4 Symptomen van een slechte raamregelaar (en vervangingskosten)

Bijna elk nieuwer voertuig op de weg heeft elektrische ramen. Het voordeel van elektrisch bedienbare ramen is dat u met slechts een druk op de knop of schakelaar elk portier in uw auto kunt laten zakken en omhoog kunt brengen.

Dit is zeker handiger dan de traditionele handmatige ramen, waarbij u de ramen met uw hand op en neer moest draaien. Het mechanisme waarmee elektrisch bediende ramen hun magie laten werken, wordt een elektrisch bediende raamregelaar genoemd.

Hoe een raamregelaar werkt

Elke deur met een elektrisch bedienbare ruit heeft een ingebouwde elektromotor. Deze motor is via de regelaar verbonden met het raam.

Wanneer de persoon op de knop op de deur drukt om zijn raam te laten zakken of omhoog te brengen, wordt de elektromotor geactiveerd die vervolgens de regelaar gebruikt om de actie op het raam uit te voeren. Zelfs handmatige deurruiten hadden regelaars, maar deze waren een beetje anders dan de elektrische raamregelaars die we nu hebben.

Handmatige portierramen hebben regelaars die op een schaar lijken, omdat ze twee metalen armen hebben die elkaar kruisen. Wanneer iemand het raam aanzwengelt, wordt in feite een versnelling aangezwengeld die de regelaar beweegt die vervolgens het raam beweegt.

Deze regelaars zijn erg zwaar vanwege hun metalen onderdelen. Aan de andere kant, met elektrisch bediende portierramen, zijn hun regelaars een lichtgewicht kabel die is verbonden met een aandrijfmechanisme. De meeste nieuwe auto’s met elektrisch bedienbare ramen hebben deze kabelregelaar erin.

Top 4 slechte raamregelaar-symptomen

Hier zijn vier veelvoorkomende symptomen van een slechte elektrische raambediening waar u op moet letten. Elk van deze zal ervoor zorgen dat een elektrisch raam niet meer correct werkt.

1) Vensterknop mislukt
Lukt het je niet om een ​​portierruit te laten zakken of omhoog te brengen door op de knop ervoor te drukken, dan heb je waarschijnlijk een slechte ruitbediening. Dit is het meest voor de hand liggende symptoom van dit soort problemen.

2) Vast raam
Er kan een situatie zijn waarin het raam een ​​klein beetje omlaag of omhoog gaat, maar dan halverwege blijft hangen waar u het wilde hebben. Elke keer dat je een vast raam hebt, heb je een regelaar die waarschijnlijk kapot is.

3) Vreemde geluiden
Als het raam kan bewegen en u vreemde geluiden hoort, kan dit een vroeg waarschuwingssignaal zijn voor een falende regelaar. De geluiden kunnen klinken als knarsen, klikken of klapperen.

4) Window Drops
In zeer zeldzame situaties, wanneer u een ernstig beschadigde regelaar heeft, kan het raam letterlijk in uw deur vallen wanneer u deze omlaag of omhoog gaat. Dit wordt vaak gezien wanneer een auto een ongeluk heeft gehad waarbij de deur is beschadigd door een ander voertuig.

Lees ook: De oorzaken en symptomen van lek in het stuurhuis en rondsel

Vervangingskosten voor elektrische raambediening

Op zoek naar vervangende onderdelen?
We raden PartsGeek.com of BuyAutoParts.com aan voor de beste prijzen en selectie.
Het is niet erg ongebruikelijk dat een elektrisch bediende raamregelaar stopt met werken. Elke keer dat u op de raamknop op een bepaalde deur drukt, verslijt deze langzaam de elektrisch bediende raamregelaar.

Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat de ademautomaat volledig versleten raakt en niet meer functioneert. Zodra dat gebeurt, kunt u de elektrische ruit in die deur pas omhoog of omlaag bewegen als de regelaar is vervangen.

De vervangingskosten voor een elektrisch bedienbare raamregelaar bedragen in totaal $ 250 tot $ 400. De kosten van de onderdelen zullen ergens tussen de $ 150 en $ 270 liggen, terwijl de arbeidskosten ergens tussen de $ 100 en $ 130 liggen. Er zullen ook belastingen en toeslagen worden toegevoegd aan deze bedragen, dus vergeet dat niet.

Zoals u kunt zien, is het niet bepaald goedkoop om een ​​elektrisch bediende raamregelaar te vervangen. Omdat er echter in elke deur een regelaar zit, is het mogelijk dat u tijdens de levensduur van uw voertuig meerdere regelaars moet vervangen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *