4 symptomen van beschadigde raamregelaars (en vervangingskosten)

Tegenwoordig hebben bijna alle nieuwere voertuigen op de weg elektrische ramen. Het voordeel van elektrisch bedienbare ramen is dat u met een druk op de knop of schakelaar elke deur of raam in het voertuig kunt laten zakken en omhoog kunt brengen.

Dit is beslist handiger dan traditionele handmatige ramen, waarbij u het raam met de hand op en neer moet schudden. Het mechanisme waarmee elektrische ramen kunnen functioneren, worden elektrische raamregelaars genoemd.

Het werkingsprincipe van de raamregelaar

Elke deur met een elektrisch bedienbare ruit heeft een ingebouwde motor. De motor is via de regelaar verbonden met het raam.

Wanneer mensen op de knop op de deur drukken om het raam te laten zakken of te verhogen, activeert het de motor, die vervolgens de regelaar gebruikt om bewerkingen op het raam uit te voeren. Zelfs handmatige deuren en ramen hebben regelaars, maar deze verschillen enigszins van de elektrische raamregelaars die we nu gebruiken.

De stelschroeven van handmatige deuren en ramen zien eruit als een schaar omdat ze twee elkaar kruisende metalen armen hebben. Wanneer iemand een raam schudt, schudt hij in feite een versnelling, waardoor de regelaar beweegt, en vervolgens beweegt de regelaar het raam.

Deze regelaars zijn erg zwaar vanwege hun metalen onderdelen. Aan de andere kant, voor elektrische deuren en ramen, is de regelaar een lichtgewicht kabel die is aangesloten op het aandrijfmechanisme. De meeste nieuwe auto’s met elektrische ramen zullen worden uitgerust met deze kabelregelaar.

Top 4 slechte symptomen van raamregelaars

Dit zijn de vier veel voorkomende symptomen van schade aan de elektrisch bedienbare raamregelaar waar u op moet letten. Elk van deze factoren zorgt ervoor dat het elektrisch raam niet correct werkt.

1) Defecte raamknop
Als u de deur en het raam niet omlaag of omhoog kunt brengen door op de knop te drukken, kan de elektrisch bediende raambediening worden beschadigd. Dit is het meest voor de hand liggende symptoom van dit probleem.

2) Vast aan het raam Er
kan een situatie zijn waarin het raam een ​​beetje wordt verlaagd of verhoogd, maar dan blijft het halverwege waar je heen gaat vast komen te zitten. Elke keer dat het raam vast komt te zitten, kan de regelaar kapot gaan.

3) Vreemd geluid
Als het raam kan bewegen en u een vreemd geluid hoort, kan dit een vroegtijdig waarschuwingssignaal zijn van een storing in de regelaar. Deze geluiden klinken als schuren, klikken of trillen.

4) Raam valt
In zeldzame gevallen, als de regelaar ernstig beschadigd is, kan het raam in de deur vallen als u het raam omhoog of omlaag beweegt. Dit wordt meestal gezien wanneer de deur van de auto is beschadigd door een andere auto.

Lees ook: Oorzaken en symptomen van lekkage van stuurhuis en rondsel

Vervangingskosten ruitbediening

Op zoek naar vervangende onderdelen?

We raden aan om PartsGeek.com of BuyAutoParts.com te gebruiken om de beste prijzen en keuzes te krijgen.
Het is niet ongebruikelijk dat elektrische raammechanismen stoppen met werken. Elke keer dat de raamknop op een bepaalde deur wordt ingedrukt, zal de elektrisch bediende raamregelaar geleidelijk verslijten.

Het is slechts een kwestie van tijd voordat de ademautomaat helemaal versleten is en niet meer functioneert. Zodra dit gebeurt, kunt u de elektrische ruit in de deur pas omhoog of omlaag bewegen als de regelaar is vervangen.

De vervangingskosten van elektrische raammechanismen bedragen in totaal 250 tot 400 dollar. De kosten van onderdelen liggen tussen de $ 150 en $ 270, terwijl de arbeidskosten tussen de $ 100 en $ 130 liggen. Bij deze bedragen worden belastingen en toeslagen opgeteld, dus vergeet niet.

Zoals u kunt zien, is het vervangen van elektrische raammechanismen niet goedkoop. Omdat er echter één regelaar op elke deur zit, kan het nodig zijn om tijdens de levensduur van het voertuig meerdere regelaars te vervangen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *