12 op wetenschap gebaseerde manieren om uw visie te behouden

Naarmate we ouder worden, zal ons gezichtsvermogen met vele risico’s worden geconfronteerd.Ons gezichtsvermogen verandert op natuurlijke wijze en ons lichaam begint te verouderen en verslechteren. Dit is natuurlijk.

Leeftijdsgerelateerde achteruitgang is een natuurlijke verandering die we allemaal onvermijdelijk ervaren, vooral die van 60 jaar en ouder.

Sommige veranderingen die we in ons toekomstige leven zullen tegenkomen, zoals presbyopie, zijn volkomen normaal en betekenen niet dat er verborgen of ernstige problemen zijn.

Wanneer we echter een bepaald punt in ons leven bereiken, zal het risico op oogziekten ook groter zijn.

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) is de meest voorkomende vorm van macula-ziekte en de meest voorkomende oorzaak van verlies van gezichtsvermogen bij ouderen.

Andere bekende oorzaken van verlies van het gezichtsvermogen bij ouderen zijn glaucoom, cataract en diabetische retinopathie.

Al deze factoren kunnen het gezichtsvermogen verminderen en soms leiden tot volledig verlies van het gezichtsvermogen.

Er is momenteel geen remedie voor maculaire degeneratie of glaucoom, beide onomkeerbare ziekten.

Als u oogziekten later in het leven wilt voorkomen, is het daarom erg belangrijk om vanaf jonge leeftijd voor uw ogen te zorgen.

Hier zijn 12 manieren om u te helpen een langetermijnperspectief te behouden.

 

Reguliere oog examens

Als u gezonde ogen wilt behouden en verlies van gezichtsvermogen in de toekomst wilt voorkomen, is het belangrijk om regelmatig naar uw oogarts te gaan.

Volgens de aanbevelingen van de Glaucoma Research Foundation (1) bevelen optometristen een oogonderzoek aan om de twee tot vier jaar.

De stichting beveelt ook aan dat mensen tussen 40 en 54 jaar oud om de 1 tot 3 jaar gaan, mensen tussen 55 en 64 jaar moeten elke 1 tot 2 jaar gaan en mensen van 65 jaar en ouder moeten elke 12 maanden gaan.

Mensen met bekende gezondheidsproblemen / risicofactoren moeten mogelijk vaker oogonderzoeken boeken, en er kunnen ook verschillen zijn in het niveau van oogzorg tussen verschillende rassen.

Studies hebben aangetoond dat verschillende rassen verschillende niveaus van risico op oogziekten hebben.

Er kan bijvoorbeeld een verband zijn tussen Latijns-Amerikanen en verhoogde intraoculaire druk (de hoofdoorzaak van glaucoom).

Of het verband tussen Aziatische Amerikanen en groothoekglaucoom kan gezichtsverlies veroorzaken (2).

Daarom, hoewel gezondheidswerkers u basisrichtlijnen hebben gegeven voor het regelen van uw regelmatige afspraken met een opticien, is het belangrijk om te onthouden dat de gezondheidsbehoeften van iedereen anders zijn.

Er moet een passend oogzorgplan worden opgesteld om de beste oogzorg te garanderen.

 

Paul de ogen te beschermen tegen de zon exit

De meeste mensen zijn zich terdege bewust van de schade die de zon aan hun huid kan toebrengen, en kunnen het hele jaar door zonnebrandcrème bedekken of gebruiken.

Maar veel mensen vergeten hetzelfde beschermingsniveau voor hun ogen te bieden.

Uw ogen moeten worden beschermd tegen de schadelijke ultraviolette (UV) straling van de zon.

Dit moet het hele jaar door gebeuren, niet alleen in de zomer.

Er zijn drie soorten ultraviolette straling (UVA, UVB en UVC) en UVC wordt geblokkeerd door de atmosfeer van de aarde, maar 90% van de UVA- en UVB-stralen kan de huid en ogen binnendringen (3).

Langdurige schade kan de gezondheid van het oog en het gezichtsvermogen aantasten.

Om schade door de zon te voorkomen, moet een zonnebril het hele jaar door worden gedragen.

Zoek een bril met UV400-lenzen die 100% UV-bescherming bieden.

Voor de beste bescherming kunt u het beste investeren in een van de modernere lenstechnologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Fotochrome lenzen kunnen bijvoorbeeld comfortabel worden gedragen in alle weersomstandigheden en kunnen variëren afhankelijk van het lichtniveau.

Of spiegel- / flitszonnebrillen die verblinding kunnen helpen verminderen.

 

Groenten en fruit eten , gezond drinken

Een uitgebalanceerd dieet is niet alleen goed voor uw persoonlijke gezondheid, maar een gezond dieet kan u helpen uw ogen gezond te houden.

Over het algemeen moet uw dieet koolhydraten, eiwitten, onverzadigde vetten en ongeveer vijf porties fruit en groenten per dag bevatten (4).

Een van de nieuwste ontdekkingen op het gebied van voeding die door de wetenschap worden ondersteund, is echter de consumptie van fytochemicaliën en hun enorme voordelen voor de menselijke gezondheid.

Inclusief de toevoeging van belangrijke carotenoïden aan de dagelijkse voeding; gele / oranje pigmenten (meestal aangetroffen in wortelen) kunnen 90% van het schadelijke blauwe licht absorberen, de macula van de ogen beschermen en een optimaal zicht behouden (5).

Door de speciale fytochemische samenstelling kan het toevoegen van meer wortels aan het dieet de gezondheid van het oog echt verbeteren.

Zorg ervoor dat de andere vitamines en mineralen die u aan uw dieet toevoegt, vitamine C, vitamine E, zink, vitamine A en omega-3-vetzuren bevatten.

Uitgebreide inname van verschillende kleurrijke groenten en fruit, noten en zaden, eiwitten en essentiële vetten kan ervoor zorgen dat u al het voedsel eet dat u nodig heeft om uw ogen te beschermen.

 

Merk op dat super food class producten

Goede eetgewoonten zijn het beste advies, maar er moet speciale aandacht worden besteed aan superfoods.

Recente rapporten beschrijven het belang van blauw licht en de schade ervan aan het circadiane ritme systeem en de oogfysiologie (6).

Deze infographic laat zien dat we het superfood-dieet niet moeten negeren, en er zijn enkele interessante statistieken, zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie die optreedt bij 1 tot 10 mensen ouder dan 10 jaar (kan worden veroorzaakt of versneld door blootstelling aan blauw licht) 65.

Onder 75-plussers loopt dit aantal op tot drie op de tien.

We worden blootgesteld aan het natuurlijke blauwe licht van de zon, maar het licht van computerschermen, kunstmatige verlichting, televisies en andere digitale apparaten is in het moderne leven toegenomen.

Daarom is het belangrijk om vanaf jonge leeftijd meer aandacht te besteden om maculaire degeneratie met de leeftijd te voorkomen.

Volgens een infografiek toonde een studie uitgevoerd door de Harvard University (7) aan dat luteïne en zeaxanthine uit de voeding (meestal te vinden in fruit en groenten) de maculaire degeneratie kunnen vertragen en voorkomen.

Luteïne en zeaxanthine worden tegenwoordig in veel populaire superfoods aangetroffen, waaronder boerenkool en spinazie.

Andere groenten met een hoog gehalte aan deze chemicaliën zijn erwten, tuinkers, sla, pompoen, asperges, spruitjes en wortelen.

Het dieet gemaakt van rauwe boerenkool bevat het hoogste gehalte aan luteïne en zeaxanthine, 18,3 mg per 100 g.

Tuinkers en spinazie kwamen respectievelijk op de tweede en derde plaats met 12,2 mg en 12,5 mg.

 

Oefen regelmatig

Naast aandacht voor voeding is regelmatig bewegen ook erg belangrijk.

Door uw lichaam gezond te houden, kunt u niet alleen de spieren reguleren, het gewicht beheersen, uw hart en andere organen gezond houden, maar ook uw zicht ondersteunen.

Lichaamsbeweging kan ook oogaandoeningen zoals cataract, glaucoom en leeftijdsgebonden natte maculaire degeneratie voorkomen, waardoor het gezichtsvermogen wordt beschermd.

Hoewel lichaamsbeweging uw gezichtsvermogen mogelijk niet direct beïnvloedt, voorkomt het wel problemen die een slechte gezondheid van het oog veroorzaken, zoals diabetes, hoge bloeddruk en hoge bloeddruk.

Veel onderzoeken vertellen ons nu dat er een sterke correlatie bestaat tussen het niveau van fysieke activiteit en onomkeerbare oogziekten (zoals glaucoom).

Een speciale studie met een versnellingsmeter (geleid door Dr. Pradeep Ramulu) toonde aan dat proefpersonen met een goed gezichtsvermogen 9.700 stappen liepen en 20 minuten per dag trainden.

Mensen met een visuele beperking lopen 8000 stappen en oefenen 15 minuten per dag (8).

Daarom kan gebrek aan lichaamsbeweging de gezondheid van het oog negatief beïnvloeden.

Lichaamsbeweging gedurende 20 minuten of meer per dag kan verlies en beschadiging van het gezichtsvermogen helpen voorkomen.

Matige of lage intensiteitsoefening kan de intraoculaire druk aanzienlijk helpen verminderen.

Enkele uitstekende oefeningen met lage tot gemiddelde intensiteit zijn:

 • Rennen en wandelen
 • fiets
 • Krachttraining
 • Yoga of pilates
 • Tai Chi
 • rotsklimmen
 • Elliptische training
 • zwemmen
 • Wateraerobics
 • Stap-aerobics
 • Schaatsen of schaatsen
 • Stijldansen
 • Golf spelen

 

Stop met roken

Roken is niet alleen schadelijk voor de longen en de hoofdoorzaak van kanker, slechte gewoonten houden ook verband met het verhoogde risico op leeftijdsgebonden maculadegeneratie, cataract en beschadiging van de oogzenuw.

Alle drie de voorwaarden kunnen tot blindheid leiden.

Als roker wordt uw kans om uw gezichtsvermogen te verliezen verdubbeld. De schadelijke chemicaliën in sigaretten zijn bijzonder schadelijk voor de macula van uw ogen en versnellen de ontwikkeling van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (9).

Andere oogaandoeningen die door roken kunnen worden veroorzaakt, zijn onder meer uveïtis, een ontsteking van de uvea die blindheid kan veroorzaken. Diabetische retinopathie wordt veroorzaakt door beschadiging van de bloedvaten in het netvlies; en droge ogen kunnen roodheid, jeuk en algemeen ongemak in de ogen veroorzaken.

Van roken is ook bekend dat het de zichtaandoeningen die verband houden met diabetes verergert.

Daarom worden rokers aangemoedigd om zo snel mogelijk te stoppen met roken.

 

Gewichtscontrole

Type 2-diabetes kan een abnormaal hoge bloedsuikerspiegel veroorzaken, waardoor de kans op diabetische retinopathie toeneemt. Dit type diabetes is een oogziekte die de hoofdoorzaak van slechtziendheid bij volwassenen in de werkende leeftijd beïnvloedt. Indien niet gediagnosticeerd, zal dit leiden tot blindheid.

Het is de belangrijkste oorzaak van blindheid bij Amerikaanse volwassenen (10).

Om diabetes type 2 te voorkomen, is het belangrijk om het lichaamsgewicht en lichaamsvet onder controle te houden.

Mensen met overgewicht en obesitas hebben het grootste risico op diabetes type 2.

Het is bekend dat pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt door diabetes retinale bloedvaten kunnen blokkeren en uiteindelijk het gezichtsvermogen kunnen beschadigen.

Er zijn drie belangrijke manieren om het risico op diabetes te verminderen:

 • gezond dieet
 • Train en wees actiever
 • verlies gewicht

Voor degenen die een zeer intensieve lichaamsbeweging of bewegingsbeperkingen hebben vanwege andere problemen, zijn er andere effectieve manieren om af te vallen.

Voor beginners op het gebied van gewichtsbeheersing zijn enkele goede tips: het ontwikkelen van een wekelijks trainingsplan dat bij uw schema past, het stellen van duidelijke doelen en gewichtsverliesdoelen, het regelmatig controleren van uw BMI, het uitproberen van nieuwe fitnesslessen om gemotiveerd te blijven en het nemen van de volgende stap in de meter. Volg uw dagelijkse tempo en word lid van een ondersteuningsgroep voor gewichtsverlies.

Andere tips om gewichtsverlies te bevorderen zijn het verbeteren van de slaapkwaliteit (helpen bij een betere gewichtsbeheersing door te voorkomen dat overtollig vet energie opslaat) en gezond eten van veel fruit en groenten.

 

Onthoud veel Hugh- informatie

Uw ogen laten rusten is essentieel voor het behouden van een goede gezondheid van het oog Slaap is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse aanvulcyclus van het lichaam.

Door elke nacht voldoende te slapen, kunt u niet alleen uw energie de volgende dag terugkrijgen, maar het zal u ook helpen uw zicht lang te behouden.

Veel onderzoeken vertellen ons dat slaapgebrek problemen met uw ogen kan veroorzaken.

Kortdurende problemen die kunnen optreden tijdens vermoeidheid zijn onder meer droge ogen, wat kan leiden tot uitdroging, roodheid, algemene malaise en soms zelfs wazig zien.

Of spierstijfheid kan ervoor zorgen dat uw ogen verkrampen, maar een goede nachtrust kan vermoeidheid verlichten.

Als u deze kortdurende oogaandoeningen wilt voorkomen, wordt over het algemeen aanbevolen dat u ten minste 5 uur slaap nodig heeft om uw ogen volledig te laten rusten (11).

 

 

 

Langdurige problemen die kunnen optreden zijn onder meer ischemische optische neuropathie (schade aan de oogzenuw door een slechte doorbloeding) en het risico op glaucoom.

Een van de grootste problemen van vandaag is de toename van het gebruik van digitale schermen, dus vermoeidheid van de ogen komt steeds vaker voor bij volwassenen in de werkende leeftijd, wat schadelijk kan zijn voor het toekomstbeeld.

Mensen die de hele dag achter een computer zitten, lopen het grootste risico.

Daarom is niet alleen slaap essentieel voor oogrust, maar ook elke dag regelmatige rust.

 

Doe oogoefeningen

De praktijk heeft uitgewezen dat oogoefeningen verschillende ooggerelateerde problemen kunnen oplossen.

Hoewel er geen bewijs is dat oogoefeningen die op korte termijn worden uitgevoerd, de reactietijd kunnen verbeteren bij verbeterde snelle continue visuele presentatie (RSVP), kunnen ze de visuele nauwkeurigheid verbeteren en letters beter herkennen bij het lezen van tekst (12).

Regelmatige inspanning van de ogen kan vermoeidheid van de ogen en het droge-ogensyndroom voorkomen en de ogen voor de ogen laten zweven.

Hier zijn enkele eenvoudige oefeningen om u te helpen vooruitziend te blijven:

 • Oogbal aan het rollen – kijk eerst omhoog, draai dan langzaam 10 keer met de klok mee en vervolgens 10 keer tegen de klok in.
 • Geconcentreerde oefening – Strek je armen om de pen vast te houden en richt je ogen erop. Houd de focus terwijl u de pen langzaam dichter bij uw gezicht brengt. Stop op 15 cm van je neus. Beweeg het vervolgens langzaam weer terug, waarbij u altijd op de pen focust.
 • Met de palm – de handen in elkaar om de wrijving warmte op te wekken, en zet het geheel op uw oogkas, volledig bedekt levend hen. Houd uw ogen minimaal vijf seconden vast en herhaal deze handeling drie keer.

Naast het trainen van de ogen, kan het masseren van de slapen en het aanbrengen van warme of koude kompressen ook helpen.

Ze helpen in ieder geval vermoeidheid, spanning en irritatie te verminderen.

 

Taking up producten

De supplementformule AREDS (Age-Related Eye Disease Research) is beproefd en getest door het National Eye Institute (NEI).

Onderzoeksresultaten geven aan dat bepaalde supplementen kunnen worden gebruikt om het risico op maculaire degeneratie bij ouderen te verminderen (13).

De oorspronkelijke dosering van AREDS-supplementen bevat de volgende ingrediënten:

 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • Zink en koper

De eerste dosis bleek succesvol te zijn voor de proefpersonen.

Een latere formule werd ontwikkeld in 2006, genaamd AREDS2, die de toevoeging van luteïne, zeaxanthine en omega-3-vetzuren omvatte.

Dit komt omdat eerdere studies een verband hebben aangetoond tussen deze voedingsstoffen en het lagere risico op het ontwikkelen van geavanceerde LMD.

De studie vertelt ons dat het toevoegen van supplementen aan het dieet een verslechtering van de gezondheid van het oog kan voorkomen en het ontstaan ​​van leeftijdsgerelateerde oogziekten kan vertragen.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die helpt bij het verzorgen van het bindweefsel in het lichaam, inclusief het collageen dat het hoornvlies vormt.

De zenuwcellen van het oog hebben ook vitamine C nodig om goed te functioneren (14).

Volgens de American Optometric Association kan vitamine E (gevonden in noten, zoete aardappelen en verrijkte granen) de ogen beschermen tegen schade.

Bovendien kan de vitamine, in combinatie met een dieet met luteïne en zeaxanthine, cataract voorkomen door het risico te verminderen (15).

Wat zink en koper betreft, ze kunnen fungeren als cofactoren voor meer dan 100 enzymen in de ogen, huid, botten, spieren en organen.

Maak ze essentieel voor normaal functioneren en combineer ze met het specifieke enzym superoxide-dismutase (SOD) om antioxidanten in het lichaam te produceren.

Hoewel het nemen van vitaminepillen zeker geen vervanging is voor het verbeteren van de gezondheid van het oog, kunnen ze in combinatie met een gezonde levensstijl en voeding het risico op ziekte helpen verminderen.

 

Drink meer water

Veel water drinken is erg nuttig voor de gezondheid van de ogen.

Het is niet alleen belangrijk om uitdroging te voorkomen (houd je ogen vochtig), maar het ondersteunt ook de normale celstructuur en functie.

Om energie te produceren is water nodig, zonder water gaan de cellen in het lichaam dood.

Zorg daarom voor voldoende water.

De huidige aanbevolen inname voor volwassenen (19 jaar en ouder) is 3,7 liter voor mannen en 2,7 liter voor vrouwen.

Deze cijfers zijn de totale hoeveelheid vloeistof (van voedingsmiddelen zoals fruit, groenten of dranken).

Gehydrateerd blijven betekent ook dat u uw cafeïne-inname beperkt, omdat het een diureticum is en u vaak naar het toilet moet.

Verminder de hoeveelheid water die u daadwerkelijk opneemt.

Bovendien moeten alcoholische dranken worden beperkt.

Overmatige consumptie kan uitdroging in het lichaam veroorzaken.

Het doet dit door de productie van antidiuretisch hormoon in het lichaam te verminderen, zodat u vaak zult plassen en ook braken veroorzaakt, waardoor alle lichaamsvloeistoffen worden geconsumeerd.

Symptomen van uitdroging zijn onder meer dorst, droge of plakkerige mond, slaperigheid of vermoeidheid, minder plassen, hoofdpijn of duizeligheid.

Als u een van deze symptomen ervaart, zorg er dan voor dat u veel drinkt.

Het drinken van alcohol kan ook op de lange termijn gezondheidsproblemen voor de ogen veroorzaken, zoals verlies van gezichtsvermogen door vitaminegebrek.

Dit is vooral gevaarlijk voor alcoholisten of alcoholisten, omdat overmatige alcohol het vermogen van de lever om voedingsstoffen op te nemen kan beïnvloeden.

Daarom, hoewel vitamines zoals vitamine C en vitamine E belangrijk zijn voor het behoud van de gezondheid van het oog, kan een slechte lever het juiste voedsel en supplementen onbruikbaar maken.

Vitamine B1-tekort kan ook leiden tot zwakte of verlamming van de oogspieren, dus het is uitermate belangrijk om uw lever te beschermen en goed te laten functioneren.

Veel water drinken na het drinken van alcohol is een goede manier om de nodige vloeistoffen in het lichaam te houden.

Een andere manier om te onthouden om gehydrateerd te blijven, is door herinneringen op uw telefoon in te stellen, een drink-app (zoals Waterlogged) te gebruiken om uw dagelijkse consumptie bij te houden en flessenwater overal mee naar toe te nemen.

 

Gebruik een veiligheidsbril

Of het nu gaat om werk, klussen en gezin, sport of buitenactiviteiten, het is erg belangrijk om een ​​veiligheidsbril correct te dragen.

Een zonnebril is niet alleen onmisbaar om uw ogen te beschermen tegen schadelijke ultraviolette stralen en fel blauw licht, maar een bril is inderdaad erg belangrijk.

Vooral als u gevaarlijke dingen doet, werkt in een hoge temperatuur of een extreem koude omgeving, of zich bezighoudt met activiteiten waarbij rondvliegende brokstukken of een giftige omgeving zijn betrokken.

Er zijn veel soorten veiligheidsbrillen, zoals een veiligheidsbril, een veiligheidsbril, een veiligheidsbril of veiligheidsschilden.

Professionele brillen zijn meestal gemaakt van polycarbonaat, dat 10 keer sterker is dan gewoon plastic, wat betekent dat u in elke situatie maximale bescherming krijgt.

Daarom moet u niet alleen het juiste type bril voor uw sport of carrière vinden, maar moet u ook overwegen om de kwaliteit van de geselecteerde bril te controleren om er zeker van te zijn dat deze het werk kan doen.

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zijn er elk jaar meer dan 20.000 oogletsels op de werkplek.

Daarom is het dragen van een veiligheidsbril absoluut noodzakelijk als u ongelukken wilt voorkomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *