25 bewezen voordelen van watermeloen

Gezondheidsvoordelen van watermeloen op

Is watermeloen gezond? Zo ja, wat zijn de gezondheidsvoordelen van watermeloen?

Waarom is watermeloen goed voor jou?

Lees deze 25 wetenschappelijk onderbouwde voordelen van het eten van watermeloen en verrijk je dieet met deze sappige bes!

 

Antioxidans agens

Menselijke oxidatieve stress is een onvermijdelijk fenomeen, meestal veroorzaakt door de onbalans van antioxidanten (5).

Hoewel we het willen negeren, is oxidatieve stress onvermijdelijk. Er zijn echter veel manieren om de impact van dit proces op ons lichaam en leven te verminderen, en watermeloen is hierbij erg behulpzaam.

Omdat dit soort stress verband houdt met DNA-, eiwit- en membraanschade, is het erg belangrijk om correct te eten en het lichaam gezond te houden om alle mogelijke schade te vermijden (5).

Een manier is om te zorgen voor voldoende inname van antioxidanten.

Studies hebben aangetoond dat het eten van bepaalde soorten fruit en sappen, zoals watermeloen en watermeloenensap, de mate van oxidatieve schade daadwerkelijk kan verminderen, omdat de antioxidanten in deze vruchten het vermogen hebben om reactieve oxiderende stoffen op te vangen en ze onschadelijk te maken.

Na het eten van fruit of sap kan het opruimen van vrije radicalen zelfs tot 90 minuten duren, wat aantoont dat het werk van antioxidanten lang aanhoudt nadat je het voor de eerste keer hebt gegeten (5).

 

 

Verlaag de bloeddruk

Hypertensie of hypertensie is de meest voorkomende ziekte in de eerstelijns medische zorg en leidt, indien onbehandeld, gewoonlijk tot hartaandoeningen, beroertes en andere dodelijke ziekten (6).

Wat zijn de voordelen van watermeloen bij het verlagen van de bloeddruk, en hoe belangrijk is het?

Watermeloen is rijk aan citrulline, een aminozuur dat in het menselijk lichaam wordt omgezet in arginine (7).

Citrulline en arginine dragen op hun beurt beide bij aan de productie van stikstofmonoxide, een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het helpt bij het ontspannen en verwijden van de bloedvaten.

Wanneer bloedvaten verwijden, kan er meer bloed vrij passeren, waardoor de bloeddruk daalt en het risico op ziekten zoals beroerte en myocardinfarct wordt verminderd (7).

Sterker nog, de carotenoïden die in watermeloen aanwezig zijn, helpen verharding van slagaders en aders voorkomen, waardoor ze ook het risico op bloedstolsels en atherosclerose helpen verminderen.

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat suppletie met watermeloen en watermeloenensap uw aortabloeddruk daadwerkelijk kan verlagen en zelfs cardioprotectie kan bieden om uw hart gezond te houden en soepel te laten werken (8).

 

Verminder pancreasinsuline tegen anti-

Wanneer mensen “insuline” horen, denken veel mensen automatisch aan diabetes, omdat insuline essentieel is voor deze ziekte.

Vooral diabetes type 2 is een stofwisselingsziekte die wordt gekenmerkt door hyperglykemie en het ontwikkelen van insulineresistentie.

Bij dit type ziekte produceert uw lichaam insuline, maar uw cellen zijn resistent tegen de werking van insuline (9).

Als uw cellen de werking van dit belangrijke hormoon niet langer kunnen “voelen”, is de enige manier om de ziekte te behandelen en / of te genezen, het verminderen van de celweerstand van het lichaam.

Gelukkig hebben veel studies vooruitgang geboekt bij het evalueren van de rol van functionele voeding bij chronische ziekten zoals diabetes, metabool syndroom en insulineresistentie.

In een onderzoek werd orale suppletie van L-arginine aan zwaarlijvige diabetespatiënten gemakkelijk omgezet in aminozuren door watermeloenverbindingen (10).

Vergeleken met een afzonderlijk dieet- en trainingsprogramma heeft langdurige orale L-arginine-therapie significant gunstiger effecten op het glucosemetabolisme en de insulinegevoeligheid (10).

Dergelijk onderzoek geeft hoop op meer onderzoek op het gebied van functionele voedingsmiddelen en stelt mensen in staat de mogelijke gezondheidsvoordelen van watermeloen te begrijpen.

 

 

Watermeloen en pijnlijke spieren

Het lijdt geen twijfel dat veel mensen zich echt goed voelen na het sporten, alsof ze kunnen deelnemen aan een marathon!

Een paar uur of zo na dezelfde oefening komt spierpijn echter even vaak voor, waardoor je de hele dag wilt ontspannen op de bank en uitrusten.

Gelukkig hebben wetenschappers vooruitgang geboekt bij het evalueren van de natuurlijke spierontspanning van atleten en mensen die pijn voelen na inspanning.

Een van de beste kandidaten voor deze natuurlijke remedie is L-citrulline (11), een nieuwkomer op het gebied van voeding omdat het eigenlijk maar in één voedselwatermeloen voorkomt.

Van voedingssupplementen die rijk zijn aan L-citrulline is aangetoond dat ze helpen bij het ontspannen van gladde spieren, het verbeteren van anaerobe prestaties en het verlichten van spierpijn.

Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat deze specifieke verbinding het vermogen heeft om de verwijdering van melkzuur te versnellen en dus over het algemeen betere fysische eigenschappen heeft (11).

Daarom zijn de gezondheidsvoordelen van watermeloen en het hoge citrulline-gehalte goed voor herstel na de training, en het kan ook nuttig zijn om watermeloen te eten in het pre-workoutdieet, omdat het de training na elke training intenser kan maken. , Het herstel is sneller.

 

Watermeloen en nierziekte ziekte

Zoals de naam suggereert, is watermeloen, in tegenstelling tot watermeloen, meer dan alleen water.

In feite omvatten de voordelen van watermeloen een zeer rijke toevoer van calcium en kalium, die elk helpen om gifstoffen uit de nieren in het lichaam te verwijderen (12).

Sterker nog, het calcium dat door watermeloen wordt geleverd, is erg belangrijk voor het reguleren van de celfunctie, het behouden van de celstructuur en het bevorderen van het proces van celdifferentiatie.

Het extra calcium helpt ook om de concentratie urinezuur in het bloed te verlagen.

Te veel urinezuur kan hyperurikemie veroorzaken, waardoor u erg ziek kunt worden (12).

Door het extra gehalte aan dit zuur te verminderen, helpen het calcium en kalium in watermeloen de kans op nieraandoeningen te verkleinen.

Hoewel deze twee verbindingen erg belangrijk zijn, mogen we water niet vergeten, synoniem voor deze heilzame vrucht.

Het hoge watergehalte van watermeloen kan frequent urineren veroorzaken, wat weer helpt om de nieren te reinigen en hun normale functie te behouden (12).

Net zo goed als het drinken van een paar glazen water, zal watermeloen je van voldoende water voorzien en tegelijkertijd zoetheid en heerlijke smaak toevoegen.

Wat wil je nog meer!

 

 

Watermeloen en kanker

Huidig ​​onderzoek heeft een direct verband aangetoond tussen actieve voedselingrediënten en kankerpreventie en -behandeling.

Een van de meest intensief bestudeerde verbindingen is lycopeen, een voedingscomponent die lijkt te interfereren met meerdere stadia van de ontwikkeling van kanker (13).

Lycopeen kan de groei van insuline verminderen, wat een belangrijke stap is bij het verminderen van de prevalentie van kanker.

Ander bewijs suggereert dat lycopeen kanker helpt oplossen door de groei van kankercellen, apoptose, carcinogeen metabolisme en hormoonregulatie te richten en te onderbreken.

Hoewel lycopeen ook aanwezig is in verschillende andere voedingsmiddelen, zoals tomaten en roze guave, speelt het een unieke rol in watermeloen omdat deze specifieke vrucht het gemakkelijk verkrijgbare cis-isomeer lycopeen heeft, wat een verbinding is. (13) De extreem populaire vorm.

Wat zijn de voordelen van watermeloen voor kanker?

Watermeloen heeft een ongelooflijk antioxidantpotentieel en de effecten van lycopeen Alle factoren maken van deze geweldige vrucht een beter voedsel tegen kanker, dus het is gemakkelijk toe te voegen aan uw dagelijkse voeding.

 

 

Watermeloen en hart vuil Jian Kang

Hart- en vaatziekten veroorzaken veel doden.

Een van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten is het cholesterolgehalte, met name de lipoproteïneratio met lage dichtheid en de lipoproteïneratio met hoge dichtheid.

In verschillende onderzoeken werd gevonden dat een toename van 10 mg / dL in LDL-cholesterol geassocieerd is met een 12% toename van het risico op hart- en vaatziekten, wat aangeeft dat het belangrijk is om lage niveaus van LDL-cholesterol en gepast verhoogde HDL-cholesterol te handhaven.

Veel onderzoekers en wetenschappers zijn het erover eens dat het LDL-cholesterolgehalte een krachtige onafhankelijke voorspeller is van coronaire hartziekten, vooral voor mensen met diabetes (14).

Daarom zal het verlagen van de LDL-ratio het risico van een persoon op hartaandoeningen verder verminderen.

Hoe gezond is watermeloen voor je hart?

Gelukkig is aangetoond dat de grote hoeveelheid lycopeen in watermeloen een effectief middel is om dergelijke cholesterolwaarden te verlagen (15).

In één onderzoek voedden wetenschappers mannen drie maanden lang elke dag 60 mg lycopeen.

Ze ontdekten dat de LDL-waarden in het plasma van mannen gemiddeld 14% lager waren.

Uit de berekening bleek dat de verhouding tussen een lager cholesterolgehalte en een lager risico op een hartinfarct 3: 1 was.

Daarom moeten mensen die dergelijke hoeveelheden lycopeen consumeren uit producten zoals watermeloen, verwachten dat hun risico op hartcomplicaties met ongeveer 30% -40% afneemt (15).

 

 

Watermeloen en maculaire varianten van

Met het ouder worden verslechtert de gezondheid van de ogen, maar veel eenvoudige en handige maatregelen kunnen vroegtijdige degeneratie van de ogen en ongelukkige oogziekten voorkomen.

Veel onderzoeken en onderzoeken hebben zich gericht op de rol van carotenoïden en vitamines bij de gezondheid van het oog.

Zoals we allemaal weten, is vitamine A de belangrijkste vitamine die onze ogen helpt gezond te blijven (16).

Het ontbreken van deze belangrijke vitamine kan maculaire degeneratie en droge ogen veroorzaken.

Er zijn echter aanwijzingen dat provitamine A-carotenoïden in de voeding dergelijke gevolgen daadwerkelijk kunnen voorkomen door reactieve oxiderende stoffen te elimineren.

Bovendien hebben in-vitro-onderzoeken met epitheelcellen van menselijke lenzen aangetoond dat de toevoeging van lycopeen, een carotenoïde die in watermeloen wordt aangetroffen, de vacuolisatie van epitheelcellen aanzienlijk helpt voorkomen, waardoor de gezondheid van het oog verbetert en het risico op cataract wordt verminderd. Ziekterisico en glaucoom (16).

Een van de voordelen van watermeloen is dat watermeloen rijk is aan carotenoïden en antioxidanten, het zijn ideale medicijnen om maculaire degeneratie te voorkomen.

 

Watermeloen en erectiestoornissen

Een recente studie schatte dat bijna 1 op de 52 mannen wereldwijd aan impotentie lijdt.

Op basis van dezelfde schattingen kan worden geconcludeerd dat de prevalentie van deze aandoening de komende 25 jaar kan verdubbelen, wat aangeeft dat het erg belangrijk is om een ​​manier te vinden om impotentie te behandelen (17).

Gelukkig hebben artsen en onderzoekers dit probleem bestudeerd en lijken ze eindelijk de onderliggende biologie te begrijpen.

Na veel onderzoek en valse beweringen in de afgelopen vijftig jaar, weten artsen nu dat het juist de ontspanning is die erecties veroorzaakt, in plaats van de gladde sponsachtige aderen in de penis te stimuleren.

Dit parasympathische en niet-cholinerge gemedieerde proces vereist stikstofmonoxide, dat wordt gesynthetiseerd door L-arginine via NO-synthase (18).

Aangezien L-arginine de voorloper is van stikstofmonoxide en arginine gemakkelijk in watermeloen wordt aangetroffen, hopen we dat de twee samenkomen.

Verschillende onderzoeken hebben deze theorie over watermeloen en het argininegehalte getest.

Een studie testte 40 mannen met impotentie en behandelde hen met L-arginine, placebo of een dubbele therapie van L-arginine en Bi Luoogen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat L-arginine de seksuele functie verbetert, maar het is voordeliger in combinatie met andere geneesmiddelen (18).

 

 

Watermeloen en astma pre- preventie

Astma treft bijna 9% van de kinderen en bijna 7% van de volwassenen (19).

In deze figuur lijdt ongeveer 70% -90% van de astmapatiënten ook aan inspanningsastma, en elke vorm van lichamelijke inspanning kan astma-achtige symptomen veroorzaken.

Wanneer we normaal ademen, zullen onze neuzen de lucht om ons heen zuiveren, opwarmen en bevochtigen.

Aan de andere kant ademen we tijdens lichamelijke inspanning uiteindelijk harder, sneller en dieper door onze mond, zodat de lucht die de longen binnenkomt kouder en droger is dan normaal.

Bij mensen met astma zijn de luchtwegen zeer gevoelig voor deze droge lucht, waardoor ze kunnen opzwellen en het onmogelijk maken om volledig te ademen. Dit is een astma-aanval (19).

De longen van mensen zonder astma zijn echter niet zo gevoelig als de bronchiën, dus ze zullen niet overdreven reageren bij blootstelling aan koude, droge lucht.

Studies hebben aangetoond dat er mogelijk een verband bestaat tussen de consumptie van bepaalde voedingsstoffen en het risico op astma.

Een van de problematische voedingsstoffen is ascorbinezuur of vitamine C (19).

Er zijn veel tests uitgevoerd om te bepalen of vitamine C de overmatige luchtwegen kan helpen beschermen bij patiënten met inspanningsastma (20).

De resultaten variëren, dus er kan geen sluitend bewijs worden vastgesteld.

Hoewel de studie geen statistisch zinvol antwoord heeft gevonden, hebben veel patiënten in dit type onderzoek baat gehad bij vitamine C-therapie, wat suggereert dat, hoewel we het antwoord nog niet hebben gevonden, vitamine C kan helpen bij de behandeling of preventie van astma.

 

Watermeloen en spijsvertering

Constipatie is een van de meest voorkomende gastro-intestinale problemen, die wordt gekenmerkt door een langzame gastro-intestinale doorvoer, harde ontlasting en moeilijke stoelgang (21).

Er zijn veel factoren die constipatie veroorzaken, waaronder medicijnen, onvoldoende vezelinname, slechte voeding en ziekte, maar de eerste reden is meestal onvoldoende drinkwater.

Elke dag veel water drinken kan dit ongelukkige en ongemakkelijke probleem oplossen.

De vloeistof in de voeding wordt meestal opgenomen door de proximale dunne darm, maar als er niet voldoende vocht wordt opgenomen, kunnen constipatie en andere gastro-intestinale problemen optreden.

Vanwege het rijke water- en vezelgehalte van watermeloen, bevordert deze sappige vrucht gemakkelijk een gezonde regelmaat van het spijsverteringskanaal (21).

Hoewel we benadrukken dat er niet alleen water in watermeloen zit, is het watergehalte van deze vrucht nog steeds erg belangrijk.

Je kunt niet alleen de aanbevolen negen tot dertien glazen water per dag drinken, je kunt ook wat gezonde snacks met watermeloenplakken eten en tegelijkertijd de gezondheid van het spijsverteringsstelsel bevorderen.

 

 

Helpen genezen behandeling van Duchenne spierdystrofie syndroom

Helaas hebben artsen zich gerealiseerd dat chronische en laaggradige ontstekingen veelvoorkomende oorzaken en / of symptomen zijn van veel ziekten, zoals obesitas, diabetes en zelfs spierziekten zoals spierdystrofie van Duchenne (DMD) ( tweeëntwintig).

Bij deze ziekte kan ernstige spierdegeneratie leiden tot chronische ontstekingen.

Om deze ziekte te helpen behandelen, begonnen onderzoekers de verbinding L-arginine te gebruiken om de cascade van ontstekingssignalen te remmen.

In onderzoeken met de Duchenne-spierdystrofie-studie en L-arginine, ontdekten onderzoekers dat L-arginine inderdaad ontstekingen verminderde en spierregeneratie verhoogde in diermodellen (22).

Een van de belangrijkste cytokines bij DMD wordt nucleaire factor (NF) -κB-niveaus genoemd Bij deze specifieke spierziekte lijkt de signalering ervan onderbroken te zijn.

Wanneer L-arginine wordt gebruikt om proefpersonen te behandelen die DMD induceren, remt de behandeling ook de (NF) -κB-cascade, waardoor de spiermembraanintegriteit wordt bevorderd en een behandelingsoptie wordt voor DMD-management (22).

Vanwege het hoge argininegehalte in watermeloen kan deze vrucht worden gebruikt om spierziekten zoals DMD te helpen verbeteren.

 

Watermeloen en bescherm de huid

Wanneer we een zere keel voelen of er een milde verkoudheid ontstaat, wenden we ons allemaal tot vitamine C, maar vitamine C kan eigenlijk niet alleen ziektes voorkomen, maar ook meer hulp bieden.

Vitamine C en E zijn de belangrijkste natuurlijke antioxidanten tegen veroudering, omdat ze door hun kleine molecuulgewicht de huid kunnen binnendringen en de productie van collageen stimuleren, wat essentieel is om de huid glad en gezond te houden (23).

Deze bevordering van de productie van collageen helpt ook de huid te beschermen tegen schade door de zon – chronische lichtschade veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de ultraviolette straling van de zon manifesteert zich als externe huidveroudering en rimpels.

Onderzoek gericht op het voorkomen van fotoveroudering omvat bescherming tegen licht, bescherming tegen de zon en behandelingen die de productie van collageen bevorderen.

Gelukkig kan vitamine C dit!

Omdat vitamine C niet door het menselijk lichaam wordt aangemaakt, is het belangrijk om voldoende hoeveelheden van deze vitamine aan de dagelijkse voeding toe te voegen.

Citrusvruchten, guave, peper en watermeloen zijn allemaal belangrijke bronnen van vitamine C (23).

Zoals ze zeggen, schoonheid begint van binnenuit, wat betekent dat het beschermen van de huid begint met de injectie in je lichaam.

 

 

Watermeloen en haargroei

Alopecia androgenetica is een mijlpaal in de tijd die niemand wil passeren.

Aan de andere kant, naarmate vrouwen ouder worden, is dunner wordend haar net zo vervelend.

Het effect van haaruitval is niet alleen een fysiek effect op het oppervlak, maar er zijn ook gegevens waaruit blijkt dat haarverlies ook emotionele schade kan toebrengen aan patiënten (24).

Haarzakjes van zoogdieren bevatten papilla- en huidschede-cellen en ondergaan een groeicyclus naarmate de haarzakjes ouder worden.

Aangenomen wordt dat bepaalde groeifactoren de proliferatie en differentiatie van epitheelcellen in het haarzakjeweefsel veroorzaken, wat resulteert in dikker en voller haar (25).

Omdat bekend is dat 1-ascorbinezuur 2-fosfaat, een derivaat van vitamine C, menselijke fibroblasten en osteoblasten kan stimuleren, suggereren onderzoekers dat dit supplement nuttig kan zijn voor de haargroei.

Toen haarzakjes werden geïsoleerd en met deze stof werden behandeld, ontdekten wetenschappers inderdaad dat dermale papillacellen een significant groeistimulerend effect hadden en dat de haarschacht langwerpig was (25).

Deze bevindingen kunnen erop wijzen dat vitamine C de groei van haarzakjes bevordert, wat nog een reden is waarom watermeloen rijk aan vitamine C een essentieel onderdeel zou moeten zijn van ieders dieet.

 

Watermeloen en gewichtsverlies

Omdat watermeloen uit veel water bestaat, is het niet ongebruikelijk om watermeloen te eten om vet te verminderen of af te vallen.

Deze eigenschap van fruit kan echter niet alleen worden toegeschreven aan het hoge watergehalte.

Het hoge gehalte aan citrulline in watermeloen betekent dat wanneer ons lichaam dit aminozuur verwerkt, het het kan omzetten in een ander aminozuur, arginine genaamd.

Onlangs hebben sommige onderzoeken bewijs gevonden dat hoe groter de omzetting van citrulline in arginine, hoe groter het blokkerende effect van aminozuren op een enzym dat weefsel-niet-specifieke alkalische fosfatase (TNAP) wordt genoemd.

Interessant is dat het blokkeren van de metabolische activiteit van dit enzym kan helpen om overmatige vetophoping in vetcellen te voorkomen.

Aangenomen wordt dat de reden voor dit fenomeen begint bij de functie van arginine in het lichaam.

Onderzoekers hebben ontdekt dat arginine lipolyse kan stimuleren en de expressie van verschillende genen die vetzuuroxidatie veroorzaken (27).

Hoe meer vetzuren er worden geoxideerd tot kooldioxide en water, je lichaam zal ook de hoeveelheid vet die in je lichaam wordt opgeslagen verminderen.

Hoewel er op dit gebied meer onderzoek moet worden gedaan om specifiek de rol van arginine bij het verminderen van lichaamsvet te bewijzen, is het zeker niet schadelijk om ervoor te zorgen dat uw dagelijkse voeding voldoende arginine en watermeloen bevat!

 

 

Watermeloen en bot gezondheid hoofd gezondheid

Als we horen over het verbeteren van de botgezondheid, denken veel mensen altijd aan ‘melk’ of ‘calcium’.

Naast het verbeteren van onze cardiovasculaire gezondheid, is gebleken dat lycopeen ook onze botgezondheid verbetert en onnodig botverlies voorkomt naarmate we ouder worden (28).

Lycopeen is een antioxidant waarvan het is geclassificeerd.

Het vermindert de oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen, wat op zijn beurt de activiteit van osteoblasten en osteoclasten vermindert (28).

Deze onaangename botceltypen zijn meestal gerelateerd aan de pathogenese en pathogenese van osteoporose.

Bovendien ontdekte een onderzoek dat lycopeen een ander beschermend effect op ons lichaam en botten heeft, het remmen van botresorptie, waardoor botverlies aanzienlijk wordt geremd (28).

Gelukkig zit watermeloen ook vol met lycopeen en een kleine hoeveelheid calcium, een supervoedsel waar botten dol op zijn!

 

Spier en God door middel van ondersteuning

Als je aan kaliumrijk voedsel denkt, zijn watermeloenen misschien niet de eerste vrucht die in je opkomt, maar ze bevatten in feite veel kalium, wat erg goed is voor je spieren en zenuwen (29).

Een van de belangrijkste functies van kalium is het reguleren van de prikkelbaarheid van zenuw- en spierweefsel.

Magnesium en kalium zijn beide intracellulaire kationen De plasmaconcentraties in de cel en aan beide zijden van het buitenmembraan bevorderen in hoge mate het rustmembraanpotentieel, dat sterk lijkt op de homeostase van kationen aan beide zijden van het membraan (29).

Daarom helpt kalium bij het bepalen van de mate en frequentie van onze spierontspanning en -contractie.

Watermeloen is ook een natuurlijke elektrolyt, wat betekent dat het een belangrijke voedingsstof is die nodig is voor het menselijk lichaam omdat het belangrijke impulsen afgeeft die ons hart, onze spieren en zenuwen beïnvloeden (29).

 

 

Watermeloen en haar ontsteking

We hebben besproken hoe watermeloen en de voedingsstoffen die het bevat, een behandelingsoptie kunnen zijn voor spierdystrofie van Duchenne, een ziekte die ontstekingsmarkers triggert.

Hoewel ze op elkaar lijken, kunnen chronische ontstekingen, laaggradige ontstekingen of kortdurende ontstekingen behoorlijk verschillen, wat betekent dat hun behandeling ook een verschil kan maken.

In verschillende onderzoeken werd watermeloenpoeder bestudeerd en getest om te zien of dit mengsel effectief is bij het verminderen van ontstekingen bij ratten die zijn behandeld met natriumdextraansulfaat (30).

Hoewel is gevonden dat suppletie met L-arginine en L-citrulline haalbaar is om ontstekingen te verminderen, probeert deze studie uit te zoeken of watermeloenpoeder hetzelfde effect heeft.

DSS-behandeling bij ratten kan zelfs ontstekingen veroorzaken, maar supplementen met watermeloenpoeder kunnen de ontsteking binnen een bepaalde tijd effectief verbeteren.

Omdat ontsteking een belangrijke oorzaak is van veel verschillende ziekten en aandoeningen (zoals atherosclerose en daaropvolgende hart- en vaatziekten), is het belangrijk om een ​​redelijke behandeling voor ontsteking te vinden (30).

 

Watermeloen en alkalisch

Veel modieuze diëten hebben hun geloofwaardigheid en werkzaamheid verloren omdat ze beloven in de kortst mogelijke tijd verbazingwekkende resultaten te behalen op het gebied van gewichtsverlies.

Veel van deze diëten zijn eigenlijk niet goed voor je lichaam, maar zijn bedoeld om je af te laten vallen, maar niet per se op een gezonde manier of om af te vallen.

Je zou kunnen denken dat het “alkalische dieet” een andere oplichterij is om af te vallen, maar het alkalische dieet heeft niets te maken met gewichtsverlies.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het toevoegen van alkalische voedingsmiddelen aan het dieet.

Door dit te doen, kunt u het risico op overlijden en ziekte als gevolg van chronische ziekten en aandoeningen verminderen (31).

Voor mensen moeten we overleven in een zeer smal pH-bereik van ongeveer 7,4.

Het is gebleken dat naarmate we van nature ouder worden, het verminderen van de zuurbelasting en het focussen op de vorming van alkalisch voedsel het verlies van spiermassa kan voorkomen, en er wordt ook gesuggereerd dat suppletie van alkalische mineralen chronische rugpijn kan verbeteren (31).

De studie merkte ook op dat, aangezien chemotherapie ernstig wordt beïnvloed door de pH, de inductie van metabole alkalose bij chemotherapiepatiënten bepaalde behandelingseffecten kan helpen versterken.

Daarom is het, zelfs als u geen chemotherapie ondergaat of rugpijn heeft, bewezen dat alkalisch voedsel (zoals watermeloen) veel natuurlijke symptomen van veroudering kan verminderen en ons langer en gezonder kan laten leven (31).

 

 

Watermeloen en wondgenezing betrokkenheid

Vitamine C of ascorbinezuur is betrokken bij alle stadia van wondgenezing bij mensen (32).

De aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C is ongeveer 60 mg, maar veel onderzoekers beginnen te ontdekken dat dit voedingssupplement, dat de aanbevolen dagelijkse inname ver overtreft, daadwerkelijk een gunstig effect heeft op het versnellen van wondgenezing (33).

Bij het testen van patiënten met 500 tot 3,00 mg vitamine C voor chirurgie en testen op proefpersonen die leden aan ziekten, andere verwondingen en zweren, ontdekten artsen dat wondgenezing bij patiënten met vitamine C-tekort zeer duidelijk kan worden versneld door suppletie met ascorbinezuur.

De reden erachter ligt in het proces van wondgenezing.

Tijdens de eerste ontstekingsfase hopen neutrofielen zich op in het geblesseerde gebied, en als de wond geneest, moeten ze zichzelf vernietigen en uit het gebied worden verwijderd (32).

Hiervoor is vitamine C nodig zodat neutrofielen apoptose kunnen uitvoeren.

In de proliferatiefase is vitamine C nodig om de collageensynthese, rijping en afbraak en littekenvorming te bevorderen.

Eindelijk, volledig na het letsel, daalt het plasmaspiegel van ascorbinezuur sterk, dus we moeten deze voedingsstof aanvullen om het genezingsproces voort te zetten of zelfs te versnellen (32).

Omdat watermeloen rijk is aan vitamine C, is het een perfecte keuze als je meer vitamine C wilt.

 

Watermeloen en celschade

Vrije radicalen zijn zeer reactieve chemische soorten omdat ze zijn samengesteld uit enkele elektronen (34).

Omdat ze oxidatieve stress kunnen veroorzaken in ons lichaam, zijn ze erg onstabiel en vooral gevaarlijk voor biologische systemen (zoals het menselijk lichaam).

Helaas is oxidatieve schade door vrije radicalen normaal.

Ons natuurlijke endogene systeem beschermt ons in wezen tegen de schade die deze vrije radicalen kunnen veroorzaken, maar slechts tot op zekere hoogte (34).

We hebben antioxidanten en cofactoren nodig (voedingsstoffen die het lichaam niet kan aanmaken) om deze schadelijke demonen verder te neutraliseren.

Aangenomen wordt dat oxidatieve schade van cruciaal belang is bij algehele veroudering en bij verschillende ziekten en aan leeftijd gerelateerde ziekten.

Gelukkig bieden veel voorkomende vitamines en voedingsstoffen (zoals vitamine C) een uitstekende bescherming tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen ( 35 ).

Dagelijkse inname van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C, via supplementen of fruit zoals sinaasappels en watermeloenen, helpt oxidatieve schade tot een minimum te beperken en houdt uw lichaam zo gezond als altijd.

 

 

Watermeloen en zonnesteek

Watermeloen is bijna 92% water, de rest is mineralen, voedingsstoffen en andere verbindingen (36).

Het feit dat ze bijna volledig uit water bestaan, is echter niet de enige reden waarom watermeloenen zo goed zijn in het voorkomen van zonnesteek en andere hittegerelateerde ziekten.

Deze vrucht is ook erg effectief bij het verlagen van de bloeddruk en de lichaamstemperatuur.

Epidemiologische studies hebben aangetoond dat in de Verenigde Staten elk jaar bijna 240 sterfgevallen als gevolg van een zonnesteek (36).

De beste manier om een ​​zonnesteek te voorkomen, is door uzelf te beschermen door een goede hydratatie te handhaven en het trainingsniveau te volgen.

De grote hoeveelheid water en andere hydraterende vloeistoffen in watermeloen kunnen je lichaam aanvullen en de afgifte van overtollig vocht in de vorm van zweet stimuleren, wat de manier is waarop ons lichaam afkoelt.

Veel buitenwerkers zijn vatbaar voor een hitteberoerte, daarom eten arbeiders in sommige landen, zoals India en andere tropische streken, deze vrucht elke dag onder de brandende zon (36).

 

Watermeloen en immuunondersteuning

Als we verkouden worden, kunnen veel moeders ons de neiging geven om een ​​glas sinaasappelsap te drinken, en ze hebben gelijk.

Veel citrusvruchten, zoals sinaasappels, zijn rijk aan vitamine C, wat helpt bij het bestrijden van verkoudheid (37).

Een van de weinig bekende gezondheidsvoordelen van watermeloen is dat watermeloen ook rijk is aan vitamine C.

Als we besmet, ziek of onder veel stress zijn, daalt de vitamine C-concentratie in plasma en witte bloedcellen snel.

Daarom mist ons lichaam de vitamines die dringend nodig zijn als we ziek zijn, dus het aanvullen van vitamine C als we ziek zijn of beginnen te worden, heeft grote successen geboekt bij het verbeteren van het menselijke immuunsysteem (37).

Het helpt uw ​​immuunsysteem door de activiteit van antimicrobiële en natuurlijke killercellen en de proliferatie van lymfocyten, de soorten bloedcellen die nodig zijn tijdens infecties en ziekten, te verbeteren.

Studies hebben ook aangetoond dat een adequate dagelijkse inname van vitamine C de symptomen kan verbeteren en de duur van infectie, zoals verkoudheid, kan verkorten (37).

Watermeloen is een extra vrucht die rijke vitamine C levert om het immuunsysteem te helpen versterken.

 

 

Gezondheid van watermeloen en tandvlees Kang

Met alle gezondheidsvoordelen die tot nu toe zijn genoemd, lijkt het erop dat te veel watermeloen niet kan helpen!

Dit komt grotendeels door het hoge vitamine C-gehalte in watermeloen, dat kan helpen bij het bestrijden en voorkomen van veel ziekten en gezondheidsproblemen, waaronder tandvleesaandoeningen (38).

Parodontitis is een langzaam bewegende infectieziekte in de ondersteunende weefsels van de tanden.

Parodontale ontsteking kan zelfs leiden tot bloeden van het tandvlees, de vorming van tandvleeszakjes en uiteindelijk tot tandverlies.

Helaas komt de ernstige vorm van deze ziekte relatief vaak voor, goed voor ongeveer 20% van de wereldbevolking (38).

Lage niveaus van vitamine C in plasma zijn onderzocht als een risicofactor voor parodontitis en mogelijke behandelingen.

Een tekort aan vitamine C niet oorzaak parodontitis, maar een lage concentratie van vitamine C maakt je meer risico op de ziekte.

Vitamine C draagt ​​bij aan de synthese van collageen en is uiteraard noodzakelijk tijdens infectieziekten (38).

Bij tandvleesaandoeningen zoals parodontitis wordt tandweefsel aangevallen door bacteriën, dus het lichaam heeft vitamine C nodig om schade te herstellen en nieuw weefsel te regenereren.

Omdat het vitamine C-gehalte in watermeloen hoog is, kan dit zomerfruit je helpen je tanden schoon en fris te houden.

 

 

Watermeloen en scheurbuik

In de vijftiende en zestiende eeuw werden zeelieden voor het eerst getroffen door scheurbuik (39).

Omdat we ascorbinezuur nodig hebben om te overleven en infecties te bestrijden, is het noodzakelijk om elke dag een bepaalde hoeveelheid vitamines aan te bevelen om de gezondheid te behouden.

Deze speciale vitamine kan echter niet in het lichaam worden aangemaakt, dus we moeten vitamines halen uit supplementen of het voedsel dat we eten (39).

De belangrijkste rol van ascorbinezuur is om ijzer uit de darm te absorberen.

Als we niet genoeg vitamines hebben, kan ons lichaam de hoeveelheid ijzer die moet worden opgenomen niet bijhouden, waardoor de patiënt slaperig, moe en zelfs bloedarm wordt.

Hoe langer iemand een geschikte hoeveelheid vitamine C blijft innemen, hoe ernstiger de symptomen zullen worden, wat leidt tot oedeem, geelzucht, neuropathie en zelfs de dood.

Deze ziekte is echter bijna volledig te voorkomen. U hoeft alleen uw vitamine C-inname te controleren. Zonder deze essentiële vitamine kunt u de ziekte binnen dagen en weken voorkomen (39).

Gelukkig is vitamine C een ander voordeel van watermeloen!

 

 

Kalender geschiedenis

Hoewel we tegenwoordig denken dat watermeloen het soort grote, perfecte, zoete vrucht is dat onze zomerse smaakpapillen doet barsten, is dat niet altijd zo.

De wilde voorouder van watermeloen is eigenlijk een bittere vrucht met hard, groen vruchtvlees en een ronde vorm.

Vanwege het gebrek aan nauwkeurige informatie hebben veel mensen gedebatteerd over de geschiedenis van watermeloen, maar veel historici zijn het erover eens dat watermeloen eerst in Afrika werd verbouwd en zich vervolgens naar het noorden naar het Middellandse Zeegebied en Europa verspreidde (1).

Waar het in Afrika is ontstaan, is echter nog steeds een raadsel.

Sommige theorieën beweren dat de voorouders van watermeloenen in zuidelijk Afrika zijn begonnen, maar er zijn aanwijzingen dat Egyptenaren 4000 jaar geleden watermeloenen begonnen te telen, wat dateert van vóór de teelt in zuidelijk Afrika.

De meest waarschijnlijke kandidaat voor de voorouderlijke watermeloen en deze populaire vrucht is de inheemse watermeloen in Noordoost-Afrika, omdat het in die tijd een gemakkelijk en snel hoofdvoedsel was (1).

De vraag die historici echt in verwarring brengt, is waarom de Egyptenaren in de eerste plaats watermeloenen bleven telen, omdat watermeloenen hard, bitter en flauw zijn.

Het antwoord kan in de naam van het fruitwater liggen.

Ze bevatten veel water en zolang ze op een koele, koele plaats worden bewaard, kunnen ze weken of zelfs maanden worden geconsumeerd.

Tijdens het droge seizoen wordt hun water weggepompt (1).

 

Hoe watermeloenstudenten groeien

Watermeloen komt oorspronkelijk uit Afrika en vereist een warm en langdurig groeiseizoen, met temperaturen die elke dag 80 graden bereiken.

Met vallen en opstaan ​​realiseerden veel oogstmachines zich dat het het beste is om watermeloen te kweken in aarde met een pH van 6 tot 6,8, wat betekent dat de grond zwak zuur moet zijn.

Naast warme en zure grond hebben watermeloenen veel water nodig, ongeveer 2 tot 10 centimeter per week om normaal te groeien (2).

Lange, dunne wijnstokken zijn kenmerkend voor de watermeloenplant, die op verschillende manieren groeit.

Om de productiviteit van de wijnstokken te verhogen, kan dit probleem worden opgelost door de zijranken af ​​te snijden en de hoofdrank te laten staan.

 

 

Ras categorie

De pitloze watermeloen is gemaakt in de jaren negentig.

Het is een van de meest voorkomende soorten watermeloen, je hebt het misschien in je plaatselijke supermarkt gezien.

De truc om deze watermeloen te maken, is om dezelfde zoetheid te behouden als de gezaaide variëteit, maar zorg ervoor dat de zaden onderontwikkeld zijn en daarom gemakkelijk te eten (3).

Aan de andere kant zijn picknickwatermeloenen groter dan pitloze variëteiten.

Picknickwatermeloenen zijn tegenwoordig misschien wel de meest voorkomende soort watermeloen, omdat ze een traditionele rechthoekige vorm, groene schil en zoet rood vruchtvlees vertonen.

Minder bekende watermeloenen zijn geel oranje variëteiten , toepasselijk genoemd naar hun ronde vorm en geel tot oranje kleur (3).

Dit type watermeloen heeft zowel zaden als pitloos, inclusief de koning van de woestijn, gele poppen, gele baby’s en zacht goud.

 

Interessante dingen echt

Archeologen hebben overblijfselen van watermeloenzaden en ander fruit gevonden in een 5000 jaar oude nederzetting in Libië.

Zaad is één ding, maar de echte vrucht vinden is iets anders. Het is onmogelijk.

Gelukkig hebben historici ongeveer 4000 jaar geleden watermeloenenschilderijen in Egyptische graven ontdekt.

In feite is een van deze graven eigenlijk de tombe van de beruchte koning Toetanchamon Het schilderij op deze tombe toont een rode ovale watermeloen in plaats van de oude ronde vrucht die in die tijd gebruikelijk was (1).

Een van de redenen waarom oude beschavingen schilderijen bewaarden en echte watermeloenen in graven plaatsten, is omdat de vruchten voor water zorgden.

Na de dood van de Egyptische farao’s geloofden mensen dat ze verder weg waren dan zij, dus hadden ze de energie en het water nodig die nodig waren voor het hiernamaals van watermeloenen.

De binnenkant van watermeloen heeft niet altijd zijn beroemde rode tint. In plaats daarvan is de binnenkant van een rijpe watermeloen bijna gelig, soms zelfs oranje!

Na verloop van tijd begonnen boeren fruit te verbouwen voor specifieke doeleinden, en watermeloenen begonnen hun vertrouwde rode kleur te vertonen (1).

Deze verandering treedt op omdat het rode gen eigenlijk gepaard is met het gen dat het suikergehalte en dus de zoetheid van de vrucht bepaalt.

Wanneer mensen watermeloenen telen om zoeter dan bitter te worden, veranderen watermeloenen ook de kleur van de vrucht.

Voeding in punten

 

(Bron: USDA National Nutrition Database)

 

Hoewel tomaten altijd de belangrijkste vrucht zijn geweest die bekend staat om hun hoge lycopeengehalte, zijn recente studies begonnen uit te vinden dat het werkelijke gehalte aan lycopeen in watermeloen hoger kan zijn dan dat in tomaten.

Lycopeen is een carotenoïde fytonutriënt, wat vooral belangrijk is voor onze cardiovasculaire en botgezondheid.

Onder vers fruit is watermeloen zelfs verantwoordelijk voor meer lycopeeninname in de Verenigde Staten dan enig ander fruit.

Wanneer de watermeloen van witroze naar donkerroze / rood verandert, neemt het lycopeengehalte het meest toe.

Daarom is het erg belangrijk om de gezondheidsvoordelen van watermeloen te krijgen en je watermeloen correct te laten rijpen om de meeste voedingsvoordelen uit het fruit te halen.

Naast lycopeen zijn recente studies ook geïnteresseerd in het citrulline-gehalte in watermeloen.

Citrulline is een van de belangrijkste aminozuren, die door de nieren en andere lichaamssystemen kunnen worden omgezet in arginine.

Aangenomen wordt dat deze stof omgezet in arginine de bloedstroom en andere aspecten van cardiovasculaire gezondheid aanzienlijk kan verbeteren.

Het vruchtvlees van watermeloen bevat ongeveer 250 milligram citrulline per kopje Deze voedingswaarde van watermeloen is zo groot dat ze in zo’n heerlijk gerecht verwerkt worden!

Wat nog belangrijker is, gezondheidswetenschappers hebben feitelijk bewijs gevonden dat hoe vaker u citrulline in arginine omzet, hoe meer informatie uw lichaam de ophoping van overmatige vetcellen kan voorkomen, wat altijd een goede zaak is!

Dus, is watermeloen goed voor je? Ja, dat zijn ze!

 

Hoe te kopen en op te slaan

Omdat er veel verschillende soorten watermeloenen zijn, kun je ze ook op verschillende manieren kopen.

Veel supermarkten bieden voorgesneden watermeloenen aan die in twee of in vieren zijn gesneden.

Zorg ervoor dat u het donkerste fruit kiest zonder witte strepen.

Als de zaden zichtbaar zijn, zorg er dan voor dat ze ook donker of wit van kleur zijn.

Aan de andere kant, als je een hele watermeloen koopt, kun je de kleur van het vruchtvlees of de zaden niet echt zien, dus een manier om te bepalen of hij rijp en sappig is, is door te voelen of hij zwaar is.

Zware watermeloen betekent meer water, dus meer rijp fruit.

Bovendien kan het tikken op de watermeloen je ook vertellen of de watermeloen bevredigend is.

Een volledig rijpe watermeloen moet een diep hol geluid hebben als hij wordt aangetikt, niet een solide, ondiep geluid.

Ongesneden watermeloenen moeten worden bewaard bij een temperatuur van 50 ° F-60 ° F, wat meestal veel lager is dan de kamertemperatuur in uw huis.

Door de watermeloen koud te houden, kun je het risico op rot verminderen, vooral als je van plan bent een paar dagen te wachten voordat je hem in plakjes kunt snijden.

Dek de gesneden watermeloen altijd af.

Het moet ook op een koele temperatuur worden bewaard, zoals een koelkast.

Bewaar de stukjes watermeloen in een Tupperware-bak en laat ze vervolgens ongeveer een dag in de koelkast afkoelen, zodat het fruit kan rijpen en zoet kan worden.

 

 

Hoe kan ik meer westers dieet toe te voegen meloen

Hoewel watermeloen een seizoensfruit is, zijn er veel toepassingen voor watermeloen.Je kunt deze vrucht gebruiken om veel verschillende maaltijden en snacks in één seizoen te bereiden.

Hier zijn enkele interessante manieren om watermeloen te eten:

 

 

 

 

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Zolang de watermeloen met mate wordt ingenomen, zal het geen duidelijke bijwerkingen of symptomen veroorzaken.

Deze waarschuwing is van toepassing op bijna alle voedingsmiddelen.

Zolang je in een gepast tarief eet en met mate eet, is het prima.

Als watermeloen echter teveel wordt geconsumeerd, kan dit een ziekte veroorzaken die hyperkaliëmie wordt genoemd, vooral bij mensen met een nieraandoening.

Hyperkaliëmie is een medische term die verwijst naar een hoger dan normaal kaliumgehalte in het bloed.

Watermeloen bevat veel kalium, en omdat natrium en kalium helpen om de celmembranen in balans te houden, is het belangrijk om een ​​dynamische balans te behouden door de hoeveelheid kalium en natrium die we consumeren te beheersen.

Hoewel dit niet gebruikelijk is, kunnen sommige mensen allergische reacties krijgen na het eten van watermeloen.

Er is opgemerkt dat veel mensen die allergische reacties hebben gehad, ook degenen zijn die gevoelig zijn voor selderij-, komkommer- of latexallergieën, omdat deze voedingsmiddelen vergelijkbare ingrediënten bevatten en er kleine hoeveelheden latex in al deze voedingsmiddelen zitten.

 

ten slotte

Watermeloen is er altijd geweest – of het nu je moeder of baby is, je voedt je blokjes en rent rond als een kind om de watermeloenblokjes van de spiesjes te schuiven op een feestje in de achtertuin en op pizza-achtige plakjes te kauwen.

Hun gezondheidsvoordelen zijn echter niet altijd bekend.

Gelukkig weten we nu het antwoord op de vraag: is watermeloen gezond? Wat zijn de voordelen van het eten van watermeloen?

Of we het nu hebben over het verlagen van de bloeddruk, het verhogen van de inname van antioxidanten, het verminderen van ontstekingen of het sneller genezen van wonden, er zijn in elke situatie voordelen van watermeloen.

Watermeloen is misschien niet zo veelzijdig of veelzijdig als ander fruit, maar het helpt bij het vinden van nieuwe en unieke methoden voor voedselbereiding.

Het beste van watermeloen is dat zelfs als het gericht is op veel specifieke gebieden van onze gezondheid, zoals onze cardiovasculaire of maculaire gezondheid, het algehele effect ons helpt jong, gezond en vitaal te blijven.

Wat wil je nog meer fruit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *