4 Symptomen van een slechte AC-compressor in een auto (en vervangingskosten)

Elk airconditioningsysteem van een voertuig is afhankelijk van een constante stroom koelmiddel om erdoorheen te circuleren. Dit koelmiddel zorgt ervoor dat de airconditioner de koele lucht kan produceren die uit de ventilatieopeningen in het dashboard komt.

De enige manier waarop dit koelmiddel goed kan blijven stromen, is van een component die een aircocompressor wordt genoemd, ook wel een AC-compressor genoemd. Wat dit onderdeel doet, is dat het druk creëert die het koelmiddel duwt en het soepel laat stromen.

Zolang de AC-compressor functioneel blijft, moet er een stabiele stroom koele lucht uit de ventilatieopeningen komen. Maar zoals alles kan een AC-compressor falen.

Symptomen van slechte auto-AC-compressor

Wisselstroomcompressoren ondergaan veel stress. Omdat airconditioningsystemen in auto’s constant in- en uitgeschakeld worden, legt deze stroomfluctuatie veel belasting op de compressor.

Door deze spanning zal de compressor na een bepaald aantal jaren verslijten en uiteindelijk defect raken. Dat is de reden waarom mensen die hun airconditioners regelmatig gebruiken, vroeg of laat problemen met hen zullen krijgen.

Er zijn enkele waarschuwingssignalen die zich voordoen als uw AC-compressor slecht begint te worden. Hieronder staan ​​4 veel voorkomende symptomen.

1) Vreemde geluiden

Als u uw airconditioner inschakelt en er worden veel vreemde geluiden gegenereerd, begint uw AC-compressor waarschijnlijk te falen.

De compressor is afhankelijk van een afgedicht lager en tal van andere componenten om te kunnen draaien. Als de interne lagers of componenten beschadigd of versleten zouden raken, zal het voor de compressor moeilijker worden om goed te werken.

 

Vreemde geluiden zijn slechts het begin van het probleem. Daarom moet u dit symptoom beschouwen als een vroege indicator dat u uw AC-compressor moet laten vervangen.

2) Hete lucht uit ventilatieopeningen

Als u uw airconditioner inschakelt en er pas na een paar minuten warme lucht uit de ventilatieopeningen blaast, is dit een duidelijke indicatie dat uw AC-compressor defect is.

Als het koelmiddel niet door het airconditioningsysteem kan circuleren vanwege een slechte compressor, dan zal het niet de koele lucht creëren die u wilt. Het resultaat is dat je in plaats daarvan warme lucht krijgt.

Dit kan een geleidelijk proces zijn waarbij u eerst zult voelen dat de koele lucht iets warmer wordt. Na een tijdje zal de lucht het punt bereiken waarop het helemaal heet is zonder enige koelte.

Lees ook: 5 symptomen van een slechte AC-expansieklep

3) Lekkende vloeistof

De AC-compressor heeft zijn eigen interne lagers die voorkomen dat vloeistof lekt terwijl deze het koelmiddel onder druk zet. Als deze lagers echter versleten of beschadigd raken, kan er gemakkelijk vloeistof doorheen lekken.

U zult de lagers moeten vervangen in plaats van ze te repareren.

4) Vastgelopen AC-compressorkoppeling

De AC-compressor heeft een eigen koppeling die via een katrol met de motor is verbonden. Hierdoor kan de compressor het motorvermogen alleen gebruiken als dat nodig is.

Als de koppeling vastloopt of helemaal vastloopt, kan hij het vermogen van de motor niet overbrengen naar de compressor. In de meeste gevallen kunt u de koppeling ook niet repareren als deze zo is vastgelopen. Je enige optie is om het hele ding te vervangen.

 

Vervangingskosten AC-compressor

Op zoek naar vervangende onderdelen?
We raden PartsGeek.com of BuyAutoParts.com aan voor de beste prijzen en selectie.
Een AC-compressor is een zeer belangrijk onderdeel van elk voertuig. Het zal niet goedkoop zijn om de compressor te vervangen nadat deze defect is geraakt.

Het onderdeel zelf kost ergens tussen de $ 650 en $ 950 of meer. De arbeidskosten zullen ergens tussen de $ 150 en $ 200 liggen. Dit betekent dat u zou kunnen kijken naar een totale prijs van $ 800 tot $ 1.150. Er zullen ook belastingen en toeslagen aan deze totalen worden toegevoegd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *