25 evidence-based gezondheidsvoordelen van spirulina

Wat is spirulina?

 

Met de toename van schoon eten in de afgelopen jaren, lijdt het geen twijfel dat u nieuwe voedingsmiddelen hoort als onderdeel van deze beweging.

Dit alles is om bewerkte voedingsmiddelen kwijt te raken en natuurlijk, gezond en zelfs heel voedsel te verwelkomen als onderdeel van schoon eten.

Spirulina is altijd een van de meest bezorgde voedingsmiddelen geweest.

Schoon eten is een manier om het lichaam van binnenuit te voeden.

Deze gewoonte gaat niet over gemak eten of overgaan op bewerkte voedingsmiddelen, maar over het eten van voedsel dat veel gezondheidsvoordelen heeft.

Om met succes schoon te eten, heb je een open geest nodig en de bereidheid om nieuwe voedingsmiddelen te proberen waar je misschien nooit aan hebt gedacht.

U zult merken dat deze voedingsmiddelen heerlijk smaken, goed zijn voor uw gezondheid en ook zeer geschikt zijn voor een schoon eetplan.

Laten we dus eens dieper kijken naar wat spirulina is en waarom het in het algemeen zo’n superieure voedselkeuze is.

 

 

 

Spirulina is eigenlijk de algen aan de bovenkant van de vijver, en je zult misschien verrast zijn.

Ja, u kunt dezelfde algen zien, die u in de vijver in schuim kunnen veranderen, maar het is in veel opzichten goed voor u.

Als je spirulina in zijn uiteindelijke vorm consumeert, is het duidelijk klaar en veilig om te eten.

Daarom zijn de gezondheidsvoordelen die volgen ongelooflijk.

Spirulina heeft een donker blauwgroene kleur en is een spiraalvormige alg.

De samenstelling is heel bijzonder, daarom is de uiteindelijke alg rijk aan eiwitten waarvan je kunt genieten en waarvan je kunt profiteren.

De voedingswaarde is vergelijkbaar met andere zeegroenten zoals chlorella of kelp.

Deze alg wordt geoogst in meren in warmere klimaten zoals Afrika of Zuid-Amerika, maar wordt ook in grotere gebieden gekweekt en gebruikt.

Hoewel u algen niet per se als voedselbron beschouwt, zult u merken dat algen echt goed kunnen smaken als ze dienovereenkomstig worden gekweekt en gekookt.

Spirulina is niet alleen een uitstekende bron van proteïne, er wordt ook aangenomen dat het onder veel medische aandoeningen uitstekende natuurlijke genezende eigenschappen heeft.

 

 

 

De geschiedenis erachter

 

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe de algen die bovenop de vijver zaten plotseling evolueerden tot een levensvatbare voedselbron.

Zoals u zich kunt voorstellen, zal dit niet van de ene op de andere dag gebeuren. Heeft een rijke historie.

Wat ooit gewoon vijverschuim was, heeft tijd nodig om als voedsel te worden geaccepteerd en ervan te genieten.

Zodra de echte gezondheidsvoordelen worden begrepen, zal deze overtuiging zich vermenigvuldigen.

Nu kun je zien dat dit echte superfood wordt gezien als een bron van proteïne en zelfs kan worden ingezet om bepaalde gezondheidsproblemen te voorkomen.

Is het echt goed?

Je zult al snel zien dat de gezondheidsvoordelen voor zich spreken, en deze oplossingen zijn afgeleid van de ontdekkingen van onze voorouders.

Ze weten dat spirulina goed voor je is, maar ze weten gewoon niet hoe wijdverbreid deze bevindingen uiteindelijk zullen zijn.

Zoals we vandaag weten, is de geschiedenis van spirulina terug te voeren tot de Azteken in de 14e eeuw.

Andere etnische groepen die in Afrika of omliggende gebieden wonen, hebben ook ontdekt dat deze specifieke algen gunstig voor hen zijn in hun dieet.

Ze weten nauwelijks dat dit soort eiwit rijk is aan eiwitten, maar ze beseffen dat eiwit zowel bevredigend als bevredigend is, dus het wordt een van de belangrijkste basisvoedingsmiddelen in het dieet.

Spirulina kan vanaf nu door de geschiedenis heen brandstof en voeding leveren voor bepaalde culturen, dus het begint vaart te krijgen.

Men kan zeggen dat dit het voedsel achter de schermen is, ook al wordt spirulina in veel delen van de wereld in de voeding geconsumeerd.

Pas in 1974 werd spirulina echt uitgeroepen tot een van de beste voedingsmiddelen in de toekomst.

De verklaring werd naar voren gebracht op de Wereldvoedselconferentie en werd destijds specifiek gebruikt om ondervoeding in bepaalde delen van de wereld te helpen bestrijden.

Pas een paar jaar later werd het snel populair in reguliere of volwassen landen.

Spirulina zal ook de belangrijkste inhoud worden van het dieetplan van NASA voor ruimteastronauten.

Algen worden geleverd in een vorm die geschikt is voor de behoeften van astronauten, maar voorzien ze toch van de voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Zodra mensen horen dat NASA het gebruikt voor een uitstekende voedingsstatus, zal de rest van de wereld dit superfood gaan gebruiken.

Vanaf dat moment zal het verhaal van Spirulina zich in de loop van de tijd blijven ontwikkelen.

 

 

 

Interessante feiten over spirulina

 

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat spirulina zo rijk maakt aan donkere kleuren.

Je vraagt ​​je misschien zelfs af waardoor het vijverschuim als een levensvatbare en veilige voedselbron werd beschouwd.

U bent misschien sceptisch, dit is normaal.

Natuurlijk, tenzij je de bereide vorm van spirulina hebt geprobeerd, weet je misschien niet zeker of je het überhaupt moet consumeren.

Bijna iedereen heeft deze transitie doorgemaakt, maar als je je geest opent, zul je snel ontdekken dat je misschien wel van spirulina houdt.

Laten we beginnen met het feit dat het eiwitgewicht van dit superfood kan oplopen tot 70%.

U zult nauwelijks ander voedsel vinden met zo’n superieure voeding.

Je krijgt niet alleen heel belangrijke eiwitten binnen, maar je kunt ook genieten van hoge concentraties vitamines, mineralen en antioxidanten.

We zullen later specifieke gezondheidsvoordelen krijgen, maar tot nu toe weten we dat de samenstelling van Spirulina deel uitmaakt van zijn uniekheid en uitmuntendheid.

Laten we beginnen met kleuren.

De kleur van spirulina is waarschijnlijk ongebruikelijk voor u en kan niet worden vergeleken met een andere kleur die u ziet.

De sterke blauwgroene kleur van spirulina wordt veroorzaakt door een speciaal pigment genaamd phycocyanine.

Het is de kern van de gezondheidsvoordelen en alleen dit pigment kan ervoor zorgen dat u de rijke kleuren herkent en waardeert.

Spirulina bevat extreem veel antioxidanten en kan helpen bij het weerstaan ​​van vrije radicalen die het lichaam binnendringen.

Dit is het voedingsvoordeel van spirulina voor mens en dier.

Veel gezondheidsexperts zijn van mening dat de aanwezigheid van het pigment phycocyanine ook kracht geeft tegen vrije radicalen (ook wel toxines genoemd) die het lichaam kunnen binnendringen.

Het is buitengewoon vermeldenswaard dat we, uitgaande van voedingsmiddelen zoals spirulina, de noodzaak van antioxidanten in onze voedselvoorziening en gezondheid moeten begrijpen.

Geen wonder dat zoveel mensen en culturen Spirulina prezen als een echte superfood, nog voordat we ons echt realiseerden wat dit betekent!

 

 

 

Gezondheidsvoordelen van spirulina

 

Je zult horen dat de term “superfood” recentelijk is gebruikt, maar weinig voedingsmiddelen passen zo perfect in deze classificatie als spirulina.

Dit is een voedzaam voedsel dat ook op veel verschillende manieren uw gezondheid ten goede kan komen.

Het kan een uitstekende eiwitbron zijn en het kan je ook voorzien van dagelijkse voedingsstoffen – veel voedingsmiddelen kunnen dat niet zeggen, maar het helpt spirulina te onderscheiden van alle andere superfoods!

De gezondheidsvoordelen zijn zo groot dat ze niet kunnen worden genegeerd. Daarom is het belangrijk om ze volledig te begrijpen.

Dit is het soort voedsel dat u elke dag aan uw dieet toevoegt.

 

 

 

Rijk aan proteïne

 

Naast 50% -70% eiwit (gewicht) bevat Spirulina ook alle essentiële aminozuren (1).

Hoewel sommige onderzoeken stellen dat veel spirulina nodig zijn om aan uw dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen, beweren andere onderzoeken dat slechts twee eetlepels voldoende zijn voor een maaltijd (vervang eiwit 2, 3).

Ook al zijn dit krachtige algen, in termen van proteïne, is het onwaarschijnlijk dat ze uw maaltijden zullen vervangen.

Bovendien is het erg duur, de kosten per gram zijn ongeveer 30 keer die van melk of vlees (4).

Daarom is het misschien niet realistisch om spirulina als belangrijkste eiwitbron te gebruiken.

Probeer in plaats daarvan andere op eiwitten gebaseerde bronnen, zoals volle granen, quinoa, bonen en noten.

 

 

 

Rijk aan vitamines en mineralen

 

Spirulina en zuivelproducten en dierlijke producten zijn een van de beste bronnen van jodium.

Bovendien is het gehalte aan fosfor, magnesium en calcium ongeveer hetzelfde als dat van melk (5).

Bovendien is het een goede bron van vitamine K, kalium en pantotheenzuur (B5), evenals thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), koper, ijzer en mangaan (6).

Je kunt duidelijk zien dat spirulina een goede bron van B-vitamines is, maar wat spirulina anders maakt, is de vitamine B12.

Een tekort aan B12 kan een slecht gezichtsvermogen, depressie en mentale achteruitgang veroorzaken.

Bovendien moet spirulina niet worden beschouwd als de enige bron van B12, omdat sommige onderzoeken hebben aangetoond dat ons lichaam deze speciale vorm van B12 niet kan opnemen.

Probeer als alternatief zalm, zuivel- en vleesproducten, eieren of verrijkte granen.

 

 

 

Tegengif

 

Volgens een onderzoek kan Spirulina arseenvergiftiging behandelen (8).

Omdat drinkwater in de wereld veel arseen verbruikt, hebben Bengaalse onderzoekers een onderzoek van drie maanden uitgevoerd.

34 patiënten met chronische arseenvergiftiging kregen een spirulina-behandeling, terwijl 17 patiënten een placebo kregen.

 

De resultaten toonden aan dat spirulina gemengd met zink tweemaal daags gedurende 16 weken de symptomen aanzienlijk kan verbeteren.

Dit bewijst dat Spirulina een krachtige ontgifter is vanwege het hoge gehalte aan chlorofyl en het vermogen om gifstoffen uit het bloed te verwijderen en de darm- en leverfunctie te verbeteren.

 

 

 

Bestrijd allergieën

 

Miljoenen mensen lijden aan allergieën, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren, pollen, enz.

Als u symptomen heeft zoals een verstopte neus, tranende ogen of jeukende keel, dan lijdt het geen twijfel dat u een van deze irriterende stoffen heeft.

Dierstudies hebben aangetoond dat spirulina de afgifte van histamine kan voorkomen, dat verantwoordelijk is voor de symptomen van allergische rhinitis (9).

Volgens studies bij mensen, in vergelijking met de placebogroep, kan consumptie van spirulina symptomen zoals niezen, verstopte neus, jeuk en loopneus verbeteren (10).

 

 

 

Regel de bloeddruk

 

Een manier om de bloeddruk onder controle te houden, is door de bloeddruk onder controle te houden door middel van een gezond dieet, lichaamsbeweging en levensstijl.

Een andere manier is om superfoods te consumeren, zoals spirulina.

Volgens een studie in Mexico verminderden mannen en vrouwen die 4,5 gram spirulina per dag slikten de incidentie van hypertensie in slechts zes weken zonder veranderingen in het voedingspatroon (11).

Het maakt natuurlijk niet uit dat algen eten terwijl je veel ongezond eet.

Wat je eigenlijk nodig hebt, is een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

 

 

 

Omgaan met cholesterol

 

Net als bloeddruk kan cholesterol worden gereguleerd door middel van een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Het is ook belangrijk om goede cholesterol en slechte cholesterol in evenwicht te brengen om hartaandoeningen of beroertes te voorkomen.

Een van de meest traditionele manieren om het cholesterol te verlagen, is door medicatie te nemen.

Medicijnen kunnen echter bijwerkingen veroorzaken.

Aan de andere kant kunt u naast het nemen van medicijnen ook voedingssupplementen zoals spirulina proberen.

In een onderzoek onder oudere patiënten waren lagere cholesterolwaarden geassocieerd met de consumptie van 8 gram spirulina per dag gedurende 16 weken (12).

In een andere studie bleek spirulina gunstig te zijn bij het voorkomen van atherosclerose (verharding van de slagaders veroorzaakt door een hoog cholesterolgehalte) en bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

 

 

 

Help kanker, vooral oraal

 

Tot nu toe is kanker een van de belangrijkste doodsoorzaken geworden, en er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van spirulina op kanker.

In één onderzoek hadden mensen die op tabak kauwden en spirulina gebruikten minder precancereuze laesies vergeleken met de placebogroep (13).

Een studie bij proefdieren toonde aan dat spirulina tumoren en kankers voorkomt (14, 15).

Studies hebben aangetoond dat spirulina mondkanker effectief kan bestrijden.

87 mensen uit India met precancereuze laesies slikten een jaar lang elke dag een gram spirulina.

Als resultaat vertoonde 45% van de patiënten een volledige regressie van de ziekte binnen een maand, terwijl slechts 7% van de patiënten in de controlegroep regressie vertoonde (16).

Toen ze stopten met het gebruik van spirulina, trad de ziekte op en ontwikkelde zich het volgende jaar weer.

In een andere studie kunnen 40 patiënten met precancereuze laesies die één gram spirulina per dag innemen, in vergelijking met het medicijn Pentoxifylline, de symptomen aanzienlijk verbeteren (17).

Volgens een andere studie wordt spirulina geassocieerd met het remmen van de groei van alvleesklierkanker (18).

Toch moeten studies nog bewijzen dat Spirulina een positief effect heeft op kanker.

Je kunt kanker ook voorkomen door veel biologisch fruit en groenten te eten die rijk zijn aan antioxidanten en door suiker, enkelvoudige koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen te schrappen (19).

 

 

 

Versterk de immuniteit

 

Als je overal verkouden bent en gezondheidsproblemen hebt, kan spirulina je misschien helpen.

Het is gebleken dat spirulina de werking van het immuunsysteem kan versterken en de ontwikkeling van virale infecties kan voorkomen (20).

Bovendien hebben onderzoeken bij ouderen en dieren aangetoond dat spirulina de immuniteit verhoogt (21, 22).

Omdat spirulina krachtige voedingsstoffen bevat (zoals polysacchariden), kan het de immuniteit versterken.

Phycocyanine, een andere voedingsstof in spirulina, is een helderblauwe antioxidant die het aantal witte bloedcellen in het lichaam kan verhogen.

Zoals we allemaal weten, spelen witte bloedcellen een belangrijke rol in uw immuunsysteem omdat ze antilichamen produceren die uw lichaam beschermen tegen vreemde indringers en bacteriën.

 

 

 

Verbeter het geheugen en de academische prestaties

 

Studies hebben aangetoond dat spirulina het cognitieve vermogen en de geestelijke gezondheid daadwerkelijk kan verbeteren.

In een onderzoek onder 549 scholieren slikten ze twee maanden lang 2 gram spirulina per dag, en hun schoolprestaties verbeterden met 10% (23).

Zelfs als het niet zeker is of spirulina de prestaties kan verbeteren, omdat L-tryptofaan een aminozuur is in spirulina, is het de voorloper van de neurotransmitter serotonine, dus het kan nog steeds bestaan.

Spirulina is ook aangetoond dat het geheugenverlies voorkomt door oxidatieve schade te verminderen (24).

 

 

 

Bescherm de hersenen

 

Spirulina nemen kan ook de hersenen beschermen tegen degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson (25).

In een studie werd spirulina vergeleken met voedingsmiddelen met antioxidanten, zoals spinazie en bosbessen. Deze voedingsmiddelen met antioxidanten kunnen ontstekingen verminderen en vrije radicalen elimineren, waardoor ze neuroprotectieve effecten hebben (26).

Bovendien kan spirulina niet alleen de hersenen beschermen tegen degeneratie, maar ook uw denken en concentratie geconcentreerder maken.

Sommige bevindingen geven aan dat het dagelijks innemen van spirulina de productiviteit en het vermogen om door ADHD te werken verbetert (27).

Bovendien zijn neurodegeneratieve ziekten de oorzaak van ischemie en veroudering.

In een onderzoek bij muizen werd geconcludeerd dat het voeren van spinazie, bosbessen of spirulina een effect heeft op focale ischemische hersenen (28).

Na vier weken van de testperiode kregen alle dieren chloraalhydraat.

Als resultaat werd gemeld dat dieren die werden behandeld met bosbessen, spinazie of spirulina de door ischemie / reperfusie geïnduceerde apoptose en herseninfarct verminderden.

 

 

 

Krachtige antioxidant

 

Als uw lichaam wordt blootgesteld aan oxidatie, kan het uw DNA en cellen beschadigen, wat kan leiden tot chronische ontstekingen, kanker en andere ziekten (29).

Spirulina is rijk aan antioxidanten, die uw lichaam kunnen beschermen tegen oxidatieve schade.

 

 

 

Ontstekingsremmende eigenschappen

 

Phycocyanine is het belangrijkste actieve ingrediënt van Spirulina en geeft het een unieke blauwgroene kleur.

Phycocyanine heeft het vermogen om vrije radicalen te elimineren en de productie van ontstekingsmoleculen te voorkomen, waardoor het indrukwekkende ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft (30, 31, 32).

 

Bescherm LDL-cholesterol tegen oxidatie

 

Tegenwoordig is hartaandoening de belangrijkste doodsoorzaak geworden (33).

Veel zogenaamde risicofactoren zijn in verband gebracht met een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Spirulina heeft gunstige effecten gehad met deze factoren: lager totaal cholesterol, lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid en triglyceriden, terwijl lipoproteïne-cholesterol met hoge dichtheid (“goed” cholesterol) wordt verhoogd.

 

In een onderzoek slikten 25 patiënten met diabetes type 2 2 gram spirulina per dag.

De resultaten laten zien dat de bovengenoemde markers aanzienlijk zijn verbeterd (34).

In een andere studie werd gemeld dat mensen met een hoog cholesterolgehalte die dagelijks één gram spirulina slikten, 16,3% minder triglyceriden en 10,1% LDL verminderden (35).

Enkele andere onderzoeken hebben de bepalingen van de twee onderzoeken bevestigd, maar bevelen een hoge dosis van 4,5 tot 8 gram spirulina per dag aan (36, 37).

 

 

 

Effectief voor bloedarmoede

 

Er zijn veel vormen van bloedarmoede.

Het meest voorkomende kenmerk is echter: onvoldoende rode bloedcellen of hemoglobine in het bloed, een aandoening die vermoeidheid veroorzaakt.

Deze aandoening komt vrij vaak voor bij ouderen en kan aanhoudende vermoeidheid en zwakte veroorzaken (38).

In een onderzoek onder 40 ouderen die voorheen of momenteel aan bloedarmoede leden, werd bewezen dat spirulina-supplementen het hemoglobinegehalte van rode bloedcellen kunnen verbeteren en verhogen. De immuunfunctie is ook verbeterd (39).

Voordat u echter aanbevelingen doet, moet er meer onderzoek worden gedaan om deze bevindingen te ondersteunen.

 

Verbeter spierkracht en uithoudingsvermogen

 

De belangrijkste oorzaak van spiervermoeidheid is oxidatieve schade veroorzaakt door inspanning.

Om dit te voorkomen, kunt u bepaalde plantaardige voedingsmiddelen met sterke antioxiderende eigenschappen kiezen om spiervermoeidheid te voorkomen, of in ieder geval schade te beperken.

Daarnaast is bewezen dat spirulina gunstig is in termen van spierkracht en uithoudingsvermogen, waardoor je atletisch vermogen verbetert.

Twee onderzoeken hebben aangetoond dat Spirulina de weerstand kan verhogen, waardoor de kans op letsel wordt verkleind, waardoor u steeds meer vermoeid moet worden (40, 41 in de tijd).

In een andere studie onder universiteitsatleten werd suppletie met spirulina geassocieerd met het vergroten van de spierkracht, maar niet tegelijkertijd met het verbeteren van het uithoudingsvermogen.

 

 

 

Help bij het reguleren van suikerniveaus

 

Sommige dierstudies hebben aangetoond dat spirulina de bloedsuikerspiegel in hoge mate kan verlagen.

In sommige gevallen geven de resultaten aan dat spirulina beter presteert dan enkele van de meest populaire diabetesmedicijnen, waaronder metformine (42, 43, 44).

Volgens enig bewijs is spirulina niet alleen effectief voor dieren, maar ook voor mensen.

In een onderzoek slikten 25 patiënten met diabetes type 2 2 gram spirulina per dag gedurende twee maanden, wat hun bloedsuikerspiegel aanzienlijk verlaagde (45).

HbA1c is de belangrijkste marker van de bloedglucosespiegel op lange termijn, die is gedaald van 9% naar 8%.

Zelfs als het met 1% wordt verminderd, is de verhouding behoorlijk indrukwekkend in dit cijfer.

Een verandering van 1% vermindert het risico op diabetesgerelateerd overlijden met 21% (46).

Omdat het onderzoek echter klein is en twee maanden heeft geduurd, mag u geen voorbarige conclusies trekken.

 

 

 

Help bij het bestrijden van leverziekte

 

Naast de vele voordelen is Spirulina ook erg nuttig voor patiënten met chronische leverziekte.

Er zijn aanwijzingen dat spirulina mensen met chronische leverziekte kan beschermen tegen leverschade, cirrose en leverfalen.

In een studie gepubliceerd in de Journal of Nutrition, concludeerden onderzoekers dat spirulina gunstig kan zijn voor de gezondheid van de lever.

Volgens rapporten heeft spirulina antioxidanten, cheleert het schadelijke metalen, elimineert het vrije radicalen die cellen beschadigen en voorkomt het leverschade veroorzaakt door het bekende hepatische tetrachloride-toxine.

Een andere studie concludeerde dat spirulina gunstig is voor NAFLD-patiënten.

 

Vijftien Kretenzische patiënten kregen een grote dosis van zes gram spirulina per dag.

Volgens rapporten is het cholesterolgehalte van patiënten met 30% gedaald, terwijl de positieve resultaten van patiënten aanzienlijk zijn gestegen, terwijl het lipoproteïnecholesterol- en hemoglobinegehalte dramatisch zijn gestegen (48).

 

 

 

Helpt bij het afvallen

 

Omdat spirulina veel eiwitten bevat, kan het eten van deze krachtige plant jou en je hongergevoel stillen.

Het vezelgehalte is ook hoog, wat een voorwaarde is voor het behouden van een evenwichtige eetlust.

Bij regelmatige consumptie van spirulina kunt u op de lange termijn afvallen (49, 50).

Zorg er echter voor dat u een consistent en uitgebalanceerd dieet opneemt in uw plan voor gewichtsverlies en dit combineert met lichaamsbeweging.

Een gezonde levensstijl is uw inspanning om af te vallen, wat uiteindelijk uw stofwisseling zal versnellen en uw resultaten zal verbeteren (voorwaarde 51, 52).

 

 

 

Bestrijd PMS-symptomen

 

Volgens sommige experts heeft spirulina enkele voordelen bij het bestrijden van PMS-symptomen.

Enkele van deze symptomen zijn vermoeidheid, krampen, een opgeblazen gevoel, vooral stemmingswisselingen.

Hoewel het nog steeds onduidelijk is of spirulina depressie of angst kan helpen, kunnen sommige voedingssupplementen (zoals spirulina) worden gebruikt om PMS-symptomen onder controle te houden en te verlichten.

Naast het verlichten van deze symptomen, kunt u spirulina ook regelmatig gebruiken om deze symptomen te elimineren (53).

Na een regelmatige behandeling met spirulina kunt u deze verandering opmerken en beseffen dat de symptomen kunnen worden verminderd of volledig kunnen verdwijnen.

 

Schakel Candida uit

 

Candida behoort tot de schimmelflora en is te vinden in het mondslijmvlies, het maagdarmkanaal en de vagina (54).

Zelfs als het schadelijk klinkt, doet het dat niet.

Als uw microflora echter ongezond en uit balans is, zal uw lichaam vatbaarder zijn voor verschillende ziekten.

Als gevolg hiervan kan een onbalans van de microflora leiden tot het lekkende darmsyndroom en candidiasis, de belangrijkste oorzaken van aan mycose gerelateerde sterfgevallen in de Verenigde Staten (57).

Een ongezond voedingspatroon dat rijk is aan suiker en kunstmatige ingrediënten leidt weer tot een lagere antimicrobiële resistentie, wat de infectiegraad enorm verhoogt.

Het probleem is echter dat sommige dierstudies met Spirulina kunnen helpen hebben aangetoond dat het een effectief antimicrobieel middel is, vooral Candida (58, 59, 60).

Bovendien wordt gemeld dat Spirulina de groei van een gezonde bacteriële flora in het darmkanaal kan bevorderen, waardoor de groei van Candida wordt geremd.

 

 

 

Help hiv / aids onder controle te houden

 

Tot dusver hebben veel epidemiologen zich afgevraagd waarom Japan, Zuid-Korea en Tsjaad een relatief lage hiv / aids-incidentie hebben.

Volgens een onderzoek kan de mogelijke verklaring de hoeveelheid algen zijn die mensen in deze gebieden consumeren.

Aan het onderzoek namen 11 hiv-patiënten deel die vóór het onderzoek geen antiretrovirale geneesmiddelen hadden gebruikt.

De deelnemers werden in drie groepen verdeeld.

De eerste groep slikte 5 g bruin zeewier per dag, de tweede groep slikte 5 g spirulina per dag en de derde groep slikte beide (61).

Drie maanden later, na afloop van de proefperiode, bleek uit de studie dat de zeewiervariëteiten en hun combinaties geen nadelige effecten hadden op de patiënten.

De CD4-cellen die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van infecties, blijven stabiel.

 

 

 

Houd de huid gezond

 

Vanwege zijn krachtige voedingsstoffen, zoals alle acht essentiële aminozuren, zal spirulina ongetwijfeld je huid glanzend en gezond maken.

Vrije radicalen zijn overal te zien en veroorzaken huidbeschadiging.

Om deze vrije radicalen uit de buurt van uw huid te houden, zal het opnemen van spirulina in uw dieet alle gifstoffen in de huid verwijderen.

Dit verhoogt ook het metabolisme van de huid, wat betekent dat u het herstel en de genezing van de huidcellen bevordert, waardoor de huid stralend blijft.

 

Kortom, Spirulina kan uw huid gehydrateerd houden, ontgiften en stralen.

Daarnaast heeft deze krachtige plant ontstekingsremmende eigenschappen en kan het huidtumoren voorkomen.

Veel mensen, vooral degenen die worden blootgesteld aan ultraviolette straling, zijn vatbaar voor huidtumoren.

In een onderzoek bij muizen toonden de resultaten aan dat die knaagdieren die spirulina kregen, antitumorale effecten hadden op de UVB-straling in de huid door de ontstekingsremmende en antioxiderende effecten van de plant (62).

 

 

 

Kan hepatitis C behandelen

 

Zoals we al vermeldden, is spirulina een effectieve behandeling voor verschillende leveraandoeningen.

Er zijn echter niet veel planten die hepatitis C kunnen helpen, wat een van de ernstigste leveraandoeningen is.

Hepatitis C is een virale infectie die leverontsteking veroorzaakt en als het niet in de vroege stadia wordt ontdekt, kan het leverfalen veroorzaken (63).

Spirulina heeft immuun- en antibacteriële stimulerende eigenschappen, die kunnen helpen bij de behandeling van ziekten.

Er is een klinische studie uitgevoerd bij 66 mensen met de diagnose hepatitis C.

Dertig van hen werden behandeld met spirulina-supplementen en de rest met silymarine.

Volgens de resultaten van de studie meldde de groep die met Spirulina werd behandeld, significante verbeteringen te ervaren in alanineaminotransferase-, CLDQ- en ASEX-scores in vergelijking met de silymarinegroep (64, 65, 66, 67).

 

Zorg voor gezonde botten

 

Spirulina is goed voor botten omdat het veel calcium bevat.

Sommige mensen beweren dat het, om precies te zijn, zelfs zuivelproducten of melk kan vervangen.

In één onderzoek werd onderzocht of spirulina een positief effect heeft op het botmetabolisme bij oestrogeen-deficiënte ratten.

De dosis die in het onderzoek werd gebruikt, is ongeveer gelijk aan de aanbevolen dosis in menselijke gezondheidsvoeding.

De resultaten toonden aan dat de inname van spirulina de botmineraaldichtheid verhoogde (68).

 

 

 

Verminder stralingsziekte

 

Na de ramp in Tsjernobyl waren veel mensen in de omliggende gebieden vatbaar voor stralingsvergiftiging door het eten van voedsel dat op radioactieve grond werd verbouwd.

Steeds meer mensen lijden aan deze ziekte.

De symptomen zijn botschade en immuundeficiëntie.

Ze hebben ook bloedarmoede en allergische reacties.

U merkt misschien dat dit allemaal symptomen zijn die spirulina kan behandelen.

Als een kind elke dag vijf gram spirulina kreeg, zorgde dat in zes weken voor een enorm herstel.

Er is gemeld dat deze kinderen een significante afname ervoeren in de frequentie van micronuclei veroorzaakt door straling (69).

 

 

 

Hoe spirulina in te nemen

 

Nu kunt u zien hoe goed spirulina voor uw gezondheid is.

U begrijpt dat deze geweldige eiwitbron helpt om voedingsstoffen en andere belangrijke elementen aan veel diëten te leveren.

Hoewel spirulina misschien duur is en niet geschikt voor traditioneel voedsel, is de realiteit dat het moeilijk is om te negeren hoe goed spirulina voor je leven is.

U hoeft niet per se andere eiwitbronnen volledig te vervangen, maar u moet deze algen als een essentiële aanvulling in uw dieet opnemen.

Nadat u al deze informatie kent, moet u bepalen wat de beste manier is om spirulina in te nemen.

Als u de dosering kent en weet hoe deze elke dag moet worden gebruikt, kunt u er het maximale uit halen.

Probeer niet te raden, want op dit gebied zal je huiswerk uiteindelijk echt de moeite waard zijn.

 

De beste manier om spirulina in te nemen, is door het met voedsel te mengen.

Dit heeft twee redenen, en het begint allemaal met smaak.

Spirulina is misschien een geweldige superfood, maar je vindt de smaak misschien niet lekker.

Daarom kan het een goede gewoonte zijn om het in een smoothie te mengen en het toe te voegen aan soepen of dipsauzen zoals hummus.

Je zorgt ervoor dat je elke dag de juiste hoeveelheid voer krijgt, maar je hoeft niet te lijden van de pittige smaak.

 

 

Een ander ding om te overwegen bij het wennen aan spirulina is dat het behoorlijk duur kan zijn.

Het lijdt geen twijfel dat dit een waardevolle investering in uw gezondheid is, maar het kan u ook meer kosten dan andere eiwitbronnen of zelfs voedingssupplementen.

Daarom is het idee van hoeveel spirulina je in een week moet innemen realistisch, wetende dat de kosten behoorlijk duur kunnen zijn.

U zult veel verschillende theorieën horen over doseringsvoorwaarden.

Sommige bronnen zeggen misschien dat je hoge doses spirulina moet nemen om positieve effecten te krijgen, maar dit is niet het geval.

U kunt profiteren van 1-2 theelepels per dag, die gemakkelijk door uw favoriete gezonde gerechten kunnen worden gemengd.

Houd er altijd rekening mee dat u, net als elk ander voedingssupplement, ervoor moet zorgen dat u gezond bent, zodat u het kunt innemen.

Hoewel spirulina een aantal grote gezondheidsvoordelen kan opleveren, kan het mogelijk onbekende risico’s voor zwangere vrouwen opleveren.

Bovendien is het niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor zeevruchten omdat het veel van dezelfde kenmerken heeft.

Zorg ervoor dat je dit weet, maar wees gerust, spirulina is misschien de moeite waard om aan deze smaak te wennen, de voordelen wegen ruimschoots op tegen de nadelen.

Zolang je weet hoe je het correct moet gebruiken, zul je het echt leuk vinden.

 

 

 

Hoe u het beste merk kiest

 

Er was een tijd dat goed opgeleide consumenten echt de vruchten konden plukken, en nu is het zover!

Je huiswerk wil je echt meteen maken, want er zijn veel bedrijven die mee willen doen met de Spirulina trend.

Hoewel er steeds meer producten zijn die spirulina als onderdeel van hen bevatten, leveren ze mogelijk maar een klein deel ervan.

Daarom voldoen deze producten niet aan de vereisten wat betreft de voordelen die ze kunnen bieden.

De eerste truc om het juiste merk spirulina te vinden, is om pure producten te kiezen in plaats van gemengde producten.

Als het product zegt dat het spirulina “heeft” of “bevat”, koop het dan niet. Je wilt niet veel fillers en een mix van effectieve supplementen tegelijk toevoegen.

U wilt Spirulina rechtzetten; daarom wilt u ervoor zorgen dat de inhoud die u krijgt alleen om deze inhoud draait.

Je wilt er ook zeker van zijn dat je ook voor biologische merken kiest.

Dit zorgt ervoor dat de juiste normen worden gevolgd en nageleefd en dat ze van de hoogste kwaliteit zijn.

Komt het product uit Japan (al dan niet uit Japan), dan is dit niet de beste keuze onder de merken.

De reden hiervoor is dat, omdat spirulina een alg is, het zware metalen kan opnemen uit het water waarin het groeit.

Het is gebleken dat als spirulina uit heel Japan komt, het potentiële loodgehalte te veel schade kan aanrichten.

Dit zijn de merken die ik heb geprobeerd en ze zijn erg goed.

 

 

 

Opmerkingen en voorzorgsmaatregelen

 

Net als al het andere heb je misschien te veel goede dingen, en hetzelfde geldt voor Spirulina.

Hoewel u het misschien graag aan uw dieet wilt toevoegen en wilt genieten van de vele gezondheidsvoordelen die het biedt, wilt u het niet te veel gebruiken.

Het wordt aanbevolen om een ​​geschikte dosis in te nemen, eigenlijk ongeveer 1-2 theelepels per dag.

Omkeren kan maagklachten of bijwerkingen veroorzaken, wat natuurlijk niet ideaal is.

Zoals eerder vermeld, moet je heel voorzichtig zijn waar spirulina vandaan komt.

Uit onderzoek is gebleken dat dit soort algen vooral de stoffen die erin groeien kunnen opnemen.

Als spirulina in bepaalde wateren groeit, kan dit betekenen dat spirulina besmet is met deze potentieel giftige stoffen.

Veel studies wijzen erop dat de wateren van Japan en China en de omliggende gebieden de grootste probleemgebieden zijn.

Enkele potentieel giftige stoffen kunnen lood bevatten, dat op lange termijn schade kan toebrengen aan kinderen en volwassenen.

Begrijp de bron van spirulina en zoek hulp buiten deze geïdentificeerde probleemgebieden.

Zorg er ook voor dat het een natuurlijk product is, want als u hulpstoffen gebruikt, weet u misschien nooit zeker wat er nog meer in zit.

Altijd kiezen voor biologisch voedsel kan er ook voor zorgen dat u producten van de hoogste kwaliteit krijgt.

Zorg ervoor dat u geen gezondheidsnormen hoeft aan te nemen om af te dwingen wat u denkt te kunnen krijgen van dit of een ander natuurlijk product van de kwaliteit die u wilt.

Het duurt even voordat u spirulina begint in te nemen, omdat u moet zien hoe uw lichaam reageert.

Als u allergisch bent voor zeevruchten, vermijd deze algen, omdat deze allergische reacties kunnen veroorzaken.

Als u andere gezondheidsproblemen heeft, zorg er dan voor dat spirulina veilig is.

Voor de meeste mensen kan deze eiwitrijke superfood een goede aanvulling zijn, maar zorg ervoor dat u geen mogelijke complicaties heeft die de werkzaamheid kunnen beïnvloeden.

Verhoog geleidelijk uw inname van spirulina in kleine hoeveelheden en zorg ervoor dat het geen maagklachten veroorzaakt.

Uiteindelijk zult u merken dat u het erg lekker vindt en dat het goed is voor uw gezondheid, dus het is het waard.

Een open geest en bereidheid geven je lichaam de tijd om zich eraan aan te passen en te kijken of het voor jou werkt!

 

ten slotte

 

Je vermoedt misschien dat slechts één voedingsmiddel zoveel voordelen kan bieden, maar de waarheid spreekt voor zich.

Omdat spirulina uitschot of algen in een vijver is, weet je het misschien niet zeker, maar het is het proberen waard.

Spirulina’s populariteit en opkomst tot de status van een superfood is niet voor niets: het heeft alle geweldige eigenschappen en is elk label waardig.

Het ding om te onthouden is dat spirulina uit de juiste bron moet komen en dat het puur, natuurlijk en organisch moet zijn.

U wilt er zeker van zijn dat u het beste kwaliteitsproduct krijgt om het grootste rendement te behalen.

Als je naar de geschiedenis kijkt, zul je zien dat het geen nieuwe eiwitbron of nieuw geaccepteerd voedsel is. Daarom moet wat onze voorouders zagen een aantal geweldige voordelen hebben.

Zelfs als je spirulina alleen voor proteïne gebruikt, zal het je helpen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

 

Het lijdt geen twijfel dat Spirulina in een stroomversnelling zal blijven komen en onderdeel zal worden van onze reguliere voedselvoorziening.

Hoewel je de smaak misschien niet lekker vindt, zul je hem gemakkelijk in je favoriete gerechten of smoothies mengen.

U kunt ervan genieten voor of na het sporten, of het elke dag als onderdeel van uw maaltijd innemen.

Wees consistent bij het gebruik ervan, want dit zorgt ervoor dat u alles krijgt wat u nodig heeft.

Ongeacht de reden waarom u spirulina gebruikt, moet u open blijven staan ​​en bereid zijn om dit superfood te accepteren.

Spirulina kan uw gezondheid nu en in de komende jaren ten goede komen, dus geniet alsjeblieft van alles wat deze superfood kan bieden.

Nu zie je hoeveel potentiële gezondheidsvoordelen het kan opleveren, dus zelfs als het op één gebied helpt, is het de moeite waard.

Dit is een ander aspect van een schoon en gezond leven, en het kan u helpen uw best te doen.

Dus begin Spirulina in je leven te omarmen en zie hoe goed je je daarbij voelt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *