5 evidence-based gezondheidsvoordelen van gemberthee

Hoewel gember een scherpe geur en een vurige smaak heeft, wordt het al duizenden jaren als kruidengeneesmiddel gebruikt vanwege het vermogen om vele ziekten te genezen (bepaalde ziekten zoals kanker) en om spieren en gewrichten te versterken.

Dit is mogelijk omdat het rijk is aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C en magnesium, die essentieel zijn voor een gezond lichaam en geest.

In het tijdperk van snelwerkende homeopathische geneesmiddelen negeren we vaak de langetermijnvoordelen van het eten van natuurlijke producten met medische eigenschappen, die het voor ons mogelijk maken om synthetische medicijnen te consumeren als de ziekte eindelijk toeslaat.

Dit artikel is bedoeld om een ​​lijst te geven van de langetermijnvoordelen van regelmatige consumptie van gemberthee, zodat ernstige ziekten en bijbehorende hoge medische kosten kunnen worden vermeden.

 

Verwijder maagpijn en misselijkheid

 

Gemberthee is een ideale oplossing voor maagpijn en gasvorming veroorzaakt door overmatige voedselinname of lichaamsbeweging en ochtendmisselijkheid.

Studies hebben aangetoond dat gember vitamine B6 bevat, de belangrijkste verlichter van ochtendmisselijkheid.

Evenzo kan gemberthee ook de spijsvertering bevorderen door de afgifte van maagsap in de maag te katalyseren.

Wanneer een persoon een opgezette buik voelt, vermindert dit niet alleen de belasting van de buik, maar helpt het ook de algehele eetlust te verbeteren.

Volgens een studie van de Universiteit van Maryland helpt gemberthee bij het bestrijden van misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie of een operatie.

Het helpt ook bij het elimineren van hoofdpijn en migraine.

 

 

 

Verlicht spier- en gewrichtspijn

 

Gemberthee is een veel voorkomende remedie om spier- en gewrichtspijn te verlichten die wordt veroorzaakt door overwerk en zelfs krachttraining.

Evenzo helpt gemberthee ook bij het voorkomen van ontsteking van de gewrichten, reumatoïde artritis genaamd.

Gemberthee-infusie heeft ook een genezende werking, niet alleen als drank te gebruiken.

Het weken van gemberthee helpt de zwelling van spieren en gewrichten te verlichten.

Het kan ook worden gebruikt om het pijnlijke branderige gevoel van patiënten met voetschimmel te verlichten.

Als je vaak naar de sportschool gaat, dan zou gemberthee in plaats van proteïneshakes je favoriete drankje moeten zijn.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is krachttraining het voordeel van rusttijd in plaats van de tijd die u traint in de sportschool.

De trainingen die u in de sportschool uitvoert, vernietigen in plaats van spiervezels.

U moet een goede rusttijd hebben na het sporten, omdat in deze periode de spiervezels weer samenkomen en sterker worden.

De rusttijd gaat ook gepaard met veranderingen in de mate van spierpijn, die afhangt van de intensiteit van de oefening.

Studies hebben aangetoond dat het drinken van gemberthee kan helpen bij het verlichten van spierpijn, waardoor het tempo van spierherstel wordt versneld.

Zelfs voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in krachttraining, kan het innemen van minstens twee gram gember per dag gedurende minstens elf dagen helpen om spierpijn tot wel 25% te verminderen.

 

 

 

Verbeter de bloedcirculatie en voorkom ademhalingsproblemen

 

Gemberthee helpt het zweten ‘s nachts te normaliseren en overmatig zweten te voorkomen.

Dit is mogelijk omdat gember rijk is aan mineralen en aminozuren, die helpen bij de vorming van rode bloedcellen en het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Bovendien is gemberthee ook een nuttige behandeling voor mensen die lijden aan veel voorkomende aandoeningen van de luchtwegen, waaronder hoest en griep.

Gember zet je longen uit en ontspant slijm, waardoor ademhalingsmoeilijkheden kunnen worden overwonnen en het virus sneller kan worden uitgescheiden.

Gemberthee helpt ook bij het bestrijden van allergieën en frequent niezen veroorzaakt door hooikoorts.

 

 

 

Voorkom menstruatiepijn

 

Voor vrouwen die menstruatiekrampen moeten ervaren, kan gemberthee als drank worden gebruikt of uitwendig worden aangebracht om pijn te verlichten.

In plaats van te eten, is de procedure om een ​​handdoek in hete gemberthee te laten weken en deze in de baarmoeder te plaatsen.

Dit helpt pijn te verminderen en de spieren in en rond het gebied te ontspannen.

Een studie gepubliceerd in de Journal of BMS Complementary and Alternative Medicine wees uit dat patiënten met krampen in de buik of rug driemaal daags gemberthee slikten, de mate van pijn en de duur ervan werden verminderd.

 

 

 

Bestrijd infectie

 

Gemberthee bevat antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken en het risico op een beroerte kunnen verminderen door te voorkomen dat vetophopingen de slagaders blokkeren.

Evenzo bevat gember ook mineralen en vitamines, die het cholesterolgehalte helpen verlagen en kanker voorkomen.

Een studie uitgevoerd door het Comprehensive Cancer Center van de University of Michigan wees uit dat gemberpoeder de dood veroorzaakt van elke eierstokkankercel die het gebruikt.

Evenzo kan gemberthee ook helpen bij het voorkomen van darmkanker door de groei van colorectale kankercellen te stoppen of te vertragen.

Het belangrijkste bestanddeel van gember is gemberalcohol, een biologisch actieve stof die gember een infectiewerend effect kan geven.

Evenzo helpt gemberthee ook de groei van veel bacteriën te verminderen, waardoor wordt voorkomen dat mensen aan chronische ziekten lijden.

De combinatie van gembersap met curcumine en gingerone kan van gember een natuurlijke remedie maken voor mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer, die wordt gekenmerkt door langdurig geheugenverlies en verlies van persoonlijk intellectueel beoordelingsvermogen.

Het eten van gemberthee voorkomt de groei van tandplak in de hersenen, wat de hoofdoorzaak is van de ziekte van Alzheimer.

Evenzo helpt het consumeren van gemberextract het geheugen, de aandachtsspanne en het algehele cognitieve vermogen van mensen van middelbare leeftijd te verbeteren.

 

Help stress te verminderen

 

Studies hebben aangetoond dat consumptie van gemberthee kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Zijn de dagen slecht? Ga zitten, ruik de gemberthee en neem een ​​slok om alle negatieve gedachten te elimineren.

Het rustgevende en ontspannende aroma van gemberthee, evenals de rijke antioxidanten, zullen je helpen je geest op te frissen en je helder en ontspannen te maken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *