5 Oorzaken van elektrische ramen die niet werken in een auto

De dagen dat er krukramen in auto’s waren, zijn voorbij. Vrijwel elk nieuw voertuig dat vandaag wordt gemaakt, bevat elektrische ramen. Dit zijn in feite elektrische ramen die elektrische stroom nodig hebben om goed te kunnen functioneren.
Het is erg handig om een ​​elektrisch bedienbare raam te bedienen, omdat u slechts een knop op uw deur hoeft in te drukken om deze te openen en te sluiten. U hoeft geen moeite te doen om een ​​handkruk te draaien. Dit is slechts één voorbeeld van hoe technologie het leven voor chauffeurs zoveel gemakkelijker heeft gemaakt.
Er is echter een nadeel aan elektrische ramen. Als er ooit een elektrisch probleem is met uw voertuig of als de elektromotor in de deur het begeeft, kunt u uw raam pas openen en sluiten als het probleem is verholpen.
Dit zou nooit gebeuren met een draaiend raamsysteem omdat het handmatige menselijke kracht gebruikt om het te openen en te sluiten. Maar toch, het is niet zo erg, want het zal uw rijvaardigheid niet aantasten.
Ondertussen moet u uw voertuig naar een plaatselijke monteur of dealer brengen en deze de functionaliteit van uw elektrische ramen laten herstellen.
Veelvoorkomende oorzaken van het niet werken van Power Windows

Er zijn verschillende redenen waarom de ramen van uw auto niet meer werken. Hier zijn vijf van de meest voorkomende boosdoeners waarvan u op de hoogte moet worden gebracht als het u overkomt.

1) Slechte raamregelaars

Het mechanisme waarmee een elektrisch raam op en neer kan bewegen, wordt een raamregelaar genoemd. Elke autodeur met een elektrisch bedienbare ruit heeft een raammechanisme om hem te verplaatsen.
Als de regelaar kapot gaat, zal het indrukken van de knop omhoog of omlaag het raam niet laten bewegen. U moet de raamregelaar laten vervangen.

2) Slechte raammotor

Elk elektrisch raam heeft een raammotor nodig om de elektrische energie te leveren. Aan het einde van de elektrisch bedienbare raammotor zit een tandwieltje dat in verbinding staat met de raammechanisme.
Wanneer u op de omhoog- of omlaagknop op uw deur drukt, activeert deze de raammotor, waardoor de raamregelaar het raam kan bewegen. Als je een slechte raammotor hebt, dan is er geen kracht om het raam te bewegen.

3) Sneeuw en ijs

Als u in een regio met veel sneeuw en ijzel woont, kan dit de functionaliteit van uw elektrisch bedienbare ramen in gevaar brengen. De reden is dat het glas van de ramen aan hun kozijnen blijft plakken.
Regelgevers zijn niet altijd sterk genoeg om een ​​raam weg te duwen van het frame als ze aan elkaar vastgevroren zijn. Zelfs als het dat kan, zal de ademautomaat veel sneller versleten raken.

4) Slechte schakelaar ruitbediening

De schakelaar aan de zijkant van uw deur werkt mogelijk niet goed. Elke keer dat u op het bovenste of onderste deel van de schakelaar drukt, verslijt de schakelaar net iets meer. Als u er te agressief op drukt of het regelmatig gebruikt, kan er een moment komen dat de schakelaar niet meer goed werkt.
Dit zou eigenlijk het beste scenario zijn wanneer uw elektrische ramen niet bewegen. Het is erg goedkoop om een ​​schakelaar voor elektrisch bedienbare ramen te vervangen in vergelijking met het oplossen van andere mogelijke problemen die het had kunnen zijn.

5) Bedradingsproblemen

Er is een reeks draden die de raamschakelaar met de raammotor verbinden. Hoewel het ongebruikelijk is dat er bedradingsproblemen in de deur zijn, is het toch mogelijk dat dit gebeurt.
Als bijvoorbeeld onlangs een ander onderdeel van uw elektrisch bedienbare raamsysteem is gerepareerd, heeft de monteur mogelijk per ongeluk een van de draden beschadigd of doorgesneden. Dit vereist dat je nog een keer terug naar de monteur gaat om hem te laten repareren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *