|

Terugbetaling van Zoom Events-tickets gekocht in vreemde valuta

Er zijn Zoom Events-evenementen die toegankelijk zijn voor een internationaal publiek, afhankelijk van in welk deel van de wereld u zich bevindt. U kunt kaartjes kopen om evenementen bij te wonen die worden georganiseerd van landen die anders zijn dan de jouwe.

Dit artikel behandelt:

  • Wat is een lokale valuta?

  • Wat is een buitenlander munteenheid?

  • Wat zijn buitenlandse transactiekosten?

  • Restitueert Zoom Events buitenlandse transactiekosten?

  • Zijn er kosten verbonden aan het kopen van tickets in vreemde valuta?

  • Hoe worden ticketaankopen in vreemde valuta terugbetaald?

Wat is een lokale valuta?

Lokale valuta’s zijn de valuta’s die het meest worden gebruikt in een bepaald land. Het is meestal de nationale valuta die in deze situatie wordt gebruikt.

Voorbeeld: In de Verenigde Staten is de dollar de officiële munteenheid van het land.

Wat is een buitenlander munteenheid?

Over het algemeen is een vreemde valuta alles dat niet regelmatig in een bepaald land of een bepaalde regio wordt gebruikt.

Voorbeeld: in het Verenigd Koninkrijk wordt de Amerikaanse dollar als vreemde valuta beschouwd.

Wat zijn buitenlandse transactiekosten?

Consumenten worden vaak buitenlandse transactiekosten (FX-kosten) in rekening gebracht wanneer ze hun elektronische betaalkaarten (creditcard of betaalpas) gebruiken om een ​​aankoop in vreemde valuta te doen. De buitenlandse transactiekosten zijn vaak een toeslag opgeladen door veel creditcarduitgevers. Er kunnen ook buitenlandse transactiekosten in rekening worden gebracht wanneer u online goederen en diensten koopt van een buitenlander land, zelfs als de verkoper in uw eigen land is gevestigd en de transactie wordt uitgevoerd in de vreemde valuta van dat land.

Er kunnen buitenlandse transactiekosten in rekening worden gebracht als u een ONS in dollars uitgegeven creditcard of betaalpas om een ​​online artikel te kopen dat in Britse ponden wordt verkocht door een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk terwijl u een door de Verenigde Staten uitgegeven creditcard of betaalpas gebruikt.

Restitueert Zoom Events buitenlandse transactiekosten?

De buitenlandse transactiekosten die zijn gemaakt tijdens deelname aan Zoom Events worden niet terugbetaald. In het geval dat er buitenlandse transactiekosten worden gemaakt, is de gebruiker hiervoor verantwoordelijk.

Zijn er kosten verbonden aan het kopen van tickets in vreemde valuta?

U kunt door uw kaartuitgever of bank buitenlandse transactiekosten in rekening worden gebracht als u een ticket koopt dat in een vreemde valuta wordt verkocht.

Hoe worden ticketaankopen in vreemde valuta terugbetaald?

In het geval dat u voor een evenement betaalt met een creditcard of betaalpas die is uitgegeven in een andere valuta dan waarin uw creditcard is uitgegeven, meestal de valuta van het land waar u de kaart hebt geopend en/of geregistreerd, en uw terugbetaling wordt geaccepteerd, ontvangt u mogelijk een andere terugbetaling dan u betaald oorspronkelijk. Het is belangrijk om op te merken dat dit te wijten is aan het feit dat als u een terugbetaling ontvangt, dit in hetzelfde bedrag en in dezelfde vreemde valuta zal zijn als waarin u hebt betaald, maar dat het dan moet worden omgerekend naar de valuta die aan uw kaart is gekoppeld. Als gevolg van de dagelijkse schommelingen in wisselkoersen is het zeer waarschijnlijk dat de wisselkoers op het moment van terugbetaling zal verschillen van de wisselkoers op het moment van aankoop, vanwege de dagelijkse schommelingen in wisselkoersen.

Als u een ticket in vreemde valuta heeft gekocht, kan het bedrag dat u ontvangt voor een terugbetaling afwijken van wat u in eerste instantie voor het ticket heeft betaald.

Voorbeeld: u heeft een creditcard die is uitgegeven in de Verenigde Staten en u koopt een ticket dat wordt verkocht in euro’s (EUR). Tickets kosten € 9 EUR en op het moment van aankoop kan de wisselkoers als volgt zijn: $ 1,00 USD = € 0,90 EUR op het moment van aankoop. Afhankelijk van de wisselkoers op het moment van schrijven, ontvangt u een factuur op uw creditcardafschrift voor het bedrag van $10 USD voor het ticket. Als gevolg van een terugbetalingsverzoek wordt het geld op het moment van teruggestort op uw creditcard aankoop in de oorspronkelijke valuta en het bedrag van het ticket. In dit geval is het bedrag € 9,00 EUR. Op het creditcardafschrift zal waarschijnlijk een terugbetaling worden weergegeven als een bedrag van meer of minder dan $ 10,00 USD, als de wisselkoers op het moment van terugbetaling afwijkt van de wisselkoers op het moment van aankoop, die $ 1,00 USD = € 0,90 EUR was op het moment van aankoop. U ontvangt een terugbetaling van $ 10,58 USD op uw creditcardafschrift als de wisselkoers op het moment van terugbetaling $ 1,00 USD = € 0,85 was EUR, Bijvoorbeeld.

De wisselkoers zou $ 1,00 USD = € 0,95 EUR zijn geweest op het moment van terugbetaling in het scenario hierboven, en dus uw creditcardafschrift zou u een terugbetaling van $ 9,47 USD laten zien als u de terugbetaling op dat moment had ontvangen.

Er kunnen buitenlandse transactiekosten in rekening worden gebracht door uw kaart of bank als u een ticket koopt dat in vreemde valuta wordt verkocht. Neem in dat geval contact op met uw kaartaanbieder of bank.

Alle inhoud en afbeeldingen gaan naar https://support.zoom.us

Similar Posts