|

Zoom Rooms toevoegen met een Zoom Rooms-controller

Je kunt Zoom Rooms op twee manieren toevoegen; hetzij via de Zoom Room Controller of via het webportaal.

Met de Zoom Room-controller kun je in een handomdraai een nieuwe Zoom Room toevoegen. Tijdens het inrichten van de kamer ben je bekwaam om de naam van de kamer, de agenda-integratie, de locatie en de toegangscode van de kamer in te stellen vanaf de controller. Via de webportal kunt u alle extra opties configureren die u nodig heeft.

Je kunt maximaal tien controllers tegelijkertijd op Zoom Rooms aansluiten. Er is ook een aparte limiet voor Zoom desktop en mobiele clients, die niet meetellen voor deze limiet, aangezien ze aparte limieten hebben. Bijvoorbeeld Zoom Room-planningsdisplays, webgebaseerde controllers, Zoom-app-desktopcontrollers, Zoom iOS/Android mobiel apparaatcontrollers en gekoppelde Zoom desktop/mobiele clients tellen niet mee voor deze limiet.

Vereisten voor het toevoegen van Zoom Rooms met een Zoom Rooms-controller

 • Er moet aan de hardwarevereisten voor de computer worden voldaan

 • Om aan de hardwarevereisten te voldoen, moet het controllerapparaat aan de volgende vereisten voldoen:

 • Versie 5.1.0 of hoger van Zoom Rooms for Conference Rooms is vereist

 • Versie 5.1.0 of later van de Zoom Kamers Beheerder is vereist

Opmerking: In tegenstelling tot Zoom Rooms for Touch op de iPad, ondersteunt Zoom Rooms for Touch het gebruik van een Zoom Rooms Controller niet, maar vertrouwt het alleen op de schermbediening van de tablet om Zoom Rooms for Touch te bedienen.

Zoom Rooms toevoegen met een Zoom Rooms-controller

 1. De Zoom Rooms Conference Room-applicatie moet op de computer zijn geïnstalleerd en de Zoom Rooms-app moet op het controllerapparaat zijn geïnstalleerd.

 2. Klik op het Zoom Rooms-icoontje op je computer en open de app.

 3. Ga op de controller naar de Zoom Rooms-app en open deze.

 4. Er wordt een koppelingscode weergegeven op het computerscherm. De controller moet worden geprogrammeerd met de volgende code.

 5. Meld u aan door op de knop Aanmelden op de controller te tikken.

 6. Als je wilt deelnemen aan Zoom Rooms, log dan in als accounteigenaar of beheerder van het account.
  Opmerking: tik op de knop Aanmelden met Google als u uw Google-account wilt gebruiken, of u kunt zich aanmelden met een e-mailadres als u wens om uw e-mailadres te gebruiken, of u kunt uw activeringscode invoeren als u uw telefoonnummer wilt gebruiken.

 7. Voeg een nieuwe kamer toe door op de knop + te tikken.

 8. Voer de naam van de kamer in het onderstaande veld in.

 9. De volgende stap is om op de volgende knop te tikken.

 10. Als je een ander type agenda wilt toevoegen, tik je op de agenda die je wilt toevoegen of tik je op Later instellen.

 11. Er is een optie om een ​​locatie te selecteren als je al locaties hebt aangemaakt in het Zoom Rooms-beheerportaal. De stap wordt overgeslagen als deze niet op een andere manier wordt gevolgd.

 12. Het is aan jou om de toegangscode in te stellen voor de kamer die je wilt gebruiken. Het is belangrijk om te weten wanneer de toegangscode wordt gebruikt en wat de doel is.

 13. Tik vervolgens op de knop Gereed.

 14. Het is nu tijd dat u uw nieuw ingerichte kamer gaat gebruiken.

Opmerking: Het zou een Goed idee om de configuratie van uw firewall te controleren als u problemen ondervindt bij het verbinden van de room controller met het room system.

Similar Posts