5 tekenen van een slechte autobatterij (en vervangingskosten)

Om de motor te starten en uw auto te besturen, moet u deze eerst aanzetten. Dit vereist de hulp van het ontstekingssysteem en de startmotor. Ze hebben echter hun eigen elektrische stroom nodig voordat ze kunnen beginnen te functioneren. Dit is waar de batterij in het spel komt.

De functie van de accu is om deze noodzakelijke elektrische stroom op te wekken voor het ontstekingssysteem en de motor. De elektrische stroom wordt door de batterij gestuurd zodra u de sleutel in het contactsysteem omdraait.

In zeldzame gevallen zal de batterij dienen als reservevoeding als de dynamo uitvalt. Maar de batterij zal niet lang de benodigde hoeveelheid stroom kunnen leveren, omdat hij dit soort energievraag niet aankan.

Veel voorkomende symptomen van een slechte auto-accu

De meeste autoaccu’s gaan tussen de 2 en 5 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak u met uw auto rijdt. Als je veel extra elektronische accessoires zoals de radio met subwoofer of airco gebruikt, zullen deze ook de batterij sneller leegmaken.

Uiteindelijk zal uw batterij zwakker worden en minder lading vasthouden en dan uiteindelijk helemaal leeg gaan. Het is het beste om uw batterij te vervangen voordat deze helemaal leeg is, anders kunt u ergens vastlopen.

Hieronder staan ​​de top 5 symptomen die u laten weten of de accu van uw auto kapot gaat. Laat dit waarschuwingssignalen zijn dat u uw batterij binnenkort moet laten vervangen.

1) Flikkerende of dimmende lichten
De accu levert de stroom voor alle verlichting in uw dashboard en de accessoires in uw auto. Zelfs uw koplampen hebben ook batterijvoeding nodig.

Als een van deze lampjes begint te flikkeren, dimmen of helemaal uitgaat, is dit een waarschuwing dat uw batterij bijna leeg is. Vervang het snel voordat alle lampjes voorgoed uit blijven.

2) Auto start niet
U kunt de sleutel in uw contact omdraaien en de motor laten aanslaan, maar dat betekent niet altijd dat de auto wordt gestart. Als u een defecte accu heeft, zal uw auto de motor langzaam aanslaan om te proberen hem te starten, maar zonder succes.

Dit probleem zal zomaar willekeurig optreden en u zult het waarschijnlijk niet eens zien aankomen totdat u ermee wordt geconfronteerd. Koude temperaturen zullen dit nog meer beïnvloeden.

3) Corrosie
Hoe vaak controleert u uw accupolen? Een duidelijk teken van een oude batterij is wanneer er corrosie op deze klemmen te vinden is. Als een auto-accu enige tijd is gebruikt, zullen de accuzuren waterstofgas afgeven dat op de polen sijpelt en deze corrosie veroorzaakt.

Sommige mensen zullen gewoon zeggen dat je de corrosie moet verwijderen en dat is alles. Wat ze u niet vertellen, is dat het corrosieprobleem zich blijft voordoen als u dezelfde batterij blijft gebruiken. Daarom moet u binnenkort aan vervanging denken.

4) Waarschuwingslampje
De meeste auto’s hebben een batterijwaarschuwingslampje op het dashboard. Als u het waarschuwingslampje van uw batterij ziet branden, moet u de situatie uiteraard onderzoeken door een batterijtester te gebruiken om te zien hoeveel stroom de batterij nog heeft.

Houd er rekening mee dat het probleem mogelijk een slechte dynamo is, dus een juiste diagnose is noodzakelijk.

5) Motor slaat af
Uw accu heeft misschien genoeg vermogen om de motor te laten draaien, maar dan zal uw motor kort daarna gewoon doodgaan. Als u merkt dat u regelmatig een vliegende start moet maken, moet u echt overwegen om uw batterij snel te laten vervangen.

Het kan echter zijn dat u een monteur over uw voertuig wilt laten kijken om te zien of een ander onderdeel mogelijk ook uw batterij leegraakt.

Kosten voor vervanging van auto-accu

Op zoek naar vervangende onderdelen?
We raden PartsGeek.com of BuyAutoParts.com aan voor de beste prijzen en selectie.
Het goede nieuws is dat auto-accu’s niet zo veel kosten om te vervangen. U kunt een nieuwe auto-accu krijgen tussen de $ 60 en $ 150 gemiddeld. Als je in een hybride auto rijdt, is dat natuurlijk een ander verhaal.

De batterij is ook een van de weinige onderdelen van een voertuig die door iedereen gemakkelijk kan worden vervangen. Op deze manier hoeft u geen extra $ 45 aan arbeidskosten uit te geven om iemand uw oude batterij te laten verwijderen en een nieuwe te laten plaatsen. Het duurt niet langer dan 15 minuten om dit zelf te doen.

Veel auto-onderdelenwinkels plaatsen gratis een auto-accu als u deze bij hen koopt. Houd er rekening mee dat hoewel alle autoaccu’s worden geleverd met garantie (dwz: 48 maanden, 60 maanden, 96 maanden), ze bijna nooit zo lang meegaan.

Gelukkig zullen de meeste merken autoaccu’s een defecte accu vervangen tot ongeveer het jaar van twee jaar en u vervolgens een gedeeltelijke creditering geven als de garantieperiode niet gehaald wordt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *