11 wetenschappelijk ondersteunde voordelen van biotine (vitamine B7)

Wat is biotine

Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk biotine is voor hun algehele gezondheid, omdat het een triviale vitamine lijkt te zijn.

Het is echter belangrijk om biotine en de effecten ervan op het lichaam te begrijpen om niet te lijden aan de mogelijke effecten van een tekort.

Het gebruik van biotine kan veel genetische ziekten en aandoeningen helpen. Het volgende bevat alle informatie die u moet weten over biotine en hoe u de inname ervan kunt beheersen om ervoor te zorgen dat u en uw dierbaren geen van deze gemakkelijk te vermijden problemen ondervinden.

De eerste stap om biotinedeficiëntie te voorkomen, is de vraag “wat is biotine” en het effect ervan op het menselijk lichaam te begrijpen.

Biotine of vitamine B7 is geclassificeerd als een co-enzym van carboxylase, dat essentieel is voor de ontwikkeling en groei van alle organismen.

Het is betrokken bij het metabolisme van koolhydraten, vetzuren en aminozuren.

In tegenstelling tot andere vitamines wordt vitamine B7 niet van nature door het lichaam aangemaakt.

Daarom moet u het uit andere bronnen halen.

Het is bewezen dat biotine veel gezondheidsfactoren helpt, zoals DNA-stabiliteit, zenuwfunctie, huid-, haar- en nagelgezondheid, en de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Weinig mensen hebben een tekort aan vitamine B7, maar als dit gebeurt, kan het gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

Indien onbehandeld, kan dit type tekort leiden tot verschillende negatieve gezondheidseffecten, waaronder kleine effecten zoals haaruitval, huiduitslag en spierpijn, en ernstigere effecten zoals bloedarmoede, groeiachterstand en zelfs neurologische disfunctie.

Sommige groepen zijn geclassificeerd als hoogrisicogroepen van vitamine B7-tekort; sommige van deze groepen zijn onder meer zwangere vrouwen, rokers, mensen met inflammatoire darmaandoeningen en alcoholisten.

Evenzo betekent alleen deel uitmaken van deze mensen niet dat u dit soort defecten zult tegenkomen, maar het vergroot wel de kans op dit type defect.

 

Tekenen van biotinedeficiëntie

Hoewel een tekort aan biotine uiterst zeldzaam is, betekent dit niet dat het u of uw dierbaren niet zal overkomen.

Niemand is immuun voor dit type defect, dus u moet uw lichaam begrijpen en de risicofactoren die hiermee op tijd kunnen omgaan.

Over het algemeen treedt dit type defect op in drie situaties:

 • Eet langdurig onbewerkte eiwitten
 • Parenterale voeding te verlengen zonder enige biotinesuppletie, en
 • Voed de baby met een basisformule zonder biotine.

Als u zwak wordt, zijn er verschillende tekenen die u hieraan kunnen verleiden. Voor degenen die duidelijk een tekort aan biotine hebben, kunt u symptomen krijgen zoals schilferende huiduitslag rond de mond, geslachtsdelen, ogen en neus.

Een ander secundair teken van deze tekortkoming is haaruitval of haaruitval.

U kunt ook enkele neurologische symptomen ervaren.

Enkele van deze symptomen zijn gevoelloosheid, gevoelloosheid, lethargie, toevallen, hallucinaties, depressie en ataxie.

Genetische ziekten van het biotinemetabolisme kunnen optreden, wat in feite een extreme aandoening is die kan leiden tot ernstigere symptomen zoals toevallen en een verzwakt immuunsysteem.

Dit is erg gevaarlijk omdat het u vatbaarder kan maken voor schimmel- en bacteriële infecties dan degenen wier dieet en systeem biotine bevatten.

Sommige onderzoekers geloven dat huiduitslag en abnormale vetverdeling in het gezicht ook tekenen kunnen zijn van een tekort aan biotine.

Als u het echter niet weet, kunt u het beste contact opnemen met uw arts om er zeker van te zijn dat er geen andere problemen zijn, en dit is slechts een teken van vitamine B7-tekort.

 

Vitamine B7 gezondheidsvoordelen bij

Zoals de meeste soorten vitamine B, is de inname van vitamine B7 essentieel voor de gezondheid van de mens.

Iedereen die deze vitamine mist, kan een of meer symptomen krijgen.

Er zijn enkele onderzoeken uitgevoerd om precies de voordelen van biotine te begrijpen, maar er is veel werk nodig om de effecten ervan op het menselijk lichaam te begrijpen.

Hieronder vindt u echter enkele voordelen door ervoor te zorgen dat de biotinespiegels goed worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat u gezond blijft.

Zelfs als u momenteel sommige van de hieronder beschreven problemen niet ervaart, is het beter om te weten waar u op moet letten om te voorkomen dat u tekorten krijgt die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

 

Help voorkomen dat lagere cognitieve vaardigheden afnemen

Feiten hebben bewezen dat vitamine B7 kan helpen bij de behandeling van verschillende cognitieve ziekten, zoals dementie en de ziekte van Alzheimer.

Biotine is nodig voor myelinisatie, een vettige substantie die zenuwen omgeeft en helpt bij het bevorderen van hun impulsgeleiding.

De auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door verlies van myeline-schade is multiple sclerose. (1)

Omdat is gesuggereerd dat biotine effectief vetzuren kan synthetiseren en energie kan produceren, zijn artsen en wetenschappers van mening dat het de schade die gepaard gaat met multiple sclerose kan helpen omkeren of beperken.

Er zijn veel uitstekende voordelen voor ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en dementie, waardoor het volgen van de biotinespiegel essentieel is voor het behoud van de gezondheid.

Hoewel het de effecten van deze ziekten niet voor altijd zal stoppen, of er geen garantie is dat iemand ze helemaal niet krijgt, is bewezen dat de effecten van biotine de progressie van de ziekte helpen vertragen.

Er zijn veel soorten ziekten die uw cognitieve vermogen beïnvloeden, en vitamine B7 speelt een belangrijke rol bij het helpen van de zenuwsignalen en neurotransmitteractiviteiten die erdoor worden beïnvloed.

Kortom, vitamine B7 helpt het geheugen, het kan helpen bij het bestrijden van genetische ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en dementie.

Als uw familie aan dit soort ziekten lijdt, kan biotine daarom een ​​goede vitamine zijn om de mogelijkheid van geheugenverslechtering in de toekomst te voorkomen.

 

Herbouw spieren en weefsels

Van biotine is bewezen dat het het lichaam helpt bij het herstellen en opbouwen van spieren, evenals het laten groeien en onderhouden van weefsels.

Daarom, als u een sterke atleet bent of werkt in een baan die veel spiergebruik vereist, kan vitamine B7 u helpen uw spieren te behouden en te voorkomen dat ze beschadigd raken.

Ontsteking van de gewrichten en spieren is een van de grootste oorzaken van spierpijn en bewegingsproblemen.

Omdat bekend is dat biotine dit probleem oplost, is dit een eenvoudige en gemakkelijke remedie als u dit probleem regelmatig tegenkomt vanwege uw dagelijkse activiteiten.

Dit betekent niet dat biotine een wondermiddel is.

Bij spierpijn kan het moeilijk zijn om erachter te komen wat helpt en wat niet.

Als de pijn echter aanhoudt, kunt u dit, vanwege uw dagelijkse bezigheden, met uw arts bespreken. (2)

U kunt uw inname gemakkelijk verhogen door uw dieet aan te passen of vitamine B7-supplementen te nemen.

Uw operatie hangt af van uw voorkeur, maar een opvallend kenmerk van voedingsmiddelen die biotine bevatten, is dat ze meestal eetbaar zijn en dat er veel manieren zijn om ervan te genieten zonder extra pillen of supplementen te hoeven slikken.

 

Help haar ontsteking

Volgens studies uitgevoerd met menselijke witte bloedcellen en muismodellen kan vitamine B7-tekort verschillende ontstekingen verergeren, maar het kan ook de productie van pro-inflammatoire cytokines verhogen.

In deze modellen werden biotinesupplementen gebruikt, waardoor de productie van pro-inflammatoire cytokines werd verminderd.

Het laat ook zien dat allergische ontstekingen worden verbeterd.

Op basis van deze resultaten is voorgesteld dat er meer onderzoek moet worden gedaan omdat biotine kan worden gebruikt als een mogelijke therapie tegen verschillende allergische en ontstekingsziekten bij mensen. (3)

De theorie hierachter is dat een van de resultaten van activering door mensen met een tekort aan vitamine B7 de afname van de Nf-Kb-activiteit is, de belangrijkste oorzaak van dit type ziekte.

 

Verbetering van het immuunsysteem systeem

Het is bewezen dat de ontwikkeling van witte bloedcellen bij volwassenen en zuigelingen biotine vereist.

Dit is slechts een van de vele redenen waarom het tekort verband houdt met een verminderde immuunfunctie, waardoor u vatbaarder wordt voor het risico op infectie.

Biotine helpt de productie van Th1-cytokines in het lichaam te verhogen, wat essentieel is voor het bestrijden van virale en bacteriële infecties.

Als u een tekort aan vitamine B7 heeft, kan uw celproliferatiesnelheid afnemen.

Dit kan de functie van uw immuunsysteem nadelig beïnvloeden.

Aangenomen wordt dat 1 op de 123 mensen kan worden geclassificeerd als biotinidasedeficiëntie. (4)

Het onvermogen om biotine te herstellen, wordt in verband gebracht met chronische vaginale candidiasis, dus deze aandoening kan reageren op vitamine B7-supplementen en kan worden behandeld.

 

Het voorkomen van bepaalde vormen van kanker en vaatziekten

DNA-bindende eiwitten (zoals histonen) worden gebruikt om DNA in chromatine te verpakken en te vouwen. Biotine is covalent gebonden aan histonen.

Wanneer DNA-herstel of stabiliteit, celproliferatie of genuitschakeling vereist is, speelt biotine een grote rol wanneer het aan deze histonen wordt toegevoegd.

Als uw biotinespiegel daalt, kan dit onvoldoende biotinylering van uw histonen veroorzaken.

Door abnormale genexpressie verhoogt dit het risico op kanker.

Sommige uitgevoerde onderzoeken geven aan dat hogere niveaus van biotine de genetische schade en genoominstabiliteit vergroten. Op basis van deze onderzoeken is gesuggereerd dat sommige effecten mogelijk dosisafhankelijk zijn.

Het is echter duidelijk dat het verband tussen het risico op kanker en de biotinylering van histonen verder moet worden bestudeerd om duidelijker bewijs te verkrijgen. (5)

 

Helpt bij het behouden van gezonde nagels, haar en huid

Biotine helpt bij het behouden van gezonde nagels, huid en haar en andere weefsels, wat het lichaam ten goede komt.

Daarom kunt u, als u een tekort aan vitamine B7 heeft, problemen krijgen zoals een droge huid, ontsteking, broos of dunner wordend haar of dunner wordende nagels.

Daarom bevatten veel schoonheidsproducten, zoals gezichtscrèmes, biotine als ingrediënt.

Het gebruik van spijsverteringsbronnen (zoals voedselbronnen) is echter nog steeds effectiever.

Er zijn onderzoeken geweest waarbij biotine werd gebruikt om broze nagels en haar te behandelen.

Geloof het of niet, dit werd behandeld met biotine toen de hoef van het paard broos werd en gemakkelijk brak.

Vitamine B7 helpt al jaren de huid te beschermen tegen acne, huiduitslag, ernstige droogheid en zelfs schimmelinfecties. (6)

 

Help nieuwe ondersteuning van een gezond metabolisme

Biotine is in verband gebracht met genexpressie en de expressie van deze genen is essentieel voor het uitvoeren van veel metabole functies.

Net als andere B-vitamines is vitamine B7 nodig om het voedsel dat mensen eten om te zetten in bruikbare energie voor een gezond metabolisme.

Hoe doet biotine dit? Vitamine B7 kan de stofwisseling op veel manieren helpen.

Ten eerste wordt het gebruikt om de brandstof van het lichaam (dwz koolhydraten en andere suikerbronnen) om te zetten in glucose dat kan worden gebruikt voor energie.

Vitamine B7 kan ook vetzuren activeren in voedingsmiddelen die veel vet bevatten, zoals dieren en vetten.

Ten slotte kan biotine het lichaam helpen verschillende aminozuren te gebruiken die worden afgebroken uit eiwitten die door het lichaam worden opgenomen.

Om een ​​gezonde en normale metabolische activiteit te ervaren, moet het menselijk lichaam de grote hoeveelheden voedingsstoffen in voedsel kunnen omzetten in energie. (7)

Enkele symptomen van een traag metabolisme zijn vermoeidheid, weinig energie, indigestie, slecht humeur, gewichtstoename en mogelijke ontwikkeling van diabetes.

 

Help diabetes

Zoals we allemaal weten, helpt de combinatie van biotine en chroom de bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten te verlagen.

Dit is erg belangrijk, vooral wanneer mensen worden geclassificeerd als diabetes type 2, dat moeilijker onder controle te houden is.

Sommige mensen reageren niet goed op voorgeschreven medicijnen die zijn ontworpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, en door dagelijkse supplementen of bronnen van vitamine B7 aan hun dieet toe te voegen, kunnen ze betere niveaus ervaren.

De manier waarop biotine deze niveaus beïnvloedt, is om de insulineactiviteit te bevorderen, wat essentieel is voor het lichaam om het evenwicht en de controle van de bloedsuikerspiegel te behouden.

Wanneer de insulinerespons een probleem wordt, kan uw bloedsuikerspiegel sterk variëren en gevaarlijk zijn.Dit bepaalt meestal de reden waarom iemand wordt geclassificeerd als type 2 diabetes of een risico op diabetes. Het kan ook andere metabole syndromen en gewichtstoename veroorzaken. (8)

Kortom, biotine helpt de enzymen die door de lever worden geproduceerd te verminderen, wat op zijn beurt de afgifte van suiker in het bloed helpt voorkomen.

Het gebrek aan vitamine B7 houdt verband met een verminderd glucosegebruik en verminderde glucosetolerantie.

Daarom is het mogelijk om de symptomen van diabetes in bestaande gevallen te helpen bestrijden en zelfs de neuralgie die diabetespatiënten kunnen ervaren, te elimineren.

 

Preventie van een grote ontbrekende val

Veel mensen stellen de vraag “Wat is biotine?” Niet, maar dit is een vraag waar elke zwangere of zogende vrouw op moet letten.

Een groeiende foetus heeft veel biotine nodig om goed te groeien, en omdat de voeding van de moeder wordt verkregen, zal de foetus uw biotine gebruiken als u vitamine B7 niet gezond gebruikt, waardoor u stuntt. ontoereikend.

Hoewel het niet is bevestigd, vermoeden artsen en wetenschappers dat lage niveaus van biotine tijdens de zwangerschap geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken, zoals misvormingen van ledematen of zelfs splitsingen.

Studies hebben aangetoond dat lagere niveaus van biotine de groei van de bovenkaak van het embryo kunnen vertragen of zelfs verhinderen.

Er is geen sluitend bewijs dat deze tekortkoming deze tekortkomingen veroorzaakt, maar er is voldoende bewijs om aan te tonen dat er meer onderzoek nodig is om een ​​duidelijker antwoord te krijgen.

 

Verminder het risico op hartrisico op hartaandoeningen

Een normaal metabolisme is nodig om de gezondheid van bloedvaten en hart te helpen behouden, en biotine kan dit proces helpen.

Als u een hoog risico op hartaandoeningen heeft, kunt u vitamine B7 mengen met stoffen zoals chroom om uw high-density lipoprotein (HDL) te helpen verhogen.

Dit is vooral handig voor mensen met diabetes die een hoger risico op hartaandoeningen hebben.

Als uw triglycerideniveaus verhoogd zijn, is aangetoond dat een gezonde dosis biotine helpt om deze niveaus te verlagen, waardoor het gemakkelijker te beheren en veiliger is.

Biotine kan helpen bij het bestrijden van verschillende soorten hartaandoeningen, waaronder een hartaanval, ontsteking, beroerte en atherosclerose.

Dit betekent niet dat het nemen van biotine garandeert dat je dergelijke wezens niet zult tegenkomen, maar het is een prachtige manier om de kans te verkleinen.

 

Help de schildklier- en bijnierfunctie kan

B-vitamines hebben bewezen effectief te zijn tegen ziekten zoals bijnierinsufficiëntie en helpen de normale schildklieractiviteit te bevorderen.

De bijnieren en de schildklier worden geclassificeerd als “meester” klieren.

Het is hun taak om fysieke condities, zoals pijn, slaap, energie, stemming en honger, te reguleren. (9)

Daarom, als u symptomen ervaart, zoals moeilijk in slaap vallen, vermoeidheid en gewichtstoename of -verlies, kan dit erop wijzen dat uw biotine- en andere vitamine B-spiegels onstabiel zijn.

Uw arts kan enkele eenvoudige recepten voorschrijven, zoals het toevoegen van meer biotine aan uw dieet, die de symptomen van dit tekort helpen verlichten.

Voor u kunnen deze symptomen op milde symptomen lijken, maar over het algemeen kunnen ze inderdaad uw algehele gezondheid beïnvloeden en kunnen ze met een kleine inspanning worden verholpen.

 

Beste biotinevoedsel

Bij het beheersen van biotinedeficiëntie of het voorkomen van biotinedeficiëntie kunnen 8 verschillende bronnen worden gebruikt om het vitamine B7-gehalte te verhogen.

De drie belangrijkste bronnen van vitamine B7-controle zijn bacteriële synthese, supplementen en voedsel, en de enige natuurlijk voorkomende bron van biotine is voedsel.

Biotine, dat in voedselbronnen kan worden aangetroffen, wordt ook wel “d-biotine” genoemd en is de beste manier om het biotinegehalte onder controle te houden.

Hoewel is bewezen dat biotine in meer dan 51 voedingsmiddelen zit, varieert de inhoud ervan enorm, en autoriteiten zoals USDA vinden het niet nodig om het te vermelden, dus het staat niet op het etiket.

Na het testen hebben sommige voedingsmiddelen echter een hoger biotinegehalte dan andere.

Gelukkig zijn de 9 beste voedselbronnen van biotine gewoon voedsel.

Hieronder vindt u een lijst met de 9 beste voedingsmiddelen die biotine bevatten, en het aantal milligrammen dat ze bevatten:

 • Bloemkool – 1 kopje heeft 2-2 mg
 • Lever – 3 gram gekookt bevat 27-35 mg
 • Volkorenbrood – 1 plak is 2-6 mg
 • Zalm – 3 gram met 4-5 mg
 • Eieren – 1 heel ei bevat 13-25 mg
 • Frambozen – 1 kopje bevat 2-2 mg
 • Gist – 7 gram, ongeveer 1 eetlepel, weegt 4-14 mg
 • Avocado – 1 geheel heeft 2-6 mg
 • Kaas (de beste bron is biologische geitenkaas) – 42 mg per ounce

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel meer voedingsmiddelen die meer vitamine B7 kunnen leveren, maar de 9 hierboven genoemde voedingsmiddelen bieden u de beste kansen om uw biotinespiegel te verhogen en de kans op vitamine B7-tekort te verkleinen.

Een voordeel van biotine is dat het gemakkelijk is om de voeding die nodig is in de voeding toe te voegen aan een gezonde voeding.

Zelfs met de bovenstaande 9 voedingsmiddelen kunt u duizenden recepten maken, zodat u uw vitamine B7-spiegel op peil kunt houden.

 

Biotine voorzorgsmaatregelen artikelen

Hoewel dit type defect zeldzaam is, moeten mensen nog steeds enkele risicofactoren overwegen wanneer ze risico lopen.

De preventieve maatregel die u kunt nemen, is uw dagelijkse inname van biotine verhogen.

Hieronder volgen enkele van de risico’s die ervoor kunnen zorgen dat iemand onvoldoende biotinespiegels heeft.

Alleen omdat u een of meer van deze risicofactoren heeft, betekent niet dat u symptomen zult hebben, maar het maakt het waarschijnlijker.

Daarom, als u vragen heeft of het gevoel heeft dat u symptomen ervaart die door deze tekortkoming worden veroorzaakt, kunt u het beste contact opnemen met en overleggen met uw persoonlijke arts om er zeker van te zijn dat dit de echte oorzaak is.

 

Biotine risico

Een van de grootste risico’s van gezonde biotinespiegels is roken.

Zelfs als u gezonde vitamine B7 binnenkrijgt, zal roken voorkomen dat het systeem het inneemt.

Roken is echter niet de enige risicofactor waar u rekening mee moet houden.

Tijdens de zwangerschap zullen uw biotinespiegels waarschijnlijk dalen.

Zelfs tijdens een normale zwangerschap zullen de biotinespiegels van vrouwen dalen, wat betekent dat ze een gezonde inname van biotine nodig hebben om de niveaus in het lichaam op peil te houden en ervoor te zorgen dat baby’s bij de geboorte niet ondervoed raken.

Iedereen met een leveraandoening loopt ook een hoog risico op biotinedeficiëntie.

Het is aangetoond dat cirrose van de lever de biotinespiegel verlaagt, wat betekent dat mensen met deze ziekte hun inname moeten verhogen, hetzij via voedselbronnen of via andere goedgekeurde supplementen.

Ten slotte lopen degenen die anticonvulsiva moeten gebruiken ook een hoger risico op lage biotinespiegels.

Bepaalde stoffen in hun medicijnen zorgen voor een natuurlijke daling van de biotinespiegel.

 

Biotine middel bedrag

Wat de inname van vitamine B7 betreft, weten wetenschappers en artsen nog steeds onzeker over de dagelijkse behoeften van individuen.

Daarom kunnen ze niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vaststellen om het biotinegehalte te verhogen, zoals veel andere vitamines en supplementen.

Ze geven echter toe dat de toename van het biotinegehalte tijdens de zwangerschap een pluspunt is.

Dit zal voedingstekorten bij moeders en baby’s helpen voorkomen.

Voor de gemiddelde gezonde volwassene wordt geschat dat ze ongeveer 30 microgram per dag nodig hebben.

In de onderstaande lijst vindt u de voldoende inname van wetenschappers voor elke leeftijdsgroep, of in ieder geval hun beste schatting.

Het is echter belangrijk om te weten dat dit slechts suggesties zijn.

Zoals eerder vermeld, moet er nog meer onderzoek worden gedaan om deze inname-aanbevelingen te bevestigen.

De volgende zijn slechts richtlijnen:

 • Baby’s van 0-6 maanden oud – 5 mg per dag
 • Baby’s van 7-12 maanden oud – 6 mg per dag
 • Kinderen van 1-3 jaar – 8 mg per dag
 • Kinderen van 4-8 jaar – 12 mg per dag
 • Kinderen van 9-13 jaar – 20 mg per dag
 • Adolescenten van 14-18 jaar – 25 mg per dag
 • Volwassenen van 19 jaar en ouder: 30 microgram per dag
 • Zwangere vrouwen – 30 mg per dag
 • Vrouwen die borstvoeding geven – 35 mg per dag

 

Biotine-interactie

Biotine kan veel verschillende interacties hebben, maar de twee belangrijkste interacties omvatten interacties met vitamine B5 en anticonvulsiva.

Wees daarom voorzichtig bij het gebruik van pantotheenzuur of vitamine B5 om een ​​verstoorde vitamine-balans te voorkomen.

Als u anticonvulsiva gebruikt of enige vorm van anticonvulsieve behandeling krijgt, is het het beste om een ​​arts te raadplegen om er zeker van te zijn dat de biotine die u binnenkrijgt geen nadelige invloed heeft op uw medicatie.

Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat uw biotinespiegels onvoldoende zijn, maar uiteindelijk moet uw arts u kunnen helpen om uw veiligheid te waarborgen.

Bovendien is er niet veel kennis over hoe antibacteriële geneesmiddelen reageren met biotine, dus het is altijd belangrijk om preventieve maatregelen te nemen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *