33 evidence-based strategieën om het metabolisme op natuurlijke wijze te verhogen

Wanneer mensen het woord “metabolisme” horen, denken veel mensen alleen aan “snel” of “langzaam”.

Hoewel sommige mensen een snellere stofwisseling hebben dan anderen, is het niet het enige belangrijke onderdeel van dit werkproces.

De snelheid van het metabolisme heeft een grote invloed op uw vermogen om af te vallen of aan te komen, de energie die u op een dag heeft en zelfs op uw risico op diabetes.

 

Wat is metabolisme?

 

Voordat we ingaan op het gebied van metabolisme, moet worden opgemerkt dat de eerste stap bij het leren veranderen van het metabolisme is om echt de exacte betekenis ervan te begrijpen.

Dr. Dianna Schwarzbein, auteur van het Schwarzbein-principe, zei: “Metabolisme is het gecombineerde effect van alle verschillende biochemische processen die continu in het lichaam plaatsvinden op cellulair niveau. Deze processen zorgen ervoor dat de verschillende componenten van je lichaam kunnen functioneren en Denk na, verteren voedsel, beweeg en verricht alle functies van levende, ademende organismen. ”

Zijn mensen die willen afvallen de enigen die moeten nadenken, voedsel moeten verteren en zich als mensen moeten gedragen?

Het antwoord is nee – iedereen, niet alleen mensen die om gewicht geven, kunnen profiteren van een gezond en snel metabolisme.

Een gezonde stofwisseling zorgt niet alleen voor de normale werking van het lichaam, maar vermindert ook het risico op verschillende ziekten (zoals diabetes), een ziekte wanneer uw stofwisselingsfunctie abnormaal is.

Gezondheidsvoorlichter Denise Baron (Denise Baron) legde uit dat de afname van het metabolisme verband houdt met de afname van de immuniteit, omdat je lichaam zijn functies of snelheid niet volledig kan uitoefenen.

Daarom zal de afname van het metabolisme uw gevoeligheid voor verkoudheid en griepvirussen daadwerkelijk beïnvloeden.

 

 

 

Interessant is dat het metabolisme wordt gecontroleerd door kleine vlindervormige klieren die de schildklier worden genoemd.

De schildklier bevindt zich in de bovenste nek, nabij de adamsappel, en wordt “master control” genoemd omdat de hersenen informatie naar de klier kunnen sturen over lichaamsprocessen, zoals spijsvertering, energieproductie en hormoonregulatie.

Omdat metabolisme een vitale rol speelt in de dagelijkse functies, zijn veel mensen nieuwsgierig naar hoe ze het mechanisme kunnen veranderen, in de hoop het snel te herstellen om af te vallen of wat energie te krijgen.

Helaas is het veranderen van de stofwisseling afhankelijk van veel factoren, simpelweg omdat er veel factoren zijn die uw stofwisseling bepalen.

De genetische factoren die iemands metabolisme bepalen, zijn leeftijd, lichaamstype en geslacht.

Leeftijd speelt een belangrijke rol bij het bepalen van uw metabolisme – aangezien de meeste mensen ouder worden, verliezen ze spieren en krijgen ze vet, wat de verbranding van calorieën vertraagt. [2]

Bovendien zijn de lichaamsgrootte en -samenstelling van een persoon belangrijke bepalende factoren voor zijn of haar metabolisme, omdat zelfs mensen die stil zitten, grotere of sterkere spieren meer calorieën verbranden dan degenen die korter en minder gespierd zijn. veel. (2)

Ten slotte hebben mannen, in vergelijking met vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht, meer kans op meer spieren en minder vet, zodat mannen meer calorieën kunnen verbranden.

In de meeste gevallen hebben individuen geen zeggenschap over hoe snel hun metabolisme is, omdat de belangrijkste factor die iemands metabolisme bepaalt, genetische factoren zijn, zoals de bovengenoemde factoren.

 

 

 

Gelukkig heb je veel leefstijlfactoren onder controle, zoals voeding en lichaamsbeweging, en kun je je stofwisseling veranderen.

Opgemerkt moet worden dat het simpelweg eten van een gezond dieet geen grote invloed heeft op uw stofwisseling.

Door bepaald voedsel te eten, zal een persoon een verandering veroorzaken in de snelheid van hoeveel energie zijn of haar lichaam produceert.

Bepaalde voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze het metabolisme veranderen, zullen later in dit artikel worden besproken.

Bovendien zorgt lichaamsbeweging voor een groot deel van de calorieën die het lichaam dagelijks verbrandt.

Dit is echter meestal de meest variabele factor omdat veel mensen de ene dag naar de sportschool gaan en de volgende dag de hele dag op de werkplek zitten. (2)

Aangezien er veel componenten zijn die uw stofwisseling bepalen, is het belangrijk om te begrijpen dat uw stofwisseling niet kan worden bepaald door de enige oorzaak van gewichtstoename of -verlies.

Dat gezegd hebbende, mensen met een relatief snel metabolisme hebben niet de luxe om slank te blijven ondanks het eten van junkfood en niet sporten. Mensen met een langzame stofwisseling zijn ook voorbestemd om een ​​zwaarlijvig leven te leiden.

Het punt hier is dat de snelheid van het metabolisme grotendeels wordt bepaald door genetische factoren en dingen die we niet kunnen veranderen – als we mannelijk of vrouwelijk zijn, oud of jong, gespierd of klein “lichaam”.

Het hangt echter ook af van hoeveel we sporten, wat voor beweging we doen, hoeveel we eten en wat we eten.

Er zijn zoveel dingen die het metabolisme bepalen dat het veranderen van een ervan niet kan veranderen.

Integendeel, als je je stofwisseling wilt verhogen, moet je veel dingen veranderen, gelukkig is dit het doel van dit artikel.

U kunt zich afvragen of het afhangt van genetica en factoren die het individu niet kan veranderen, “hoe kunt u uw eigen metabolisme verhogen?”.

Gelukkig zijn er veel natuurlijke activiteiten en methoden waarvan is bewezen dat ze het verbrandingsproces van calorieën verhogen.

 

 

 

Metabolisme en fysieke activiteit

 

Ten eerste is het essentieel om de achtergrond achter het belang van sport / fysieke activiteiten vast te stellen.

Hoe snel of langzaam iemand zijn of haar vet metaboliseert, is een sleutelfactor bij het voorspellen van het ontstaan ​​van obesitas en diabetes.

Een stofwisselingsstoornis betekent dat je je lichaam niet met de juiste snelheid kunt oxideren. Interessant genoeg is aangetoond dat deze schade gewichtstoename voorspelt.

Studies hebben aangetoond dat “lichaamsbeweging de vetoxidatie drastisch kan verhogen, terwijl duurtraining de vetoxidatiecapaciteit kan vergroten.” (3)

Meer specifiek verhoogt duurtraining het vetmetabolisme door de mitochondriale dichtheid en de zuurstoftoevoer naar de spieren te verhogen.

Daarom is aangetoond dat twee activiteiten (één oefening van tijd tot tijd of één training per dag) het vermogen van het lichaam om vet te metaboliseren, verbeteren, wat essentieel is voor het handhaven van een gezond metabolisme.

 

 

 

Een verwant onderzoek laat zien hoe krachtige lichaamsbeweging gedurende 45 minuten uw stofwisseling kan verhogen, niet alleen tijdens het sporten, maar ook na het sporten.

Knab et al. 10 mannelijke proefpersonen voltooiden 2 afzonderlijke 24-uurs binnenbezoeken, waarvan er één 45 minuten lichaamsbeweging omvatte en de andere een “rustdag” was.

Na afloop van het onderzoek bleek dat korte en intensieve activiteiten op de “trainingsdag” resulteerden in een netto energieverbruik van 519 ± 60,9 kcal (p <0,001).

Binnen 14 uur na het sporten nam het energieverbruik echter toe met 190 ± 71,4 kcal (p <0,001). (4)

De interessante resultaten van de onderzoekers laten zien dat voor mannen van middelbare leeftijd 45 minuten krachtig sporten het energieverbruik kan verhogen tot wel 14 uur na lichamelijke inspanning. (4)

Dergelijke resultaten tonen aan dat het verhogen van de trainingsintensiteit gedurende een lange tijd na lichamelijke inspanning uw lichaam in korte tijd voordelen kan blijven opleveren.

 

 

 

Bovendien hebben soortgelijke concepten veel voedingsdeskundigen en sportcoaches ertoe aangezet om de nadruk te leggen op het gebruik van aerobe intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), wat “een compromis is tussen tijdrovende training met matige intensiteit en sprintintervaltraining die totale inspanningen vereist”. (5 )

Deze aërobe oefening met hoge intensiteit kan het metabolisme van vet en koolhydraten in menselijke spieren, vooral skeletspieren, verbeteren. (5)

In een studie in de Journal of Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, werd HIIT gedurende 6 weken, 3 dagen per week waargenomen, en werden veranderingen waargenomen in het systemische metabolisme van “ongetrainde, recreatieve activiteiten” individuen.

Voer tests en spierbiopten uit voor en na het sporten.

Zes weken later ontdekten de onderzoekers dat wanneer deelnemers 60% van hun pre-training piekzuurstofverbruik bereikten, de krachtoutput toenam met 21% en de vetoxidatie verbeterde.

Dit betekent dat deelnemers tijdens een training met een lagere intensiteit meer vet oxideren dan toen ze voor het eerst begonnen met trainen. (5)

Over het geheel genomen laat deze studie zien dat de 18 uur besteed aan intervaltraining met hoge intensiteit een succesvolle manier is om de skeletspieren van ongetrainde personen en hun vermogen om vet en koolhydraten door het hele lichaam te oxideren, te verbeteren.

Neem het mee naar huis: 

1. Begin met trainen – De beste manier om uw stofwisseling te starten, is door gewoon op de bank te gaan zitten en te beginnen met trainen. Of het nu gaat om naar de sportschool gaan, buiten joggen, wandelen in de bergen of een hond uitlaten, elke lichamelijke oefening is beter dan niets.

2. van tijd tot tijd voor een intensieve oefening – studies hebben aangetoond dat inspanning de kracht in korte tijd verhoogt, het metabolisme meer kan bevorderen dan de lange eentonige inspanning. Daarom, in plaats van u te dwingen om elke dag door het bosreservaat te lopen, kunt u overwegen om eens per week naar de sportschool te gaan en proberen om het trainingsvolume van de Stairmaster of elliptische trainer 110% te laten bereiken.

3. Verhoog in de korte tijd de trainingsintensiteit binnen de tijd  – een optie is om intervaltraining te proberen. Probeer 5 minuten op een loopband of buiten te rennen en sprint dan 100 meter. Loop daarna 4 minuten, sprint nog eens 100 meter en ga dan verder. Het echt snel verhogen van de hartslag tijdens de sprint is buitengewoon gunstig voor het trainen van het hart en het verhogen van het calorieverbruik.

 

 

 

Verander eetgewoonten

 

Stop niet met eten

 

Wanneer de meeste mensen denken aan diëten of afvallen, denken ze aan het verminderen van calorieën en het eten van een salade per maaltijd.

Het algemene doel van gewichtsverlies is ervoor te zorgen dat de calorie-inname lager is dan het energieverbruik, maar elke dag calorieën verminderen in plaats van calorieën verhogen is niet de manier om dit te doen.

In een studie werd geprobeerd de vraag te stellen of het verminderen van calorieën een specifiek effect heeft op de stofwisseling.

Uit de studie bleek dat “dieetbeperkingen geen effect hebben op de kwaliteitsspecifieke stofwisseling in rust, of het nu gaat om zuurstofverbruik gemeten door longontsteking of calorieën”. (6)

Met andere woorden, het eten van heel weinig voedsel per dag zal iemand niet helpen om af te vallen, noch zal het zijn of haar metabolisme verhogen.

De verklaring erachter is dat het menselijk lichaam energie uit voedsel nodig heeft om zijn metabolische functie te stimuleren.

Het heeft echter specifieke soorten voedsel nodig om deze energie te leveren om het normaal te laten functioneren, geen zoete cakes of vettig gefrituurd voedsel.

Wanneer een persoon de calorie-inname drastisch verlaagt, zal het lichaam zijn rol niet kunnen vervullen, dus het is schadelijker voor zichzelf.

Smeets en Plantenga hebben een onderzoek uitgevoerd waarbij 14 vrouwen met een normaal gewicht twee behandelingen kregen.

Ze eten twee maaltijden per dag (ontbijt en avondeten) en op verschillende dagen krijgen ze dezelfde hoeveelheid eten, maar dan verdeeld over drie maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten). (7)

Deze vrouwen blijven deze dagen in de ademkamer zodat onderzoekers het energieverbruik en de oxidatie van het substraat kunnen meten.

Interessant genoeg toonden de resultaten van het onderzoek aan dat het verdelen van dezelfde energie over drie maaltijden in plaats van twee maaltijden de vetoxidatie en verzadiging binnen 24 uur na een maaltijd verhoogde. (7)

De onderzoekers concludeerden dat, in ieder geval voor gezonde vrouwen van middelbare leeftijd, “het verkorten van het maaltijdinterval de verzadiging kan behouden – vooral overdag – en de vetoxidatie kan behouden.” (7)

Dit onderzoek bewijst dat het verdelen van hoe en wanneer voedsel wordt geconsumeerd, een factor is in hoe uw lichaam de energieopslag verwerkt.

Daarom zal minder eten contraproductief zijn, en meer tegelijk eten is ook schadelijk voor het metabolische proces van het lichaam.

 

 

 

Verminder transvet

 

Hoewel het terugkerend thema hier een van de oplopende thema’s is (gezonde voeding, maaltijdopname, etc.), zijn er ook gebieden die moeten worden afgebouwd.

Een specifiek voorbeeld is transvet. Transvetten verschillen van de natuurlijke vetzuren in plantaardige oliën en dierlijke vetten.

Het zijn gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën en hebben een vergelijkbare maar heel andere structuur dan gezonde vetten. (8)

Bovendien worden transvetten anders gemetaboliseerd dan natuurlijke vetten.

In één onderzoek consumeerden biggen gehydrogeneerde transvetten, die de metabolische omzetting van linolzuur (een belangrijk aminozuur) in arachidonzuur, de belangrijkste omzetting van arachidonzuur, remden.

Eerdere studies hebben geconcludeerd dat wanneer linolzuur (en arachidonzuur) afneemt, de mortaliteit ook afneemt. (8)

Een van de redenen achter deze observatie heeft te maken met het hart.

Mitochondriën in gladde spiercellen gebruiken vetzuren als energiebron door oxidatieve fosforylering, zodat er elke dag continu bloed kan worden afgenomen.

Het metabolisme van transvetzuren in gehydrogeneerde vetten is veel langzamer dan dat van gehydrogeneerde vetten.

Dit maakt het voor het hart moeilijk om energie te krijgen wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld tijdens een hartaanval). (8)

Dat gezegd hebbende, raden de meeste voedingsdeskundigen af ​​om producten te eten die transvetten bevatten, die het meest voorkomen in bewerkte voedingsmiddelen.

 

 

 

Sla het ontbijt niet over

 

Naast niet eten, zijn er veel voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het verhogen van het metabolisme, die allemaal beginnen met de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt.

Voedingsdeskundigen hebben het belang van elke dag ontbijten benadrukt, omdat het de basis vormt voor energie voor de rest van de dag.

Wat echter relevant is, is dat u bij het ontbijt het juiste voedsel eet, in plaats van alleen suikerhoudende ontbijtgranen en cakes te eten.

Een gepubliceerde studie besprak het concept van het eten van eiwitrijk voedsel en laag-glycemisch voedsel tijdens het ontbijt, en hun relatie met persoonlijke energieniveaus. (9)

Mensen hebben ontdekt dat het eten van eiwitrijk voedsel in de ochtend verband houdt met hoge energie gedurende de dag.

Dergelijke oefeningen regelen de bloedsuikerspiegel van uw lichaam vanaf het begin van de dag.

Layman beveelt aan dat volwassenen ten minste 30 gram eiwit per maaltijd nodig hebben om “de synthese van skeletspiereiwit volledig te stimuleren”. (9)

Bovendien, hoewel het niet nodig is om tijdens het ontbijt te eten, zijn ijzerrijke voedingsmiddelen ook een gunstige keuze voor mensen die hun stofwisseling willen verhogen.

IJzer is een essentieel element voor mensen omdat het bijdraagt ​​aan metabolische processen zoals zuurstof- en elektronentransport en DNA-synthese.

IJzer combineert met hemoglobine om zuurstof in het bloed te brengen, zodat zuurstof in het menselijk lichaam kan worden getransporteerd, waardoor de metabolische functies die het menselijk lichaam moet vervullen, worden verbeterd. (10)

 

 

 

Begin met het eten van biologisch voedsel

 

Zink en calcium zijn andere elementen die belangrijk zijn voor lichaamsfuncties.

Deze elementen en andere mineralen en vitamines hebben extreem rijke eigenschappen in biologisch voedsel, waardoor ze bijzonder gunstig zijn voor uw stofwisseling.

Kesse-Guyot en collega’s bestudeerden de voordelen van biologisch voedsel voor het menselijk lichaam.

Door biologische consumenten te groeperen met niet-biologische consumenten in verschillende mate, kunnen onderzoekers waarnemingen voor elke groep afleiden.

Ten eerste realiseerden ze zich dat “ze ontdekten dat de biologische producten van beide geslachten die door gewone consumenten dagelijks worden geconsumeerd, meer mineralen en vetzuren bevatten, evenals wat vitamines en vezels.

Dat gezegd hebbende, ontdekten Kesse-Guyot en collega’s ook dat mannen en vrouwen die regelmatig biologische producten kopen, aanzienlijk minder kans hebben op overgewicht of obesitas na het overwegen van verstorende factoren.

Vergeleken met deelnemers die geen biologische producten consumeerden. (11)

Naast natuurlijke elementen bevat omega-3 ook meervoudig onverzadigde vetten, die ook nog eens goed zijn voor je gezondheid. Dit maakt het een ideale kandidaat voor natuurlijke insulinestabilisatoren, daarom verhoogt het de verzadiging terwijl het voorkomt dat de bloedsuikerspiegel stijgt.

Omega-3 meervoudig onverzadigde vetten zijn gemakkelijk te vinden in veel vissen, zoals zalm, haring, tonijn en sardines, maar ook in lijnzaad, walnoten, bonen, bessen en broccoli.

Ten slotte is een ander voedingsmiddel waarvan is bewezen dat het helpt om af te vallen, vanwege zijn metabolisme-bevorderende eigenschappen, helemaal geen voedingsmiddel, maar een specerij!

Of het nu wordt gebruikt om vlees op smaak te brengen of om dranken op smaak te brengen, onlangs is ontdekt dat gekruide voedingsmiddelen en dranken warmtegenererende eigenschappen hebben die een positieve energiebalans en obesitas kunnen voorkomen.

Specerijen en prikkelende stimuli in bepaalde voedingsmiddelen hebben een stimulerend effect op het sympathische zenuwstelsel. “Het neemt deel aan de regulering van beide kanten van de energiebalansvergelijking en is een belangrijke regulator van het energieverbruik.” (13)

Bij het activeren van het sympathische zenuwstelsel zorgen kruiden ervoor dat het lichaam het gebruik van adenosinetrifosfaat (ATP) verhoogt, waardoor de thermogenese toeneemt.

Verdere discussie, thermogenese stimulatie kan ervoor zorgen dat het lichaam meer energie verbruikt in de vorm van warmte, wat kan compenseren voor een grote hoeveelheid energie-inname per dag.

Neem het mee naar huis: 

1. Verlaag uw calorie- inname niet  zoals al benadrukt, zal langdurige uithongering om af te vallen meer kwaad dan goed doen voor uw lichaam. Integendeel, een geschikte methode is om de consumptie van junkfood, suikerhoudend voedsel of bewerkte voedingsmiddelen te verminderen en veel eiwitten, vezels en onverzadigde vetzuren te eten.

2. Eet de hele dag door kleine maaltijden snacks  en sla elke dag de lunch over om calorieën te elimineren Dit leidt ertoe dat de meeste mensen geloven dat ze meer calorieën eten als ze eten dan tijdens de lunch. Geleerde les: sla geen maaltijden over. Verdeel in plaats daarvan elke dag drie porties van de juiste hoeveelheid maaltijden voor uzelf.

3. Eet eiwitrijke kwaliteit van het ontbijt  eiwitrijk voedsel is de heilige graal, omdat het eiwit veel energie nodig heeft om te verteren, wat resulteert in extra verbrande calorieën honderden calorieën. Eiwit kan je lang vol houden. Door proteïne aan je ontbijt toe te voegen, kun je ervoor zorgen dat je later op de dag niet gaat verwennen met onnodige tussendoortjes.

4. Verminder transvet  Eet simpelweg geen transvet. Idealiter zou men geen transvetten moeten consumeren, maar vanwege onze afhankelijkheid van verpakt voedsel kan dergelijk advies moeilijk zijn.

5. Eet meer ijzer, specerijen en omega-3 voedingsmiddelen ( ijzer, specerijen en omega-3 van alle drie de componenten) die op hun eigen manier bijdragen aan de bevordering van het menselijk metabolisme. Een bewuste poging om voedingsmiddelen zoals zalm, bessen, spinazie en bonen in uw dagelijks leven op te nemen, zal u zeker ten goede komen.

6. Onderzoek als biologisch beschouwen   dat betekent niet noodzakelijk dat je volledig biologisch moet zijn. Wat nog belangrijker is, overweeg gewoon om een ​​paar biologisch voedsel te kopen, geen niet-biologisch voedsel. Misschien zie je ongelooflijke resultaten en hoop je volledig ondergedompeld te worden in de wereld van biologisch voedsel!

 

 

 

Verander uw drinkgewoonten

 

Of u nu op zoek bent naar meer subtiele manieren om de snelheid van uw stofwisseling te verhogen, of gewoon andere methoden wilt toevoegen om uw stofwisseling verder te verbeteren, het focussen op de stoffen in uw lichaam is een belangrijk onderdeel van deze inspanning.

Mensen die willen afvallen, hebben meestal een strikt dieet, dat eiwitrijk voedsel en groene bladgroenten moet bevatten.

Veel van deze mensen vergeten echter het belang van dranken en blijven frisdrank, alcohol en andere suikerhoudende dranken drinken.

Onnodig te zeggen dat veel mensen die deze methode gebruiken om voor de hand liggende redenen de resultaten die ze zoeken niet kunnen zien.

Benadrukt moet worden dat mensen die hun metabolisme willen verhogen, niet alle voordelen en nadelen van dranken hoeven te vergeten.

Door verstandig dranken te kiezen, kunt u het calorieverbruik aanzienlijk verbeteren.

 

 

 

Drink meer groene thee

 

In een studie gepubliceerd in de B-editie van de Journal of Science van de Zhejiang University, onderzochten Chen en Li de voordelen van groene thee bij het voorkomen van verschillende ziekten.

Deze omvatten kanker, neurodegeneratieve ziekten en voor de toepassing van dit artikel metabool syndroom en hart- en vaatziekten. (14)

Het National Cholesterol Education Program stelt dat om het metabool syndroom te diagnosticeren, een persoon moet lijden aan abdominale obesitas, verhoogde triglycerideniveaus, verhoogde bloeddruk en andere factoren.

Vaak zijn lage stofwisselingssnelheden terug te voeren op veel van deze symptomen en mogelijke oorzaken van het hele syndroom.

In een andere studie kregen 63 patiënten met vergelijkbare diabetes type 2 gedurende twee maanden vier, twee of nul kopjes groene thee per dag.

De onderzoekers ontdekten dat de patiënten die vier kopjes groene thee per dag dronken aanzienlijk gewichtsverlies hadden (p <0,001), evenals een lagere systolische bloeddruk en een lagere body mass index.

Het is bekend dat groene thee een uitstekende bron van antioxidanten is, zoals catechines en epigallocatechine-3-gallaat (EGCG).

Aangenomen wordt dat deze ingrediënten “de warmteopwekking [in vivo] en het energieverbruik gedurende 24 uur met ongeveer 4% kunnen verhogen”. (15)

Door deze energieverslindende processen is het geen wonder dat groene thee je metabolisme helpt verhogen en vet vasthoudt.

 

 

 

Drink meer koffie

 

Net als bij groene thee, is koffie het nieuwste onderzoeksonderwerp geworden over het verbeteren van het persoonlijke metabolisme.

In het experiment dat werd uitgevoerd door Acheson, consumeerden de deelnemers verschillende doses cafeïne (zoals de cafeïne die wordt aangetroffen in dranken zoals koffie, thee en cacao) om de stofwisseling en het substraat te bepalen voor deelnemers met een normaal gewicht en zwaarlijvige personen. De impact van gebruik.

In vergelijking met placebo nam de stofwisseling van koffie die binnen drie uur na inname van cafeïne door mensen met een normaal gewicht werd geconsumeerd aanzienlijk toe met 8 mg / kg. (16)

Bovendien nam de vetoxidatie ook significant toe tijdens het laatste uur van de test.

Andere soortgelijke tests en procedures werden uitgevoerd op zwaarlijvige personen, en hun metabolisme nam in alle onderzoeken toe. (16)

Uit deze resultaten blijkt dat het drinken van een matige hoeveelheid koffie / cafeïne mensen zal helpen hun stofwisseling te verhogen en / of hen te helpen af ​​te vallen als gevolg van een verhoogd energieverbruik.

 

 

 

Drink water

 

Ten slotte mag u de meest populaire kracht van water niet negeren.

De meeste mensen hebben geleerd over de voordelen van het drinken van water gedurende de dag om gehydrateerd te blijven, maar water helpt ook om alle interne processen in het lichaam normaal te laten verlopen, inclusief metabolisme.

Studies hebben aangetoond dat drinkwater het energieverbruik in rust van gezonde mannen en vrouwen binnen een uur na het eerste drankje met wel 30% kan verhogen. (17)

Het vermoeden bestaat dat dit resultaat deels te wijten is aan de thermogene aard van water.

Dat gezegd hebbende, toonde een onderzoek in het International Journal of Obesity aan dat zwaarlijvige kinderen vergelijkbare resultaten kunnen repliceren.

Geef 21 te zware maar gezonde kinderen van 9 tot 12 jaar de opdracht om 10 ml / kg koud water (4 graden Celsius) te drinken.

Het energieverbruik in rust (REE) werd gemeten voor en na 66 minuten waterverbruik.

Na het drinken van het water nam de REE licht af met de nulmeting en bleef deze alleen significant stijgen gedurende de hele 66 minuten.

Het gemeten maximale energieverbruik bedroeg gemiddeld ongeveer 57 minuten – de REE-waarde was 25% hoger dan de basis-REE. (18)

Deze bevindingen ondersteunen de hypothese dat drinkwater niet alleen gezonde volwassenen helpt, maar ook kinderen met overgewicht helpt hun stofwisseling te verhogen en / of af te vallen.

Neem het mee naar huis: 

1. Drink thee – groene thee component door het sympathische zenuwstelsel te stimuleren, kan in vivo warmte opwekken. Basischemie laat zien dat voor de meeste reacties, hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de reactie verloopt. Dit geldt voor uw lichaam: bij iets hogere temperaturen kan uw lichaam ongewenste calorieën sneller en efficiënter metaboliseren.

2. Drink koffie  matig drinken met de tijd, koffie heeft ook het voordeel dat het de stofwisseling versnelt. De cafeïne in koffie verhoogt de stofwisseling, wat leidt tot verhoogde vetoxidatie. Nodig jezelf daarom elke ochtend een glas Joe uit!

3. Drink veel water  koud water is een bijzonder nuttige drank om de stofwisseling te stimuleren. Studies hebben aangetoond dat het drinken van een glas koud water uw energieverbruik in rust verhoogt en in feite meer calorieën verbruikt dan voordat u in een stoel zit.

 

 

 

Verander je levensstijl

 

Krijg meer zonneschijn

 

Naast aandacht voor uw dagelijkse voeding, zijn er veel voorbeelden van deze methoden die uw stofwisseling kunnen verhogen door gedurende de dag verstandige beslissingen te nemen.

Om het metabolisme te bevorderen, is een van de gemakkelijkste beslissingen om veel zonlicht te ontvangen.

Zonlicht (vandaar vitamine D) is een krachtige stofwisselingsstimulator.

De Universiteit van Minnesota ontdekte dat de inname van vitamine D omgekeerd evenredig is met het risico op metabool syndroom.

Zoals eerder vermeld, zijn de factoren die een persoon in gevaar brengen voor deze ziekte te wijten aan het feit dat het metabolisme van een persoon veel langzamer is dan verwacht.

Dit stapelt zich op in alle symptomen en oorzaken van het metabool syndroom, zoals hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegels en abdominale obesitas.

In deze studie waren de deelnemers Afro-Amerikaanse en blanke mannen ouder dan 20 jaar die risico liepen op coronaire hartziekten. (19)

Wat de onderzoekers ontdekten, is: hoe meer vitamine D een proefpersoon uit voeding en supplementen haalt, hoe lager de incidentie van het metabool syndroom.

Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat meer vitamine D-inname omgekeerd evenredig is met de tailleomtrek en BMI-waarden.

Aangenomen wordt dat de reden achter deze resultaten toe te schrijven is aan het volgende feit: “Vitamine D draagt ​​bij aan het bevorderen van calciuminstroom om de insulinesecretie te reguleren, waardoor de glucosetolerantie gehandhaafd blijft.” (19)

Het reguleren van insuline kan uw bloedsuikerspiegel gedurende de dag in evenwicht houden, suikerpieken voorkomen en zo vluchtige metabolische activiteit voorkomen.

Dat gezegd hebbende, ervan uitgaande dat u de juiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen om uzelf te beschermen, is het geen slecht idee om regelmatig in de zon te gaan zitten.

 

 

 

Probeer stress te vermijden

 

Een interessante studie gepubliceerd in het Journal of Psychological Neuroscience and Therapeutics toonde aan dat het vermijden van stressoren en stressvolle toestanden daadwerkelijk kan leiden tot een toename van de stofwisseling.

Hoe groter het aantal stressoren dat aan de proefpersoon wordt blootgesteld, hoe groter de vermindering van postprandiale vetoxidatie na te zijn gecontroleerd door andere externe factoren.

Bovendien vond deze studie ook een verband tussen de stressfactor van de vorige dag en de postprandiale insuline van het individu, wat leidde tot de hypothese dat de stressfactor van vandaag iemands insulineniveau de volgende dag daadwerkelijk kan voorspellen. (20)

Veel eerdere onderzoeken hebben het idee besproken en bewezen dat depressie en angst kunnen leiden tot gewichtstoename.

Evenzo kunnen depressie en stress echter ook leiden tot een verminderde stofwisselingsfunctie, waardoor veel proefpersonen waarschijnlijk aankomen.

Hoewel deze resultaten belangrijke bevindingen opleveren, is de toepassing ervan in het dagelijks leven misschien niet zo eenvoudig.

Sommige spanningen zijn onvermijdelijk, zoals rekeningen betalen, een gezin stichten en je zorgen maken over je kinderen, wat niet te vermijden is.

Om eerlijk te zijn, voor iemand is er echt geen realistische manier om elke stress in het leven te vermijden.

Desalniettemin zijn er manieren om stress te verminderen en de stofwisseling te verbeteren, een daarvan is om elke nacht voldoende te slapen.

 

 

 

Voldoende slaaptijd

 

Er wordt gezegd dat slaap onze hersenen kan “verjongen”, net als een vuilniswagen, door al het “afval en afval” dat de hele dag in de hersenen achterblijft op te ruimen.

Daarom kan een goede nachtrust ons helpen helderder te denken en de volgende dag weloverwogen beslissingen te nemen, wat kan leiden tot een vermindering van de dagelijkse stress.

In feite beschreef een studie hoe gebrek aan slaap feitelijk veranderingen in de neurale activiteit van onze hersenen veroorzaakt. (eenentwintig)

Deelnemers leden één nacht slaapgebrek en één nacht slaap.

Met behulp van functionele magnetische resonantiebeeldvorming (fMRI) -technologie kunnen onderzoekers de neurale activiteit in de hersenen van hun proefpersonen bekijken tijdens en na slaapnachten en nachten met slaapgebrek.

De onderzoekers ontdekten dat, vergeleken met slaap, “volledig slaapgebrek verband houdt met een verhoogde activering van de rechter anterieure cingulaire gyruscortex door voedselbeelden”, die positief gecorreleerd bleken te zijn met de eetlust van elke proefpersoon.

Uit deze resultaten concluderen de onderzoekers dat slaapgebrek het proces van het eten van voedsel in de hersenen bevordert. (eenentwintig)

Helaas wordt slaapgebrek vaak in verband gebracht met stress, omdat stressvolle omstandigheden zoals een lage sociaaleconomische status of werkmoeilijkheden iemands vermogen om een ​​nachtrust te krijgen, kunnen belemmeren.

Stress is betrokken bij de relatie tussen slaap en metabolisme via de hypothalamus-hypofyse-bijnier (HPA) -as. (tweeëntwintig)

Onvoldoende slaap kan ervoor zorgen dat de HPA-as defect raakt en vervolgens te veel glucocorticoïden produceert.

Aangenomen wordt dat langdurige activering van dit mechanisme kan leiden tot obesitas en metabool syndroom. Daarom vermindert het de metabolische functie. (tweeëntwintig)

Overmatige glucocorticoïden die onder stress vrijkomen, verhogen de glucose- en insulinespiegels in het lichaam.

Zoals hieronder zal worden uitgelegd, is dit proces zeker niet goed voor mensen die proberen hun metabolisme en gewicht in evenwicht te brengen.

 

 

 

Lagere kamertemperatuur

 

Interessant is dat een studie uitgevoerd door de American Diabetes Association de correlatie tussen bruin vetweefsel (BAT) en menselijke warmteproductie heeft vastgesteld. (drieëntwintig)

Lee ontdekte dat “acute blootstelling aan koude (uren) de activiteit van BAT verhoogde, terwijl langdurige blootstelling (dagen / week) de hoeveelheid BAT verhoogde.”

Dat gezegd hebbende, toont de studie aan dat BAT de systemische homeostase, inclusief metabolisme, daadwerkelijk kan beïnvloeden.

Tot op de dag van vandaag lijkt blootstelling aan kou de beste activator van bruin vetweefsel, en er is aangetoond dat een groter deel van bruin vetweefsel verband houdt met menselijke zwakte en hypoglykemie. (drieëntwintig)

Dus op de lange termijn kan het helpen om je metabolisme te verhogen door ervoor te zorgen dat de thermostaat met een paar graden wordt verlaagd.

Neem het mee naar huis: 

1. Zorg voor wat blootstelling aan de zon ( vitamine – net als veel andere voedingsmiddelen en methoden, door te helpen bij het reguleren van de insulinesecretie, kan het opvangen van enkele stralen (en de vitamine D die daarbij hoort) daadwerkelijk helpen om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Hoewel het in de winter misschien moeilijk is om veel blootstelling aan de zon te accepteren, is het belangrijk om een ​​redelijk aandeel te krijgen als de zon schijnt. Er zijn ook vitamine D-supplementen en vitamine D-lampen als alternatief.

2. Vermijd druk – kan het  begrijpen, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Elke dag zijn er veel onvermijdelijke bronnen van stress en deze stress kan niet worden vermeden. Daarom moet u stress vermijden die kan worden vermeden vanwege uw prikkelbaarheid, zoals ruzie maken met uw partner of u zorgen maken over onderzoeksrapporten omdat u niet van tevoren plannen heeft gemaakt. Enige stress kan worden vermeden door vooruit te denken en kalm te blijven.

3. Voldoende slaap – Om de bovengenoemde stress te vermijden, is het essentieel dat u elke nacht voldoende slaapt. De term “slaap erop” wordt veel gebruikt met een reden: een goede nachtrust kan letterlijk uw geest leegmaken en gezond gedrag bevorderen.

4. Verlaag de temperatuur – het is  een goed idee om de thermostaat lager te zetten voordat u naar bed gaat, omdat u het temperatuurverschil misschien niet voelt als u slaapt. Nadat je de warmteontwikkeling van het lichaam hebt herhaald, lijkt blootstelling aan een lagere temperatuur contraproductief. Een korte koude omgeving activeert echter uw bruine vetweefsel, dat feitelijk lichaamswarmte genereert. Daarom kun je je lichaam op twee manieren helpen opwarmen en de vetverbranding verhogen.

 

Voedingsmiddelen die de stofwisseling helpen bevorderen

 

 

 

amandel

 

Zoals de meeste noten bevatten amandelen ook veel vezels, veel vetzuren en veel calorieën.

In vergelijking met andere noten bevatten amandelen echter meer van deze speciale vetzuren.

Dit vet is natuurlijk, wat betekent dat je lichaam het gemakkelijk kan verbranden als brandstof zonder het op te slaan.

Daarom zetten amandelen je lichaam in een “vetverbrandingsmodus” en begint je metabolisme op zoek te gaan naar andere bronnen van vetverbranding, omdat het gemakkelijk is om deze vetten te verbranden.

Omdat amandelen rijk zijn aan calorieën, waarschuwen de meeste voedingsdeskundigen tegen te veel eten, om het verbrandingsproces van calorieën niet averechts te laten werken.

 

 

 

bonen

 

Aangezien het verteren van eiwitten in het dieet meer calorieën verbruikt dan het consumeren van enige andere voedingsstof, zal iemand, wanneer hij of zij meer eiwitten consumeert, gedurende de dag meer calorieën gaan verbranden.

Kristen Trukova, voedingsdeskundige in de klinische oncologie, merkte op: “Het opnemen van 400 calorieën eiwit vereist ongeveer 80 calorieën voor de spijsvertering, terwijl de verteerbaarheid van koolhydraten in dezelfde hoeveelheid voedsel slechts 40 calorieën en slechts 12 calorieën voor de vertering van vet. ”

Het valt niet te ontkennen dat bonen rijk zijn aan eiwitten, maar hun rijke extra vezels maken bonen een betere keuze om de stofwisseling te verhogen.

Bovendien zijn bonen rijk aan ijzer, een mineraal dat zuurstof naar spieren door het lichaam transporteert en nodig is voor het verbranden van vet.

Met andere woorden, ijzer kan het lichaam helpen energie te produceren, dus het eten van peulvruchten kan je lichaam in wezen helpen om meer energie te produceren.

 

 

 

BES

 

Over het algemeen zijn fruit een belangrijke bron van gezonde koolhydraten en vezels, en koolhydraten en vezels zijn twee voedingsstoffen die uitermate belangrijk zijn voor het verhogen van het metabolisme.

Het menselijk lichaam is technisch niet in staat om vezels te verteren, maar hoe we vezels ook proberen te verteren, we zullen daarbij calorieën verbranden.

Een kopje frambozen bevat eigenlijk 8 gram vezels, maar slechts 60 calorieën.

Deze vezel werkt als een absorberend middel door vet en calorieën te absorberen van ander voedsel dat we eten, en verwijdert het uit het spijsverteringsstelsel voordat het lichaam ze volledig verwerkt.

Bessen bevatten echter naast koolhydraten en vezels vooral antioxidanten.

Bij het sporten helpen vitamine C en andere antioxidanten de effecten van vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan.

Daarom hebben ze een bepaalde “genezende” kracht, die ons lichaam kan helpen het volledige potentieel van het verbranden van calorieën terug te krijgen, zodat we snel kunnen herstellen en snel kunnen herstellen.

 

 

 

Bottenbouillon

 

In de eenvoudigste bewoordingen is bottenbouillon de vloeibaar gemaakte botten van vlees.

Zo’n definitie lijkt ontmoedigend.Het is vermeldenswaard dat bottenbouillon eigenlijk een buitengewoon effectieve metabolische versterker is vanwege zijn eiwitten, mineralen en collageen.

Collageen kan het lichaam helpen door de slijmbarrière in de maag te versterken, waardoor een gezonde en sterke spijsvertering wordt bereikt en de integratie van voedingsstoffen wordt verbeterd.

De darmwand is meestal doorlaatbaar om voedingsstoffen in de bloedbaan te laten stromen.

Door factoren als slechte voeding, stress en infectie kunnen er echter “gaten” in deze barrière ontstaan ​​waardoor onverteerd voedsel kan stromen.

Dit proces leidt snel tot auto-immuunproblemen en beperkt ook de voedingsstoffen die uw lichaam goed kan opnemen.

De gelatine in de bottenbouillon kan in feite deze gaten in de darmwand repareren en repareren, zodat voedingsstoffen correct kunnen worden opgenomen.

 

 

 

selderij

 

Veel mensen beschouwen selderij als voedsel met ‘negatieve calorieën’ omdat het meer voeding en spijsverteringsenergie vereist dan de energie die uit het voedsel zelf wordt gehaald.

Ongeacht of deze bewering waar is of niet, het valt niet te ontkennen dat selderij maar heel weinig calorieën bevat.

Als je selderij kauwt, activeer je je spijsvertering, maar je voegt ook water toe aan je lichaam omdat selderij een groente is met veel water.

Zoals eerder vermeld, is water de sleutel om het lichaam stabiel en gezond te houden.

Aangezien meer dan 70% van het water in ons lichaam water is, wordt ons lichaam gedwongen om overtollig vet op te slaan als we onvoldoende water opnemen en het metabolisme te vertragen om energie te besparen.

Daarom is de hydratatie van het eten van selderij een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de stofwisseling.

 

 

 

Chia zaden

 

Chia-zaden zijn rijk aan vezels, eiwitten en omega-3, de heilige graal van het metabolisme.

De vezel kan de bloedsuikerspiegel in evenwicht brengen door hormoonspiegels zoals insuline in evenwicht te brengen, waardoor de spijsvertering wordt verbeterd.

Zoals eerder vermeld, heeft dit eiwit veel energie nodig om te verteren, dus het verbruikt calorieën als het wordt geconsumeerd.

Bovendien zouden chiazaadjes meer omega-3-vetzuren bevatten dan zalm – voor zo’n klein zaadje is dit een verbazingwekkende prestatie, omdat omega-3-vetzuren de efficiëntie van de stofwisseling helpen verbeteren. (25)

Het belang van omega-3 komt voort uit het feit dat deze vetzuren de opname van vetoplosbare vitamines zoals vitamine A, D, E en K helpen verhogen.

 

 

 

chocolade

 

In het bijzonder is aangetoond dat pure chocolade uw metabolisme stimuleert, vooral omdat het rijk is aan magnesium.

Het magnesium in rauwe cacao zorgt voor een gezond glucosegehalte, wat essentieel is voor het handhaven van een evenwichtige bloedsuikerspiegel en het voorkomen van plotselinge bloedsuikerspiegels.

Bovendien stimuleert magnesium het hormoon adiponectine, dat helpt bij het verbranden van vet dat in het lichaam is opgeslagen.

Daarom kan het eten van pure chocolade met 70% of meer cacao ervoor zorgen dat uw metabolisme overtollig vet verbruikt en een gezond glucosegehalte in uw hele lichaam behoudt.

 

 

 

appelcider azijn

 

In tegenstelling tot de meeste andere voedingsmiddelen en dranken die worden aanbevolen om het metabolisme te stimuleren, kan appelciderazijn het vermogen van de maag om zoutzuur te produceren vergroten, wat gunstig is voor het lichaam.

Zoutzuur is een chemische stof die al het voedsel in de maag afbreekt, wat betekent dat hoe meer zoutzuur wordt geproduceerd, hoe gemakkelijker de maag het voedsel kan verteren en afbreken.

Dit proces kan de voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid beter opnemen.

Bovendien kan appelciderazijn, net als chocolade, helpen de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Dit helpt om het hunkeren naar voedsel gedurende de dag te elimineren, omdat uw bloed gedurende de dag een stabiel suikergehalte behoudt.

 

 

 

kaneel

 

Kaneel wordt door bijna alle wetenschappers en voedingsdeskundigen algemeen aanvaard als een metabolische booster.

Het belangrijkste ingrediënt van deze veel voorkomende specerij zijn de warmteopwekkende eigenschappen.

Dit betekent dat je lichaam, eenmaal geconsumeerd, calorieën gaat verbranden en de hele dag door calorieën blijft verbranden; zelfs slechts 1/4 theelepel kan het proces starten.

Kaneel richt zich specifiek op koolhydraten en dwingt je metabolisme om deze energie efficiënt te verbranden.

Het kan echter ook uw onbedwingbare trek gedurende de dag in evenwicht brengen.

Kaneel bootst de activiteit van insuline na door de bloedsuikerspiegel te reguleren, waardoor wordt voorkomen dat overtollig vet wordt opgeslagen.

Op deze manier kan kaneel ervoor zorgen dat je lichaam niet teveel vet opslaat.

 

 

 

Citrus vruchten

 

Bij elk teken van verkoudheid gaan de meeste mensen naar de winkel om een ​​vitamine C-supplement, een fles sinaasappelsap of een paar citrusvruchten te halen.

Zoals we allemaal weten, bevatten citrusvruchten zoals kiwi, sinaasappel, limoen en grapefruit grote hoeveelheden van deze vitamine.

Dit is essentieel om ons immuunsysteem te versterken tegen virussen of bacteriën die ons lichaam kunnen binnendringen.

Citrusvruchten komen ons lichaam echter op een andere manier ten goede: door ons te helpen sneller vet te metaboliseren.

Om het lichaam goed te laten functioneren en in de dagelijkse behoeften te voorzien, adviseren voedingsdeskundigen ongeveer 60 mg vitamine C per dag.

Het verhogen van de dagelijkse inname tot 500 mg kan het vetverbrandingspotentieel tijdens het sporten echter met 39% verhogen.

Uit een Scripps Clinic-onderzoek bleek zelfs dat deelnemers die de helft van hun grapefruit per maaltijd aten, gemiddeld 3,9 pond verloren gedurende een periode van 12 weken.

 

 

 

kokosnootolie

 

Omdat boter een soort vet is, denken veel mensen dat vet schadelijk is voor de gezondheid.

Hoewel boter inderdaad geen gezond vet is, heeft het menselijk lichaam in feite veel vetten nodig die onverzadigde vetten worden genoemd, waaronder olie.

In feite is een voorbeeld als kokosolie een soort vet dat onverwachts de stofwisseling helpt verhogen in plaats van vertragen.

Kokosolie bevat een grote hoeveelheid middellange vetzuren, die gemakkelijker in energie kunnen worden omgezet dan andere vetten.

Dat gezegd hebbende, is het onwaarschijnlijk dat kokosolie als vet in je lichaam wordt opgeslagen vanwege de unieke samenstelling en gemakkelijke omzetting in energie.

Zoals eerder vermeld, is de schildklier de klier die het grootste deel van het metabolisme van een persoon regelt.

Gelukkig is kokosolie erg nuttig voor de schildklier en helpt het ook om het verbrandingsmechanisme van calorieën te versterken.

 

 

 

koffie

 

Veel mensen kiezen voor energiedrankjes en suikerhoudend voedsel als ze de behoefte voelen om snel meer energie te krijgen.

Helaas verhogen deze twee opties je energie maar tijdelijk, maar omdat ze rijk zijn aan suiker, zullen ze later instorten.

In plaats daarvan heeft koffie een groter effect op gezondheidsbevordering.

De cafeïne in koffie (of zelfs thee / espresso) kan de energie van je lichaam in korte tijd verhogen, maar er zullen in de toekomst geen “instortende” bijwerkingen zijn (zolang je geen lepel suiker aan de drank toevoegt).

Het blijkt dat het drinken van een kopje koffie of gewoon cafeïne drinken voor het sporten kan leiden tot een beter vetverlies, omdat het je stofwisseling zelfs snel op gang kan brengen voordat je gaat sporten.

Je centrale zenuwstelsel wordt gestimuleerd, waardoor je langer actief kunt blijven en harder kunt trainen.

Omdat koffie helpt om vetten in het lichaam af te breken, heeft het bovendien een associatie om het risico op diabetes type 2 te verminderen.

 

 

 

kerrie

 

Voor alle specerijenliefhebbers die er zijn, is het goede nieuws hier: de calorieën in het currypakket kunnen je metabolisme zelfs verhogen.

Door net zoveel kruiden te eten als curry, zal de interne temperatuur van het lichaam toenemen, hoewel het slechts tijdelijk het vetverbrandingsproces kan versnellen.

Bovendien hebben recente studies aangetoond dat er chemicaliën zijn die isothiocyanaten worden genoemd in bijzonder pittig voedsel, zoals pittige mosterd en mierikswortel.

Deze chemicaliën kunnen in feite helpen om bruin vet in het lichaam te activeren en het metabolisme te versnellen.

Curry bevat een verscheidenheid aan kruiden, zoals gember, chili, kaneel (eerder genoemd) en kurkuma Het is de “koning” specerij die de stofwisseling bevordert en calorieën elimineert.

 

 

 

vis

 

Vis staat bekend om zijn rijke omega-3-vetzuren en magere eiwitten, en is een voor de hand liggende kandidaat om de stofwisseling te bevorderen.

Voedingsdeskundigen raden aan om meer vette vis te eten, zoals zalm, omdat deze veel vetzuren bevat.

Omega-3-vetten kunnen ook ontstekingen in het lichaam verminderen en de bloedsuikerspiegel verlagen, waardoor de stofwisseling toeneemt.

Minder bekend is dat omega-3 in vette vis stresshormonen kan verminderen.

Als het stresshormoon lange tijd abnormaal hoog is, begint het lichaam vet op te slaan en de bloedsuikerspiegel te verhogen omdat het denkt dat het “in gevaar” is.

Door de grote opname van deze hormonen in de vissen te verminderen, kan het gehalte aan circulerende stresshormonen in het lichaam sterk worden verminderd.

 

 

 

Grapefruit

 

Grapefruit wordt lange tijd in verband gebracht met gewichtsverlies vanwege het vermogen om het insulinegehalte in het lichaam te verlagen.

Wanneer u teveel suiker binnenkrijgt, zal uw lichaam dit beseffen, omdat suiker zich alleen ophoopt in het bloed en niet verbrandt.

Daarom geeft het lichaam insuline af om suiker op te nemen en suiker op te slaan, eerst glycogeen en daarna verzadigd vet.

Omdat grapefruit het insulinegehalte verlaagt, neemt de weerstand van het lichaam tegen insuline af, waardoor het minder vatbaar wordt voor ziekten zoals diabetes.

Al met al zal het op een laag niveau houden van insuline uw lichaam helpen vet op te slaan wanneer dat nodig is, om het niet ongevoelig te maken.

 

 

 

groene thee

 

Wetenschappers hebben een stof geïdentificeerd die epigallocatechine gallaat wordt genoemd, een vorm van catechine, aanwezig in groene thee.

Gelukkig is aangetoond dat deze stof het vetverbrandingsproces van het lichaam verhoogt, wat leidt tot een hoger metabolisme.

Een studie in het American Journal of Clinical Nutrition ontdekte zelfs dat “groene thee-extract het metabolisme binnen 24 uur met 4% kan verhogen”.

Hoewel dit op grote schaal misschien triviaal lijkt, kan het drinken van een kopje groene thee per dag je helpen om je calorieën met 70 calorieën te verminderen.

Als u deze operatie in de loop van een jaar herhaalt, kunt u 5 pond verliezen.

Als een dergelijk systeem gedurende meerdere jaren wordt gevolgd, zal het resultaat enorm zijn.

 

 

 

Chili en jalapeno

 

Het is aangetoond dat de chemische stof capsaïcine in hete pepers het energieverbruik verhoogt.

Capsaïcine werkt door menselijke hormonen te stimuleren en de hartslag te verhogen, waardoor mensen sneller ademen.

De herberg draait om, wat het lichaam dwingt om meer calorieën en vet te verbranden.

Zoals eerder vermeld, zal de hitte van gekruid voedsel zoals peper en jalapeno de lichaamstemperatuur verhogen, wat handig is om het metabolische proces te versnellen.

Bovendien lijkt chili te helpen de verzadiging te vergroten en de eetlust te verminderen, wat essentieel is voor degenen die willen afvallen.

Voedingsdeskundigen en voedingsdeskundigen raden aan om één soort peper per dag te eten, of het nu gaat om jalapeno op sandwiches, rode peper in salades of paprika die wordt gebruikt om mager vlees op smaak te brengen.

 

 

 

Mager Turkije

 

Het idee dat proteïne gunstig is voor het persoonlijke metabolisme, is benadrukt.

Zowel kalkoen als kip zijn echter bijzonder vanwege hun extreem hoge eiwitgehalte en lage gehalte aan schadelijke vetten – deze samenstelling is een belangrijke bron van metabolisme.

Volgens sportvoedingsdeskundige Lindsay Langford (Lindsay Langford) zullen de meeste normale eiwitten “15-30% van je calorieën verbruiken tijdens het afbraakproces”.

Omdat kip en kalkoen verbeterde effecten hebben door een gebrek aan vet, wordt het calorieverbrandingsproces nog verder uitgebreid, wat laat zien hoe deze magere eiwitten zo kunnen helpen bij het verbeteren van het calorieverbrandingsproces van mensen.

 

 

 

Zeewier

 

Hoewel het niet het lekkerste of zoetste voedsel is, bevat zeewier een grote hoeveelheid jodide, wat essentieel is voor het behoud van de gezondheid van de schildklier.

Het jodide in zeewier stimuleert de schildklier om door het hele lichaam schildklierhormonen te produceren, het belangrijkste bestanddeel dat de stofwisseling reguleert.

Als uw jodideniveaus te laag zijn, loopt u het risico hypothyreoïdie te ontwikkelen, wat leidt tot een traag metabolisme en vermoeidheidssymptomen.

Bovendien kan jodide niet alleen als hormoonstimulator worden gebruikt, maar ook als lijfwacht voor de schildklier.

Elke dag zorgen de verpakking van voedsel, dranken en omgevingsfactoren ervoor dat we gebombardeerd worden door vrije radicalen.

Deze vrije radicalen vallen het hele lichaam aan, inclusief de schildklier.

Door het jodidegehalte aan te passen of op zijn minst te handhaven via supplementen of voedsel, kan de schildklier beter worden beschermd tegen schade door vrije radicalen.

 

 

 

spinazie

 

Over het algemeen zijn niet alleen spinazie, maar ook de meeste groene bladgroenten belangrijke stoffen die de stofwisseling bevorderen.

Omdat groene bladgroenten veel vezels bevatten, kunnen ze je vetverbrandingscapaciteit zelfs met wel 30% verhogen.

Lori Kenyon Farley, een voedingsadviseur die gespecialiseerd is in gezondheid, fitness en veroudering, raadt mensen aan om ongeveer 3 porties groene bladgroenten per dag te consumeren om de meest gunstige resultaten te zien.

Bovendien bevat spinazie meer dan vezels. Het bevat ook veel ijzer.

Het belang van ijzer in het lichaam is essentieel: ijzer produceert hemoglobine, een eiwit in ons bloed dat zich bindt aan zuurstof.

Elke hemoglobine kan 4 zuurstofmoleculen dragen en deze naar de weefsels van het hele lichaam brengen, zodat onze cellen hun specifieke metabolische functies kunnen uitoefenen.

Met andere woorden, een lager ijzergehalte betekent een lagere metabolische functie, en vice versa.

 

 

 

watermeloen

 

In tegenstelling tot de overtuiging dat te veel watermeloen schadelijk is vanwege het hoge suikergehalte, hebben recente onderzoeken aangetoond dat watermeloen eigenlijk veel gezondheidsvoordelen heeft.

Verhoogde vetverbranding is een positieve kijk omdat het een hoge concentratie van een aminozuur bevat dat arginine wordt genoemd.

Interessant is dat toen een studie gepubliceerd in het “Medical Journal” een studie uitvoerde door arginine toe te voegen aan de voeding van dieren, de onderzoekers ontdekten dat een vermindering van 60% in vet werd waargenomen gedurende een periode van 12 weken. .

Deze aanzienlijke afname is te wijten aan het feit dat arginine een speciaal vermogen heeft om de vetstofwisseling te verhogen en tegelijkertijd de spiermassa te vergroten.

Wanneer de twee processen worden gecombineerd, kan het de stofwisseling bevorderen.

 

 

 

water

 

Als een item op de lijst het gemakkelijkst te verkrijgen is en de meest effectieve manier is om het metabolisme te verhogen, kan het water zijn.

Dit is het startpunt voor iedereen die probeert af te vallen, de stofwisseling te stimuleren of gewoon gezond te worden.

Een studie in de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism heeft uitgewezen dat drinkwater de stofwisseling met 30% kan verhogen. Gezien het feit dat het hele proces het drinken van een glas vloeistof inhoudt, is dit een verbluffend resultaat.

Water is de belangrijkste metabolisme-booster, want door veel water te consumeren, kan je lichaam vet en andere opgeslagen voedingsstoffen beter afbreken.

Wanneer een persoon uitgedroogd is, vertraagt ​​zijn of haar metabolisme sterk omdat hij niet de juiste hoeveelheid water krijgt.

Daarom wordt aangenomen dat er een gevaar is, leidend tot de opslag van overtollig vet.

Het enige lastige aan het drinken van water is precies weten hoeveel u moet consumeren.

Fitnessexpert Brad Davidson (Brad Davidson) ontdekte dat het drinken van de helft van je lichaamsgewicht (ounce) water per dag de ideale waterinname is.

Een persoon van 140 pond zou bijvoorbeeld moeten beginnen door elke dag minstens 70 ons water te drinken.

 

ten slotte

 

Ik hoop dat je metabolisme duidelijk is geworden en meer invloed op je lichaam heeft dan alleen “snel” of “langzaam”.

Het is duidelijk dat de beste manier om de stofwisseling te verhogen, is door gezond te eten en elke dag te bewegen.

Dit betekent het eten van groene bladgroenten, groenten, fruit en dagelijkse toewijzing van eiwitten, vezels, koolhydraten en andere voedingsstoffen.

Houd er echter rekening mee dat dit voedingsadvies geen dieet of strikte diëten omvat.

Dit komt omdat, zoals eerder vermeld, uw lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid energie nodig heeft om goed te functioneren.

Het haalt energie uit het voedsel dat u eet en de omgeving waarin u wordt blootgesteld aan een specifieke levensstijl.

Dagelijkse lichaamsbeweging kan voor een persoon echter de meest effectieve manier zijn om het metabolisme te verhogen, omdat lichaamsbeweging niet alleen het calorieverbruik verhoogt, maar ook de beruchte stress verlicht als gevolg van het remmen van het metabolisme.

Bovendien zal het metabolisme tijdens en na het sporten toenemen. Daarom blijf je energie verbruiken, zelfs als je de oefening hebt voltooid.

Of u nu langdurig slaperig bent, wilt afvallen of gewoon uw gezondheid op peil wilt houden, het verhogen van uw metabolisme is ongetwijfeld het meest geschikte uitgangspunt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *