|

Vooraankondiging van het einde van de ondersteuning voor Zoom Rooms Controller op iOS 8 en iOS 9

Met Zoom is videocommunicatie probleemloos, veilig en stelt het mensen in staat meer te doen dan ooit tevoren. Om kwaliteit en veiligheid voor onze gebruikers te garanderen, zullen we binnenkort de ondersteuning voor Apple iOS 8.x en 9.x verwijderen als onderdeel van de aankomende release van Zoom Rooms Controller voor iPad, versie 5.10.

De Zoom Rooms Controller voor iPad versie 5.10 en latere versies kunnen niet worden geüpgraded of geïnstalleerd op Apple-apparaten met Apple iOS 8.x en 9.x. Een Zoom Rooms Controller voor iPad 5.10 en latere versies kunnen niet worden geüpgraded naar iPads met iOS 9.x of eerder, en het Apple App Store-beleid verhindert dat iPads Zoom Rooms Controller installeren.

Het is vooral impogeschikt voor merk op dat Zoom Rooms Controller voor iPad iOS 8.x en 9.x niet langer ondersteunt, wat met name van invloed is op de volgende iPad-modellen die niet kunnen worden geüpgraded na iOS 9.3.6:

Model Introductie datum Hardware-modellen Apple-ondersteuningsstatus
iPad Mini (Gen 1) 2012 A1432

A1454

A1455

Vintage
iPad (Gen 3) 2012 A1403

A1416

A1430

Verouderd
Ipad 2 2011 A1395

A1396

A1397

Verouderd

Het is belangrijk om op te merken dat Apple al deze modellen als vintage beschouwt, wat betekent dat het bedrijf er geen ondersteuning meer voor biedt (zie het artikel Garantieservice verkrijgen voor uw Apple-product nadat het is verlopen).

Achtergrond informatie

Volgens de geschiedenis van Zoom werd de Zooms Room Controller voor iPad de afgelopen jaren ondersteund op iOS-versies 8.x en hoger. We hebben besloten onze ondersteuning voor iPad 8 en iOS 9 te beëindigen, aangezien er geen doorlopende updates van Apple zijn voor hun besturingssystemen en beveiligingssystemen (laatst bijgewerkt in respectievelijk augustus 2015 en juli 2019). Om nieuwe applicatiefuncties te ondersteunen die mogelijk worden gemaakt door nieuwere iOS-releases en beveiligingsproblemen, moeten we onze ondersteuning voor deze besturingssystemen beëindigen. Vanwege de moeilijkheid om te upgraden naar nieuwere versies van iOS dan 9.3.6, worden de bovengenoemde iPad-modellen niet ondersteund vanaf Zoom Rooms Controller voor iPad release 5.10, aangezien ze niet compatibel zijn met iOS-releases hoger dan 9.3.6.

Zoom Rooms Controller versie 5.10 Release Tijdlijn

Dit was de versie van Zoom Rooms Controller die in april voor de iPad werd gelanceerd, 2022, welke was versie 5.10. Nieuwere versies van de applicatie kunnen worden gedownload via de Apple App Store. U kunt upgraden naar Zoom Rooms Controller 5.10 door gebruik te maken van de nieuwste iOS en de nieuwste versie van de Zoom Rooms Controller-app voor iPad-apparaten met iOS 10.x of groter; Zoom raadt ten zeerste aan om op uw apparaat de nieuwste iOS- en Zoom Rooms-controller te gebruiken, afhankelijk van uw apparaat.

Hoe kan ik de iOS-versie van mijn geïmplementeerde iPad(s) controleren?

Volg deze stappen om te bepalen welke versie van iOS momenteel op uw apparaat is geïnstalleerd met behulp van de Zoom-beheerportal:

 1. Het webportaal van Zoom is toegankelijk door in te loggen.

 2. Selecteer Apparaatbeheer in het menu en klik vervolgens op Apparatenlijst in het menu.

 3. Zorg ervoor dat het filter linksboven is ingesteld op iOS in plaats van All Platform OS.

 4. De Zoom Room-toewijzing en apparaatnaam van uw apparaten moeten worden gecontroleerd.

 5. Als u uw apparatenlijst naar een CSV-bestand wilt exporteren voor verdere verwerking, kunt u op de optie Exporteren klikken.

Hoe kan ik controleren of ik een iPad heb die niet verder kan upgraden dan iOS 9.3.6?

Vergelijk het hardwaremodel van uw iPad met de lijst met hardwaremodellen in de tabel hierboven en op de ondersteuningswebsite van Apple onder Identificeer uw iPad-model.

Wat betekent dit voor iPads die niet kunnen upgraden na iOS 9.3.6?

Zoom Rooms Controller voor iPad versie 5.10 kan niet op deze iPad-modellen worden geïnstalleerd. Versie 5.9.3 van Zoom Rooms Controller voor iPad is nog steeds beschikbaar voor gebruik op deze apparaten. Zoom Rooms Controller voor iPad versie 5.9.3 kan niet opnieuw worden geïnstalleerd vanuit de Apple AppStore als er een storing optreedt waardoor u de installatie ongedaan moet maken of uw apparaat moet resetten naar de fabrieksinstellingen (en dus wist).

Kan ik Zoom Rooms Controller voor iPad versie 5.9.3 blijven gebruiken op mijn iPad?

In het oorspronkelijke plan zou Zoom Rooms iPad Controller versie 5.9.3, die iOS 8 en 9 ondersteunde, op 9 oktober 2022 niet meer werken. Totdat Zoom’s Software Quarterly Lifecycle Policy een minimale versie van Zoom Rooms iPad Controller hoger dan 5.9.3 vereist. , is deze datum verlengd. Zoom Rooms iPad Controller-versies 5.9.3 en eerder zullen niet meer beschikbaar zijn bedienen op iPads met iOS 8 en 9. De Zoom Rooms iPad Controller versie 5.9.3 en eerder zal na die datum niet meer werken op iPads met iOS 8 of 9. In het geval dat de iOS van de iPad moet worden geüpgraded of zo snel mogelijk moet worden overgeschakeld naar een alternatief hardwareplatform, ontvangt de beheerder een meldingsbericht waarin staat wat er moet gebeuren. Om op de hoogte te blijven van komende handhavingsdatums en minimaal vereiste versies van Zoom’s Software Quarterly Lifecycle Policy, moet je Zoom’s Software Quarterly Lifecycle Policy regelmatig controleren.

Welke stappen moet ik nemen om me op deze wijziging voor te bereiden?

Om te bepalen welke soorten apparaten in uw Zoom-account zijn geïmplementeerd, raadt Zoom u aans going via iPads die zijn ingezet als Zoom Room Controllers, Zoom Scheduling Displays of Zoom Rooms for Touch-apparaten om te bepalen welke soorten apparaten zijn opgenomen in uw Zoom-implementatie. De volgende actie wordt dan aanbevolen door Zoom, op basis van de mogelijkheden van het apparaat:

 • Zoom Rooms Controller voor iPad 5.10 en toekomstige updates zouden compatibel moeten zijn met elk apparaat dat kan worden geüpgraded naar iOS 9.x of groter, zodat ze compatibel kunnen zijn met Zoom Rooms Controller voor iPad 5.10 en ook toekomstige updates.

 • Als een van uw apparaten niet kan upgraden boven iOS 9.3.6, zou u moeten overwegen om ze te vervangen door eenieuwe Zoom Room Controller of Scheduleg Display dat ondersteuning biedting Zoom Room Controller voor iPad 5.10. Hieronder vindt u aanbevelingen voor migratieopties.

 • Tot de vervanging plaatsvindt, kunt u Zoom Rooms Controller voor iPad 5.9.3 blijven gebruiken door de hierboven beschreven instructies te volgen.

 • In de nabije toekomst kan het nodig zijn om apparaten te vervangen die Apple in de nabije toekomst als “verouderd” of “vintage” beschouwt. In het volgende gedeelte vindt u een lijst met aanbevelingen voor migraties.

Aanbevolen migratie-opties

 • Selecteer een controller uit de lijst met aanbevolen hardwarecontrollers in Zoom Rooms en implementeer deze. De controllers zijn compatibel met zowel Windows als Macintosh Zoom Rooms, evenals Zoom Room Appliances.

 • Zoom Rooms biedt een Hardware as a Service-programma waarmee u eenew controller voor een betaalbaar maandelijks bedrag.

Similar Posts