|

Licenties voor Zoom Events toewijzen

Om licenties voor Zoom Events toe te wijzen aan gebruikers in uw account, moet u moet eerst een Zoom Events-licentie aanschaffen.

Het is voor gebruikers aan wie een Zoom Events-licentie is toegewezen, mogelijk om een naaf waar ze kunnen hun evenementen publiceren zodra ze de licentie hebben gekregen.

Notities:

 • Er zijn verschillende niveaus van Zoom Events-licenties die de grootte van de sessiecapaciteit binnen een Zoom Event bepalen. Stel bijvoorbeeld dat een webinar of meetinghost een Zoom Events 1.000 heeft vergunning, dat betekent dat ze in totaal maximaal 1.000 deelnemers mogen hebben in het webinar of de vergadersessie die ze houden. Ook als de host een Zoom Events licentie heeft met een capaciteit van meer dan 1.000, heeft een vergadersessie een maximale capaciteit van 1.000 aanwezigen.
  Vergadercapaciteit wordt bepaald door de capaciteit van de Zoom Meeting-licentie als de vergadering buiten Zoom Events is gepland en de vergadering geen deel uitmaakt van Zoom Events.

 • Gebruikers kunnen zowel een Zoom Events-licentie als een Zoom Webinars-licentie krijgen via het Zoom-webportaal dat beschikbaar is voor accounteigenaren en -beheerders. De Zoom-evenementen

 • licentie beperkt de capaciteit van Zoom Events in overeenstemming met de Zoom Events-licentie. Om een ​​stand-alone Zoom Webinar in te plannen via het webportaal, zal de capaciteit beperkt zijn als gevolg van de grotere capaciteit die beschikbaar is met een Zoom Webinars licentie of een Zoom Events licentie. Zoom-evenementen alleen stelt de gebruiker in staat om een ​​stand-alone Zoom-webinar te maken via het webportaal, en Zoom-webinars te plannen via de Zoom Events-licentie alleen.

Dit artikel behandelt:

 • Hoe Zoom Events-licenties toe te wijzen

 • Hoe een zoomgebeurtenis ongedaan te maken licenties

 • Veelgestelde vragen over licenties voor Zoom Events

  • Wat gebeurt er als de Zoom Events-licentie van een gebruiker niet is toegewezen of verloopt?

  • Is er een respijtperiode naar een Zoom Events-licentie verlengen of er een opnieuw aan een gebruiker laten toewijzen?

  • Wat gebeurt er met een host en zijn account als een Zoom Events-licentie niet opnieuw aan hem wordt toegewezen voordat de respijtperiode van 48 uur afloopt?

  • Hoe wijs ik een Zoom Events-licentie van de ene gebruiker aan de andere toe?

  • Wat gebeurt er als de Zoom Events-licentie van een gebruiker opnieuw wordt toegewezen aan een andere gebruiker?

  • Kan ik gelijktijdig hebben een betaalde licentie Zoom Events-licentie en een gratis Zoom Events-licentie?

  • Hoe upgrade ik van een gratis Zoom Events-licentie naar een betaalde Zoom Events-licentie?

  • Kan ik tegelijkertijd een Zoom Webinars-licentie en een Zoom Events-licentie hebben?

  • Hoe vergroot ik de capaciteit van mijn Zoom Events-licentie?

  • Als ik mijn Zoom Webinar-licentie upgrade naar een Zoom Events-licentie, gaan mijn eerdere opnames en/of geplande toekomstige webinars dan verloren?

  • Doet mijn Zoom webinars licentie inclusief toegang tot Webinar Backstage?

Vereisten voor het toewijzen van Zoom Events-licenties

 • Pro-, Business-, Enterprise- of Education-account

 • Accounteigenaar of beheerdersrechten

 • Niet-toegewezen licentie(s) voor Zoom Events

Hoe Zoom Events-licenties toe te wijzen

 1. Het wordt aanbevolen om in te loggen op het Zoom-webportaal als een beheerder die de mogelijkheid heeft om accountinstellingen te bewerken.

 2. Selecteer Gebruikersbeheer in het navigatiemenu en selecteer vervolgens Gebruikers in het vervolgkeuzemenu.

 3. Gaan naar het tabblad Gebruikers en klik erop.

 4. Het is belangrijk om de gebruiker te vinden aan wie u een licentie wilt toewijzen in de lijst met namen.

  Opmerking: Als u een gebruiker wilt toevoegen die niet in de lijst staat, kunt u het veld Zoeken gebruiken om naar deze gebruiker te zoeken en deze toe te voegen.

 5. Klik op Bewerken rechts van de gebruiker aan wie een licentie moet worden toegewezen.
  Er zal zijn een opening van een nieuw venster.

 6. Het wordt aanbevolen dat u Gelicentieerd selecteert als Gebruikerstype.

 7. U kunt Vergadering selecteren in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant.

 8. Vink het vakje naast Zoomgebeurtenissen aan om in te schakelen Het.

  Opmerking: Er is geen beperking op het aantal Zoom Events-licenties dat tegelijkertijd kan worden toegewezen.

 9. Dan Klik op de Opslaan knop.

Hoe een zoomgebeurtenis ongedaan te maken licenties

Er zal een extra licentie voor je beschikbaar zijn zodra je de toewijzing van een Zoom Events-licentie ongedaan maakt, dus indien/wanneer nodig, kun je deze toewijzen aan een andere gebruiker.

 1. Meld u aan met uw Zoom-gebruikersnaam en -wachtwoord om uw accountinstellingen in het Zoom-webportaal te bewerken.

 2. Selecteer Gebruikersbeheer in het navigatiemenu en selecteer vervolgens Gebruikers in het vervolgkeuzemenu.

 3. Gaan naar het tabblad Gebruikers en klik erop.

 4. Zoek de gebruiker van wie u de Zoom Events-licentie wilt intrekken uit de lijst met namen.

  Opmerking: Als de gebruiker niet in de lijst staat, kunt u het zoekveld gebruiken om de gebruiker te zoeken en toe te voegen.

 5. Als u de toewijzing van een licentie ongedaan wilt maken van een gebruiker, moet u op de knop Bewerken rechts van de gebruiker klikken.
  U wordt doorgestuurd naar een nieuw venster.

 6. Zoomgebeurtenissen kunnen worden uitgeschakeld door het selectievakje uit te schakelen.

 7. Dan Klik op de Opslaan knop.

Veelgestelde vragen over licenties voor Zoom Events

Wat gebeurt er als de Zoom Events-licentie van een gebruiker niet is toegewezen of verloopt?

Er wordt een melding verzonden naar hosts die niet zijn toegewezen of wiens Zoom Events-licentie heeft verlopen naar hen laten weten dat hun licentie is verlopen of een banner laten zien wanneer ze inloggen op Zoom Events. Tijdens de respijtperiode van 48 uur krijgen gebruikers een nieuwe licentie om hun hostprivileges te behouden totdat ze een nieuwe licentie krijgen toegewezen.

In de respijtperiode van 48 uur na het verlopen of intrekken van de Zoom Events-licentie van een gebruiker, heeft de gebruiker recht op:

 • Het zal voor hen niet mogelijk zijn om een ​​evenement te starten, zelfs niet de aankomende evenementen die ze in het verleden hebben gemaakt

 • Hierdoor kunnen geen nieuwe evenementen worden aangemaakt

 • In dit geval verliest de gebruiker alle privileges als organisator en gastheer, evenals de toegang tot alle gegevens die verband houden met de licentie die niet is toegewezen.

 • Zolang de gebruiker opnieuw een Zoom Events-licentie of een Zoom Webinars-licentie krijgt toegewezen, blijven al hun geplande webinars behouden; de gebruiker moet echter een Zoom Webinars-licentie opnieuw toegewezen krijgen om die webinars te kunnen voortzetten.

 • Je hebt toegang tot Zoom Events als deelnemer terwijl je je privileges als deelnemer behoudt

Is er een respijtperiode naar een Zoom Events-licentie verlengen of er een opnieuw aan een gebruiker laten toewijzen?

Het is waar. De gratieperiode voor de betaling is 48 uur. In de komende 48 uur worden hosts op de hoogte gebracht van geplande evenementen die worden beïnvloed door de veranderen en zal zien dat alle geplande evenementen die door de wijziging worden beïnvloed, grijs worden weergegeven. Dit is om aan te geven dat de gebeurtenissen zich in een conceptstatus bevinden.

Wat gebeurt er met een host en zijn account als een Zoom Events-licentie niet opnieuw aan hem wordt toegewezen voordat de respijtperiode van 48 uur afloopt?

Het account van een gebruiker wordt beïnvloed als hij of zij zijn of haar Zoom Events-licentie niet verlengt voordat de respijtperiode van 48 uur afloopt als ze hun Zoom Events-licentie niet verlengen of een nieuw één voor het einde van die genade periode:

 • Elke hub waartoe ze behoren, zal dat doen aan het verwijderen zijn ze als gastheren zodra mogelijk

 • Als gevolg hiervan worden hun hostmachtigingen ingetrokken

 • Het is belangrijk om te begrijpen dat ze al hun evenementgegevens zullen verliezen en dat alle geplande evenementen, ongeacht het type evenement, zullen worden geannuleerd; de verwijderde evenementgegevens en geplande evenementen die zijn geannuleerd, worden niet opnieuw ingevuld als de Zoom Events-licentie opnieuw wordt toegewezen aan de gebruiker.

 • Als gevolg hiervan worden alle PayPal- of Stripe-accounts die aan hun account zijn gekoppeld, verwijderd

 • Een conceptstatus wordt toegepast op al hun geplande evenementen die zijn gepland

Hoe wijs ik een Zoom Events-licentie van de ene gebruiker aan de andere toe?

De Zoom Events-licentie van een gebruiker kan onder geen beding opnieuw worden toegewezen aan een andere gebruiker. Er zijn geen Zoom Events-licenties beschikbaar om toe te wijzen als er geen beschikbaar zijn. Om een ​​Zoom Events-licentie aan een andere gebruiker toe te wijzen, moet u de licentie eerst ongedaan maken toegewezen toewijzen aan een gebruiker en vervolgens de licentie opnieuw toewijzen aan een andere gebruiker.

Wat gebeurt er als de Zoom Events-licentie van een gebruiker opnieuw wordt toegewezen aan een andere gebruiker?

In het geval van Zoom Events zijn de gegevens gekoppeld aan het gebruikersaccount in plaats van specifiek aan de Zoom Events-licentie. De volgende stappen moeten worden genomen als een licentie opnieuw is toegewezen aan een andere persoon van een vorige licentiehouder:

 • Een nieuwe licentiehouder heeft geen toegang tot evenementen van de vorige licentiehouder, inclusief concepten, gepubliceerde evenementen en geplande evenementen die ze hebben gemaakt

 • Zolang u de Zoom Events-licentie opnieuw toewijst aan een andere gebruiker in uw Zoom-account, wordt de informatie die is gekoppeld aan gepubliceerde Zoom Events niet overmaken wanneer u wijst de licentie opnieuw toe aan die gebruiker

 • In het geval dat de licentie opnieuw wordt toegewezen, wordt er geen informatie van het account van de vorige licentiehouder overgedragen

Kan ik tegelijkertijd een betaalde Zoom Events-licentie en een gratis proeflicentie voor Zoom Events hebben?

Het is niet. Het is niet mogelijk om een ​​gratis Zoom Events proeflicentie te krijgen als je al een bestaande Zoom Events licentiehouder bent. Zoom Events-proeflicenties zijn alleen gratis beschikbaar voor Pro Meeting-licentiehouders of zakelijke klanten die een Zoom Meeting-licentie hebben gekocht.

Hoe upgrade ik van een gratis Zoom Events-licentie naar een betaalde Zoom Events-licentie?

Het is mogelijk om uw licentiecapaciteit voor Zoom Events te upgraden door contact op te nemen met een van de verkoopvertegenwoordigers van Zoom of door gaan naar de pagina Facturering.

Als u tegen betaling een licentie voor Zoom Events aanschaft, volgt u deze stappen:

 1. Je Zoom Events-account moet zo lang actief blijven als je hebt gedaan de gratis proeflicentie.

 2. Je moet de betaalde Zoom Events-licentie die je hebt gekocht inschakelen.

  Opmerking: Het is belangrijk om op te merken dat zowel de gratis proeflicentie als de nieuw toegevoegde betaalde Zoom Events-licentie gelijktijdig actief zullen zijn.

 3. Zoom Events kan alleen werken met een betaalde licentie en de gratis proeflicentie wordt uitgeschakeld.

Kan ik tegelijkertijd een Zoom webinars licentie en een Zoom Events licentie?

Het is waar. Er is geen beperking op het aantal Zoom Webinars-licenties dat u tegelijkertijd kunt hebben tijd voor je kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd een Zoom Webinars 3000 licentie en een Zoom Events 1000 licentie hebben.

Opmerking: Er moet een grotere licentiecapaciteit voor Zoom Webinars zijn dan licentiecapaciteit voor Zoom Events om Zoom Webinars te kunnen gebruiken. Zoom zal de Zoom Webinars-licentie verwijderen als de licentiecapaciteit voor Zoom Webinars overeenkomt met of kleiner is dan de licentiecapaciteit voor Zoom Events, afhankelijk van welke groter is.

Hoe vergroot ik de capaciteit van mijn Zoom Events-licentie?

Als u geïnteresseerd bent in het upgraden van de capaciteit van uw Zoom Events-licentie, neem dan contact op met een verkoopvertegenwoordiger van Zoom of gaan naar de pagina Facturering.

Kan ik de nieuw Zoom Events licentie met hogere capaciteit voor evenementen die al gepubliceerd zijn?

Bij aankoop van een hogere capaciteit Zoom Events-licentie, kunt u het volgende doen:

 1. De gebruiker die het evenement organiseert, moet de Zoom Events-licentie met een hogere capaciteit krijgen.

 2. Het proces van het vergroten van de capaciteit van een gepubliceerd evenement kan worden uitgevoerd door het evenement te zoeken en te bewerken.

 3. Maak het evenement toegankelijker door het aantal beschikbare tickets te vergroten:

Als ik mijn Zoom Webinar-licentie upgrade naar een Zoom Events-licentie, gaan mijn eerdere opnames en/of geplande toekomstige webinars dan verloren?

Het is niet. In het geval dat u een Zoom Events-licentie krijgt toegewezen, blijven uw eerdere webinargegevens behouden ongeschonden, en de webinars die u eerder organiseerde, blijven gewoon werken.

Doet mijn Zoom webinars licentie inclusief toegang tot Webinar Backstage?

Het is niet. Een Zoom Events-licentie is vereist om toegang te krijgen tot de Webinar Backstage-functie. Om webinars in te plannen via Zoom Events of de Zoom Events webportal, kan Webinar Backstage gebruikt worden door licentiehouders van Zoom Events.

Alle inhoud en afbeeldingen gaan naar https://support.zoom.us

Similar Posts