|

Focusmodus gebruiken in een zoomruimte

In deze modus hebben studenten de mogelijkheid om onder begeleiding gefocust te blijven of aan hun taken te werken, zodat ze niet worden afgeleid door anderen of hun taken en door de digitale leeromgeving zelf. Een video kan tegelijkertijd door de co-hosts en de host worden bekeken zonder dat de andere video’s van de deelnemer door de andere deelnemers worden bekeken. Bovendien geldt dit ook voor het delen van schermen, aangezien de host en de co-host de inhoud die wordt gedeeld tussen de deelnemers en de host en co-host kunnen bekijken en schakelen tussen de inhoud, terwijl de deelnemers alleen hun eigen inhoud kunnen bekijken . Het is uiterst eenvoudig voor de gastheer om het scherm van een deelnemer te delen met andere deelnemers, als zij besluiten dat de inhoud van de deelnemer met anderen moet worden gedeeld.

Deelnemers in focusmodus kunnen, behalve de host, co-hosts en de deelnemers die door de host zijn gemarkeerd, nog steeds hun eigen video zien, maar alleen de namen van leden van de focusgroep, hun non-verbale feedback en hun reacties wanneer ze niet gedempt zijn.

Vereisten voor focusmodus in Zoom Rooms

 • Word de gastheer van een vergadering en begin de vergadering

 • Een Zoom Rooms-versie van 5.8.0 of hoger is vereist

 • Bedieningspaneel voor Zoom Rooms

Notities:

 • Er zijn nog steeds enkele deelnemers die oudere clientversies gebruiken die worden beïnvloed door de focusmodus (hun video’s verdwijnen uit het zicht van anderen en alleen de host kan de video en gedeelde inhoud zien), maar ze krijgen geen melding over de focusmodus. De focusmodus kan alleen door de host worden gestart als hij of zij de vereiste versie heeft.

 • Naast Zoom Rooms kunnen de desktopclient en mobiele apps worden gebruikt om de focusmodus samen met Zoom Rooms te starten.

Hoe de focusmodus in te schakelen

Rekening

Om ervoor te zorgen dat alle gebruikers en Zoom Rooms in uw account de Focus-modus kunnen gebruiken, moet u het volgende doen:

 1. Meld u aan met uw Zoom-gebruikersnaam en -wachtwoord om uw accountinstellingen in het Zoom-webportaal te bewerken.

 2. U krijgt toegang tot de accountinstellingen in het navigatiepaneel door op de knop Accountbeheer te klikken.

 3. Klik op het tabblad Vergaderingen op de knop “Bewerken”.

 4. Om de focusmodus in of uit te schakelen, klikt u op de schakelaar onder In vergadering (geavanceerd) en selecteert u de optie die u wilt gebruiken.

 5. Klik op Inschakelen of Uitschakelen als u een verificatiedialoogvenster krijgt om de aangebrachte wijziging te verifiëren.
  Opmerking: Een uitgegrijsde optie geeft aan dat deze is vergrendeld op accountniveau, dus als dat het geval is, moet deze op accountniveau worden gewijzigd.

 6. Klik op het vergrendelingspictogram en klik vervolgens op Vergrendelen om te bevestigen dat de door u gekozen instelling verplicht is voor alle gebruikers in uw rekening als je het verplicht wilt stellen.

Specifieke zoomkamers

Een Zoom Room kan op een van de volgende manieren worden in- of uitgeschakeld:

 1. Het webportaal van Zoom is toegankelijk door in te loggen.

 2. Klik op de link Room Management in het navigatiepaneel en klik vervolgens op Zoom Rooms.

 3. Als je wijzigingen wilt aanbrengen in een Zoom Room, zoek dan de naam op en klik erop.

 4. De Zoom Room-instellingen zijn toegankelijk door op de overeenkomstige knop naast de naam van de Zoom Room te klikken.

 5. Om toegang te krijgen tot het tabblad Vergadering, klikt u erop.

 6. U kunt de focusmodus in- of uitschakelen door op de schakelaar te klikken die verschijnt onder In vergadering (basis).

 7. Klik op Inschakelen of Uitschakelen als u een verificatiedialoogvenster krijgt om de aangebrachte wijziging te verifiëren.
  Opmerking: De uitgegrijsde optie betekent dat het accountniveau is vergrendeld en dat het op dat niveau moet worden aangepast om het operationeel te maken.

De focusmodus gebruiken in een zoomkamer

Hoe focus aangaan mode als de host of co-host van een ontmoeting

 1. Het hosten of co-hosten van een vergadering is een van de mogelijkheden best manieren om aan de slag te gaan.

 2. U krijgt toegang tot de Zoom Room Controller door op de knop Meer te tikken.

 3. Tik vervolgens op de knop Focusmodus starten.

 4. Tik op de knop Start om te bevestigen.

 5. Bij het openen van de focusmodus verschijnt er een banner bovenaan het videovenster om u en de deelnemers te informeren dat de focusmodus nu actief is. Bovendien, wanneer de focusmodus is ingeschakeld, verschijnt het pictogram voor de focusmodus altijd in de rechterbovenhoek van het videovenster, naast het coderingspictogram, wat aangeeft dat de focusmodus is ingeschakeld.

Bij het overschakelen naar de focusmodus kunnen deelnemers alleen de video’s van de host, eventuele mede-hosts, hoogtepunten van de host en hun eigen video’s zien in de focusmodus. Alleen wanneer de naam van de deelnemer wordt getoond en hun non-verbale feedback wordt gehoord, kunnen ze communiceren met de andere deelnemers.

Naast de host en co-hosts kunnen de andere deelnemers aan de conferentie ook de gedeelde schermen bekijken als de host daarvoor kiest:

 1. Tik op de knop Scherm delen om een ​​scherm te delen.

 2. Kies Geavanceerde opties voor delen in de lijst met opties.

 3. Gelegen onder Gedeelde schermen vindt u een vervolgkeuzemenu met de naam Alle deelnemers.

 4. (Optioneel) Als u gedeelde inhoud alleen als host of co-host wilt bekijken, selecteert u “Alleen host”.
  Opmerking: Focusmodus is de enige modus waarin deze opties beschikbaar zijn.

Hoe de focusmodus te beëindigen

 1. Als u een Zoom Room Controller gebruikt, tikt u op Meer voor toegang tot meer functies.

 2. Tik op de knop Focusmodus stoppen om de focusmodus te stoppen.

Similar Posts