21 op wetenschap gebaseerde manieren om kanker te voorkomen

Wat is kanker?

Kanker is een ziekte die wordt veroorzaakt door de abnormale groei van veel cellen.

Overgroei van cellen zal de omliggende weefsels van het getroffen gebied binnendringen (1).

Veel organen en weefsels van het lichaam kunnen bijvoorbeeld door kanker worden aangetast. Zoals huid, longen, keel, bloed, eierstokken, etc.

Bij de meeste kankers (behalve bloedkankers) zal abnormale celgroei in de latere stadia een grote hoeveelheid vast weefsel vormen, tumoren genaamd (2).

Deze kwaadaardige weefselmassa is zeer agressief en kan ervoor zorgen dat kanker zich door het lichaam verspreidt.

Zodra een tumor is gevormd, delen de kankercellen zich en verspreiden ze zich via het bloed of het lymfestelsel naar andere delen van het lichaam (3).

Aan de andere kant zijn goedaardige tumoren niet invasief en vormen ze zich meestal niet opnieuw nadat ze zijn verwijderd.

Kankercellen zijn niet zo functioneel als normale cellen en zijn vatbaar voor mutaties.

Normale cellen hebben speciale functies en typen, terwijl kankercellen dat niet hebben (4).

Kankercellen blijven ook groeien en vermenigvuldigen zich buiten de capaciteit van normale cellen.

Dergelijke cellen kunnen niet worden gestopt, wat resulteert in tumormassa’s.

Kankercellen hebben ook het vermogen om de weefsels om hen heen te beïnvloeden en te beïnvloeden.

Ze zorgen ervoor dat normale cellen in de buurt hen helpen.

Kanker kan om verschillende redenen worden veroorzaakt (5).

Omdat kanker echter een genetische ziekte is, is genetische aanleg de belangrijkste factor die de manier waarop cellen groeien, delen en functioneren beïnvloedt.

Omdat genen worden geërfd van de ouders van de ouders, is kanker een zeer erfelijke ziekte.

Als uw familie een voorgeschiedenis heeft van kankerpatiënten, dan is de kans ook groot dat u door kanker wordt getroffen.

Maar genen zijn niet de enige oorzaak van kanker.

Ongezonde voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, roken, roken, hoge bloeddruk, hypercholesterolemie en bepaalde blootstelling aan het milieu kunnen veranderingen in het DNA van mensen veroorzaken of ze kwetsbaar maken voor kankercellen (6).

Overmatige blootstelling aan radioactieve stoffen en ultraviolette zonnestralen kan ook huidkanker veroorzaken, een voorbeeld van kanker veroorzaakt door blootstelling aan het milieu.

Van bepaalde infecties, zoals HPV-, EBV- of Helicobacter pylori-virus, is bekend dat ze het risico op kanker verhogen (7, 8).

In het algemeen, wanneer een virale infectie langdurige ontsteking van de organen veroorzaakt, lopen de aangetaste organen en de omliggende gebieden een groter risico op kanker, hoewel de exacte manier van werken nog onduidelijk is.

Met HPV hebben cellen in het geïnfecteerde gebied een verhoogde proliferatiesnelheid als gevolg van schade aan hun DNA, wat kanker kan veroorzaken.

Bovendien treedt kanker op wanneer een enkele cel of een groep cellen in ons lichaam verandert.

Elke cel in ons lichaam heeft DNA. Een deel van de informatie in het DNA is wanneer en hoe cellen groeien, delen en zichzelf vernietigen.

Wanneer dit signaal in bepaalde cellen niet effectief werkt en de gespecificeerde capaciteit overschrijdt, kunnen deze cellen kankerachtig worden (9).

Hoewel het niet duidelijk is wat kanker precies veroorzaakt en waarom mensen kanker krijgen, is het mogelijk om het risico op kanker te verkleinen door een zeer gezonde levensstijl te leiden.

Bij levensbedreigende ziekten, zoals kanker, kun je het beste preventieve maatregelen nemen en ervoor zorgen dat de ziekte überhaupt niet optreedt.

 

Manieren om kanker te voorkomen

Veel risicofactoren kunnen worden vermeden als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen.

U kunt er het beste voor zorgen dat u een gezonde levensstijl leidt om te voorkomen dat u kankercellen ontwikkelt.

Kortom, het beoefenen van lichaamsbeweging, het handhaven van een gezond en uitgebalanceerd dieet, het niet misbruiken van alcohol, drugs en tabakssubstanties, en het vermijden van overmatig bruinen en ander buitensporig gedrag. Door een actieve levensstijl te leiden, zult u minder snel kanker krijgen.

 

Veranderingen in het dieet

Voeding kan bepalen hoe het lichaam functioneert.

Het is de belangrijkste factor die de sterkte van uw immuunsysteem bepaalt en het vermogen van uw lichaam om te genezen, te groeien en te voorkomen dat u het risico loopt op ziekten.

Een uitgebalanceerd dieet met de juiste koolhydraten, vetten, eiwitten, zuivelproducten, suikers en oliën, evenals de nodige vitamines en mineralen, kan ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

Een uitgebalanceerd dieet en voldoende calorieën kunnen ook obesitas voorkomen – obesitas is een bekende oorzaak van veel ziekten.

Daarom is hier een lijst met enkele wijzigingen die u in uw dieet kunt aanbrengen om ervoor te zorgen dat u alle voedingsstoffen krijgt die u nodig heeft en om alle ongezonde factoren in uw maaltijden te verminderen om kanker te voorkomen.

 

Eet vis met omega-3

Omega-3 is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat het risico op kanker kan verminderen.

Het wordt voornamelijk aangetroffen in vis, zoals wilde zalm, en (tot op zekere hoogte) in verschillende noten en oliën.

Hoewel niet precies bekend is hoe omega-3 het risico op kanker verlaagt, wordt aangenomen dat dit vetzuur de productie van enzymen vermindert die de vorming van kankercellen bevorderen en zelfs de mortaliteit van kankercellen verhogen (10).

Omega-3 vetzuren hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen wanneer ze worden gecombineerd met enzymen.

Volgens een studie van het Vanderbilt-Ingram Cancer Center hadden vrouwen die minstens 3 keer per week wilde zalm aten een 33% lagere kans op het ontwikkelen van bepaalde soorten dikkedarmpoliepen.

Andere studies hebben aangetoond dat het drie tot vier keer per week eten van wilde zalm bloedkanker bij vrouwen, zoals endometriumkanker en leukemie, kan voorkomen.

Het American Cancer Institute beveelt aan om twee keer per week 3 ons vis met omega-3 vetzuren te eten.

 

Drink wijn en bier

Zoals we allemaal weten, kan alcohol de cellen in uw lichaam beschadigen.

Studies hebben echter aangetoond dat als de wijn die u drinkt, resveratrol bevat (een heilzame stof die voornamelijk in rode wijn voorkomt en waarvan bekend is dat het het risico op kanker verlaagt), het helpt bij het vernietigen van cellen en DNA-reparatie is niet in gevaar (11).

Dit voorkomt de opeenhoping van beschadigde cellen die mogelijk tumoren hebben gevormd of kankerachtig zijn geworden.

Volgens een studie van de University of Colorado Denver kan resveratrol in rode wijn ook een wisselwerking hebben met verbindingen in druivenpitextract om beschadigde cellen te doden en kanker te helpen voorkomen.

Een ander onderzoek, uitgevoerd door de Queen’s Universiteit van Belfast, toonde ook aan dat het drie tot zes keer per week drinken van alcohol of bier het risico op infectie met Helicobacter pylori met 11% kan verminderen.

 

Eet magere eiwitten

Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek wees erop dat bewerkt vlees het risico op kanker kan verhogen (12).

Verwerkt vlees omvat vlees dat is gezouten, gezouten, gerookt, gefermenteerd of anderszins geconserveerd, inclusief hotdogs, sommige worstjes en vleeswaren en spek.

Deze vleessoort is geclassificeerd als kankerverwekkend, wat betekent dat ze kanker kunnen veroorzaken.

IARC is van mening dat rood vlees (rund, varken, lam en geit) kankerverwekkend kan zijn.

Hun classificatie kwam van 800 onderzoeken, die werden beoordeeld door 22 experts uit 10 landen.

Deze recensenten ontdekten dat het eten van 50 gram bewerkt vlees per dag het risico op colorectale kanker met 18% verhoogt.

Na 28 jaar monitoring volgden onderzoekers van de Harvard University de voedselkeuze van 121.000 volwassenen en ontdekten dat het eten van 90 gram rood of verwerkt rood vlees per dag stierf aan De kans op kanker is 10% of 16% hoger dan bij dit vlees.

Om kanker te voorkomen, moet u daarom de consumptie van rood vlees beperken, en het grootste deel van het eiwit is afhankelijk van vis, gevogelte, zuivelproducten, volle granen, noten en bonen.

 

Vermijd calorierijk voedsel

Gefrituurd voedsel wordt meestal op hoge temperaturen gekookt.

Plantaardig voedsel dat op hoge temperaturen wordt gekookt, vormt kankerverwekkende acrylamide en frites en chips hebben het hoogste gehalte.

Vlees dat bij hoge temperaturen wordt gekookt, vormt heterocyclische aminen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen.

Alle drie de verbindingen zijn geassocieerd met een hoger risico op kanker.

Volgens onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center en de Universiteit van Washington, als je gefrituurd voedsel eet, zoals frites, gebakken kip of vis en donuts, zal een of meerdere keren per week meer mannen krijgen Risico op prostaatkanker. Het is goed voor 30% tot 37%, en “het risico om agressievere prostaatkanker te krijgen is iets hoger.”

Een studie uitgevoerd door het Shohada Teaching Hospital in Teheran toonde ook aan dat vrouwen die regelmatig gefrituurd voedsel eten, bijna acht keer meer kans hebben op het krijgen van borstkanker.

 

Eet voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten

Antioxidanten zijn bestand tegen het normale proces dat oxidatie wordt genoemd om schade door vrije radicalen te voorkomen.

Ze beschermen cellen tegen onstabiele moleculen die vrije radicalen worden genoemd (13).

Ons lichaam maakt van nature vrije radicalen en antioxidanten aan die elkaar tegenwerken.

In de meeste gevallen is de productie van vrije radicalen echter veel groter dan de productie van antioxidanten in het lichaam.

Daarom zal het eten van voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten, zoals rode druiven, artisjokken, uien, enz., Het menselijk lichaam van voldoende antioxidanten voorzien.

Rode druiven bevatten ook resveratrol, wat de groei van kankercellen kan voorkomen. Artisjokken en uien bevatten flavonoïden, die ook een verzameling verbindingen zijn waarvan bekend is dat ze het risico op kanker verminderen.

Paranoten bevatten veel selenium Selenium is een antioxidant en een essentieel mineraal.

Paranoten aan het dieet toevoegen is een manier om antioxidanten toe te voegen om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en om het immuunsysteem te versterken.

Kanker wordt veroorzaakt door abnormale celgroei Vrije radicalen hebben de neiging om de kans op abnormale celgroei te vergroten.

Antioxidanten bestrijden de kans op abnormale celgroei door oxidatie te voorkomen die moleculaire en DNA-schade veroorzaakt.

 

Drink meer melk en groene thee

Groene thee bevat de chemische stof EGCG, die veel antioxidanten bevat.

Omdat bekend is dat antioxidanten het risico op kanker verminderen, is aangetoond dat groene thee en andere dergelijke theeën kanker voorkomen.

Volgens het National Cancer Institute hebben mensen die thee drinken minder kans op het ontwikkelen van borst-, eierstok-, long- en prostaatkanker.

Groene thee kan ook uw metabolisme stimuleren en zo de algehele gezondheid verbeteren.

Onderzoek toont ook aan dat calcium u kan beschermen tegen darmkanker.

De analyse van de gecombineerde studie toonde aan dat mensen die 700 mg calcium per dag consumeren een 35% tot 45% lager risico hebben op darmkanker in vergelijking met mensen die minder dan 500 mg calcium per dag consumeren.

Hoewel melk de belangrijkste bron van calcium is, zijn groene bladgroenten, niet-zuivelmelk, enz. Ook goede bronnen van calcium als u lactose-intolerant bent.

 

Verwijder suikerhoudend voedsel

Suiker is een van de grootste oorzaken van achteruitgang van de gezondheid.

Omdat suiker in veel voedingsmiddelen en dranken wordt aangetroffen, is het bijna een onvermijdelijke stof.

De koolhydraten die we eten, worden ook in ons lichaam omgezet in suiker, wat het risico op hartaandoeningen, obesitas en diabetes verhoogt (14).

Hoewel suiker zelf geen directe bron van kanker is, kan het andere ziekten veroorzaken, waardoor het de groei van kankercellen in het lichaam ondersteunt.

Studies hebben aangetoond dat geraffineerde koolhydraten (zoals witte suiker, witte bloem en fructoserijke glucosestroop) tumoren kunnen voeden en de ontwikkeling van kankercellen kunnen bevorderen.

Kanker groeit ook in een zure omgeving en suikers zijn zeer zuur, wat ook de groei van kankercellen kan stimuleren (15, 16).

Suiker is ook de belangrijkste oorzaak van overgewicht, en te veel vet in ons lichaam verhoogt ook de kans op andere ziekten.

 

Eet complexe koolhydraten en vezelvoedsel

Koolhydraten zijn voedingsstoffen die ons de eenvoudigste energie geven.

Koolhydraten zijn een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

We kunnen twee soorten koolhydraten consumeren: geraffineerde koolhydraten en complexe koolhydraten (17).

Hoewel geraffineerde koolhydraten ons risico op kanker kunnen verhogen, kunnen complexe koolhydraten ons risico op kanker juist helpen verminderen.

Voedingsmiddelen die complexe koolhydraten bevatten, zijn onder meer volkoren granen, havermout en graanproducten.

De vezels in dit complexe koolhydraat vormen ruwvoer in ons spijsverteringskanaal (18).

Dit ruwvoer verhoogt het volume van onze ontlasting en helpt de stoelgang soepel te laten verlopen.

Studies hebben aangetoond dat een goed functionerend darmsysteem het risico op darmkanker kan verminderen (19).

Het eten van een dieet met veel complexe koolhydraten kan ook zorgen voor een vetarm en vezelrijk dieet.

De combinatie van deze voedingsmiddelen kan kanker bijna voorkomen en ernstige constipatie verminderen.

 

Eet knoflook bij de maaltijd

De scherpe geur van rauwe knoflook kan een groot probleem zijn, maar knoflook bevat allylzwavelverbindingen die het immuunsysteem kunnen versterken (20).

Het is bekend dat deze verbinding het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam kan stimuleren en ook de vorming en activering van kankerverwekkende chemicaliën kan voorkomen (21).

Wanneer kankerverwekkende chemicaliën uit het lichaam worden verwijderd, wordt de kans op vorming van kankercellen sterk verminderd.

Knoflook heeft ook antibacteriële eigenschappen, die kunnen helpen virussen in het lichaam te doden.

Het heeft ook het vermogen om celdood te induceren, te helpen bij DNA-herstel en celproliferatie te verminderen (22).

De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om elke dag een teen knoflook te eten om het risico op kanker te verminderen en de algehele gezondheid van het lichaam te waarborgen.

 

Vermijd gerookt voedsel

De barbecuekeuken is wereldberoemd.

Gemarineerd vlees gekookt in een koekenpan op een vlammende grill kan heerlijke gerechten maken.

Maar roken kan ervoor zorgen dat kankerverwekkende polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) op voedsel worden gevormd (23).

Epidemiologische studies hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen darmkanker en de consumptie van gerookt vlees.

Het koken van vlees boven open vuur vergroot de kans op de vorming van heterocyclische aminen (HCA) en PAK, beide sterk mutagene stoffen.

Van deze stoffen is aangetoond dat ze de snelheid van de vorming van kankercellen in het lichaam verhogen (24).

Daarom wordt sterk aanbevolen om niet regelmatig gerookt of geroosterd vlees te consumeren.

 

Veranderingen in levensstijl

Uw levensstijl is een van de beïnvloedbare factoren bij het voorkomen van kanker.

Een gezonde en gelukkige levensstijl leiden kan zeker voor een betere algehele gezondheid zorgen.

Door uw dieet, lichaamsbeweging, dagelijkse routine en veranderingen in levensstijl te veranderen, kunt u uw levensduur verlengen en het risico op vele ziekten, waaronder kanker, verminderen.

Dit is een lijst met veranderingen in levensstijl die u kunt aanbrengen om uw risico op kanker te verkleinen.

 

Elke dag 30 minuten lichaamsbeweging

Gebrek aan lichaamsbeweging is de hoofdoorzaak van veel ziekten.

Lichaamsbeweging bevordert de gezondheid van het hart, verlicht stress, bevordert de bloedcirculatie en helpt obesitas te voorkomen (25).

Train minstens 30 minuten per dag om ervoor te zorgen dat u uw reisquotum haalt.

Lichaamsbeweging kan op veel manieren worden gedaan (26).

U kunt joggen, rennen, wandelen, aërobe oefeningen doen, aërobe oefeningen doen, yoga, enz.

U moet ernaar streven uw hartslag te verhogen door elke dag ten minste 15 minuten ononderbroken aërobe oefening te doen.

Dit zal uw lichaam versterken en activiteit zal ervoor zorgen dat uw stofwisseling naar behoren functioneert.

Studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging gepaard gaat met een gemiddelde vermindering van 12% van het risico op borstkanker, voor vrouwen die 10 tot 19 uur per week sporten, is het risico met ongeveer 30% verminderd.

Lichaamsbeweging vermindert het oestrogeen in het bloed, waardoor het risico op borstkanker bij vrouwen afneemt.

Een kleine middelomtrek en een controleerbare BMI kunnen er ook voor zorgen dat overtollig vet de ontwikkeling van kankercellen in het lichaam niet ondersteunt.

 

Verbeter de mobiliteit gedurende de dag

De hele dag zitten kan uw kansen op het ontwikkelen van kanker zelfs vergroten.

Matige activiteiten (zoals de trap op gaan, elke 30 minuten strekken, staan ​​in plaats van zitten en overdag niet liggen) zullen de bloedcirculatie door het lichaam verhogen (27).

Deze trainingsintensiteit is niet zo sterk als lichaamsbeweging, maar is even effectief bij het voorkomen van kanker.

Nieuw onderzoek toont aan dat mensen die overdag zitten 24% en 32% meer kans hebben op het ontwikkelen van darmkanker en endometriumkanker dan mensen die de hele dag actief blijven (28).

 

Vermijd zonnebanken en overmatig bruinen

Overmatige blootstelling aan zonnebanken en zonlicht verhoogt het risico op huidkanker.

De schadelijke ultraviolette straling die door de zon en zonnebanklampen wordt geproduceerd, kan de huid ernstig aantasten.

Melanoom is een type huidkanker dat wordt veroorzaakt door veranderingen in huidcellen, melanocyten genaamd, die meestal worden veroorzaakt door weinig maar intense blootstelling aan de zon bij mensen die genetisch vatbaar zijn voor melanoom (29).

Ultraviolette straling die door de zon wordt uitgezonden, kan het DNA van cellen beschadigen en mutaties in de cellen veroorzaken, wat de ontwikkeling van kwaadaardige tumoren intensiveert (30).

Dit type huidkanker ontwikkelt zich meestal tot zwarte of bruine vlekken, maar ze kunnen ook rood, roze, paars, blauw, wit of zelfs huidskleur zijn.

Indien vroegtijdig behandeld, is huidkanker bijna altijd te genezen, maar (net als andere kankers) is het moeilijk te weerstaan ​​als het wordt gemist en zich verspreidt in het lichaam.

Daarom is het belangrijk om de blootstellingstijd te beperken, buiten hoogwaardige zinkoxide-zonnefilters te gebruiken en zonnebanken te vermijden.

Als u echt wilt bruinen, kies dan voor een biologische bruiningslotion en verkort de tijd van blootstelling aan de zon.

 

Krijg 15 minuten zonnetijd

Zoals vermeld in het gedeelte over voeding, kan calcium het risico op kanker helpen verminderen.

Maar vitamine D helpt ook kanker te voorkomen (31) en is nodig voor een effectieve opname van calcium en fosfaat uit de dunne darm.

De zon is de belangrijkste bron van vitamine D en ons lichaam kan gemakkelijk genoeg energie krijgen in een kortere tijd dan nodig is om de huid te verbranden (als er een voldoende groot huidoppervlak wordt blootgesteld).

Vitamine D kan ook een goede celrijping en voortplanting bevorderen.

Wanneer de groei van cellen wordt gereguleerd, is de kans kleiner dat ze overprolifereren en kanker worden (32).

Daarom kan een betere opname van calcium en fosfaat en regulering van celgroei het risico op kanker verminderen (33).

 

Neem deel aan veilige seks

Helicobacter pylori en HPV zijn twee virussen die het risico op kanker aanzienlijk kunnen verhogen en tijdens geslachtsgemeenschap tussen seksuele partners kunnen worden verspreid.

Dit gebeurt wanneer mensen geen condooms gebruiken voor geslachtsgemeenschap.

Naast onthouding zijn condooms de beste preventieve maatregel om seksueel overdraagbare aandoeningen en zwangerschap te voorkomen.

Het gebruik van condooms elke keer dat u seks heeft met een niet-geteste partner, kan de verspreiding van deze kankerverwekkende virussen voorkomen.

Dit maakt deel uit van de levensstijlveranderingen, omdat de meeste paren de neiging hebben om anticonceptie of andere anticonceptiemechanismen te kiezen, maar alleen condooms kunnen de verspreiding van HPV en Helicobacter pylori voorkomen (34).

 

Vermijd roken en drugsgebruik

Vier vijfde van de gevallen van longkanker wordt veroorzaakt door roken.

Roken en pruimtabak kunnen mond-, tong-, keelkanker en andere ziekten veroorzaken.

Misbruik van medicijnen en andere schadelijke stoffen kan ook het risico op kanker vergroten omdat het de normale functies van het menselijk lichaam verstoort.

Giftige chemicaliën die in sigarettenrook worden aangetroffen, zoals benzeen, po210, benzo (a) en nitrosaminen, kunnen ons DNA en de cellen van de luchtwegen en andere organen, zoals lever, alvleesklier, maag, nieren, enz. Beschadigen.

Andere chemicaliën die in sigaretten aanwezig zijn, helpen gifstoffen zich beter aan het DNA te hechten en onderbreken het mechanisme om DNA-schade te herstellen, waardoor de schade erger wordt en de kans groter is dat ze celkanker veroorzaken (35).

 

Verlicht stress

Verhoogt psychologische stress het risico op kanker (36), al is bewezen dat het effect van stress op het lichaam kan bijdragen aan het ontstaan ​​van kanker.

Stresshormonen kunnen zich aan veel soorten kankercellen hechten, waardoor ze in het lichaam kunnen bewegen en zelfs kunnen beschermen.

Studies hebben aangetoond dat stress het immuunsysteem negatief kan beïnvloeden. De cellen die kankercellen zoeken en doden, worden vernietigd.

Naast direct contact hebben ook mensen met langdurige mentale en fysieke stress gezondheidsproblemen.

Het menselijk lichaam veroorzaakt stress door hormonen zoals adrenaline en adrenaline te produceren, waardoor de bloeddruk stijgt.

Na verloop van tijd kunnen hoge niveaus van stresshormonen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en kunnen ze het vermogen van uw lichaam om kankercellen te weerstaan, verminderen.

Hoewel psychologische stress niet direct verband houdt met kanker, kan stress andere aspecten van ons leven beïnvloeden, waardoor we mogelijk afwijken van een gezonde levensstijl.

Mensen met een hoge mentale stress hebben de neiging om over te schakelen op alcohol of drugs, en ze negeren ook vaak hun dieet.

Dit gedrag is een bijproduct van stress en verhoogt het risico op kanker.

 

Voorzorgsmaatregel

Kanker is niet alleen een ziekte die wordt veroorzaakt door levensstijl, voeding en activiteit.

Het kan ook worden beïnvloed door externe factoren, zoals het gebruik van mobiele telefoons, bepaalde medicijnen en medicijnen, vleeswaren, gefilterd leidingwater, enz.

Dergelijke eenvoudige preventieve maatregelen zorgen er misschien niet voor dat u 100% vrij bent van het risico op kanker; ze zullen er in ieder geval voor zorgen dat uw risico aanzienlijk wordt verminderd.

Daarom is hier een lijst met enkele preventieve maatregelen die u kunt nemen om een ​​hoog risico op kanker te voorkomen.

 

Verzorg wonden, wratten en pijn

Meestal verwijderen we de pijn die we in ons lichaam voelen en zorgen we ervoor door pijnstillers te gebruiken.

We moeten niet twee keer nadenken over wonden die niet onmiddellijk kunnen genezen of wratten die zich net op onze huid hebben gevormd (38).

Omdat kanker wordt veroorzaakt door de groei van abnormale cellen en celinvasie buiten hun gebruikelijke grenzen, kunnen plotselinge pijn en groei van knobbels het gevolg zijn van de ontwikkeling van kankercellen (39).

Als u echter op deze dingen let, kunt u erachter komen of u kanker heeft.

Als u dergelijke symptomen opmerkt, kunt u de vroege tekenen van kanker bestrijden en voorkomen dat deze dodelijk is.

 

Zet de telefoon uit

In het moderne technologietijdperk van vandaag zijn de meesten van ons gek op mobiele telefoons.

Echter, constant gebruik van mobiele telefoons zal ons risico op kanker vergroten.

Radiofrequente golven die van of naar mobiele telefoons worden verzonden, kunnen schadelijk zijn voor het lichaam, met name de hersenen (40).

Het is bekend dat de emissie van deze radiofrequente golven het risico op hersentumoren en hersenkanker verhoogt.

Hoewel er geen definitief bewijs is dat het gebruik van mobiele telefoons direct tot kanker leidt, hebben onderzoeken aangetoond dat overmatige blootstelling aan RF-golven kwaadaardige tumoren kan veroorzaken bij kleine plagen zoals ratten en muizen.

Aangezien de radiofrequentiegolven die de mobiele telefoon binnenkomen en verlaten niet voldoende zijn om DNA- en celbeschadiging te veroorzaken, is er een theorie dat langdurig gebruik van de mobiele telefoon kan leiden tot de ontwikkeling van tumoren (41).

 

Vermijd het stomen van kleding

Voor het chemisch reinigen van kleding is het gebruik van een oplosmiddel dat perchloorethyleen wordt genoemd nodig (42).

Volgens onderzoek van de National Academy of Sciences kan deze schadelijke stof leverkanker, nierkanker en leukemie veroorzaken.

Hoewel mensen die kleding daadwerkelijk chemisch reinigen, een groter risico lopen om door de stof te worden beïnvloed, kunnen residuen op kleding ook schadelijk zijn voor klanten (43).

Daarom is het, naast het vermijden van “alleen chemisch reinigen” kleding, het beste om kleding met de hand of in een machine in een zachte cyclus te wassen.

Het zal de stof behouden en kanker voorkomen.

 

Drink veel water

Er zijn veel voordelen aan het hydrateren van het lichaam (44).

Een van de belangrijkste voordelen van het drinken van veel water gedurende de dag is dat het kan helpen alle gifstoffen die zich in de nieren hebben opgehoopt, weg te spoelen (45).

Dit helpt ervoor te zorgen dat alle kankerverwekkende factoren uit het systeem worden uitgesloten voordat schade wordt veroorzaakt.

 

ten slotte

Aangezien kanker een verzameling ziekten is die verschillende delen van het lichaam aantasten, zijn er geen algemene symptomen.

De beste manier om kanker te voorkomen, is door regelmatig uw gezondheid te laten controleren en een arts te raadplegen als er afwijkingen worden gevonden.

Zoals hierboven vermeld, is kanker een ziekte die beter te genezen is door preventie, want als het zich verder ontwikkelt, kan het dodelijk zijn.

Kankerbehandeling is duur en kan uw lichaam, geest en de mensen om u heen ernstig beschadigen.

Neem de bovenstaande voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat u een leven leidt dat het risico op ongeneeslijke ziekten verkleint.

Als dit niet genoeg is om u ertoe aan te zetten uw leven te veranderen, dan moet u rekening houden met de kosten van chemotherapie, waardoor u een beetje bang zult worden!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *