|

Uitgaande webhook gebruiken met zoomen

Om gebruik te kunnen maken van de chatfunctie van Zoom, moet je een chat-app instellen met de naam Outgoing Webhooks dat stelt u in staat informatie te verzenden en meldingen te ontvangen op de eindpunten die u opgeeft.

Vereisten voor Uitgaand gebruiken Webhook

 • U moet bekend zijn met het proces van het verzenden van HTTP POST-verzoeken met behulp van een token en een eindpunt

 • In de Zoom App Marketplace is Outgoing Webhook Chat vooraf goedgekeurd voor opname
  Opmerking: Uw Zoom-beheerder kan u helpen als de app niet vooraf is goedgekeurd.

Uitgaande webhook installeren vanuit de Zoom App Marketplace

 1. Log in met je Zoom-account om toegang te krijgen tot de Zoom App Marketplace.

 2. Zoek naar Outgoing Webhook in het zoekvak rechtsboven in uw scherm om de app op uw apparaat te vinden.

 3. Zoek de Outgoing Webhook-app in uw zoekresultaten en klik erop om deze te openen.

 4. Voeg het artikel toe aan uw winkelwagen.

 5. Klik op Autoriseren zodra u hebt bevestigd dat de app de vereiste machtigingen nodig heeft.
  De Zoom Chat-app zal u op de hoogte stellen zodra het proces is voltooid door u een melding te sturen.
  Opmerking: De Zoom-desktopclient installeert automatisch de Outgoing Webhook-chat-app voor u als uw beheerder deze heeft geïnstalleerd in de Zoom-server.

Hoe de Outgoing Webhook-app te gebruiken

Configureer de Outgoing Webhook-app

 1. De desktopclient van Zoom is toegankelijk door in te loggen.

 2. U vindt het tabblad Chatten aan de linkerkant van het scherm.

 3. Onder BOTS aan de linkerkant van de pagina vind je de chatbot die inkomende webhooks afhandelt.
  Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot het chatkanaal van uw keuze.

 4. Stuur een bericht door connect te typen en te verzenden. Als u naar een ander kanaal dan Uitgaand bent genavigeerd, moet u de opdracht /trigger connect typen als u naar een ander kanaal bent genavigeerd.
  Er zal een verbindingssuccesbericht zijn verstuurd naar u door de chat-app en u krijgt een link om de webhook te configureren.

 5. De link is te vinden door hier te klikken.
  Bij het openen van de webpagina krijgt u een aantal instellingen te zien die u kunt wijzigen:

  • Kanaalnaam: het kanaal waarin u het “verbinden” -commando start, is dit kanaal.

  • Triggerwoord(en): selecteer de opdrachten die u wilt dat uw eindpunten ontvangen vanaf de opdrachtregel. Bijvoorbeeld: de payload is ingesteld om u een bericht te sturen met de tekst ‘trigger Doen “ticket maken” met het woord “ticket maken” erin.

  • URL(‘s): U moet uw triggerwoordopdrachten invoeren (één per regel) om ze te ontvangen.

  • Token: er zal een token ingebed zijn in de payload van uw eindpunt dat door Zoom zal worden verzonden. Om te verifiëren of het verzoek afkomstig is van uw Zoom-chat, kunt u deze methode gebruiken.

  • Terugbel-URL: in dit scenario worden triggers teruggestuurd naar het Zoom-chatkanaal om erop te reageren. Het bijbehorende token moet in combinatie met elkaar worden gebruikt

 6. Alsjeblieft Klik op de Opslaan knop.

Stuur aangepaste berichten naar Zoom Chat

Als uw systeem wordt geactiveerd, stuurt het een geformatteerd bericht terug naar de gebruiker via Zoom-chat als reactie op de trigger. Een bericht in de chat-app kan een van de negen typen zijn, waaronder een bericht, een actie, een veld, een selectie, een bijlage of een sectie.

Naast het kiezen van het type bericht dat u wilt verzenden, kunt u ook de stijl en functionaliteit van uw bericht specificeren. We raden u aan ons artikel over het aanpassen van berichten op de marktplaats te lezen voor meer informatie.

Beschikbare commando’s

Maak een lijst van alle beschikbare opdrachten

Een lijst met opdrachten is beschikbaar door help te typen in het 1:1 Outgoing Webhook-chatkanaal of door /trigger help te typen in uw Zoom Chat-kanaal.

Nieuw Verbinding

Als u liever Zoom Chat gebruikt, typt u /trigger connect in uw gewenste Zoom Chat-groep om een ​​nieuwe verbinding te genereren via het 1:1 Outgoing Webhook-chatkanaal of /connection in uw gewenste Zoom Chat-groep. Maak de configuratie aan door op de link te klikken.

Weergave Configuraties

Configure (all) is het commando dat in het 1:1 Outgoing Webhook-chatkanaal moet worden getypt of /trigger configure (all) dat in het Zoom Chat-kanaal moet worden getypt als u een lijst met uw configuraties wilt ontvangen, samen met de link om te wijzigen elke.

Doen Commando

In het 1:1 uitgaande webhook-chatkanaal kunt u do + (uw geconfigureerde triggerwoorden) + (Shift+Enter) + (uw gewenste tekst) of /trigger do + (uw geconfigureerde triggerwoorden) + (Shift+Enter) typen + (Uw gewenste tekst) om een ​​bericht te verzenden en de lading te hebben verstuurd naar uw geconfigureerde URL’s door do + (uw geconfigureerde triggerwoorden) + (Shift+Enter) + (uw gewenste tekst) te typen. Gegevens worden verzonden door de chat-applicatie.

Loskoppelen

In het 1:1 Outgoing Webhook-chatkanaal typt u disconnect of /trigger disconnect in het Zoom Chat-kanaal waarvan u de abonnement to verwijder het abonnement voor het huidige chatkanaal in het 1:1 uitgaande webhook-chatkanaal. Klik op de knop OK om te bevestigen.

Koppel alle abonnementen los

Om het abonnement voor het huidige chatkanaal te verwijderen, typt u /trigger disconnect all in uw gewenste Zoom Chat-kanaal of /trigger disconnect all in het 1:1 Outgoing Webhook-chatkanaal om u af te melden voor dat kanaal. Klik op de knop OK om te bevestigen.

Hoe de Outgoing Webhook-chat-app te verwijderen

 1. De Zoom Marketplace is toegankelijk na het inloggen op uw Zoom-account.

 2. Selecteer in de zoekresultaten voor Uitgaande webhook de app en klik erop, of in henin het gedeelte met apps van de app-lijst, klikt u op de koppeling Apps toevoegen in de app.

 3. Klik in het gedeelte Uitgaande webhook op de knop Verwijderen.

 4. Klik op de knop Verwijderen nadat u het dialoogvenster hebt bevestigd.

Het Zoom-ondersteuningsteam is beschikbaar om indien nodig extra hulp te bieden.

Similar Posts