25 evidence-based voordelen van papaja

Wat is papaja

Papaja ( papaja) komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en is een groot kruid, vergelijkbaar met een boom, hoewel het geen houtachtige plant is ( 1 ).

Interessant is dat sommige historici geloven dat papaja een fusie kan zijn van twee Carica’s afkomstig uit Midden-Amerika en Mexico .

Tot nu toe werd papajafruit echter voornamelijk in de meeste tropische streken geteeld, niet alleen in Midden-Amerika en Mexico.

Papaja wordt meestal gekweekt uit hun kleine zaadjes en groeit onder gunstige omstandigheden zeer snel.De vrucht wordt meestal geproduceerd vóór het einde van het eerste jaar van groei.

Deze planten hebben zelf geen lange levensduur, omdat de meeste papajaplanten een levensduur hebben van ongeveer vijf jaar, terwijl sommige een levensduur hebben van meer dan vijf ( 2 ) jaar.

 

 

Word source

Vanwege zijn grote populariteit heeft papaja eigenlijk veel verschillende namen, zo gaat het verder, van papaja in Europa en Australië Eph Ruta Bomba in Cuba, papaja Frankrijk en uiteindelijk mamao in Brazilië.

Hoewel papaja veel namen heeft, is het wereldwijd een universele en veelzijdige vrucht.

De meest voorkomende vorm van fruit wordt “solo” of Hawaiiaanse papaja genoemd.

Deze specifieke variëteit heeft de vorm van een peer, is ongeveer vijftien centimeter lang en weegt ongeveer een pond.

 

 

Interessant feit

  • Hoewel papaja geen enkele gelijkenis heeft met gewone aardbeien, bosbessen of bramen, wordt het eigenlijk als een bes beschouwd, omdat het inderdaad een vlezige vrucht is die door een enkele eierstok wordt geproduceerd. Wat nog belangrijker is, is dat de kleine zwarte zaadjes in het midden van de papaja eigenlijk eetbaar zijn en waarvan bekend is dat ze een zeer uitgesproken pittige en / of peperachtige smaak hebben, wat normaal gesproken niet wordt verwacht voor bessenzaden.
  • Hoewel het gebruik ervan lange tijd voor de wereld verborgen lijkt te zijn gebleven, beginnen mensen eindelijk alle mogelijkheden van papaja te ontketenen, van medicijnen tot vleesverzachters tot voedingswaarde.
  • In tropische culturen wordt papaja al honderden jaren als medische behandeling gebruikt.
  • Wat interessant is, is dat bijna elk deel van de vrucht zelf kan worden gebruikt, inclusief bladeren, wortels, sap, zaden en bloemen.
  • De bladeren van papaja worden meestal geplet en gemengd in dranken zoals thee, of gepureerd tot een puree om sap te maken.
  • Aan de andere kant worden extracten van papajawortel en papajasap vaak gebruikt als topische therapeutica voor insectenbeten of huidwonden.
  • Ten slotte worden de zaden en bloemen van papaja meestal gemalen of gekookt om luchtwegaandoeningen te behandelen of darmwormen te verwijderen.

 

Voedingswaarde-informatie

 

(Bron: USDA National Nutrition Database)

Voor mensen die elke ochtend meerdere glazen sinaasappelsap drinken om hun dagelijkse vitamine C-inname binnen te krijgen, moet u misschien nog eens nadenken.

In feite kan één portie papaja u alle vitamine C geven die u een dag nodig heeft; in feite bevat één portie bijna 300% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C ( 3 )!

Daarom bevat slechts één portie papaja dezelfde hoeveelheid vitamine C als al die kop sinaasappelsap, of zelfs meer.

De twee meest gunstige verbindingen in papaja zijn chymotrypsine en papaïne.

Chipapacin is een proteolytisch enzym dat wordt gewonnen uit de latex van papaja.

Het meest voorkomende gebruik is om de pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door een hernia in de wervelkolom.

Door de verbinding rechtstreeks in de tussenwervelschijf te injecteren, kan een deel van de tussenwervelschijf worden opgelost, waardoor de pijn en druk van de tussenwervelschijf op de perifere zenuwen wordt verminderd ( 5 ).

Papaïne is een spijsverteringsenzym dat belangrijk is voor het afbreken van de taaie fibrine die vaak voorkomt bij het eten van vlees.

 

Gezondheidsvoordelen van papaja

 

Hoog carotenoïde gehalte

De rol van carotenoïden bij de menselijke gezondheid wordt al lang bestudeerd.

Dieetcarotenoïden worden als belangrijk beschouwd voor het verminderen van het risico op ziekten, met name kanker en oogproblemen.

De meest bestudeerde carotenoïden zijn onder meer β-caroteen, lycopeen en luteïne.

In feite hebben mensen lange tijd gedacht dat tomaten en tomatenproducten de belangrijkste bronnen van β-caroteen en lycopeen zijn ( 7 ).

Recente gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken hebben echter aangetoond dat deze belangrijkste carotenoïden in papaja meer biologisch beschikbaar zijn dan wortelen of tomaten.

In feite is de biologische beschikbaarheid van β-caroteen in papaja bijna driemaal die van tomaat of wortel.

Beta-caroteen is de voorloper van vitamine A en een uiterst belangrijke vitamine in de menselijke voeding.

Andere carotenoïden (zoals lycopeen) worden niet omgezet in vitamines, maar zouden het risico op hart- en vaatziekten en veel vormen van kanker verminderen ( 8 ).

Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat carotenoïden en de papaja die dit pigment levert, zeer goed zijn voor uw algehele gezondheid.

 

 

Neutraliseer vrije radicalen en verminder oxidatieve stress

Vrije radicalen zijn reactieve chemische soorten met een enkel ongepaard elektron. Door oxidatieve stress bij organismen te veroorzaken, zijn ze zeer onstabiel en vormen ze een gevaar voor biologische systemen.

Gelukkig reageert het menselijk lichaam op deze potentiële gevaren door zijn natuurlijke endogene antioxidantensysteem.

De consumptie van antioxidanten en andere factoren bieden bescherming voor deze vrije radicalen, maar als de vrije radicalen die door natuurlijk voorkomende cellulaire ademhaling worden geproduceerd de beschermende effecten van antioxidanten overtreffen, kan oxidatieve schade optreden.

Veel wetenschappers geloven dat deze oxidatieve schade een sleutelrol speelt bij algemene veroudering en bij cardiovasculaire en neurodegeneratieve ziekten ( 9 ).

Gelukkig zijn onderzoekers begonnen te ontdekken dat fermentatie van papaja niet alleen voldoende antioxidanten kan bieden om het antioxidantafweersysteem van het lichaam te versterken, maar ook vrije radicalen kan neutraliseren.

De verbindingen in papaja maken die schadelijke chemicaliën in wezen nutteloos, zodat ze het menselijk lichaam niet langer schaden.

Aangezien het er echter op lijkt dat gefermenteerde papaja elke dag moet worden geconsumeerd om het afweersysteem op de meest effectieve manier te versterken, is verder onderzoek gepland ( 10 ).

 

 

Verminder het risico op Alzheimer

De ziekte van Alzheimer (AD) is de meest voorkomende neurodegeneratieve ziekte en de belangrijkste oorzaak van dementie bij ouderen.

Er is vastgesteld dat er niet één oorzaak is voor de ziekte van Alzheimer, maar een ziekte die door meerdere factoren wordt veroorzaakt.

Een daarvan is oxidatieve stress, die, samen met vele andere effecten, β-amyloïde en tau-geïnduceerde neurotoxiciteit veroorzaakt, die beide de belangrijkste kenmerken zijn van de ziekte van Alzheimer ( 11 ).

Helaas is hersenweefsel bijzonder gevoelig voor oxidatieve stress, wat volledig aantoont hoe belangrijk het is om de gezondheid van de hersenen te behouden om het risico op neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer te verminderen.

Bij deze specifieke ziekte wordt een van de vele biomarkers die wetenschappers gebruiken om een ​​diagnose te stellen, 8-OHdG genoemd.

In één onderzoek hebben onderzoekers gemeten dat deze biomarker veel hoger was bij patiënten met de ziekte van Alzheimer in vergelijking met controles.

Het is echter interessant dat wanneer dezelfde AD-patiënten werden aangevuld met gefermenteerde papaja, het papaja-extract de hoeveelheid 8-OHdG aanzienlijk verminderde gedurende een periode van 6 maanden.

De reden achter deze behandeling is dat de verbindingen in papaja de effecten van vrije radicalen en oxidatieve stress op het lichaam en, nog belangrijker, op de hersenen kunnen tegengaan ( 12 ).

 

Verlaag het risico op kanker

Zoals eerder vermeld, is lycopeen, net als papaja, een carotenoïde, zoals β-caroteen. Lycopeen is echter geen voorloper van vitamine A, maar een tussenproduct in de biosynthese van andere carotenoïden, met ongelooflijk sterke antioxiderende eigenschappen.

Interessanter zijn de verbazingwekkende eigenschappen tegen kanker.

Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen oxidatieve stress, wat een belangrijke factor is bij onze veroudering.

Onderzoek is ook begonnen om te ontdekken dat antioxidantbescherming, vooral de antioxidantbescherming van lycopeen, ons ook kan beschermen tegen oxidatieve schade aan het DNA die oncogenen of oncogenen kan activeren.

Dieetantioxidanten afgeleid van carotenoïden (zoals lycopeen) kunnen onze cellen mogelijk beschermen tegen schade veroorzaakt door interne of externe bronnen (zoals straling) ( 13 ).

Het belangrijkste punt om nogmaals te onthouden is dat oxidatieve stress, in combinatie met hoge insuline- en glucosespiegels, een groot risico op kanker vormt, vooral voor mensen met diabetes.

Desalniettemin zijn onderzoekers van mening dat gefermenteerde papajaproducten (FPP) de signaalcascade kunnen beïnvloeden die verband houdt met ongecontroleerde celgroei en overleving, waardoor het een mogelijke behandeling wordt voor patiënten die al een kankerbehandeling krijgen ( 14 ) .

 

Voorkom hartaandoeningen

Lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) is een goede lipide.

Ze zijn gerelateerd aan het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten (HVZ), ze stimuleren de opname van glucose en verzetten zich tegen insulineresistentie.

Er wordt echter aangenomen dat patiënten met diabetes type 2 een abnormale HDL-functie hebben, waardoor ze vatbaarder worden voor HVZ.

In een gerandomiseerde gecontroleerde studie met 80 zwaarlijvige patiënten verhoogden proefpersonen hun inname van fruit en groenten, wat resulteerde in carotenoïden en versterkte de cardioprotectieve eigenschappen van HDL.

Omdat wetenschappers veel evidence-based reviews hebben die de gunstige effecten van carotenoïden ondersteunen, en het aanbod van deze carotenoïden in papaja erg groot is, is het duidelijk dat het eten van grote hoeveelheden papaja het risico op hartaandoeningen effectief vermindert ( 15 ).

Zelfs voor mensen zonder diabetes type 2 is de verhouding tussen lipoproteïne met lage dichtheid en lipoproteïne met hoge dichtheid onstabiel – of je nu diabetes hebt of niet, te weinig HDL betekent een hoger risico op HVZ.

Daarom kan iedereen profiteren van niet alleen het verhogen van de inname van papaja, maar ook van veel vergelijkbare groenten en fruit.

 

Verminder ontstekingsmarkers

Chronische ontstekingen en laaggradige ontstekingen zijn veelvoorkomende oorzaken en / of triggers van veel ziekten, zoals obesitas, diabetes, insulineresistentie en andere stofwisselingsziekten.

Een milde ontsteking is met name een veel voorkomend kenmerk van obesitas.

In vergelijking met zwaarlijvige mensen hebben wetenschappers ontdekt dat zwaarlijvige mensen meer inflammatoire markers in de bloedsomloop hebben. Gewichtsverlies; het aantal van deze markers wordt echter verminderd, wat duidt op een positieve correlatie tussen lichaamsgewicht en het aantal ontstekingsmarkers ( 16 ).

Omdat papaja rijk is aan antioxidanten en flavonoïden, kunnen ze ontstekingen verminderen door T-cellen aan te tasten die de ontstekingsreactie mediëren.

Inderdaad, de onderzoekers voerden een studie uit waarin papaja werd bereid voor consumptie bij mannelijke proefpersonen Wetenschappers observeerden na consumptie veel veranderingen in regulerende T-cellen in de papaja.

Ze ontdekten dat inflammatoire cytokines significant worden geremd en dat papaja direct een ontstekingsremmende reactie kan uitoefenen door deze regulerende T-cellen te gebruiken ( 17 ).

 

 

Verbeter de spijsvertering

Naast rijke carotenoïden en antioxidanten is een ander kenmerk van papaja dat ze een enzym bevatten dat papaïne wordt genoemd.

Meer specifiek is papaïne eigenlijk een proteolytisch enzym, wat betekent dat het de vertering van eiwitten bevordert en meestal wordt gewonnen uit de latex van onrijpe papaja.

Sommige onderzoekers geloven dat dit specifieke enzym verantwoordelijk is voor de beroemde spijsverteringseigenschappen van papaja.

Veel culturen gebruiken papaja als een natuurlijk medicijn om abnormale spijsverteringsproblemen zoals constipatie, brandend maagzuur en symptomen van prikkelbare darmsyndroom te behandelen.

In een dubbelblinde, placebogecontroleerde studie bleek het papaja-ready Caricol-effect ® niet waargenomen spijsverteringssymptomen te verbeteren.

Onderzoekers concludeerden dat papajapreparaten het meest nuttig zijn bij het in stand houden van het spijsverteringskanaal door de symptomen van constipatie, opgezette buik en prikkelbare darmsyndroom te verminderen ( 18 ).

Een ander onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, toonde aan dat papaja de spijsvertering daadwerkelijk kan bevorderen, omdat de papaïne in papaja gehaktballen kan vervangen en een belangrijke fermenteerbare stof is die goed is voor de algehele gezondheid. bron.

 

Kan zweren behandelen

Hoewel het vruchtvlees van de papaja het belangrijkste onderdeel is van zijn gezonde vrucht, zijn de zaden, bladeren en wortels van de papajaplant ook erg behulpzaam bij het genezen van bepaalde ziekten.

In het bijzonder is bevestigd dat het extract van papajazaden een maagbeschermend effect heeft en zweren tegengaat.

Om deze bewering te evalueren, werd een onderzoek uitgevoerd met behulp van een rattenmodel van acute maagzweerinductie en een chronisch zweermodel.

In vergelijking met het lichaamsgewicht van ratten, kan een hooggedoseerd papaja-zaadextract de maaglaesies en symptomen van maagzweren aanzienlijk verminderen ( 20 ).

Helaas komen maagzweren heel vaak voor in West-Afrika, en het is erg belangrijk om natuurlijke remedies (zoals papaja) te vinden om deze ziekten te behandelen.

Alleen na tuberculose en lepra is Brucella-ulcus (BU) de derde meest voorkomende mycobacteriële infectie ter wereld.

Er werd een grote systematische review opgesteld met een lijst van verschillende planten en verbindingen met anti-BU-eigenschappen. Papaja is nog steeds een van de bekendste planten en er is aangetoond dat het in het ziekenhuis opgenomen BU-patiënten behandelt ( 21 ).

In minder ontwikkelde landen is het vinden van een gemakkelijke en goedkopere methode (zoals het gebruik van papaja) om dergelijke patiënten te behandelen een goede stap in de goede richting.

 

 

Help veroudering tegen te gaan

Het is niet verrassend dat de snelheid van huidveroudering voornamelijk wordt bepaald door de snelheid van weefseldegeneratie, niet door de snelheid van weefselregeneratie.

Niettemin hangt huidveroudering in grote mate af van uw genetische aanleg en levensstijl.

Aangenomen wordt dat overmatige vrije radicalen rimpels, verslapping en andere huidbeschadiging die optreden tijdens veroudering kunnen beïnvloeden.

Gelukkig hebben de lycopeen- en vitamine C-componenten die al in papaja zijn genoemd de eigenschappen om de huid te beschermen tegen tekenen van veroudering.

Een van de belangrijkste externe verouderingsfactoren is fotoveroudering, of hoe UV-blootstelling de huid beïnvloedt en ervoor zorgt dat de huid slap, rimpelt en degenereert.

De voedingsstoffen in papaja zijn als natuurlijke ‘zonnefilters’ die de huid beschermen tegen schadelijke stralen en daarom ook vroegtijdige rimpels kunnen voorkomen ( 22 ).

 

Behandel knokkelkoorts

Dengue-koorts is een ziekte die elk jaar 5 tot 270 miljoen mensen in meer dan 125 landen treft.

Het is een virale ziekte die wordt overgedragen door de beet van de Al Qaeda- mug, waardoor het sterk lijkt op malaria en even dodelijk is.

Symptomen van de ziekte zijn onder meer koorts, bloeding en soms encefalitis en myocarditis.

Omdat er weinig bekend is over de ziekte, wordt deze meestal symptomatisch behandeld, wat betekent dat artsen deze alleen kunnen behandelen als er symptomen optreden.

Helaas zijn er geen effectieve antivirale middelen bekend om knokkelkoorts te behandelen.

Papaja biedt echter een belangrijke behandeling voor deze ziekte.

Studies hebben aangetoond dat de papajaplant kan worden gebruikt om een ​​tekort aan bloedplaatjes te behandelen, wat een veel voorkomend symptoom is van knokkelkoorts.

Wetenschappers geloven dat het extract van de bladeren van de papajaplant membraanstabiliserende eigenschappen heeft die het bloed kunnen beschermen tegen schade veroorzaakt door stress, wat essentieel is voor de behandeling van symptomen veroorzaakt door knokkelkoorts.

Er zijn slechts enkele studies met mensen uitgevoerd, maar veel gedocumenteerde papaja-behandelingen zijn effectief geweest bij de behandeling van menselijke patiënten met knokkelkoorts.

Veel gevallen leidden tot een verhoogd aantal bloedplaatjes en witte bloedcellen, waardoor de symptomen van deze patiënten aanzienlijk werden verminderd ( 24 ).

 

Behandel huidwonden

Brandwonden zijn een van de meest voorkomende huidwonden, maar door de beperkte middelen in Afrika en andere minder ontwikkelde landen is het beheersen van brandwonden een serieuze taak geworden.

Traditionele geneeskunde is essentieel om levens en geld te redden.

Een van de traditionele behandelingen voor papajadressing en wondgenezing is papaja, het belangrijkste ingrediënt van het verband.

Papaja wordt momenteel zelfs gebruikt op de kinderafdeling van het Royal Victoria Hospital in Banjul, Gambia, omdat de kinderen het daar goed verdragen.

Om papaja te bereiden, wordt het vruchtvlees uit het rijpe fruit gehaald, dat vervolgens wordt gepureerd en gebruikt voor geïnfecteerde brandwonden.

Wetenschappers geloven dat de effectiviteit van papaja als wondgenezend middel voortkomt uit de proteolytische enzymen, chymotrypsine en papaïne, evenals de antibacteriële activiteit ( 25 ).

Verrassend genoeg, in een gerandomiseerde studie waarin papaja-verbanden werden vergeleken met waterstofperoxideverbanden, hoewel waterstofperoxideverbanden het nieuwste model zijn van de meeste verbanden, leiden papajawanden tot de ontwikkeling van gezond granulatieweefsel. De tijdsduur wordt verkort en het ziekenhuisverblijf van de patiënt wordt ook bekort. Ziekenhuis ( 26 ).

Als het gaat om het behandelen van huidwonden en brandwonden met traditionele medicijnen, is Afrika waarschijnlijk het juiste idee.

 

Behandel acne

Een van de minder bekende voordelen van papaja is dat papaja daadwerkelijk kan helpen bij het verminderen van acne en puistjes, wat een steeds duurder en prominenter behandelingsgebied is.

In een specifieke studie werd een zalf bestaande uit papaïne en verschillende andere verbindingen getest op patiënten om te beoordelen of het de incidentie en ernst van milde tot matige acne kan verminderen.

De steekproefomvang bestond uit 98 blanke patiënten tussen de 15 en 40 jaar, en elke patiënt werd gedurende 12 weken dagelijks met zalf behandeld.

Na de studie gebruikten de onderzoekers de Universal Global Acne Grading Scale (GAGS) om het effect van de behandeling te evalueren en gebruikten ze het aantal laesies om te bepalen of de behandeling gunstig is.

Gelukkig ontdekten de onderzoekers dat na de behandelingsperiode de waargenomen GAGS-score met gemiddeld 41% was verminderd en het aantal laesies was verminderd ( 27 ).

Omdat papaïne een eiwit is dat enzymen oplost, wat betekent dat het effectief vet kan oplossen, de huid kan reinigen en de poriën open kan houden, vermindert deze behandeling het uitbreken van acne en puistjes.

 

 

Elimineer parasieten

Papaja, meer specifiek papajazaden, is eigenlijk heel effectief in het afweren van wormen en parasieten.

De reden voor dit ongelooflijke vermogen is een stof genaamd papaïne, die zeer overvloedig voorkomt in papajazaden en bekend staat om zijn doeltreffendheid bij het elimineren van rondwormorganismen.

Een andere samengestelde alkaloïde, kapaïne, werd ook aangetroffen in de zaden van deze veelzijdige vrucht, die ook darmwormen kan vernietigen en afstoten.

Onderzoekers in Mexico hopen deze ideeën te testen door extracten van papajazaad te vergelijken met een controlegroep om te bepalen of het in staat is om het aantal parasieten te verminderen.

Wetenschappers ontdekten dat proefpersonen die werden behandeld met papaja-zaadextract een significante vermindering van specifieke parasieten hadden in beide parasietstadia.

Deze conclusies hebben duidelijk meer experimenten nodig om te bevestigen, maar veel betrouwbare gegevens tonen aan dat de vetzuren die in papajazaden worden aangetroffen, het aantal parasieten bij intracellulaire en extracellulaire methoden aanzienlijk kunnen verminderen ( 28 ).

 

Antidiabetische voordelen

Helaas tonen statistieken aan dat bijna een derde van de Amerikaanse bevolking zwaarlijvig is, terwijl nog een derde te zwaar is.

Naast alle andere redenen die overgewicht en ongezond veroorzaken, kan obesitas of zelfs overgewicht uw risico op het ontwikkelen van diabetes aanzienlijk verhogen.

Aangezien wordt vermoed dat een derde van onze bevolking zwaarlijvig is, is het geen wonder dat bijna 10% van de bevolking aan twee vormen van diabetes lijdt ( 29 ).

Voor diabetici is het beheersen van insuline een essentieel onderdeel van uw dag, maar helaas kunnen veel mensen met deze ziekte niet voldoende voor zichzelf of hun bloedsuikerspiegel zorgen.

Terwijl deze pandemie zich uitbreidt, is het voor ons van vitaal belang om gezonder te leven om dergelijke gezondheidsproblemen te voorkomen.

Behandeling en preventie moeten ook worden onderzocht.

Als een veelgebruikte plant in de traditionele geneeskunde heeft papaja een hypoglycemisch effect en verbetert het de lipidenverdeling bij zowel dieren als mensen.

Toen het waterextract van papaja werd toegepast op ratten veroorzaakt door diabetes, merkten de onderzoekers dat het extract de bloedsuikerspiegel en het cholesterol verlaagde, terwijl het lichaamsgewicht van het dier slechts licht verminderde.

Andere waarnemingen zijn onder meer positieve effecten op de integriteit en functie van de lever en pancreas, wat veelbelovende bevindingen zijn om deze ongelukkige ziekte onder controle te houden ( 30 ).

 

 

Verlicht artritispijn

Reumatoïde artritis (RA) is een complexe ziekte die veel van dezelfde ontstekingen en immuunresponsen heeft als hart- en vaatziekten.

De overeenkomsten beginnen met de toename van de productie van vrije radicalen, die de oorzaak is van veel van onze huidige wereldwijde gezondheidsproblemen.

De producten van deze vrije radicalen zijn geïdentificeerd in de vloeistof van reumatoïde gewrichtsontsteking, wat aangeeft dat ontsteking inderdaad wordt gemedieerd door activiteit van vrije radicalen.

Exogene antioxidanten zijn belangrijk bij het verwijderen van deze oxidatiemiddelen om oxidatieve schade te voorkomen ( 31 ).

Evenzo verhoogt de papaïne in papaja ook de productie van immuuncellen, cytokinen genaamd.

Cytokines kunnen de genezing zelfs versnellen en de snelheid van het bloedstollingsmechanisme verminderen, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd en waardevolle voedingsstoffen naar de ontstoken delen van het lichaam worden getransporteerd, zoals gewrichten waar artritis optreedt.

Veel mensen geloven ook dat papaja een natuurlijk pijnstillend effect heeft en pijn verlicht, hoewel er meer tests en onderzoek moeten worden gedaan om deze theorie te bewijzen.

 

 

Voorkom maculaire degeneratie

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie is de belangrijkste oorzaak van verlies van het gezichtsvermogen bij ouderen.

De voedingswaarde van papaja laat zien dat deze vrucht een belangrijke bron is van vitamine A, vitamine C en vitamine E, allemaal vitamines die helpen bij het bevorderen van gezonde ogen.

Uit een onderzoek in de Ophthalmology Archives bleek zelfs dat het eten van ten minste drie porties fruit, waaronder papaja, het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (ARMD) daadwerkelijk kan verminderen.

Wat nog belangrijker is, is dat in vergelijking met mensen die minder dan 1,5 portie fruit per dag eten, het eten van alleen de aanbevolen hoeveelheid fruit uw risico met 36% kan verminderen. Dit kan zijn omdat de antioxidanten in fruit zoals papaja kunnen worden gebruikt bij maculaire degeneratie. Maak het.

Interessant is dat, hoewel groenten ook een verscheidenheid aan antioxidanten en carotenoïden bevatten, ze geen enkel beschermend effect hebben op ARMD of serieuzere versies van ARMD (neovasculaire ARMD), terwijl fruit een zeer significant effect heeft. effect.

Bovendien kunnen vers geel of oranje fruit, zoals papaja, ook andere oogziekten helpen voorkomen, zoals glaucoom en cataract, opnieuw omdat papaja van nature carotenoïden en antioxidanten levert ( 33 ).

 

Bevorder de gezondheid van de longen

Net als hoe ze maculaire degeneratie helpen voorkomen, bevordert papaja ook de gezondheid van de longen vanwege het vitamine A-gehalte.

Onderzoek uitgevoerd door Kansas State University heeft een verband aangetoond tussen vitamine A-tekort, longontsteking en emfyseem.

Deze bevindingen zijn belangrijk voor rokers en zelfs voor degenen die niet roken, maar wel worden blootgesteld aan passief roken, omdat men denkt dat benzo (a), een veel voorkomende kankerverwekkende stof in sigarettenrook, vitamine A-tekort veroorzaakt.

Voor rokers en mensen die worden blootgesteld aan passief roken, ernstig vitamine A-tekort en slechte voeding, veroorzaakt deze ongezonde combinatie zeer waarschijnlijk emfyseem en / of kanker.

Sommige onderzoekers denken dat dit kan verklaren waarom sommige rokers 100 jaar oud worden, terwijl anderen vroegtijdig overlijden.

Degenen die van kinds af aan roken, zullen waarschijnlijk in de vroege stadia vitamine A-tekort ontwikkelen en zullen zichzelf niet beschermen tegen de complicaties die worden veroorzaakt door vitamine A-rijke diëten ( 33 ).

Papaja is een uitstekende bron van vitamine A, dus voor degenen die op sigaretten overschakelen of in een tweedehands rookomgeving moeten roken, zal het bewust opnemen van papaja en andere vitamines zeer gunstig zijn om zichzelf tegen schadelijke effecten te beschermen. De dagelijkse voeding is rijk aan voedsel.

 

Ondoordringbaarheid

Sikkelcelanemie is een genetische ziekte die ervoor kan zorgen dat een persoon een abnormaal β-globuline-gen heeft, waardoor hun rode bloedcellen een dubbel-concave schijfvorm vormen in plaats van een normale schijfvormige rode bloedcel.

Door de vormverandering zijn sikkelvormige rode bloedcellen minder oplosbaar en kunnen ze niet gemakkelijk door het bloed stromen, waardoor de kans groter is dat ze de bloedvaten blokkeren.

Als dit gebeurt, worden de rode bloedcellen die zuurstof vervoeren geblokkeerd en kunnen ze hun bestemming niet bereiken, zodat weefsels en organen niet de zuurstof kunnen verkrijgen die nodig is om te overleven en te groeien.

Gelukkig kunnen gedroogde bladeren en papaja-extract een manier zijn om deze ziekte onder controle te houden.

Onderzoek en vele experimenten hebben aangetoond dat plantenextracten rode bloedcellen kunnen verminderen en vernietigen en de membranen van rode bloedcellen kunnen beschermen.

Dit kan de vorming van sikkelcellen onder bepaalde omstandigheden remmen, wat suggereert dat het gebruik van papaja als kandidaat voor sikkelcelanemie effectief kan zijn. Aan de andere kant kunnen gedroogde papajabladeren ook therapeutische toepassingen hebben.

Een specifiek experiment testte en vergeleek bladextracten bij verschillende concentraties, en ontdekte dat alle concentraties de vorming van sikkelcellen tot op zekere hoogte remden, en dat de concentratie van 10 mg / ml het hoogste anti-ziekte-effect had.

 

 

Bescherm de huid tegen beschadiging door de zon

Iedereen is niet thuis, maar niet iedereen herinnert zich zonnebrandcrème te dragen.

Ultraviolette straling van de zon kan grote schade toebrengen aan mensen die zichzelf niet voldoende tegen de zon kunnen beschermen, en kan u blootstellen aan huidkanker en vroege tekenen van huidveroudering.

Gelukkig kunnen de micronutriënten die in grote hoeveelheden in papaja, carotenoïden en flavonoïden worden aangetroffen, systematische fotoprotectie bieden tegen schadelijke zonnestralen en kunnen ze ook erytheem voorkomen dat wordt veroorzaakt door ultraviolette straling, wat ook de huid is na drogen in de zon. Het wordt duidelijk rood. lang.

In een bepaald onderzoek kregen de deelnemers tien tot twaalf weken interventie, waarbij ze lycopeen of lycopeenrijke producten, zoals papaja, innamen.

Na de anticipatie maten de onderzoekers de verminderde gevoeligheid voor UV-geïnduceerd erytheem, en lieten ze zien hoe carotenoïden in de voeding de huid op lange termijn kunnen helpen beschermen tegen blootstelling aan de zon ( 23 ).

Met andere woorden, de echte truc om de huid te beschermen is om van binnenuit te werken door meer carotenoïdenrijk voedsel te eten!

 

 

Behandel polio

Er is een lange discussie geweest over de vraag of vitamine C echt kan helpen de weerstand tegen polio-infectie te verhogen.

Poliomyelitis is een zeer besmettelijke ziekte met symptomen als luchtwegaandoeningen, griepachtige symptomen en vooral verlamming.

De ziekte is uniek voor mensen en wordt verspreid via de fecaal-orale route.

In het begin van de twintigste eeuw overspoelde verlamde polio de Verenigde Staten.

Gelukkig werd het poliovaccin in de jaren vijftig geïntroduceerd, waardoor de ziekte in de Verenigde Staten werd uitgeroeid.

Tot op de dag van vandaag worstelen veel burgers in ontwikkelde landen met een laag niveau nog steeds met de risico’s van ziekten en / of uitbraken.

In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw werd veel aandacht besteed aan de ontdekking van behandelingen voor polio, waaronder simpelweg het gebruik van vitamine C.

Verschillende experimenten met apen hebben aangetoond dat na menging met kleine doses ascorbinezuur of vitamine C, verschillende doses paralytisch poliovirus niet-infectieus worden.

Hoewel veel experimenten verschillende slagingspercentages hebben bij in-vitro- en dierproeven, zijn er weinig experimenten met mensen, dus continu onderzoek naar dit onderwerp is noodzakelijk ( 35 ).

Daarom wil het niet zeggen dat het eten van voedsel dat rijk is aan vitamine C (zoals papaja) polio plotseling zal genezen, maar de vitamines die door deze vrucht worden geleverd, zijn op veel manieren buitengewoon gunstig en kunnen een toekomstige behandelingsoptie zijn voor lijdende patiënten. ziekte.

 

Voorkom scheurbuik

Sinds ondervoede zeevarenden werden ontdekt in de 15e en 16e eeuw, is scheurbuik de meest voorkomende ziekte en zonder de juiste behandeling kan het tot verwoestende gezondheidsvoordelen leiden.

Mensen kunnen geen ascorbinezuur synthetiseren, wat betekent dat we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamine nodig hebben om de normale functies van het menselijk lichaam te behouden, met name de opname van ijzer uit de darmen.

Scheurbuik is een ziekte waarbij het vitamine C-gehalte in het menselijk lichaam onvoldoende is, wat slaperigheid, vermoeidheid, bloedarmoede en vele andere symptomen kan veroorzaken.

Hoe langer de vitamine C wordt ingenomen zonder de juiste dosis, hoe meer levensbedreigende symptomen, waaronder oedeem, geelzucht, neuropathie en overlijden ( 36 ).

Gelukkig is scheurbuik een zeer te voorkomen ziekte.

Door eenvoudig uw vitamine C-inname te volgen, kunt u deze catastrofale ziekte helpen voorkomen.

Door vitaminerijk voedsel aan uw dagelijkse voeding toe te voegen, zoals sinaasappels, papaja en limoenen, kunt u ervoor zorgen dat u voldoende vitamine C binnenkrijgt.

 

 

Behandel bepaalde soorten bloedarmoede

Een andere nuttige voedingsstof die in papaja wordt aangetroffen, komt uit de vitamine B-familie.

Het is in water oplosbaar en helpt bij de aanmaak en instandhouding van rode bloedcellen.

Als u niet elke dag genoeg foliumzuur krijgt, loopt u mogelijk risico op bloedarmoede, meer bepaald bloedarmoede door foliumzuurgebrek.

Mensen met bloedarmoede zijn meestal kortademig, duizelig, hoofdpijn en meestal vermoeidheid.

Mensen met bloedarmoede zullen het gevoel hebben dat ze bijna geen energie hebben en constant moe zijn, omdat uw hart harder moet werken om zuurstofrijk bloed door uw lichaam te pompen omdat de aanmaak van rode bloedcellen niet efficiënt is.

Omdat er veel soorten bloedarmoede zijn, is het het beste om een ​​arts te raadplegen om uw specifieke type te bepalen, maar als u het eenmaal weet, kan bloedarmoede gemakkelijk worden beheerd.

Het is bekend dat papaja veel vitamine C bevat, maar ze bevatten ook veel foliumzuur en veel ijzer ( 37 ).

Daarom kan het eten van papaja sommige symptomen van bloedarmoede verlichten, alleen vanwege de rijke, belangrijke voedingsstoffen.

 

Verminder het risico op foetale neurale buisdefecten

Foliumzuur is een essentiële voedingsstof die nodig is voor DNA-replicatie en algemene celsynthese.

Hoewel het een belangrijke voedingsstof is voor elke gezonde persoon, is het vooral belangrijk voor zwangere vrouwen en hun foetussen.

Mensen hebben lange tijd bewezen dat foliumzuurdeficiëntie verband houdt met afwijkingen van de moeder (zoals bloedarmoede en neuropathie) en aangeboren afwijkingen van de foetus (zoals spina bifida en bloedarmoede).

Spina bifida is een destructieve afwijking van het ruggenmerg waarbij een deel van het ruggenmerg zich niet normaal kan vormen en meestal buiten het lichaam verschijnt.

Hoewel u aan deze ziekte lijdt, is anencefalie echter altijd dodelijk, omdat de foetus bij de geboorte het hersendeel van de hersenen mist.

Gelukkig kan alleen de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur (momenteel ongeveer 600 microgram) tijdens de zwangerschap deze en andere defecten bijna volledig voorkomen ( 38 ).

Papaja en andere citrusvruchten bevatten ongelooflijk veel foliumzuur, dus als u het ongepast vindt om elke dag foliumzuursupplementen in te nemen, zoek dan gewoon een manier om papaja tijdens de zwangerschap in uw dieet op te nemen!

 

 

Verminder het risico op een beroerte

We zijn bekend met het herkennen van een beroerte: verlies van gevoel in ledematen, wazig zien, onduidelijke spraak, gevoelloosheid aan één kant van het lichaam.

We weten nog niet hoe we een beroerte kunnen voorkomen. Een beroerte treedt op wanneer een plaque in een slagader de bloedstroom naar de hersenen blokkeert.

Dit kan verwoestende gevolgen hebben. Een veelvoorkomende oorzaak van een beroerte is een hoog cholesterolgehalte. Wanneer het cholesterolgehalte hoog is, vormt zich plaque en veroorzaakt het verstopte slagaders, waardoor de bloedstroom wordt belemmerd.

Veel onderzoeken hebben inconsistente resultaten, maar een schijnbaar veel voorkomende studie is dat het verlagen van cholesterol, met name lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid, het risico op een beroerte in hoogrisicogroepen kan verminderen ( 39 ).

Er zijn veel methoden voorgesteld om het cholesterol te verlagen, maar enkele recente bevindingen geven aan dat lycopeen het LDL-cholesterol daadwerkelijk kan verlagen, waardoor het risico op een beroerte wordt verminderd.

Een meta-analyse wees uit dat wanneer de dagelijkse dosis lycopeen hoger is dan 25 mg, het LDL-cholesterol met ongeveer 10% kan verlagen ( 40 ).

Als je niets doet, voeg dan in ieder geval lycopeenrijke papaja toe aan je dieet om het risico op een beroerte in de toekomst te verkleinen.

 

Verlicht kinkhoest

Kinkhoest is een veel voorkomende ziekte die vooral gericht lijkt te zijn op kleuters en schoolgaande kinderen.

Hoewel een groot percentage van de kinderen die tegen kinkhoest zijn ingeënt, niet met het virus zijn besmet, heeft een aanzienlijk aantal mensen het virus nog steeds.

Omdat bekend is dat vitamine C ontgiftende effecten heeft, werden veel gevallen en experimenten geanalyseerd om te zien of vitamine C kinkhoest kan behandelen.

De conclusies van dit experiment zijn gemengd en het exacte antwoord is nog onzeker, maar het is bewezen dat hoge doses vitamine C de ernstige symptomen van het virus kunnen verlichten.

Wat nog belangrijker is, het heeft het begin van een ernstige ziekte verkort van een paar weken tot een paar dagen, wat aantoont dat deze vitamine niet alleen de symptomen van ongemak kan verlichten, maar ook het virus op de een of andere manier kan elimineren ( 41 ).

Omdat kinkhoest vooral dodelijk is voor jonge kinderen, is het belangrijk dat jij en je kind elke dag voldoende vitamine C binnenkrijgen uit papaja en andere citrusvruchten.

 

Hoe te kopen en op te slaan

Hoewel veel mensen papaja beschouwen als een tropische en exotische vrucht, zijn ze zo gewoon geworden dat ze nu over de hele wereld verkrijgbaar zijn.

Papaja heeft een uitstekende zachtheid, boterachtige consistentie en een heerlijke, zoete maar muskusachtige smaak.Onlangs is de populariteit ervan sterk gestegen, en de verwachting is dat het verder zal stijgen nadat mensen de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen hebben verkregen.

Voor degenen die graag op de dag van aankoop van het fruit willen genieten, kies papaja met rode of oranje schil, die een beetje zacht zal zijn als je ze aanraakt.

De papaja heeft gele vlekjes op zijn schil en is nog niet volgroeid, het duurt enkele dagen voordat hij volgroeid is.

Volledig groene en zeer stevige papaja wordt zelden in de voeding gebruikt, maar omdat hij nog geen zoete smaak heeft gevormd, kan hij gebruikt worden om mee te koken.

Koop je een lichtgele papaja, maar wil je het rijpingsproces versnellen zodat je er zo snel mogelijk van kunt genieten, doe het fruit dan samen met de banaan in een bruine papieren zak om het fruit in één of twee dagen te laten rijpen.

Wat betreft opslag: de rijpe papaja moet altijd in de koelkast worden bewaard en, indien mogelijk, binnen twee dagen worden geconsumeerd, zodat het rijpe fruit de beste smaak heeft!

 

 

Hoe u meer papaja aan uw dieet kunt toevoegen

Het grootste kenmerk van papaja is dat het onmiskenbaar veelzijdig is.

Ze kunnen worden toegevoegd aan uw ontbijt, lunch, snacks en zelfs desserts!

Papaja ontbijtvoedsel spectrum

Voor een heerlijk en vitaminerijk ontbijt raad ik aan om wat melk, Griekse yoghurt, vanille-extract, bevroren bananen en dungesneden rijpe papaja te mengen.

Door al deze ingrediënten samen te mengen, krijg je een extreem rijk, ontspannend en supergezond ontbijt, en je kunt het zelfs in een reismok schenken om te genieten van een ontbijt voor op het werk of voor onderweg!

Of, als u iets eenvoudiger wilt, rijpe papaja schillen, in plakjes snijden en zaaien en vervolgens het fruit eten met een kom yoghurt, kan u gemakkelijk helpen uw dagelijkse vitamine C-aanbevelingen in uw dieet op te nemen.

Papaya lunch eten spectrum

Tijdens de lunch is een kom verse fruitsalade een supergemakkelijke manier om elke dag papaja te eten.

Schil eerst de rijpe papaja en snijd deze in blokjes.

Meng het met verschillende andere soorten fruit zoals bananen, sinaasappels, aardbeien en verse bessen.

Meng dan in de lichte zomer alle lichte yoghurt en citroensap en geniet van de lunch op een koele middag.

Papaya snackvoedsel spectrum

Als je meer een ‘snack’-persoon bent en geen tijd hebt om te gaan zitten en te eten, probeer dan eens papayasalsa te maken.

Rijpe papaja past goed bij de rooksmaak van Mexicaans eten en is een belangrijk basisingrediënt voor pittige salsa.

Een recept dat u kunt proberen, is onder meer gesneden papaja, in blokjes gesneden ananas, sjalotjes, knoflook, limoensap, zout en zwarte peper.

Roer alle ingrediënten door elkaar om een ​​heerlijke salsa te maken, gedoopt in tortilla’s, of gemakkelijk te dienen als vulling voor warme kippenpasteitjes.

Papaya dessertvoedsel spectrum

Hoewel papaja niet vaak als dessertingrediënt wordt gebruikt, lijkt het effect sterk op ander fruit zoals perziken, bananen of meloenen.

Voor een heerlijk dessert met onrijpe papaja kun je een stuk papayabrood bakken dat lijkt op bananenbrood !

Hak de papaja fijn en giet het overtollige water af op keukenpapier.

Voeg room en suiker samen met room toe en voeg vervolgens twee eieren een voor een toe.

Meng in een aparte kom de droge ingrediënten bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel, piment en gember.

Door droge ingrediënten aan het botersuikermengsel toe te voegen, wordt uw brood “deeg”.

Na ongeveer een uur bakken, krijg je een heerlijk papajabroodje met daarop een laagje honing!

 

 

Voorzorgsmaatregel

Hoewel papaja alle bewezen gezondheidsvoordelen heeft, zijn er nog steeds enkele zorgen over overmatige consumptie van papaja bij sommige mensen.

Zwangere vrouwen zijn zo’n groep.

Studies die zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat er een positieve correlatie bestaat tussen de inname van onrijpe of halfrijpe papaja en samentrekkingen van de baarmoeder bij zwangere vrouwen.

Aan de andere kant, wanneer ratten werden gebruikt om in vivo studies te testen, produceerde volledig volwassen papaja niet hetzelfde effect.

Aangenomen wordt dat dit verschil optreedt omdat zowel onrijpe als halfrijpe papaja latex bevatten, dat sterk lijkt op natuurlijke hormonen zoals prostaglandinen en oxytocine.

Men heeft lang gedacht dat deze hormonen weeën induceren door samentrekkingen van de baarmoeder te veroorzaken, maar als deze acties op het verkeerde moment plaatsvinden, kunnen ze een miskraam, miskraam of extreem gevaarlijk voor de groei van de foetus veroorzaken ( 43 ).

Hoewel deze onderzoeken niet zijn herhaald om de doeltreffendheid ervan te garanderen, wordt zwangere vrouwen geadviseerd goed op hun dieet te letten en voorzichtig te zijn bij de beslissing om onrijpe papaja te consumeren.

Bovendien bevat papaja, zoals hierboven vermeld, samengestelde latex.

Als u weet dat u allergisch bent voor latex; omdat papaja deze stof bevat, bent u waarschijnlijk allergisch voor papaja.

Als u in direct contact staat met de stof, zal het eten van papaja als u een bekende latexallergie heeft, waarschijnlijk een normale allergische reactie veroorzaken ( 42 ).

 

ten slotte

Over het algemeen moet het nu duidelijk zijn dat papaja ondanks het gebrek aan publieke aandacht nog steeds veel gezondheidsvoordelen heeft.

Deze vrucht bevat niet alleen eindeloos veel vitamines, antioxidanten en andere voedingsstoffen, maar heeft ook een onweerstaanbare heerlijke zoetheid.

Het is gebleken dat de rijke voeding veel ziekten kan voorkomen, zoals kanker, hart- en vaatziekten en ontstekingsziekten.

Voor degenen die ook op zoek zijn naar natuurlijke methoden om de huidskleur, roodheid en algemene rimpels te verbeteren, kunnen lycopeen en vitamines in papaja de eliminatie van rimpels bevorderen, waardoor de huid glad en glad wordt.

De schoonheid van papaja ligt in het gebruiksgemak en de veelzijdigheid.

Papaja kan in bijna elke maaltijd worden gemengd, inclusief grote maaltijden, desserts en zelfs middernachtsnacks.

Gelukkig zal deze snack je niet schuldig laten voelen, want het potentiële potentieel van papaja moet met de wereld worden gedeeld!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *