12 evidence-based voordelen van Kava

De inheemse volkeren van de Stille Zuidzee kennen en genoten al lang van de voordelen van kava-planten.

Tegenwoordig is deze kruidentherapie de reguliere cultuur geworden en anderen beginnen de effecten ervan te waarderen.

Als natuurlijke behandeling voor veel mentale gezondheidsproblemen en fysieke symptomen en aandoeningen, heeft Kava een lange geschiedenis en kan het worden gebruikt om het lichaam te genezen en te behandelen.

We zullen beschrijven hoe deze krachtige fabriek u kan helpen.

 

Wat is kava kava?

Kava Kava is een plant die bekend staat als Kava en groeit in het tropische klimaat van de eilanden in de Stille Zuidzee.

Peper (Piper methysticum) is de wetenschappelijke naam van deze plant, en zijn wortels hebben unieke eigenschappen waardoor het een uitstekend therapeutisch middel is voor vele ziekten en aandoeningen, waaronder geestelijke gezondheidsproblemen.

Wanneer het met water wordt gemengd, produceert het extract van de kavawortel een psychoactief mengsel dat een aangenaam gevoel kan geven dat vergelijkbaar is met dat van alcohol.

Kava kan leverschade veroorzaken als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen.

Daarom moet u dit kruidengeneesmiddel gebruiken zoals voorgeschreven.

Nu kun je veel verschillende vormen van kava kopen, waaronder wortelextract of capsules, tincturen, wortelpoeder, geconcentreerde pasta’s of thee, de meest gebruikelijke methode die de meeste mensen gebruiken.

Blikken en poeders hebben de neiging om sterkere effecten te produceren dan andere vormen van kruiden, en kava-pasta is het meest geconcentreerd en het meest effectief.

Kava wordt gebruikt om angst te verminderen, stress te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Medische onderzoekers hebben veel andere potentiële gezondheidsvoordelen ontdekt die de plant moet bieden.

 

Kava’s geschiedenis

Pacific Islanders gebruiken traditioneel een pasta gemaakt van kava-wortel, die kan worden gemengd met water of kokosmelk om een ​​ontspannen en aangenaam drankje te maken.

De Kava wordt al generaties lang gebruikt als onderdeel van religieuze en culturele rituelen, omdat het kan leiden tot veranderingen in de bewustzijnsstaat en mensen open kan stellen voor ideeën of suggesties.

De wetenschappelijke naam van Kava is Piper methysticum, wat bedwelmende peper is in het Latijn.

Het is echter onder veel verschillende namen bekend op de verschillende eilanden waar het groeit.

Toen Captain Cook tijdens veel van zijn expedities door de lokale bevolking kennis maakte met de Kava-plant, gaf Captain Cook het deze moderne naam.

Traditioneel hebben dranken gemaakt van kavawortel matige kalmerende effecten, zoals matige anesthesie, en hebben ze een groeibevorderend effect.

Mensen in de tropen waar Kava groeit, genieten nog steeds van dit drankje in sociale situaties, net zoals westerlingen alcohol drinken.

Een van de traditionele toepassingen van de Kava is om medische redenen om mannen aan te moedigen echtgenoten en echtgenotes te vormen in plaats van alcohol of andere drugs te drinken, en om relaties op te bouwen met andere leden van uw culturele groep.

Wanneer kava echter te veel wordt gebruikt, kan het vermoeidheid en ongemak veroorzaken, wat kan leiden tot luiheid of inactiviteit.

De smaak van kava kan bitter zijn. Neem de tijd om eraan te wennen.

Omdat het de eigenschappen heeft het lichaam te ontspannen en veranderingen in het bewustzijn teweeg te brengen, maken mensen zich zorgen dat kava kan worden misbruikt, net als andere substanties die van gedachten veranderen.

Sommige delen van de wereld dwingen het gebruik van kava als gereguleerde stof strikt af, terwijl andere alleen waarschuwingen en waarschuwingen geven.

 

Hoe werkt kava

Van kava is bekend dat het uw limbisch systeem beïnvloedt, het deel van het zenuwstelsel dat emoties controleert.

Door spierontspanning, pijnverlichting en anti-angst effecten te produceren, zorgt Kava voor een kalmerende toestand voor lichaam en geest (1).

Deze effecten worden beïnvloed door de concentratie van de kava-verbinding, het soort bereiding en of u ander voedsel eet terwijl u de kava inneemt.

