19 evidence-based voordelen van Moringa

U kunt zich afvragen: wat is Moringa?

Als je nog nooit van deze plant hebt gehoord, ben je niet de enige.

Het is echter een verbazingwekkende voedingskrachtcentrale en heeft het potentieel om in veel onvervulde behoeften van de mensheid te voorzien.

Als kruidensupplement werd Moringa al snel de volgende superfood vanwege de nutriëntendichtheid.

Als u uw gezondheid wilt verbeteren, chronische ziekten wilt beëindigen en toekomstige ziekten wilt voorkomen, kan Moringa helpen.

Lees verder om erachter te komen waarom u deze plant moet gaan gebruiken.

 

Wat is Moringa?

Moringa, of Moringa, komt oorspronkelijk uit India en de Himalaya, maar wordt nu in veel delen van de wereld verbouwd.

Het heeft veel andere namen, waaronder de olieboom, mierikswortelboom, mangaboom of drumstickboom.

Deze boom en zijn onderdelen worden al eeuwen in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt om honderden ziekten te behandelen en te voorkomen (1).

Het werd gebruikt om schoonheidsproducten te maken in het oude Egypte.

Het mooie van de Moringa-boom is dat bijna alle delen van de plant kunnen worden gebruikt om dingen te maken die goed zijn voor onze gezondheid.

Hoewel bladeren het meest worden gebruikt, kunnen zelfs zaden, bloemen, wortels en schors worden gebruikt voor behandeling.

De bladeren worden geprezen omdat ze rijk zijn aan vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten (2).

Ze zijn gebruikt om ondervoeding te verbeteren en om miljoenen mensen de juiste voeding te bieden.

Therapeuten hebben de wortels en zaden van Moringa gebruikt om infecties te behandelen, micro-organismen te bestrijden en water te zuiveren (3).

Deze olie wordt “benzeenolie” genoemd en wordt in zaden aangetroffen en is een uitstekende bron van oliezuur (4).

Tot voor kort was het geheim van Moringa in Azië niet bekend.

Dit is wanneer onderzoekers en medische wetenschappers nieuwsgierig zijn naar dit kruidensupplement en hoe het kan worden gebruikt om ziekten te behandelen in kleinere gemeenschappen en afgelegen gebieden van de wereld.

Moringa-bladpoeder is nu verkrijgbaar in gezondheidswinkels en wordt steeds populairder.

Het gebruik van Moringa wordt steeds meer onderzocht.

Er zijn echter meer klinische onderzoeken nodig.

Er zijn dierstudies uitgevoerd naar het gebruik van dit dier en beoefenaars hebben veel geleerd van decennia aan anekdotisch bewijs.

Er is echter meer onderzoek nodig om de hieronder besproken resultaten te bevestigen.

 

Moringa geschiedenis

Er zijn veel verschillende soorten Moringa-bomen.

Moringa wordt echter het meest gebruikt voor voedingsdoeleinden.

Deze snelgroeiende soort is lang en lommerrijk en produceert peulen en bloemen.

Deze boom groeit goed omdat hij kan overleven in barre omstandigheden, inclusief droge en arme grond.

Vanwege zijn vermogen om onder deze omstandigheden te overleven, is het een belangrijke voedingsbron geworden in gebieden waar voedsel anders moeilijk te verbouwen is.

Beoefenaars van de ayurvedische geneeskunde gebruiken al meer dan 4000 jaar delen van de Moringa-boom om het menselijk lichaam te genezen en te behandelen.

Het heeft zich ook verspreid naar andere delen van de wereld, inclusief gebieden waar hongersnood heerst.

In het gebied waar het groeit, kan Moringa daadwerkelijk helpen de grond te herstellen en de plant te helpen herstellen.

De peulen van bomen kunnen worden gebruikt om water te zuiveren en giftige of schadelijke stoffen af ​​te voeren.

Omdat het het hele jaar door groeit, heeft het hard gewerkt om voedingsstoffen in de bodem aan te vullen.

 

Nutritionele en biologisch actieve verbindingen

Moringa is uniek onder planten en kruiden, omdat veel delen van de plant kunnen worden gebruikt om ziekten te bestrijden en voor voldoende voeding te zorgen.

Bladeren zijn nog steeds de meest effectieve vorm van voedingsstoffen voor planten, daarom zijn de meeste Moringa-supplementen tegenwoordig afkomstig van gedroogde bladeren.

De bladeren van Moringa zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, antioxidanten, vitamine A, B1, B2, B3, C en E, kalium, ijzer en calcium.

Het gehalte aan vitamine A is zo hoog dat het door ernstig ondervoede kinderen kan worden gebruikt om hun gezondheid te verbeteren en hun immuunsysteem te ondersteunen.

Moringa heeft ook vezels, essentiële aminozuren, proteïne, polyfenolen, flavonoïden en isothiocyanaten, waardoor het je gezondheid kan verbeteren Dit wordt hieronder uitgelegd omdat we de gezondheidsvoordelen van deze magische plant hebben ontdekt.

 

Hoe Moringa te gebruiken

U kunt Moringa in vele vormen kopen.

Het kan worden verkregen als extract of tinctuur, verse bladeren van zaden, gedroogd bladpoeder, capsules, thee, olie of gedroogde schors of wortel.

Het kan ook worden gebruikt in producten, waaronder lotions en crèmes.

Om de voordelen van Moringa in uw dieet te krijgen, kunt u dit product op verschillende manieren gebruiken.

Je kunt thee drinken die is gemaakt van gedroogde bladeren die in heet water zijn gedrenkt.

U kunt ook Moringa-capsules nemen, die gedroogde en geraspte bladeren bevatten.

U kunt de capsule het beste met voedsel innemen.

Je kunt de olie in de zaden gebruiken om te koken, of je kunt de vloeistof direct op de huid doen.

Er is geen vaste dosis Moringa, maar het wordt aanbevolen om vier tot 30 gram gedroogde bladeren per dag in te nemen.

U moet een kleinere hoeveelheid extracten nemen omdat deze een hogere concentratie aan biologisch actieve stoffen bevatten.

Het is het beste om te beginnen met een kleine dosis Moringa (ongeveer een halve theelepel), en dan dagelijks een beetje toe te voegen.

Dit geeft aan hoeveel er kan worden getolereerd.

Sommige mensen hebben last van hun maag, dus kiezen ze ervoor om het om de dag in te nemen in plaats van elke dag.

U zult de methode moeten vinden die voor u het beste werkt.

 

Gezondheidsvoordelen van Moringa

 

Behandel diabetes

Een verhoogde bloedsuikerspiegel kan een ernstig gezondheidsprobleem worden en leiden tot langdurige chronische ziekten, met name diabetes.

Als de bloedsuikerspiegel gedurende lange tijd verhoogd is, neemt het risico op hartaandoeningen toe.

Als u gezond wilt blijven, is het essentieel om uw bloedsuikerspiegel binnen een gezond bereik te houden.

Moringa kan u hierbij helpen.

Van Moringa is aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel met succes verlaagt, de glucosetolerantie verlaagt, de HbA1C-waarden verlaagt en de insulineproductie verhoogt.

Dit betekent dat het mensen met diabetes type 2 (of mensen met een risico op diabetes) kan helpen om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

In een studie uit 2011 laat Moringa oleifera met succes verbeterde glucose- en HbA1C-spiegels achter bij 60 patiënten met diabetes type 2 (5).

Dit resultaat werd behaald in drie maanden behandeling. In een andere studie hielp Moringa ook bij het verlagen van de glucosespiegels in koolhydraatrijke diëten (6).

Na een dag behandelen kan een dosis van vier gram per dag resultaat opleveren.

In dierproeven is aangetoond dat Moringa de vetverbranding en het gewichtsverlies helpt verbeteren, voornamelijk vanwege het vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en de insulineresistentie te verbeteren (7).

Door diabetes te voorkomen, kan dit kruid helpen om de gewichtstoename onder controle te houden en het vetgehalte, ontstekingen en oxidatieve stress in de loop van de tijd te verminderen (8).

Dit kan worden toegeschreven aan het vermogen om PPAR-α-cellen te activeren, die helpen bij het verbranden van vet en het reguleren van suikerniveaus (9).

Deze resultaten zijn bevestigd door andere klinische onderzoeken en dierstudies (10, 11, 12).

Onderzoekers geloven dat het werkingsmechanisme afkomstig is van het isothiocyanaat dat wordt aangetroffen in de Moringa-plant (13).

Niet alle onderzoeken hebben deze resultaten echter bevestigd.

Daarom is meer onderzoek nodig om te bepalen of Moringa een langdurige behandelingsoptie kan zijn voor de behandeling of preventie van diabetes.

 

Verbeter uw hartgezondheid

De gezondheid van uw hart hangt van veel factoren af, waaronder het cholesterolgehalte in het bloed, de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel, het oxidatieve stressniveau en het triglyceridengehalte.

Moringa kan worden gebruikt om enkele van deze factoren onder controle te houden, waardoor uw algehele hartgezondheid verbetert.

Moringa kan bijvoorbeeld helpen bij het verlagen van het totale cholesterol, lipoproteïne met lage dichtheid of ‘slechte’ cholesterolwaarden, en het kan ook helpen bij het verlagen van het lipoproteïne met hoge dichtheid of ‘goede’ cholesterol (14).

Het handhaven van de bloedlipideniveaus is essentieel om hartaandoeningen te voorkomen en het hart gezond en sterk te houden.

Dezelfde resultaten werden opgemerkt in dierexperimenten, waaronder het verlagen van de triglycerideniveaus bij dieren met een hoog vetgehalte.

Het verlagen van de lipideniveaus in het bloed kan atherosclerose helpen voorkomen, wat hartbeschadiging kan veroorzaken (15).

Het werkingsmechanisme kan een verhoogd gehalte aan antioxidanten zijn, waardoor schade door vrije radicalen wordt verminderd.

In andere dierproeven bleken Moringa oleifera-bladeren een ander belangrijk teken met betrekking tot de gezondheid van het hart te verbeteren.

De bloeddruk en hartslag van de proefpersoon namen af ​​(16).

Aangenomen wordt dat de isothiocyanaatglycosiden in Moringa dit effect veroorzaken.

Volgens experimenten met dieren en mensen kan Moringa worden gebruikt om ziekten te behandelen die verband houden met een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Naarmate we meer over dit kruid leren, is het vooruitzicht om het op te nemen in een hart-gezond dieet en levensstijl veelbelovend.

 

Zorg voor voedingsondersteuning

Als u vatbaar bent voor voedingstekorten als gevolg van chronische ziekten of genetische problemen, kunt u hulp krijgen door Moringa regelmatig aan te vullen.

Dit kruid wordt meestal gebruikt voor kinderen die ondervoed zijn of die moeite hebben om aan te komen.

Vitamine A is een essentiële voedingsstof voor een gezond immuunsysteem.

Moringa is een uitstekende bron van deze vitamine.

Van kinderen die dit supplement gebruiken, is aangetoond dat ze hun vitamine A-spiegel binnen zes weken verbeteren (17).

Dit kruid is een uitstekende plantaardige bron, kan in alle soorten diëten worden gebruikt en is veilig voor kinderen (18).

Moringa kan ook worden gebruikt om bloedarmoede te behandelen, wat het resultaat is van een laag ijzergehalte.

Dit kruid is een uitstekende natuurlijke bron van ijzer.

Een studie toonde aan dat Moringa-zaden het hemoglobinegehalte in slechts drie weken kunnen verhogen (20).

Voor mensen met chronische ziekten zoals aids, is het krijgen van goede voeding uitermate belangrijk om uw immuunsysteem te ondersteunen.

Moringa kan helpen.

Uit een onderzoek bleek dat mensen met hiv die een behandeling ondergaan, Moringa gedurende zes maanden hebben gebruikt en hun voedingsniveau aanzienlijk hebben verbeterd (21).

Bij dierproeven konden proefpersonen die Moringa oleifera gebruikten ook aankomen door verbeterde voeding (22).

 

Bestrijd vrije radicalen en oxidatieve stress

Een van de vele gezondheidsvoordelen van Moringa is het resultaat van de hoge concentratie antioxidanten.

Oxidatieve stress is de belangrijkste oorzaak van ziekten en chronische ziekten, dus het beschermen van ons lichaam tegen dit proces is essentieel voor de gezondheid en vitaliteit op de lange termijn.

In dierproeven is aangetoond dat Moringa oxidatieve schade vermindert (23) terwijl het glutathionniveau herstelt (24).

 

Verminder ontstekingen

De bladeren, schors, bloemen en wortels van de Moringa-plant hebben ontstekingsremmende eigenschappen, die helpen bij de behandeling van chronische ziekten die overmatige ontstekingen veroorzaken (25).

Door ontstekingsmarkers, zoals TNF-α, IL-6 en IL-8, te verminderen, kan Moringa ook de activering van genen gerelateerd aan ontsteking regelen (26).

Het beheersen van ontstekingen in het spijsverteringsstelsel heeft veel voordelen.

Het kan de schade van chronische ziekten aan de darmen helpen verminderen (27), de spijsvertering verbeteren, de functie van het immuunsysteem verbeteren (28) en de algehele pijn en ontsteking verminderen die gepaard gaan met chronische darmaandoeningen (29).

 

Bestrijd infectie

In celonderzoek werd ontdekt dat verschillende delen van de Moringa-plant verschillende soorten ziekteverwekkers effectief kunnen doden, waaronder parasieten, schimmels en bacteriën.

Dit omvat het effectief doden van enkele moeilijke bacteriestammen, waaronder Staphylococcus aureus (30).

Moringa, als natuurlijk conserveermiddel, kan worden gebruikt als handdesinfecterend middel of zeep, vergelijkbaar met industriële zeep (31), die de huid kan beschermen tegen bacteriën.

 

Verbeter de productiviteit van borstvoeding

In Ayurveda wordt Moringa al lang gebruikt om de productie van moedermelk te helpen verhogen en de voeding van zuigelingenmelk te verhogen (32).

Het kruid werkt door de productie van prolactine te verhogen, waardoor de baby aankomt (33).

 

Versterk en ondersteun spieren

Als bron van plantaardig eiwit kan Moringa uw lichaam voorzien van 19 soorten aminozuren, waaronder enkele die essentieel zijn voor de gezondheid en spiergroei (34).

Het eiwit in Moringa wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen (35), waardoor het een uitstekende aanvulling is voor mensen die een vegetarisch dieet volgen of de spierkracht of het uithoudingsvermogen willen vergroten (36).

 

Bied ademhalingsondersteuning voor astmapatiënten

Door ontsteking van de luchtwegen te verminderen, kan Moringa mensen helpen die aan astma lijden.

In één onderzoek verminderde het nemen van poedervormige zaden de astmasymptomen binnen drie weken (37).

Het kan ook het Th2 pro-inflammatoire enzym verminderen dat overdreven reageert bij patiënten met allergisch astma (38).

Moringa blijkt de onbalans van Th1- en Th2-eiwitten die ontstekingen veroorzaken en de luchtwegstroom verminderen, om te keren (39).

 

Help kanker te bestrijden

In celonderzoek is aangetoond dat Moringa de groei van verschillende soorten kankercellen remt.

De effectieve antioxidanten die in kruiden worden aangetroffen, kunnen verantwoordelijk zijn voor dit effect.

De krachtige antikankerverbinding die in alle delen van de Moringa-boom wordt aangetroffen, kan worden gebruikt om kanker te behandelen en zelfs te voorkomen, waaronder borst-, darm- en huidkanker (40, 41).

Dit kruid voorkomt dat kankercellen zich delen, waardoor cellen afsterven door apoptose in plaats van door necrose (42).

 

Zorg voor neuroprotectie

Door ontstekingen en oxidatieve stress in de hersenen te verminderen, kan Moringa uw zenuwbanen beschermen en de schade die wordt veroorzaakt door neurodegeneratieve ziekten zoals veroudering en dementie helpen verminderen.

Het is veelbelovend gebleken bij het verminderen van de oxidatieve stress en cognitieve stoornissen die worden aangetroffen bij de ziekte van Alzheimer (43).

Het kan ook helpen bij het omkeren van cognitieve stoornissen en geheugenverlies bij mensen met andere vormen van dementie (44).

Moringa kan ook bijdragen aan andere vormen van hersenontsteking, zoals een ontsteking die verband houdt met de ziekte van Parkinson (45).

Naast het vertragen van schade, is ook aangetoond dat Moringa neurale verbindingen en takken vergroot, waardoor het geheugen en de cognitieve vaardigheden worden verbeterd (46).

 

Versterk het immuunsysteem

Door de productie van witte bloedcellen en antilichamen te verhogen, kunnen Moringa oleifera-bladeren de reactie van uw immuunsysteem stimuleren en u helpen ziekten te bestrijden (47).

Door ontstekingen te onderdrukken, kan Moringa uw immuunsysteem helpen beter te reageren op ziekteverwekkers, waardoor u een betere kans krijgt om ziekten te bestrijden (48).

 

Voorkom toxiciteit van zware metalen

Zware metalen zoals arseen worden over de hele wereld steeds vaker in water en voedsel aangetroffen.

Wanneer ze worden geconsumeerd, worden deze zware metalen in uw lichaam opgeslagen en kunnen ze na verloop van tijd toxiciteit veroorzaken.

Omdat bepaalde voedingsmiddelen worden blootgesteld aan dit zware metaal in het grondwater, wordt arseenvervuiling steeds problematischer.

Langdurige blootstelling aan dit toxine kan hartaandoeningen en kanker veroorzaken (49).

Moringa-planten kunnen uw lichaam mogelijk beschermen tegen arseenvergiftiging. Er is echter meer onderzoek nodig om dit effect te begrijpen (50).

 

Andere voordelen van Moringa

  • Moringa kan uw huid beschermen tegen beschadiging en veroudering. In een onderzoek met een crème met Moringa oleifera-bladextract, merkten de deelnemers dat de textuur, gladheid en het volume van de huid werden verbeterd, terwijl rimpels, ruwheid en schilfers ook werden verminderd (51).
  • Moringa kan urineweginfecties (UTI’s) behandelen. Een kleine studie onder 15 mensen toonde aan dat Moringa-schors de symptomen van UTI kan oplossen. Dit kan te wijten zijn aan het vermogen van Moringa om ontstekingen te verminderen, en mierikswortel veroorzaakt veel symptomen die verband houden met deze infectie (52).
  • Volgens een diertest kan dit kruidensupplement de aanvallen bij patiënten met epilepsie helpen verminderen. Dit kan zijn omdat de flavonoïden die in Moringa worden aangetroffen, GABA kunnen verhogen, waardoor ze de hersenen helpen ontspannen en het verzenden van signalen die de functie ervan reguleren, versterken (53).
  • Moringa kan uw lever mogelijk tegen beschadiging beschermen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat dit kruid de lever beschermt tegen gifstoffen en een gezonde leverfunctie ondersteunt (54).
  • Het kan worden gebruikt om depressie te behandelen. Bij dierproeven kan Moringa serotonine in de hersenen activeren, en in combinatie met traditionele antidepressiva kan het depressiesymptomen verbeteren (55).
  • Moringa kan ook helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het is aangetoond dat het gebruik van dit kruid de productie van specifieke enzymen in het lichaam kan verhogen die belangrijk zijn voor ontgifting, waardoor je wordt beschermd tegen gifstoffen (56).

 

Voorzorgsmaatregel

In de klinische studie van Moringa oleifera, wanneer de dosering onder de 20 gram per dag werd gehouden, werden geen duidelijke bijwerkingen gevonden.

Hoewel het bij hogere doses misschien veiliger is, maakt de bittere smaak het moeilijk om grote hoeveelheden in te nemen (57).

Er zijn aanwijzingen dat moringa-wortel een miskraam kan veroorzaken, dus zwangere vrouwen moeten dit kruid vermijden, vooral in het eerste trimester (58).

In dierproeven is aangetoond dat Moringa het metabolisme van bepaalde geneesmiddelen beïnvloedt, dus als u geneesmiddelen gebruikt om cholesterol, epilepsie of schimmelinfecties te behandelen, moet u dit met de nodige voorzichtigheid gebruiken.

Studies hebben aangetoond dat het het aantal geneesmiddelen dat wordt gebruikt om tuberculose te behandelen, kan verhogen (59).

Omdat Moringa de bloedsuikerspiegel kan verlagen, moet u uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig controleren wanneer u dit kruidensupplement gebruikt, vooral als u hypoglykemie heeft of diabetesmedicatie gebruikt.

 

ten slotte

Moringa wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Dit kruid is veilig in gebruik, met bijna geen bijwerkingen.

Dit maakt het een ideale keuze voor het behandelen van verschillende medische problemen.

Het gebruik van Moringa is effectief gebleken bij de behandeling van diabetes, het verbeteren van de gezondheid van het hart en het bieden van voldoende voeding voor mensen met ondervoeding.

Het kan ook effectief de immuniteit en de darmgezondheid verbeteren, kanker bestrijden en astmapatiënten helpen gemakkelijker te ademen.

Moringa’s voordelen omvatten ook het beschermen van de hersenen, het versterken van de spieren en het helpen vereenvoudigen van borstvoeding.

Als u nieuwsgierig bent naar wat Moringa voor u kan doen, koop dan een van de vele aanvullende voedingsmiddelen die vandaag beschikbaar zijn.

Het is gemakkelijk om Moringa toe te voegen aan uw dagelijkse gezondheidsregime.

Het kan ervoor zorgen dat u zich onmiddellijk beter en sterker voelt.

Waarom wachten? Probeer Moringa vandaag nog!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *