15 bewezen gezondheidsvoordelen van Mariadistel

Wat is Mariadistel?

Als je ooit hebt gedacht: “Wat is mariadistel?”, Dan ben je hier aan het juiste adres.

Mariadistel is een ongelooflijke plant met veel toepassingen, waarvan sommige pas onlangs zijn ontdekt.

Dit artikel bevat de laatste onderzoeksresultaten van Mariadistel en is up-to-date, dus zorg ervoor dat je het nieuwe onderzoek leest en je moet alle voordelen van Mariadistel volledig begrijpen.

Mariadistel is een plant uit de Asteraceae-familie, die te herkennen is aan de prachtige paarse en rode bloemen en de dunne stekels rond de bloeiende toppen.

Het werd oorspronkelijk alleen in sommige delen van Zuid-Europa en Azië gevonden, maar wordt nu over de hele wereld verbouwd.

Deze plant kan groeien van voet tot 79 centimeter lang en wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om verschillende vormen van toxiciteit te behandelen.

Het gebruik ervan als lever-e-middel kan verband houden met een chemische stof die silymarine wordt genoemd.

Bij het extraheren van mariadistelextract uit de zaden van de plant, kan silymarine een effectief samengesteld mengsel opleveren dat de toxiciteit voor het menselijk lichaam helpt verminderen en vele andere voordelen biedt.

Andere voordelen van Mariadistel zijn de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Dit is een uitstekende hulp voor degenen die geven om vrije radicalen en algemene gezondheid.

Het kan ook het immuunsysteem versterken en zelfs infectie voorkomen.

Mariadistel kan helpen bij de bescherming van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam, zoals het hart en de lever, en kan een uitstekende aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en voeding.

 

De geschiedenis van Mariadistel

Het vroegste gebruik van mariadistel dateert uit de eerste eeuw, toen Romeinse natuuronderzoekers ontdekten dat de plant geneeskrachtige eigenschappen had.

Een arts in het Romeinse leger ontdekte al snel dat deze plant een slangenbeet kan overleven en dat hun overlevingskansen enorm zullen toenemen.

Dit komt omdat de plant het vermogen heeft om gifstoffen te verwijderen, waardoor de lever van de patiënt ze kan filteren voordat ze doodgaan.

Tegen de 19e eeuw was het begrip van mariadistel en de voordelen ervan wetenschappelijker geworden.

Een Duitse arts heeft een middel voor plantenzaden kunnen ontwikkelen, zoals we allemaal weten, is dit een efficiënte methode om actieve ingrediënten uit planten te halen.

Deze tinctuur is zeer succesvol bij het helpen van patiënten met toxiciteit, leverschade of die darmreiniging nodig hebben.

Modern onderzoek heeft ertoe geleid dat wetenschappers veel nieuwe toepassingen van de plant en zijn extracten hebben ontdekt.

Onder laboratoriumomstandigheden heeft silymarine niet alleen de potentie om aan toxiciteit gerelateerde leverproblemen te behandelen, maar het kan ook de schade verlichten die wordt veroorzaakt door verschillende soorten vergiftiging en de symptomen van hepatitis en beroepsmatige blootstelling aan chemicaliën.

 

Hoe en waar distel te kweken

Mariadistel komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en delen van Azië.

Het is het meest populaire traditionele Duitse medische supplement (2), maar het staat bekend om zijn voordelen onder de bewoners van het gebied en heeft naar schatting een geschiedenis van 2000 jaar.

Het merendeel van de mariadistel in de wereld komt nog steeds uit deze regio, voornamelijk geproduceerd in Oostenrijk, Duitsland en Polen.

De plant wordt elk jaar in maart en april gezaaid en in augustus in twee stappen geoogst.

Het duurt ongeveer twee weken voordat de planten na de bloei klaar zijn voor de oogst.

Hoewel de meeste melkdistels uit hun traditionele Europese huizen komen, worden ze ook in grote aantallen in het buitenland verbouwd.

Op veel plaatsen wordt het beschouwd als een invasieve wiet en als het niet wordt gecontroleerd, kan het echte schade aan het externe ecosysteem veroorzaken.

China en Argentinië zijn de twee belangrijkste leveranciers van mariadistel buiten Europa en zijn goede voorbeelden van de veerkracht en het groeivermogen van de plant in bijna elk klimaat.

 

Interessant feit

Veel eigenschappen van Mariadistelextract zijn nog steeds niet helemaal duidelijk, maar het is de afgelopen vijf jaar een van de meest bestudeerde planten geworden.

Het mechanisme waarmee flavonoïden en lignanen helpen om toxiciteit en leverschade te genezen, is duidelijk begrepen, maar sommige tertiaire effecten van de plant zijn nog steeds een mysterie.

Mariadistel wordt bijvoorbeeld al lang gebruikt als een manier om de kwaliteit en het volume van de moedermelk die wordt geproduceerd door zogende vrouwen te waarborgen (3).

Dit effect is waargenomen onder laboratoriumomstandigheden en is statistisch significant gebleken.

Onderzoek heeft nog niet ontdekt hoe planten deze verandering veroorzaken, en wetenschappers proberen dit fenomeen nog steeds te begrijpen.

Een ander interessant element van Mariadistel is dat het is onderzocht als een manier om het immuunsysteem van mensen met remissie te versterken.

Dit onderzoek is specifiek voor hiv-geïnfecteerde mensen met ernstige of andere minder ernstige ziekten.

Het is niet helemaal duidelijk hoe Mariadistel het immuunsysteem stimuleert, maar toekomstig onderzoek kan waardevolle resultaten opleveren.

 

voedingswaarde

Mariadistel-extract bevat geen calorieën en is verfijnd, dus het levert alleen actieve ingrediënten.

Dit betekent dat het nemen van geconcentreerde supplementen uw gewicht niet zal verhogen of uw dieet nadelig zal beïnvloeden.

Mariadistel wordt zelfs geassocieerd met verminderde vetmassa (5).

Sommige mensen geven er de voorkeur aan verfijnde opties te vermijden en meer directe bronnen te kiezen.

Het eten van zaadvlaktes is een optie, die niet alleen de voordelen biedt van actieve stoffen die uit de zaden kunnen worden gehaald, maar ook enkele voedingsstoffen en vezels levert die niet in het extract voorkomen.

Voor elke twee eetlepels zaden die u consumeert, krijgt u 10 calorieën en 2 gram koolhydraten.

Een van deze twee gram is afkomstig van voedingsvezels, dus voor mensen die koolhydraten tellen, zit er slechts één gram netto koolhydraten in de zaden.

De plant zelf, inclusief knoppen, bladeren en stengels, is eetbaar, maar erg bitter en niet aan te raden.

De meeste mensen die Mariadistel consumeren in deze delen van de plant, hebben ook zeer lage actieve ingrediënten nodig, wat het ongewenst maakt.

 

Gezondheidsvoordelen van Mariadistel

 

Bescherm de lever

Het belangrijkste gebruik van Mariadistel is het beschermende effect op de lever.

Dit is een van de vroegst bekende toepassingen van Mariadistel.

Recente studies hebben aangetoond dat het extract van zaden van mariadistel kan worden gebruikt om de indicatoren van leverschade te verbeteren bij mensen met langdurige leverschade als gevolg van langdurig drinken (7).

Mariadistel is zeer effectief in het beschermen van de lever.Het is zelfs bewezen dat inname na levertransplantatie de gezondheid van patiënten kan verbeteren (8).

Mensen denken dat het mechanisme tweeledig is.

Ten eerste kunnen de actieve stoffen in Mariadistel de lever helpen zichzelf te herstellen, zodat de schade aan de organen tijdens de operatie sneller kan genezen, waardoor complicaties worden verminderd.

Bovendien stelt Mariadistel het lichaam van de patiënt in staat de toegediende medicijnen effectiever te verwerken, waardoor de therapeutische effecten van de plant synergetisch worden versterkt.

 

Kan de vorming van vetcellen remmen

In recente studies heeft silymarine een van de meest bestudeerde cellulaire processen in het lichaam veranderd, namelijk adipocytdifferentiatie (9).

Dit is het proces waarbij cellen in uw lichaam kunnen besluiten om vetcellen te worden.

Mariadistel heeft veel effecten op de interne chemie van uw lichaam, waardoor het moeilijk wordt om nieuwe vetcellen te vormen.

Dit leidt tot een wetenschappelijke correlatie tussen suppletie met mariadistel en vermindering van vetweefsel.

Aangenomen wordt dat Mariadistel dit doel bereikt door vroeg in het proces van adipocytdifferentiatie chemicaliën toe te voegen die insigs worden genoemd.

Door de pre-adipocyten bloot te stellen aan verhoogde niveaus van insig-1 en insig-2, staan ​​de cellen in de wachtrij om de pre-fat-toestand te behouden in plaats van zichzelf vet te maken.

Dit kan niet alleen degenen helpen die een paar kilo proberen af ​​te vallen, maar ook degenen die lijden aan viscerale vetaandoeningen (zoals leververvetting).

 

Bevorder een gezond ijzergehalte

In uw lichaam wordt ijzer gebruikt om een ​​stof in het bloed te activeren die hemoglobine wordt genoemd.

Dit is het molecuul dat verantwoordelijk is voor het vermogen van het bloed om zuurstof uit de longen te absorberen en door het lichaam te transporteren.

Aangezien alle delen van het menselijk lichaam een ​​continue zuurstoftoevoer nodig hebben, is dit natuurlijk een zeer belangrijke taak.

Uw lichaam kan echter te veel ijzer bevatten.

Dit wordt meestal hemochromatose genoemd en als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit tot zeer ernstige complicaties leiden.

Van Mariadistel is aangetoond dat het het ijzergehalte in het bloed verlaagt bij mensen met een risico op een hoog ijzergehalte.

Dit komt doordat overtollig ijzer meestal in de lever wordt opgeslagen, als het lichaam te veel reserves heeft, komt er snel ijzer vrij.

Door de lever in staat te stellen zichzelf effectiever te reinigen, kan overtollig ijzer veilig uit het lichaam worden gespoeld zonder de hulp van mariadistel (11).

 

Mariadistel is een antioxidant

De actieve bestanddelen in Mariadistel hebben bewezen krachtige antioxidanten te zijn.

Het aanvullen van extracten die uit plantenzaden zijn geëxtraheerd, kan de oxidatie-indicatoren van het lichaam verbeteren, waaronder superoxide-dismutase, glutathionperoxidase, totale antioxidantcapaciteit en zelfs hs, wat erg belangrijk is bij de behandeling van diabetes -CRP-verbinding (12).

In het menselijk lichaam spelen antioxidanten een vergelijkbare rol als antilichamen door vrije radicalen te repareren of te vernietigen.

Vrije radicalen kunnen ook veel andere ziekten veroorzaken of verergeren, namelijk diabetes (13).

Mariadistel activeert ook zogenaamde heat shock-eiwitten, die niet alleen als antioxidanten werken, maar ook het immuunsysteem en de reactie van het lichaam op stress verbeteren.

Dit heeft een synergetisch effect op het lichaam, waardoor er minder nieuwe vrije radicalen ontstaan.

 

Ontstekingsremmende eigenschappen

Dit is een van de laatste ontdekkingen in wetenschappelijk onderzoek naar mariadistel.

Recente studies bij ratten hebben aangetoond dat deze wonderbaarlijke plant ongelooflijk krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft (14).

De eerste studie werd uitgevoerd naar het effect van vroeggeboorte op planten en ontdekte dat het de ontsteking geassocieerd met deze periode bij vrouwelijke muizen aanzienlijk verminderde.

Dit onderzoek werd snel toegepast op studies bij mensen en ontdekte dat de plant de afgifte van waterstofperoxide en de productie van een inflammatoire precursor genaamd TNF-α remde.

Deze onderzoeken werden eerst onder laboratoriumomstandigheden uitgevoerd op geïsoleerde menselijke cellen en vervolgens op gezonde volwassen patiënten (15).

In beide onderzoeken waren de resultaten hetzelfde en resulteerden ze in een significante vermindering van ontsteking bij de ontvanger.

Dit kan mensen helpen met allergieën die worden veroorzaakt door een milde ontsteking of mensen die zijn verergerd door artritis.

 

Vecht tegen celschade veroorzaakt door straling

Dit is een ander nieuw gebruik van mariadistel vanwege laboratoriummuizen, dat pas onlangs is ontdekt.

De studie werd uitgevoerd op muizen met longkanker en kreeg bestralingstherapie om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

Verdeel de ratten in verschillende groepen. Sommigen kregen placebo’s, sommigen kregen traditionele chemicaliën en sommigen kregen verschillende experimentele behandelingen (16).

Een experimentele behandeling die onderzoekers testen, is het geven van mariadistel aan muizen en de bestralingstherapie.

Aangenomen wordt dat de eigenschappen van antioxidanten en het vermogen van plantenextracten om toxines te verwijderen, bepaalde schade aan longweefsel dat aan straling wordt blootgesteld, zullen voorkomen.

De onderzoekers ontdekten dat het extract dat aan muizen wordt gegeven inderdaad ook ontsteking en fibrose kan verminderen die gepaard gaan met blootstelling aan straling.

Het overlevingspercentage van muizen in deze studie nam dramatisch toe (17).

Deze specifieke studie is niet herhaald bij menselijke proefpersonen, maar deze studie is veelbelovend.

 

Verhoog de productie van moedermelk

Dit is een ander gebruik van Mariadistel dat al heel lang wordt gebruikt en er tot op zekere hoogte naar vernoemd kan zijn.

Het is al lang bekend dat deze plant de hoeveelheid melk die wordt geproduceerd door zogende vrouwen kan verhogen (18).

Verschillende factoren kunnen de melkproductie van een nieuwe moeder beïnvloeden, waaronder ziekte, stress, voortijdig weer aan het werk gaan en zelfs fysieke pijn.

Zogende vrouwen die beweren de kwaliteit en kwantiteit van moedermelk te verbeteren, kunnen een verscheidenheid aan medicijnen en natuurlijke medicijnen gebruiken.

De meeste van deze opties brengen echter ook het risico met zich mee dat zuigelingen en jonge kinderen in de melk op zuigelingen worden overgedragen, en dit effect is mogelijk niet bekend.

Aan de andere kant is het bekend dat mariadistel veilig is voor vrouwen die borstvoeding geven en geen schade toebrengen aan baby’s die melk krijgen.

Het is grondig bestudeerd en is de enige volwassen kruidentherapie die de melkproductie veilig kan verhogen (19).

 

Kan infecties helpen bestrijden

Bij het onderzoeken van manieren om leverschade door hepatitis C te verminderen, ontdekten wetenschappers dat patiënten die mariadistelsupplementen kregen antivirale effecten hebben (20).

Mariadistel kan in sommige gevallen de verspreiding van hepatitis-infectie vertragen of zelfs voorkomen.

Dit onderzoek is van groot belang in een wereld waar voorgeschreven antivirale middelen en antibiotica worden voorgeschreven en bepaalde bacteriën immuniteit voor hen ontwikkelen.

Dit onderzoek wordt momenteel toegepast op hiv- en zelfs grieppatiënten (21).

Het vermogen om RNA- en eiwitsynthese in binnendringende micro-organismen te voorkomen, en daarom niet kan reproduceren of verspreiden in de gastheer, wordt toegeschreven aan de antivirale en antibiotische effecten ervan (22).

 

Misschien nootropisch

Nootropics zijn een categorie supplementen en hebben het afgelopen jaar natuurlijk veel aandacht en aandacht gekregen.

Nootropics omvatten medicijnen en natuurlijke kruidensupplementen, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk het verbeteren van uw cognitieve vaardigheden.

Of het nu gaat om het geheugen of de snelheid van het missen, deze verbindingen kunnen je slimmer maken.

Interessant is dat Mariadistel potentieel heeft getoond als een nootropisch supplement.

In sommige experimenten werd ontdekt dat de toevoeging van Mariadistel de bestaande geheugenstoornis bij muizen kan verminderen en hen kan helpen het geheugen te herstellen dat eerder verloren was gegaan door hersenbeschadiging (23).

Van Mariadistel is ook aangetoond dat het de hippocampusfunctie bij ratten onder laboratoriumomstandigheden verbetert en de productie van een van de belangrijkste factoren bij de progressie van de ziekte van Alzheimer vermindert (24).

De cognitieve effecten van Mariadistel op gezonde volwassenen zijn nog niet onderzocht, maar bestaand onderzoek toont aan dat er veel hoop is voor de behandeling van mentale degeneratieve ziekten.

 

Verbeter de gezondheid van de botten

Botgezondheid is erg belangrijk.

Als u een vrouw bent ouder dan 30 jaar, moet u speciale aandacht besteden aan de gezondheid van de botten, aangezien dan meestal de eerste tekenen van osteoporose verschijnen.

Mariadistel toont ook het potentieel om dit probleem op te lossen.

In onderzoek is aangetoond dat mariadistel de botmineraaldichtheid verhoogt, wat de belangrijkste indicator is voor de gezondheid van de botten (25).

Als uw botmineraaldichtheid binnen gezonde niveaus ligt, is het risico op een fractuur veel lager.

Mariadistel verbetert de gezondheid van de botten door het lichaam te triggeren om meer nieuwe botten te produceren en te voorkomen dat ze oude botten zo snel mogelijk oplossen (26).

Beide functies zijn volledig natuurlijk en gezond voor uw lichaam, maar moeten met de juiste balans en met de juiste snelheid worden uitgevoerd.

Anders kunnen de botten zwak of broos worden en gemakkelijker breken. Mariadistel helpt deze processen in evenwicht te brengen.

 

Kan kanker voorkomen of behandelen

Zoals we allemaal weten, tast leukemie de lever aan, en mensen met deze specifieke vorm van kanker zullen de levertoxiciteit aanzienlijk verhogen.

Mariadistel kan deze symptomen van leukemie verminderen (27).

Mariadistel kan ook mensen met andere vormen van kanker helpen.

Het is aangetoond dat het de markers van het vetmetabolisme vermindert die geassocieerd zijn met prostaatkanker en cholesterol bij mannen bij wie de prostaat is verwijderd (28).

Het aanvullen van Mariadistel kan ook patiënten helpen die bestralingstherapie ondergaan.

Bij toediening aan borstkankerpatiënten die bestralingstherapie ondergaan, wordt de incidentie van huidbeschadiging aanzienlijk verminderd door blootstelling aan straling (29).

Als u bestralingstherapie krijgt, is het natuurlijk het beste om eventuele aanvullende behandelingen met uw arts te bespreken voordat u met de behandeling begint.

 

Antidiabetica

Distel heeft niet alleen ontstekingsremmende en antioxiderende effecten, maar heeft ook een antidiabetisch potentieel.

Bij volwassenen met diabetes kan langdurige suppletie met Mariadistel de insuline aanzienlijk verminderen (30).

Hierdoor gebruiken patiënten minder insuline en kunnen sommige patiënten zelfs volledig herstellen.

Natuurlijk zijn een goed dieet en lichaamsbeweging nog steeds essentieel om de beste resultaten te bereiken, maar het is aangetoond dat Mariadistel een grote hulp is voor patiënten met diabetes type 2.

 

Goed voor je hart

Mariadistel heeft een cardioprotectieve werking, wat betekent dat het je hart kan beschermen tegen de meeste schade in het dagelijks leven.

Door het extract van mariadistelzaad te nemen, kan het lichaam de chemische stof isoproterenol blokkeren, die verantwoordelijk is voor de meeste slijtage die het hart elke dag ziet (31).

Studies bij verschillende dieren hebben aangetoond dat mariadistel voldoende effecten kan hebben om de levensduur te verlengen door de effecten van isoproterenol in het hart en elders te blokkeren.

De actieve stoffen in Mariadistel lijken niet alleen een deel van de schade te verlichten die het hart in de loop van de tijd heeft opgebouwd, maar verhogen ook met succes de hoeveelheid gezonde activiteit in het hart.

Door de mitochondriale functie te verhogen, kan Mariadistel een betere bloedcirculatie en gezonder hartritme bij patiënten bevorderen (32).

 

Krachtige detox

Men kan zeggen dat het meest wijdverbreide en belangrijkste gebruik van Mariadistel het vermogen is om chemicaliën en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Bij het reinigen van de mogelijk schadelijke stoffen in uw lichaam, kunnen sapreiniging of trendy diëten de krachtige effecten van Mariadistel niet reproduceren.

Van Mariadistel is herhaaldelijk bewezen dat het effectief is bij de behandeling van verschillende soorten toxiciteit.

Mariadistel is effectief tegen verschillende vergiftigingen, waaronder slangenbeten en paddestoelvergiftiging (33).

Het kan ook kankerverwekkende stoffen in het lichaam elimineren, wat een van de hoofdoorzaken is van kanker van alle leeftijden (34).

Moderne levensstijlen stellen ons alleen bloot aan grote hoeveelheden gifstoffen uit de lucht die we inademen en het voedsel dat we eten.

Daarom zou bijna iedereen Mariadistel moeten aanvullen om hun lichaam te helpen de schadelijke gifstoffen te verwijderen die we per dag per ongeluk opnemen.

 

Dosering en interactie

Nu je misschien actie hebt ondernomen met de genezende eigenschappen van deze effectieve plant, vraag je je misschien af ​​wat de juiste dosis Mariadistel is.

Het hangt af van het soort mariadistel dat u wilt gebruiken en het type mariadistel dat u gebruikt.

De meeste mensen zullen een gestandaardiseerd extract kiezen dat 70% tot 80% van de actieve stof bevat.

Als dit extract oraal wordt ingenomen, is de juiste dosis Mariadistel ongeveer 1 gram per dag voor de meeste mensen die algemene gezondheidsvoordelen willen (35).

Als je geïnteresseerd bent in een ander gebruik van Mariadistel, heb je misschien elke dag wat meer nodig om de grootste voordelen te zien.

Als u Mariadistel wilt gebruiken voor hartgezondheid, diabetes of prostaatgezondheid, moet u de tweede gram per gram dagelijks nemen om uw totale dagelijkse inname op 2 gram te brengen (36).

Hoewel de bijwerkingen van silymarine meestal zeldzaam zijn, komen ze wel voor en zijn ze erg belangrijk.

Bijwerkingen van Mariadistel zijn onder meer:

  • Maag- darmproblemen: bijna alles wat je eet, zoals mariadistel, is mogelijk om je maag te maken en misselijkheid, diarree, een opgeblazen gevoel of winderigheid te veroorzaken (37).
  • Huidreacties zouden moeten zijn: bij sommige mensen werd gemeld dat Mariadistel milde huiduitslag kan veroorzaken.
  • Psychologische effecten: Anekdotisch bewijs suggereert dat Mariadistel stemmingswisselingen kan veroorzaken, sommige mensen angstig of ongemakkelijk kan laten voelen en slapeloosheid bij anderen kan verergeren.
  • Neusbindvliesontsteking : dit is een algemene term die verband houdt met een sinusprobleem, aangezien mariadistel ertoe kan leiden dat sommige mensen gaan niezen of neuzen, alsof ze een allergische reactie hebben.

 

Hoe u uw dieet kunt verhogen

Hoewel sommige mensen de Mariadistelplant gebruiken om te koken, is het over het algemeen niet aan te raden om deze methode te gebruiken om alle voordelen te krijgen die de plant moet bieden.

De stengels, bladeren en bloemen van planten zijn erg bitter en bevatten eigenlijk relatief lage concentraties actieve stoffen die de plant genezende eigenschappen geven.

Zaden zijn het gedeelte met het hoogste gehalte aan flavonoïden en lignanen in planten.Als je volledig gebruik wilt maken van Mariadistel, moet je zaden gebruiken.

De zaden zijn zeer effectief en hebben sterke geneeskrachtige eigenschappen, terwijl de extracten effectiever zijn.

Dit is hoe de meeste mensen er meestal voor kiezen om Mariadistel aan te vullen.

Het extract bevat gewoonlijk 70 tot 80 gew.% Van de actieve verbinding die in het zaad wordt aangetroffen.

Dit betekent dat je door een of twee kleine capsules per dag in te nemen, veel genezende ingrediënten van Mariadistel kunt binnenkrijgen, net alsof je een grote salade had gegeten die volledig is gemaakt van bittere kruiden.

 

Voorzorgsmaatregel

Mariadistel kan een gezonde levensstijl bevorderen door middel van goede voeding en lichaamsbeweging, maar het kan geen van beide vervangen.

Deze prachtige plant kan je gezondheid en geluk enorm verbeteren, maar je moet wel de juiste basis hebben voor een gezonde levensstijl.

Als u medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen heeft, is het ook belangrijk om eventuele aanvullende maatregelen met uw arts te bespreken voordat u met een aanvullende behandeling begint.

Dit artikel is mogelijk niet volledig als het gaat om mogelijke interacties of bijwerkingen bij patiënten die medicatie gebruiken of andere soorten behandeling krijgen.

Als u een van de ziekten heeft die in dit artikel worden genoemd, is Mariadistel geen vervanging voor medicijnen.

Ten slotte is het belangrijk ervoor te zorgen dat u Mariadistel uit een betrouwbare bron haalt.

De extracten die door sommige fabrikanten worden geleverd, hebben zwakkere functies, terwijl sommige gebruiksprocessen andere nuttige verbindingen uit planten halen.

Door verschillende merken te proberen, kunt u een product vinden dat het juiste effect heeft en het combineert met uw lichaamschemie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *