36 wetenschappelijk onderbouwde voordelen en toepassingen van theeboomolie

Vandaag zal ik u deze schat aan voordelen voorstellen die ik in mijn zelfzorgkast heb.

Dit is mijn fles etherische olie van theeboom, en het wordt gebruikt op een manier die mijn wensen overtreft. In mijn verdediging is het effect echter veel sterker dan de effecten die u in advertenties ziet, zoals het wassen van uw gezicht.

Het heeft verschillende genezende eigenschappen, wat kan verklaren waarom het bij mij thuis een hoofdvoedsel is.

Als je net als ik bent en graag zelfgemaakte maaltijden in huis kookt, is dit wat je nodig hebt.

Ik probeer de consumptie van massaproducten te verminderen door de biologische, zelfgemaakte route te volgen, en ik zal uitleggen waarom theeboomolie een cruciale rol speelt om mij hierbij te helpen.

 

Wat is tea tree olie ?

Voordat ik verder ga met het introduceren van de voordelen en toepassingen van etherische olie van theeboom, wil ik u eerst de betekenis ervan voorstellen.

Tea tree olie is een vluchtige etherische olie die is afgeleid van de plant Melaleuca afkomstig uit Australië.

Dus het kan worden gebruikt door oude inheemse stammen, toch?

Ja, tea tree-extract wordt al meer dan 100 jaar door de lokale bevolking gebruikt.

Omdat ze destijds niet over de technologie beschikten om het te extraheren, stonden leden van de oude inheemse stam erop de bladeren te verpletteren en het als een pasta te gebruiken.

Hoewel de naam van de boom theeboom is, verschilt hij van de bron van zwarte thee en groene thee.

Ze gebruiken het ook om ziekten te behandelen, omdat het antibacteriële eigenschappen heeft en ook kan helpen bij het genezen van wonden!

Het gebruik ervan is beperkt, maar verder onderzoek bevestigt dat het meer kan.

Tea tree etherische olie bevat een verscheidenheid aan verbindingen. Als u een product gebruikt dat deze verbinding bevat, zoekt u een combinatie van bijna honderd verbindingen. De belangrijkste samenstelling van deze verbindingen is terpinen-4-ol (1).

 

Theevoordelen en boomolie met passanten

Nu ik heb uitgelegd wat theeboomolie is, laten we weten hoe je het kunt gebruiken en welke voordelen het voor je kan hebben.

 

Preventie van kleurstof voor het gevoel van de blaas

Tea tree olie heeft het vermogen om medicijnresistente bacteriën te behandelen, zodat het pijnlijke blaasontstekingen effectief kan voorkomen. Escherichia coli is een van de bacteriestammen waarvan is vastgesteld dat ze blaasontstekingen veroorzaken, en etherische olie van theeboom kan de verspreiding ervan remmen.

Hoewel het inademen van stoom voldoende is om blaasontstekingen te voorkomen, kunt u theeboomolie ook gebruiken om het in water te druppelen en het als urethrale reiniger gebruiken om bestaande infecties te behandelen.

Studies hebben aangetoond dat deze veelzijdige etherische olie ook kan worden gebruikt om urineweginfecties te behandelen (2).

 

Behandeling therapie seksuele ziekte

De antibacteriële eigenschappen van theeboomolie helpen de symptomen van seksueel overdraagbare aandoeningen te verlichten.

Symptomen zoals wormen en syfilis houden verband met pijnlijke symptomen, die kunnen worden verlicht door theeboomolie te gebruiken.

Door regelmatig wat katoen op het aangetaste gebied aan te brengen, zul je merken dat het veel verlichting geeft.

Een andere manier om pijn te verlichten, is door voor het baden een paar druppels olie aan het water toe te voegen.

Een andere studie toonde aan dat etherische olie van theeboom kan helpen bij de behandeling van chlamydia (een seksueel overdraagbare aandoening).

 

Verlicht droge krampen

Alveolaire osteitis is een ziekte die verband houdt met de pijn die optreedt na het trekken van tanden.

Dit wordt ook vaak droge krampen genoemd, en theeboomolie kan je helpen.

Tea tree etherische olie is effectief in het voorkomen van tandvlees- en tandinfecties vanwege de bacteriedodende eigenschappen, en verlicht ook pijn6.

Verspreid theeboomolie op een vochtige katoenen doek, veeg het gebied voorzichtig af en spoel het na vijf minuten af ​​om de pijn te verlichten.

Dit is niet alleen een thuishack, want ik ontdekte dat het ook voor dezelfde tandheelkundige doeleinden wordt gebruikt (3).

 

Waterbehandeling voeten schuim

Voetblaren kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals schimmel en insectenbeten, maar het goede nieuws is dat tea tree olie ze om welke reden dan ook kan behandelen.

Dit komt voornamelijk door de antibacteriële eigenschappen.Deze etherische olie kan voetblaren behandelen en herhaling ervan voorkomen.

De behandeling is eenvoudig; je hoeft geen vervelende dingen te doen, maak gewoon een emmer warm water klaar en voeg dan een paar druppels olie toe aan het water terwijl het warm is .

Daarna kunt u uw voeten laten weken, ontspannen en de wonderolie zijn magie laten werken (4).

 

Behandel vaginale verschillende smaak

U en vele andere vrouwen hebben misschien het probleem van vaginale geur, maar wachten tot het door mij wordt behandeld, is niet de beste oplossing.

U kunt theeboomolie gebruiken als een effectieve behandeling om vaginale geur te bestrijden en het zelfvertrouwen te vergroten.

Verdun voor gebruik met water en lichte toverhazelaar om gevoeligheid te voorkomen.

U kunt het direct na het verdunnen gebruiken, of u kunt een wattenschijfje gebruiken, maar vergeet niet dat deze behandelmethode het niet goed maakt om professionele hulp van een professionele gynaecoloog te zoeken.

 

Helpt bij het genezen van therapie, honingraatweefsel, ontsteking

Er werd een studie uitgevoerd om het effect te bestuderen van het gebruik van etherische oliën om huidziekten te behandelen, en ontdekte dat theeboomolie het genezingsproces van het lichaam tegen cellulitis versnelt (5).

Hetzelfde geldt voor abceswonden, waardoor etherische oliën antibacteriële en ontstekingsremmende effecten hebben.

U kunt thuis verdunde theeboomolie op een wattenstaafje aanbrengen en het vervolgens op het getroffen gebied aanbrengen om dergelijke wonden te behandelen.

Laat de olie een paar uur staan ​​en was hem dan af met koud water.

 

Behandeling therapie ooglid ontsteking

Blefaritis staat bekend als een ontsteking van de oogleden, die ernstige pijn en ongemak veroorzaakt.

Gelukkig wijst de American Academy of Ophthalmology erop dat de ontstekingsremmende en antibacteriële effecten van deze olie de ogen kunnen helpen kalmeren en vermoeidheid van de ogen kunnen verlichten (6).

Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door huisstofmijten die de ogen en partners binnendringen en ontstekingen veroorzaken.

Omdat de ogen gevoelig zijn en niet zo grondig kunnen worden gereinigd als andere delen van het lichaam, zijn er weinig andere opties: Tea tree olie is de meest natuurlijke.

U kunt een 50% verdunde etherische olie gebruiken om uw oogleden te reinigen.

 

Weg met lichaamsgeur

De antibacteriële eigenschappen van de olie kunnen een geschikte manier zijn om lichaamsgeur te verminderen, en kan worden gebruikt als een natuurlijk en organisch alternatief voor traditionele deodorants gemaakt met schadelijke chemicaliën.

Er zijn veel formules die theeboomolie gebruiken om deodorants te bereiden, maar mijn favoriet is de formule die ook sheaboter en kokosolie gebruikt om de huid te hydrateren.

Naast de vochtinbrengende ingrediënten heb je ook ongeveer 20 druppels tea tree olie en een kwart kopje zuiveringszout en maïszetmeel nodig.

Voordat u etherische oliën, zuiveringszout en maizena toevoegt, smelt u eerst de basisingrediënten en giet u ze vervolgens in een vorm.

 

Los uw acneprobleem op

U zult merken dat de meeste schoonheidsproducten tegen acne tea tree olie bevatten.

Dit komt omdat het de hoeveelheid door de huid geproduceerde talg vermindert (7).

Gebruik mijn favoriete recept om mijn eigen anti-acnemasker te maken met tea tree olie.

Het enige wat je hoeft te doen is een paar druppels tea tree olie mengen met een eetlepel yoghurt en honing en het op je gezicht aanbrengen!

Laat het ongeveer 20 minuten staan ​​en was het dan af.

U zult voelen dat de vettigheid van de huid wordt verminderd en dat deze er verfrist uitziet.

Probeer het zelf!

 

En dan zie je de zwarte vlek

Acne is een onderdeel van acne, ze kunnen het rommelig maken en een egale teint krijgen.

Gelukkig kan theeboomolie u helpen de jeugdige huid te krijgen die te zien is in schoonheidsadvertenties.

Een beetje semi-geconcentreerde theeboomolie op katoen aanbrengen en het vervolgens zachtjes over de donkere plekken wrijven is een gemakkelijke manier om ze te kussen.

Vergeet niet om het getroffen gebied na 10 minuten te wassen en onthoud dat deze behandeling de donkere vlekken op elk deel van het lichaam kan oplossen.

 

In het meest openbare van alle niveaus

Tegenwoordig zijn jonge vrouwen geobsedeerd door zichzelf eerlijker te laten lijken. Om dit te doen, gebruiken velen van hen krachtige bleek- en bleekcrèmes die schadelijk kunnen zijn voor de huid.

Deze obsessie is extreem en ik raad je ten zeerste af om het niet te doen, maar als je een beetje zonnebrandcrème wilt verwijderen, kan theeboomolie je helpen.

Mijn zelfgemaakte manier om van zonnebrand af te komen, is door een mengsel van tomaten, een theelepel jojoba-olie en een paar druppels tea tree-olie te gebruiken.

Gebruik het als een masker, laat het 10 minuten op je gezicht liggen voordat je het uitspoelt, en voila!

Het is niet meer nodig om te looien en er is geen bleekmiddel.

 

Oplossing voor verlichting van psoriasis

Tea tree olie kan worden gebruikt als een natuurlijke manier om psoriasis te verlichten, een ziekte die verband houdt met de vorming van jeukende, droge plekken op de huid.

De schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen van theeboomolie kunnen een effectieve manier zijn om de huid te beschermen tegen verdere infecties veroorzaakt door voortdurend krabben.

Je kunt een vochtinbrengende crème bereiden door een paar lepels kokosolie te mengen met vijf of zes druppels theeboomolie en deze op het aangetaste gebied te wrijven om de vreselijke jeuk te verlichten.

Een andere manier om deze olie te gebruiken om psoriasis te verminderen, is door deze voor het baden aan water toe te voegen.

 

Genees wonden en voel kleurstof

Dit kan vervelend zijn als u naar de apotheek moet om individuele zalven te kopen voor brandwonden, huiduitslag, insectenbeten of andere soorten wonden.

Mijn oplossing is dat ik alleen een fles tea tree olie thuis hoef te laten om al deze problemen op te lossen, dus het is niet nodig om de zalf in het medicijnkastje te volgen.

Dankzij de antibacteriële eigenschappen kan het deze wonden op natuurlijke wijze genezen en het kan ook als antisepticum werken (8).

U kunt een gedeeltelijk geconcentreerde etherische olie gebruiken om het op het aangetaste gebied aan te brengen, als het aangetaste gebied meer verspreid is over het lichaam, kunt u het in badwater gebruiken.

 

Nagel schimmel behandeling therapie

Onychomycose wordt gewoonlijk nagelschimmel genoemd, die wordt veroorzaakt door vochtige en warme omstandigheden en een vrij algemeen probleem is voor de groei van schimmels.

Tea tree olie is effectief bij de behandeling van deze aandoening omdat het net zo effectief is als clotrimazol bij de behandeling van teen- of nagelschimmel.

Door regelmatig olie op geïnfecteerde nagels aan te brengen, kunnen de geur en het ongemak geleidelijk worden verminderd.

Gebruik een wattenstaafje om het zachtjes over de aangetaste nagel (vinger of teen) te wrijven, herhaal dit twee keer per dag.

Om nog maar te zwijgen, theeboomolie kan ook helpen het uiterlijk van nagels te verbeteren door ze grondig te reinigen.

 

Natuurlijke make- upvloeistof verwijderen

Mijn favoriete methode om theeboomolie te gebruiken is deze methode, omdat het mijn huid kan revitaliseren en een gezonde glans kan geven.

Dit betekent ook dat ik mijn gezicht niet met zeep hoef te schrobben, wat ook schadelijk en droog kan zijn.

Meng een kwart van de koolzaadolie met 9 tot 10 druppels theeboomolie om een ​​make-upremover te maken.

Bewaar het mengsel in een steriele tank en bewaar het op een koele plaats.

 

Behandel wratten

Wratten zien er ruw uit en zijn moeilijk te verwijderen omdat ze altijd terugkomen.

Een natuurlijke oplossing is om theeboomolie te gebruiken, omdat deze antivirale eigenschappen heeft en het virus kan elimineren dat vervelende wratten veroorzaakt (10).

Het enige dat u hoeft te doen, is de huid wassen en drogen voordat u theeboomolie op het gebied aanbrengt en deze verbindt.

Het is het beste om het een nacht te laten staan, maar vergeet niet om het ‘s ochtends te verwijderen en het gebied goed schoon te maken.

Daarna kunt u ervoor kiezen om direct een ander verband om te doen of even te wachten.

 

Geschikt voor lang en dik haar

Wie had gedacht dat het gebruik van tea tree olie om haar te verven haar lang, dik en sterk zou maken?

Er zijn veel manieren om deze magische olie in je haarverzorgingsroutine op te nemen.

U kunt eerst een paar druppels aan de shampoo toevoegen en deze vervolgens met een dragerolie gebruiken om de hoofdhuid te masseren om een ​​beetje verzorging toe te voegen.

U kunt sommige drageroliën gebruiken, zoals kokosolie, amandelolie, ricinusolie of olijfolie.

U kunt uw eigen voorkeuren kiezen op basis van uw eigen gewoonten, of u kunt proberen ze allemaal te gebruiken om de vruchten te plukken!

 

Behandel een gerstekorrel

Stye is een pijnlijke zwelling van de rand van het ooglid die nergens heen kan.

Ze zijn niet alleen pijnlijk, maar ze zien er ook verschrikkelijk uit!

Ze zijn meestal het gevolg van bacteriële infecties en de uitstekende antibacteriële eigenschappen van tea tree olie zijn de perfecte remedie voor deze ongevraagde stal.

Het gebruik van theeboomolie voor varkenshok kan niet alleen de ophoping van bacteriën verwijderen, maar ook ontstekingen verminderen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over zwelling van uw ogen op feestjes of speciale gelegenheden.

Vergeet niet om de olie voor gebruik te verdunnen met gefilterd water en herhaal dit proces minstens drie keer per dag totdat de zwelling afneemt.

 

Gezonde sterke vinger A

De krachtige bacteriedodende eigenschappen van theeboomolie kunnen schimmelinfecties helpen bestrijden, waardoor nagels broos en broos kunnen worden.

Met kinderen hebben ze geen tijd om zichzelf te verwennen, dus vertrouw ik op theeboomolie om me voor het incident een snelle manicure te geven.

Je kunt ook vaarwel zeggen tegen verkleurde nagels, want vitamine E olie gemengd met tea tree olie is de beste manier om een ​​gezonde roze gloed te herstellen.

Breng het gewoon aan en laat het dertig minuten staan ​​voordat u het afwast, en u kunt pronken met uw mooie nagels.

 

Buik navel infectie behandeling

Navelbesmettingen komen vrij vaak voor omdat ze voorkomen in complexe delen van het lichaam.

De navel is een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels omdat hij warm en gehydrateerd is.

Je kunt tea tree olie gebruiken om je navelinfectie op te ruimen Tea tree olie heeft krachtige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

 

Wortelkanaalbehandeling pijn relief Solutions

Pijn lijden na een wortelkanaaloperatie kan zelfs dagelijkse activiteiten verstoren.

Door theeboomolie op het getroffen gebied te gebruiken, kunt u deze hevige pijn verlichten, omdat het gebruik van deze olie om wortelkanaalongemakken te behandelen een positief effect heeft gehad.

Dit komt omdat theeboomolie antiseptische eigenschappen heeft, die het gebied kunnen desinfecteren en uiteindelijk pijn kunnen genezen.

 

Behandeling therapie gevoel oren geverfd

Het uitvoeren van de eenvoudigste activiteiten, zoals zwemmen, kan oorontstekingen veroorzaken en kan veel pijn en ongemak veroorzaken.

De gevoelige aard van uw oren vereist dat u ze goed schoonmaakt, en gelukkig kan tea tree olie dit doen.

Je weet inmiddels al dat dit komt door de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van de olie.

Als u oorontstekingen op natuurlijke wijze wilt behandelen, kan het effectief zijn om een ​​fles tea tree olie thuis te houden.

Verdun het voor gebruik met olijfolie voordat u het aanbrengt op het oorgebied dat is aangetast door de infectie.

Giet een paar druppels van het verdunde oliemengsel in je oren en houd je hoofd schuin zodat het in de gehoorgang stroomt.

Veeg overtollig vet af met een wattenstaafje om te voorkomen dat het gaat druipen, en vergeet niet om deze procedure regelmatig uit te voeren om oorontstekingen te behandelen.

 

Behandeling therapie spruw

U weet misschien dat spruw wordt geassocieerd met pijn, roodheid en branderig gevoel, vergezeld van irritatie.

Pijn in een kunstgebit kan extreem ongemak veroorzaken en kan ervoor zorgen dat u uw eetlust verliest omdat u niets wilt slikken.

Candida albicans-gist veroorzaakt orale spruw en theeboomolie kan deze symptomen effectief verlichten.

U kunt het met tandpasta gebruiken en uw tanden elke dag poetsen om het in uw dagelijkse werk op te nemen.

De schimmelwerende eigenschappen van theeboomolie helpen bij het elimineren van de gist die spruw veroorzaakt.

 

Behandel de lijm van de achterste tanden

Wanneer de bekleding van het tandvleesweefsel wordt teruggetrokken of weggesleten, trekt het tandvlees terug.

Volgens tandheelkundige experts zal het gebruik van tea tree olie als gel effectief terugwijkend tandvlees en andere tandinfecties behandelen.

Naast het gebruik van tea tree olie om je tanden te poetsen, kun je het ook gebruiken om je mond mee te spoelen, maar denk eraan om de concentratie laag te houden.

Door deze oplossing te gebruiken om uw mond minimaal 3 keer per dag te spoelen, kunt u verwachten dat uw gebit verbetert.

 

Behandeling therapie grote zwelling van de lymfeklieren

Gezwollen lymfeklieren worden veroorzaakt door een bacteriële infectie ergens in het lichaam.

Gebruik eerst theeboomolie op het aangetaste gebied voor onmiddellijk effect, en vertraag dan tot de zwelling afneemt.

Denk eraan om het voor gebruik te verdunnen met kokosolie, aangezien de geconcentreerde vorm uw gevoelige en kwetsbare huid kan aantasten.

Als er geen dragerolie zoals kokosolie in de buurt is, kun je de rook van vluchtige etherische oliën direct inademen.

Als u verband wilt gebruiken om stress te verminderen, kunt u wat theeboomolie op het verband aanbrengen voordat u het verband op het aangetaste gebied drukt, en het vervolgens behandelen als een tweewegbehandeling.

Herhaal meerdere keren per dag om pijn te verminderen en zwelling te verminderen.

 

Voorkom slechte adem

Je hebt het geraden!

De bekroonde etherische olie van theeboom heeft antibacteriële eigenschappen.

Door schadelijke bacteriën in de mond te doden, kan theeboomolie een frisse adem en zelfvertrouwen herstellen.

Vergeet echter niet om geconcentreerde etherische oliën in de mond te gebruiken en sta erop ze in verdunde vorm met tandpasta of mondwater te gebruiken, ongeacht de mogelijkheid van inslikken.

 

Ringworm- redding

Deze beruchte huidinfectie is een schimmel en vereist verschillende crèmes en zalven om de infectie te behandelen.

Gelukkig heb je al een schimmelwerende behandeling in je kast, en die is ook nog eens biologisch!

Tea tree etherische olie kan ringworm van de huid verwijderen.

U kunt een doek, een steriel wattenstaafje of een kleine bal gebruiken om de verdunde theeboomolie op het aangetaste deel van de huid aan te brengen.

Ik raad aan om het op een steriel wattenstaafje of watje te plakken, want als je er een doek omheen legt, kun je vlekken krijgen.

 

Verlichting van scheermesjes

Omdat ik me regelmatig scheer, ben ik geen onbekende voor krassen en snijwonden, dus als iemand me vraagt ​​naar de maatregelen om scheermesjes te verzachten, voel ik pijn.

Zelfs als je extra voorzichtig bent, is er nog steeds de mogelijkheid dat je af en toe verbrandt, en theeboomolie is een redder in nood omdat het ze allemaal kan behandelen.

Je kunt theeboomolie op die krassen en snijwonden aanbrengen, het kan de huid beschermen tegen infectie en het genezingsproces versnellen.

Wat betreft brandwonden door scheermesjes, hoeft u de verdunde olie alleen met gesteriliseerd katoen op het aangetaste gebied aan te brengen.

Het heeft een rustgevend effect en geneest tegelijkertijd de huid.

 

Treat atleet voeten

De wetenschappelijke naam voor de vervelende, op schimmels gebaseerde infectie is tinea pedis, en als het niet wordt behandeld, kan het zich ook verspreiden naar de teennagels en handen.

Als u het zich niet herinnert, zijn de symptomen van schimmelinfecties onder meer barstjes, blaren en duidelijke roodheid, die u moeilijk kunt missen.

Zoals eerder vermeld, heeft theeboomolie schimmelwerende eigenschappen en kan het pijnlijke en onooglijke symptomen helpen behandelen. (12)

Een gemakkelijke manier om magische etherische oliën op te nemen in het behandelingsregime voor voetschimmels, is door 25 druppels etherische oliën toe te voegen aan zuiveringszoutpoeder en pijlwortelpoeder voor een kwart van elk.

Houd het mengsel droog en maak je voeten er meerdere keren per dag mee schoon.

 

Shu langzame ils

We zijn het er allemaal over eens dat koken er ruw uitziet en ruw aanvoelt.

Het is belangrijk om te weten dat ze worden veroorzaakt door geïnfecteerde haarzakjes op het huidoppervlak.

Naarmate de infectie voortduurt, worden deze pijnlijke ziekten groter, maar wat erger is, is dat ze ook pijnlijk worden.

Hoewel het voor professionals het beste is om het probleem van volwassen koken op te lossen, moet u het water niet eerst koken.

Wanneer u voelt dat de kook uit het oppervlak van uw huid komt, moet u actie ondernemen.

Gebruik tea tree olie als een behandeling om die pijnlijke steenpuisten te verzachten door het op een watje aan te brengen en zachtjes over het aangetaste gebied te wrijven. (13)

Binnenkort kun je afscheid nemen van die lelijke en pijnlijke pijnkoppen.

 

Shu mitis varicella- achtig

Als je ooit hebt gezien dat iemand waterpokken heeft, of als je waterpokken hebt, dan ken je de vreselijke symptomen.

Waterpokken kunnen jeuk veroorzaken en zelfs de meest zelfbeheersende mensen krabben zich.

Hoewel het op zichzelf goed klinkt, is het ergste dat voortdurende schaafwonden vreselijke littekens kunnen veroorzaken.Als het litteken te diep is, verdwijnt het litteken mogelijk niet.

Maar u kunt de juiste positie instellen omdat theeboomolie de vreselijke symptomen van waterpokken helpt kalmeren en verlichten.

Hoewel ik meestal aanbeveel om verdunde olie op het aangetaste deel van het lichaam aan te brengen, is het bij waterpokken anders omdat het hele lichaam wordt aangetast.

In plaats daarvan kunt u dus ongeveer 25 druppels etherische olie aan de badkuip toevoegen en deze laten weken.

 

Helpt roos (en jeukende hoofdhuid )

Ik vecht al een tijdje met roos en onlangs heb ik theeboomolie geprobeerd als onderdeel van mijn haarverzorgingsroutine en het werkte!

Ik dacht dat het gewoon ouderwets was, maar het blijkt dat er wetenschap achter zit! (14)

Volgens een studie is roos gerelateerd aan een soort gist die oöcysten wordt genoemd, waardoor het een schimmelprobleem is!

Daarom werken de schimmelwerende eigenschappen van tea tree olie weer, en ik zal je vertellen hoe je dit voordeel kunt halen uit etherische oliën.

U kunt een paar druppels toevoegen aan uw favoriete dragerolie en de hoofdhuid masseren met het mengsel.

Masseer de hoofdhuid zachtjes met je vingers gedurende ongeveer 15 minuten, laat het dan in je haar en was het tien keer.

Dragerolie hydrateert je hoofdhuid, terwijl theeboomolie roos verwijdert.

 

Behandel lipblaren uitslag

Koortsblaasjes zijn infecties nabij de lippen en worden veroorzaakt door het herpes simplex-virus HSV-1.

Hoewel er veel behandelingen beschikbaar zijn, stoppen deze uiteindelijk meestal met werken.

Het gebruik van theeboomolie kan de pijn en het ongemak veroorzaakt door deze situatie echter verminderen. (15)

U kunt geconcentreerde theeboomolie gebruiken, maar dit wordt niet aanbevolen omdat de infectie zich heel dicht bij uw mond bevindt.

In plaats daarvan moet u het gedeeltelijk verdunnen door water toe te voegen, waardoor het ook zachter wordt voor de gevoelige huid.

Breng het elke dag met een wattenstaafje aan op het getroffen gebied en vergeet niet hetzelfde te doen voordat u naar bed gaat.

Het regelmatig aanbrengen van tea tree olie op koortsblaasjes zal de genezingstijd helpen verkorten.

 

Niet meer hoofd luizen

Hoofdluizen zijn vreselijke parasieten.

Maar etherische olie van theeboom is een wetenschappelijke behandeling voor hoofdluis die al in de gastheer voorkomt, en het kan ook voorkomen dat hoofdluizen terugkeren. (16)

Ik heb het over volwassen luizen, larven en eieren, die immuun lijken te zijn voor elke andere behandeling.

In vergelijking met speciale anti-luizenshampoos, is theeboomolie effectiever bij het verwijderen van luizen van de hoofdhuid.

Het mengen met een dragerolie om de hoofdhuid te masseren is een effectieve behandeling, maar vergeet niet om het een tijdje te laten zitten voordat je het afwast.

 

Om lange tijd een zeer zere keel te zeggen

Influenza is een veel voorkomend symptoom dat wordt veroorzaakt door influenza, dat kan worden veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie.

Hetzelfde virus kan een speciale ontsteking van het slijmvlies veroorzaken, wat de oorzaak is van uw zere keel.

Tea tree olie is een speciale manier om jezelf te genezen, maar je zult het deze keer niet topisch gebruiken.

In plaats daarvan is het aan te raden om een ​​paar druppels etherische oliën aan kokend water toe te voegen en de opstijgende stoom in te ademen.

Op deze manier zal de rook uw lichaam binnendringen, schadelijke virussen elimineren en uw keel genezen.

 

Biologische ongediertebestrijding

Laten we doorgaan met het introduceren van theeboomolie thuis.

Zoals ik al eerder zei, kan het insectenbeten effectief genezen, maar de antiparasitaire eigenschappen zijn veel meer dan dat.

U kunt deze etherische olie gebruiken om deze bijtende insecten uit uw huis te halen en tegelijkertijd andere insecten af ​​te weren.

Een doe-het-zelf-methode om ze weg te houden, is door katoen in theeboomolie te laten weken en de kleine balletjes dan thuis te laten.

Of je kunt het op elk moment in het water laten vallen en de deodorant uitspuiten, of buiten gebruiken om nare muggen te voorkomen.

 

Hoe tea tree olie te maken

Dit gedeelte is optioneel, want waarom wordt er theeboomolie van gemaakt als je het gewoon kunt kopen?

Aan de andere kant is het altijd leuk om af en toe DIY te doen, en dit zal je helpen om pure geconcentreerde tea tree olie te krijgen in vergelijking met kopen in de winkel.

Het voordeel dat dit voor u oplevert, is dat u alleen kunt verdunnen naar uw eigen wensen, of dat u voldoende concentratie kunt behouden.

Verzamel naast thee wat je nodig hebt.

Het bevat een pot (met deksel), stomer, maatbeker en een scheitrechter.

 1. Voeg eerst de bladeren toe aan de pot en voeg dan voldoende water toe om ze te bedekken.
 2. Zorg ervoor dat de bladeren stil blijven staan ​​door de groentestomer op de bladeren te plaatsen.
 3. Plaats de maatbeker in het midden van de stoompan en draai het deksel ondersteboven zodat het midden van het deksel boven het kopje komt.
 4. Nadat de bereiding is voltooid, verhoogt u de vlamsterkte zodat het water snel begint te koken. Hierdoor zal het verdampen en door de aanwezigheid van het deksel zal het afkoelen en in de maatbeker eronder vallen.
 5. U kunt het condensatieproces versnellen door ijsblokjes op het omgekeerde deksel te plaatsen.
 6. Zodra het ijs volledig is gesmolten, moet u de kachel uitzetten en voorzichtig het deksel verwijderen.
 7. Vervolgens moet u de maatbeker voorzichtig uit de pot halen, om u niet te verbranden.
 8. Nadat u de kraan op de bodem van de scheitrechter heeft bevestigd, giet u de vloeistof in de maatbeker en laat u deze in de scheitrechter komen.
 9. Schud de trechter na het sluiten van de bovenklep om de inhoud goed te mengen.
 10. Open daarna de bovenkant van de trechter om alle bestaande druk te laten ontsnappen.
 11. Als je dit mengsel waarneemt, wordt het gescheiden in olie en water en komt de olie van boven naar buiten.
 12. Druk op de kraan om het water te laten ontsnappen en giet de geconcentreerde etherische olie in een andere fles.

Je hebt het.

Het proces zal enige tijd duren, maar als je het correct doet, kun je ervoor zorgen dat je pure geconcentreerde essentiële oliën krijgt, die je kunt gebruiken voor alle bovengenoemde voordelen.

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Gezien het feit dat ik de voordelen van tea tree olie de meeste tijd prees, lijkt dit misschien vreemd, maar bij het gebruik van deze olie moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Het innemen van theeboomolie is gevaarlijk en zeer giftig.

Dit is de reden waarom ik geen behandeling heb aanbevolen die orale tea tree-olie vereist.

Zelfs als het in de buurt van de mond moet worden aangebracht (bijvoorbeeld koortsblaasjes), moet de olie worden verdund om vergiftiging te voorkomen en te voorkomen dat het per ongeluk in de mond komt.

Bovendien, als je kinderen hebt, moet je een fles tea tree olie op een plek zetten waar ze die niet kunnen krijgen, omdat ze die per ongeluk kunnen inslikken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *