|

Wereldwijde valuta’s en betalingen voor Zoom Events

Antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over wereldwijde betalingen vindt u hieronder.

Lees veelgestelde vragen over:

  • Welke landen en valuta worden ondersteund door Zoom Events?

  • Hoe internationale betalingen/valuta accepteren?

  • Zijn er internationale kosten?

  • Wat zijn de grensoverschrijdende tarieven?

  • Wat zijn de wisselkoerskosten?

  • Wat zijn buitenlandse transactiekosten?

  • Hoe worden tickets die in vreemde valuta zijn gekocht, terugbetaald?

  • Wanneer Doen krijg ik mijn geld?

   • PayPal-uitbetalingsschema

   • Streep uitbetalingsschema

  • Dekt u internationale belastingen?

  • Hoe werk ik de belastingvrijstellingsgegevens van mijn bedrijf bij?

Welke landen en valuta worden ondersteund door Zoom Events?

Land Munteenheid
Argentinië Amerikaanse Dollar
Australië EUR
Oostenrijk EUR
België EUR
Brazilië BRL
Canada CAD
Frankrijk EUR
Duitsland EUR
Hongkong HKD
Ierland EUR
Italië EUR
Nederland EUR
Nieuw-Zeeland
Portugal EUR
Singapore EUR
Spanje EUR
Zwitserland CHF
Zweden SEK
Verenigde Arabische Emiraten (AE) PayPal-USD

Strip – AED of USD

Verenigd Koninkrijk (VK) GBP
Verenigde Staten (VS) Amerikaanse Dollar

Hoe internationale betalingen/valuta accepteren?

Opmerking: Om extra valuta’s te kunnen accepteren, moeten zakelijke PayPal-rekeningen zijn ingeschakeld. Wanneer een fonds wordt ontvangen in een valuta die niet op de rekening is ingeschakeld, bestaat de mogelijkheid dat het geld automatisch wordt gestort in een niet opgeëiste status onmiddellijk na ontvangst als dit niet het geval is ingeschakeld op de rekening.

U moet aanpassingen maken in het dashboard van uw PayPal-rekening om internationale betalingen/valuta’s te kunnen accepteren. Bekijk deze PayPal-ondersteuningspagina indien nodig helpen met maken deze aanpassingen. Er zijn in dit verband drie opties voor u beschikbaar:

 1. Ongeacht het type betaling dat u ontvangt, zal PayPal de valuta omrekenen naar de valuta van het land en deze onmiddellijk naar u verzenden.

 2. U kunt de bestelling van de klant niet uitvoeren als u de betaling weigert.

 3. In eerste instantie creëren een tegoedrekening in de vreemde valuta van uw keuze en accepteer alle internationale betalingen/valuta’s.

Hier is een link naar de ondersteuningspagina van PayPal met meer informatie en gedetailleerde instructies. In het onderstaande gedeelte vindt u een lijst met kosten in verband met het accepteren van vreemde valuta, zoals vermeld in het volgende gedeelte.

Opmerking: Stripe Business-accounts vereisen geen extra stappen om vreemde valuta te accepteren. In de volgende secties vindt u meer informatie over de kosten die van toepassing zijn op deze transacties.

Zijn er internationale kosten?

Om te verwerken transacties internationaal, Zoom neemt niet eventuele directe kosten van de klant. De keerzijde van het opereren in het buitenland en in een vreemde valuta is dat er kosten aan verbonden zijn.

Wat zijn de grensoverschrijdende tarieven?

PayPal

De gastheer kan een grensoverschrijdende vergoeding in rekening brengen (afhankelijk van het land van herkomst van de betalingsmethode van de deelnemer) als de betalingsmethode van de deelnemer afkomstig is uit een ander land dan het land van de gastheer.

Voorbeeld: als een in de VS gevestigde host een ticket (tickets) in USD verkoopt aan een koper in het VK (bezoeker), dan brengt deze in de VS gevestigde host de koper in het VK 3,49% + $ 48,39 (normale verwerkingskosten) + 1,5% (cross-over) in rekening grens vergoeding).

Streep

De gastheer kan een grensoverschrijdende vergoeding in rekening brengen (afhankelijk van het land van herkomst van de betalingsmethode van de deelnemer) als de betalingsmethode van de deelnemer afkomstig is uit een ander land dan het land van de gastheer.

Voorbeeld: in het geval dat een in de VS gevestigde host een ticket in USD verkoopt aan een koper in het VK (Bezoeker), dan zou het kostenschema van de in de VS gevestigde host zijn: 2,9% + $ 0,30 (normale verwerkingskosten) + 1% (grensoverschrijdende kosten).

Wat zijn de wisselkoerskosten?

Gastheren

PayPal

Er worden wisselkosten in rekening gebracht als de zakelijke PayPal-rekening betalingen accepteert in andere valuta’s dan de geregistreerde valuta van de rekening.

Opmerking: Wanneer er een wisseltarief in rekening wordt gebracht, is er meestal ook een grensoverschrijdend tarief van toepassing.

Voorbeeld: De kosten kunnen als volgt zijn als een gastheer met hoofdkantoor in de VS een ticket in EUR verkoopt aan een koper in het VK (bezoeker): 3,49%+$0,49 (de normale verwerkingskosten) + 1,5% (de grensoverschrijdende kosten ) + 2,5% (de wisselkosten).

Opmerking: Om extra valuta’s met zakelijke PayPal-rekeningen te accepteren, moet de rekening daarvoor zijn ingeschakeld. Telkens wanneer geld wordt ontvangen in valuta’s die momenteel niet zijn ingeschakeld op de rekening, worden die fondsen automatisch gemarkeerd als niet-opgeëist zodra ze zijn ontvangen.

Streep

Als het Stripe-account betalingen accepteert die worden gedaan in andere valuta dan de geregistreerde valuta van het account, wordt het Stripe-account voor die betalingen een wisseltarief in rekening gebracht.

Opmerking: Wanneer er een wisseltarief in rekening wordt gebracht, is er meestal ook een grensoverschrijdend tarief van toepassing.

Voorbeeld: bijvoorbeeld als een in de VS gevestigde host een ticket in GBP verkoopt aan een koper in het VK (Bezoeker), dan kan de in de VS gevestigde host de volgende kosten in rekening brengen: 2,9% plus $ 0,30 (normale verwerkingskosten) + 1% (grensoverschrijdende kosten) + 1% (kosten voor vreemde valuta).

Deelnemers

Als gevolg van het feit dat een Deelnemer mogelijk een wisseltarief moeten betalen wanneer ze een ticket kopen dat wordt verkocht in een andere valuta dan waarin hun creditcard is uitgegeven, kan de uitgever van de creditcard van de bezoeker een wisseltarief in rekening brengen.

Wat zijn buitenlandse transactiekosten?

Buitenlandse transactiekosten (FX-kosten) zijn toeslagen die op de creditcardrekening verschijnen wanneer u een aankoop doet met uw creditcard die via een buitenlandse bank gaat of waarbij de gebruikte valuta een andere is dan de Amerikaanse dollar (USD). Het is gebruikelijk dat veel creditcarduitgevers kosten in rekening brengen voor deze service, meestal tussen één procent en drie procent van het aankoopbedrag.

Hoe worden tickets die in vreemde valuta zijn gekocht, terugbetaald?

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de wisselkoers van vreemde valuta fluctueert dagelijks. Zodra een bezoeker een terugbetaling aanvraagt ​​voor een ticket dat in een vreemde valuta is gekocht, worden die tickets terugbetaald in de valuta van de lokale valuta van de bezoeker en ontvangt de bezoeker een terugbetaling voor het exacte bedrag dat hij in zijn lokale valuta heeft betaald . Hosts kunnen vanwege deze garantie aan de klant worden verplicht om meer of minder te betalen dan de werkelijke waarde van het ticket.

Voorbeeld: een host wiens geregistreerde valuta USD is, verkoopt tickets in USD volgens de registratievaluta van de host. Bezoekers hebben de mogelijkheid om het evenement in EUR te kopen in plaats van USD. Een deelnemer die een ticket van $ 10 USD koopt, betaalt € 9,00 EUR voor de ticket als de wisselkoers op de dag dat de bezoeker het ticket koopt $1,00 USD is, is dat gelijk aan €0,90 EUR op die dag. In het geval dat de deelnemer enkele dagen later een terugbetaling aanvraagt, wanneer de wisselkoers dan $ 1,00 USD tot € 0,85 EUR is, krijgt de deelnemer de € 9,00 EUR die hij of zij heeft terugbetaald gekocht het ticket voor, maar als gevolg van de verandering in de wisselkoers, zal de gastheer $ 10,80 USD – $ 0,80 meer – terugbetalen vanwege het feit dat USD waarde heeft verloren ten opzichte van EUR sinds de oorspronkelijke aankoopdatum van het ticket.

Opmerking: Er kunnen nettowinsten en nettoverliezen zijn die verband houden met schommelingen in de wisselkoers; dit komt omdat de beweging in beide richtingen kan zijn.

WaN krijg ik mijn geld?

PayPal-uitbetalingsschema

PayPal heeft een uitbetalingsschema van drie tot eenentwintig dagen, wat hetzelfde is als het uitbetalingsschema voor Amerikaanse klanten. Hier is een link naar een artikel over het koppelen van PayPal aan uw website.

Streep uitbetalingsschema

Het is belangrijk om op te merken dat het uitbetalingsschema van Stripe afhankelijk is van de locatie van de Gastheer.

In het geval van Australië en de Verenigde Staten:

 • Evenement: Het geld wordt normaal gesproken 7 dagen na afloop van het evenement op uw bankrekening gestort.

 • Serie: Over het algemeen ontvangt u uw geld ongeveer zeven dagen na afloop van het evenement op uw bankrekening.

 • Conferentie: Over het algemeen ontvangt u het geld binnen 7 dagen na afloop van het evenement op uw bankrekening.

Voor Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Singapore, Spanje, Zwitserland, Zweden, Verenigd Koninkrijk:

 • Evenement: Uw bankrekening wordt meestal 8 dagen na afloop van het evenement gecrediteerd.

 • Serie: Als een evenement is afgelopen, wordt het geld ongeveer 8 dagen later op je bankrekening gestort.

 • Conferentie: Normaal gesproken ontvang je je geld acht dagen nadat het evenement is afgelopen. Ze zullen worden gedeponeerd naar binnen uw bankrekening.

Voor eenheided Arabische Emiraten (VAE):

 • Evenement: Het is meestal 7 tot 10 dagen na het evenement dat het geld op uw bankrekening wordt gestort.

 • Serie: Zodra het evenement voorbij is, wordt het geld over het algemeen 10 dagen na afloop van het evenement op uw bankrekening gestort.

 • Conferentie: Na de gebeurtenis is afgelopen, wordt het geld normaal gesproken binnen 10 werkdagen op uw bankrekening gestort.

Dekt u internationale belastingen?

Afhankelijk van waar u zich bevindt, wordt er belasting en btw in rekening gebracht op uw aankoop.

Opmerking: Stripe-gebruikers die in Australië wonen, zijn onderworpen aan de Goederen en Services Tax (GST), die momenteel is vastgesteld op 10% voor de betalings- en geschillenkosten.

Opmerking: Canadese bedrijven en de VS bedrijven hebben geen btw-nummer omdat ze buiten de EU zijn gevestigd.

Hoe werk ik de belastingvrijstellingsgegevens van mijn bedrijf bij?

Tijdens het onboarding-proces kunt u de belastingvrije status van uw bedrijf opnemen. De informatie die u verstrekt tijdens het onboardingproces kan worden bijgewerkt in de factureringsinstellingen van uw account als u deze niet verstrekt tijdens het onboardingproces.

Alle inhoud en afbeeldingen gaan naar https://support.zoom.us

Similar Posts