12 evidence-based voordelen van ginseng

De ginsengplant wordt al eeuwen wereldwijd gebruikt om ziekten te behandelen en prestaties te verbeteren.

Ginseng is niet alleen goed voor het lichaam, het kan ook de functie van de hersenen verbeteren.

Of je nu op zoek bent naar natuurlijke remedies om angst te behandelen, vermoeidheid te stoppen of je immuunsysteem te versterken, ginseng is een uitstekende keuze.

Onze gids kan je helpen alle voordelen van dit geweldige kruid te begrijpen, en we zullen je helpen het type ginseng te kiezen dat bij je probleem past.

Amerikaanse Indianen en veel Aziatische culturen gebruiken ginseng al honderden jaren om verschillende ziekten en ongemakken te behandelen, dus het is niet verwonderlijk dat we vandaag nog steeds ginseng gebruiken.

De wetenschap heeft de gezondheidsvoordelen van ginseng bewezen, en weinig planten kunnen zulke grote voordelen voor de mens opleveren.

Om de kracht van ginseng te begrijpen, moeten we eerst de betekenis en bron ervan bestuderen.

 

Ginseng begrijpen

Alle 11 soorten ginseng behoren tot het geslacht Panax, en de naam betekent “alles genezen” in het Grieks.

Het deel van de plant dat voor medicinale doeleinden wordt gebruikt, is de wortel en de plant omvat zowel wilde als gecultiveerde soorten.

Wanneer mensen naar ginseng verwijzen, kunnen ze verwijzen naar een verscheidenheid aan soorten, inclusief Amerikaanse, Aziatische of Koreaanse variëteiten.

Er zijn andere planten die ginseng worden genoemd, zoals Siberische ginseng of Pseudoginseng, die eigenlijk geen lid zijn van het geslacht Ginseng. Dit maakt het geen echte ginsengplanten.

Ginseng in ginseng heeft vergelijkbare verbindingen, ginsenosiden en ginsenosiden genaamd.

Deze gunstige verbindingen zijn onderzocht op hun potentiële medische toepassingen, en verschillende soorten ginseng bevatten verschillende hoeveelheden en soorten van deze verbindingen.

Hoewel deze grondoorzaken al honderden jaren door veel verschillende culturen worden gebruikt om verschillende soorten medische ziekten te behandelen, is de medische wetenschap pas onlangs begonnen met het bestuderen van de effecten van deze verbindingen (1).

Daarom is er niet zoveel empirisch bewijs om alle beweringen van ginseng te ondersteunen als sommige mensen hopen, en er zijn meer gegevens nodig om alle beweringen over de kracht ervan volledig te verifiëren.

 

Soorten Ginseng

De echte ginseng-soort komt van het geslacht Panax.

De drie meest voorkomende gekweekte ginseng-soorten zijn onder meer Koreaanse ginseng (Panax ginseng), Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius), Zuid-Chinese ginseng (Panax notoginseng) en Vietnamese ginseng (Panax vietnamensis).

Het wordt steeds moeilijker om wilde ginseng te vinden en te oogsten (2).

 

Koreaanse Ginseng

Ook bekend als Aziatische ginseng of Chinese ginseng, wordt deze soort al duizenden jaren door veel culturen in Azië gebruikt.

Deze soort is de oorspronkelijke bron van alle andere soorten van deze plant.

Koreaanse ginseng groeit in de bergen van Oost-Azië, waaronder het Russische Verre Oosten, het Koreaanse schiereiland en Mantsjoerije.

Alle soorten ginseng groeien langzaam en de wortels kunnen meestal na vijf tot zes jaar worden geoogst (3).

Deze ginseng wordt in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om vermoeidheid, uitputting, geheugenproblemen, impotentie en zelfs diabetes type 2 te behandelen.

 

Amerikaanse Ginseng

Deze Noord-Amerikaanse soort groeit in het noordoosten van de Verenigde Staten en delen van Canada.

Deze ginseng is door lokale stammen gebruikt om veel verschillende ziekten te behandelen.

Hoewel deze versie milder is dan de Aziatische variant, is Amerikaanse ginseng zeer effectief bij het behandelen van angst, het verbeteren van de concentratie en het versterken van de werking van het immuunsysteem.

 

Andere adaptieve kruiden

Hoewel deze geen leden zijn van het geslacht Panax ginseng en daarom geen echte ginseng-soorten zijn, hebben deze zeer flexibele kruiden vergelijkbare eigenschappen en worden ze meestal gebruikt voor ziekten die vergelijkbaar zijn met ginseng-soorten.

Tot de verwanten van deze ginsengs behoren Siberische ginseng, Indiase ginseng en Braziliaanse ginseng.

De botanische naam van Siberische ginseng is Eleutherococcus senticocus en kan in delen van Azië en Rusland in het wild groeien.

Dit kruid bevat een stof genaamd momordica charantia, waarvan de effecten vergelijkbaar zijn met ginsenosiden die ginseng zo krachtig maken.

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van Siberische ginseng de prestaties van het cardiovasculaire systeem en de immuniteit kan verbeteren en vermoeidheid kan verminderen (4).

Een ander kruid genaamd ginseng, maar niet een van het geslacht Ginseng, is Braziliaanse ginseng, of Suma-wortel.

Deze Zuid-Amerikaanse inwoner heeft een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, waaronder het versterken van testosteron, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van het uithoudingsvermogen (5).

Een ander adaptief Chinees kruidengeneesmiddel dat bekend staat om zijn medische eigenschappen, is Indiase ginseng, die vaak ashwagandha wordt genoemd.

Ashwagandha wordt gebruikt in traditionele Ayurvedische behandelingen om het leven te verlengen en heeft veel van dezelfde voordelen als Koreaanse ginseng.

Ashwagandha wordt gebruikt om angst te behandelen, hormoonspiegels te reguleren en cholesterol- en bloedsuikerspiegels te verlagen (6, 7).

Dit krachtige kruid kan worden gebruikt om ziekten en aandoeningen te behandelen.

 

De geschiedenis van ginseng

Al in 100 na Christus begonnen oude Chinezen te praten over de voordelen en het gebruik van ginseng.

Met de popularisering van dit kruid werden strengere controles opgelegd aan de velden en bossen waar ginseng werd geproduceerd en geoogst, en dit kruid werd een handelswaar.

In de moderne geschiedenis werd de meeste ginseng geleverd door Zuid-Korea, en de Chinezen zijn nog steeds de belangrijkste consumenten van dit kruid.

Noord-Amerikaanse ginseng wordt voornamelijk geproduceerd in Wisconsin, British Columbia en Ontario. De verkoop van ginseng bedraagt ​​momenteel meer dan 2 miljard dollar per jaar.

Veel mensen geloven dat de leeftijd van de ginsengplant belangrijk is omdat de ginsengplant geneeskrachtige eigenschappen heeft, en de zeer oude wilde ginseng is buitengewoon waardevol en wordt verkocht voor tienduizenden dollars per ounce wanneer deze wordt ontdekt.

Wanneer ginsengplanten van minder dan vier jaar oud worden geoogst, worden ze verse ginseng genoemd.

De vier tot zes jaar oude planten die na de oogst worden gedroogd, worden witte ginseng genoemd.

De zes jaar oude plant die na de oogst tot droog wordt gestoomd, wordt rode ginseng genoemd.

De meeste ginseng-variëteiten, inclusief Amerikaanse ginseng, moeten vóór de oogst minstens zes jaar oud zijn.

Wilde ginseng wordt bedreigd, dus de ginseng die je koopt, is waarschijnlijk gekweekt.

 

Gezondheidsvoordelen van ginseng

 

Verminder stress en verbeter de stemming

In een studie die was opgezet om het vermogen van ginseng om de mentale functie te verbeteren en de stemming te beïnvloeden, te testen, wezen onderzoekers erop dat het geven van 200 mg ginseng aan deelnemers gedurende een periode van acht dagen sedatie kan bevorderen en de prestaties van hoofdrekenen kan verbeteren.

Deze Britse studie omvatte 30 ginseng- of placebo-proefpersonen die hadden deelgenomen aan drie behandelingsronden (8).

Andere dierproeven tonen aan dat ginseng naar verwachting wordt gebruikt om stressgerelateerde ziekten te behandelen.

Voor patiënten die lijden aan maagzweren, chronische stress en bijniervermoeidheid, kan 100 mg effectief zijn bij het verlichten van symptomen, het verbeteren van de bijnierfunctie en het verminderen van stressniveaus (9).

Er is meer onderzoek nodig om het algehele effect van langdurig gebruik van ginseng op mensen met chronische stress te bepalen.

Ginseng kan je ook helpen ontspannen op dezelfde manier als groene thee en andere natuurlijke remedies.

Degenen die regelmatig ginseng-thee drinken, rapporteren meer energie en persoonlijke voldoening, evenals een beter slaapvermogen.

Als behandeling voor depressie en angst wordt het lang beschouwd als effectief bij het reguleren van de niveaus van belangrijke “gelukkige” hormonen (zoals dopamine, serotonine en noradrenaline) (10).

 

Faciliteren

Rood ginsengpoeder, vooral Koreaans ginsengpoeder, kan de verbetering van seksuele opwinding bevorderen, waardoor het een veelbelovende behandeling is voor erectiestoornissen.

Hoewel er meer empirisch bewijs nodig is om deze beweringen te ondersteunen, toont een overzicht van eerdere onderzoeken aan dat er suggestief bewijs is om de bewering te ondersteunen dat rode ginseng kan worden gebruikt om de ziekte te behandelen (11).

Van de 28 onderzoeken die in deze review zijn opgenomen, rapporteerden alle onderzoeken de positieve effecten van rode ginseng, en 6 daarvan meldden een significante verbetering van impotentie behandeld met rode ginseng in vergelijking met placebo.

Aangenomen wordt dat de ginsenosiden in ginseng het erectievermogen rechtstreeks kunnen beïnvloeden door het vasodilaterende effect van penisweefsel te verbeteren (12).

Deze chemicaliën veroorzaken de afgifte van stikstofmonoxide, waardoor de gladde spieren van de penis vrijkomen en rechtop gaan staan.

Ginseng kan ook een direct effect hebben op de afgifte van hormonen, die ook een rol spelen bij seksuele opwinding en functie.

Ginseng wordt al jarenlang gebruikt om erectiestoornissen en andere problemen te behandelen.

 

Verminder ontstekingen

Als een remedie voor mensen die chemotherapie voor kanker ondergaan, kan ginseng mogelijk ontstekingsremmende verlichtende effecten hebben.

In een studie uitgevoerd in Zuid-Korea bij jonge kinderen met kanker, hadden degenen die 60 mg ginseng per dag slikten significant lagere bloedspiegels van inflammatoire cytokines dan degenen die placebo namen (13).

Cytokinen sturen signalen naar het immuunsysteem om de ontstekingsreactie op infectie of trauma vrij te geven. Door het gehalte van deze stoffen te verlagen, kan de ontsteking bij patiënten worden verminderd.

Dierproeven ondersteunen deze bevinding ook.

Het niveau van inflammatoire cytokines bij ratten die ginseng gebruikten, was verminderd en de schade aan de hersenen veroorzaakt door ontsteking begon na slechts zeven dagen te genezen.

Andere dierexperimenten hebben aangetoond dat Koreaanse rode ginseng ontstekingen kan verminderen bij patiënten met allergische rhinitis, waardoor het een natuurlijk middel is tegen seizoensgebonden allergieën, verstopte neus en andere symptomen van de bovenste luchtwegen (14).

Hoewel een ontsteking een gunstig immuunsysteem kan zijn als reactie op infectie of letsel, kan chronische of langdurige ontsteking veel gezondheidsproblemen veroorzaken en de normale genezing van bestaande ziekten verhinderen.

 

Verbeter de cognitieve functie

Mensen met dementie (inclusief de ziekte van Alzheimer) kunnen baat hebben bij ginseng.

Er wordt aangenomen dat ginseng neuronen kan stimuleren om cognitie en geheugen te verbeteren.

Onderzoek naar de effecten van ginseng op mensen met de ziekte van Alzheimer toont aan dat dagelijkse ginsengsupplementen de mentale prestaties kunnen verbeteren.

In Zuid-Korea ontvingen patiënten ginseng gedurende maximaal drie maanden, en hun bewustzijn verbeterde gedurende deze tijd.

Toen patiënten stopten met het gebruik van ginseng, stopte hun verbetering en zakte naar het niveau van vóór het onderzoek (15).

Voor de zorg voor familieleden die aan dementie of de ziekte van Alzheimer lijden, biedt ginseng hoop op het verbeteren van het geheugen en het denkvermogen.

 

Verbeter de symptomen van ADHD

Omdat ginseng de natuurlijke functies van de hersenen stimuleert, kan het ook een natuurlijke remedie zijn voor het verlichten van symptomen die verband houden met ADHD.

Er is een studie uitgevoerd bij kinderen met ADHD om de effecten van ginseng op de aandacht, angst, sociale functie en andere kenmerken van de ziekte te bepalen. De onderzoekers ontdekten dat het 8 weken lang innemen van 1000 mg per dag de menselijke functie kan verbeteren en verminderen. Symptomen (16).

 

Verbeter gewichtsverlies

Ginseng kan worden gebruikt als een natuurlijke eetlustremmer, waardoor je sneller vet verbrandt en je metabolisme een boost krijgt.

Ginseng kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, het gewicht te reguleren en het hongergevoel onder controle te houden.

Dierproeven hebben met succes aangetoond dat ginseng kan helpen om dieren met overgewicht en obesitas te helpen af ​​te vallen en de stofwisseling te reguleren. Verder onderzoek is nodig om te bewijzen dat ginseng vergelijkbare effecten heeft bij mensen (17).

Omdat ginseng een natuurlijk stimulerend middel is, heeft het een vergelijkbaar effect als cafeïne en andere natuurlijke stimulerende middelen die een sneller gewichtsverlies bevorderen.

 

Lagere bloedsuikerspiegels

Van Amerikaanse ginseng is met succes bewezen dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt bij patiënten met diabetes type 2.

In sommige gevallen kan ginseng worden beschouwd als een natuurlijke remedie voor stofwisselingsziekten zoals diabetes.

Onderzoek naar diabetes heeft aangetoond dat mensen die ginseng gebruiken, minder snel een verhoogde bloedsuikerspiegel hebben dan mensen die dat niet doen.

Andere onderzoeken in het VK ondersteunen deze beweringen, en laten zien dat mensen die ginseng gebruiken een uur na inname van glucose hun bloedsuikerspiegel verlagen (18).

Er wordt gespeculeerd dat ginseng de gevoeligheid van cellen voor insuline daadwerkelijk verhoogt, wat betekent dat uw lichaam niet te veel insuline hoeft aan te maken en dat de bloedsuikerspiegel in de loop van de tijd stabiel zal blijven (19).

Degenen die moeite hebben om hun diabetes type 2 onder controle te houden, kunnen veel baat hebben bij ginsengsupplementen.

Hoewel het gebruik van conventionele medicijnen om diabetes te behandelen voor sommige mensen geweldig is, kunnen degenen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke manier om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, ginseng als een mogelijke behandeling beschouwen.

 

Verbeter cardiovasculaire prestaties

Door longbacteriën te verminderen, kan ginseng de verbetering van de cardiovasculaire functie helpen bevorderen.

Hoewel bekend is dat ginseng de immuniteit helpt versterken, is het vermogen om longinfecties te verwijderen voor mensen met cystische fibrose en andere chronische longziekten sneller dan placebo (20).

Mensen met longontsteking kunnen ook genieten van de voordelen van ginseng.

Dit kruid wordt momenteel onderzocht als een mogelijke behandeling voor chronische obstructieve longziekte (COPD) .De longfunctie van de deelnemers verbeterde en sommige COPD-gerelateerde symptomen werden verminderd (21).

 

Verlicht menopauzeklachten

Ginseng kan enige verlichting bieden voor mensen die last hebben van overgangsklachten.

Ginseng kan de ernst van menopauzeklachten verminderen, waaronder stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, angst, depressie, nachtelijk zweten, opvliegers, verminderd libido, vaginale droogheid, slapeloosheid en gewichtstoename.

Ginseng kan de seksuele opwinding van vrouwen effectief bevorderen en de algehele gezondheid helpen bevorderen.

De kracht van ginseng om depressie te verminderen, kan het grootste voordeel zijn voor menopauzale patiënten (22).

Daarom kunnen vrouwen in de menopauze ginseng beschouwen als een mogelijke behandeling voor hun symptomen.

 

Help kanker te voorkomen

De antioxidanten in ginseng zijn voldoende om de groei van verschillende soorten tumoren te remmen, waardoor het een goede aanvulling is op andere therapieën voor kankerpatiënten.

Ginseng vermindert oxidatieve stress, verbetert de cellulaire immuniteit en verhoogt de productie van natuurlijke killercellen, die allemaal kunnen helpen bij het bestrijden van kanker (23).

Ginseng is onderzocht bij patiënten met colorectale kanker en het vermogen om tumorgroei te verminderen en genexpressie te beïnvloeden heeft belangrijke resultaten opgeleverd (24).

Verder onderzoek is nodig om deze beweringen te bevestigen, maar de verwachting is dat het antikankervermogen van ginseng een toekomstige behandeling zal zijn voor mensen met deze ziekte.

 

Versterk de immuniteit

Ginseng wordt al honderden jaren gebruikt om de immuniteit te versterken.

Dit kruid wordt alom geprezen vanwege zijn vermogen om het immuunsysteem te helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties.

Alle delen van de ginsengplant, inclusief de bladeren, stengels en wortels, dragen bij aan het natuurlijke proces van het lichaam om infecties te verminderen.

Ginseng kan de productie van immuuncellen helpen verhogen, waaronder T-cellen, B-cellen, dendritische cellen en macrofagen, evenals andere immuunversterkers.

De antibacteriële eigenschappen van ginseng maken het ook erg goed, het kan een verscheidenheid aan infectiebronnen weerstaan, vooral bacteriële en virale infectiebronnen.

Ginseng kan het aantal bacteriën in de organen verlagen en ontstekingen verminderen, waardoor het een ideaal supplement is voor de behandeling van ziekten zoals rotavirus, influenza en hiv (25).

 

Bevorder de haargroei

Er is hoop voor mensen die lijden aan haaruitval en andere soorten haarverlies.

De natuurlijke verbindingen in ginseng kunnen de haargroei bevorderen en kunnen worden gebruikt door mensen met verschillende soorten haarverlies.

Ginseng verbetert niet alleen de gezondheid van de hoofdhuid door het verminderen van microben die de haarzakjes kunnen beschadigen, het voedt ook de haarzakjes om een ​​gezonde haargroei te bevorderen.

Ginseng bevat natuurlijke antibacteriële saponinen en plantensterolen Met de leeftijd kunnen plantensterolen het voortijdig bleken van haar voorkomen of vertragen.

Andere voedingsstoffen in ginseng kunnen de haarzakjes versterken, waardoor het aantal haaruitval per dag wordt verminderd.

Ginseng bevat ook veel cellulose en het is bekend dat het de haargroei bevordert.

Cellulose beschermt het oppervlak van het haar tegen beschadiging en houdt de haarzakjes gezond.

Onderzoek naar het gebruik van ginseng om haaruitval te behandelen heeft aangetoond dat ginseng meer kansen kan creëren voor een gezonde haargroei door de huidcellen op de hoofdhuid te stimuleren.

Omdat Koreaanse en Amerikaanse ginsengsupplementen minder bijwerkingen van haaruitval hebben dan traditionele en farmacologische therapieën, hebben ze over het algemeen de voorkeur boven veel mensen.

Veel natuurlijke haargroeiproducten bevatten ook ginseng.

Omdat ginseng ook andere voordelen heeft, zoals het verminderen van stress en het bevorderen van de haargroei, kan het het probleem van haaruitval helpen oplossen door de oorzaak te behandelen in plaats van de symptomen.

 

Ginseng Veelgestelde vragen

 

Wat is de voedingswaarde-informatie van ginseng?

De actieve farmacologische verbindingen in ginseng omvatten ginsenosiden, zuurpolysacchariden, polyacetyleen en polyfenolverbindingen.

Een ons ginsengwortel bevat ongeveer 100 calorieën en 2 gram vet.

Deze portie bevat ook 44 milligram natrium en 23 gram totale koolhydraten, inclusief 6 gram vezels.

Ginseng bevat geen andere vitamines of mineralen.

 

Hoe ginseng te nemen of te gebruiken?

Je kunt ginseng op veel manieren consumeren.

De wortels van de planten kunnen voor het eten gestoomd worden om ze zacht te maken, maar je kunt ook gewoon de wortels opeten.

Ginseng-thee maken is ook een populaire methode.

Of u kunt gedroogde of poedervormige ginseng aan uw kookkunsten toevoegen, inclusief soepen, stoofschotels, wokgerechten en andere recepten.

Ginsengwortelextract is er in veel verschillende vormen, waaronder olie en poeder.

 

Wat moet ik weten als ik ginseng koop?

Producten gemaakt van ginseng bevatten plantenwortels en wortelharen.

Ginseng is verkrijgbaar in poeder-, capsule-, tablet- en droge vorm.

Ginseng wordt vaak gebruikt in combinatie met andere kruiden in diverse kruiden (zoals ginkgo).

Lees bij het kopen van ginseng-producten het etiket.

Ginseng (Koreaanse of Aziatische ginseng) of Amerikaanse ginseng (Amerikaanse ginseng) moet duidelijk worden geëtiketteerd en zorg ervoor dat de fabrikant en distributeur betrouwbare en gerenommeerde bedrijven zijn.

Veel ginseng-producten bevatten bijna geen ginseng of helemaal geen ginseng, dus u wilt er zeker van zijn dat u bekend staat om het bieden van pure en hoogwaardige reputatie van de producten die u koopt.

 

Hoe maak je ginseng-thee?

Als je ginseng aan je dagelijkse voeding wilt toevoegen, is ginseng-thee een uitstekende methode.

De Chinezen genieten al bijna vijfduizend jaar van ginseng-thee.Veel kruidentherapeuten raden volwassenen aan om dagelijks een kopje ginseng-thee te drinken.

Door deze thee te drinken, kunt u uw geheugen verbeteren en uw cognitieve vermogen verbeteren.

Om ginseng te gebruiken om thee te zetten, kun je ginseng-theezakjes gebruiken die je in natuurvoedingswinkels hebt gekocht of ginsengwortel, die het meest gunstige effect op je gezondheid hebben.

Het is moeilijk om verse ginsengwortel te vinden buiten de Aziatische voedselmarkten, dus zoek naar gedroogde of poedervormige ginseng. Als je de wortel gebruikt, pel dan wat krullen van de wortel.

Als je poeder gebruikt, doe dan een eetlepel in deze vorm in een zeef of theebol.

Laat het na het koken minimaal drie minuten afkoelen en giet het dan over ginsengpoeder of ginseng.

Laat de thee voor het serveren vijf minuten trekken.

Als u krullen gebruikt, kunt u deze zelfs consumeren nadat u thee heeft gedronken om van meer gezondheidsvoordelen te genieten.

 

Wat is de aanbevolen dosis ginseng?

De aanbevolen dosering kan variëren op basis van de potentie van de wortel, de zuiverheid van het supplement en andere factoren.

De volgende doseringen zijn onderzocht met behulp van wetenschappelijke methoden om verschillende ziekten te behandelen.

  • Om erectiestoornissen te behandelen, wordt 900 mg driemaal daags ingenomen.
  • Om stress te verminderen en vermoeidheidssymptomen te verbeteren, wordt 500 mg tweemaal daags ingenomen.
  • Voor de behandeling van diabetes type 2 wordt dagelijks 200 mg ingenomen.
  • Om het geheugen en de cognitieve functie te verbeteren, wordt 400 mg tweemaal daags ingenomen.

 

Voorzorgsmaatregel

 

bijwerking

Als u bijwerkingen heeft door het gebruik van ginseng, kunnen deze zeer mild zijn.

Sommige mensen hebben een lichte irritatie, wat slapeloosheid of nervositeit kan veroorzaken.

Als u deze bijwerkingen voelt, probeer dan de dosis te verlagen.

Als ginseng gedurende lange tijd of in hoge doses wordt gebruikt, kunnen maagpijn, duizeligheid en hoofdpijn optreden.

Vrouwen die regelmatig ginseng gebruiken, kunnen veranderingen in hun menstruatiecyclus of symptomen ervaren.

Weinig meldingen van allergische reacties op ginseng (26).

Ginseng is niet onderzocht bij kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, dus deze mensen mogen geen ginseng gebruiken voordat ze dit met een arts hebben besproken.

Om de mogelijkheid en ernst van bijwerkingen van ginseng te verminderen, mag u ginseng niet langer dan drie tot zes maanden gebruiken.

Het wordt aanbevolen dat u minimaal twee maanden rust voordat u ginseng normaal blijft gebruiken.

 

geneesmiddelinteracties

Als u diabetes heeft en medicijnen gebruikt om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden, dient u uw arts te raadplegen voordat u ginseng inneemt, omdat dit supplement uw bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden.

Als je regelmatig cafeïne drinkt, kan dit het stimulerende effect van ginseng versterken.

Ginseng kan de symptomen van auto-immuunziekten verergeren.

Als u reumatoïde artritis, lupus, multiple sclerose of een andere auto-immuunziekte heeft, moet u uw arts raadplegen voordat u ginseng inneemt en wanneer u het gebruikt wanneer uw symptomen veranderen.

Ginseng kan uw bloedstollingsfunctie verstoren, dus als u een bloedingsstoornis heeft (zoals hemofilie), mag u geen ginseng gebruiken.

Als u een orgaantransplantatie heeft ondergaan, mag u geen ginseng gebruiken, omdat dit het risico op orgaanafstoting verhoogt.

Ginseng heeft bepaalde oestrogeenachtige effecten op het menselijk lichaam en verergert daarom ziekten die verband houden met vrouwelijke hormonen, zoals baarmoederkanker, eierstokkanker, borstkanker, endometriose en baarmoederfibromen.

Als u een van de volgende geneesmiddelen gebruikt, kan de interactie tussen ginseng uw gezondheid beïnvloeden.

Als u ook de volgende producten gebruikt, overleg dan met uw arts over het gebruik van ginseng:

  • Geneesmiddelen om diabetes te behandelen
  • Antidepressiva
  • Antipsychotica
  • Bloedverdunnende medicijnen
  • morfine
  • Doping

Overmatige inname van ginseng kan het ginsengmisbruiksyndroom veroorzaken.

Symptomen zijn onder meer hoge bloeddruk, genitale bloeding, toxiciteit van het voortplantingssysteem, cardiovasculaire systeem en niersysteem en gynaecomastie (27).

 

ten slotte

Ginseng is een natuurlijk kruid met verschillende medicinale effecten, daarom gebruiken mensen het al honderden jaren als natuurlijk medicijn.

De oude Chinese en Amerikaanse Indianen gebruikten ginseng voor vele doeleinden, waaronder het behandelen van infecties en het verbeteren van energie.

De twee belangrijkste soorten ginseng die het meest worden gebruikt, zijn Koreaanse of Aziatische ginseng en Amerikaanse ginseng.

Hoewel ginseng in het wild groeit, wordt het de laatste tijd zelden gezien, en bijna alle ginseng die tegenwoordig wordt verkocht, wordt verbouwd.

Ginseng is er in vele vormen, waaronder gewortelde, gedroogde wortel of poeder, capsule, olie of tabletvorm.

Ginseng moet worden ingenomen volgens de aanbevelingen van uw arts of andere medische experts.

Het gebruik van ginseng heeft natuurlijke gezondheidsvoordelen.

Het kan helpen bij het bevorderen van een betere cognitieve functie, het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van seksuele opwinding en het verminderen van ontstekingen.

Ginseng kan ook helpen om de stemming te verbeteren, hormonen te reguleren, angst en depressie te helpen, symptomen van ADHD te verminderen en kanker te bestrijden.

Ginseng kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, gewichtsverlies bevorderen, haar helpen teruggroeien en gemakkelijker ademen.

Ginseng kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen en kan bijwerkingen hebben voor bepaalde mensen met bepaalde medische aandoeningen.

Als u diabetesmedicatie gebruikt, lijdt aan bloedingsstoornissen, psychiatrische medicijnen gebruikt of lijdt aan auto-immuunziekten, neem dan contact op met uw arts voordat u ginseng inneemt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *