk nodig heeft.

Door langzaam te eten heb je genoeg tijd om een ​​signaal uit je hersenen te krijgen dat aangeeft dat je vol zit, wat betekent dat je je vol voelt als je minder eet.

Daarnaast kan langzaam en bewust eten het eetplezier vergroten.

Volgens Melissa Milne , auteur van ” Naughty Eating”, kan de tijd nemen om je sfeervolle kaarsen aan te zetten, wat muziek op te zetten en de tv uit te zetten, je tevredenheid met eten vergroten, wat betekent dat je onwaarschijnlijk bent Te veel eten.

Geluk kan ook het lichaam ontspannen, de spijsvertering bevorderen en de stofwisseling versnellen.

Probeer bewuster te eten door alle afleidingen uit te schakelen en je stemming te bepalen, zelfs als je alleen bent.

Schenk een glas van je favoriete wijn in, gebruik fijn porselein en let op de sensorische details – temperatuur, geluid, geur, textuur, smaak en zelfs eten in elke hap.

Dit is een gemakkelijke manier om voorzichtiger te eten en af ​​te vallen.

Je moet ook proberen om elke hap minstens 20 keer te kauwen en het ritme zelf aan te passen.

 

Niet genoeg water drinken

Gehydrateerd blijven is essentieel voor alle lichaamsfuncties.Onderzoek heeft uitgewezen dat hoe meer water u drinkt, hoe groter uw kansen zijn om uw gewicht dun te houden.

Het drinken van water verhoogt het aantal calorieën dat u verbrandt, wat het energieverbruik in rust wordt genoemd.

Bovendien zal het drinken van koud water het energieverbruik in rust verhogen, omdat uw lichaam extra calorieën verbruikt om het water op lichaamstemperatuur te brengen.

Omdat water geen calorieën bevat, houdt drinken bovendien verband met het verminderen van de calorie-inname.

Als u water drinkt in plaats van andere dranken die gewoonlijk veel calorieën en suiker bevatten, wordt uw calorie-inname met ongeveer 9% (of 200 calorieën) verminderd (4).

Naast het vasthouden van vocht en het helderder maken van huid en haar, helpt water ook het metabolisme te versnellen en gifstoffen te verwijderen.

De gebruikelijke regel is dat u 2 liter water per dag moet drinken (ongeveer 8 glazen van 8 ounce), maar het hangt allemaal af van het individu.

Mensen die regelmatig sporten, hebben bijvoorbeeld mogelijk meer water nodig dan zittende mensen.

Houd er ook rekening mee dat u ook in veel voedingsmiddelen en dranken water kunt vinden, zoals koffie, thee, melk, vooral in fruit en groenten.

 

ten slotte

Hoewel afvallen misschien moeilijk is, zijn de resultaten het waard.

Het kan uw gevoel van eigenwaarde vergroten en uw algehele gezondheid verbeteren (zolang u het niet hebt gedaan).

Als je al een tijdje probeert af te vallen, maar je hebt geen verschil opgemerkt, wees dan niet ontmoedigd.

U moet gewoon meer bewust en bewust zijn van uw dieet en dingen doen.

De eerste stap bij het elimineren van slechte gewoonten is door ze te herkennen.

Nu u weet welke gewoonten niet goed zijn voor uw doelstellingen voor gewichtsverlies en hoe u ze kunt oplossen, kunt u ze doorbreken. Hoewel dit tijd en doorzettingsvermogen kan vergen, zult u, zodra u erachter komt, het overtollige gewicht van deze gewoonten, zoals hete aardappelen, opgeven!

Heeft u nog andere tips voor gewichtsverlies?

Als je opmerkingen of suggesties hebt, laat dan hieronder een reactie achter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *