20 gezonde voedingsmiddelen om diabetes onder controle te houden (diabetisch dieet)

Wat is II diabetes

 

Als u diabetes type 2 heeft, is het absoluut cruciaal dat u zich aan uw eetgewoonten houdt, omdat deze eetgewoonte niet leidt tot de ontwikkeling van diabetes en geen complicaties zoals hartaandoeningen, hoge bloeddruk of beroerte veroorzaakt.

Dit betekent dat bepaalde voedingsmiddelen u zeker kunnen helpen de aandoening onder controle te houden, terwijl andere de symptomen die u mogelijk ervaart, kunnen verergeren.

Het vinden van het beste voedsel voor diabetici kan ontmoedigend zijn omdat geen enkel voedsel perfect is, maar in deze gids zullen we ons concentreren op enkele voedingsmiddelen die u grote voordelen kunnen bieden.

Voordat we deze speciale voedingsmiddelen gaan gebruiken, moeten we meer te weten komen over de ziekte en hoe we diabetes kunnen beheersen door bepaalde voedingsmiddelen aan het dieet toe te voegen.

Type II-diabetes wordt vaak veroorzaakt door genetica of levensstijl.

Als gevolg van deze factoren kan uw lichaam insulineresistentie ontwikkelen, wat op zijn beurt leidt tot een afname van de efficiëntie van het beheer van de insuline die in de alvleesklier wordt geproduceerd door uw lichaam.

Insuline wordt gebruikt om glucose (suiker) naar cellen te transporteren, en wanneer er insulineresistentie is, wordt dit proces sterk belemmerd.

Als gevolg hiervan hoopt suiker zich op in het bloed, wat buitensporige nadelige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Als u eenmaal diabetes heeft, moet u voedsel eten dat helpt de insulineresistentie onder controle te houden.

Als u beslissingen over gezond eten probeert te nemen, probeer dan voedingsmiddelen te vinden die rijk zijn aan de volgende stoffen:

  • Flavonolen – Bepaalde flavonolen blijken de bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten te verlagen. In feite kunnen deze voedselingrediënten mensen helpen die nog geen diabetes hebben ontwikkeld om diabetes te voorkomen (1).
  • Polyfenolen-Polyfenolen kunnen uw alvleesklier beschermen tegen glucosevergiftiging. Hoewel de voordelen ervan niet volledig worden begrepen, hebben deze voedselingrediënten ook het vermogen om vrije radicalen in het bloed te voorkomen (2, 3).
  • Antioxidanten-Antioxidanten hebben veel voordelen in voeding. Deze ingrediënten kunnen zelfs enkele van de meer verwoestende symptomen van diabetes voorkomen, zoals diabetische neuropathie en retinopathie (4).
  • Chlorogeenzuur – Dit bestanddeel blijkt een grote invloed te hebben op het transport van glucose. Het vermindert de hoeveelheid glucose die uiteindelijk in de bloedbaan terechtkomt (5).
  • Azijnzuur – Dit is een zuur dat azijn sterk maakt.Het is gebleken dat het de productie van insuline door het lichaam remt, waardoor de bloedsuikerspiegel aanzienlijk wordt verlaagd (6).

Het is belangrijk om te begrijpen dat het hebben van deze ziekte niet betekent dat u uzelf altijd uw favoriete smaak moet onthouden.

Diabetici hebben veel heerlijke voedingsmiddelen die gemakkelijk te bereiden zijn, net zo bevredigend als het oude dieet dat u vroeger deed.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat mensen met diabetes niet mogen vasten. Het is belangrijk dat u leert om met mate te eten, en hoe meer u eet, hoe beter wij ons voelen.

Hoewel u sommige voedingsmiddelen met mate moet eten, is er een verscheidenheid aan voedingsmiddelen die u regelmatig kunt eten, en deze voedingsmiddelen zijn erg goed.

 

20 voedingsmiddelen voor diabetici

 

appelcider azijn

 

Zoals eerder vermeld, is het belangrijkste ingrediënt in de meeste azijn azijnzuur.

Neem bijvoorbeeld appelciderazijn: als de suiker in appelsap door fermentatie wordt afgebroken, ontstaat zuur.

Als gevolg hiervan zit er slechts ongeveer één gram koolhydraten in elke eetlepel appelciderazijn.

In veel onderzoeken is gebleken dat appelciderazijn, omdat de samenstelling zuur is, de hoeveelheid glucose die in het bloed komt, kan verminderen, wat natuurlijk de bloedsuikerspiegel verlaagt (7).

Bovendien, als je een gezonde levensstijl hebt geprobeerd, ontdekte je ook dat deze azijn honger kan verminderen en je een voller en sneller gevoel kan geven.

Als u dit voedsel aan uw dieet wilt toevoegen, meng dan ongeveer twee eetlepels azijn in het water voordat u naar bed gaat.

 

deel het

 

Chia Seeds (ook wel Spaanse Salvia genoemd) is een nieuw gerealiseerd superfood dat pas onlangs in de Verenigde Staten is gelanceerd.

Een van de grootste kenmerken is het hoge vezelgehalte. Chia-zaden bevatten zelfs ongeveer 10 gram voedingsvezels per ounce (8).

Naast het feit dat ze in bijna elk dieet erg gezond zijn, is aangetoond dat deze zaden ook erg nuttig zijn bij het helpen van patiënten met diabetes.

Het vezelgehalte betekent dat zelfs als het uw bloedsuikerspiegel niet verhoogt, overtollige vezels ook de spijsvertering vertragen, waardoor uw lichaam glucose in zijn cellen kan opnemen (9).

Om deze reden zijn deze zaden ook erg nuttig bij het afvallen. Hoe minder calorieën er worden opgenomen, en u zult minder honger hebben.

 

West orchidee bloem

 

Over het algemeen zijn groenten voor diabetici meestal een uitstekend voedsel, maar broccoli is misschien wel het beste voedsel onder hen.

Kruisbloemige groenten (zoals broccoli) bevatten sulforafaan en recente onderzoeken hebben aangetoond dat sulforafaan actief de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

Het toevoegen van bloemkool kan zelfs de bloedsuikerspiegel van de patiënt met wel 10% verlagen.

Bovendien bevat broccoli ook weinig calorieën en veel nuttige voedingsstoffen, dus als u kruisbloemige groenten aan uw dieet toevoegt, zal uw algehele gezondheid zelfs verbeteren.

Bovendien bevat het slechts ongeveer drie gram verteerbare koolhydraten, en u zult snel begrijpen waarom dit vegetarische dieet zo gunstig is.

 

vlas zaad

 

Net als bij chiazaad is lijnzaad een uitstekend voedingsmiddel voor het verbeteren van de menselijke gezondheid, maar er is ook gevonden dat lijnzaad ingrediënten bevat die de bloedsuikerspiegel na het eten kunnen verlagen.

In recente onderzoeken is zelfs aangetoond dat vlas de insulineresistentie bij diabetespatiënten verlaagt en zelfs leidt tot een verlaging van het A1c-gehalte.

Net als Jia bevat vlas veel vezels, wat betekent dat het eten van dit zaad de verteerbaarheid kan verminderen.

Wanneer de vertering vertraagt, neemt de opname toe en voelt u zich daardoor zelfs voller.

Het grootste probleem met lijnzaad is dat je lijnzaad niet in zijn intacte staat kunt verteren en absorberen, wat betekent dat je gemalen lijnzaad moet vinden of malen voor maximaal voordeel.

 

squash

 

Omdat pompoen een veelzijdige groente is, kun je veel dingen doen.

Er zijn veel soorten, waaronder flespompoen, courgette en eikelpompoen.

Sommige mensen persen pompoen zelfs in een spiraalvorm en gebruiken het om heerlijke pasta te maken die heel gezond en rijk aan vitamines is.

Pompoen bevat ook antioxidanten, die de prevalentie van vrije radicalen in het bloed kunnen verminderen, wat de activiteit van insuline kan remmen.

Bovendien bevatten sommige courgettes een chemische stof genaamd luteïne, die eigenlijk heel gunstig is voor de ogen van diabetespatiënten met retinopathie en maculaire degeneratie.

De voordelen van elk type pompoen variëren, vooral wat betreft koolhydraten, maar over het algemeen bevatten deze groenten een aantal uitstekende antidiabetische ingrediënten (12).

 

Konjac Mountain Emulsion (White RAT )

 

Noedels staan ​​zelden bekend als bijzonder gezond, maar in het geval van witte aki kunnen deze groentemoedels als een superfood worden beschouwd.

Net als de spiraalvormige noedels die gemaakt kunnen worden met bepaalde soorten courgette en noedelachtige spaghettipompoen, wordt shirataki gemaakt van een soort yam en is rijk aan vitamines.

Net als de andere voedingsmiddelen op de lijst, is wit rijk aan vezels – in dit geval wordt deze vezel glucomannaan genoemd, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel tijdens de spijsvertering aanzienlijk kan verminderen.

Bovendien kunnen deze verwerkte Yam-noedels je ook een voller gevoel geven, waardoor je honger aanzienlijk wordt verminderd (13).

Het koolhydraatgehalte van witte rat is ook erg laag, en het verteerbare koolhydraatgehalte is ook erg laag. In feite kun je maar 1 gram koolhydraten per portie Shirataki krijgen.

Hoewel het enige voorbereiding vereist, is Shirataki een goede keuze voor mensen met diabetes.

 

Aardbei

 

Veel diabetici geloven dat, omdat deze vrucht zoet is, het volledig kardemom is in een diabetisch dieet.

Gelukkig is dit niet het geval. Aardbei is een goede diabetesvriendelijke vrucht met een relatief laag suikergehalte.

Het belangrijkste ingrediënt van aardbeien tegen diabetes zijn antioxidanten, anthocyanen genaamd, die chemicaliën zijn die ze rood maken.

Deze chemicaliën kunnen de effecten van vrije radicalen verminderen en de insuline en cholesterol in het lichaam verminderen.

Daarnaast zijn deze vruchten ook nog eens vezelrijk, en zijn je bessen ook nog eens erg gezond.

Aardbeien bevatten ook veel vitamine C, wat goed is voor de gezondheid en ook de bloedsuikerspiegel kan verlagen (16).

Aardbeien kunnen worden gegeten in smoothies of met ander antidiabetisch voedsel, zoals Griekse yoghurt.

 

Rode aardappel

 

Als vezelrijk voedsel blijkt zoete aardappel de HbA1c effectief te verlagen, en het kan ook de nuchtere bloedsuikerspiegel met wel 15 punten verlagen.

Zoete aardappel is ook een voedingsmiddel dat rijk is aan de bovengenoemde anthocyanen, die de zoete aardappel een oranje kleur geven.

Deze geven de knollen niet alleen een uniek kleureffect, maar ze kunnen ook worden gebruikt als krachtige antioxidanten die vrije radicalen kunnen verminderen en ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen hebben.

Het is gemakkelijk om zoete aardappelen toe te voegen aan het diabetische dieet. Ze kunnen worden gebruikt met andere voedingsmiddelen tegen diabetes, zoals kaneel.

Ze kunnen ook aan de lucht worden gebakken in frites, of gewoon gebakken zoals traditionele aardappelen (18).

 

Quinoa

 

Hoewel veel mensen quinoa als een graan beschouwen, lijkt het eigenlijk meer op traditionele granen zoals rijst of haver dan op groene bladgroenten.

Met andere woorden, quinoa is rijk aan vezels, wat erg nuttig is voor je algehele spijsvertering, omdat vezels de snelheid van de spijsvertering aanzienlijk kunnen vertragen, waardoor het voedsel beter kan worden opgenomen, waardoor je de bloedsuikerspiegel kunt verlagen.

Quinoa kan aan de meeste maaltijden graanachtige granen toevoegen. Het is een uitstekende vervanger voor rijst. Voor diabetici is rijst niet erg goed.

Quinoa heeft 9 aminozuren en is rijk aan eiwitten.

Bovendien is dit voedsel, met zijn vezelrijke gehalte, perfect om je een voller en sneller gevoel te geven (19).

 

okkernoot

 

Walnoten zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, wat erg handig is om ontstekingen te verminderen.

Kortom, walnoten hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze blijken antikanker-, antioxidant-, antivirale en anti-cholesterolfuncties te hebben.

Elk van deze kan helpen bij het verlichten van veel symptomen veroorzaakt door diabetes.

Ze zijn ook rijk aan vezels, en zoals u inmiddels wellicht weet, bestrijden ze de insulineresistentie van diabetes door de spijsvertering te vertragen (22).

Bovendien zijn walnoten in hoge mate gesynchroniseerd met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

Je kunt gewoon wat snacks eten in de walnootschaal. Dit zorgt voor langzame snacks en vergemakkelijkt het spijsverteringsproces.

U kunt ook gehakte walnoten als topping toevoegen aan een verscheidenheid aan gerechten, van ontbijt tot dessert.

 

Olive olive olie

 

Olijfolie heeft veel gezondheidsvoordelen, vooral als u extra vierge olijfolie gebruikt, kunnen alle soorten olijfolie diabetici helpen hun toestand onder controle te houden.

Deze olie is rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet, oliezuur genaamd.

Dit kan triglyceriden verbeteren en HDL versterken, wat meestal hoger is bij patiënten met diabetes.

Maagdelijke variëteiten kunnen de bloedsuikerspiegel en het cholesterol zelfs in een hoger tempo verlagen (23).

Olijfolie is het type vet dat het risico op hartaandoeningen het beste lijkt te verminderen (24).

In uw dagelijkse voeding kunt u olijfolie toevoegen aan voedsel dat maïs of plantaardige olie gebruikt.

Daarnaast is extra vierge olijfolie zeer geschikt voor voedingsmiddelen zoals stokbrood, zet het in gezonde, diabetesvriendelijke pasta’s of salades en het effect is erg goed.

 

kurkuma

 

Kurkuma is een van de kruiden die je kunt gebruiken om op smaak te brengen, en het is erg gezond voor mensen met diabetes.

Kurkuma wordt al duizenden jaren in India en Azië gebruikt en daarom is in de Indiase regionale keuken, in combinatie met kurkuma, basisvoedingsmiddelen met een hoog suikergehalte (zoals rijst en brood) die gewoonlijk diabetes veroorzaken, sterk onder controle gehouden in de Indiase regionale keuken.

De belangrijkste antidiabetische component van kurkuma is curcumine, dat smaak kan geven aan currygerechten.

Dit ingrediënt vermindert in feite ontstekingen in de nieren en kan zelfs de oorzaak van insulineresistentie verminderen.

Daarom is kurkuma een belangrijk additief in een diabetesvriendelijk dieet.

Daarnaast is deze smaakmaker zeer geschikt om nieraandoeningen en hartaandoeningen te voorkomen.

Gelukkig zijn er manieren om kurkuma aan uw dieet toe te voegen (Denta 25, 26, 27).

 

kaneel

 

Kaneel is een heerlijk voedingsadditief dat bij bijna elke maaltijd een geur kan afgeven. Voor diabetici die de bloedsuikerspiegel willen verlagen, heeft deze specerij ook veel gezondheidsvoordelen.

Deze specerij maakt niet alleen de zoetheid meer uitgesproken, maar versterkt ook de zoutigheid.

Het belangrijkste ingrediënt in kaneel dat waarde kan toevoegen aan diabetici, is het gehalte aan antioxidanten. In feite heeft kaneel van alle kruiden het hoogste gehalte aan antioxidanten dan kruidnagel.

Antioxidanten helpen direct oxidatieve stress te weerstaan, wat een mogelijke oorzaak is van diabetes type II.

Voor mensen die al in deze toestand verkeren, kan kaneel insuline nabootsen en glucose naar de cellen transporteren, wat betekent dat er minder glucose in het bloed komt (29).

 

Collard Groenen

 

Als u de gevaarlijke ontsteking van diabetes wilt verminderen, is groene boerenkool een goede keuze.

Deze groene bladgroenten zijn een belangrijke bron van vitamine C en kunnen ook cortisol in het lichaam verlagen.

Net als bloemkool is boerenkool een subcategorie van kruisbloemige groenten, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt als een goede plek om extra alfa-liponzuur binnen te krijgen, wat het antioxidantenniveau van het lichaam kan verhogen.

Het kan ook de effecten verminderen van zenuwbeschadiging veroorzaakt door diabetische neuropathie (31).

Je hoeft boerenkool niet als bijgerecht te gebruiken. Boerenkool kan een geweldige salade zijn, en je kunt ze zelfs combineren met andere ingrediënten die goed zijn voor diabetici om een ​​heerlijke smoothie te maken (32).

 

Verenkleed Gan Blue

 

Boerenkool is een andere groene bladgroente die een goede keuze is voor iedereen die de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte wil beheersen.

Net als andere groenten in zijn soort, is boerenkool rijk aan vitamine C, wat betekent dat het ontstekingen en nuchtere bloedsuikerspiegels kan verminderen.

Deze groente is recent ook erg populair in smoothies, zoals chips en saladedressings (33).

Boerenkool is ook een vezelrijke groente, wat betekent dat het eten van boerenkool je verteerbaarheid enorm kan verbeteren.

Dit betekent dat het u ook kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen.

 

spinazie

 

Spinazie en boerenkool zijn twee groene bladgroenten die het risico op diabetes kunnen verminderen, maar ze zijn ook erg handig om diabetici te helpen hun ziekte onder controle te houden (34).

Ook is deze groene bladgroente rijk aan vitamines en antioxidanten, waardoor oxidatieve stress kan worden verminderd en de oorzaak van retinopathie sterk kan worden verminderd.

Spinazie is ook rijk aan vitamine C, waardoor boerenkool en boerenkoolgroenten zeer gunstig zijn voor diabetici.

Al met al is spinazie een voedzame groente en moet deze in het dieet van diabetici worden opgenomen. Je kunt zelfs vruchtensap drinken om vitamines te stimuleren.

 

Weegbree gras

 

Net als andere vezelrijke voedingsmiddelen kan psylliumschil zijn beste rol spelen door de spijsvertering te vertragen, waardoor glucose beter in cellen kan worden verdeeld en de insulineresistentie wordt verminderd.

Hoewel dit voedsel traditioneel wordt gebruikt als middel om constipatie te bestrijden, is het ook een goed voedingsmiddeladditief voor het bereiden van gebakken goederen zoals brood.

U kunt psylliumschil gewoon als supplement voor de maaltijd innemen. Het toevoegen van het aan uw maaltijden kan zelfs veel voordelen opleveren, zelfs als het diabetici niet kan helpen bij het verteren en opnemen van bloedsuiker (36).

 

Staal gesneden Yan Mak

 

Magnesium is een mineraal dat de insulineresistentie sterk kan verminderen door het lichaam te helpen glucose in zijn cellen te gebruiken.

Staal gesneden havermout is een voedingsmiddel dat rijk is aan magnesium, daarom is het een van de beste voedingsmiddelen voor diabetici.

Welke voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze haver kunnen worden gegeten door mensen met diabetes (37)?

Nou, je kunt ze net zo eenvoudig maken als gewone havermout. U kunt zelfs kruiden zoals kaneel, aardbeien of walnoten aan het mengsel toevoegen om diabetes te bestrijden.

Bovendien heeft staal gesneden haver een lage glycemische index, wat betekent dat ze kunnen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 

vis

 

Visgerechten zijn een van de “Wat kunnen mensen met diabetes eten?” Die veel mensen willen weten.

Gelukkig zijn er veel visgerechten die de dagelijkse schade die diabetes aan uw lichaam kan toebrengen, aanzienlijk kunnen verminderen.

Vetrijke vis is zelfs goed voor de algehele gezondheid. Zalm, haring of makreel kunnen bijvoorbeeld ontstekingen verminderen, belangrijke omega-3-vetzuren leveren en bijdragen aan de slagaderlijke gezondheid.

Daarnaast kunnen deze vissen ook het hongergevoel verminderen en je een voller gevoel geven.

Hoewel er veel quasi-vetten zijn die een negatieve invloed hebben op diabetespatiënten, kan het vet in vis de insulineresistentie juist verminderen (het effect van 39, 40).

Aangezien diabetische retinopathie een van de meest problematische effecten van diabetes is, is in recente onderzoeken gelukkig gebleken dat het eten van vette vis deze aandoening kan verminderen (41).

 

ei

 

De ongelooflijke eetbare eieren zijn het laatste item op onze lijst met de 20 beste voedingsmiddelen voor diabetes.

Het is belangrijk om te leren hoe u diabetes onder controle kunt houden. Gelukkig hoeft u geen vroege eieren op te offeren om nog een zoute voeding toe te voegen.

Eieren kunnen je een vol gevoel geven zonder al te veel te eten, ze kunnen zorgen voor een gezond HDL of een goed cholesterolgehalte, en ze kunnen ook de insulineresistentie sterk verminderen.

Dit komt omdat eieren een belangrijke bron zijn van negen aminozuren, die uw lichaam kunnen helpen insuline beter te verwerken.

 

ten slotte

 

Diabetes is beslist een ernstige ziekte, maar als u het juiste dieet volgt, kunt u een zeer bevredigend en gezond leven leiden.

Elk van de voedingsmiddelen die we hier noemen, heeft veel gezondheidsvoordelen voor diabetes; in feite kunnen veel manieren de kans op hartaandoeningen helpen verminderen en u ook helpen vet te verminderen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *