13 bewezen voordelen van druivenpitextract

Hoewel u misschien weet dat druiven veel voordelen voor de gezondheid hebben, weet u misschien niet dat druivenpitextract ook veel voordelen heeft.

Deze verbindingen zitten vol met antioxidanten en kunnen hartaandoeningen, kanker, cognitieve achteruitgang helpen voorkomen en zelfs tekenen van veroudering bestrijden.

Door vrije radicalen en oxidatieve stress te bestrijden, kan deze kruidentherapie veel van uw gezondheidsproblemen helpen oplossen.

We zullen uitleggen hoe druivenpitextract je gezondheid kan helpen verbeteren.

 

Lees meer over druivenpitextract

Druivenpitextract is gemaakt van druivenpitten.

Deze druiven worden meestal gebruikt bij de productie van wijn of druivensap.

Het wordt gemaakt door druivenpitten te drogen en te pletten.

Het poeder wordt vervolgens in capsule- of tabletvorm gemaakt.

Het extract is een sterk geconcentreerde bron van antioxidanten en is zeer gunstig voor uw gezondheid.

Antioxidanten in druivenpitextract zijn onder andere flavonoïden, fenolzuren en anthocyanen.

Het extract is ook de belangrijkste bron van proanthocyanidinen (1).

Bij het drinken van druivensap of rode wijn kan dit speciale polyfenol ervoor zorgen dat je mond gaat rimpelen en droog aanvoelt.

Het kan echter ook veel gezondheidsvoordelen opleveren voor druiven en druivenpitextracten (2).

Sommige mensen denken dat druivenpitextract ook resveratrol bevat, een andere effectieve antioxidant in druiven.

Resveratrol wordt voornamelijk aangetroffen in druivenschillen, terwijl de specifieke antioxidanten in druivenpitextracten alleen in zaden worden aangetroffen (3).

Hoewel deze antioxidanten vergelijkbare functies hebben, bevat het druivenpitextract geen resveratrol.

Druivenpitextract is effectief omdat de krachtige polyfenolen oxidatieve stress kunnen verminderen, wat de hoofdoorzaak is van veel chronische gezondheidsproblemen.

Het proanthocyanidine in druivenpitextract is verantwoordelijk voor de constructie van het oligomere proanthocyanidinecomplex (OPC).

Ze kunnen ontstekingen verminderen, verschillende micro-organismen doden tegen schade, cellen en veroudering beschermen, uw natuurlijke vermogen verbeteren en ziekten bestrijden (4, 5).

Er zijn veel vormen van druivenpitextract.

U moet altijd het etiket zorgvuldig lezen voordat u dit supplement inneemt.

Meestal goed verdragen.

Als u echter medicijnen gebruikt, moet u met uw arts overleggen voordat u deze inneemt.

Door tot 2000 mg per dag in te nemen, kunt u veel aandoeningen verbeteren en uw algehele gezondheid verbeteren.

Mogelijk heeft u een kleinere dosis nodig om aan specifieke behoeften te voldoen.

Bespreek uw juiste dosering met uw arts.

De meeste supplementen, zowel tabletten als capsules, bevatten 120 tot 400 mg druivenpitextract.

De meeste in de handel verkrijgbare producten bevatten standaardconcentraties proanthocyanidinen, meestal 95%.

Lees het etiket aandachtig om de hoeveelheid antioxidanten die in elke dosis wordt ingenomen te begrijpen.

Dit kruidensupplement is ook verkrijgbaar in vloeibare en bulkpoedervorm.

Sommige oogcrèmes en andere gezichtsproducten kunnen ook druivenpitextract bevatten, maar bevatten eerder druivenpitolie, wat anders is.

Druivenpitextract is sterk geconcentreerd dan andere soorten druivenpitproducten zoals olie of bloem.

Hoewel druivenpitolie enkele gezonde vetten en in vet oplosbare vitamines bevat, zijn de antioxidanten veel minder dan geconcentreerde extracten.

Het wordt voornamelijk gebruikt bij het koken en huidverzorging.

 

Gezondheidsvoordelen van druivenpitextract

In de afgelopen vier decennia heeft het hoge gehalte aan antioxidanten in druivenpitextract het tot een aanzienlijk onderwerp van medisch onderzoek gemaakt.

Veel klinische, dierlijke en cellulaire onderzoeken hebben de gezondheidsvoordelen van dit kruidensupplement bewezen.

We zullen het nieuwste medische onderzoek beschrijven dat het gebruik van druivenpitextract ondersteunt om de gezondheid te verbeteren.

 

Verbeter uw hartgezondheid

Druivenpitextract vermindert oxidatieve stress en elimineert schade, en heeft veel voordelen voor uw algehele hartgezondheid en -functie.

Het kan op veel andere manieren helpen de bloeddruk onder controle te houden, het risico op hartaandoeningen of beroertes te verminderen en de gezondheid van het hart te verbeteren.

Een van de voordelen van druivenpitextract is dat het de bloeddruk kan verlagen (6).

Dit effect is meer uitgesproken bij mensen met insulineresistentie (een andere risicofactor voor hartaandoeningen) (7).

Deze resultaten zijn vele malen bevestigd (8).

Druivenpitolie kan niet alleen het OPC-gehalte verlagen, maar ook het gehalte aan linolzuur (een ander polyfenol) verlagen, zodat het de bloeddruk kan verlagen.

De verbinding verbetert de bloedcirculatie door de bloedvaten en slagaders te beschermen en te versterken.

Deze verbindingen verminderen ook de schade door oxidatieve stress en versterken de productie van stikstofmonoxide (9).

Verhoogde niveaus van oxidatieve stress en ontsteking verhogen het risico op hartaandoeningen omdat de oxidatie van bepaalde soorten cholesterol kan leiden tot de vorming van atherosclerotische plaques.

Druivenpitextract kan dit risico helpen verminderen door de oxidatie van zogenaamd ‘slecht’ cholesterol of LDL-cholesterol in de bloedvaten te voorkomen (10).

Deze resultaten zijn gezien in dierproeven en klinische onderzoeken (11, 12).

Ten slotte beschermt druivenpitextract uw hart door de vorming van bloedstolsels te helpen voorkomen die een beroerte of longembolie kunnen veroorzaken (13).

In dier- en celstudies vermindert dit kruid de bloedstolling (14, 15).

 

Verbeter de symptomen van diabetes

Een van de andere belangrijke voordelen van druivenpitextract is het vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en tegelijkertijd andere factoren te beheersen die diabetes veroorzaken, waaronder cholesterol en triglyceriden (16).

Het plantenextract vermindert ook effectief de insulineresistentie, kan de bloedsuikerspiegel reguleren en gezonde niveaus van insuline en suiker in het bloed herstellen (17).

Celstudies met druivenpitextract tonen aan dat dit supplement de opname van koolhydraten stopt door bepaalde spijsverteringsenzymen te remmen die complexe koolhydraten afbreken.

Na het verminderen van dit enzym, zal je lichaam minder suiker uit deze koolhydraten opnemen, wat de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren na het eten van koolhydraatrijk voedsel (18).

In dierexperimenten werden diabetespatiënten die werden behandeld met druivenpitextract ook beschermd tegen longziekte (19), hersenbeschadiging (20), hartaandoeningen (21) en blaas (22) en nierbeschadiging (23) .

Een veel voorkomend symptoom van diabetes is neuralgie veroorzaakt door neuropathie Dierproeven hebben aangetoond dat dit supplement ook kan helpen deze aandoening te voorkomen (24).

 

Verbeter de hersenfunctie en verminder degeneratie

Naast het beschermen van uw gezondheid, kan druivenpitextract ook helpen de gezondheid en functie van uw zenuwstelsel te beschermen.

Naarmate we ouder worden, sterven onze hersencellen op natuurlijke wijze af, en onze cognitie vertraagt ​​ook.

Bepaalde ziekten (zoals de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie) versnellen deze achteruitgang, wat leidt tot een afname van het geheugen en cognitieve vaardigheden, en een toename van stress en depressie.

Als een natuurlijke antioxidant kan druivenpitextract oxidatieve stress helpen verminderen die neurodegeneratie veroorzaakt.

In een klinische studie ervoeren oudere patiënten verminderde depressie, verminderde stressniveaus en verbeterde cognitieve vaardigheden (25).

In cel- en dierexperimenten wezen wetenschappers erop dat extracten tegen celdood en vernietiging neuronen in de hersenen beschermen (26, 27).

De ziekte van Alzheimer wordt veroorzaakt door schade door vrije radicalen.

Dit leidt tot mutaties in eiwitten in de hersenen.

De verbindingen in druiven en andere bessen bevatten polyfenol-antioxidanten, die deze schade kunnen voorkomen en de cognitieve achteruitgang veroorzaakt door deze celdegeneratie kunnen verminderen (28).

Dierproeven hebben aangetoond dat extract van druivenpitextract het risico op de ziekte van Alzheimer op veel manieren kan verminderen.

Dit omvat het verbeteren van het geheugen (29), het voorkomen dat bepaalde eiwitten in de hersenen muteren (30) en het stoppen van de schade veroorzaakt door vrije radicalen in het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen (31).

 

Kan het risico op kanker verminderen

Naast het gezond houden van uw hart en hersenen, kan druivenpitextract u ook helpen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker.

Een onderzoek uit 2012 onder meer dan 35.000 deelnemers toonde bijvoorbeeld aan dat het gebruik van druivenpitextract het risico op prostaatkanker met meer dan 40% kan verminderen (32).

Vergelijkbare resultaten zijn waargenomen in grootschalige onderzoeken met leukemie (33).

Bij dierproeven verminderde dit kruidensupplement de incidentie van huidkanker door de oxidatieve schade die de ziekte veroorzaakte te voorkomen (34).

In andere studies kan druivenpitextract ook effectief de lever (35), borstkanker (36), longkanker (37) en darmkanker (38) blokkeren.

Als u merkt dat u kanker heeft, kan druivenpitextract u helpen de nadelige effecten van de meest voorkomende behandelingen die worden gebruikt om deze ziekte te behandelen, te verminderen, terwijl deze behandelingen ook effectiever zijn (werk 39, 40).

Door een hoge concentratie aan antioxidanten te bieden, kan druivenpitextract de schade van vrije radicalen helpen voorkomen, die deel uitmaken van chemotherapie en bestralingstherapie (41).

Hoge concentraties antioxidanten kunnen ook symptomen helpen verminderen, waaronder schade aan het immuunsysteem en enteritis (42, 43).

 

Help infecties te bestrijden

Druivenpitextract kan u op veel manieren tegen infectie beschermen.

Van druivenpitextract is aangetoond dat het helpt om Candida albicans te bestrijden, een veel voorkomende gist die veel verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Overgroei van Candida kan spijsverteringsproblemen, spruw, vaginale schimmelinfecties en invasieve candidiasis veroorzaken, die uw bloed en organen kunnen infecteren.

De flavonoïden in dit kruidensupplement zijn effectief tegen deze parasitaire schimmel.

Een onderzoek uit 2014 toonde aan dat deze verbindingen de overgroei van Candida kunnen helpen verminderen na slechts 5 dagen behandeling (44).

In celonderzoek remt druivenpitextract ook de groei van Escherichia coli en Bacillus cereus, wat kan leiden tot gevaarlijke darminfecties en tot Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa.

Dit zijn belangrijke oorzaken van veel voorkomende infecties van de weke delen in ziekenhuizen (45).

Veel van deze bacteriën kunnen aanzienlijke schade of zelfs de dood veroorzaken.

In één onderzoek was deze plant zelfs resistent tegen MRSA (46).

 

Verlies gewicht

Het bewijs over het gebruik van druivenpitextract om gewichtsverlies te bevorderen is gemengd.

Er zijn echter enkele bemoedigende resultaten met betrekking tot het potentieel van dit supplement om de vetverbranding te verbeteren, en het kan indirect het gewichtsverlies beïnvloeden.

In dierexperimenten vertoonden proefpersonen die werden behandeld met druivenpitolie een verbeterde vetverbranding, lagere niveaus van lipiden en geblokkeerd in de lever (verhoogd vermogen om vet te accumuleren 47, 48).

De meest effectieve dosis die een effectieve en consistente respons oplevert, is onduidelijk.

Daarom is meer onderzoek naar dit effect nodig om definitieve conclusies te trekken.

 

Bescherm de nier- en leverfunctie

De antioxidanten in druivenpitextract kunnen ook de lever- en nierfuncties beschermen en verbeteren.

Dit kan uw algehele gezondheid op veel manieren beschermen.

In een klinische studie verbeterden patiënten met een nieraandoening hun algehele nierfunctie tijdens het gebruik van dit supplement (49).

In dierstudies kan het gebruik van druivenpitextract ook ontstekingen verminderen (50) en meer beschermende enzymen produceren (51), waardoor de gezondheid van de nieren wordt bevorderd.

Je lever verwerkt vet en verwijdert gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam.

Druivenpitolie kan de ophoping van vet bij mensen met leververvetting omkeren (52), terwijl het ook wordt beschermd tegen schade door andere bronnen.

Dit omvat het beschermen van de lever tegen verschillende chemicaliën (53), zware metalen (54) en medicijnen (55), evenals onvoldoende bloedtoevoer (56) of obstructie van de galwegen (57).

Deze zullen de leverfunctie beschadigen.

Druivenpitextract is effectiever dan andere vormen van antioxidanten bij het beschermen van de lever (58).

 

Bescherm de reproductieve gezondheid van mannen

In dierexperimenten is aangetoond dat druivenpitextract de testosteronniveaus bij mannelijke proefpersonen verbetert en tegelijkertijd voorkomt dat chemicaliën en medicijnen worden beschadigd (testikels 59, 60).

Dit kan te wijten zijn aan het vermogen om aromatase te blokkeren, dat androgenen omzet in oestrogeen (61).

 

Voorkom haaruitval

Hoewel verder onderzoek nodig is om deze resultaten te bevestigen, suggereert voorlopig onderzoek dat de antioxidanten van druivenpitten haaruitval kunnen helpen verminderen en zelfs de groei van nieuw haar kunnen ondersteunen (62).

De verbindingen in dit supplement stimuleren de haarzakjes, bevorderen nieuwe groei en voorkomen aanhoudend haarverlies (63).

 

Verbeter de gezondheid van botten en gewrichten

Omdat druivenpitextract ontstekingsremmende eigenschappen heeft, kan het helpen bij de behandeling van ziekten en aandoeningen die gewrichten en botten aantasten.

Dit omvat reumatoïde artritis en auto-immuunziekten, die botten en bindweefsel beschadigen en pijn veroorzaken.

De verbinding van het extract kan worden gebruikt voor auto-immuunziekten, waaronder Th1- en Th17-cellen (waardoor het algemene niveau van verschillende inflammatoire markers wordt verminderd 64, 65).

Het verminderen van deze moleculen kan gewrichten beschermen tegen ziekten, waaronder artrose, waardoor gewrichtsdegeneratie en pijn worden verminderd (66).

Naast het voorkomen van ontstekingen, kan druivenpitextract ook de collageensynthese verbeteren en de botgroei en -dichtheid verbeteren (67).

Wanneer dit supplement wordt toegevoegd aan calciumsupplementen, kan het het effect versterken en leiden tot verhoogde botsterkte en mineraalgehalte (68).

 

Verbeter de ademhaling

Astma en seizoensgebonden allergieën kunnen uw vermogen om goed te ademen beïnvloeden.

Beide aandoeningen worden veroorzaakt door ontstekingen en auto-immuunreacties.

Van de verbindingen in druivenpitextract is bekend dat ze luchtwegontsteking verminderen (69) en tegelijkertijd de slijmproductie verminderen (70).

Dit kan astmasymptomen verlichten.

Door de afgifte van ontstekingsmarkers, waaronder histamine, te voorkomen, kunnen ze ook allergische reacties verminderen, zoals te zien is bij seizoensgebonden allergische reacties (71).

 

Verminder ontsteking van het spijsverteringsstelsel

Ontsteking van het spijsverteringsstelsel en oxidatieve stress zijn de oorzaken van veel auto-immuunziekten van het spijsverteringsstelsel, waaronder colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

De antioxidanten in druivenpitextract kunnen deze ontstekingsreactie helpen verminderen en de symptomen van deze darmaandoeningen verminderen (72).

Druivenpitextract kan het microbioom van het spijsverteringsstelsel effectief herstellen (73), terwijl ook de niveaus van TNF-a, IL1B en IL-6 worden verlaagd, en TNF-a, IL1B en IL-6 zijn veel voorkomende ontstekingen bij dit soort ziekten Markering (74).

 

Bescherm de huid en genees wonden

Het gebruik van antioxidanten is decennia lang huidverzorging geworden omdat ze de schade van vrije radicalen op de huid kunnen verminderen.

Naast het verminderen van tekenen van veroudering en het verbeteren van de huidskleur, kunnen dezelfde antioxidanten ook wondgenezing bevorderen.

Druivenpitextract aangebracht op wonden verlengt de genezingstijd door de productie van vasculaire endotheliale groeifactor te verhogen, wat bijdraagt ​​aan het natuurlijke genezingsproces van het lichaam (75).

Vergelijkbare resultaten zijn waargenomen in klinische onderzoeken met patiënten die hersteld zijn van een operatie (76).

Naast het bevorderen van de genezing van de huid, kan druivenpitextract de huid ook beschermen tegen schade door de zon en veroudering (77).

De zon beschermen tegen uv-straling kan ook het risico op bepaalde soorten huidkanker verminderen (78).

Of het nu gaat om veroudering of blootstelling aan de zon, dit supplement kan het uiterlijk van de huid helpen verbeteren door vlekken te verminderen en huidverkleuring te verbeteren (79).

Studies met vrouwen (80) en mannen (81) hebben verbeteringen aangetoond in verkleuring, algehele huidskleur en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels.

 

Andere mogelijke voordelen

Naarmate onderzoekers meer leren over de voordelen van druivenpitextract, bieden nieuwe en veelbelovende resultaten hoop voor toekomstige toepassingen.

Vroege onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat de verbindingen die in druivenpitextract worden aangetroffen, tandbederf kunnen helpen behandelen of voorkomen, diabetische retinopathie kunnen verlichten, chronische veneuze insufficiëntie kunnen behandelen, oedeem kunnen verbeteren en kunnen helpen bij de behandeling van hemochromatose.

Meer onderzoek naar deze aandoeningen en hun reactie op dit extract is nodig.

Cel- en dierexperimenten in deze toepassingen zijn echter veelbelovend.

 

Aantekeningen en interactie

Voor de meeste mensen zal het gebruik van druivenpitextract maar heel weinig bijwerkingen hebben.

De meest voorkomende zijn hoofdpijn, duizeligheid, buikpijn, misselijkheid en keelpijn.

Voor de meeste mensen is het veilig om tot 800 mg van dit supplement per dag in te nemen.

Aangezien de verbindingen in druivenpitextract de bloeddruk kunnen verlagen, moet u uw arts raadplegen voordat u het gebruikt als u al antihypertensiva gebruikt.

Dit supplement kan ook het effect van bloedverdunners versterken.

Druivenpitextract heeft invloed op de gezondheid en functie van de lever en de lever moet met medicijnen worden behandeld voordat deze in het bloed terechtkomt.

Daarom moet u, als u medicijnen gebruikt, uw arts raadplegen om dit supplement in te nemen.

Dit is vooral belangrijk als u medicijnen gebruikt om stuiptrekkingen, depressies of infecties veroorzaakt door schimmels of bacteriën te behandelen.

Laat uw arts weten dat u druivenpitextract gebruikt voordat u deze geneesmiddelen inneemt.

De effecten van druivenpitextract op de lever kunnen ook de ijzerabsorptie verstoren.

Als u bloedarmoede heeft of ijzersupplementen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u supplementen inneemt.

Het innemen van vitamine C met druivenpitextract kan de ijzeropname verbeteren, net zoals dit supplement een paar uur voor of na ijzersuppletie inneemt.

De effecten van druivenpitextract op zwangerschap, borstvoeding of kinderen zijn niet volledig geëvalueerd.

Daarom wordt mensen uit deze kansarme groepen geadviseerd dit supplement niet te gebruiken totdat ze meer weten over de mogelijke effecten ervan.

 

ten slotte

Druiven werden lange tijd beschouwd als een superfood met zijn belangrijkste gezondheidsvoordelen.

De polyfenolen en andere antioxidanten in de zaden van deze vrucht zijn een van de redenen waarom ze zo gunstig zijn voor uw gezondheid.

Nadat de druivenpitten zijn gedroogd en verwerkt, heeft het geproduceerde extract een zeer hoog gehalte aan proanthocyanidinen.

Dit zijn effectieve antioxidanten die celschade kunnen bestrijden, ziekten kunnen bestrijden en uw gezondheid kunnen verbeteren.

Een van de vele voordelen van druivenpitextract is het vermogen om de bloeddruk te verlagen, de bloedsuikerspiegel te verlagen, cognitieve achteruitgang te voorkomen en het risico op verschillende soorten kanker te verminderen.

Dit supplement helpt ook de gezondheid van nieren en lever te verbeteren, de gezondheid van de huid te bevorderen en het gewicht te verminderen.

Het gebruik van druivenpitextract kan u helpen vele infecties te bestrijden, haaruitval te voorkomen en de gezondheid van gewrichten en botten te beschermen.

Dit kruidensupplement wordt goed verdragen en heeft bijna geen bijwerkingen.

De meeste mensen kunnen het zonder problemen gebruiken.

Als u overweegt druivenpitextract te nemen, bespreek dan de medicijnen die u momenteel gebruikt met uw arts.

Dit komt omdat de antioxidanten in druivenpitten de opname van bepaalde medicijnen door de lever kunnen verstoren.

Als u uw gezondheid wilt verbeteren en uw algehele gezondheid wilt verbeteren, is het toevoegen van druivenpitextract aan uw zorgplan een goede keuze.

Door de effecten van veroudering en oxidatieve stress te bestrijden, kunt u genieten van een verbeterde gezondheid van hart en hersenen en algehele verbetering van de gezondheid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *