36 natuurlijke remedies ter ondersteuning van droge hoest

Wat is een droge hoest?

Wanneer de hoest het gewenste effect bereikt, verwijdert hij het slijm of sputum, overtollig vocht of vreemde lichamen en gevaarlijke deeltjes die zich in de longen hebben opgehoopt. Hoewel het een symptoom is van ongemak bij veel ziekten en aandoeningen, is het nog steeds nuttig.

Droge hoest omvat alle negatieve aspecten van hoesten zonder de voordelen van het verwijderen van schadelijke congestieven.

Het manifesteert zich meestal als aanhoudende jeuk in de keel of longen, die zelfs na hoesten blijft bestaan ​​en geen sputum produceert.

Dit kan de longen en keel irriteren en uitdroging en ander ongemak veroorzaken.

Een droge hoest ‘s nachts kan extra problemen opleveren bij het voorkomen van slaap.

Als u een droge hoest heeft, wilt u misschien weten hoe u deze kunt genezen.

Deze lijst geeft je meer dan 30 manieren om de vervelende jeuk in je longen of keel te verhelpen.

Hoewel je misschien niet alle remedies bij de hand hebt, zul je aan het einde van dit artikel er zeker één vinden!

Verschillende virale en bacteriële infecties kunnen droge hoest veroorzaken, zoals verkoudheid, griep in de bovenste luchtwegen en longontsteking.

Andere aandoeningen, zoals astma en longkanker, vertonen ook dit symptoom.

Het belangrijkste is dat allergenen (zoals plantensporen en huidschilfers van dieren), verontreinigende stoffen (zoals rook of rook) en irriterende stoffen (zoals stof, poeder of zand) allemaal de longen irriteren en ook een droge hoest kunnen veroorzaken.

Bij het ingaan van het griep- en allergieseizoen zijn er veel verschillende manieren om met deze aandoening om te gaan, daarom is het noodzakelijk om te weten hoe u van de hoest af kunt komen en betrouwbare huismiddeltjes te hebben.

Een droge hoest zelf kan andere symptomen veroorzaken, zoals misselijkheid, keelpijn en heesheid veroorzaakt door aanhoudend, ernstig hoesten.

Minder vaak voorkomende symptomen zijn braken, vermoeidheid en verlies van eetlust, die worden veroorzaakt door de stress die een droge hoest op het lichaam legt.

‘S Nachts kan een droge hoest slaapgebrek veroorzaken, waardoor u moe, uitgeput en moeilijk van de oorzaak af kunt komen.

Aangezien infecties en langdurige aandoeningen droge hoest veroorzaken, kunnen andere symptomen die door infecties of aandoeningen worden veroorzaakt optreden en droge hoest verergeren, zoals koorts, pijn, verstopte neus en ademhalingsmoeilijkheden.

Als u denkt dat u een bacteriële infectie of kanker heeft, moet u een afspraak maken met uw arts.

Voor virale infecties of andere irriterende stoffen kan deze lijst u informatie geven over hoe u een hoest kunt genezen zonder het huis te verlaten.

 

Hoe kan ik een droge hoest voorkomen ?

Om droge hoest veroorzaakt door infectieziekten te voorkomen, moet u uw handen met zeep wassen voordat u uw gezicht aanraakt of eet, vooral voordat u handen schudt, dingen aanraakt die door anderen worden vastgehouden en zeep gebruikt in gesloten ruimtes zoals kantoren. Scholen, bussen of andere openbare plaatsen.

Voor mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem kan het bedekken van uw mond met een zakdoek voorkomen dat ziekteverwekkers in de lucht u infecteren.

Zakdoeken bieden ook bescherming tegen de andere hierboven genoemde stimulerende middelen in de lucht voor mensen met astma of longkanker.

Het vermijden van stoffige, beschimmelde, rokerige of besmette gebieden kan blootstelling voorkomen, maar als het onvermijdelijk is, kan een medisch masker of zakdoek helpen voorkomen dat de meeste deeltjes binnendringen.

Een gezonde voeding die rijk is aan vitamine D en C kan het immuunsysteem versterken en voorkomen dat infecties door het lichaam worden opgenomen.

De arts raadt u aan om veel water te drinken, waardoor de longen worden gehydrateerd en de trilharen deeltjes of slijm effectiever uit de longen kunnen verwijderen.

Door ervoor te zorgen dat u uw lichaam van de juiste voeding voorziet, blijft uw lichaam meestal sterk genoeg om ziekten te weerstaan.

Soms wordt infectie of luchtirritatie onvermijdelijk, zelfs met de juiste voeding en voorzorgsmaatregelen, bijvoorbeeld als u met iemand werkt die ziek is, als u een kind op school heeft of als u leeft en rookt. In het huis van huidschilfers of huidschilfers van huisdieren.

In deze gevallen, wanneer een droge hoest niet kan worden vermeden, moet naar remedies worden gezocht om de pijn te verlichten!

De remedies die in dit artikel worden vermeld, zullen u leren hoe u van een hoest af kunt komen.

 

Vaak meten vierkante methode

De meeste droge hoest wordt veroorzaakt door virale infecties en er zijn momenteel geen medicijnen voor.

Gewoonlijk raden artsen aan om decongestiva, slijmoplossers, hoestonderdrukkers of zuigtabletten te nemen.

De rol van decongestiva is om de zwelling van het aangetaste sinusgebied te verminderen en druipen achter de neus te voorkomen, wat de boosdoener kan zijn na een droge hoest.

Het duurt even voordat dit medicijn begint en heeft geen directe invloed op de hoest, dus het is misschien niet de meest directe of effectieve verlichtingsmethode.

Slijmoplossers trekken water uit de rest van het lichaam naar de longen, waardoor het slijm dat hoesten op de voering veroorzaakt, wordt bevochtigd en losgemaakt.

Deze methode kan hoesten niet voorkomen. Het maakt het alleen maar effectiever.

Bovendien kan het drinken van meer water vergelijkbare resultaten opleveren.

Natuurlijk wilt u misschien een manier om hoesten ‘s nachts te voorkomen, zodat u de hele nacht kunt slapen.

Als dit het geval is, is deze methode niets voor jou.

Hoestmedicijn probeert de natuurlijke hoestreflex van het lichaam te voorkomen, hoewel veel onderzoeken hebben aangetoond dat dit effect op zijn best te verwaarlozen is en in het slechtste geval volledig ondoeltreffend.

Keeltabletten bedekken de keel met speeksel, suiker en kalmerende menthol of pepermunt, maar ze helpen niet de longen die de hoest veroorzaken.

Huismiddeltjes voor droge hoest kunnen effectiever zijn dan deze.

Als een droge hoest een symptoom kan zijn van een bacteriële infectie, of als u vermoedt dat kanker of de aandoening ernstiger is dan een virus, moet u een arts raadplegen omdat deze antibiotica kan voorschrijven.

Tegelijkertijd kunnen sommige van deze huismiddeltjes worden gebruikt om hoestsymptomen te verlichten.

Droge hoest veroorzaakt door astma of allergieën kan worden behandeld met antihistaminica, dat wil zeggen geneesmiddelen die de aanmaak van histamine door het lichaam verhinderen, wat kan leiden tot ontsteking en irritatie wanneer iemand in contact komt met vreemde voorwerpen.

Antihistaminica zijn niet altijd effectief en werken beter als ze vóór blootstelling worden ingenomen.

Voor mensen die zijn blootgesteld en een droge hoest hebben, kunnen huismiddeltjes onmiddellijke verlichting bieden.

Als u droog hoest nadat u aan irritatie bent blootgesteld, is er geen conventionele manier om de hoest te verlichten, behalve wachten op de hoest.

De volgende lijst met huismiddeltjes geeft u inzicht in hoe u droge hoest kunt genezen en hoe u deze kunt behouden!

 

Honing

Honing is in bijna elk gezin te vinden en bij de behandeling van droge hoest kan het de grootste voordelen en verlichting bieden.

Honing heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het doden van bacteriën of virussen die hoesten kunnen veroorzaken.

Honing heeft een sterke viscositeit, die de keel kan omhullen, wat niet alleen de pijn veroorzaakt door droge hoest kan verlichten, maar ook kan voorkomen dat het meer hoest veroorzaakt ( 1 ).

Het verlicht hoest beter dan vrij verkrijgbare zuigtabletten en het smaakt beter.

Honing kan worden toegevoegd aan vele andere remedies die volgen om meer voordelen te bieden.

Houd er rekening mee dat honing ziekteverwekkers bevat die botulisme veroorzaken, dus geef honing nooit aan kinderen jonger dan twee jaar of mensen met een ernstig aangetast immuunsysteem ( 2 ).

De meeste kinderen en volwassenen ouder dan twee jaar kunnen honing echter veilig consumeren.

Om honing te gebruiken, neem een ​​theelepel alleen of combineer met enkele van de volgende therapieën.

 

Soep soep

Soepen op basis van soep zijn een van de beste manieren om hoest te behandelen, vooral die veroorzaakt door virale infecties.

Veel artsen raden aan om soep te gebruiken in plaats van vrij verkrijgbare medicijnen.

Naast het hete water dat kan helpen de keel te verzachten en slijm af te breken, worden ook veel groenten, wortels en kruiden die in de soep worden gebruikt, gecombineerd om een ​​voedingstherapie te maken.

De eigenschappen van kippenbouillon voorkomen de snelle migratie van witte bloedcellen, waardoor ze zich kunnen concentreren in het getroffen gebied.

Pho gebruikt verschillende nuttige groenten en kruiden op deze lijst, zoals uien, gember, kaneel, zwarte peper, wortels en basilicum, waardoor het een belangrijke anti-hoestvoeding is.

 

appelcider azijn

Appelazijn is de eerste keuze geworden voor verschillende huismiddeltjes.

Dit is niet verrassend, omdat zure vloeistoffen de vele voordelen van een ongefilterde probiotische “moeder” kunnen bieden.

Het zuurgehalte helpt bacteriën te doden en nuttige probiotica kunnen schadelijke bacteriën bestrijden.

Vanwege zijn populariteit heb je misschien al wat appelciderazijn in huis .

Meng een eetlepel met dezelfde hoeveelheid honing om 8 gram te maken. Een kopje warm water kan lichaam en geest kalmeren.

De smaak van azijn zelf is slecht, maar het is de moeite waard om de stress te verminderen ( 3 ).

Neem appelciderazijn niet vaker dan drie keer per dag, omdat een hoge zuurgraad maagklachten kan veroorzaken.

 

Citroen, citroen en limoen

Citrusvruchten, citroenen en limoenen hebben veel ascorbinezuur of vitamine C .

Je weet dat deze vitamine immuniteitsverhogende eigenschappen heeft, dus het eten van fruit met zo’n grote hoeveelheid vitamine C kan je helpen sneller te herstellen.

Als zuur kan vitamine C ook helpen bij het afbreken van slijm en het doden van bacteriën, die beide de oorzaak zijn van droge hoest.

Om citroen te gebruiken, zet je hete thee en meng je versgeperst citroen- of limoensap door de thee ( 4 ).

Zoals eerder vermeld, kan honing worden toegevoegd voor smaak en andere voordelen.

Naast de voordelen van citroen, kan hete thee ook de keel verzachten en de symptomen tijdelijk verlichten.

 

Eucalyptus boom

Sommige moderne medicijnen gebruiken eucalyptus voor hoesten en longcongestie, omdat deze methode al honderden jaren wordt gebruikt.

De bladeren bieden een verdunde actuele oplossing die op de borst kan worden aangebracht, omdat de sterke muntgeur de luchtwegen opent en de ontstoken bronchiën afkoelt.

Het verkoelt en kalmeert niet alleen het getroffen gebied, maar ontspant ook het slijm, dus hoesten zal effectiever zijn.

Een paar druppels eucalyptusolie kunnen aan het stoombad worden toegevoegd om een ​​soortgelijk effect te bereiken, maar u mag nooit onverdunde olie gebruiken omdat deze zeer effectief is.

Na verdunning met dragerolie kan eucalyptusbladolie als bladeren op de huid worden aangebracht ( 5 ).

 

Gember

Gember kan twee symptomen van droge hoest verlichten.

Als bronchodilatator zet gember de bronchiën in de longen uit, waardoor de luchtstroom toeneemt ( 6 ).

Dit helpt om de hoest effectiever te maken.

Gember biedt ook pijnverlichting als een ontstekingsremmend medicijn.

Vanwege de vele oorzaken van droge hoest die een ontsteking van de luchtwegen of keel veroorzaken, kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van gember het ongemak dat door deze ontsteking wordt veroorzaakt, verlichten.

Gember kan op veel manieren worden gegeten.

 • Maak thee met vers geraspte gember gedrenkt in kokend water. Voeg na het aanhalen drie keer per dag honing en dranken toe om het beste reliëfeffect te bereiken. Deze soep geeft mensen een pittig en warm gevoel.
 • Kauwen op verse plakjes gember kan ook helpen bij het verlichten van pijn, hoewel de pittigheid onaangenaam kan zijn. Het glazuur maakt de gember lekkerder.
 • Wrijf de plakjes gember op de borst om olie en stoom te verwijderen.
 • Hoewel het effect niet goed is, kan in droge toestand ook gedroogd gemberblok of gemberpoeder worden gebruikt. Sommige voorverpakte theeën bevatten ook wortels, die ook kunnen worden gebruikt.

 

Zout water

Het gorgelen met zout water bleek een handig hulpmiddel om hoest te bestrijden, omdat het water verbruikt.

Deze antibacteriële eigenschap maakt het water dodelijk voor ziekteverwekkers die in je keel kunnen achterblijven en kan het waterige slijm helpen uitdrogen dat jeukende slijmvliezen veroorzaakt ( 7 ).

Meng minder dan een theelepel zout met 8 ons warm water en spoel je mond elke keer 15-20 seconden totdat het mengsel verdwijnt.

Kinderen onder de zes jaar mogen niet proberen te gorgelen, omdat dit verstikkingsgevaar oplevert en vaak niet effectief is omdat ze niet goed kunnen gorgelen.

 

stoom-

Nadat een verkoudheid of griep is opgedroogd, zal de stoom het vochtgehalte van de sinussen verhogen en het plakkerige slijm helpen verlichten en de pijn verlichten die wordt veroorzaakt door droge hoest.

Meng een paar druppels etherische oliën die verder op deze lijst staan ​​om meer onmiddellijke verlichting te bieden.

Als je geen etherische oliën bij de hand hebt, kunnen de meeste theeën, pepermuntjes of wortels ook in stoom worden gebruikt.

Om te stomen, kook het water en laat het staan ​​tot het water niet te heet is.

Leg de handdoek op je hoofd, leg je gezicht op de kom en adem tien minuten lang de stoom in.

 

munt

Pepermunt is een ander pepermunt kalmerend kruid dat hoest verlicht en symptomen van uitdroging verlicht.

Hoewel er onvoldoende bewijs is gevonden om de effectiviteit ervan te bewijzen, zullen de meeste mensen nog steeds de symptomen van keelpijn en jeuk verlichten door het verkoelende effect van pepermunt ( 8 ).

Mint kan verschillende methoden gebruiken.

Als hard snoepje of kauwgom kan het de keel omhullen, de jeuk die hoest veroorzaakt verminderen en het verkoelende effect van pepermunt geven.

Bij gebruik als thee zal het het lichaam hydrateren, terwijl hete thee het slijm in de keel afbreekt, wat verdere irritatie kan veroorzaken.

 

bevochtiger

Om vele redenen hebben luchtbevochtigers bewezen een van de beste hoestonderdrukkers te zijn.

Droge, droge lucht irriteert de keel en longen, dus de luchtbevochtiger voegt het nodige vocht toe aan de lucht.

De verhoogde luchtvochtigheid ontspant het slijm, maakt ademen ‘s nachts gemakkelijker en minder pijnlijk, waardoor hoesten kan worden voorkomen ( 9 ).

Influenzavirussen bevinden zich ook graag op droge en koude plaatsen, dus luchtbevochtigers kunnen helpen beschermen tegen virale infecties.

Er zijn veel soorten luchtbevochtigers om uit te kiezen, maar de keuze van de luchtbevochtiger en het onderhoud ervan zijn niet belangrijk.

Na elk gebruik moet de luchtbevochtiger worden gereinigd om te voorkomen dat ziekteverwekkers zich binnenin ophopen en zich door de apparatuur verspreiden.

 

Tea tree olie

Tea tree olie staat bekend om zijn krachtige antibacteriële en ontstekingsremmende effecten.

Dit kan de olie op zichzelf gevaarlijk maken, maar als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het grote verlichting bieden ( 10 ).

Voeg een paar druppels toe aan een stoombad, tea tree olie zorgt ervoor dat olie samen met de stoom wordt afgevoerd en veilig in de luchtwegen terechtkomt, waardoor de voordelen van de olie worden geboden.

Het sterke, mentholachtige aroma opent de luchtwegen en kalmeert de longen.

Je kunt ook een paar druppels in veilige oliën zoals amandelen en olijfolie laten vallen en deze vervolgens op je borst aanbrengen om de voordelen ervan te ervaren.

 

kristalsuiker

Net als honing en zuigtabletten helpt de suiker in rotssuiker de keel te bedekken en speekselvloed te veroorzaken, slijm af te breken, pijn te verzachten en jeuk of jeuk te voorkomen die extra hoesten kan veroorzaken.

Op deze manier is het als een hoestmiddel.

Hoewel het niet zo heilzaam of voedzaam is als andere opties zoals honing, kan het worden gebruikt als er geen andere huismiddeltjes beschikbaar zijn.

Je kunt je eigen rock candy maken door de suiker en de glucosestroop te smelten, kruiden toe te voegen en het in een vorm of bakplaat te gieten die met bakpapier is bekleed.

Om voedzamere zuigtabletten te maken, kunnen honing, citroen en vitamine C aan het mengsel worden toegevoegd voor een continue behandeling.

 

knoflook

Hoewel alleen innemen niet de meest smakelijke behandeling is, laat de geschiedenis zien dat knoflook significante antibacteriële eigenschappen heeft en een aanjager is van het algehele immuunsysteem ( 12 ).

Om knoflook te gebruiken, plet je 2-3 teentjes en kook je ze in water, voeg dan honing naar smaak toe.

Een andere optie is om knoflookteentjes toe te voegen aan een pot met honing en de pot een dag of wat in de zon te laten staan ​​totdat de honing knoflook smaakt.

Een theelepel om de paar uur kan de pijn verlichten en het stekende gevoel voorkomen dat een droge hoest veroorzaakt.

Je kunt ook knoflook toevoegen aan heerlijke gerechten, vooral soepen, om betere genezende effecten te bereiken.

 

ui

Chinese artsen gebruiken al honderden jaren uien om hoest en aspiraties te behandelen.

In de moderne tijd zouden uien antivirale eigenschappen hebben.

Enkele klassieke hoestremedies zijn onder meer:

 • Kook honing en uien samen voor het eten en filter ze om thee te zetten. Knoflook, radijs, zout en waterkers kunnen worden toegevoegd voor extra voordelen.
 • Gebruik een blender om de kleine uien te mengen met honing, citroensap en radijs ( 13 ).
 • Uien kunnen ook worden gebruikt als soep, als basis voor Franse uien en als gezonde toevoeging voor kip- of rundvleesstoofpotten. Snij de hele ui doormidden en doe deze in een pan met soep om de meeste voedingsstoffen uit wortelgroenten te halen.

 

Warme melk en honing

Zoals eerder vermeld, heeft honing zelf veel eigenschappen die droge hoest tijdelijk kunnen voorkomen en behandelen.

Het drinken van warme melk met honing kan warmte geven, wat de keel kan verzachten en het verzachtende effect van melk kan hebben.

Hoewel een magnetron kan worden gebruikt, kan het sommige van de heilzame eiwitten in melk vernietigen, dus het wordt aanbevolen om het op een klein vuur te verwarmen en na het eten honing toe te voegen.

Het ontspannende effect van deze therapie helpt de hoestreflex te voorkomen die soms een droge hoest veroorzaakt, waardoor u of uw kind de hele nacht in slaap valt.

 

Chili

De warmte die door de capsaïcine in de paprika wordt gegenereerd, zal de sinussen openen en het slijm ontspannen, dat in de keel kan stromen en een droge hoest kan veroorzaken.

Calorieën verhogen ook de bloedstroom in het lichaam, waardoor het sneller herstelt.

Naast calorieën bevat chili ook een verscheidenheid aan vitamines die gunstig zijn voor het menselijk lichaam, zoals vitamine A en C.

Omdat het hele peperpoeder te heet kan zijn, moet het chilipoeder worden gemengd met appelciderazijn en honing om de immuniteit te versterken.

Voeg voor een smakelijkere oplossing chilipoeder toe aan kip of andere soepen op basis van soep om een ​​pittig en heerlijk effect te bereiken.

 

Heet bad

Net als stoom, zal een warme douche de luchtwegen openen en de droge longen en keel van vocht en warmte voorzien.

Calorieën hebben als bijkomend voordeel dat ze de bloedstroom verhogen, waardoor het lichaam sneller kan herstellen.

Het ontspannende effect van warme douches kan ook stress verminderen, waardoor genezing wordt geremd ( 14 ).

Om de douche effectiever te maken, kunt u etherische oliën of Epsom-zouten met eucalyptusgeur toevoegen om dampen vrij te maken die de luchtwegen helpen zuiveren.

Zelfs douchegels met een muntgeur zorgen voor wat rustgevende damp tijdens warme douches.

 

iep

Yuyu kan worden gebruikt als een natuurlijk glijmiddel en pijnstiller; veel commerciële zuigtabletten gebruiken het als ingrediënt ( 15 ).

Het helpt ook bij het produceren van slijm en helpt bij het verlichten van droge hoest veroorzaakt door stof of allergenen.

Als je geen zuigtabletten met gladde iep kunt vinden, maar je kunt wel schorspoeder kopen bij je plaatselijke kruidenierswinkel, dan kun je thee zetten door kokend water te mengen en gladde ieppoeder met honing in het water te mengen.

Houd er rekening mee dat gladde iep niet veilig is voor iedereen die zwanger is of borstvoeding geeft.

 

Zwarte peper

Zwarte peper verhoogt de bloedtoevoer naar de keel en kan het lichaam helpen sneller te herstellen.

Net als andere kruiden helpt het om de luchtwegen te openen en slijm af te voeren, waardoor congestie of droge hoest ontstaat na het druppelen van de neus.

Een manier om zwarte peper te nemen, is door het tien minuten in water te koken.

Meng met honing en drink.

Anders kan het toevoegen van zwarte peper aan het soeprecept alle voordelen van peper bieden, evenals de voordelen van de rest van de soep.

Zwarte peper kan ook goed gebruikt worden in gekruide thee zoals thee, waardoor het kruid lekkerder kan worden.

 

Radijs Bu

Vitamine C als wortelvulling, Hu- radijs helpt hoesten en piepende ademhaling te voorkomen als vitamine als antioxidant ( 16 , 17 ).

Na het maken van sap kunnen wortelen een koel, rustgevend en zoet drankje zijn om de ontsteking veroorzaakt door droge hoest tegen te gaan.

Het eten van rauwe of gekookte wortels biedt dezelfde voedingsvoordelen, hoewel het toevoegen van wortels aan de soep zal helpen om meer voedingsstoffen uit de bouillon te halen, waardoor het virus dat de hoest veroorzaakt warmte, verrukking en voeding krijgt. behandelingsmethode.

 

druif

Druiven zijn een ander koel, rustgevend voedsel voor droge hoest.

De antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van druiven maken het een uitstekende oplossing ( 18 ).

Voor deze remedie tegen droge hoest kun je hele of rauwe druiven eten, of je kunt een pot druivensap kopen om van deze vrucht te profiteren.

 

rozijn

Omdat rozijnen rozijnen zijn, kunnen ze dezelfde voordelen hebben als druiven, maar in een effectievere vorm ( 19 ).

Je kunt een verzachtende siroop maken door rozijnen te mengen met water en suiker en vervolgens te koken tot een dikke siroop.

Naast de antioxidanten in rozijnen, bedekt de siroop ook de keel en verlicht het pijn of jeuk.

 

Noten

Noten, vooral amandelen, zijn niet alleen voedzame en heerlijke snacks, maar hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen die de ontstoken bronchiën en keelwand van patiënten met hoest kunnen kalmeren ( 20 ).

Je kunt rauwe noten eten of 8-10 uur laten weken, dan mengen met honing en een beetje zout in notenboter.

Eet maximaal 3 keer per dag voedsel dat overeenkomt met 2-4 noten.

 

gelatine

Gelatine heeft een dikke, slijmachtige textuur en kan worden gebruikt om keelpijn te verlichten.

Los het gelatinepakket op in heet water en drink het na afkoeling op.

Deze droge hoestbehandeling is effectief omdat deze de binnenste laag van de keel kan bedekken om droge hoest te voorkomen en pijn te verlichten.

Het eiwit in gelatine kan het lichaam ook helpen zichzelf te genezen en te herstellen.

 

Hoestgras medicijnoplossing was

 

thee

Kruidenthee biedt een warme, rustgevende drank bij droge hoest.

Omdat groene thee niet veroudert, bevat het meer antioxidanten en helpt het ook bij het verlichten van hoest.

Het mengen van thee met honing en citroen kan een comfortabele en weldadige drank zijn als de hoest vervelend is.

Elke hete vloeistof helpt, maar thee kan extra voordelen en smaak bieden ( 21 ).

 

kurkuma

Kurkuma is een krachtig kruid dat longgerelateerde ziektes, zoals hoest of astma, kan verlichten.

De olie kan sputum effectief verwijderen, waardoor hoest wordt verminderd ( 22 ).

Je kunt wat gekookte kurkuma gebruiken om een ​​eenvoudige kurkuma-tonic te maken, maar een lekkerder middel is om een ​​pot met gouden gerechten te koken.

Om Jin Chai te maken, kook je kurkuma, kaneel, kardemom, kruidnagel, zwarte peper, een snufje zout en honing.

Voeg na het zetten een beetje melk latte toe.

 

kaneel

Kaneel heeft krachtige antibacteriële en antioxiderende effecten en is nuttig bij het bestrijden van chronische hoest ( 23 ).

De warmte die door kaneel wordt geproduceerd, kan ook de bloedstroom verhogen en genezing bevorderen.

Neem kaneel als thee , toegevoegd aan thee of appelciderazijn supplementen, of gemengd met honing, neem indien nodig een kleine theelepel om hoest te verlichten.

 

Heemstwortel

De wortels van marshmallow werken door op te zwellen in water en een slijmlaag te vormen, wat een nutteloze, droge hoest helpt verlichten ( 24 ).

Deze heilzame wortel kan alleen als thee worden gebruikt of gemengd met andere heilzame kruiden en specerijen voor genezing.

 

steranijs

Bij het drinken van thee kan dit kruid slijm ontspannen en keelpijn verlichten, vooral wanneer het wordt geconsumeerd met andere heilzame kruiden zoals heemstwortel en tijm ( 25 ).

Week de venkel 5-8 minuten in kokend water en drink dan thee.

Veel andere kruiden en specerijen kunnen worden toegevoegd om de thee op smaak te brengen of om andere hoestwerende eigenschappen te geven.

 

Tijm

Hoewel onderzoek naar tijm niet voldoende is om de effectiviteit ervan te bewijzen, twijfelen veel mensen eraan.

Meng voor gebruik gedroogde tijm of gekneusde verse tijm en kook gedurende acht minuten in thee.

Zelfs als tijm zelf niet gunstig is, zal warme thee hoesten verlichten.

In combinatie met andere kruiden zoals tijm of heemstwortel, is tijm effectief gebleken ( 26 ).

 

Oregano

Oregano is een heerlijke Italiaanse specerij die verrassend nuttige thee zet, waarvan wordt gezegd dat het slijm vermindert en keelpijn verlicht.

Week oreganoblaadjes ongeveer 8-10 minuten in kokend water en drink de hele dag thee om alle voordelen te ervaren.

Een andere manier om oregano te eten, is door het aan de soep toe te voegen om smaak toe te voegen, zodat de voedingsstoffen volledig kunnen worden geëxtraheerd en gegeten.

 

Lijnzaad sub

Oude genezers schreven regelmatig lijnzaad voor om hoest te behandelen , en veel traditionele markten bevelen dit voedsel nog steeds aan om longgerelateerde ziekten te behandelen.

Dit is een bekend ontstekingsremmend medicijn, wat een van de redenen kan zijn waarom het werkt ( 27 ).

Lijnzaad kan in water worden gekookt en als thee worden gegeten, of het kan worden gegeten met een granola-mengsel of worden gemengd met smoothies.

Als voedsel hebben ze verschillende kookeigenschappen en toepassingen, dus u kunt gemakkelijk een manier vinden om ze in uw dieet op te nemen tijdens een droge hoest.

 

Bing Dao mos T

De hoestwerende en irriterende eigenschappen van dit korstmos maken het al honderden jaren het favoriete kruid voor droge hoest, omdat het een slijmlaag vormt die de slijmvliezen van de keel verzacht en extra hoesten voorkomt.

Het kan samen met andere heilzame kruiden als thee worden gebruikt ( 28 ).

 

Rib gras weegbree blad

Dit kruid bedekt de wand van de keel door op te zwellen in water en een slijmlaag op het slijmvlies te vormen, de pijn te verlichten en als hoestwerende werking te werken ( 29 ).

Neem het als thee met andere kruiden om droge hoest te verlichten.

 

Luo Le

Basilicum heeft sterke antioxiderende eigenschappen , die niet alleen droge hoest kunnen verlichten, maar ook helpen bij het genezen en genezen van ziekten die sneller droge hoest veroorzaken ( 30 ).

Gedroogde basilicum kan worden gedrenkt om thee te maken, of verse basilicum kan tot een pasta worden gemaakt en geplet, vervolgens worden gemengd met gember en honing en tot 3 keer per dag worden ingenomen.

 

Indiase zoethout

De ontstekingsremmende eigenschappen van zoethout kunnen de ontstoken luchtwegen helpen verlichten tijdens droge hoest ( 30 ).

De wortels hebben ook anti-allergische eigenschappen, dus als een allergie een droge hoest veroorzaakt, is dit misschien de beste oplossing.

Dit kruid kan genezend werken, je kunt de voordelen ervan drinken, of je kunt het aan andere theesoorten toevoegen om een ​​heerlijkere melange te maken.

Kook met water en honing om een ​​heerlijke hoestsiroop te maken.

 

Wat wel en niet te doen wat het moet doen

 

Te doen

 • Bedek uw mond als u hoest om de verspreiding van infectieziekten te voorkomen.
 • Drink veel water, je lichaam moet overtollig slijm wegspoelen en zichzelf genezen.
 • Was uw handen na het aanraken van iets, het schudden van handen of hoesten op een openbare plaats.
 • Zorg voor voldoende rust om de gezondheid te herstellen.
 • Eet regelmatig voedzame maaltijden, vooral met hoestsoep, om het lichaam te helpen zichzelf weer op te bouwen en tegelijkertijd gezond te worden.

Niet doen

 • Vermijd plat liggen, omdat hierdoor slijm in de longen kan ophopen.
 • Vermijd roken, kampvuurrook, verontreinigende stoffen, stoffige ruimtes of allergenen.
 • Vermijd zware inspanningen.
 • Blijf uit de buurt van mensen die verkouden of griep kunnen krijgen.
 • Vermijd voedingsmiddelen die de slijmproductie kunnen verhogen, zoals gefrituurd voedsel en zuivelproducten.

 

ten slotte

Droge hoest blijft een van de meest onaangename symptomen van veel ziekten en aandoeningen.

Of het nu pijn of misselijkheid veroorzaakt, slaap verhindert of zich blijft ontwikkelen en dat uw dagelijks leven beïnvloedt, niemand wil deze ziekte langdurig doorstaan.

Hoewel de meeste virussen pas na verloop van tijd kunnen worden genezen en voor de meeste bacteriële infecties een arts moet worden behandeld, biedt deze lijst met huismiddeltjes u hopelijk een hele reeks ideeën om de symptomen te bestrijden.

Zelfs als de oorzaak niet gemakkelijk kan worden verholpen, kunnen deze remedies patiënten comfort, pijnverlichting en een goede nachtrust bieden.

Iedereen reageert anders op verschillende behandelingen, dus probeer verschillende methoden en gebruik verschillende combinaties om te zien welke methode voor u nuttig is.

Sommige ingrediënten zijn misschien moeilijker te vinden dan andere, maar de meeste zijn al handig in de keukenopslag geplaatst of kunnen daar met ingrediënten worden gekookt.

Of je nu kruidengeneesmiddelen zoals heemstwortel, op kurkuma gebaseerde “golden chai”, theeboomolie-stoomwrijfmethode of meer directe remedies zoals stomen of warme douche probeert, elke methode zal je helpen om weer te voelen Eigen reis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *