MDM gebruiken voor Zoom Rooms met macOS Mojave
|

MDM gebruiken voor Zoom Rooms met macOS Mojave

Vanwege verhoogde beveiligingsmaatregelen is het noodzakelijk om Zoom Rooms te autoriseren om de microfoon en camera te gebruiken wanneer de Zoom Rooms-app voor het eerst wordt geïnstalleerd op Mac OS 10.14 Mojave. Om deze prompt te omzeilen wanneer u MDM gebruikt om Zoom Rooms te implementeren en te beheren, moet u een configuratie voor een MDM-profiel implementeren op het Zoom Room-apparaat om deze prompt over te slaan.

Vereisten voor het gebruik van MDM voor Zoom Rooms met macOS 10.14 Mojave

Het MDM-profiel configureren voor Zoom Rooms met macOS Mojave

Met behulp van Privacy Service Dictionary Keys kunt u toegangsautorisatie koppelen aan een profiel om toegang te autoriseren tot de camera van het systeem en microfoon, maar u kunt geen toegang verlenen tot de camera en microfoon van het systeem. Als alternatief, door de sleutel “SystemPolicyAllFiles” te configureren, heeft de Zoom Room-toepassing toegang tot alle beveiligde bestanden, evenals tot de camera en microfoon, zolang deze zijn ingeschakeld.

  1. Maak een aangepast profiel in uw MDM-service door deze te openen.

  2. Hier kunt u een voorbeeld zien van de XML die nodig is voor het profiel door het .plist-bestand onderaan deze pagina te bekijken.

  3. Uw MDM-server is verantwoordelijk voor het leveren van het apparaatprofiel aan de apparaten.

  4. Door Systeemvoorkeuren op uw Mac-apparaat te selecteren en vervolgens Profielen te selecteren, kunt u controleren of uw profiel is afgeleverd.

AirWatch configureren voor Zoom Rooms met macOS Mojave

  • Klik in het venster Profiel toevoegen op de optie Mac OS – “Apparaatprofiel” en selecteer vervolgens het platform als “macOS”.

  • Op de volgende pagina wordt u gevraagd de benodigde informatie in te voeren en zodra dat is gebeurd, klikt u op de knop Privacyvoorkeuren.

  • Je kunt je werk opslaan en publiceren zodra je de pagina hebt opgeslagen. Handmatige installatie is mogelijk als het toewijzingstype is ingesteld op Optioneel, of automatische installatie is mogelijk als het toewijzingstype is ingesteld op Automatisch.

Similar Posts