5 tekenen van een slechte auto-accu (en vervangingskosten)

Om de motor te starten en uw auto te besturen, moet u deze eerst starten. Dit vereist de hulp van het ontstekingssysteem en de startmotor. Ze hebben echter hun eigen stroom nodig om aan het werk te gaan. Dit is waar de batterij werkt.

De functie van de accu is om de benodigde stroom op te wekken voor het ontstekingssysteem en de elektromotor. Draai de sleutel in het contactsysteem om stroom van de accu te sturen.

In zeldzame gevallen, als de dynamo defect raakt, wordt de batterij gebruikt als back-upstroombron. Maar de accu kan lange tijd niet het benodigde vermogen leveren omdat ze niet aan deze energievraag kan voldoen.

Veel voorkomende symptomen van schade aan de auto-accu

De meeste auto-accu’s gaan 2 tot 5 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak u rijdt. Als je veel extra elektronische accessoires gebruikt, zoals een radio met subwoofer of een airco, dan raakt de batterij ook sneller leeg.

Uiteindelijk zal uw batterij verzwakken en minder stroom vasthouden, en dan volledig leeglopen. Het is het beste om de batterij te vervangen voordat deze volledig leeg is, anders kan het gebeuren dat u ergens vast komt te zitten.

Hieronder volgen de 5 belangrijkste symptomen die u laten weten of de auto-accu is beschadigd. Laat deze dienen als waarschuwingstekens en u moet de batterij zo snel mogelijk vervangen.

1) Knipperende of gedimde lichten

De batterij voorziet alle indicatoren op het dashboard en autoaccessoires van stroom. Zelfs uw koplampen hebben batterijvoeding nodig.

Als een van deze lampjes begint te knipperen, dimt of helemaal uitgaat, is de batterij bijna leeg. Vervang deze zo snel mogelijk voordat alle indicatielampjes permanent uitgaan.

2) De auto kan niet starten

U kunt de sleutel van het contactslot omdraaien om de motor te starten, maar dit betekent niet altijd dat de auto wordt gestart. Als de accu het begeeft, zal uw auto de motor langzaam starten om te proberen de motor te starten, maar zonder succes.

Dit probleem zal alleen willekeurig optreden, totdat je het onder ogen ziet, misschien zie je het niet eens. Een lage temperatuur zal hier een grotere impact op hebben.

3) Corrosie

Hoe vaak controleert u de accupolen? Een duidelijk teken van oude batterijen is wanneer er corrosie op deze polen wordt aangetroffen. Nadat een auto-accu enige tijd is gebruikt, komt er waterstof vrij uit het accuzuur, dat in de polen kan binnendringen en corrosie kan veroorzaken.

Sommige mensen zullen zeggen dat je corrosie moet verwijderen, meer niet. Wat ze je niet hebben verteld, is dat als je dezelfde batterij blijft gebruiken, er corrosieproblemen zullen blijven optreden. Daarom moet u zo snel mogelijk vervanging overwegen.

4) Waarschuwingslampje

De meeste auto’s hebben batterijwaarschuwingslampjes op het dashboard. Als u het batterijwaarschuwingslampje ziet branden, moet u natuurlijk een autobatterijtester gebruiken om de situatie te onderzoeken om te zien hoeveel stroom er nog in de batterij zit.

Onthoud dat het probleem mogelijk een beschadigde dynamo is, dus de juiste diagnose moet worden gesteld.

5) Motoruitschakeling
Uw accu heeft mogelijk voldoende vermogen om de motor te laten draaien, maar kort daarna loopt uw ​​motor vast. Als u merkt dat u regelmatig moet starten, moet u echt overwegen om de batterij zo snel mogelijk te vervangen.

Het is echter mogelijk dat u een monteur uw voertuig wilt laten inspecteren om te zien of andere componenten ook batterijvermogen verbruiken.

Kosten voor vervanging van auto-accu

Op zoek naar vervangende onderdelen?

We raden aan om PartsGeek.com of BuyAutoParts.com te gebruiken om de beste prijzen en keuzes te krijgen.
Het goede nieuws is dat de vervangingskosten van autoaccu’s niet hoog zijn. De gemiddelde prijs van een nieuwe auto-accu ligt tussen $ 60 en $ 150. Als u in een hybride auto rijdt, is dat natuurlijk een andere zaak.

De batterij is ook een van de componenten in een voertuig die maar weinig mensen gemakkelijk kunnen vervangen. Op deze manier hoeft u geen extra $ 45 aan arbeidskosten uit te geven om iemand anders uw oude batterij te laten verwijderen en door een nieuwe te laten vervangen. U zult niet meer dan 15 minuten nodig hebben om deze operatie zelf uit te voeren.

Als u bij een auto-onderdelenwinkel koopt, zullen veel auto-onderdelenwinkels gratis autoaccu’s installeren. Onthoud dat hoewel alle auto-accu’s een garantie hebben (bijvoorbeeld: 48 maanden, 60 maanden, 96 maanden), ze bijna nooit zo lang meegaan.

Gelukkig zullen de meeste merken autoaccu’s defecte accu’s binnen ongeveer 2 jaar vervangen en krijgt u een gedeeltelijke creditering als ze niet binnen de garantieperiode worden gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *