4 Symptomen van een slechte snelheidssensor (en vervangingskosten)

Er zijn twee soorten snelheidssensoren beschikbaar voor een voertuig. Er is de motortoerentalsensor en de transmissiesnelheidssensor.

De motorsnelheidssensor detecteert in realtime hoeveel omwentelingen per minuut (RPM) de krukas van uw motor draait. De transmissiesnelheidssensor detecteert hoe snel uw auto op de weg rijdt.

Als u naar uw dashboard kijkt, ziet u de toerenteller die het motortoerental aangeeft en de snelheidsmeter de transmissiesnelheid. Beide sensoren communiceren constant met de motorregeleenheid van het voertuig.

De informatie die de motorregeleenheid van deze sensoren ontvangt, stelt deze in staat om de juiste maatregelen te nemen met betrekking tot de werking van de motor en transmissie. Alle sensoren zijn even belangrijk en hebben een indirecte invloed op andere componenten van het voertuig.

Symptomen van defecte snelheidssensor

De transmissiesnelheidssensoren zijn ingebouwd in de wielnaven van uw voertuig. Dit is hoe de snelheid en beweging van het voertuig worden berekend door deze sensoren. De transmissie van uw auto is echter afhankelijk van beide soorten snelheidssensoren om goed te kunnen functioneren.

Als een of beide sensoren defect zouden zijn, zou u een breed scala aan symptomen van uw voertuig ervaren. Dit zijn geen symptomen die u heel lang zou kunnen verdragen, omdat ze een grote invloed hebben op uw rijvaardigheid.

Hieronder staan ​​de 4 belangrijkste symptomen van een defecte snelheidssensor waar u op moet letten.

1) Defecte Cruise Control

De transmissiesnelheidssensoren moeten functioneel zijn als uw cruise control-mechanisme correct werkt. Als de motorregeleenheid niet de juiste informatie over de voertuigsnelheid kan ontvangen, zal uw cruise control nooit dezelfde snelheid kunnen aanhouden.

 

De motorregeleenheid zal dit probleem kunnen detecteren, zodat het automatisch voorkomt dat cruise control wordt gebruikt totdat het probleem is verholpen. Als u normaal geen cruise control gebruikt, maar u verwacht dat uw snelheidssensoren defect zijn, test ze dan door te proberen cruise control te gebruiken en kijk wat er gebeurt.

2) Controleer het motorlicht

Als het “Check Engine” -lampje gaat branden, kan dit bijna alles betekenen. Maar als u een defecte cruise control heeft en een Check Engine-lampje gaat branden, is dit een duidelijke indicatie van een defecte snelheidssensor.

De motorregeleenheid is immers afhankelijk van geldige snelheidsinformatie over de krukas van de motor. Als het deze nauwkeurige informatie niet ontvangt, geeft het een signaal naar de bestuurder door automatisch het lampje “Check Engine” te laten branden.

3) Lange schakelintervallen

De motorregeleenheid communiceert met de transmissie. Als de transmissiesnelheidssensoren uitvallen, kan de eenheid de schakelacties die u uitvoert niet goed beheren.

Als gevolg hiervan merkt u misschien dat de timing van uw verschuiving afwijkt. Dit betekent dat er een korte wachttijd zit tussen elke dienst die u maakt.

4) Moeilijkheden om te schakelen

Samen met de schakelintervallen die u zult ervaren, zal het verplaatsen van de stick in het algemeen moeilijker zijn. Het kan zijn dat u merkt dat de versnellingspook ruwer aanvoelt als u probeert te schakelen, of dat het te snel aanvoelt.

 

Om een ​​veilige chauffeur te zijn, moet de schakelervaring soepel verlopen. Het moet niet te moeilijk of te gemakkelijk zijn.

Lees ook: Symptomen van probleem met koelvloeistoftemperatuursensor

Vervanging van snelheidssensor

Op zoek naar vervangende onderdelen?
We raden PartsGeek.com of BuyAutoParts.com aan voor de beste prijzen en selectie.
De vervangingskosten van de gemiddelde snelheidssensor liggen tussen $ 20 en $ 50. Soms zijn er snelheidssensoren zo goedkoop als $ 8, terwijl andere tot $ 100 gaan. Dan moet u rekening houden met de arbeidskosten die nog eens $ 50 bedragen.

Hoewel dit niet veel geld is, kunnen ze oplopen als je meerdere snelheidssensoren slecht hebt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *