10 verfrissende effecten van bier

Wie zou er af en toe genieten van een goed biertje, helaas niet zonder ernstige spijt?

Heerlijke en koele alcoholische dranken gemaakt van water, granen, hop en gist hebben een slechte reputatie omdat men denkt dat ze “bierbuik” veroorzaken.

Bovendien herinner je je misschien de laatste keer dat je een beetje te veel van bier genoot, en uiteindelijk de slechtste dansbewegingen liet zien of jezelf in verlegenheid bracht in het bijzijn van je vrienden.

Zelfs als velen van ons zich schuldig voelen na het drinken van een pint of twee bier, is bier nog steeds een van de meest populaire dranken ter wereld, op de tweede plaats na water en thee.

Maar is bier toch slecht?

Het goede nieuws is dat het drinken van de juiste hoeveelheid bier van tijd tot tijd je een aantal grote gezondheidsvoordelen kan opleveren, dus voel je de volgende keer dat je een koud biertje gaat bestellen niet meer ongemakkelijk!

Overweeg in plaats daarvan het volgende:

 

Zorg voor waardevolle voeding voor uw organisme

 

Bier is niet alleen vetvrij en koolhydraatarm (en is niet de boosdoener voor de “bierbuik”), maar het levert ook een breed scala aan voedingsstoffen in een gezonde voeding.

Een flesje bier bevat:

 • Antioxidanten waarvan bekend is dat ze het risico op kanker en hart- en vaatziekten verminderen
 • Voedingsstoffen gevonden in granen (zink, niacine, riboflavine, vitamine B)
 • Mineralen zijn essentieel voor de normale werking van het lichaam (kalium, calcium en fosfor)

Daarnaast leveren twee glazen bier 10% van de dagelijkse benodigde vezels en heeft het dus een positief effect op de spijsvertering en de stoelgang.

Maar waar komt de mythe van de “bierbuik” vandaan?

Het is simpel: een gemiddeld glas glas bevat 150 calorieën; meer glazen betekent meer calorieën, en vloeibare calorieën zijn gemakkelijk te veel te consumeren, omdat je geen verzadigd gevoel zult hebben als het eten van vast voedsel.

Alcohol kan je ook hongerig maken. Bier drinken zonder regelmatig te sporten en gezonde eetgewoonten aanhouden kan maagzakken veroorzaken.

Daarom raden experts aan om met mate bier te drinken.

In dit geval kiezen sommige mensen voor light bier omdat het bier op de markt minder dan 100 calorieën bevat, zelfs als ze hetzelfde alcoholgehalte bevatten.

Hoewel dit misschien geen goed idee is, omdat het verwijderen van de granen die normaal in bier zitten, ook de voedingswaarde ervan zal verminderen.

Zolang u een gezonde levensstijl heeft en regelmatig genoeg sport om overtollige energie te verbranden, hoeft u zich geen zorgen te maken over calorieën en deze obsessief te volgen.

 

Verlaag het slechte cholesterolgehalte en behoud de gezondheid van het hart

 

Wat als we u zouden vertellen dat matig drinken u kan helpen om langer en gezonder te leven?

Af en toe drinken heeft de volgende geweldige voordelen voor uw gezondheid:

 • Voorkom trombose
 • Verhoog de insulinegevoeligheid
 • Verhoog het cholesterolgehalte (HDL of lipoproteïne met hoge dichtheid genoemd)
 • Verminder het risico op hartaandoeningen en beroertes met 25-40%

Het meest bemoedigende resultaat komt van een in 2003 door Israëlische onderzoekers voltooide studie waaruit bleek dat het drinken van een glas bier (12 ons) per dag gedurende een maand veranderingen in de bloedchemie kan veroorzaken, waardoor het risico op een hartaanval afneemt.

De onderzoekers bestudeerden 48 mannen tussen de 46 en 72 jaar bij wie coronaire hartziekte was vastgesteld.

Alle deelnemers aten een vergelijkbaar gezond dieet, rijk aan fruit en groenten.

De helft van de mannen moet elke dag bier drinken, terwijl de andere helft van de minder bedeelden mineraalwater moet drinken.

De resultaten toonden aan dat 21 van de 24 bierdrinkende patiënten veranderingen in de bloedchemie hadden en het risico op een hartaanval verminderden.

De veranderingen zijn onder meer:

 • Lagere niveaus van “slechte cholesterol”
 • Hogere niveaus van “goede cholesterol”
 • Verhoogde antioxidantenniveaus
 • De activiteit van fibrinogeen wordt verminderd, dit eiwit is verantwoordelijk voor het produceren van stolsels

Wil je het bier nu niet openen?

 

Verlaag het risico op kanker

 

Donker bier is bijzonder rijk aan antioxidanten en flavonoïden, die het risico op kanker kunnen verkleinen.

Een antioxidant in bier, xanthohumol, staat bekend om zijn eigenschappen tegen kanker.

Deze gele substantie werd voor het eerst ontdekt in hop in 1913 en er zijn in de loop der jaren veel voordelen ontdekt:

 • Voorkom prostaatkanker of darmkanker
 • Dood borst-, eierstok- en darmkankercellen
 • Help het lichaam kankerverwekkende stoffen te elimineren
 • Alternatieve therapie voor vrouwelijke hormoonvervanging
 • Het kan ook de oxidatie van LDL of slechte cholesterol verminderen

Daarom zijn wetenschappers begonnen met het ontwikkelen van ‘gezond’ bier dat hogere concentraties xanthohumol bevat en zijn ze genetisch gemanipuleerd om het xanthohumolgehalte te verhogen.

Maar je kunt kanker voorkomen door bier te gebruiken.

Naast het regelmatig kopen van sixpacks met barbecuefeestjes, stelden de onderzoekers ook voor om biermarinade te gebruiken.

Het is algemeen bekend dat gegrild vlees kankerverwekkende verbindingen bevat, die ontstaan ​​wanneer vleessappen worden verbrand door een open vlam.

Volgens het laatste onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Agriculture and Food Chemistry, vermindert bier het gehalte aan PAK’s of polycyclische aromatische koolwaterstoffen, waardoor uw barbecue gezonder wordt.

De meest effectieve marinade bevat donker bier, waardoor het PAK-gehalte met 53% kan dalen, dit komt door het grote gehalte aan antioxidanten in donker bier.

 

Verbeter de cognitieve functie

 

Van koud bier drinken kun je natuurlijk niet alleen gezonder worden, maar ook slimmer!

Als je je schuldig voelt aan al het bier dat studenten hebben gedronken, moet je het betreuren, want uit een onderzoek bij ratten bleek dat na het drinken van bier de cognitieve functie van jonge dieren is verbeterd (meer bepaald , Het helpt hen bij het proces van het vormen van herinneringen).

De oorzaak van dit positieve resultaat is xanthohumol, dat de hersenactiviteit bij jonge mensen en dieren lijkt te verbeteren.

Als onderdeel van deze studie kregen twee groepen muizen grote hoeveelheden bier. Helaas heeft het xanthohumol in bier voor oudere knaagdieren alleen een positief effect op jongere exemplaren.

In het ” Italiaans bewustzijn en kennis herkennen ” ( Bewustzijn en Cognitie ) Een in het tijdschrift gepubliceerde studie vond nog een andere positieve invloed op de hersenactiviteit, wat bevestigt dat de laatste keer dat je duizelig bent geworden tijdens het drinken, mogelijk is geraakt door : Alcohol maakt je eigenlijk slimmer.

Aan 40 mannen werd gevraagd om een ​​film te kijken tijdens het oplossen van mondelinge puzzels; het bleek dat mensen met een bloedalcoholgehalte van .075 sneller puzzels konden oplossen dan nuchtere mensen.

Probeer daarom eerst een verfrissende therapie als u in de problemen zit en geen creativiteit hebt, u zult zich onmiddellijk zelfverzekerder en gemotiveerder voelen om een ​​oplossing voor het probleem te vinden.

 

Voorkom diabetes type 2

 

Type 2-diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten ter wereld en treft wereldwijd bijna 300 miljoen mensen.

Overgewicht en een zittende levensstijl zijn de twee hoofdoorzaken van deze stofwisselingsstoornis, maar het drinken van één of twee kopjes per week is niet een van de gewoonten die de kans op diabetes vergroten. Integendeel, het regelmatig drinken van wat gebrouwen versnaperingen kan je helpen om deze gezondheidstoestand te voorkomen.

Uit een onderzoek dat in 2011 door onderzoekers van de Harvard University werd uitgevoerd onder 38.000 mannen van middelbare leeftijd, bleek dat proefpersonen die niet eerder hadden gedronken maar met mate bier begonnen te drinken, minder snel de diagnose diabetes type 2 kregen.

Het drinken van een paar glazen bier per dag leidde echter niet tot een lager risico, wat wederom aantoont dat je de juiste hoeveelheid bier nodig hebt om te genieten van de gezondheidsvoordelen van bier.

Deze bevindingen zijn ook bevestigd door de American Diabetes Association.

Mensen die matige hoeveelheden bier drinken, hebben een 30% lager risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en kunnen de prevalentie van deze chronische ziekte verminderen door de gewoonte te ontwikkelen om één kopje per dag te drinken voor vrouwen en twee kopjes per dag voor mannen.

 

Verminder het risico op fracturen en osteoporose

 

Als we naar muizenonderzoek kijken, verbetert bier misschien niet de hersenactiviteit van ouderen, maar aan de andere kant brengt het andere gezondheidsvoordelen met zich mee en voorkomt het veel voorkomende ziekten bij ouderen.

Volgens een studie gepubliceerd in de Journal of Food and Agricultural Sciences, kan bier de kans op osteoporose verminderen vanwege de volgende kenmerken:

 • Vertegenwoordigt de bron van voedingssilicium
 • Bevorder botgroei
 • Bevat xanthine, de verbinding die we eerder noemden in hop, het kan ook het risico op osteoporose verminderen

Osteoporose komt vooral voor bij volwassen vrouwen die niet alleen breuken en een lage botdichtheid moeten vermijden, maar ook bier moeten drinken, omdat het de opvliegers die gepaard gaan met de menopauze kan verminderen.

Ongeacht uw geslacht en leeftijd, de sleutel is om niet meer dan twee glazen wijn per dag te drinken. Een studie uitgevoerd door Tufts University wees uit dat het drinken van bier met mate de botdichtheid van mannen met 4,5% verhoogde.

Aan de andere kant kan overmatig genieten en meer dan twee glazen bier per dag drinken het tegenovergestelde effect hebben, wat resulteert in een vermindering van de dichtheid met ongeveer 5%!

 

Verbeter de gezondheid van de nieren

 

Volgens een onderzoek in Finland kan het drinken van bier met mate het risico op nierstenen met 40% verminderen.

Bier bevat meer dan 90% water en heeft een sterk diuretisch effect, wat de normale werking van de nieren kan bevorderen en gifstoffen sneller uit het lichaam kan verwijderen.

De reeks verbindingen die in hop worden aangetroffen, kan leiden tot een lager risico op nierstenen, waardoor uw botten langzamer calcium afgeven. Hierdoor krijgen de verloren mineralen geen kans om zich op te hopen in de nieren in de vorm van pijnlijke stenen.

Een andere studie wees uit dat het drinken van alcohol ook het risico op galsteenontwikkeling en obstructie van de galwegen kan verminderen.

 

Voorkom winterademhaling

 

We associëren bier drinken vaak met zomer, maar wat als je je favoriete bier kunt gebruiken om verkoudheid te voorkomen?

Een door een Japanse brouwer gefinancierd onderzoek toont aan dat bier het griepvirus effectief kan bestrijden.

De hop die wordt gebruikt om bier te maken, bevat ook humulon, dat duidelijk werkzaam is tegen agressieve ademhalingsvirussen en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Tenzij je echter 30 blikjes drinkt, is het mulchrone gehalte in bier te laag om een ​​significant effect te produceren, dus onderzoeken onderzoekers een manier om bier en ander voedsel te maken dat veel anti-griepverbindingen bevat.

 

Maak je haar zacht en glanzend

 

Heeft u te maken met hardnekkige roos, lijkt geen shampoo of behandeling te helpen?

Voor deze situatie is een veel voorkomende natuurlijke remedie om het haar twee of drie keer per week met bier te spoelen.

Bier is rijk aan vitamine B en gist, wat je kan helpen om die vervelende witte vlokken kwijt te raken.

Het wordt aanbevolen om deze behandeling ‘s nachts te doen, zodat de geur van bier verdampt tot de volgende ochtend en je collega’s niet laat vermoeden wat er na het werk van gisteravond is gebeurd.

Volgens een 6-daags experiment uitgevoerd door Vine Pair, kan het elke dag wassen van haar met water en bier roos helpen verminderen in minder dan een week verwerkingstijd van bier.

Vanzelfsprekend kan bier je lokken ook rechter maken zonder onhandige stijlen te gebruiken.

 

ontlast de druk

 

Ten slotte, introduceer de eerste reden waarom mensen bier drinken: ontspanning.

Net als alle andere alcoholische dranken bevat bier ook ethanol, dat het centrale zenuwstelsel onderdrukt en psychoactief produceert.

Het drinken van een koud biertje helpt je om van je beperkingen af ​​te komen, spraakzamer te worden en je zelfs gelukkig te voelen.

Hogere doses kunnen echter slechtere plezierige effecten veroorzaken, zoals cognitieve stoornissen, slecht beoordelingsvermogen, verminderde motoriek, verminderde gevoeligheid en verwarring.

Het verminderen van stressniveaus is een essentieel voordeel, omdat chronische fysiologische stress een ernstige impact kan hebben op de gezondheid en het risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, maagzweren of hart- en vaatziekten kan verhogen.

Matig drinken is een effectieve methode voor stressmanagement die specifieke stresssymptomen zoals depressie, angst, slaapgebrek, hoofdpijn, buikpijn, sociaal isolement en paniekaanvallen kan verlichten.

Kortom, rode wijn is niet de enige alcohol die u kan helpen langer te leven en gezonder te worden. Tijd om van bier te wisselen!

Bier is natuurlijk een van de drankjes die we al jaren moeten vermijden, maar het lijkt erop dat genieten van de simpele geneugten van het leven de beste manier is om gezond te blijven.

Als je deze opwindende biervoordelen wilt proberen, kies dan voor natuurlijk bier, gemaakt van volle granen en hop, en zonder conserveermiddelen, zoetstoffen, glucosestroop of GGO’s.

En, belangrijker nog, vergeet niet om met mate te drinken!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *