6 gevaarlijke en veiligere alternatieven voor fosforzuur

Als u ooit frisdrank heeft gedronken, betekent dit dat u fosforzuur heeft ingenomen.

Hoewel deze verbinding ook veel wordt gebruikt om roest te voorkomen, harde oppervlakken te corroderen, te gebruiken als meststof en veel oppervlakken in huis schoon te maken, zal het je misschien verbazen dat bijna alle zuiveringszout deze verbinding bevat.

Fosforzuur geeft eten en drinken een sterke smaak, waardoor het een veelgebruikt additief is in bewerkte producten dat je vaak in supermarkten ziet.

Als u het vaak gebruikt, waarom zou het u dan schelen?

Onze gids kan u helpen de gevaren van het eten of drinken van fosforzuur te begrijpen, inclusief hoe deze bijtende stof uw lichaam kan beschadigen, uw spijsvertering kan verstoren en andere volledig vermijdbare gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Lees verder om meer te weten te komen over de gevaren van dit veel voorkomende voedingsadditief en hoe u in de toekomst fosforzuur kunt vermijden.

 

Fosforzuur begrijpen

Het verschil tussen fosfor, fosforzuur en fosforzuur is moeilijk te begrijpen, omdat deze termen vaak door elkaar worden gebruikt.

Fosfor is de basis van al deze verbindingen, dus laten we daar beginnen.

Fosfor is een niet-metalen element en het wetenschappelijke symbool is P.

Wanneer dit element wordt gecombineerd met vier zuurstofmoleculen, zoals van nature, krijgen we fosfaat.

Ons lichaam heeft fosfaat nodig om onze celstructuur te behouden en nieuwe cellen aan te maken.

Zonder fosfaat kunnen we geen RNA of DNA hebben.

De drie negatief geladen ionen van fosforzuur kunnen worden gecombineerd met de drie positief geladen atomen van waterstof om fosforzuur te verkrijgen.

Fosforzuur is reukloos en transparant.

Als anorganisch zuur wordt het ook orthofosforzuur genoemd.

De chemische formule van fosforzuur is drie moleculen waterstof, één molecuul fosfor en vier moleculen zuurstof.

Fosforzuur is er in twee vormen: de ene is de meest gebruikte vloeistof in frisdranken en ander voedsel, en de andere is een kristallijne vaste stof die corrosief is voor de meeste materialen, inclusief menselijke cellen.

Fosforzuur wordt verkregen door elementair fosfor te verbranden en vervolgens water toe te voegen aan bijproducten, of door kristallen uit rotsen te extraheren met zwavelzuur.

Fosforzuur produceert giftige dampen bij blootstelling aan organische verbindingen (zoals ketonen of alcoholen).

Fosfaat en fosforzuur die in de natuur worden aangetroffen, zijn nuttig voor de mens en zijn noodzakelijk om te overleven.

Wanneer we beginnen met het manipuleren van fosfor, beginnen we echte schade te zien.

Naarmate we deze verbindingen leren beheersen en manipuleren, beginnen we ze ook te veel te eten.

Fosforzuur wordt in industriële vorm gebruikt om zeep, kleurstoffen, meststoffen, poetsmiddelen en veevoer te produceren.

Het wordt ook gebruikt om metaal te polijsten.

 

Fosforzuur en voedsel

Veel mensen hebben zich gerealiseerd dat het drinken van gewone frisdrank en light frisdrank negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Donkere koolzuurhoudende dranken bevatten meer fosforzuur dan lichte koolzuurhoudende dranken.

Meestal is de uitzondering op deze regel tapbier, dat van nature veel minder schadelijke stoffen bevat.

Fabrikanten gebruiken fosforzuur om de smaak van sodawater te versterken, omdat het suikersmaak toevoegt.

Fosforzuur wordt vaak aan voedsel toegevoegd omdat het de smaak verheldert en het voedsel beschermt door de groei van ziekteverwekkers zoals schimmels en bacteriën te vertragen.

Sommige producten die zuivelproducten bevatten, gebruiken ook fosforzuur om de pH van voedsel te regelen.

Helaas is frisdrank niet het enige voedsel dat fosforzuur bevat.

Andere voedingsmiddelen die vaak worden opgenomen, zijn ontbijtrepen, niet-zuivelcrèmes, ijstheedranken, ingeblikte koffiedranken en sommige vleesproducten die zijn “gearomatiseerd”.

Zuivelproducten bevatten meestal fosforzuur omdat het zout in deze verbinding de pH van dierlijke eiwitten in melk kan veranderen en wijzigen.

Fosfaat en fosforzuur helpen om stabielere producten te maken, daarom kiezen fabrikanten zo vaak voor dit additief.

De meest voorkomende zuivelproducten die fosforzuur gebruiken, zijn niet-zuivelcrèmes, kaas, karnemelk en melk.

Wanneer zuiveringszout wordt gemengd met fosfaat, wordt bakpoeder verkregen, dat wordt gebruikt als rijsmiddel in gefermenteerd voedsel.

Bakpoeder wordt vaak gebruikt in plaats van gist in gefermenteerd brood en ander gebak, dus zorg ervoor dat u het voedseletiket controleert om te bepalen of het voedsel fosfaat bevat.

Fosforzuur wordt ook vaak gebruikt in gearomatiseerd water, verwerkte en verpakte koffiedranken, vleeswaren en bewerkte voedingsmiddelen zoals granen of mueslirepen.

Als u vlees of gevogelte koopt, wordt het meestal geïnjecteerd of behandeld met fosforzuur om de houdbaarheid te verlengen en de smaak en het vochtgehalte van het vlees te verbeteren.

Gebruikelijke namen voor dit soort vleesverbeteraars zijn calciumfosfaat, dicalciumfosfaat, natriumfosfaat of hexametafosfaat.

Hoewel veel voedingsmiddelen van nature organisch fosfor bevatten, bevatten sommige voedingsmiddelen tegenwoordig ook grote hoeveelheden anorganisch fosfor en andere vormen van fosfor, zoals fosforzuur.Dit is het probleem dat we tegenkomen.

 

Hoe fosforzuur te identificeren

Bij het identificeren van fosforzuur is het mogelijk dat voedseletikettering niet altijd nuttig is.

De verbinding kan vele andere namen hebben, waaronder:

 • Orthofosforzuur
 • E338
 • Pyrofosfaat
 • Fosforzuur (V)
 • Trifosfaat
 • Waterstoffosfaat
 • Orthofosforzuur

Omdat fosforzuur extreem corrosief is, moet je twijfelen aan het eindgebruik van fosforzuur in voeding.

Deze verbinding kan veel negatieve effecten hebben op uw lichaam, en weten waar u op moet letten, is essentieel voor het behoud van uw gezondheid.

Hieronder volgen de belangrijkste gezondheidsrisico’s van fosforzuur, inclusief de redenen waarom u de consumptie van dit ingrediënt zou moeten verminderen of elimineren.

 

De gezondheidsrisico’s van fosforzuur

Mensen die in een industriële omgeving aan fosforzuur worden blootgesteld, kunnen huidproblemen, ademhalings- of slikproblemen, spijsverteringsstoornissen, wazig zien en andere oogproblemen krijgen.

Deze komen vooral veel voor als fosforzuur in hoge concentraties wordt gebruikt.

Op lagere niveaus (zoals bij gebruik als voedseladditief) kan fosforzuur echter nog steeds een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij normaal gebruik.

 

Fosforzuur vermindert de botdichtheid

Veel onderzoekers hebben bevestigd dat er een verband bestaat tussen fosforzuur en verminderde botdichtheid.

Het drinken van sodawater dat fosforzuur en cafeïne bevat, kan de botmineraaldichtheid verminderen, ook wel BMD genoemd.

Dit geldt vooral voor vrouwen.

In een studie waarin de effecten van fosforzuur op de wervelkolom en heupen van meer dan 1.400 vrouwen en 1.100 mannen werden bestudeerd, bleek dat de botmineraaldichtheid van de heupen van vrouwen significant lager was dan die van mannen.

De BMD-waarde van mensen die elke dag frisdrank drinken, is 3,7% lager dan van degenen die geen frisdrank drinken.

Het dagelijks drinken van een of meer frisdrank kan de botdichtheid in de wervelkolom en de grote delen van de nek verminderen.

In vergelijking met gewone frisdrank hadden mensen die koolhydraatarme frisdrank dronken vergelijkbare resultaten, terwijl mensen die frisdrank met weinig cafeïne dronken minder botdichtheid hadden.

Voor degenen die koolzuurhoudend water dronken, werden geen significante verschillen gevonden (1).

Wanneer de botten nog in ontwikkeling zijn, zoals tijdens de puberteit, kan colaconsumptie het risico op fracturen verhogen, vooral bij meisjes.

Meisjes die aangaven meer frisdrank te drinken, hadden meer kans op een of meer fracturen vóór de leeftijd van 18 jaar (2).

Bij het onderzoeken van deze resultaten lijkt het erop dat de botdichtheid van mensen die koolzuurhoudende dranken zonder fosforzuur drinken lager is dan die van mensen die koolzuurhoudende dranken drinken die fosforzuur bevatten.

 

Fosforzuur kan uw tanden beschadigen

Langdurige blootstelling aan zure voedingsmiddelen en dranken kan tandcorrosie veroorzaken.

Het fosforzuur in soda tast het tandglazuur aan, zelfs bij minimaal verbruik.

Veel frisdrank drinken kan tanden beschadigen, vooral bij jonge kinderen.

Naast het hoge suikergehalte in veel frisdranken, brengen andere toevoegingen in cola ook andere gezondheidsrisico’s met zich mee.

 

Fosforzuur kan weefsels beschadigen

Het is geen verrassing dat het zuur dat wordt gebruikt om metaalroest te verwijderen, uw lichaamsweefsels kan beschadigen.

Fosforzuurbevattend voedsel bevat ook dezelfde verbindingen die huizen schoonmaken en planten bemesten, maar in kleinere hoeveelheden.

Hoge niveaus van fosforzuur kunnen chemische brandwonden aan de huid en slijmvliezen veroorzaken, dus u kunt twee keer nadenken voordat u voedsel eet dat deze verbinding bevat.

Het is bekend dat fosforzuur de ogen en de luchtwegen kan irriteren, hoesten en piepende ademhaling kan veroorzaken en vele andere problemen kan veroorzaken.

Het is gevaarlijk om in te ademen of de huid aan te raken met fosforzuur, dus bedenk opnieuw of dit ingrediënt geschikt is voor uw eten of drinken.

 

Fosforzuur vermindert de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen

Door een gevarieerd, plantenrijk dieet te volgen, kunt u op een natuurlijke en gemakkelijke manier in uw dagelijkse fosforbehoefte voorzien.

Tegenwoordig hebben de meeste mensen te veel fosfor in hun lichaam in plaats van dit essentiële element te missen.

Er kunnen problemen optreden als u dranken zoals frisdrank en ander voedsel met een hoog fosforgehalte drinkt.

Te veel fosfor in de voeding kan leiden tot lagere calciumspiegels.

Als er te veel fosfor in uw lichaam zit, verstoort het uw natuurlijke vermogen om mineralen zoals ijzer, zink en magnesium te gebruiken om essentiële functies uit te voeren.

Zonder deze en andere voedingsstoffen heeft het een negatieve invloed op uw gezondheid.

 

Fosforzuur kan de nieren beschadigen

Er zijn aanwijzingen dat het drinken van frisdrank en andere dranken die fosforzuur bevatten, nierstenen, chronische nieraandoeningen en andere urineveranderingen kunnen veroorzaken die wijzen op een abnormale nierfunctie.

Wanneer de nieren volledig functioneren, zullen ze met succes overtollig fosfor verwijderen dat in het lichaam kan worden opgenomen.

De fosfor die we nodig hebben in onze natuurlijke voeding.

Wanneer onze inname van water onze behoeften ver overtreft (zoals bij het drinken van frisdrank), zal ons lichaam het moeilijk vinden om alle overtollige fosfor te verwijderen, die zich dan ophoopt en overbelasting veroorzaakt.

Als uw lichaam niet al deze fosfor kan afgeven, krijgt u nierproblemen, waaronder nierstenen en chronische nieraandoeningen.

Een onderzoek uit 2007 wees uit dat mensen die twee of meer frisdranken per dag drinken, twee keer zoveel kans hebben om een ​​nieraandoening te krijgen.

Hetzelfde geldt voor gewone frisdranken en afslankende frisdranken (3).

 

Fosforzuur verhoogt de interne pH

Als u zure voedingsmiddelen en dranken consumeert, kan dit de pH van het spijsverteringsstelsel veranderen en andere lichaamsfuncties beïnvloeden.

Fosforzuur wordt gebruikt om de pH van voedingsmiddelen en dranken te veranderen, dus deze verandering verspreidt zich naar uw lichaam nadat u deze voedingsmiddelen heeft gegeten of gedronken.

Frisdrankwater is een van de meest zure voedingsmiddelen die je kunt eten.

De pH van Coca-Cola ligt tussen 2,5 en 4,2, wat erg zuur is in vergelijking met de neutrale pH van 7.

Het drinken van frisdrank en het eten van ander voedsel dat fosforzuur bevat, zal uw interne pH veranderen en het probleem van verhoogde zuurgraad in het lichaam veroorzaken.

 

Hoe fosforzuur uit de voeding te verwijderen

Frisdranken, vooral donkere frisdranken, zijn verantwoordelijk voor de levering van fosforzuur aan het menselijk lichaam.

Daarom is het elimineren van de consumptie van deze dranken een uitstekende eerste stap om de blootstelling aan deze gevaarlijke stof te verminderen.

Als je nog steeds van koolzuurhoudende dranken houdt, kun je natuurlijke frisdrank drinken.

Frisdrankwater bevat geen suiker, additieven en giftige stoffen, je zult bellen en heilzame mineralen hunkeren.

Een ander uitstekend alternatief voor frisdrank is kombucha, een gefermenteerde drank gemaakt van thee.

Kombucha heeft natuurlijk koolzuur en is ook een belangrijke bron van probiotica en is gunstig voor veel menselijke systemen.

Andere gezonde dranken zijn onder meer water, kokoswater, frisdrank, gembersap en kruidenthee.

 

Voorzorgsmaatregel

Fosfor is een element dat voorkomt in dieren en planten en wanneer we dit element in organische vorm consumeren, krijgt ons lichaam de nodige gezondheidsfundament.

Wanneer we echter fosforzuur consumeren, kan deze anorganische vorm van fosfor een negatieve invloed hebben op uw gezondheid.

Fosforzuur wordt in sommige voedingsmiddelen als conserveermiddel gebruikt om bederf te voorkomen, en wordt in grote hoeveelheden in zuiveringszout gebruikt om de smaak te verhogen.

Als u het etiket leest, kunt u voorheen onbekende bronnen van fosforzuur in uw dieet identificeren, waaronder bepaalde zuivelproducten.

De hoge concentratie fosforzuur in frisdrank kan ernstige problemen veroorzaken, waaronder verminderde botdichtheid, weefsel- en celbeschadiging, tandglazuurcorrosie, nierproblemen, gebrek aan essentiële voedingsstoffen en pH-onbalans in het lichaam.

Drink geen cola en donkere frisdrank, maar frisdrank, gezuiverd water of andere dranken zonder fosforzuur.

Het elimineren van frisdrank is een uitstekende eerste stap om de fosforopname te verminderen.

Als u ooit frisdrank heeft gedronken, betekent dit dat u fosforzuur heeft ingenomen.

Hoewel deze verbinding ook veel wordt gebruikt om roest te voorkomen, harde oppervlakken te corroderen, te gebruiken als meststof en veel oppervlakken in huis schoon te maken, zal het je misschien verbazen dat bijna alle zuiveringszout deze verbinding bevat.

Fosforzuur geeft eten en drinken een sterke smaak, waardoor het een veelgebruikt additief is in bewerkte producten dat je vaak in supermarkten ziet.

Als u het vaak gebruikt, waarom zou het u dan schelen?

Onze gids kan u helpen de gevaren van het eten of drinken van fosforzuur te begrijpen, inclusief hoe deze bijtende stof uw lichaam kan beschadigen, uw spijsvertering kan verstoren en andere volledig vermijdbare gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Lees verder om meer te weten te komen over de gevaren van dit veel voorkomende voedingsadditief en hoe u in de toekomst fosforzuur kunt vermijden.

 

Fosforzuur begrijpen

Het verschil tussen fosfor, fosforzuur en fosforzuur is moeilijk te begrijpen, omdat deze termen vaak door elkaar worden gebruikt.

Fosfor is de basis van al deze verbindingen, dus laten we daar beginnen.

Fosfor is een niet-metalen element en het wetenschappelijke symbool is P.

Wanneer dit element wordt gecombineerd met vier zuurstofmoleculen, zoals van nature, krijgen we fosfaat.

Ons lichaam heeft fosfaat nodig om onze celstructuur te behouden en nieuwe cellen aan te maken.

Zonder fosfaat kunnen we geen RNA of DNA hebben.

De drie negatief geladen ionen van fosforzuur kunnen worden gecombineerd met de drie positief geladen atomen van waterstof om fosforzuur te verkrijgen.

Fosforzuur is reukloos en transparant.

Als anorganisch zuur wordt het ook orthofosforzuur genoemd.

De chemische formule van fosforzuur is drie moleculen waterstof, één molecuul fosfor en vier moleculen zuurstof.

Fosforzuur is er in twee vormen: de ene is de meest gebruikte vloeistof in frisdranken en ander voedsel, en de andere is een kristallijne vaste stof die corrosief is voor de meeste materialen, inclusief menselijke cellen.

Fosforzuur wordt verkregen door elementair fosfor te verbranden en vervolgens water toe te voegen aan bijproducten, of door kristallen uit rotsen te extraheren met zwavelzuur.

Fosforzuur produceert giftige dampen bij blootstelling aan organische verbindingen (zoals ketonen of alcoholen).

Fosfaat en fosforzuur die in de natuur worden aangetroffen, zijn nuttig voor de mens en zijn noodzakelijk om te overleven.

Wanneer we beginnen met het manipuleren van fosfor, beginnen we echte schade te zien.

Naarmate we deze verbindingen leren beheersen en manipuleren, beginnen we ze ook te veel te eten.

Fosforzuur wordt in industriële vorm gebruikt om zeep, kleurstoffen, meststoffen, poetsmiddelen en veevoer te produceren.

Het wordt ook gebruikt om metaal te polijsten.

 

Fosforzuur en voedsel

Veel mensen hebben zich gerealiseerd dat het drinken van gewone frisdrank en light frisdrank negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Donkere koolzuurhoudende dranken bevatten meer fosforzuur dan lichte koolzuurhoudende dranken.

Meestal is de uitzondering op deze regel tapbier, dat van nature veel minder schadelijke stoffen bevat.

Fabrikanten gebruiken fosforzuur om de smaak van sodawater te versterken, omdat het suikersmaak toevoegt.

Fosforzuur wordt vaak aan voedsel toegevoegd omdat het de smaak verheldert en het voedsel beschermt door de groei van ziekteverwekkers zoals schimmels en bacteriën te vertragen.

Sommige producten die zuivelproducten bevatten, gebruiken ook fosforzuur om de pH van voedsel te regelen.

Helaas is frisdrank niet het enige voedsel dat fosforzuur bevat.

Andere voedingsmiddelen die vaak worden opgenomen, zijn ontbijtrepen, niet-zuivelcrèmes, ijstheedranken, ingeblikte koffiedranken en sommige vleesproducten die zijn “gearomatiseerd”.

Zuivelproducten bevatten meestal fosforzuur omdat het zout in deze verbinding de pH van dierlijke eiwitten in melk kan veranderen en wijzigen.

Fosfaat en fosforzuur helpen om stabielere producten te maken, daarom kiezen fabrikanten zo vaak voor dit additief.

De meest voorkomende zuivelproducten die fosforzuur gebruiken, zijn niet-zuivelcrèmes, kaas, karnemelk en melk.

Wanneer zuiveringszout wordt gemengd met fosfaat, wordt bakpoeder verkregen, dat wordt gebruikt als rijsmiddel in gefermenteerd voedsel.

Bakpoeder wordt vaak gebruikt in plaats van gist in gefermenteerd brood en ander gebak, dus zorg ervoor dat u het voedseletiket controleert om te bepalen of het voedsel fosfaat bevat.

Fosforzuur wordt ook vaak gebruikt in gearomatiseerd water, verwerkte en verpakte koffiedranken, vleeswaren en bewerkte voedingsmiddelen zoals granen of mueslirepen.

Als u vlees of gevogelte koopt, wordt het meestal geïnjecteerd of behandeld met fosforzuur om de houdbaarheid te verlengen en de smaak en het vochtgehalte van het vlees te verbeteren.

Gebruikelijke namen voor dit soort vleesverbeteraars zijn calciumfosfaat, dicalciumfosfaat, natriumfosfaat of hexametafosfaat.

Hoewel veel voedingsmiddelen van nature organisch fosfor bevatten, bevatten sommige voedingsmiddelen tegenwoordig ook grote hoeveelheden anorganisch fosfor en andere vormen van fosfor, zoals fosforzuur.Dit is het probleem dat we tegenkomen.

 

Hoe fosforzuur te identificeren

Bij het identificeren van fosforzuur is het mogelijk dat voedseletikettering niet altijd nuttig is.

De verbinding kan vele andere namen hebben, waaronder:

 • Orthofosforzuur
 • E338
 • Pyrofosfaat
 • Fosforzuur (V)
 • Trifosfaat
 • Waterstoffosfaat
 • Orthofosforzuur

Omdat fosforzuur extreem corrosief is, moet je twijfelen aan het eindgebruik van fosforzuur in voeding.

Deze verbinding kan veel negatieve effecten hebben op uw lichaam, en weten waar u op moet letten, is essentieel voor het behoud van uw gezondheid.

Hieronder volgen de belangrijkste gezondheidsrisico’s van fosforzuur, inclusief de redenen waarom u de consumptie van dit ingrediënt zou moeten verminderen of elimineren.

 

De gezondheidsrisico’s van fosforzuur

Mensen die in een industriële omgeving aan fosforzuur worden blootgesteld, kunnen huidproblemen, ademhalings- of slikproblemen, spijsverteringsstoornissen, wazig zien en andere oogproblemen krijgen.

Deze komen vooral veel voor als fosforzuur in hoge concentraties wordt gebruikt.

Op lagere niveaus (zoals bij gebruik als voedseladditief) kan fosforzuur echter nog steeds een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij normaal gebruik.

 

Fosforzuur vermindert de botdichtheid

Veel onderzoekers hebben bevestigd dat er een verband bestaat tussen fosforzuur en verminderde botdichtheid.

Het drinken van sodawater dat fosforzuur en cafeïne bevat, kan de botmineraaldichtheid verminderen, ook wel BMD genoemd.

Dit geldt vooral voor vrouwen.

In een studie waarin de effecten van fosforzuur op de wervelkolom en heupen van meer dan 1.400 vrouwen en 1.100 mannen werden bestudeerd, bleek dat de botmineraaldichtheid van de heupen van vrouwen significant lager was dan die van mannen.

De BMD-waarde van mensen die elke dag frisdrank drinken, is 3,7% lager dan van degenen die geen frisdrank drinken.

Het dagelijks drinken van een of meer frisdrank kan de botdichtheid in de wervelkolom en de grote delen van de nek verminderen.

In vergelijking met gewone frisdrank hadden mensen die koolhydraatarme frisdrank dronken vergelijkbare resultaten, terwijl mensen die frisdrank met weinig cafeïne dronken minder botdichtheid hadden.

Voor degenen die koolzuurhoudend water dronken, werden geen significante verschillen gevonden (1).

Wanneer de botten nog in ontwikkeling zijn, zoals tijdens de puberteit, kan colaconsumptie het risico op fracturen verhogen, vooral bij meisjes.

Meisjes die aangaven meer frisdrank te drinken, hadden meer kans op een of meer fracturen vóór de leeftijd van 18 jaar (2).

Bij het onderzoeken van deze resultaten lijkt het erop dat de botdichtheid van mensen die koolzuurhoudende dranken zonder fosforzuur drinken lager is dan die van mensen die koolzuurhoudende dranken drinken die fosforzuur bevatten.

 

Fosforzuur kan uw tanden beschadigen

Langdurige blootstelling aan zure voedingsmiddelen en dranken kan tandcorrosie veroorzaken.

Het fosforzuur in soda tast het tandglazuur aan, zelfs bij minimaal verbruik.

Veel frisdrank drinken kan tanden beschadigen, vooral bij jonge kinderen.

Naast het hoge suikergehalte in veel frisdranken, brengen andere toevoegingen in cola ook andere gezondheidsrisico’s met zich mee.

 

Fosforzuur kan weefsels beschadigen

Het is geen verrassing dat het zuur dat wordt gebruikt om metaalroest te verwijderen, uw lichaamsweefsels kan beschadigen.

Fosforzuurbevattend voedsel bevat ook dezelfde verbindingen die huizen schoonmaken en planten bemesten, maar in kleinere hoeveelheden.

Hoge niveaus van fosforzuur kunnen chemische brandwonden aan de huid en slijmvliezen veroorzaken, dus u kunt twee keer nadenken voordat u voedsel eet dat deze verbinding bevat.

Het is bekend dat fosforzuur de ogen en de luchtwegen kan irriteren, hoesten en piepende ademhaling kan veroorzaken en vele andere problemen kan veroorzaken.

Het is gevaarlijk om in te ademen of de huid aan te raken met fosforzuur, dus bedenk opnieuw of dit ingrediënt geschikt is voor uw eten of drinken.

 

Fosforzuur vermindert de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen

Door een gevarieerd, plantenrijk dieet te volgen, kunt u op een natuurlijke en gemakkelijke manier in uw dagelijkse fosforbehoefte voorzien.

Tegenwoordig hebben de meeste mensen te veel fosfor in hun lichaam in plaats van dit essentiële element te missen.

Er kunnen problemen optreden als u dranken zoals frisdrank en ander voedsel met een hoog fosforgehalte drinkt.

Te veel fosfor in de voeding kan leiden tot lagere calciumspiegels.

Als er te veel fosfor in uw lichaam zit, verstoort het uw natuurlijke vermogen om mineralen zoals ijzer, zink en magnesium te gebruiken om essentiële functies uit te voeren.

Zonder deze en andere voedingsstoffen heeft het een negatieve invloed op uw gezondheid.

 

Fosforzuur kan de nieren beschadigen

Er zijn aanwijzingen dat het drinken van frisdrank en andere dranken die fosforzuur bevatten, nierstenen, chronische nieraandoeningen en andere urineveranderingen kunnen veroorzaken die wijzen op een abnormale nierfunctie.

Wanneer de nieren volledig functioneren, zullen ze met succes overtollig fosfor verwijderen dat in het lichaam kan worden opgenomen.

De fosfor die we nodig hebben in onze natuurlijke voeding.

Wanneer onze inname van water onze behoeften ver overtreft (zoals bij het drinken van frisdrank), zal ons lichaam het moeilijk vinden om alle overtollige fosfor te verwijderen, die zich dan ophoopt en overbelasting veroorzaakt.

Als uw lichaam niet al deze fosfor kan afgeven, krijgt u nierproblemen, waaronder nierstenen en chronische nieraandoeningen.

Een onderzoek uit 2007 wees uit dat mensen die twee of meer frisdranken per dag drinken, twee keer zoveel kans hebben om een ​​nieraandoening te krijgen.

Hetzelfde geldt voor gewone frisdranken en afslankende frisdranken (3).

 

Fosforzuur verhoogt de interne pH

Als u zure voedingsmiddelen en dranken consumeert, kan dit de pH van het spijsverteringsstelsel veranderen en andere lichaamsfuncties beïnvloeden.

Fosforzuur wordt gebruikt om de pH van voedingsmiddelen en dranken te veranderen, dus deze verandering verspreidt zich naar uw lichaam nadat u deze voedingsmiddelen heeft gegeten of gedronken.

Frisdrankwater is een van de meest zure voedingsmiddelen die je kunt eten.

De pH van Coca-Cola ligt tussen 2,5 en 4,2, wat erg zuur is in vergelijking met de neutrale pH van 7.

Het drinken van frisdrank en het eten van ander voedsel dat fosforzuur bevat, zal uw interne pH veranderen en het probleem van verhoogde zuurgraad in het lichaam veroorzaken.

 

Hoe fosforzuur uit de voeding te verwijderen

Frisdranken, vooral donkere frisdranken, zijn verantwoordelijk voor de levering van fosforzuur aan het menselijk lichaam.

Daarom is het elimineren van de consumptie van deze dranken een uitstekende eerste stap om de blootstelling aan deze gevaarlijke stof te verminderen.

Als je nog steeds van koolzuurhoudende dranken houdt, kun je natuurlijke frisdrank drinken.

Frisdrankwater bevat geen suiker, additieven en giftige stoffen, je zult bellen en heilzame mineralen hunkeren.

Een ander uitstekend alternatief voor frisdrank is kombucha, een gefermenteerde drank gemaakt van thee.

Kombucha heeft natuurlijk koolzuur en is ook een belangrijke bron van probiotica en is gunstig voor veel menselijke systemen.

Andere gezonde dranken zijn onder meer water, kokoswater, frisdrank, gembersap en kruidenthee.

 

Voorzorgsmaatregel

Fosfor is een element dat voorkomt in dieren en planten en wanneer we dit element in organische vorm consumeren, krijgt ons lichaam de nodige gezondheidsfundament.

Wanneer we echter fosforzuur consumeren, kan deze anorganische vorm van fosfor een negatieve invloed hebben op uw gezondheid.

Fosforzuur wordt in sommige voedingsmiddelen als conserveermiddel gebruikt om bederf te voorkomen, en wordt in grote hoeveelheden in zuiveringszout gebruikt om de smaak te verhogen.

Als u het etiket leest, kunt u voorheen onbekende bronnen van fosforzuur in uw dieet identificeren, waaronder bepaalde zuivelproducten.

De hoge concentratie fosforzuur in frisdrank kan ernstige problemen veroorzaken, waaronder verminderde botdichtheid, weefsel- en celbeschadiging, tandglazuurcorrosie, nierproblemen, gebrek aan essentiële voedingsstoffen en pH-onbalans in het lichaam.

Drink geen cola en donkere frisdrank, maar frisdrank, gezuiverd water of andere dranken zonder fosforzuur.

Het elimineren van frisdrank is een uitstekende eerste stap om de fosforopname te verminderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *