17 eenvoudige gezonde ontbijtideeën

Waarom ontbijten

 

Is het ontbijt echt goed voor het lichaam?

Het korte antwoord is ja, maar alleen als u het juiste voer krijgt.

Of u nu ‘s ochtends vroeg op kantoor of in de sportschool bent, ontbijten is essentieel voor de gezondheid van uw lichaam en geest.

Uw eerste maaltijd van de dag zal uw energie verhogen en uw lichaam voorzien van de brandstof die het de rest van de ochtend nodig heeft.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het alle juiste voeding voor je lichaam biedt om je gezond en gelukkig te laten voelen.

Het ontbijt wordt natuurlijk zelf gemaakt.

Het eten van een grote kom chocoladekorrels of zeer verfijnde bagels met weinig voedingsstoffen heeft geen gevolgen voor de gezondheid.

Zorg in plaats daarvan voor een gezond ontbijt, dat rijk is aan een mengsel van vezels, eiwitten en calcium, en klaar is voor een goede dag.

In dit artikel zullen we de redenen delen waarom ontbijt zo belangrijk is, de vele voordelen van elke dag ontbijten en 17 heerlijke, gebruiksvriendelijke en gezonde ontbijtrecepten die je ‘s ochtends enthousiast maken om op te staan.

 

 

 

De voordelen van ontbijten

 

Je lichaam is uniek, het is het enige lichaam dat je in je leven krijgt. Waarom zou u er dan niet zoveel mogelijk voor zorgen?

Het ontbijt overslaan is alsof je je lichaam opzettelijk bezeert.

Volgens een NPD-enquête uit 2011 slaat 10% van de Amerikanen elke dag het ontbijt over. (1)

Dit is geen gewoonte die u wilt imiteren.

Breek je het snelle idee nog steeds niet?

Hier zijn 3 geweldige voorbeelden die uitleggen waarom je elke ochtend een gezond ontbijt moet eten.

 

Goed voor de gezondheid

 

Uit NPD-onderzoek bleek dat meer dan 31 miljoen Amerikanen elke dag het ontbijt overslaan, en mannen zijn de meest waarschijnlijke boosdoener.

Het overslaan van het ontbijt heeft ernstige gevolgen voor uw gezondheid.

Volgens een studie in het American Journal of Clinical Nutrition verhoogt het regelmatig overslaan van het ontbijt het risico op diabetes type 2.

Evenzo laat deze studie zien dat gezonde voeding het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen, vooral voor mannen van 45 tot 80 jaar.

Door elke ochtend een gezond ontbijt te eten, kunt u uw lichaam van de energie voorzien die het nodig heeft en toekomstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en diabetes type 2 oplossen. (2)

 

 

 

Help bij het behouden en afvallen

 

Of je nu een fitnessliefhebber bent of gewoon een gezonde lichaamsvorm wilt behouden, het ontbijt wordt je nieuwe vriend.

Het ontbijt ‘breekt niet alleen letterlijk de slaapsnelheid’ en herstart uw stofwisseling, maar studies hebben aangetoond dat degenen die voor een gezond ontbijt kiezen, over het algemeen gezonder eten gedurende de rest van de dag.

Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat mensen die een gezond ontbijt nemen, meer kans hebben om af te vallen dan mensen die niet één maaltijd per dag eten.

Overgewicht maakt zich steeds meer zorgen; een gezond ontbijt kan stap voor stap beginnen met uw dagelijkse voeding.

Volgens een studie uit 2011-12 bereikte het aantal volwassenen met overgewicht of obesitas in de Verenigde Staten een historisch hoog niveau van 68,6%, en het aandeel van obesitas bij kinderen is even deprimerend (3).

Deze trend kan worden afgeremd, vooral voor kinderen, die elke dag gezonde maaltijden kunnen eten, inclusief ontbijt.

 

Goed voor je geestelijke gezondheid

 

Ontbijten kan je zelfs slimmer maken!

Kies een ontbijt dat omega 3, ijzer, volle granen, antioxidanten en vezelrijk voedsel bevat om ervoor te zorgen dat je veel energie krijgt en je hersenen versterkt (5).

Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen erg nuttig voor het behouden van een goede gezondheid, maar verbeteren ook uw geheugen en ondersteunen de cognitieve functie.

 

 

 

Waarom ontbijten mensen niet?

 

Dus als mensen goed voor ze zijn, waarom dan niet ontbijten?

Als bekend is dat het ontbijt inderdaad uw belangrijkste maaltijd is, waarom geven zoveel mensen dan deze voedzame start op?

Het ontbijtonderzoek van NPD suggereert dat de meest voorkomende oorzaken zijn:

 1. Er is ‘s ochtends niet veel tijd om te ontbijten.
 2. Er is ‘s ochtends niet genoeg tijd om te ontbijten.
 3. Te laat of te druk zijn om een ​​gezond ontbijt te eten.

Andere oorzaken zijn onder meer een zwakke maag in de ochtend, gebrek aan gezonde voeding thuis en vermoeidheid.

Wilt u er zeker van zijn dat u het beste ontbijt voor uw lichaam krijgt? Lees verder om te leren hoe u het ontbijt op een vast tijdstip kunt maken.

 

Tips voor het bereiden van het ontbijt

 

Nu u weet hoe belangrijk het is om met een maaltijd te beginnen, is het tijd om uw plan uit te voeren en emotioneel, fysiek en mentaal te profiteren van het nieuwe routine-ontbijt.

Als je enige verwarring hebt over hoe je elke dag een gezonde en volledige maaltijd moet eten terwijl je elke dag een rommelig schema hebt, maak je dan geen zorgen.

We zijn op zoek naar 4 manieren om uw vroege ontbijt gemakkelijker te maken.

Van het bereiden van maaltijden tot het beheren van uw verwachtingen, hier is hoe u van een gezond ontbijt een realistisch en zeer ontspannend onderdeel van de ochtend kunt maken.

 

§ Stel realistische doelen

 

Als het uw doel is om elke dag een gezond ontbijt te eten, zorg er dan voor dat u redelijke doelen stelt.

Doe alleen wat u volgens uw schema kunt doen.

Zit je bijvoorbeeld in een krap schema of moet je je kinderen snel naar school sturen, dan heb je ‘s ochtends geen tijd om een ​​luxe en gezonde maaltijd te bereiden.

Als je niet elke dag je gezondheidsdoelen haalt, kan dat je frustreren, dus vecht tegen dit afschrikmiddel en word enthousiast over het bereiken van je ontbijtdoelen.

 

§ plannen maken

 

Elke ochtend ontbijten hoeft geen huishoudelijk werk te doen, het hoeft niet moeilijk te zijn of zelfs te lang te duren!

Begin uw nieuwe geloften voor een gezond ontbijt in de ochtend door een schema te maken.

Kijk hoeveel tijd je ‘s ochtends hebt om het ontbijt voor jezelf of voor het hele gezin te bereiden, en of je meer tijd nodig hebt om de lunch voor de kinderen te bereiden voordat je ze naar school stuurt.

Of schat hoeveel tijd je nodig hebt om op te staan, te douchen en je voor te bereiden op het werk, terwijl je jezelf ook de tijd geeft om een ​​gezond ontbijt voor je lichaam te kiezen.

 

§ Maaltijden van tevoren bereiden

 

Een van de gemakkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat je elke ochtend tijd hebt om bij te praten, is door de avond ervoor wat maaltijden te bereiden.

Dit kan het verpakken van eenvoudige kant-en-klaarmaaltijden zijn, zoals gekookte eieren of havermout, en het maken en bewaren van eiwitpannenkoekjes.

Een andere optie is om vegetarische omeletten of smoothies door elkaar te mengen en ze elke ochtend in de koelkast te bewaren voor een eenvoudig ontbijt.

 

§ Zet alarm

 

Nu u klaar bent met het bereiden van maaltijden om ervoor te zorgen dat u ‘s ochtends een gezond en uitgebalanceerd ontbijt krijgt, gaat u vervolgens aan de bel.

Immers, als u bij de eerste maaltijd van de dag in slaap gaat vallen, wat heeft het dan voor zin om al deze maaltijden te bereiden?

Oké, dus slaap lekker, maar we garanderen dat je meer dan 15 minuten slaap zult genieten van een energie-ontwakend ontbijt.

Deze eenvoudige stappen hoeven het ontbijt niet ingewikkeld te maken.

Binnenkort wordt u een meester in het bereiden van ontbijt en maakt u gezondere keuzes voor uw lichaam.

Je hebt gewoon een paar fantastische ochtendrecepten nodig om te beginnen.

 

 

 

17 gezonde ontbijtideeën

 

Het ontbijt maakt deel uit van een gezond voedingspatroon.

Nu je weet waarom mensen het niet eten en hoe ze hun geest en lichaam elke ochtend op het ontbijt kunnen voorbereiden, is het tijd om deze dingen-recepten op te geven!

We zijn op zoek naar 17 gezonde ontbijtideeën die je elke ochtend kunt maken.

Als u geen tijd heeft om het ontbijt klaar te maken, en eigenlijk geen tijd heeft voor een paar minuten, dan kunnen wij aan uw wensen voldoen.

Als je een gezond en snel ontbijt wilt, hebben we alle recepten voor je klaargemaakt om vroeg op te staan.

 

Ga voor gezonde ontbijtideeën

 

Moet je ‘s ochtends opstaan, douchen en uitgaan?

Er is nog steeds geen reden om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan.

Hier zijn 5 recepten waar je altijd en overal van kunt genieten en waar je gemakkelijk van kunt genieten.

 

Ontbijtdoos

 

De ontbijtdoos is een handige en snelle manier om een ​​gevarieerd gezond ontbijt in te pakken, en je kunt het altijd en overal meenemen.

Ontbijtopties kunnen de avond ervoor of binnen een paar minuten na het ontwaken worden bereid.

Pak gewoon een plastic bak en vul je doos:

 • 2 hardgekookte eieren (156 calorieën in totaal)
 • 1 dip in een kopje, dip 1 TBSP biologische pindakaas (100 calorieën)
 • 1 schijfje appel (116 calorieën)

Appels zijn ook een goede keuze voor mobiel ontbijt, omdat ze vezels bevatten die de darmen en de spijsvertering bevorderen.

Appels bevatten ook antioxidanten, die het lichaam kunnen helpen diabetes en hartaandoeningen te bestrijden en het risico op kanker te verminderen (8).

Dit ontbijt is niet alleen gezond, maar ook maar 372 calorieën!

Dit is een gezond ontbijt dat je altijd en overal kunt nuttigen, het is rijk aan vitamines, gezonde vetten, aminozuren, ijzer en veel eiwitten, zodat je de hele dag energiek kunt blijven!

 

 

 

Volledig gekookt ei

 

Gekookte eieren zijn ideaal als ontbijt.

Eieren zijn rijk aan voedingsstoffen en kunnen je de hele dag gezond houden.

Een groot ei bevat slechts 78 calorieën, 6,3 gram eiwit en is rijk aan vitamine D, A, E, K, B12, B6, koper, ijzer en selenium.

Eiwitten zijn ook rijk aan gezond cholesterol.

Je kunt je eigen eieren koken, heerlijke toast in salades dippen of ze pureren op volkorenbrood.

Vers spectrum :

 • Giet twee kopjes water in een kleine pan en breng aan de kook.
 • Leg de eieren na het koken voorzichtig in het water.
 • Breek het ei niet.
 • Kook de eieren 12 minuten of tot ze beginnen te kraken.
 • Laat het ei volledig afkoelen en pel dan de schaal.

Tip : oudere eieren zijn gemakkelijker te koken omdat hun schaal gemakkelijker te pellen is. Over het algemeen zijn eieren van 7-10 dagen oud zeer geschikt om te pellen, omdat de schaal na verloop van tijd dunner wordt.

 

 

 

Wortelcake Eiwitshake

 

Eiwitshakes zijn een leuke manier om tijdens de reis van het ontbijt te genieten en overmatige suiker in lokale cafés te vermijden.

Ze zijn ook een goede manier om wat fruit en groenten in het ochtenddieet te stoppen.

Het toevoegen van proteïnepoeder aan je ochtendsmoothie kan ook helpen om spieren op te bouwen (voor degenen die aan lichaamsbeweging doen!) En je een vol gevoel te geven voor een langere periode.

Voeg je favoriete ingrediënten en een schep eiwitpoeder toe om je eiwitshake uniek te maken.

Dit is een lekkernij voor eiwitshakes.

Vers spectrum :

 • 1 bevroren banaan
 • 1/2 kopje wortelsap
 • 3/4 kopje amandelmelk
 • 1 schep vanille-eiwitpoeder
 • Dash kaneel
 • Een paar ijsblokjes

Mix je milkshake tot een gladde massa en geniet van de 17 gram proteïne en 5 gram vezels die deze speciale formule biedt.

 

 

 

Gezond fruit en perfecte yoghurt

 

Parfait is een gemakkelijk toegankelijk ontbijtvoedsel dat niet veel tijd of aandacht vereist.

Deze gezonde snack smaakt heerlijk en kan de avond ervoor worden gemaakt om het ontbijt makkelijker te maken.

Zorg er bij het maken van parfaits voor dat u Griekse yoghurt gebruikt en geen suikerhoudende winkelmerken.

Griekse yoghurt heeft melk vervangen als een nieuwe gezonde methode.

In tegenstelling tot andere supermarktmerken, bevat Griekse yoghurt minder suiker en koolhydraten, en meer eiwitten, vitamine B12, calcium, probiotica en kalium.

Dit zijn ‘s ochtends allemaal essentiële ingrediënten, omdat ze je lichaam van brandstof voorzien. Sommige mensen gebruiken zelfs Griekse yoghurt als herstelvoer omdat het gezonde eiwitten bevat.

Vers spectrum :

Grijp de glazen pot voor eenvoudig gebruik onderweg en leg er de volgende materialen op:

 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • Bessen, perzik of fruit naar keuze
 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • Meer fruit

Blijf je hart blij maken en strooi er wat biologische ontbijtgranen overheen.

Let op: Er zit 20 gram vet per 100 gram ontbijtgranen. Sommige merken hebben meer suiker per portie dan een blikje cola, dus zet het makkelijk op ontbijtgranen. U kunt ook uw eigen granola maken om er zeker van te zijn dat u gezonde ingrediënten gebruikt.

 

 

 

Gezonde ochtendmuffins

 

Wat is er makkelijker dan muffins vangen als je ‘s ochtends hardloopt?

Deze ontbijtmuffin is niet alleen eenvoudig en gemakkelijk te eten, maar ook heerlijk, perfect voor uw ochtendkoffie.

Misschien eet je toch muffins als je naar kantoor gaat, dus waarom zou je het niet gezond maken?

Dit heerlijke recept is gemakkelijk te maken en kan helemaal naar wens worden aangepast.

Voeg eenvoudig fruit of gezonde ingrediënten naar keuze toe om een ​​gepersonaliseerde ochtendmuffin te maken.

Vers spectrum :

 • 1/4 kopje bloem voor alle doeleinden
 • 1 kopje havermout
 • 1/2 kopje rozijnen
 • 1/2 kopje bruine suiker
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel grof zout

Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit. Meng de droge ingrediënten tot ze goed gemengd zijn en voeg dan de natte ingrediënten toe.

 • 1/3 kopje magere melk
 • 1 ei
 • 3 TBSP extra vierge olijfolie
 • 4 versnipperde wortelen
 • 1 banaan

Roer tot alles goed gemengd is, doe in een muffinvorm en bak 20-25 minuten, of totdat de geplaatste tandenstoker schoon is.

Deze heerlijke en gezonde muffins zijn gemakkelijk de avond ervoor te maken en kunnen 3 dagen in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Gelukkig ontbijt!

 

Het ontbijt werd de avond ervoor klaargemaakt

 

Als je zin hebt om deel te nemen aan ontbijtspelletjes, maar je afvraagt ​​of je ‘s ochtends tijd hebt om op te staan, dan is dit ontbijt iets voor jou.

 

 

 

Ontbijtgranen

 

Van oudsher eten mensen havermout met een reden: het zit vol gezondheidsvoordelen.

Havermout kan slechte cholesterol onderdrukken en is rijk aan vezels, die kunnen helpen bij het oplossen van spijsverteringsproblemen, lange tijd vol blijven en de bloedsuikerspiegel onder controle houden (9).

Blijf weg van instant havermoutverpakkingen en blijf bij havermout voor de gezondste voordelen.

Wie zei dat je geen dessert kunt eten als ontbijt?

Dit heerlijke havermoutrecept voor een nacht is niet alleen om van te watertanden, maar het gezonde eiwit geeft je de energie die je nodig hebt om door te gaan voor de lunch.

Vers spectrum :

Voeg in een afsluitbare glazen pot toe:

 • 1/2 kopje pure ongezoete pompoenpuree
 • 1/2 magere Griekse yoghurt of magere melk
 • 1 TBSP suikervervanger, zoals Truvia of honing
 • 1/4 kopje staal gesneden haver
 • 1/4 theelepel kaneel

Plaats de pot en schud of roer tot het mengsel volledig gemengd is.

Zet 8 uur of een nacht in de koelkast.

Doe de volgende ochtend gewoon het deksel open en geniet ervan!

 

 

 

Blueberry Protein Pancakes

 

Eiwitpannenkoekjes zijn snel de fitnesscirkel ingegaan in de vorm van een heerlijk schoon dieet.

Eiwit helpt bij de ontwikkeling van menselijke chemicaliën en helpt het lichaam weefsels te herstellen.

Het kan ook helpen bij het opbouwen van botten, spieren, haar, nagels, dit is slechts een korte lijst van de voordelen!

De smaak van proteïne pannenkoeken is geweldig, ze kunnen met relatief weinig ingrediënten gegeten worden en kunnen vermeden worden!

Deze pannenkoekenmix is ​​gemakkelijk de avond ervoor te maken, terwijl pannenkoeken ‘s ochtends vers bereid moeten worden.

Bovendien kun je ze zelfs de avond ervoor maken en ze dan in de koelkast bewaren om ze ‘s ochtends op te warmen.

Vers spectrum :

 • 1/2 kopje haver
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 3/4 kopje Griekse yoghurt
 • 1/2 schep vanille-eiwitpoeder
 • 1/2 banaan
 • 1/2 theelepel vanille
 • 1 ei
 • 1/4 kopje bosbessen (vers of bevroren)

Voor een snelle en gemakkelijke montage, mix alle ingrediënten (minus de bosbessen) in de blender tot een gladde massa.

Voeg bosbessen toe aan het afgewerkte mengsel.

Verhit een koekenpan of koekenpan op middelhoog vuur.

Spuit de pan in met een magere anti-aanbakspray.

Dompel het mengsel in de hete pot en wacht tot er bubbels verschijnen.

Draai de pannenkoek om nadat de bubbels naar de bovenkant van de pannenkoek zijn gestegen.

Ga door totdat de combo verdwijnt. Voel je vrij om bosbessen onder te verdelen in je favoriete fruit.

 

 

 

Koolhydraatarme broccoli-ontbijtschotel

 

Broccoli is heerlijk in vele vormen: wok, gegrild, gegooid met pasta, bestrooid met kaas en onze favoriete eimix.

Bij dit gezonde ovenschotel ontbijt zorgen wij voor een eenvoudig koolhydraatarm ontbijt, dat zeer geschikt is als lichte maaltijd.

Deze gezonde groene groente bevat foliumzuur, wat essentieel is voor de aanmaak van rode bloedcellen.

Het is ook een drager van kalium, wat het risico op beroerte, hartaandoeningen, nieraandoeningen, hoge bloeddruk en stress vermindert, en is essentieel voor de elektrolytfunctie en een gezond metabolisme.

Broccoli bevat ook vitamine C en K.

Ze beschermen het immuunsysteem, helpen de gezondheid van de huid, bestrijden hart- en vaatziekten, transporteren calcium, helpen bloedstolsels en helpen het lichaam te reageren op verwondingen.

Al met al maken de gezondheidsvoordelen en de heerlijke smaak van deze groente het het perfecte voedsel voor een goede dag.

Vers spectrum :

 • 6 eieren
 • 1 TBSP magere melk
 • 1/2 kopje broccoli
 • 1/2 kopje magere kaas
 • Zout en peper naar smaak)

Verwarm de oven voor op 375 graden F en voeg dan vet toe aan de braadpan.

Kook de broccoli tot hij de gewenste malsheid heeft bereikt.

Kies voor het stomen van broccoli in plaats van het in water te koken – het behoudt meer voedingswaarde.

Laat de broccoli afkoelen nadat deze gaar is.

Meng in een aparte kom de eieren, melk, zout en peper en roer tot alles goed gemengd is. Giet het eimengsel in de braadpan.

Voeg broccoli toe aan het ovenschotelmengsel en besprenkel met magere kaas.

Bak 25 minuten, tot de bovenkant mooi bruin is en de eieren zacht zijn.

 

 

 

Ei bijten

 

De kookgekte van muffinbekers is nog lang niet voorbij, en de happen van deze eieren zijn het bewijs van verrukking, wat aangeeft dat het nog steeds populair is.

Het ontbijt is een snelle ontbijtmix, die de avond voor het opwarmen kan worden gedaan, of ‘s ochtends vers kan worden gekookt.

Eieren zijn een belangrijke bron van proteïne, vitamine B6, B12, D, zink en ijzer.

Dit caloriearme ontbijtvoedsel wordt veel in maaltijden gebruikt, en deze eieren vormen daarop geen uitzondering.

De rode en groene paprika’s in dit recept bevatten gezonde antioxidanten, bètacaroteen en vitamine C.

Eieren zorgen voor gezonde eiwitten.

Babyspinazie is rijk aan vitamines (C, B1, K, A, E) evenals kalium, calcium, magnesium, ijzer, proteïne, enz.

Deze eierhapjes zijn een hele gezonde manier om een ​​heerlijk ontbijt te eten.

Vers spectrum :

 • 1 kopje spinazie
 • 1/2 kopje champignons
 • 1/2 kopje rode peper
 • 1/2 kopje ui
 • 1/2 kopje groene peper
 • 1 teen knoflook
 • 2 eieren
 • 2 eiwitten
 • Zout en peper naar smaak)

Start de eiermuffins door de oven voor te verwarmen op 350 graden Fahrenheit en vet de muffinvormpjes in met magere kookspray.

Hak de groenten fijn en zet apart.

Breek twee eieren in een mengkom.

Pak de andere twee eieren en verdeel ze om de dooier van het eiwit te scheiden.

Voeg alleen wit toe aan de mengkom. Roer de eieren goed door elkaar en meng dan de benodigde groenten door elkaar.

Giet na het mengen in 6 muffinvormpjes en bak gedurende 15 minuten.

Als je klaar bent, zal de beet van het ei stevig lijken.

Na verzegeld en bewaard in de koelkast, gaat dit heerlijke ontbijt 3-4 dagen mee.

Hebben we al gezegd dat je keuken lekker ruikt?

Dit recept vult 6 muffinvormpjes.

Verdubbel het recept om een ​​dozijn te voltooien.

Pas de ingrediënten in deze hapjes eenvoudig aan uw smaakpapillen aan.

 

 

 

Frambozen Citroen Chia Pudding

 

Als u op zoek bent naar gezonde ontbijtrecepten met lage onderhoudskosten, dan is dat alles.

Framboos Citroen Chia Pudding is een snel en lekker instant ontbijt vol gezonde ingrediënten.

Chia-zaden bevatten weinig calorieën en bevatten gezonde antioxidanten, vezels, calcium, mangaan, fosfor, vitamine B3, B1, B2, kalium en eiwitten.

Het beste is dat ze allemaal in ongeveer 2 eetlepels te vinden zijn! Praten over superfoods.

De zoetzure en zure bessen in dit recept zitten ook vol met vitamine C en kankerbestrijdende zuren (12).

recept:

 • 2 kopjes magere melk
 • 4 TBSP chiazaadjes
 • 1 kopje frambozen
 • 1/2 citroensap
 • 1 TBSP agave of honing

Meng alle ingrediënten in een glazen pot of afsluitbare plastic bak en bewaar het een nacht in de koelkast.

Nadat je gedoucht hebt, staat je ontbijt voor je klaar! Werk af met ander fruit en serveer koud.

 

Eenvoudige en gezonde ontbijtideeën

 

Het ontbijt is nooit een maaltijd waar je naar hunkert voor Chinees eten; het zou je favoriete gerecht moeten zijn.

Voor degenen die geen tijd hebben om te stresseren en op zoek zijn naar een luxueuze en gezonde manier om de eerste maaltijd van de dag te bereiden, zijn hier 7 eenvoudige en heerlijke gezonde ontbijtideeën waarmee u uw dag kunt beginnen.

 

 

 

Avocado Toast

 

Avocado is de absolute ster in de keuken.

Ze zijn niet alleen rijk aan meer dan 15 vitamines en mineralen, maar ze bevatten ook alles van taco’s tot pasta!

Avocado bevat vitamine B (helpt geheugen en hersenfunctie), E (goede immuniteit), C (helpt ook het immuunsysteem), kalium (helpt het zenuwstelsel), foliumzuur (bij DNA-herstel en -synthese) en Luteïne (helpt bij het bestrijden van degeneratie die gepaard gaat met veroudering).

Ze bevatten ook weinig suiker en zijn rijk aan vezels!

Vers spectrum :

 • Geroosterd brood
 • avocado
 • Je favoriete toppings (kerstomaatjes, aardbeien, basilicum, eieren, kalkoenbacon)

Doe je favoriete volkorenbrood of roggebrood in de broodrooster.

Terwijl je wacht tot de avocado eruit springt, snijd je de avocado voorzichtig heen en weer totdat je hem uit elkaar trekt.

Hak de avocado fijn met een mes.

Schraap de binnenkant in een kom en pureer de avocado tot de gewenste textuur.

Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Strooi de avocado op toast en geniet er direct van, of bedek het met fruit, groenten of magere bacon!

 

 

 

fruitschaal

 

Het ontbijt is niets verfrissers dan een grote fruitsalade.

Sla de suikerhoudende ingeblikte versie over en maak zelf het meest verse ontbijt.

Mix en match je favoriete en gezondste fruit om een ​​gepersonaliseerde salade te krijgen, en voeg wat Griekse yoghurt met kaneel toe voor een dip!

Enkele opties voor gemengd fruit zijn:

 • Kiwi’s. Deze tropische vrucht is rijk aan kalium, vitamine C, K en E, koper, mangaan en foliumzuur.
 • Aardbei. Deze zoete en volle vrucht is een uitstekende bron van fosfor, vitamine B6 en C, mangaan, kalium, omega-3-vetzuren en biotine, die de eiwitverwerking van het lichaam ondersteunen.
 • Bosbessen Deze delicatesse met blauwe fruitsmaak is rijk aan vitamine B6, C en vezels, die het cholesterol in het lichaam helpen verlagen. Bosbessen kunnen ook het risico op bepaalde ziekten (zoals hartaandoeningen) verminderen.
 • Mango. Gezien alle gezondheidsvoordelen die het biedt, kan deze tropische vrucht ook als een superfood worden beschouwd. Sommige onderzoeken geven aan dat de rijke antioxidanten die in mango worden aangetroffen, leukemie kunnen helpen voorkomen, evenals darmkanker, prostaatkanker en borstkanker. Mango is ook goed voor de gezondheid van huid en ogen en voor het spijsverteringskanaal. Bovendien verlagen ze het cholesterol en zijn ze rijk aan vezels.
 • perzik. Deze sappige vrucht bevat kalium, calcium, vezels, zink, koper en bevat geen vet en cholesterol!
 • watermeloen. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat watermeloen voor meer dan 90% uit water! Toch is watermeloen rijk aan gezonde vitamines en mineralen, zoals lycopeen en vitamine A, C en B6.
 • Sinaasappels zijn rijk aan calcium, koper, vitamine A, B, C en vezels.
 • Spinazie dille Deze tropische vrucht heeft een rijke smaak en is rijk aan bètacaroteen, vitamine C en B6, foliumzuur, vezels, calcium en vele andere heerlijke vitamines en mineralen.

Als je van tevoren een fruitschaal wilt maken, strooi dan wat vers citroensap over het fruit om bruin worden te voorkomen en de helderheid en smaak te behouden.

 

 

 

Gepocheerde eieren en gebakken tomaten

 

Dingen over eieren brengen de ontbijttijd alleen maar in beweging.

Gepocheerde eieren zijn gemakkelijk te maken en een gezonde manier om ‘s ochtends aan eiwitten te komen.

Met een klassiek ontbijt en wat gebakken tomaten, kunt u genieten van een voortreffelijk ontbijt en bijgerechten.

Tomaten zijn rijk aan vitamines en mineralen, zoals A, B1, B6, C, K, kalium en koper, waardoor ze een gezonde smaakmaker zijn voor eiwitrijke eieren!

Vers spectrum :

 • 1 ei
 • 1 sneetje volkorenbrood
 • Je favoriete tomaten
 • Zout en peper

Breng een pan met water aan de kook op middelhoge temperatuur.

Klop het ei in een metalen lepel en doe de lepel voorzichtig in het kokende water (je kunt het ei ook direct in het water snijden, maar deze methode breekt minder snel).

Het ei begint meteen te koken en probeert te scheiden.

Om de vorm te behouden, veegt u het eiwit tijdens het koken voorzichtig rond de dooier.

Kook gedurende 5 minuten en verwijder ze met een schuimspaan.

Breng het ei over op een sneetje toast.

Zet tegelijkertijd de pan op middelhoog vuur en snij in je favoriete tomaten.

Vleestomaten, groene tomaten of cherrytomaatjes zijn zeer effectief.

Doe een theelepel boter of margarine in de pan tot het begint te sissen.

Leg de tomaten in de pan en bak ze aan beide kanten gaar en bruin.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Gezond spekontbijt

 

Denk je dat je geen spek kunt eten alleen omdat je gezond wilt eten? Denk nog eens na.

Dit gezonde ontbijtidee combineert zoete aardappelen en boerenkool en combineert gezonde vitamines, mineralen en eiwitten, inclusief spek!

Zoete aardappel is een belangrijke bron van vitamines en mineralen.

Ze zitten er zelfs vol mee!

Zoete aardappel bevat β-caroteen, vitamine C, B6, koper, mangaan, niacine, kalium, vezels, etc.

Boerenkool wordt geprezen als een supervoedsel, het bevat weinig calorieën, eiwitten, vezels, vitamines, omega-3-vetzuren, foliumzuur (essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen) en andere hoge gehaltes.

Ben je aan het kwijlen?

Vers spectrum :

 • zoete aardappel
 • 3 reepjes magere bacon, kalkoenbacon of ongezoet spek
 • 1 paprika
 • 1 kopje boerenkool
 • ei
 • Zout en peper

Schil eerst de zoete aardappel, snijd ze in kleine stukjes en stoom ze tot ze hard zijn.

Kook magere bacon in een pan op middelhoog vuur krokant.

Haal het vet uit de pan en verwijder het spek.

Zet de pan weer op de verwarmingsbrander, voeg de gehakte paprika en de gehakte zoete aardappelen toe.

Bak tot de paprika en zoete aardappel gaar en bruin zijn.

Breng op smaak met peper en zout. Gooi vervolgens het spek (nu gehakt) terug in de pan en voeg de boerenkool toe.

Nadat de boerenkool is verdord, breek je een aantal eieren in aardappelpuree en kook je tot de eieren hard worden. De bediening is hartelijk.

Dit ontbijt is verfrissend en kan zeker met anderen gedeeld worden.

 

 

 

Smoothie-kom

 

Het is geen verrassing dat de smoothiekom in de fitnesswereld is opgekomen.

Deze simpele ontbijtschaaltjes zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan vitamines, proteïne en smaak.

Er zijn talloze combinaties van smoothiekommen, maar alle combinaties volgen dezelfde formule.

 1. Voeg eiwit toe, zoals het eiwit in notenboter of Griekse yoghurt.
 2. Vloeibare basis, zoals kokosmelk of sojamelk.
 3. Ingrediënten zoals aardbeien, bananen, spinazie, boerenkool en andere heerlijke groenten en fruit.
 4. Toppings zoals granola, geraspte kokos of vers fruit.

Mix eenvoudig de ingrediënten van uw keuze in de blender tot een gladde massa.

Giet in een kom, doe er vers fruit, noten, granola of een snufje munt en geniet van een ontspannend en gezond ontbijt.

 

 

 

Paprika Ei

 

Als je nog steeds niet weet hoe geweldig eieren voor je lichaam zijn, voegen we er nu rode paprika aan toe.

Dit gezonde ontbijtidee is heerlijk, gemakkelijk te bereiden en ziet er zo mooi uit dat je ontbijtpartner zal denken dat je er een uur over gedaan hebt!

Rode paprika’s zijn rijk aan gezonde ingrediënten en zijn uw ochtendontbijt meer dan waard.

Caloriearme paprika’s zijn rijk aan vitamine C, waardoor uw immuunsysteem gezond en sterk blijft en uw huid er jeugdig en soepel uitziet.

Rode paprika’s zijn ook rijk aan vitamine E en B6, die slechte cholesterol kunnen verlagen en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Welke betere reden heb je nodig om dit heerlijke ontbijtrecept te proberen?

Vers spectrum :

 • 1 ei
 • 1 rode paprika
 • Zout en peper

Verhit een pan met anti-aanbaklaag op middelhoge temperatuur.

Begin met het bereiden van de ingrediënten als de pan opwarmt.

Snijd de paprika’s horizontaal in kleine stukjes tot er holle paprikaringen ontstaan.

Leg de ring in de verwarmde pan en breek het ei in het holle midden.

Kruid de eieren met peper en zout.

Nadat het ei hard begint te worden en de dooier er steviger uitziet, draai je de paprika en het ei voorzichtig om en kook je de andere kant.

Leg de afgewerkte eieren op toast of eet ze zelf op voor een heerlijk en verfrissend ontbijt.

 

 

 

Energy Boost Toast

 

Wie zei dat toast saai moet zijn?

Als je het goed doet, is het hoofdvoedsel van vanmorgen misschien wel je favoriete ontbijtmaaltijd.

Pak een plakje van je favoriete gezonde brood (rogge, meergranen, volkoren) en bereid je favoriete toppings.

Enkele van de toppings voor energieverhogende toast zijn:

 • Magere roomkaas met vers gesneden perziken
 • Biologische pindakaas en bananenchips
 • Kaas en mango
 • Avocado met tomaten en basilicum
 • Slagroomkaas met plakjes zalm
 • Meloen en geitenkaas
 • Peren en honing
 • Gesneden appel en pindakaas

 

ten slotte

 

Het is tijd om het ontbijt serieus te nemen!

Zweer bij jezelf: je hebt geen bevroren wafels of zoete ontbijtrepen meer nodig om je dag te beginnen.

Niemand heeft ooit spijt gehad van een gezond ontbijt Met deze simpele en gezonde eetplannen is er geen reden meer om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan!

Door te begrijpen hoe het ontbijt u ten goede komt, door maaltijden te bereiden, redelijke doelen te stellen en uw manier van denken te veranderen, maakt u van het ontbijt de belangrijkste inhoud van de ochtend, zodat het ontbijt een onderdeel wordt van uw dagelijkse werk.

Probeer onze 17 gezonde ontbijtideeën en stap in een gezond lichaam en een gezondere geest!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *