11 bewezen voordelen van grapefruitzaadextract

Hoewel grapefruit al lang bekend staat om zijn gezonde eigenschappen en zijn vermogen om gewichtsverlies te bevorderen, is het pas de laatste dertig jaar dat we de voordelen van specifieke delen van deze vrucht beginnen te begrijpen.

Het extract van grapefruitzaden bevat enkele effectieve verbindingen die u niet alleen helpen bij het bestrijden van ziekten, maar ook uw gezondheid op een zinvolle manier bevorderen.

In deze gids staat alles wat u moet weten over het nemen van grapefruitzaadextract, inclusief hoe het u kan helpen gezonder en sterker te worden.

 

Lees meer over extract van grapefruitzaad

Grapefruit is een citrusvrucht met veel uitstekende gezondheidsvoordelen Als je geniet van grapefruitzaadextract (van het vruchtvlees, witte film en fruitzaden), zijn ze geconcentreerd.

Als natuurlijk conserveermiddel en antibacterieel middel wordt grapefruitzaadextract door kruidkundigen en natuurgeneeskundigen over de hele wereld gebruikt om infecties te behandelen en spijsverteringsziekten te verlichten (1).

Grapefruitzaadextract verschilt van andere vormen van planten en vergelijkbare verbindingen.

Het is bijvoorbeeld anders dan grapefruitzaadolie, die alleen uit de zaden wordt geperst en slechts een kleine hoeveelheid voedingsstoffen bevat.

Het verschilt ook van etherische olie van grapefruit (voornamelijk gebruikt in de aromatherapie) en druivenpitolie of -extract, dat is gemaakt van druiven.

De zaden en het vruchtvlees worden gemengd tot een zeer zure vloeistof om het productieproces van dit extract te starten.

Na verwerking wordt het een bittere, dikke vloeistof met sterke geneeskrachtige eigenschappen.

De meeste commercieel verkrijgbare extracten van grapefruitzaad worden gemengd met plantaardige glycerine om de zuurgraad en bitterheid van de verbinding te verminderen.

De belangrijkste verbindingen die dit extract maken en dus gunstig zijn voor uw gezondheid, zijn de natuurlijke polyfenolen, flavonoïden, citroenzuur, vitamine C en E (2, 3, 4).

 

Gebruik grapefruitzaadextract

Tegenwoordig kun je extract van grapefruitzaad in vele vormen vinden, waaronder capsules, tabletten, bulkpoeders of concentraten.

Lees het productlabel aandachtig om synthetische materialen of toegevoegde ingrediënten te vermijden.

Idealiter zou uw product alleen extracten en plantaardige glycerine moeten bevatten voor het beste resultaat.

Grapefruitzaadextract kan ook worden gebruikt om veel natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging te maken, waaronder tandpasta, mondwater, cosmetica en neussprays.

Uw arts kan u helpen bij het bepalen van de beste dosis grapefruitzaadextract die past bij uw toestand en behoeften.

De dosering is afhankelijk van de vorm, potentie en gezondheidsbehoeften van het extract dat u gebruikt.

Als je geen supplementen wilt nemen, eet dan gewoon de zaden en vliezen van de vrucht zelf om te genieten van de vele gezondheidsvoordelen van dit extract.

Dit is niettemin een pijnlijke keuze, maar het is veilig.

Als je een sapcentrifuge hebt, kun je ook sap maken met zaden en membranen om van te genieten.

 

Gezondheidsvoordelen van grapefruitzaadextract

De vele voordelen van dit extract zijn onder meer het vermogen om weerstand te bieden aan micro-organismen (inclusief bacteriën en gisten) en ondersteuning bij ziekten zoals diabetes.

Grapefruitzaadextract kan ook uw huid, lever en hart beschermen en u helpen af ​​te vallen.

Deze vrucht en zijn extract zijn zeer geschikt voor het leveren van antioxidanten, die ontstekingen kunnen verminderen en oxidatieve stress kunnen bestrijden.

Laten we deze gezondheidsvoordelen eens nader bekijken.

 

Bied antioxiderende ondersteuning

Het belangrijkste voordeel van grapefruitzaadextract is de hoge concentratie antioxidanten, die uw cellen kunnen beschermen tegen vrije radicalen, die na verloop van tijd oxidatieve schade kunnen veroorzaken.

Deze oxidatieve stress blijkt diabetes, hartaandoeningen en enkele andere chronische gezondheidsproblemen te veroorzaken (5, 6).

De polyfenolen, flavonoïden, etherische oliën en vitamines in het extract bieden antioxiderende ondersteuning voor cellen (7).

Naringine is met name een krachtig polyfenol, dat in hoge concentraties in dit extract aanwezig is en dat weefsels kan beschermen tegen beschadiging (8).

 

Vecht tegen micro-organismen

De antiseptische eigenschappen van grapefruitzaadextract maken het een uitstekende keuze voor het vernietigen van veel ziekteverwekkers, waaronder ziekteverwekkers die over het algemeen resistent zijn tegen andere vormen van behandeling.

Dit omvat verschillende soorten gisten, virussen en bacteriën.

In celonderzoek remde dit extract effectief de groei van verschillende Candida-stammen, wat veel verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken (9).

In industriële toepassingen kan het worden gebruikt om geneesmiddelen en andere producten te helpen beschermen tegen besmetting door deze micro-organismen (10).

In een kleine klinische proef hielp extract van grapefruitzaad de aanwezigheid van micro-organismen bij een groep patiënten, waaronder E. coli, Candida albicans en Geotrichum (11).

Na de behandeling had deze groep minder spijsverteringsproblemen en verbeterde huidproblemen.

In een andere celstudie hebben de verbindingen in dit extract 60 verschillende pathogenen voorkomen, waaronder door voedsel overgedragen micro-organismen (12, 13).

In een andere belangrijke celstudie controleerde het extract van grapefruitzaad effectief de groei van het virus dat knokkelkoorts veroorzaakt (14).

 

Bescherm uw hart

De flavonoïden en andere verbindingen in grapefruitzaadextract kunnen helpen uw hart en bloedvaten gezond te houden, terwijl ze ook het risico op hartaandoeningen verminderen.

Van deze verbindingen is bijvoorbeeld aangetoond dat ze oxidatieve stress en ontstekingen helpen corrigeren die slagaders en hartweefsel beschadigen (15) en de serumlipideniveaus verlagen (16).

Deze kunnen atherosclerose of de ophoping van schadelijke plaque in slagaders en bloedvaten helpen voorkomen (17).

 

Behandel urineweginfecties

Blaasbacteriën veroorzaken urineweginfecties en veroorzaken ontstekingen en irritatie Studies hebben aangetoond dat het eten van grapefruitzaden deze symptomen kan verlichten en infectie kan voorkomen (18).

 

Bevorder gewichtsverlies

U kunt ook helpen om af te vallen door grapefruitzaadextract in te nemen.

Bij dierproeven vertoonden de verbindingen in dit extract een verhoogd gewichtsverlies (19).

Een andere celtest bevestigde ook dat de verbinding naringine in grapefruitzaden de vetverbranding en insulinegevoeligheid kan bevorderen, terwijl het ook de energieproductie verhoogt (20).

Deze functies kunnen erg handig zijn als u probeert af te vallen.

 

Behandel diabetes

De flavonoïden in grapefruitzaadextract kunnen mogelijk helpen bij de behandeling van diabetes door de insulinegevoeligheid te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

In dierexperimenten werd vastgesteld dat het gebruik van dit extract de bloedlipideniveaus en bloedsuikerspiegel kan verlagen, terwijl het ook de insulinegevoeligheid verbetert (21).

Dit is mogelijk omdat naringine, naringine en hesperidine in deze vrucht worden aangetroffen om het vermogen van uw cel om glucose te metaboliseren te versterken, terwijl ze ook oxidatieve stress blokkeren (22, 23).

Bovendien is bekend dat deze zelfde verbindingen veel symptomen en complicaties van diabetes helpen verminderen, waaronder botverlies (24), nierbeschadiging (25), retinopathie (26) en hartaandoeningen (27, 28).

 

Zorg voor een gezonde mond

Grapefruitzaadextract is een veelgebruikt additief in mondwater en tandpasta’s omdat het de mondgezondheid ondersteunt door bacteriën te elimineren die tandvleesaandoeningen en tandplak veroorzaken (29).

In een klinische proef vertoonden patiënten die mondspoelingen gebruikten die dit extract bevatten, verbeteringen in tandvleesontsteking en bloeding, slechte adem en plaquevorming (30).

 

Bescherm de lever

De belangrijkste functie van de lever is om het bloed te ontgiften door schadelijke chemicaliën, vetten en medicijnen te verwijderen en deze gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Wanneer deze verbindingen zich ophopen in de lever, oefenen ze druk uit op dit vitale orgaan en kunnen ze het vermogen om functies uit te voeren verminderen.

De antioxidanten in grapefruitzaadextract beschermen uw levercellen en voorkomen oxidatieve stress (31), terwijl ze uw lever beschermen tegen deze afvalproducten en gifstoffen (32).

 

Voorkom beschadiging van de bloedstroom

Alle cellen in het menselijk lichaam hebben voldoende bloedtoevoer nodig om effectief te kunnen werken, omdat bloed zuurstof en voedingsstoffen toevoert die nodig zijn om de gezondheid te behouden.

Wanneer de bloedstroom beperkt is, of het nu een beroerte of een bloedstolsel is, krijgen de cellen een tekort aan deze voedingsstoffen en sterven ze af.

De verbindingen in grapefruitzaadextract kunnen deze schade helpen verminderen.

In dierexperimenten verminderde dit supplement zowel de ernst van de ontsteking als de orgaanschade na het beperken van de bloedstroom (33).

De antioxidanten in het extract zijn mogelijk verantwoordelijk voor deze beschermende werking.

 

Bevorder de gezondheid van de huid

Van de verbindingen in grapefruitzaadextract is bekend dat ze de huid beschermen tegen UV-schade, terwijl ze de huid antioxidant ondersteunen (34).

Ze kunnen ook worden gebruikt om een ​​ontstoken huid te verminderen, en het kan huidziekten zoals eczeem helpen behandelen of huidproblemen zoals brandwonden verlichten (35, 36).

 

Voorkom maagzweren

Maagzweren kunnen worden veroorzaakt of verergerd door factoren zoals stress en alcohol.

Het druivenpitextract kan antioxidanten helpen door de afscheiding van slijm in de maag te versterken, terwijl het ook de bloedstroom verhoogt en vrije radicalen vermindert (het vernietigen van uw maag om het zweeroppervlak te beschermen 37, 38).

In één experiment verminderde het gebruik van het extract de vorming van zweren met de helft.

Celstudies hebben ook aangetoond dat extract van grapefruitzaad de groei kan voorkomen van de bacterie H. pylori die maagzweren veroorzaakt (39).

 

Aantekeningen en interactie

Grapefruitzaadextract kan micro-organismen doden, dus als het langdurig wordt ingenomen, kan het ook gezonde bacteriën in de darmen vernietigen.

Als u dit extract of supplement langer dan een paar dagen gebruikt, moet u ook probiotica nemen of voedsel eten dat probiotica bevat om een ​​gezond darmmicrobioom te herstellen.

Zorg ervoor dat u het grapefruitzaadextract minimaal twee uur van het probiotische supplement scheidt.

Er is onvoldoende bewijs om de effecten van grapefruitzaadextract op zwangere vrouwen, borstvoeding of kinderen aan te tonen.

Totdat we meer weten over hoe deze verbindingen deze kwetsbare groepen beïnvloeden, zouden mensen in deze groepen het niet moeten gebruiken.

Hoewel we enig wetenschappelijk bewijs hebben om verder onderzoek en optimisme over het gebruik van grapefruitzaadextract te verzekeren, is er zeer weinig klinisch bewijs met behulp van rigoureuze methoden om het gebruik van grapefruitzaadextract te ondersteunen.

Naarmate we meer leren van klinisch onderzoek, kunnen we meer gedetailleerd bewijs gebruiken om de hierboven besproken gezondheidsvoordelen te verifiëren.

 

Interactief

Omdat grapefruitsap bepaalde enzymen voorkomt die verantwoordelijk zijn voor het metabolisme van geneesmiddelen, moet u extra voorzichtig zijn wanneer u het medicijn inneemt met grapefruitzaadextract.

Mensen die bijvoorbeeld statines gebruiken om het cholesterol te verlagen, kalmerende middelen, immunosuppressiva of medicijnen tegen hoge bloeddruk of epilepsie, moeten met een arts praten voordat ze het extract gebruiken (40).

U kunt medicijnen overdoseren omdat de verbindingen in deze vrucht de effectiviteit van deze medicijnen kunnen verbeteren.

Extracten van druivenpitten kunnen ook interfereren met veel medicijnen voor hartproblemen, waaronder aritmie en erectiestoornissen, evenals bloedplaatjesaggregatieremmers of bloedverdunnende medicijnen (medicijnen 41, 42).

 

chemische vervuiling

Veel producten die beweren grapefruitzaadextract te zijn, bevatten ook andere chemicaliën en fabrikanten kunnen deze chemicaliën toevoegen om hun desinfecterende eigenschappen te verbeteren.

Deze chemicaliën kunnen echter gevaarlijk zijn als ze worden geconsumeerd.

Triclosan is een veelgebruikt additief in dit extract en het is bekend dat het allergieën en astmaproblemen veroorzaakt en zelfs miskraam of hormonale stoornissen veroorzaakt (43).

Een ander veelgebruikt additief, benzalkoniumchloride, kan uw longen, neus en ogen beschadigen (44).

Daarom is het essentieel dat u producten koopt die bedoeld zijn voor menselijk gebruik en niet voor reinigingsdoeleinden, en dat de ingrediënten in het product dergelijke toevoegingen niet bevatten.

Onderzoek de fabrikant die u wilt en volg de aanbevelingen van bekende leveranciers van natuurlijke medicijnen of uw arts bij het kiezen van producten.

 

ten slotte

Grapefruitzaadextract is niet alleen een krachtige antioxidant, maar het kan ook helpen bij het bestrijden van infecties en het verminderen van ontstekingen.

Het heeft het vermogen om een ​​verscheidenheid aan micro-organismen te weerstaan ​​(van bacteriën tot gisten en virussen), en kan het vermogen van cellen om schade veroorzaakt door stress en andere chronische ziekten te weerstaan, vergroten.

Grapefruitzaadextract kan helpen bij de behandeling van diabetes, schimmelinfecties, helpt u af te vallen en beschermt u tegen vele ziekten.

Het kan zelfs uw hart en hersenen beschermen. Als u uw immuniteit wilt versterken of tekenen van veroudering wilt bestrijden, is deze antioxidant een uitstekende keuze.

Hoewel grapefruitzaadextract over het algemeen veilig is en goed wordt verdragen, kan het bepaalde medicijnen verstoren, dus zorg ervoor dat u met uw arts overlegt voordat u dit supplement gaat gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *