|

Gesprek parkeren gebruiken in zoom

Met behulp van de functie voor het parkeren van gesprekken kunnen mensen een gesprek in de wacht zetten, een andere persoon toestaan ​​het gesprek aan te nemen vanaf elke telefoon of Zoom-client met behulp van elke telefoon of Zoom-client die het parkeren van gesprekken ondersteunt. Het is mogelijk om een ​​oproep terug te halen gebruik makend van de ophaalcode die Zoom Phone genereert na het parkeren van een oproep. De ophaalcode kan zijn gebruikt door een andere telefoongebruiker om het gesprek te hervatten als hij of zij de ophaalcode heeft. Een geparkeerd gesprek kan worden gerouteerd op basis van het feit of het na een bepaalde tijd wordt beantwoord, als de beheerder er routeringsregels voor instelt.

Opmerking: Als u meerdere sites gebruikt, moet de client of het apparaat dat de ophaalcode gebruikt, een client of apparaat zijn dat bij dezelfde site hoort als de gebruiker die het gesprek heeft geparkeerd.

Dit artikel behandelt:

 • Oproepparkeren in vergelijking met doorverbinden

 • Instellingen voor het parkeren van gesprekken wijzigen (beheerder)

 • Een gesprek parkeren (desktopclient of mobiele app)

 • Een gesprek parkeren (bureautelefoon)

 • Een geparkeerd gesprek hervatten

Vereisten voor gebruik bel parkeren

 • Zoom Phone Pro en hogere licentie

 • Zoom desktopclient of mobiele app, versie 5.1.3 of hoger

 • Geleverde bureautelefoon die gesprek parkeren ondersteunt

Opmerking: Een DTMF-code kan ook worden gebruikt om een ​​gesprek te parkeren met behulp van DTMF.

Oproepparkeren in vergelijking met doorverbinden

Houd rekening met de volgende verschillen wanneer u gesprek parkeren vergelijkt met gesprek doorverbinden voordat u besluit gebruik te maken van de dienst gesprek parkeren. Bel parkeren, als Het past bij jouw gebruik geval, wil u helpen beslissen of het wel of niet geschikt voor u is.

 • Het is mogelijk om een ​​gesprek in de wacht te zetten in plaats van het direct door te verbinden naar een extern nummer of het toestel van een telefoongebruiker in plaats van een gesprek in de wacht te zetten.

 • De ophaalcode kan vervolgens door een andere telefoongebruiker worden gebruikt om het gesprek op een Zoom-client of ingericht apparaat te hervatten.

 • Tijdens het ophaalproces moet het apparaat of de client op de locatie waar de code wordt gebruikt erbij horen naar hetzelfde account als de gebruiker die het gesprek heeft geparkeerd.

 • Het gebruik van een callpark is over het algemeen voordeliger in industriële omgevingenwaar de gebruikers van de telefoon hebben geen bureau of zullen niet altijd aan hun bureau aanwezig zijn. Het intercomsysteem kan bijvoorbeeld in een magazijn worden gebruikt om direct na een oproep de ophaalcode aan te kondigen geparkeerd dan een andere medewerker kan het gesprek mogelijk voortzetten met een van de telefoons in de gemeenschappelijke ruimte in de buurt.

Instellingen voor het parkeren van gesprekken wijzigen (beheerder)

Een Zoom Phone-beheerder heeft de mogelijkheid om de hoeveelheid tijd dat een oproep kan worden geparkeerd (vervaltijd) en de manier waarop oproepen worden doorgestuurd te wijzigen nadat de vervaltijd is verstreken.

 1. Het webportaal van Zoom is toegankelijk door in te loggen.

 2. Jij kan toegang krijgen tot het bedrijf Informatie door te klikken op de koppeling Telefoonsysteembeheer in het navigatiemenu.

 3. Als u meerdere sites heeft, moet u de instellingen voor het parkeren van oproepen voor elke site in de volgende volgorde openen:

  • Het is een Goed idee om op de naam van de site te klikken die u wilt bewerken jij ingeschakeld meerdere locaties.

  • De volgende stappen moeten worden gevolgd als je hebt meerdere sites uitgeschakeld: Klik op Accountinstellingen.

 4. Klik erop om toegang te krijgen tot het tabblad Instellingen.

 5. Wijzig de volgende instellingen in het gedeelte Gesprek parkeren van de toepassing:

  • Verlopen periode: hiermee kunt u een tijdstip specificeren waarop geparkeerde gesprekken verlopen.

  • Wanneer een geparkeerd gesprek niet wordt aangenomen: bepaal wat er moet gebeuren als een geparkeerd gesprek niet wordt opgenomen nadat de vervaltijd is verstreken.

  • Bel Parkeerlocatietoewijzing: selecteer een methode voor het toewijzen van geparkeerde gesprekken aan een BLF-toets (Busy Lamp Field) op de bureautelefoon van elke telefoongebruiker, op basis van hoe de BLF-toets (Busy Lamp Field) is ingesteld. Om gebruik te kunnen maken van de BLF-toets, moet de toetstoewijzing op de bureautelefoon zijn ingesteld op Opeenvolgend zodat gebruikers het kunnen gebruiken met de parkeertoets op het bureau telefoon

   • Willekeurig: Als het gesprek op een willekeurig geselecteerde BLF-toets wordt geparkeerd, wordt het gesprek willekeurig op die toets geparkeerd.

   • Opeenvolgend: Wanneer de volgende BLF-toets beschikbaar is, parkeert u het gesprek op die toets.

Een gesprek parkeren (desktopclient of mobiele app)

 1. De Zoom desktop client of Zoom mobiele app is toegankelijk door in te loggen.

 2. U kunt bellen of gebeld worden.

 3. Door de bediening tijdens het gesprek te gebruiken, kunt u op Meer klikken of tikken meer te weten komen informatie.

 4. Park kan worden geopend door op te klikken of te tikken Het.
  De ophaalcode wordt weergegeven in een melding in de vorm van een 3-cijferig nummer (voorafgegaan door een *). De ophaalcode wordt niet via een audioprompt aan u verstrekt.
  Om het gesprek te parkeren en de andere beller in de wacht te zetten, moet de andere beller ophangen.

  Opmerking: De deelnemer aan het gesprek die in de wacht wordt gezet, hoort de standaard Zoom-wachtmuziek wanneer het gesprek in de wacht wordt gezet. In de huidige versie is het op dit moment niet mogelijk om de wachtmuziek aan te passen voor gesprekken die geparkeerd staan.

 5. Zodra het geparkeerde gesprek is teruggehaald, moet u de 3-cijferige terughaalcode verkrijgen en deze naar de gebruiker sturen die het gesprek zal beantwoorden zodra het teruggehaald is.

  Opmerking: Als u ervoor kiest om het geparkeerde gesprek te hervatten en terug te plaatsen naar hetzelfde 3-cijferige ophaalnummer, kunt u doorgaan. Gedurende de gespreksduur van 30 seconden wordt het gesprek terug geparkeerd op dezelfde 3-cijferige ophaalcode, als de ophaalcode niet binnen die tijd is vrijgegeven. De standaard reservetijd voor Zoom is 30 seconden, maar je kunt een wijziging van die tijd aanvragen door contact op te nemen met Zoom.

Een gesprek parkeren (bureautelefoon)

Notities:

 • Om ervoor te zorgen dat het parkeren van gesprekken wordt ondersteund door uw bureautelefoon, moet u ervoor zorgen dat u er een heeft. De hier verstrekte instructies zijn generiek van aard. Als u meer informatie nodig heeft, kunt u de ondersteuningssite van de fabrikant raadplegen voor meer informatie.

 • In een poging om het gesprek terug te plaatsen naar dezelfde 3-cijferige terughaalcode, kunt u de terughaalcode of de parkeertoets gebruiken om het geparkeerde gesprek opnieuw te activeren nadat het is geparkeerd. Na het invoeren van de 3-cijferige terughaalcode wordt het gesprek binnen 30 seconden teruggezet naar dezelfde code, anders wordt de terughaalcode vrijgegeven. Het wijzigen van de standaard reservetijd van 30 seconden kan worden aangevraagd door contact op te nemen met Zoom als u deze wilt wijzigen.

Polycom VVX-serie

 1. U kunt bellen of gebeld worden.

 2. Tik of druk op de knop Meer voor meer informatie.

 3. Druk of tik vervolgens op de parkeerknop.
  Er zal een audioprompt zijn die de 3-cijferige ophaalcode aankondigt (voorafgegaan door een *). Tijdens het geparkeerde gesprek wordt de andere gesprekspartner in de wacht gezet terwijl de andere gesprekspartner in de wacht staat.

  Opmerking: Gespreksdeelnemers die in de wacht staan, kunnen tijdens het gesprek de standaard Zoom-wachtmuziek horen. In de huidige versie van de software kan de wachtmuziek voor geparkeerde gesprekken niet worden aangepast.

 4. Het geparkeerde gesprek wordt beantwoord door de telefoongebruiker die de 3-cijferige ophaalcode ontvangt die u hebt genoteerd.

Yealink T4- of T5-serie

 1. U kunt bellen of gebeld worden.

 2. Druk of tik vervolgens op de parkeerknop.
  Tijdens het ophaalproces kondigt een audioprompt de 3-cijferige ophaalcode aan (voorafgegaan door een *). Tijdens het gesprek, de ander deelnemer wordt in de wacht gezet en het gesprek wordt geparkeerd.

  Opmerking: Wanneer een gespreksdeelnemer in de wacht staat, wordt de standaard Zoom-wachtmuziek afgespeeld. Het is niet mogelijk om de wachtmuziek aan te passen voor gesprekken die momenteel geparkeerd staan.

 3. Het geparkeerde gesprek wordt beantwoord door de telefoongebruiker die de 3-cijferige ophaalcode ontvangt die u hebt genoteerd.

Een geparkeerd gesprek hervatten

De onderstaande stappen kunnen worden gevolgd door elke telefoongebruiker met een ophaalcode als het gesprek is geparkeerd, zodat het gesprek kan worden hervat.

Opmerking: Om een ​​ophaalcode op te halen, moet het apparaat of de client tot dezelfde locatie behoren als de telefoongebruiker die het gesprek heeft geparkeerd.

 1. Afhankelijk van het platform dat u gebruikt, hebt u toegang tot het toetsenblok. U kunt meer informatie over deze onderwerpen vinden door op de volgende links te klikken:

  • Of het nu een desktopclient is of een mobiele app

  • Elke ondersteunde bureautelefoon
   Raadpleeg voor meer informatie de snelstartgidsen voor Polycom of Yealink

 2. Om de code op te halen, moet u het nummer kiezen en bellen. Om de 801 te bellen, moet je een ster kiezen
  voor de code; bijvoorbeeld *801.

  Het is uw verantwoordelijkheid om het geparkeerde gesprek te beantwoorden. U moet het gesprek opnieuw parkeren of doorverbinden als u niet de juiste persoon bent om het gesprek te beantwoorden.Opmerking :

In het geval dat het gesprek is geparkeerd, kan het worden hervat door het terug te zetten naar dezelfde 3-cijferige ophaalcode als voorheen. Een oproep wordt binnen een periode van 30 seconden terug geparkeerd op dezelfde 3-cijferige terughaalcode, als de oproep niet binnen die tijd terug geparkeerd is, wordt de terughaalcode vrijgegeven. Een wijziging van de standaard reservetijd van 30 seconden kan worden aangevraagd door contact op te nemen met Zoom en te vragen deze te wijzigen.

Alle inhoud en afbeeldingen gaan naar https://support.zoom.us

Similar Posts