De kavaïne en metitine in kava kunnen natriumionkanalen blokkeren, wat resulteert in een verminderde algehele celprikkelbaarheid.

Deze verbindingen kalmeren de afgifte van prikkelende neurotransmitters en hebben daarom een ​​kalmerend effect op de hersenen (2).

Andere verbindingen in kava kunnen de productie van gamma-aminoboterzuur of GABA verhogen.

GABA is een remmende neurotransmitter die de hersenfunctie effectief kan vertragen en ervoor kan zorgen dat mensen anxiolytische en kalmerende effecten zoeken bij het gebruik van kava (3).

Door de niveaus van bepaalde neurotransmitters in de hersenen te verlagen waarvan bekend is dat ze depressie en angst verhogen, kan kava worden gebruikt om die ziekten te behandelen, evenals ADHD en andere psychische aandoeningen (4).

 

Hoe kava te nemen

Nu kun je kava op veel manieren gebruiken.

Het heeft veel verschillende vormen.

De meest voorkomende zijn thee, capsules, poeders en vloeistoffen.

Deze producten worden meestal gemaakt door kava-lacton, het actieve ingrediënt in kava, te extraheren uit planten met een bepaald oplosmiddel.

Kava-thee is de meest gemakkelijk verkrijgbare huishoudelijke vorm van deze plant.

Het wordt soms in combinatie met andere kruiden gebruikt, maar het kan als product met één ingrediënt worden gekocht.

Thee wordt gemaakt door kruiden in heet water te weken en langzaam te drinken.

Zorg ervoor dat u dranken met “gepatenteerde melanges” vermijdt.

Deze producten onthullen niet het kava-gehalte dat je uit de thee haalt.

Kava-vloeistof en -tinctuur zijn verpakt in een klein flesje met een druppelaar, je kunt het direct gebruiken of mengen met sap of andere vloeistoffen.

De vloeistof heeft een bittere smaak, dus sommige mensen verbergen die smaak graag.

Omdat ze meer geconcentreerd zijn dan andere soorten kava-producten, moeten vloeistoffen in zeer kleine, gecontroleerde doses worden ingenomen.

Als je de bittere smaak van kava wilt vermijden, kun je een capsule nemen die gedroogd wortelextract bevat.

Dit kan met voedsel worden ingenomen.

Het effect kan echter het beste op een lege maag worden gevoeld.

 

Kava-dosis

Vanwege het risico op levertoxiciteit, wordt aanbevolen dat u de doseringsinstructies van het kava-product niet overschrijdt.

Voor medicinale doeleinden mag u niet meer dan zes gram of twee gram poederextract per dag innemen.

Aangezien elk supplement een andere concentratie kavalactonen kan hebben, moet u het etiket zorgvuldig lezen en de aanbevolen dagelijkse dosering volgen.

 

Koffie tegen Kratom

Sommige mensen zijn meer bekend met Kratom, een kruid met dezelfde werkzaamheid en eigenschappen als kava.

Beide planten hebben vergelijkbare ontspannende effecten.

Hoewel bekend is dat kava je kalmeert, kun je Kratom gebruiken om je energie een boost te geven.

De kenmerken van kratom komen van de bladeren van de plant, terwijl kava van de wortels komt.

Beide planten worden meestal als thee gegeten.

Het is algemeen bekend dat beide planten euforie kunnen opwekken, voldoening en alertheid kunnen geven en stress kunnen verminderen, maar ze hebben verschillende functies om deze effecten te produceren.

Dit is de reden waarom sommige mensen ervoor kiezen om ze samen te brengen om het effect te versterken.

Hoewel kava-wortel licht vergiftigd kan zijn, kan het de stemming verbeteren en angst verminderen door GABA-receptoren te beïnvloeden en dopamine-receptoren in de hersenen te stimuleren.

Het werkingsprincipe van Kratom is anders: kleine doses hebben een stimulerend effect en grote doses hebben een ontspannend effect.

Het stimuleert verschillende opioïde receptoren en beïnvloedt receptoren die serotonine en norepinefrine beïnvloeden.

Als je beide wilt hebben, kun je deze twee kruiden samenvoegen of apart gebruiken om van hun verschillen te genieten.

 

De gezondheidsvoordelen van kava

Kava kan worden gebruikt om veel mentale en fysieke behoeften te behandelen, waaronder depressie, angst, slapeloosheid en ontstekingen.

Het is bewezen dat kava een effectieve behandeling is voor kanker, epilepsie en menopauze, terwijl het tegelijkertijd uw hersenen beschermt.

In de volgende sectie zullen we de bevindingen van medisch onderzoek onderzoeken, waaronder celonderzoek, dierexperimenten en klinisch onderzoek, waarbij de verschillende toepassingen van kava-therapie voor de behandeling en genezing van het menselijk lichaam betrokken zijn.

 

Angst verminderen

Een van de grootste voordelen van het nemen van kava is dat het angst kan helpen verminderen.

Dit is essentieel voor degenen die deze ziekte ernstig of slopend maken.

Angst is aanwezig bij veel psychische stoornissen en kan zich op veel verschillende manieren manifesteren.

Kava kan alle soorten van deze ziekte effectief behandelen, inclusief gegeneraliseerde angststoornis, agorafobie en andere specifieke fobieën (5).

Kava behandelt angst door GABA-A-receptoren in de hersenen te activeren, waardoor een kalmerend effect ontstaat.

Dit kruid remt ook de afgifte van monoamineoxidase, waardoor het gehalte aan bepaalde “feel good” -chemicaliën in de hersenen, zoals serotonine, dopamine en noradrenaline, wordt verminderd (6).

Kava vermindert ook de activiteit van β-adrenerge receptoren, waardoor de spieren ontspannen (7).

Al deze gecombineerd kunnen de angst verminderen en de lichamelijke symptomen die met deze gedachten gepaard gaan.

 

Verbeter de symptomen van depressie

Naast het behandelen van angst, kan kava ook helpen bij het verlichten van depressie.

Depressieve mensen ervaren vaak angst en vermoeidheid Kava werkt hetzelfde als bepaalde soorten antidepressiva die de dopamine-, serotonine- en GABA-spiegels verhogen om deze symptomen te verminderen.

In celonderzoek toonde Kava ook het effect aan van het verminderen van glutamaat, een prikkelende neurotransmitter die depressie en angst kan verhogen (8).

 

Kan de groei van kanker stoppen

Voorlopig onderzoek is veelbelovend om Kava te gebruiken om de groei van kanker te stoppen en bescherming te bieden voor de ontwikkeling van deze ziekte.

Het is bewezen effectief te zijn tegen vele vormen van kanker, waaronder borstkanker, darmkanker, blaaskanker en prostaatkanker.

In celonderzoek verhoogden de verbindingen in kava de celdood en verminderden ze ook de celgrootte van borstkankercellen (9).

Dit gebeurt omdat Kava eiwitten activeert waarvan bekend is dat ze celdood veroorzaken, zoals caspase 9 en cytochroom c, en ook de productie remt van specifieke regulerende eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de celcyclus, wat resulteert in Celdood (10).

Dit is veelbelovend om uitzaaiingen van borstkanker te voorkomen.

In celexperimenten kunnen de verbindingen in kava de voedingstoevoer van tumoren beperken, maar kunnen ze de vorming van nieuwe bloedvaten voorkomen, evenals de invasie en het transport van kankercellen in borstweefsel (11).

Deze verbindingen kunnen het eiwit in cellen verminderen, waardoor ze energie leveren aan tumorcellen.

Kava-verbindingen zijn niet alleen effectief tegen borstkanker, maar kunnen ook de ontwikkeling van blaaskanker en darmkanker helpen voorkomen.

Bij dierproeven kunnen kava-verbindingen, zoals flavonoïde vitamine A, tumorceldood veroorzaken en tegelijkertijd het eiwit blokkeren dat tumorceldood voorkomt door specifieke kankerdodende routes in het lichaam te activeren.

Een vergelijkbare stof in kava, Flavokawain B, remt ook de groei van darmkankercellen via een vergelijkbare route (12).

Van dezelfde verbinding Flavokawain B is ook aangetoond dat het de groei van prostaatkanker effectief vertraagt.

Dier- en celexperimenten hebben bevestigd dat Kava het vermogen heeft om androgeenreceptoren in prostaatcellen te verminderen die de groei van kanker bevorderen (13).

Naarmate er meer klinische onderzoeken worden uitgevoerd om de effecten van kava bij kankerpatiënten te onderzoeken, zullen we meer leren over hoe dit kruid kan worden gebruikt om de behandeling van kanker te verbeteren en ons lichaam te helpen beschermen tegen deze invasieve en dodelijke cellen. .

 

Help beter te slapen

Slecht slapen kan veel medische problemen veroorzaken en wordt veroorzaakt door veel verschillende aandoeningen.

Kava kan u helpen symptomen van slapeloosheid te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Door stress en angst te verminderen, die beide slapeloosheid kunnen veroorzaken, kan kava patiënten met slaapstoornissen helpen rusteloosheid te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren (14).

Het effect van kava-sedativa wordt veroorzaakt door hun vermogen om calcium- en natriumkanalen te blokkeren, waardoor de concentratie van GABA en andere slaapbevorderende neurotransmitters toeneemt (15).

 

Verbeter de hersenfunctie

Door het deel van de hersenen te activeren dat cognitie en emoties verwerkt, kan Kava worden gebruikt om veel verschillende functies met betrekking tot geheugen en verwerking te verbeteren.

De pyrones in kava beïnvloeden de hippocampus, amygdala en caudate nucleus, die u kunnen helpen taken uit te voeren die nauwkeurigheid en aandacht vereisen, uw werkgeheugen te verbeteren en de visuele verwerking te verbeteren (16).

Dit is goed nieuws voor neurodegeneratieve patiënten die lijden aan dementie, Parkinson en andere ziekten.

Kava-lactonen die uit de kava-plant worden geëxtraheerd, kunnen de hersenen helpen beschermen tegen oxidatieve stress en andere schade veroorzaakt door dergelijke ziekten (17).

Deze verbindingen verhogen de concentratie van antioxidanten in de hersenen, waardoor schade wordt verminderd en de hersenfunctie goed blijft, zelfs bij verouderende hersenen (18).

 

Hulp bij aanvallen

Volgens dierproeven kan kava een effectief anti-epilepticum zijn voor patiënten met epilepsie.

Door de trainingsactiviteit te verminderen, kunnen de verbindingen van kava-extract de drempel voor het induceren van aanvallen verhogen en de effecten van traditionele anti-epileptica zoals diazepa versterken (19).

Kava kan aanvallen voorkomen omdat het zich bindt aan GABA-A-receptoren en effectief natrium- en calciumkanalen blokkeert die verband houden met aanvallen.

 

Maak medicatie gemakkelijker

Voor degenen die worstelen met drugsverslaving en de hunkering willen verminderen, kan Kava misschien ook helpen.

Door dopamine te produceren, kan cavapyrone-desmethoxyyangonine het beloningssysteem activeren en het verlangen naar bepaalde geneesmiddelen verminderen waarvan bekend is dat ze dopaminereceptoren beïnvloeden (20).

 

Help de menopauze

De symptomen van de menopauze kunnen het leven van vrouwen die aan zulke ingrijpende veranderingen in hormoonspiegels lijden, erg ongemakkelijk maken.

Symptomen van de menopauze en perimenopauze zijn onder meer slapeloosheid, opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid en angst.

Kava, waarvan bekend is dat het veel van deze symptomen van nature verlicht, kan vrouwen helpen die deze symptomen ervaren.

In klinische onderzoeken verminderde Kava effectief prikkelbaarheid, depressie, angst en slapeloosheid bij perimenopauzale vrouwen (21).

 

Verminder ontstekingen

Van de verbindingen die in kava worden aangetroffen, is aangetoond dat ze de productie van pro-inflammatoire markers helpen remmen, wat leidt tot een afname van de reactie van het immuunsysteem.

Flavonoïden A en B en de kavaïne in kava kunnen de productie van ontstekingsremmende cytokines helpen verhogen, evenals de productie van immuuncellen (22).

Dit ontstekingsremmende effect kan niet alleen de pijn en symptomen verminderen die worden veroorzaakt door langdurige ontstekingen, maar het immuunsysteem ook in staat stellen om het menselijk lichaam goed te beschermen tegen ziekteverwekkers en uw lichaam gezonder te maken (23).

 

Andere voordelen van kava

  • Verminder jetlagsymptomen – zelfs wanneer u in meerdere tijdzones reist, door uw lichaam te helpen ontspannen en een consistent slaappatroon te behouden, kan het nemen van kava helpen de jetlagsymptomen te verlichten en reizen gemakkelijker te maken.
  • Verbetering van de nierfunctie – Kava is een natuurlijk diureticum dat uw lichaam kan helpen overtollig vocht, zout en ander afval in het lichaam te verwijderen. Als u te veel vocht heeft, kunt u last krijgen van hoge bloeddruk of het risico op infectie vergroten, dus het drinken van cava kan helpen om uw nieren en blaas in goede conditie te houden.
  • Verbeter uw vermogen om te stoppen met roken – Naast het helpen stoppen met andere drugs, kan Kava u ook helpen bij het stoppen met roken. Het anti-angsteffect van Kava kan u helpen bij het verminderen van onbedwingbare trek en het verminderen van het verlangen om te roken.

 

Voorzorgsmaatregel

Slips moeten met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt.

Als uw product wortelschillen bevat, kan een overdosis levertoxiciteit veroorzaken.

Als het product alleen geschilde wortelverbindingen bevat, is dit onwaarschijnlijk.

Hoewel er zeer weinig bewijs is om de bewering te ondersteunen dat kava leverschade kan veroorzaken, moet u kava gebruiken zoals voorgeschreven totdat meer studies ons een duidelijker beeld geven van de volledige eigenschappen van kava.

Volgens rapporten zijn de meest voorkomende bijwerkingen van het gebruik van kava duizeligheid, lethargie, hoofdpijn, vermoeidheid en milde indigestie.

Als u kava regelmatig of in grote doses gebruikt, kan dit droge ogen en huid veroorzaken (24).

Deze symptomen verdwijnen als u stopt met het gebruik van kava.

Als u angstig bent, wordt het niet aanbevolen om kava als hoofdbehandeling te gebruiken, omdat het het meest effectief is bij gebruik in combinatie met andere conventionele geneesmiddelen (25).

Gebruik geen cava met alcohol, omdat dit leverproblemen kan veroorzaken en de effecten van beide stoffen kan versterken.

Net als bij alcohol, dient men bij het gebruik van kava (26) autorijden of activiteiten te vermijden die motorische vaardigheden vereisen.

Het gebruik van kava kan bij sommige mensen de afbraak van bepaalde medicijnen remmen.

De meest voorkomende geneesmiddelinteracties met kava zijn cafeïne, diazepa, amitriptyline, imipramine, propranolol, fluoxetine, haloperidol, morfine en bètablokkers.

Als u deze geneesmiddelen gebruikt terwijl u kava gebruikt, kan het effect veranderen en moet u mogelijk de dosis veranderen (27).

 

ten slotte

Kava-planten worden al duizenden jaren door inboorlingen op de eilanden in de Stille Oceaan gebruikt als onderdeel van herstel en religieuze ceremonies en ceremonies.

Het wortelextract van de plant heeft een ontspannend effect en kan veel aandoeningen en symptomen verbeteren.

Als het verantwoord wordt ingenomen, kan het u helpen om u lichamelijk en geestelijk beter te voelen.

De wortels van de kava-plant bevatten een stof genaamd kava-lacton, waarvan is aangetoond dat het helpt bij het verminderen van angstgevoelens.

Kava lijkt op kratom, maar heeft andere voordelen die andere planten niet hebben.

De vele gezondheidsvoordelen van kava-wortel zijn onder meer het vermogen om kanker te helpen bestrijden, de omvang van kankertumoren te verminderen, de immuniteit te verbeteren, ontstekingen te verminderen, symptomen van angst en depressie te verminderen, de slaap te verbeteren en de hersenen te beschermen.

Kava kan ook helpen bij het elimineren van onbedwingbare trek in verband met drugsverslaving en bij de behandeling van epilepsie.

Kava is prettig omdat het een euforisch en bedwelmend gevoel geeft dat je kan helpen ontspannen.

Als u kava-producten gebruikt die wortelschors bevatten, of als u kruidendoseringen gebruikt die de aanbevolen dosering overschrijden, kunt u de lever beschadigen.

Als u andere geneesmiddelen gebruikt, dient u uw arts te raadplegen voordat u kava gebruikt.

Dit komt omdat kava kan interageren met bepaalde medicijnen.

Zorg ervoor dat u het etiket op het kava-product leest om de hoeveelheid kava-lacton die in elke dosis wordt verkregen te bevestigen en om ervoor te zorgen dat alleen geschilde wortels worden gebruikt bij het vervaardigen van het product.

Naarmate we meer leren over de vele gezondheidsvoordelen van kava, kunnen het gebruik en de aanbevelingen ervan toenemen.

Dier- en celexperimenten hebben ons voldoende informatie opgeleverd om ons ervan te overtuigen dat dit kruid een groot potentieel heeft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *