25 wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van reizen

Waarom reizen?

 

Voor velen van ons lijkt het er vaak op dat reizen af ​​en toe een luxe is als we kunnen.

Dit is iets dat velen van ons leuk vinden en waarover we nadenken, maar het wordt niet altijd opgelost.

Bovendien houden we zelden rekening met de voordelen van reizen voor onze gezondheid.

In ons dagelijks leven zijn we ons meer bewust van andere gezondheidsgerelateerde activiteiten, zoals lichaamsbeweging en voeding.

Indien gepast, is reizen een concessie die kan worden overwogen, en er is genoeg tijd en geld om reizen te plannen.

Maar het is een feit dat reizen ons inderdaad lichamelijk en geestelijk gezonder kan maken.

We zijn ons hier misschien niet actief van bewust, maar reizen kan inhoudelijke positieve veranderingen teweegbrengen, die een rol kunnen spelen in het reisproces of over een langere periode.

 

Gezondheidsvoordelen van reizen

 

Versterk de immuniteit

 

Wat betreft lichamelijke gezondheid is een van de grootste voordelen van reizen dat het u kan helpen uw immuunrespons tegen bacteriën, virussen en andere vreemde voorwerpen te versterken.

Dit betekent natuurlijk niet dat u tijdens het reizen geen aandacht moet besteden aan hygiëne en milieuhygiëne, anders is er een direct risico op ziekte (bijvoorbeeld geen gasmasker dragen rond gevaarlijke stoffen).

Wanneer u echter een nieuwe plek bezoekt, geeft u uw lichaam natuurlijk de mogelijkheid om met verschillende deeltjes in wisselwerking te treden, waardoor het lichaam meer antilichamen aanmaakt (of eiwitten die vreemde lichamen bestrijden en u beschermen tegen mogelijke ziekten).

Deze antilichamen kunnen uw lichaam na verloop van tijd sterker maken en u in de toekomst tegen soortgelijke ziekten beschermen.

Overweeg een tweeling: ze hebben veel genetische accumulatie, maar ze leven niet noodzakelijk hun hele leven in dezelfde externe omgeving.

Studies hebben aangetoond dat de relatie tussen immuniteit en niet-genetische effecten (zoals blootstelling aan het milieu) veel groter is dan genetische factoren.

Hoe meer je naar nieuwe plaatsen reist met nieuw voedsel, nieuw klimaat, nieuwe omgeving en meer dieren en planten, hoe groter de kans dat je wordt blootgesteld aan verschillende antigenen, en hoe meer je lichaam antilichamen tegen deze antigenen kan opslaan.

 

Houd je geest scherp

 

Inmiddels ben je misschien heel bekend met dezelfde oude routine. Opstaan ​​en verschillende dagelijkse bezigheden doen, oefent niet echt je intelligentie uit, omdat je brein niet veel nieuwe informatie hoeft te verwerken.

Wanneer u echter reist (vooral naar een land of regio die aanzienlijk verschilt van uw eigen land of regio), krijgt u te maken met een grote hoeveelheid nieuwe informatie die uw hersenen moeten verwerken.

Je schema zal anders zijn. Je moet altijd nieuwe beslissingen nemen en je moet door verschillende straten en verschillende talen navigeren.

Naarmate u ouder wordt, helpt al deze kennis uw hersenen om beter bestand te zijn tegen degeneratieve ziekten op cellulair niveau (2).

Daarom zal het tegenkomen van veel nieuwe stimuli tijdens de reis je geest jong houden en je geheugen en concentratie verbeteren (3).

 

Verlaag het stressniveau

 

Hoewel dit niet het verrassende voordeel van reizen is, is het ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke plekken voor veel mensen.

Veel mensen zien reizen als een manier om van het dagelijkse leven en de stress van het leven af ​​te komen, en nemen de tijd om zich op zichzelf te concentreren.

Dit is inderdaad het geval: reizen kan je zeker helpen om je spanning te verlichten!

Een aangenaam uitstapje weg van de stad en het platteland zal u helpen uw energie op te frissen en de stress van een verslindende gezondheid te verminderen.

Als je geen pauze neemt van de stressoren die je dagelijks tegenkomt, zal de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol toenemen. Dit versnelt het verouderingsproces en verhoogt de bloedsuikerspiegel.

Dit effect zal vervolgens veel nadelige effecten met zich meebrengen, zoals ontstekingen, gastro-intestinale problemen, cardiovasculaire problemen en vruchtbaarheidsproblemen (4).

Enquêtes hebben aangetoond dat vakanties helpen bij het verlichten van stress en negatieve emoties (5), en vakanties beginnen na slechts één of twee dagen te verdwijnen (6).

Daarom kan reizen je geest ontspannen en je concentreren op het ervaren van nieuwe dingen zonder overwerkt of bezorgd te zijn.

 

Verminder het risico op hartaandoeningen

 

Hartziekte verwijst meestal naar cardiovasculaire complicaties die worden veroorzaakt door vernauwde of geblokkeerde bloedvaten, wat kan leiden tot hartaanvallen, angina pectoris, beroertes, hartafwijkingen en andere soortgelijke disfuncties.

Veel andere factoren kunnen hartaandoeningen veroorzaken.Daarom is het, om hartaandoeningen te voorkomen, nodig om een ​​gezond en voedzaam evenwicht te bewaren tussen voeding, lichaamsbeweging en een dieet dat schadelijke gifstoffen en schadelijke gewoonten in stand houdt.

Stress kan ook een belangrijke oorzaak zijn van hartaandoeningen, omdat het de bloeddruk en bloedsuikerspiegel kan doen stijgen, waardoor de bloedsomloop geleidelijk verzwakt.

Specifiek hebben onderzoeken aangetoond dat mannen die al enkele jaren niet aan het werk zijn, meer kans hebben op een hartaanval dan anderen (7).

Longitudinale onderzoeken naar hartaandoeningen tonen ook aan dat in vergelijking met vrouwen die elk jaar reizen, vrouwen die maar eens in de zes jaar of minder reizen, meer kans hebben op een hartinfarct en overlijden aan coronaire hartziekten (8).

Over het algemeen zult u het tijdens de reis drukker hebben en verschillende fysieke taken uitvoeren, wat in ieder geval een zachte vorm van lichaamsbeweging oplevert die uw hart gezond kan houden.

 

Verbeter creativiteit

 

Als je jezelf niet blootstelt aan nieuwe prikkels, zul je merken dat je creativiteit begint af te nemen.

Daarom is creativiteit nauw verwant aan neuroplasticiteit (de manier waarop de hersenen en zijn neurale netwerken zijn georganiseerd).

Door naar nieuwe plaatsen te gaan en nieuwe geluiden, smaken, geuren, sensaties en visioenen te ervaren, zullen de hersenen nieuwe neurale verbindingen vormen.

Een studie wees bijvoorbeeld uit dat als creatieve directeuren van modecollecties meer tijd in het buitenland doorbrengen, ze creatievere ontwerpresultaten zullen blijven produceren (9).

De andere voerde een reeks tests uit waarvoor creatieve inzichten van de deelnemers nodig waren.

Studies hebben aangetoond dat degenen die naar het buitenland reizen en tijd doorbrengen in verschillende culturen, over het algemeen beter zijn in deze taken (10).

Daarom kan reizen je zeker helpen de beperkingen van verveling of creatieve stagnatie weg te nemen, en je de nodige inspiratie geven om de wielen weer soepel in je hersenen te laten draaien.

Vooral voor degenen wier werk veel creatief denken met zich meebrengt, is naar een plek gaan die nog nooit eerder is geweest misschien wel de inspiratie die je nodig hebt om je creativiteit terug te krijgen.

 

Verbeter de gezondheid van de botten

 

Meestal gaat het als volgt: als je op reis bent, ben je geneigd veel tijd buiten door te brengen.

Het mooie van reizen is om nieuwe dingen te ervaren, meestal inclusief het bezoeken van verschillende attracties of het genieten van de lokale cultuur en architectuur van de plaats.

Daarom kunt u veel zonlicht opnemen, vooral in warme klimaten.

Zonlicht kan vitamine D leveren, maar voeding alleen kan niet voorzien in de behoefte aan vitamine D.

Vitamine D stimuleert de opname van calcium en fosfor in het spijsverteringskanaal en mobiliseert calcium in de botten (11).

De verbeterde opname van calcium is erg handig om botten sterk te houden, omdat het ervoor kan zorgen dat calcium uit de botten wordt verwijderd en op de juiste manier wordt vervangen tijdens het hermodelleringproces.

Vitamine D3 is ook direct gerelateerd aan de gezondheid van de botten, omdat uit onderzoek blijkt dat er een duidelijk verband bestaat tussen vitamine D-inname en verminderde botdichtheid.

Omdat osteoporose een probleem is dat vooral mensen boven de 35 treft, komt het vooral veel voor bij vrouwen in de menopauze en bij ouderen.

Daarom zullen mensen veel baat hebben bij werkpauzes en reizen naar zonnige oorden.

 

Jou blij maken

 

Het meeste werk dat we doen, heeft uiteindelijk te maken met het vinden van geluk, maar meestal vergeten we dat hard werken of onze levensstijl in de problemen brengen, niet het geluk zullen garanderen dat we verlangen.

Daarom is reizen een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in nieuwe en interessante dingen, en je kijkt er naar uit.

Als je naar plaatsen gaat waar je altijd al heen wilde gaan, neem dan de tijd om te ontdekken wat deze plaatsen te bieden hebben en creëer goede herinneringen voor de toekomst, waardoor je gelukkige hormonen (dopamine en serotonine) blijven stromen.

Deze conclusie is niet alleen gebaseerd op algemene of anekdotische redeneringen: een groot aantal onderzoeken heeft geluk in verband gebracht met reizen.

Een onderzoek wees uit dat het anticiperen op het plannen van een vakantie het geluk en het emotionele evenwicht kan vergroten.

Een andere persoon ontdekte dat het idee om ervaringsgerichte aankopen te doen (zoals reizen) mensen meer geluk brengt dan het idee van materiële aankopen zoals kleding of elektronica.

De waarde van dergelijke ervaringen is enorm en zal op de lange termijn meer voldoening geven.

 

Gewichtsverlies pillen

 

Voor veel mensen vereist hun dagelijkse werk dat ze meestal op kantoor zitten.

Zelfs als dit niet het geval is, zijn er eigenlijk maar heel weinig banen waarbij fysieke activiteit betrokken is, zodat het overtollige calorieën volledig kan verbranden.

Bovendien is het vanwege tijdgebrek onmogelijk om regelmatig naar de sportschool te gaan of zelf oefeningen te doen.

Hoewel het effect misschien maar van korte duur is, kan reizen uw gewicht aanzienlijk verminderen.

De mate waarin reizen het gewicht van een persoon beïnvloedt, varieert van persoon tot persoon en hangt ook af van het soort activiteiten dat reizen inhoudt.

Maar reizen omvat meestal een verscheidenheid aan verschillende activiteiten, waaronder sightseeing en avontuurlijke sporten, dus het is onwaarschijnlijk dat u tijd zult doorbrengen met ronddwalen in een hotelkamer.

In dit opzicht is het natuurlijk voordeliger om te reizen met veel wandelen of activiteiten (zoals wandelen, rotsklimmen of bergbeklimmen).

Een onderzoek onder zwaarlijvige mensen wees uit dat alleen naar hooggelegen gebieden gaan zonder te sporten in slechts één week gewicht kan verliezen (12).

Deze resultaten kunnen te wijten zijn aan veranderingen in hoogte, het klimaat verhoogt het metabolisme en verzadiging, terwijl het hongergevoel wordt verminderd.

Een andere studie toonde aan dat verkoudheid kan helpen bij het verbranden van calorieën en “bruin vet”, wat op zijn beurt de verbranding van “wit vet” versterkt (13).

Aan de andere kant, als u al in een koud klimaat leeft, kan naar een warmere plek gaan meer lichaamsbeweging aanmoedigen (14).

 

Versterk interpersoonlijke relaties

 

Of u nu alleen reist of met vrienden of familie, het is meestal een lonende ervaring.

Als u echter met anderen reist, is een groot voordeel dat het u een connectie-ervaring kan bieden, wat uw interpersoonlijke relatie kan verbeteren.

Voor stellen is dit een effectieve manier om nieuwe ervaringen te creëren die waarde en betekenis aan de relatie kunnen toevoegen.

Volgens een enquête hebben veel stellen over het algemeen hun gevoel van intimiteit en gedeelde interesse met hun partners verbeterd nadat ze samen hebben gereisd.

Deze stellen waren meer tevreden over hun relaties en vertoonden meer kans op betere communicatie (15).

Andere studies hebben aangetoond dat vrijetijdsactiviteiten met familieleden, zoals reizen, het gevoel van verbondenheid tussen familieleden, inclusief kinderen en hun ouders, kunnen versterken (16).

Een uitgebreide literatuurstudie over de impact van reizen concludeerde ook dat het gebruik van reizen als een manier om contact te maken met familieleden de kans op echtscheiding kan verkleinen, het geluk kan verbeteren en de kwaliteit van het contact tussen leden kan verbeteren.

Dit effect is vooral nuttig als het paar of de gezinsleden niet veel tijd of gelegenheid hebben om op andere momenten samen aan gezamenlijke activiteiten deel te nemen.

 

Help menstruatieproblemen te overwinnen

 

Een periode van pijn of ongemak is een nachtmerrie voor elke vrouw, maar er zijn nog steeds veel vrouwen die er last van hebben.

Als u een persoon bent die lijdt aan onstabiele menstruatie, een hoge stroom mensen, premenstruele stemmingswisselingen of krampen rond uw buik, denkt u misschien dat reizen tijdens deze periode geen goed idee is omdat het uw ervaring zal beïnvloeden.

Het kan echter zijn dat reizen uw symptomen daadwerkelijk kan verbeteren en uw ongemak kan verlichten.

Daarom omvat reizen vaak drie dingen: vitamine D, lichaamsbeweging en het verminderen van stress.

Blootstelling aan de zon en het absorberen van wat vitamine D kan de symptomen van PMS en polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) helpen verlichten, wat gepaard gaat met hormonale fluctuaties en onregelmatige menstruaties (17).

Matige lichaamsbeweging tijdens het reizen, zoals wandelen en zwemmen, verbetert de bloedcirculatie en verlicht krampen en een opgeblazen gevoel (18).

Endorfines die tijdens de reis vrijkomen, helpen ook vermoeidheid en verdoving te voorkomen. Bovendien zal de verminderde spanning verdere onregelmatigheden voorkomen.

 

Verdiep je empathie

 

Dit is het mooie van reizen: je zult onderweg meestal veel verschillende mensen tegenkomen.

Uiteindelijk ontmoet je misschien nieuwe vrienden en kennissen, anders laat je in ieder geval nieuwe interpersoonlijke herinneringen achter.

Dit is de reden waarom reizen, vooral naar plaatsen waar u geografisch of cultureel ver van u verwijderd bent, een enorme impact kan hebben op uw medeleven.

Door met vreemden om te gaan, ervaringen te delen en gemeenschappelijke gronden te erkennen, krijg je een gevoel van band en begrip, waardoor de kansen in het normale leven kleiner worden.

Of u nu op de werkplek of in uw persoonlijke leven bent, dit vermogen om u in te leven en contact te maken met anderen zal nuttig zijn voor uw leven.

 

Verminder het risico op depressie en angst

 

De hoofdoorzaken van depressie hebben vele redenen, maar het lijdt geen twijfel dat het, ongeacht de reden, een van de gemakkelijkste en moeilijkste ervaringen is om te begrijpen.

Hoewel het nog niet zeker is of er toekomstige gebeurtenissen zullen zijn die een episode van depressie kunnen veroorzaken, is het gebruikelijke feit dat een gezond, evenwichtig leven de depressie sterk kan beheersen.

Reizen geeft u rust, waardoor u zich kunt ontspannen in uw dagelijkse werk en u kunt concentreren op uzelf en uw emoties.

Volgens een onderzoek hebben vrouwen met verlof veel minder kans op depressies en andere psychische problemen, waardoor ze vervolgens een hogere kwaliteit van leven hebben (19).

Over het algemeen kan het uw motivatie stimuleren om naar uw persoonlijke favoriete plek te gaan.

Van bepaalde soorten locaties, zoals een kalm bos of bergomgeving, is aangetoond dat ze effectief zijn bij het verminderen van de incidentie van ziekten die verband houden met psychologische stress (20).

Evenzo hebben warm klimaat en zonlicht een positief effect op depressie (vooral seizoensgebonden affectieve depressie), omdat licht melatonine en hormonen zoals dopamine en serotonine kan reguleren (21, 22).

 

Verbeter de ademhaling

 

Overweeg om in een stad of dorp te wonen: pendelen van en naar het werk en door drukke straten lopen.

Hoewel u zich hier misschien niet actief van bewust bent, kan uw ademhalingssysteem het moeilijk hebben door besmetting.

Van autorook tot smog, tot industriële vervuiling tot stof, veel luchtverontreinigende stoffen kunnen uw longen geleidelijk verergeren, waardoor u steeds vatbaarder wordt voor ziekten en aandoeningen zoals astma, bronchitis en longkanker (23).

Door te reizen naar plaatsen ver weg van industriële voorzieningen of stedelijke vervuiling, ontgifting van de longen, herstelt u uw gezondheid.

Meer specifiek kan reizen naar gebieden in de buurt van de oceaan inderdaad wonderen voor uw longen doen. Dit concept is niet nieuw.

Al meer dan 200 jaar toeren mensen het strand en de zoutbaden om te herstellen van verschillende ziekten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat het inademen van zeelucht kan helpen bij het overwinnen van cystische fibrose (dikke slijmophoping die de longen blokkeert) (24) en longziekten (25).

Feiten hebben aangetoond dat het inademen van zeelucht slijm kan verdunnen, hoesten kan verminderen, sinusdruk kan verminderen en de longfunctie kan verbeteren.

 

Verminder spijsverteringsproblemen

 

Veel mensen realiseren zich niet dat stress talloze schadelijke effecten op het lichaam kan hebben, vooral bij spijsverteringsproblemen.

Omdat de spijsvertering echter wordt gecontroleerd door het enterische zenuwstelsel, waardoor in wezen een darm-hersenas ontstaat die de manier waarop de ene persoon de andere beïnvloedt, kan veranderen, kan stress stille schade aan uw spijsvertering veroorzaken.

Het kan in wezen het bloed uitschakelen dat uw systeem binnenkomt, de secretie die nodig is voor de spijsvertering verminderen en de samentrekking van de spijsverteringsspieren beïnvloeden.

Symptomen kunnen zijn: slokdarmkrampen, misselijkheid, diarree of obstipatie.

De weerstand tegen andere problemen die rechtstreeks voortvloeien uit de impact van stress op de spijsvertering is verminderd (omdat de opname van voedingsstoffen en de immuunrespons nauw verwant zijn), en in verhouding tot het goede (toename van slechte darmbacteriën 26, 27).

Het beperken van stressoren en het veroorzaken van ontspanning tijdens het reizen kan deze problemen helpen verlichten (28).

De tijd nemen om stress te elimineren, kan u ook helpen chronische darmontsteking te voorkomen (29).

 

Goed voor de huid

 

Is uw huid ongezond? Is het vatbaar voor puistjes of acne, of ziet het er dof uit?

Er zijn veel redenen waarom uw huid op deze manier kan functioneren, waaronder stress en vervuiling.

Stress kan een overproductie van cortisol veroorzaken, wat op zijn beurt kan leiden tot overproductie van talg en ervoor kan zorgen dat uw huid barst en vettig aanvoelt.

Het kan ook huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en rosacea verergeren.

Een goede vakantie kan helpen bij het verlichten van stress, waardoor dergelijke huidproblemen worden verlicht of voorkomen.

Door naar een plek te lopen waar u zich ongemakkelijk voelt, zoals kustgebieden of bergen, kunt u uw huid in zijn oorspronkelijke staat herstellen.

Als je naar het strand reist, kan de kwaliteit van je huid verbeteren door de afschilfering van zand en zeezout, en het ontgiftende effect van zout water en jodium op de huid en het vermogen om de uitbraken die bacteriën en schimmels veroorzaken kwijt te raken.

Bovendien hydrateert het zwemmen in magnesiumrijk zeewater de huid beter dan kraanwater en kan het de ruwheid en ontsteking van de huid verminderen.

Als het niet het strand is, kan alleen reizen naar plaatsen met weinig luchtvervuiling uw huid helpen vernieuwen.

Door verkeer en rook veroorzaakte deeltjes in de lucht (zoals stikstofdioxide en rook) kunnen externe huidveroudering en vlekken veroorzaken, de poriën verstoppen en de ophoping van bacteriën vergroten (30).

Ga naar een plek met een rustige luchtkwaliteit en kijk hoe het je huid verandert!

 

Vertrouwen

 

Reizen is meestal meer dan alleen het ontdekken van nieuwe plaatsen en culturen. Dit heeft ook te maken met jezelf vinden.

In onbekende gebieden bent u het meest geschikt om uw eigen denkontwikkeling te beoordelen, en reizen wordt meestal verdiept door uzelf en wie u bent te begrijpen.

Als je de kans hebt om ergens heen te gaan en je voelt dat je geen façadruk of externe sociale beperkingen hebt, dan kun je een heel goede stap zetten om een ​​beter zelfbeeld te ontwikkelen.

Bovendien kan alleen reizen of reizen met leeftijdsgenoten betekenen dat u verantwoordelijk bent voor de besluitvorming en reizen naar het buitenland, wat u kan helpen het vertrouwen te herstellen en lichte angstgevoelens te verminderen.

 

slaap verbeteren

 

Iedereen met een normaal slaappatroon beseft dit misschien niet, maar het kan een zeer moeilijke transactie zijn met gevestigde slaappatronen.

Slaap is essentieel voor de algehele gezondheid en welzijn, en slaapgebrek kan verschillende problemen veroorzaken, van cognitieve stoornissen tot prikkelbaarheid.

Reizen voor zaken kan u om verschillende redenen helpen om de slaap te verbeteren.

Ten eerste is het onwaarschijnlijk dat u tijdens het reizen tijd zult besteden aan elektronische producten, zoals smartphones of laptops.

Bij gebruik voor het slapengaan, kan het licht dat door dergelijke apparaten wordt uitgestraald de hersenen overhalen om te dimmen en te slapen, waardoor melatonine wordt geremd.

Tijd besteden aan andere activiteiten en overdag tijd buiten doorbrengen in natuurlijk licht, kan je circadiane ritme helpen om jezelf te reguleren.

Op deze manier heb je niet de moeite om in slaap te vallen en kun je de volgende dag vol energie opstaan ​​(31).

Bovendien is het meestal gemakkelijker om in slaap te vallen, en als je minder stress hebt, weten we dat dit een van de grootste reisvoordelen is (32, 33).

Bovendien kunnen lichaamsbeweging tijdens het lopen en andere activiteiten tijdens het reizen ook de slaapkwaliteit verbeteren.

 

Verbeter het aanpassingsvermogen

 

In ons dagelijks leven worden we zelden geconfronteerd met andere gedachten of handelingen dan normaal.

We opereren zoals gewoonlijk en komen zelden dingen tegen die ons dwingen buiten onze comfortzone te zeilen.

Naar een onbekend gebied gaan is echter het tegenovergestelde: het daagt je uit om je aan te passen aan een heel andere cultuur, meestal in de buurt van mensen van wie je niet veel weet.

Dit geldt vooral als de moedertaal die u bezoekt ongewoon is en de cultuur en levensstijl heel anders zijn.

Door jezelf onder te dompelen in de lokale levensstijl, kun je je hersenen helpen om van starre stijfheid af te komen en flexibel genoeg te worden om zich naar behoefte aan verschillende situaties aan te passen.

Het blijkt dat deze vaardigheid zeer nuttig is in uw professionele en persoonlijke leven, omdat u beter in staat zult zijn om op een effectieve en positieve manier op veranderingen te reageren.

 

Verhoog het jodiumgehalte

 

Als u graag kustgebieden bezoekt en graag in zee zwemt, zult u blij zijn te weten dat dit nog een ander voordeel heeft! Jodium kan via gewoon voedsel worden geconsumeerd, maar zwemmen in zeewater of het eten van zeeplanten en dierengerechten kan je extra stimuleren.

Jodium beïnvloedt hoe de schildklierfunctie rechtstreeks deelneemt aan het reguleren van hormonen en metabolisme (34).

Jodium kan ook de immuniteit versterken en apoptose (of geprogrammeerde celdood) helpen, waardoor kwaadaardige en destructieve cellen worden vernietigd voordat ze zich vermenigvuldigen en een probleem worden.

Ze kunnen ook apoptose van kankercellen veroorzaken, wat een van de redenen is waarom jodium bepaalde kankers kan voorkomen (35).

Bovendien kan het tot op zekere hoogte ook schildklieraandoeningen en struma helpen [36].

 

Help je spieren

 

Velen van ons brengen veel tijd door met zitten of werken, en de waarheid is dat het menselijk lichaam niet is ontworpen om zo lang stil te zitten.

Gebrek aan lichaamsbeweging kan de spieren van de billen aanspannen, wat leidt tot degeneratie van de wervelkolom en pijn.

Je buikspieren zullen ook langzaam degenereren omdat je ze niet zittend gebruikt (37).

Als u reist, heeft u de neiging om meer te bewegen en voldoende te bewegen om uw spieren te helpen zich goed te ontwikkelen, maar niet omdat u niet traint om de spieren te spannen.

Naar zee gaan is vooral nuttig voor spieren, omdat zeezout spierpijn en pijn kan verlichten en gewrichtsontsteking kan verminderen (38).

 

Reizen is therapeutisch

 

Emotioneel of fysiek, als u op zoek bent naar een manier om te ontgiften, is reizen de beste optie.

Of je nu een negatieve periode in je leven hebt doorgemaakt, het gevoel hebt dat je leven duidelijk, verdrietig of diepbedroefd is geworden, reizen kan je helpen om langzaam uit het verleden te komen en jezelf op te frissen.

Door het land van uw dromen te bezoeken, nieuw voedsel te proberen en nieuwe vrienden te ontmoeten, kunt u uw aandacht van het verleden naar de toekomst afleiden.

We weten hoe reizen je humeur en geluk enorm kan verbeteren en een nieuwe fase in je leven kan markeren.

Door naar een rustige omgeving te gaan, kan uw lichaam geleidelijk alle afvalstoffen en gifstoffen eruit filteren, waardoor u zich gezond en verfrist voelt.

 

Verbeter het libido en de vruchtbaarheid

 

Voor veel paren zijn onvruchtbaarheid en verminderd libido een veel voorkomend, maar nog niet volledig besproken gezondheidsprobleem, en de redenen erachter zijn vaak vaag.

Wat onderzoek of de hulp van een expert kan u helpen erachter te komen waar het probleem zit en hoe u het kunt oplossen.

Maar soms is het antwoord zo simpel als het verminderen van stress.

Een studie wees uit dat vrouwen met hoge niveaus van alfa-amylase het veel moeilijker hebben om zwanger te worden dan andere vrouwen, ondanks dat ze geen geboortegeschiedenis hebben (39).

Reizen en je lichaam laten ontspannen en de hormonen in het lichaam in evenwicht brengen, kan je helpen dit obstakel te overwinnen.

Een andere studie toonde aan dat stress het aantal zaadcellen, de kwaliteit en de beweeglijkheid vermindert, dus mannen die vader willen worden, kunnen ook profiteren van vakantie (40).

Evenzo kan stress het seksuele verlangen van mannen en vrouwen belemmeren (41), en reizen kan u ook helpen om op dit gebied te verbeteren.

In feite zeiden meer dan een miljoen respondenten in een enquête dat reizen hun seksuele verlangen verbeterde.

 

Vergroot kennis en perspectieven

 

Studies hebben aangetoond dat reizen naar het buitenland een aanzienlijke impact kan hebben op de persoonlijkheid, en thuisreizigers kunnen nieuwe waarden en inzichten ontwikkelen door te reizen (42).

Een mogelijke reden kan zijn dat wanneer u reist, u niet langer in de microkosmos van de lokale gemeenschap leeft.

Reizen stelt je bloot aan veel verschillende soorten mensen en gemeenschappen, en opent echt je armen voor de realiteit en verwachtingen van andere mensen in de wereld.

Bovendien zul je tijdens de reis meer worden opgeleid over de verschillende geschiedenis en tradities van de plaats en zijn mensen, wat je zal helpen je begrip van de wereld te verdiepen.

U realiseert zich misschien dat uw aannames te simpel of onjuist zijn.

U kunt natuurlijk alleen bronnen zoals boeken of internet gebruiken om kennis op te doen.

Niets is echter echt invloedrijk dan uw eigen observaties en conclusies te trekken.

Experts beweren ook dat reizen je meer openstelt voor anderen en een algemeen vertrouwen of geloof in mensen opbouwt (43).

 

Laat je jong voelen

 

In vergelijking met jongeren is de bevolkingsstructuur van de meeste ontwikkelde landen aan het vergrijzen.

Nu we dit tijdperk van vergrijzing omarmen, is het ook belangrijk te beseffen dat het gezicht van vrije tijd aan het veranderen is en dat het gezicht van vrije tijd wordt bepaald door meer vrijetijdsactiviteiten (zoals reizen).

Onderzoek toont aan dat deze trend positief is, omdat reizen mensen zich jonger en gezonder kunnen laten voelen.

In zekere zin kan reizen als medicinaal worden beschouwd omdat het de gezondheid van de hersenen kan bevorderen en ouderen en hun elasticiteit kan beschermen.

Van degenen die reizen is aangetoond dat ze ziekten ontwikkelen zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Alzheimer (risicovermindering 44, 45).

Zakenreizen zijn een geweldige manier om actief te zijn en deel te nemen aan het leven en verschillende dingen te ervaren, zelfs als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.

 

Verbeter uw werkvermogen

 

Wanneer u daadwerkelijk reist, zal reizen u veel plezier bezorgen, maar wanneer moet u naar huis gaan en uw doelen en deadlines gaan halen?

Welnu, er zijn aanwijzingen dat frequent reizen de productiviteit en werkprestaties daadwerkelijk kan verbeteren.

We weten al hoe reizen je hersenen stimuleert en hun vermogen om cognitieve taken uit te voeren, en dit is een van de mogelijke redenen.

De andere is dat de gewone manier van overgeven aan saai werk en onbeduidende zaken u een moe en gefrustreerd gevoel geeft, wat nu met elke reis kan worden overwonnen (46).

Een studie wees uit dat het organiseren van reizen op deze manier vakantiegangers in staat stelt te genieten van vrije tijd, veel zon, lichaamsbeweging en mogelijkheden om nieuwe vrienden te ontmoeten, waardoor ze met succes energie kunnen terugkrijgen van een vakantie op hoog niveau vóór de vakantie (47) .

Andere studies hebben aangetoond dat vakantie vermoeidheid en burn-out kan verlichten (48), waardoor het ziekteverzuim en het lage energieverbruik op het werk worden verminderd (49).

Door af en toe een pauze te nemen, kunt u door het opladen van de accu blijven genieten van uw werk en uw conditie op peil houden.

 

Voorzorgsmaatregel

 

Zoals we hierboven hebben gezien, heeft reizen veel voordelen, maar het kan ook enige schade aanrichten.

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat reizen idealiter iets is dat moet helpen om stress te elimineren, niet om stress te veroorzaken!

Als u vanwege uw eigen voorkeuren comfortabel reist, zal dat u moeilijkheden opleveren en er zijn andere manieren om uw gezondheidsproblemen te verlichten en op te lossen.

Een ander ding om te onthouden is dat u voordat u op reis gaat, onderzoek moet doen om er zeker van te zijn dat er geen virale uitbraak heeft plaatsgevonden.

Zorg ervoor dat u voldoende vaccins voor u krijgt, zodat reizen uw gezondheid niet verslechtert, maar wel uw gezondheid.

Denk er ook aan voorzichtig te zijn met wat u inpakt of bij u draagt ​​als u op reis gaat: zorg ervoor dat u essentiële zaken, zoals zonnebrandcrème, bij de hand hebt. (En gebruik het religieus. Hoewel zonlicht veel voordelen heeft, kan het gevaarlijk zijn als het niet wordt beschermd!)

Je moet ook insectenwerende middelen, noodzakelijke medicijnen en schoon drinkwater meenemen en zoveel mogelijk waardevolle spullen weggooien.

Zorg ervoor dat het voedsel dat u eet hygiënisch is, waar u ook bent, u moet de juiste hygiëneregels volgen.

Als u al lijdt aan een ziekte waardoor u zich moeilijk kunt verplaatsen, kan het gemakkelijker zijn om thuis een gemakkelijkere oplossing te vinden zonder uw toch al kwetsbare gezondheid in gevaar te brengen.

Dit geldt ook als u zwanger bent en een voorgeschiedenis van complicaties heeft.

Tot slot: let altijd goed op uzelf, uw eigendommen en de omgeving om ervoor te zorgen dat u tijdens de reis geen gevaar loopt!

Reizen is niet alleen een gezicht en u kunt veel verschillende ervaringen hebben, afhankelijk van waar u heen gaat, met wie u reist en welke activiteiten u besluit te ondernemen.

Door echter een optimistische en gemakkelijke houding aan te houden, zult u het geweldig vinden, wat u ook doet.

Nu je weet dat reizen veel bijdraagt ​​aan je geluk, niet alleen aan tijdelijke voldoening, hopen we dat je nadenkt over waar je volgende reis zou moeten zijn!

Als dit artikel u niet kan overtuigen dat reizen goed voor u is, probeer het dan eens.

Breng een prettige vakantie door en u zult zien hoe het uw gezondheid en uiterlijk op grote en kleine manieren verandert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *